Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Händelserik förmiddag

Publicerad 2010-02-28 12:39:00 i Allmänt,

Idag hade jag tänkt sova till solen sken mig i ars..... hm harkel, nåja solen sken en stund men jag hann faktiskt vakna innan. Var nog inte lika trött som jag trodde.

Igår var jag på Rockkarusellen i Leksand, Ailie hade span och fnittrade som en tonåring (kanske med tanke på att hon är en). Men jag och mamma hade minst lika kul på hemvägen utifrån mammas historier om hur det var när hon var ung och hur Crocodile Dundee skulle ha gjort, men det låter jag vara osagt (fast det var hysteriskt roligt).

Eftersom morsan var med så var vi ute i GOD tid!! Vi hann med att spana på t.ex. Ejendals arenan.

Om någon var dit senare än klockan 18.. lördag kväll och såg konstiga "spår" framför entrén så ja: det var jag som sladdat runt där några varv. Ailie hon skämdes fastän det inte fanns en enda männsika i närheten OCH hon satt dessutom bak i min bil som har kolsvarta tonade rutor.......... Jag tyckte det var riktigt roligt!!!

Caféets namn: puck munthe var lite udda tyckte vi.....




Tack och lov hittade jag hörselskydd i form av proppar som jag tacksamt använde under alla uppträdanden.

5 av 6 uppträdanden var hårdrock och det är väl inte min kind of music direkt. Men sen var det en tjej som sjöng lite Pinkinspirerat som var rätt okej, iallafall första låten. I längden blev det dock för mycket tonartshöjningar och försök till wailande som jag ratade och till sist nästan somnade ifrån, jag är ingen konsertmännsika har jag konstaterat efter den här helgen....

Tjejen som sjöng var supergullig och hade ett sånt där säreget utseende som en artist bör ha, hon heter Brent och vi har nog inte hört det sista av henne dock trots min taskiga kommentar.

Från vår kommun var Black Daze från Järna med och så Less than Four från Äppelbo, båda grupperna är nog jättebra men jag har svårt att bedöma det utifrån att kategorin är hårdrock och det inte är min specialité.

* * * * * * * *

Söndag:
Idag har jag fixat lite hemma. Nedre plan behövde en rengöring och så fanns det ju lite detaljer i köket att ta tag i. Vi delade upp sysslorna utifrån kön: Roine skottade snö

(bilden kunde lika gärna ha varit tagen förra söndagen, men jag lovar att det är en ny färsk bild från dagens datum: 28/2 2010)

Själv städade och fixade jag i köket.....  Utöver städningen så kom bl.a klockan äntligen upp på väggen igen.


och sopskåpet blev som jag hade tänkt det, med undantag att jag misskalkylerade vart jag satt in "sopsorteringsmojängen" så nu bör man öppna båda dörrarna för att inte kollidera...tanken var nog att det skulle räcka med den vänstra! Men det är väl en baggis hoppas jag, tänker iallafall inte göra om det just nu!!!


Nu skulle jag vilja ha upp gardinstångshyllan i andra köksfönstret, få upp hyllorna där micron ska stå, få upp en stång där diskstället ska hänga, få upp hyllor för stereon och högtalarna ovan köksbordet och en krok till vänster om köksfönster nr 2 samt tempmätaren. Av detta tror jag mig kunna sätta upp kroken och tempmätaren, resten överlåter jag till Roine och ev. Robert, men det blir nog inte idag skulle jag tro.

För övrigt väntar vi fortfarande på muraren för uppsättning av resten av kaklet, sen ska elektrikern hit och fixa sista detaljerna med elen, köksfläkten ska äntligen komma på plats och så var det lilla mattan då............ men det eländet pratar jag inte om, vill inte förstöra min dag!


Resten av dagen då??? Jo, jag har tänkt äta en calzone i eftermiddag! Sen ska jag plocka in rena kläder i min garderob. Har samlat ihop ett berg av rentvätt under ett par veckors tid nu, så pass att det ska bli riktigt roligt att sortera in den!! =) Sen ska jag rätta travraden, ev. promenera med Monica, lyfta lite vikter, hitta en duk till köksbordet; ganska spännande och softa dag va????

Sen har jag kommit på en text på järnamål till låten Cadillac som jag ska skriva ner innan jag glömmer bort den. I fredags när vi var på fest i Ludvika fick vi höra den på finska och japanska så nu var det dags för ytterligare en variant tyckte jag!


p.s det blev väldigt få rätt på Harry boy så Ronie får nog vänta lite längre på pickupen och jag på min raggarbil, men det går bra ändå =)


Finnmarksmarknad

Publicerad 2010-02-27 14:40:42 i Allmänt,

Imorse (förmiddags) ringde Monica och undrade om jag var sjuk när jag svarade, lät nog helt groggy eftersom jag egentligen låg och sov..... hon undrade om jag och Roine ville med på Finnmarksmarknad vilket vi gärna ville! Klockan 11.00 bar det iväg, vi hoppade över stoppet i Eldforsen och for direkt till metropolen Örskogen som hade tre-fyra stånd ute och servering och lite försäljning inne i EU stugan.


I ståndet här nere köpte Rune en mössa och ett par handskar. Roine han slog till på en korv, själv föredrog jag en kartong kakor och mjukt hembakat bröd! Klart det ska vara ätbart man införskaffar på besök på marknad. Monica köpte en trasmatta till köket.


och så givetvis lite kaffe/läsk, bulle och sockerkaka =)

I Laxtjärn fanns Skogma representerade. Roines absoluta kvällslektyr här i världen är ju Skogmakatalogen, och för Er som inte vet vad det är så är det en postorderkatalog med skogs- och fritidsprylar.

Den där ställningen som är som en pyramid där nere skulle jag vilja ha. Den kostar motsvarande Roines sista fortkörningsböter så det borde bli en lätt förhandling i vår lilla familj =)

Så här ser den ut på närmare håll och ska då stå över en eld. Jättemysigt, skulle vi kunna ha vid sommarstugan eller varför inte här hemma kanske utanför lillstugan när den blir klar.

Sista stoppet på marknaden blev Sågen, där var det "stort". Svärfar var där med Rebell och körde barn och föräldrar i släden. Leif Olsson från DD var där och pratade med honom så han är nog med i tidningen på måndag skulle jag gissa.



Vissa var dock lite träiga på marknaden.........


På bilden nedan kan ni finna ett fel på de införskaffade sakerna från marknaden........


Okej okej, vi var in på Konsum efter maknadsturnén. Förutom Almonyn så blev det två Harry boys till ikväll, jag hoppas verkligen på någon mille....... Då har jag planer på att: byta ut resten av fönstren, göra klart lillstugan, renovera badrummet, köpa en fin båt, skaffa en skoter, köpa Roine en pick up själv får jag en raggarbil modell cab och sen en och annan resa bara junior har anlänt! Så som ni ser har jag inte några större önskmål om pengarna ramlar in ikväll, hehe..

Nu ska jag bege mig till Hulån för att locka Ailie i håret och därefter ska vi till Leksand på någon form av musik vid Brandmannen!?!? Jag ska göra morsan sällskap, fast jag tror jag hellre väntar på Lucky House än hör på mer musik, mina öron har inte hämtat sig från igår kväll!!

Fredagkvällens förlopp

Publicerad 2010-02-27 14:16:51 i Allmänt,

Fredagens förfest var skoj, privata trubadurer och många duktiga sångare, själv höll jag tyst så det räddade väl hela festen skulle jag tro.

Första stoppet efter upphämtning blev Shell i Nås....... förnödenheter parkerades nedan bilen som kan skådas på bilden nedanför:

Vi klämde varsin korv med bröd så vi skulle stå oss tills nattburgaren på McDonalds skulle intas efter Folkets Park (trodde vi ja).

Vägen dit liknade jag med att rasta hanhundar, det skulle pinkas på var och varannan lyktstolpe....
Den här gången i Fänforsen var det så bråttom så de två brudarna, Tina och Cissi, fastnade inte ens på bild.


Så fort ena bruden hade pinkat så var ingen annan nödig, inte förrän 100-150 meter senare.......

Visst är det inte lika kul att åka som chaufför på en fest som att partaloss, det måste jag medge. Det blir vad man gör det till: ja, men ändå så blir det ganska jobbigt ju mer de andra får i sig gällande procenten, volymen åker upp, piporna stiger till oändliga höjder mm... Jag vet inte vad det beror på men bilderna blev allmänt väldigt suddiga den här fredagskvällen??



Tina drack med glädje glas på glas av Marinella till allas förvåning (med tanke på hur man kan dricka sån smörja...)

Den minsta deltagaren på förfesten var Vivianne, och så här gullig var hon:


Åsa, hon hade tagit med sig bästa och snyggaste gåbort muggen som hon drack drinkar gjorda på Marinella/cider i.

Jag är osäker på om den följde med hem igen eller inte.......

Jag har nog kommit in i medelåldern och därmed hör jag nog till majoriteten som tycker att hög musik i nyktert tillstånd är asjobbigt, jag tror att både jag och fostret åkt på tinitus på livstid efter Pumpbolagets 40 minuter långa liveframträdande. 00.40 tyckte jag att det legitimt att gå ut i bilen så då drog jag en lättnadens suck och tackade för mig där inne. Förutom resesällskapet kände jag igen 2 pers där inne, är faktsikt roligare att gå ut nykter hemma där man ändå kan mingla och träffa folk som man känner och prata lite med alla.
Här har ni en skymt av publicum och Pumpbolaget, det syns INTE så väl dock.......


En förhoppning om nattburgare fanns som sagt men McDonalds stängde kl. 01.00 och till bilen hade alla kommit exakt klockan 01.22!

Jag såg en vurpa utanför entrén, det var det absolut roligaste jag hade på hela kvällen. Jag satt i bilen och såg denna man göra en brutal halkning som kan liknas något som finns i tecknade serier, benen rakt upp i vädert och ryggen smaschade rätt ner i backen. Han blev liggandes stilla länge länge och jag skrattade som jag inte gjort på evigheter, jag skrattade helt för mig självt i bilen spontat och hjärtligt trots att jag förstår att det gjorde skitont!! Inte så snällt, men ROLIGT!

Vi fick erbjudande om att komma på efterfest, en sisådär 7 gånger ; ) fast brudarna var trötta i ögonen och majoriteten röstade för direkt hemfärd till metropolen Vanå igen. Trevligt att få inbjudan även om vi var så oförskämda att vi tackade nej!!!

* * * * * * *  * * * * *

Äsch

Publicerad 2010-02-26 17:16:28 i Allmänt,

jag skriver lite ändå idag......... hinner allt jag vill göra ändå! Det är en fråga om att prioritera och planera!

Som en liten information till Er som int har hört det: Ni som har Dalarnas försäkringsbolag kan vänta på återbäring, det såg jag i morgontidningen idag (DD eller FK??). Det är cirka 140 mille som ska fördelas på oss trogna kunder!!



* Jag gissar på att mynten är mina.


* * * * * *

Några sista ord inför helgen, passa dig för att somna på en parkbänk! Men det är väl mjukt att ramla av den nu med tanke på all snö som tar emot det värsta i fallet....


*
Får känslan av att det kan gå så här efter att "man" druckit en hela marinella eller mer............. Vissa i sällskapet slog en riktig rova idag utan parkbänk och vem det var låter jag vara osagt, men denne person kommer att ha väldigt ont i armen några dagar framöver!!


Förlossningskliniken

Publicerad 2010-02-25 21:11:21 i Allmänt,

Har för andra gången i mitt liv sett på förlossningsklinken.................. ska nog inte se det programmet mera! Och ni skulle ha hört Roine, först en massa svordomar, - oh my good ramsor........ efterföljt av: -vad har vi gett oss in på älskling!! Jag måste erkänna att jag tänkte exakt samma saker, fast tyst för mig själv. Men det är inte till att backa bandet nu inte! =)



I tvprogrammet kom ett av barnet ut den "naturliga vägen", efterföljt av en massa blod och sen fantagul vätska i massor, sen fick man se säcken barnet har legat i, liksom HELA navelsträngen i absolut närbild. Lite magstarkt jajamensan!!


Men nu ska jag försöka förtränga det och tänka att det är cirka 158 dagar kvar tills den upplevelsen kommer att ske! En dag i taget, planera för en massa bedövningar och börja fokusera på rätt andning!

Jag har hört talas om ganska många som ska föda barn i början av augusti (bara här från vår lilla kommun), och ska alla vi föda samtidigt, ilag med alla andra blivande mammor från andra kommuner, så får de nog fixa fram våningssängar på BB tills dess.

Nu ska jag gå och hjärntvätta bort det jag nyss sett, go natt på er alla monsterdiggare, i morgon ska jag rocka loss i Ludvika så det blir nog dåligt med blogginlägg förrän på lördag. Höjt!

Hårklippning, någon???

Publicerad 2010-02-25 19:04:46 i Allmänt,

Så här snygg blev Roine efter dagens klippning/rakning! *kolla in så glittrig och fin "tuppkammen" blev!!!


Han blev inte riktigt nöjd med "tussen" så under tvång fick jag lov att ta bort den.... Så om någon vill bli klippt/rakad: kostar gratis! =)

Äntligen lite bra på tv strax!!

Publicerad 2010-02-25 17:38:54 i Allmänt,

Sedan seriesäsongen tog slut innan jul har det ju varit värdelöst på tv, sen får ni OS diggare säga vad ni vill!! Men nu i mars händer det grejor..... förutom att vi äntligen ska få åka på nästa ultraljud (har ju varit på ett efter 3-4 veckor, men det fanns inte mycket att se då) så börjar äntligen följande program!!!! YEAY

Tisdag 2/3 kl. 21.00 Desperate housewifes (jaaaaaaaa)


Sista avsnittet slutade ju med att ett flygplan kraschade in i den lilla hemtrevliga och "lugna" förorten Wisteria Lane, mitt i julfirandet. Vem överlever och vem strök med?? Ryktet säger att minst två personer dog... Lynette Scavos var ju gravid med tvillingar och hur går det med graviditeten efter olyckan???


Onsdag 3/3 kl. 21.00 Grey´s anatomy (jooooooo)


Det sägs att Adison ska komma tillbaka och gästspela i första avsnittet iallafall... Det lär väl ska bli triangeldrama mellan Owen Hunt, Christina Yang och den där nya donnan Teddy, för det har jag sett på reklamsnutten för programmet. Izzie Stevens fick cancer var nära döden och sen försvann hon för att dyka upp igen, Alex Karev är hennes make och han är som han är, det vet ju alla som följt serien. Derek Shepherd eller McDreamy har sedan lååång tid ihop det med Meredith Grey och de har gift sig på låtsas vad jag förstår. Mark Sloan som har ihop det med Lexie Grey fick helt ovetandes hem en "dotter" som är med barn.. Callie Torres har gått från heterosexuell till bi- eller lesbisk och har fått ihop det med barnläkaren Arizona Robbins. Richard Webber som är chef för hela placet har alkoholproblem. En av de coolaste karaktärerna är ju Miranda Baily, hon är chefsmaterial som är rak och tydlig i det mesta.

Torsdag 4/3  kl. 21.00 Criminal minds (åhhhhhhhhhh)

Bäst i serien tycker jag killen till vänster är, han är superintelligent!! Och sen kommer väl Aron Hotch med slips i mitten, alfahannen som inte blinkar!!

Welcome back!


Det där är tv-program i Fru Bergströms smak!! En timmes tv per kväll, sen är det bara att krypa till kojs, kan det bli bättre!??? Fast Grey´s anatomy börjar bli lite urvattnat tycker jag..... men det går fortfarande att se på. CSI däremot har jag heltröttnat på, det går inte att göra hur många spinnoffs som helst och tro att tittarsiffrorna håller.

Våren är på intågande!

Publicerad 2010-02-24 20:18:39 i Allmänt,

Idag har jag sett ett massivt takdropp i Vanå! Det bara rann utför stuprännan på Skolgatan, solen sken och den värmde faktiskt. Det var en fantastisk dag idag då jag nästan skulle kunna tänka mig att sitta på en sjö och angla/sola. Kolla bara så härligt det kunde ha varit



Men förhoppningsvis ska detta bli till sanning inom kort, vi brukar nämligen ha fisketävling med min pappa och familjen! Bör nog snart slå honom en signal och höra om vi inte ska slå till någon helg framöver. Han har sommarstuga på Malungsfinnmark och där är fiskarna stora f.n!

* * * * * * * *

Andra vårtecken som börjar efterlängtas är:








Åh, jag inte direkt gått och tyckt illa om snön och vintern, men när jag ser de där bilderna börjar jag så smått att längta mot vår och framför allt: SOMMAR!! Raggarbilar, doft av koskit och blommor!!

Men än är det vinter, vi får passa på att njuta av det så länge.

Semeldagen, hade den varit sa ni??

Publicerad 2010-02-23 18:34:28 i Allmänt,

Jag är lite efter, är och har alltid varit! T.ex. gällande mode, jag gillar INTE modet när det är modernt, men en 6-12 månader senare tycker jag oftast att kläderna ser bra ut för då har jag "vant" mig.

Idag var jag deppig över vikten som börjar ticka på uppåt, helt naturligt men det känns ändå tungt med tanke på alla kilon jag fått lov att gå ner innan. Och som plåster på såren kom jag på att jag skulle baka semlor........... Drog igång en deg när jag kom hem och Roine införskaffade resten av innanmätet till bakverken under tiden.


Det var ju superlätt att baka semlor. Degen knådade sig nästan självt och när den jäst färdigt så var det ju bara att skära lagom stora bullar och rulla till dem lite........... nemas problemas, push in i ugnen och så var de så gott som klara.

Jag hatar mandelmassa och har därför aldrig gillat semlor. Fast de finns ju i en uppsjö varianter och nu idag gjorde vi varsin efter tycke och smak; d.v.s en med mandelmassa och en med vaniljkräm jag åt den sistnämnda!


P.s fatet är en assiett, så semlorna blev inte så värst stora............ Lagom med tanke på att jag ska försöka att hålla en bra och jämn viktkurva under nästkommande 5 månader!! Bra diet va??

Men nu ska jag snart cykla motionscykel framför Biggest Loserprogrammet så är väl den där pyttepyttesemlan snart ett minne blott (och så får det plats 2-3 stycken till eller nått)!
 

Hedemora och projekt de lux/ á la stöpet

Publicerad 2010-02-22 18:34:37 i Allmänt,

Japp, idag har jag sett Hedemora och på torsdag ska jag ta en tur till Mora! Nog kan jag mitt Dalarna vid det här laget!! Soluppgången i -29 grader i morse var fantastisk!!

I Hedemora hade de bara -23 så då klev vi i flipflopen och shortsen, drog på solbrillorna och seglade in på föreläsningen och välkomnade "våren". -Not...............

Så här såg en av bilarna på kommunparkeringen i Hedemora ut:

ägaren till denna bil hade nog minst jobbat dubbla pass den här helgen!


* * * * * * * * * * * * *
PROJEKT Á LA TINA TURNER OS VIKARIEN BERGLUND

Tina ska ge sig in i en ny bransch (IGEN). Ja ni som inte känner henne så väl: hon får infall fortare än en gris blinkar (hon med ja). Nu ska hon börja virka OS mössor enl. detta recept:



Till saken hör att Tina inte kan virka, men hon har en god vilja vilket skulle kunna innebära att hon kommer förbi första randen med blått och en bit in på det vita, sen är jag rätt säker på att "mössan" inkl. garner och stickjärl åker ner i en byrålåda för all framtid.

Tina har en hel del med goda idéer till tänkbara och genomförbara projekt, men sen längst vägen brukar det ta slut på energi, ett nytt projekt poppar upp och så är det första överstökat, på väg mot nya äventyr!!

Jag kan nämna några:
* Bygga bastu - ej påbörjat
* Bygga bardisk, en blev gjord med MYCKET hjälp av Robert
* Renovera cykel, avklarad med ej nämnt resultat
* Uthyrning av hus/rum/gräsmatta - avklarat med glädje
* Ungdomsdisco på gården - i samband med Pepe Cup, avklarat en gång
* Finsnickeri - aldrig påbörjat
* Hyra ut vedeldade badkar/bastu - idé kvävd i lindan tror jag
* Läsa spanska - påbörjades aldrig p.g.a besök på Kupolen/Mc Donalds
* Tillverkning av dalahästar - 2 ex gjorda
* OS i Sälen - halvhjärtat försök i snöstorm, ihelgen som var.........

Mycket mycket mera kunde nämnas här men för tillfället har jag torka i hjärnan, men ni som vet mer kan ju skriva det under kommentarer här nedan!! =)

Jag skulle ju också kunna gå in på mina egna projekt men det är ju inte alls lika roligt.  Vi har samma föräldrar jag och Tina, DNA strukturen lika uppbyggd och vi är nog inte för olika i att ej klara av att fullfölja påbörjade projekt. Jag har ett mössprojekt i en låda, förmodligen för all framtid även den!! Men det är ju faktiskt planeringen som är roligast, själva utförandet är lite mindre roligt och oftast en ganska lååååååååångdragen process.

* Nu ska jag köra lite styrketräning med mina nyinköpta hantlar/pilatesboll, swingalong pling plong!

Om ni inte vet hur man använder handsprit: här kommer en bruksanvisning som satt på Hedemoras kommuntoaletter:


p.s babyn har börjat att rumstera i magen. Så nu finns det hopp om liv därinne.... =) =) =)

En lugn söndagseftermiddag hemma,

Publicerad 2010-02-21 18:40:24 i Allmänt,

trodde jag ja!! Min syster kan du sätta käppar i hjulet för de flesta planer. Hon skulle till nordligare breddgrader (Sälen) och köpa en mössa!!?? Stön..........

Först var det läge för mat!! Dillköttet blev klart och var faktiskt ätbart ilag med pressad potatis, kokta morötter och lite andra grönsaker.


Sen bar det iväg, de tre muskutörerna idag var jag, Tina och Jossan


Efter vägen var det en tölp som kört soppatorsk och stod med dunken (som han betalade en gubbe efter vägen för.... en bra affär att ha extrasoppa hemma när turisterna kommer).

Frun såg måttligt road och jäkligt generad ut där inne i bilen och gosse vad vi TUTADE!!!!!!!!!!! och skrattade!!!!

    
Många mössor blev provade, jag köpte en Vasaloppsmössa och ett par kombivantar/handskar samt ett par åt Roine och 6 par myspysstrumpor!! Tina köpte den första mössan här ovan så då var resan inte ogjord iallafall. Sen blev det en burgare på väg hem, i Mjalong på Nisstjiosken.

Nu ska jag gå och tina upp mina tår, fötter och ben, fingrarna har precis återhämtat sig.

Snö: jajamensan

Publicerad 2010-02-21 10:45:45 i Allmänt,

och så här såg snöskottningsprocessen ut!

Vi hade precis börjat.


Här kan vi snacka om en "full skopa"


Jag skottade med spade, och hade bara ork att få iväg snön till mitten av vägen. Roine var inte glad då det blev VÄLDIGT tungt!! Ops, det var ju i all välmening...

Jag tog tag i snöplogkanten som var GIGANTISK!! Jag hann precis börja när the "snowplowman" kom åkandes in mot Vansbro hållet, han vinkade glatt! Den skadeglade gubben, han visste att han snart skulle åka och göra en ny snöplogkant åt oss.......... så fort han bara hunnit vända fordonet! Och mycket riktigt, inom 10-15 minuter så var han på hemväg och det var bara för fru Bergström att börja om. *Han vinkade lika glatt den här vändan.


Inte för att postlådan är hög, men snön går över den numer....

En liten traktor med skopa kom tuffande förbi, och strax hördes ett evigt pipande....... jag anade ugglor i mossen!! Grannarna hade hyrt in tunga artilleriet idag!

Roine tog några sista spadtag, innan han nu ska köpa snus åt broder och köra grismat till vår lilla nöffnöff som bor i Kvarnåker! (Ska snart nog få nöffa rakt ner i frysen, ja grisen alltså)


Säg den lycka som varar, strax var snön bortskottad och dagens kvot av vardagsmotion var med råge uppnådd!!


Nu ska jag försöka mig på att göra dillkött och potäter! Det sistnämnda har jag gjort förr men köttet kan bli hur som helst...

Nu har han gått.......

Publicerad 2010-02-21 09:18:54 i Allmänt,

ut och skottat snö alltså, Roine säger att jag får dispens! =) Men jag ska göra honom glad och komma ut ändå. Så adios på ett tag amigos där ute i snödrivorna!!

Snöyra: jojomensan!

Publicerad 2010-02-20 22:00:38 i Allmänt,

Idag var det ett riktigt "skitväder" på ren svenska!! Så fort Roine hade skottat klart var det nästan dags för honom att börja om =)

Vi har varit i Kvarnåker som svärmor och svärfar en vända idag, sen in till morsan och fortsatte att fika......... sen hem och käkade egengjorda räkmackor *magen är full nu*

Vi gjorde en omväg förbi OK på väg hem för att hyra en film, men som vanligt blev det två. En som Roine valde och en som jag valde.. Jag gillade båda och Roineponken gillade ingen, stackarn, vilken nitlott för honom.... Först skotta snö och sen se två dåliga filmer!! Det var nog tjejfilmer..

Nu har jag snabbspolat genom sista kvarten av Melodifestivalen; Timotej: what???? och så Darin. Nej jag tror jag lägger ner tittandet helt framöver, bara drit som de säger i Norge.

Nu är klockan 22:00 så det är väl bingen som gäller snart ;-)

p.s hoppas det är slut på snön uppe i himlen nu, iallafall för den här veckan. I morgon blir det min tur att skotta lite tror jag!

Äntligen fredag igen.........

Publicerad 2010-02-19 21:13:27 i Allmänt,

Så var det äntligen fredag igen, jag tog med Tina på en hemlig resa! Till Borlänge med rälsbuss, vi hade en toppeneftermiddag på stan/kupolen. Det var rea överallt och vi trodde vi hade kommit till himmelriket! Minus till maten som knappt var okej..............

Jag lade nyss över bildernatill datorn från mobilen, bilder från vår lilla utflykt alltså, detta för att kunna föra över dom hit till bloggen: när de försvann spårlöst. Det var bl.a bild på tina i raggsockor inne i en provhytt, jag själv framför skylten Köpcentrum med Kupolen som bakgrund.... men nu är bilderna borta, kanske det finns en mening med det!! =)

På bolaget i Borlänge fick Tina visa legitimation, jag fnittrade som en 14-åring då jag gick från kassan.... 20 år, upp till 25 år är det obligatoriskt att visa leg, inte 32 snart 33. Men Tina var asglad! =)

På bussen hem frågade chauffören om vi skulle ha hel eller halv biljett och vad jag förstår så var det inte frågan om vi ville åka hela vägen eller bara halvvägs utan är också åldersrelaterat, och då fick jag tacka för frågan men ärligt säga att det var LÄNGE sen det var frågan om någon halv biljett!! *ska detta tas som att vi ser barnsliga ut eller vad??? Försökte se vad åldergränsen var på Dalatrafiks hemsida och så vitt jag kan se är halv biljett för personer mellan 7-19!!?? Öh.... sen fanns det någon rabatt för personer mellan 20-25 år: 35 procent, men det är väl inte halv biljett??? Så chauffören trodde med andra ord att jag och Tina var någonstans mellan 7 år och 19 år, inte undra på hon fick visa leg på bolaget.


Nu får jag avrunda här, bussen hem hade ingen värme så nu ska jag gå in och tina upp bredvid darlingen, (synd bara att vi inte alls gillar samma tv program......)

Torsdag

Publicerad 2010-02-19 06:48:04 i Allmänt,

Igår fick jag se folk igen, jag är FRISK igen!! Det var riktigt roligt att komma tillbaka till "verkligenheten". Men tyvärr hade jag inte tid med bloggen för jag hade viktigare uppdrag!! Att göra en peppbok till någon som verkade behöva det. Det blev klipp och klistra och timmarna bara flög iväg och vips så var klockan 22.00 och det var dags för bingen.

Idag ska jag jobba och sen har jag inte några planer för kvällen, tar dagen som den kommer med andra ord. Det kan gå hur som helst.

Ha en bra dag mina vänner.

OS

Publicerad 2010-02-17 21:49:35 i Allmänt,

Alla tjötar om OS, så jag slog väl på tv:n på kanal 1 ikväll (i stor brist på annat att se på vill jag poängtera). Det kunde ju vara intressant att se Anja Pärsson åka och ev. ta medalj. Det var en låååååååång och utdragen väntan innan alla åkt före henne. Vissa svåra krascher var väl actionfyllda före, sen var det äntligen dax! Jag hade en magkänsla redan från början, det gick fort men lite obalanserat (konstig kommentar från en så ointresserad som jag) och i sista hoppet hände det jag känt i magen skulle hända....... hon ramlar! Därmed missade hon med största sannolikhet en OS medalj. Stackars Anja, det där måste kännas hur eländigt som helst. Vad är ett långdraget köksrenoveringsprojekt mot en missad OS medalj???? Snarlika skulle jag tro.

Nu får det vara färdigtittat på OS för den här gången, få se om 4:a år om jag offrar en timme eller två då med.


Bilder från Aftonbladet.se

Nödigt värre

Publicerad 2010-02-17 09:57:02 i Allmänt,

Satt och småläste lite i Dalademokraten här på nätet och döm om min förvåning när jag såg detta!!

"Nödiga tjuvar slog till
 
På tisdagsmorgonen var det kört igen. Vem eller vilka tjuvarna är som stjäl toalettpapper på de offentliga toaletterna på rastplatsen längs riksväg 26 vid sjön Van mellan Vansbro och Mora är förstås en svår nöt att knäcka. Den senaste tiden har toalettpappershållarna tömts många gånger på sitt innehåll!. (Leif Olsson, DD)

What!!! Har folk inget bättre för sig än att åka omkring på olika utedass och stjäla skithuspapper??? Eller är det så att de har så dålig ekonomi att de behöver stjäla sig en pappersrulle?? Rastplatsen i Van, det är ju en bra bit att åka dit, så om tjuvarna inte bor i närheten så borde det bli billigare att åka ner till den lokala affären och köpa sig några varv toalettpapper........... Leif Olsson skriver att det är lite märkligt och det måste jag hålla med om.

Själv har jag varit hemma från jobbet i 2,5 dagar p.g.a jag har varit sjuk i feber, men nu börjar jag pigga på mig och planerar att återvända till jobbet i morgon om det inte tar omtag. Det längsta jag har varit från köksgolvet är ner till postlådan och detta sedan i måndags vid lunchtid; så jag förklarar mig oskyldig till toalettpappersstölden =)

Ingen riktig djurvän, ni vet

Publicerad 2010-02-17 09:42:19 i Allmänt,

P.g.a allergi och dåliga erfarenheter så är jag inte någon riktig djurvän. Vissa hundar är bara lömska och opålitliga varför jag låter bli att över huvud taget beblanda mig med dem. 

Första gången jag blev biten var det en liten tax som inte ville bli ihopblandad med en häst (jag försökte nämligen rida på honom). Det var våran egen lilla Lucas och jag var nog bara ett par år. Ja egentligen bet han nog inte utan nafsade som varning men det räckte för att sätta skräcken i en liten tjej...

Andra gången jag blev hundbiten tror jag att jag var 5-6 år, det var en svart schäfer och han var nog bara galen! Han gick till attack när jag gick förbi honom i köket där jag var och hälsade på hos en granne.

Sen har jag nog bara blivit biten två gånger till av två olika hundar. Men jag ställer mig frågan: ska folk behöva bli bitna av hundar när människan inte gjort något???? Oacceptabelt enligt min mening!!

Men från hund till häst, jag minns så väl fjordingen Hanna som våra grannar hade när vi var små. Hon var lugn och beskedlig, ja: ända tills hon kom ur hagen och var lös, fri!!! Hon sprang som om hin håle satt fast i svansen på henne!! Ganska obehaglig upplevelse att komma förbi just då, när en jättehäst skenar!! Den dagen blev det nog en fartrand i någons kalling....

Såg i Aftonbladet att polisen fått till uppgift att fånga en häst och då var det här sättet inte helt fel enl. min fega mening!!

Foto: Pontus Orre, Aftonbladet

Polisen Maria gjorde sig inte bet utan tog hästen genom bilrutan - i farten! Genialiskt!! Närmare än så hade då inte jag gått, det vill jag lova. Jakten var som mest uppe i 40 km i timmen. Det måste vara det närmaste vi kommer vilda western i dag.

Semlor och bilar

Publicerad 2010-02-16 10:13:45 i Allmänt,

Det här med SEMLOR har aldrig varit min grej, förutom under en helg här ganska nyligen... men nu har det gått över igen. Roine däremot kan köpa en semeltårta som snart nog är ett minne blott...

Men det här med semla har blivit ett fenomen, till och börja med märkte jag det på det lokala kondiset (HÅKANSSONS). Det fanns vanliga semlor, med vaniljfyllning, kalspader, saffran mm mm. Olika sorter men ändå ganska traditionella.......

Sen en dag i fikarummet på jobbet upptäckte någon att det fanns en helt ny dimension inom semelvärlden, där ICA MAXI verkar vara den affär som stod för en revolution!

Pistagesemlor, hallonsemlor, chokladsemlor mm. Semlor i alla regnbågens färger, nästan så jag blev sugen på ytterligare en semla som så klart borde vara ROSA!!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Appropå ROSA, har jag någonsin berättat för er att jag haft en rosa bil, först var den grisskär och sedan blev den cerise och svart med en pepitatape på mitten, runt om hela bilen. Jag var riktigt stolt över den bilen, min tredje bil var det, som jag rollat alldeles själv!! =) Tyvärr hittar jag ingen bild på bilen, eller tack och lov kanske ni tänker.

Den första bilen jag ägde var en liten Austin Mini, en s.k hundkoja eller Mr Bean bil. Den vann jag på en 70-tals afton på Orrskogen i Malung. Jag var då 15-16 år och superSTOLT!! Den sålde jag när jag fyllde 18 för att köpa mig en RIKTIG bil: VOLVO. En brun 240 som jag några månader senare lindade runt en björk vid bron i Hulån. Den tredje bilen var den här rosa bilen, som jag lärde Tina att sladda med, ända tills hon sladdade in i en cementbrunn, sen var den ett minne blott!! Så har det väl rullat på........ med Volvobilar menar jag!!

Det jag ska ha innan jag dör är en raggarbil!! Helst en cab som INTE LÄCKER IN, som är blanksvart och som har helsäte fram, sen får det vara vilket märke som helst bara den är snygg och mullrar som en äkta V8 ska göra!

Snön lyser vit i björken och i magen spelas det fotboll!

Publicerad 2010-02-15 14:06:41 i Allmänt,

Idag var träden verkligen vinterfina. Alldeles vita av snö och frost och så låg solen på. Detta såg jag runt 12-snåret när jag åkte hem från jobbet.

Idag blev det en kortdag/karens p.g.a feber. För övrigt känner jag mig rätt okej, förutom ett rejält hugg i magen på förmiddagen, men det var väl junior som har börjat att träna fotboll!?!

Så här står det i Babycenters nyhetsbrev för den här veckan (vecka 16):
 
"Nu är du 16 veckor gången (eller gravid i 17:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu är din bebis stor som en avocado, men under de kommande tre veckorna går den in i en växtspurt som kommer att fördubbla dess vikt. Under tiden kommer den att leka med navelsträngen och öva sina lungor genom att 'andas' fostervatten. Bebisen har druckit fostervatten ett litet tag nu och kan kissa. Du är också inne i en slags växtspurt och din livmoder är nu så stor att den har börjat tänja på ligamenten som omger den. Om du känner smärtor nu, kan det vara därför".

Så okej då, han/hon tränar väl inte fotboll då kanske........ eller kanske lite! Fast det vore roligare om han/hon tränar boxning tycker jag =)

För övrigt har jag valt att inte skriva så mycket om graviditeten med tanke på att vi haft så mycket missöden tidigare. Men nu verkar det vara okej så här långt, därför ska ni få veta lite mer fakta!

Den 11/3 ska vi på ultraljud till Mora och babyn är beräknad att födas den 2 augusti. Jag tror det blir en flicka och Roine tror det blir en pojke. Vi har kommit överens om ett flicknamn. Pojknamn däremot har vi inget som vi kommit överens om.... Rasmus och Viktor röstar på Oliver men det tycker Roine är ett kattnamn.... själv tycker jag det är rätt fint!

Vi får väl börja med att se om det står rätt till med babyn under ultraljudet. Till en början gick jag inte upp alls i vikt men nu har vågen börjat ticka på uppåt och jag har gått upp 3 kilo och har därmed fått gå in i STORA garderoben för att hitta brallor som passar. Vart ska det sluta? Tur jag är som störst i sommar, då kan jag latja omkring i klänning och andra lösa plagg som ett lakan eller nått!!

Vilken fantastisk dag!!

Publicerad 2010-02-14 19:06:40 i Allmänt,

Vilken härlig vinter vi har!! Och nu börjar det ju blandas med vårkänslor dessutom: great!! Takdropp, isdropp och näsdropp.

Vi har åkt pulka i dagarna två tänkte jag just skriva, men vid närmare eftertanke så åkte jag ingenting idag. Det såg för vågat ut, för branta backar med hopp i, är ju väldigt rädd om junior!!

Men Viktor och Rasmus är inte rädda alls........ de bara åker!! Tänk vad härligt, bara kasta sig utför och det hissnas i magen, wiiiie!


Det var kämpigt uppför............

Sen blev det en efterlängtad skotertur med Christer.


Tina hon vilade på sparken, och hittade ett hål på bästa brallorna!


Själv låg jag på den uppblåsta pulkan men liknar en valross (redan), så den bilden raderar jag, höhöhö...

På vägen hem såg det ut så här i bilen:

Behöver väl inte skriva att det var ganska fullt!!? Men det behöver det vara i Tinas bil för den saknar värme, förutom för stjärten, där brassade det på bra nog!

Väl hemma bjöd jag till och gjorde en liten ansträning vid matlagningen. Som ni alla vet så är du ju alla hjärtans dag! (Allt för att affärerna ska få sälja en extra liten chokladbit enl. min mening, men men). En liten biff som var hjärtformad blev det! Det är ju tanken som räknas!!!


Sen kollade jag ut genom köksfönstret och det var en rätt vacker OCH romatisk syn! (om ni bortser från skitbrunnarna vill säga). Solnedgång, vackra färger på himlen, snö!!
 

Ny vecka stundar och med det nya utmaningar, d.v.s jag undrar vilka nya bakslag som ska drabba oss med andra ord.

Allså; Melodifestivalen?!

Publicerad 2010-02-14 11:25:23 i Allmänt,

Vad är det som händer, blir det sämre och sämre för varje år eller är det så att det har varit lika dåligt de senaste åren, sedan delfinalerna kom med i spelet??? Jag spela in och snabbspolar förbi alla tragiska och skitdåliga låtar, i o f s brukar de bli bättre ju mer man lyssnar på dem, men jag sitter inte och hör om låtarna för det!!!

Det var bara en låt jag hörde i sin helhet och det berodde inte på att den var superduperbra utan för att jag hade fullt sjå att se om två av dansarna var killar eller ej! Det var i Hanna Lindbladhs nummer, två mörkhåriga personer, alla hade lååång hästsvans.

Orsa spelmän vidare ?? !! == ?? !! Kommenterar inte vidare för det kommer att låta fult på en blogg till allmän beskådan...........

Erik som gick direkt till final; hans låt lät som en kopia av Womanizer till att börja med, eller vad tycker ni?

Andreas Johnsson; helt okej!

* * * * * * * * *

Finfint vinterväder!!!

Publicerad 2010-02-13 18:00:10 i Allmänt,

Idag var det ju bara läge för en sak!!!! = Pulkrace!!

Jag, Roine, Jossan, Rasmus och Viktor packade en ryggsäck full med ätbart och drog till Skamhed för ett regelrätt pulkrace varvart med korvgrillning/smörgåsgrillning/varm choklad och kall saft samt apelsin!



Vi gjorde snöänglar.......


Vid ett av de första åken fick Viktor hela ansiktet fullt med snö.......... han tyckte inte det var kul men jag skrattade gott,,,,, ända tills jag var med om samma sak!! Det var INTE så jättenice.


Som avslutning hade vi lite grimastävling, här ser ni resultatet:

Bänkskiva återvinns..... och nya bakverk skapas

Publicerad 2010-02-12 21:47:50 i Allmänt,

Idag gjorde jag en röjning i tvättstugan, och kom på att nu jäklars skulle bänkskivan på!! Ja den som IKEA skickade som var trasig alltså. För i pannrummet duger den finfint! =)

Men det var ju ett problem, den var lite lång. Jag sa till Roine att vi måste be Robert (vår snickarexpert) att såga av den nån dag, men Roine ville lösa det på sitt eget sätt.........






Lite brutalt och grovt kanske ni tänker nu???

* Nåväl, han fick inte igång motorsågen, thank you lord!! Utan jag tog en vanlig fogsvans eller vad sågen nu heter och slog till!! Voila, nu är det rätt längd och skivan är på plats!

* * * * * * * * * * * * * * * * * *

Sen när solen gått ner blev det bakdax, igen! Det är ju så roligt med ugn!!!!! Idag blev det Cupcakes, eller muffins som vi kallar dem här i Sverige! Blå, rosa/lila och bruna!!



Nu är pojkarna här och vill sova över. Vi har spelat Nintendo Wii, Viktor har kommit på att om han dör så kan han sitta och trycka på knapp 2 och det innebär att han sitter och TUTAR!! konstant!!! och han tycker att det är grymt kul, för han dör hela tiden!! Men nu är det solsidan, det måste ses. Simma lugnt!

Kusligt huslig

Publicerad 2010-02-11 17:57:36 i Allmänt,

Idag var jag i bakartagen. Drog igång och gjorde Hönökaka för första gången i mitt liv, det såg så smarrigt ut!! Vet ju knappt hur de ser ut, men det fanns ju en liten bild i boken! En sak är säker, så här såg de INTE ut!!

Den till vänster liknar en Calzone!?! Tja, ett litet stick med kniven i den så sjönk den ihop som en besegrad soldat i krig!

Igår bakade jag kolakakor, de blev inte heller riktigt lika som de på bilden i Leilas receptbok.........

Öh, nåja, de är snart slut iallafall. Grabbarna grus gillade dem, fast Viktor påpekade ärligt att: mammas är godare!! Vad säger dom: av fyllhundar och barn får man höra sanningen! Drar till med ett neg.... chokladbollsbak också. Sen har jag gjort hemmagjort potatismos och pepparsås/kotlett idag. Det Ni trodde Ni inte om mig???

Som sagt; husligt kuslig!! =)

Nån som är sugen?? Bara att komma hit på ett smakprov, men det gäller att skynda tror jag för det är faktiskt åtgång trots att bakverken INTE SER UT SOM LEILAS LÄCKRA BAKVERK!!

Hejja Gunde

Publicerad 2010-02-10 16:09:31 i Allmänt,

Igår började nya tv serien: Vinterspelen i Åre 2010 med Gunde Svan som programledare. Det påminde starkt om det här programmet som Sofia Vistam hade för cirka ett halvår sen, Wipeout. Detta med störst anledning att Felix Herngren var kommentator och han är ju bara hur rolig som helst!! Han gjorde hela programmet Wipeout sevärt och även detta nya från Åre. Han är helskön, Gunde han är dalmas. 2:a programmet går ikväll kl. 20.00 om jag inte tar helt fel.


Igår åkte de på någon modern bob, slalom/utedass, curlingsko och bowlingpulkrace, så där halvkul... roligast var så klart Felix kommentarer och när de körde av med bobarna!! Jag kände att jag blev sugen på lite vinteraktivitet! Har inte åkt pulka, skidor, skoter eller nått på hela vintern! Bara deppat över kökeländet tror jag. Solen sken ju så härligt idag men vad hjälper det när man sitter instängd på ett kontor???

Nu ska jag börja fixa med käk, idag blir det fläskkotlett, kyftpotatis och rotfrukter, jag har ju ugn vet ni!! =)

Ikväll borde jag träna, överväger dock fortfarande! Ska iallafall ner till postlådan och soptunnan, börjar med det få se om jag går ut och ökar om någon timme, det gäller ju att inte förta sig heller, hehehe.

Ni kan kalla mig Holmes, Shirlock Holmes

Publicerad 2010-02-09 19:35:50 i Allmänt,

.....eller nått!! Inte den där andra Holmes iallafall........ ;)

Idag har jag ringt direkt till mattleverantören och så vitt vi talade någorlunda samma språk så fanns det kvar av korkmattan!! Men inte i samma format! Men istället för att byta ut hela kanske det räcker med en remsa!! YEAY!! Det lönar sig att snoka runt lite själv, jag är sååå glad!

Sen när jag kom hem idag så var det fogat och klart med kaklet, det enda som kvarstår är att ha på silicon! Och det där lilla skåpet och högst upp mot taket! De nada!! Det ser ut som ett KÖK nu!!!! KÖK, klart. Jag har fått lova Roine att det nu ska dröja innan nästa renovering ska äga rum, jag lovade ett par månader men han förhandlade upp det till ett år!!! Och vill ha skriftligt på det, nåväl han får som han vill!

1. Med gipsskiva



2. Nykaklat utan fog


3. Med fog (eller vad f.n heter det????)


I cirka 1 ½ timme har jag skottat snö idag också, så här vitt och fint var det

Det vita guldet som Christer (the snowplowman) säger!!

Nu har jag väl förtjänat lite soffsoft framför tvn eller hur??

Ny dag, nya sorger och bedrövelser!!

Publicerad 2010-02-08 20:03:28 i Allmänt,

Känns det inte upplyftande att läsa ett inlägg som har den här rubriken??? Jag känner mig som ett emobarn just nu, svart, dyster och trist!! Idag kom muraren, inget kunde väl gå fel, eller?????????????

Han sa: jag vet inte om kaklet räcker!! Åhåh, shit, jag som var på coop Forum i lördags och tittade efter kaklet och inte såg det.... det här kan ju inte sluta bra tänkte jag.

Det blev riktigt riktigt nätt och räckte inte ända fram!!! Högst upp mot fönstret fattas halva kakelplattor och på en handsnickrad låda till vänster om diskbänken/till höger om pannmuren kom inget kakel alls på! Jag ringde Forum, Borlänge som konstaterade mina farhågor: kaklet har utgått ur sortimentet. Jag har hört det där nyss, har inte ni????? Tjejen i telefon var väldigt tillmötesgående och skulle ringa runt lite i morgon ifall det fanns någon liten kakelplatta någon annanstans i Sverige.

Det är inget jätteproblem (tror jag). Uppe mot taket sätter vi en list och lådan kan ev. målas!! Så får det bli i värsta fall. What the hell, inget blir som man har tänkt sig och det där var väl en världslig sak! Jag har tänkt och tänkt på mattj.veln också. Vi har ju två stumpar över och ev. om mattläggaren ska skarva i en av bitarna så vi får ha vår älskade matta kvar?? Jag ska konsultera med honom i morgon, nu har han nog tagit kväller. Det vore ju gött om det blev klart någon gång också, men ändå så vill vi ju göra det riktigt när vi ändå bytt ut allt!!

EFTERLYSNING: Är det någon som har en 40-50 plattor kakel 10x10 av namnet Terreno liggandes och skräpar så köper jag dom gärna (har kan ni salta på priset som ni förstår)!



Så här ser det ut "so far" iallafall. I morgon ska det fogas och någon annan dag ska det dit silikon. Voila!!


 
Vilken färg jag ska ha på fogen är fortfarande ett frågetecken, jag hade tänkt vitt men muraren tror att jag blir besviken då, för det blir så väldigt ljust och rutigt. Han tipsar om ljusgrått och jag tror han får råda i frågan som är proffs på detta.

OCH SLUTLIGEN: Är det någon som har tips om vad jag ska göra med det som fattas så skriv gärna det i kommentarer eller ring mej!!

Peace och kramkalas!!

Ena köksfönstret färdigfixat!!

Publicerad 2010-02-07 15:19:02 i Allmänt,

Idag har vi efter mycket om och men fått upp en gardinstångshylla. Inte utan problem men det är ju bara så i vår värld just nu..... Det satt en smideskrusidull på toppen av hyllan som så klart tog i eluttaget som ska användas till hänglampa!! Roine såg glad ut, tog hyllan, gick ut i carporten, gick lös med vinkelslipen och simsalabim så var problemet inte längre något problem, krusidullerna var borta!!

FÖRE:


EFTER:


Till veckan återstår att se om muraren dyker upp och om mattläggaren har något besked om det finns en liten mattbit någon stans i Sverige.

* Kommer ni ihåg den där lilla filmsnutten från Falun där Tina byter däck?? Den har nu 193 visningar på youtube!! =) Jag frågade Tina igår om hon ville att jag skulle ta bort den, men hon trodde att alla redan hade sett den så det var ingen idé........ kan ligga något i det.

Värmekällor och medodifestivalen

Publicerad 2010-02-07 15:07:39 i Allmänt,

Idag fick jag en aha-upplevelse. Jag vet nu varför jag inte behövt ha långkalsonger en enda gång i vinter och varför jag knappt fryser om benen: det är håret som gör det!! Jag var så lurvig om skånkarna att jag fick nästan ta till barkspaden för att få av det! I torsdags började ju vattengympan och jag kände att det blev smått pinsamt när triceps skulle sträckas och det kom fram en hårboll i vardera armhåla... därför beslöt jag mig för att rensa lite i hårväxten idag!! Benen åkte med på köpet för det var ju som sagt lika illa och nu måste jag väl investera i långkalsonger/strumpbyxor om kylan kommer åter.

Igår kväll var jag hem till A-C på fest, hon fyllde år och bjöd på en underbar middag som var tacoinspirerad: jättegott!! Sen var vi till Hulån och inspekterade en grillstuga/hälsade på en kusin, tog ett raggarvarv förbi hotellet i Tinas "röda fara" som helt saknade värme! Därefter släppte jag av Tina vid Selins och åkte hem och kröp ner i bingen.

Bild från grillstugan:

För Er som har svårt att se vad det är på bilden: Det är toppen av en Marienella matad med en VÄLgrillad grillkorv framför den varma, mysiga och vackra brasan!! =)

Jag var så fiffig att jag spelade in melodifestivalen och såg på den här i förmiddags. På facebook syntes små kommentarer om festivalen och de flesta var mycket negativa! Men jag tänkte bilda mig en egen uppfattning, och herre min skapare, vissa låtar var okej men andra: öh!!

T.ex. fru Silver som var klädd i någon fantasiskapelse som visade hela benen och hade istället för axelvaddar, höftpuffar de lux.

Rapparen var katastrof: han snabbspolade jag bort likaså den där gruppen där killen med dreads satt ihop kurad hela låten och han som sjöng trodde han var Jesus him self (Pain in salvation = pain in the ass). Ekborg hör hemma på en musikalscen och borde inte fått vara med.

Min åsikt var: Ola och Linda Pritchard till final och Jessica A och Salem Al Fakir till andra chansen. Al Fakir snabbspolade jag oxå förbi men jag vet inte vad jag tycker om låten och om honom?? Måste höra den fler gånger, men av de som var med så var det nog han jag tyckte skulle få en andra chans, men det tyckte inte svenska folket.......

Melodifestivalens lekledare: de tre muskutörerna, not nice! Dolph är verkligen inget programledarmaterial, inte Måns heller fast han är fin att se på och Caroline nää!!

Alla år är det ju så att Melodifestivalen upprör tittare, för olika saker och det blir ett hett och omdiskuterat ämne och det är väl det som är lite av tjusningen med det hela!

Dagens ATT GÖRA LISTA

Publicerad 2010-02-06 08:49:55 i Allmänt,

Sätter upp punkterna utan inbördes ordning


* Äta!!! =)
* Köpa en Harry Boy (jaja jag vet, ingen tur just nu men jag vet aldrig)
* Sätta upp en gardinstångshylla i köket/gardiner så småning om
* Röja bort lite tapetklister, penslar, kablar mm
* Fixa en överraskning
* Rensa ur tre garderober för att få plats med annat
* Duscha
* Gå på tjejfest kl. 18.30
* Spela in melodifestivalen, så jag kan snabbspola igenom den i morgon



Jag tyckte att jag hade så mycket att göra tidigare men när jag spaltar upp det och vet att jag har hela dagen till förfogande så lät det inte så jättemycket ändå. Börjar med frukost och gardingrejen, fortsätter med att rensa bort lite klister mm och sen en tur mer på byn!! Jag lovar här med på heder och samvete att göra allt jag kan för att genomföra ALLT som står på listan idag!!! (jag har en benägenhet att göra listor och sen ignorera dem).


UPPDATERING KL. 16:20, Mycket mer blev inte gjort på listan, jag hamnade i Borlänge (igen). Mamma och co skulle dit och jag hade en tapetrulle att returnera så då lockade den resan mer än städning av garderober, typiskt mig jag vet!


Dagens testet

Publicerad 2010-02-05 21:49:30 i Allmänt,

DAGENS VILL HA: Vill ha samma korkmatta som vi har, fast hel!
DAGENS KLÄDSEL: Svarta byxor och stickad tröja som gör mig rejält statisk.
DAGENS FRISYR: Vågigt hår
DAGENS LÅT: Put a lime in the coconut (den dom spelade i veckans House, lyssna nedan)
DAGENS PLANER: Få klart köket innan 2/8 helst
DAGENS SAKNAD: Marita H som jobbade i D-J hemtjänst och som begravdes idag
DAGENS DUMMASTE: Att firman i Stockholm skickade fel reservdel till fyrhjulingen
DAGENS MISSLYCKANDE: Att korkmattan utgått ur fucking sortitmentet
DAGENS DROG: ICAs goda päroncider
DAGENS KÖP: 2 gardinstångshyllor från Jotex (beställda tidigt i november)
DAGENS GODIS: Ostkrokar och räkor
DAGENS HUMÖR: Ni kan kontakta mig på stängda paviljongen på Säters hospital!! kockokockokocko
DAGENS CITAT: Jag ä int bitter
DAGENS ROLIGASTE: Att jag lyckades sparka igång internet på Gun-Britt och pappas dator



*

Publicerad 2010-02-05 21:10:43 i Allmänt,

söta bilder
Så här såg jag nog ut när mattläggarn sa att vår älskade korkikorkmatta utgått ur sortimentet!!

Sen så här.....
söta bilder

Nu är jag lite trött i ögat, och klockan är bara 21:18... är det legitimt att lägga sig då en efterlängtad fredagskväll. Inget på tv, inget roligt att surfa, inget roligt att hitta på, kan ju sätta mig i köket och se på alla hål och försöka se vad formerna på hålet liknar; elefanter, en jordglob etc. Njäe, jag surfar lite till sen blir det nog tidig kväll i bingen. Få se om jag hittar nått intressant att kommentera här på bloggen kanske.

Fredag: äntligen!!

Publicerad 2010-02-05 18:31:13 i Allmänt,

Fredag, det låter ju så gött!! Ledig i två dagar!! Vad ska jag hitta på då?? Jo jag ska hämta ut ett paket på OK med två gardinstänger/hyllor och hoppas av hela mitt hjärta att de passar!! Sen ska jag lämna tillbax ett paket, motordelsmojängen som Roine skickade efter till 4:hjulingen igår kom idag, men det var ju fel förstås.... Men det är ju en baggis, vore mer konstigt om den skulle ha varit rätt och passat!! Nu kan jag bara skratta åt allt elände, det är ju bara småsaker, matereriella ting och värsta depresionen har släppt nu!!

Jag fick räkor av pappa och Gun-Britt så ett gäng ligger på upptining till ikväll!! Är så sugen på just räkor, titta bara så goda de små luringarna ser ut där de ligger, rosa och fina.



Blogginläggen har blivit lite färgade av allt elände som drabbat oss den sista tiden, det blir lätt så... Hela världens fokus på det negativa. Men det postivia är att jag iallafall tycker att det börjar bli rätt fint. Jag har tänkt att jag inte ska lägga ut någon bild förrän det är helt klart, men herregud.... vi hinner ju skrumpna allihopa innan dess så här får ni en liten förhandsglutt. Det som fattas är ju kaklet så det får ni fantisera ihop, det är ljusgrått och mittemellanstorlek.


Nya kökslampan är jag grymt nöjd med, här sitter det lila ljus i den men nu har jag köpt ljusgul-beiga som ska matcha tapeten bättre.


Så........... nu visar jag inget mer. Men ni vet ju att ni kommer att få se en helt ny korkmatta, förhoppningsvis inom kort. Problemet med mattan är att den nya kollektionen är så ny att mattläggarn inte har hunnit få visningsprover än och vet inte heller när han kommer att få dom, öh. That´s life folks!!

Nu ska jag skjutsa ner Tina på byn, det blir lite rajtantajtan hos Ann H har jag hört ryktas om, där räkor är inblandade!!! Adios amigos, tänk Er noga för när ni ska renovera hemma!! ; )

Snart kan jag bara skratta åt eländet

Publicerad 2010-02-05 11:15:33 i Allmänt,

Elfirman kommer att ta på sig kostanden för den nya mattan. MEN........ det visade sig idag att den har utgått ur sortimentet och till 95% sannolikhet ej finns att få fram från något lager heller, mattläggarn lät förtvivlad när han la fram det. Han sa: jag måste säga det rakt ut, mattan finns inte längre att få tag på. Jag började småle, inte ett dugg förvånad heller. Att lägga ut pengar på en triss idag är nog ingen idé men jag blir lite nyfiken, kan vi ha tur i spel just nu???

Den nya kollektionen finns det inga prover på ännu, så nu får vi vänta.

Roine ringde upp muraren och frågade när han skulle komma. Ja den här veckan hade han då inte tid, men nästa!! Yea, right. Tror folk att vi tror på tomten också. Men det känns som om det inte är någon brådis, han får väl komma när han får tid, bara det blir före augusti!! Man får va´glad för det lilla.

Ja änt´bitter!!

Ord mot ord, så klart

Publicerad 2010-02-04 18:26:22 i Allmänt,

Idag ringde arbetsledaren för Vansbro el, han hade haft en diskussion med elektrikern som hävdar att han inte har haft sönder vår korkmatta!!? så nu står ord emot ord. Tror han att vi själva har suttit och skalat upp 12 hål i varierande storlek i nya mattan??? Men iallafall så skulle han komma hit imorgon och titta. Så klart ska det bli nått tjafs om detta för att de ska försöka slippa stå för kostnaderna.

* Har dom inte försäkringar som täcker utgifterna vid sånna här drulletillfällen eller???


* * Sen gick det sönder någon mojäng till fyrhjulingen idag och då höll älsklingen på att få allergi, kolik och kväljningar. En ny tändspole är iallafall beställd och vi blir ytterligare 1000:- fattigare.

Nu är det vattengympa för första gången på evigheter, det ska bli härligt, kul och skönt hoppas jag. Vår vattentermostat lever ju sitt eget liv så man blir ett skållat troll inne i duschen stundtals/iskall. Men varför skulle varmvattne fungera när nästan ingenting annat är som det ska?? 

Nu kan det bara bli bättre sa Monica idag, då svarade jag: jo det sa polisen också när han gav Tina 2000:- i böter och vi senare fick punktering i Falun, med ett reservhjul som satt fast i en rostig stålvajer under bilen och fälgkors saknades. Så det känns ju tryggt!!

 

Ännu en svart dag i mitt liv........

Publicerad 2010-02-03 18:03:04 i Allmänt,

Jag har egentligen inte supermånga svarta dagar i mitt liv, men idag blev det en sån. Jag kom hem, glad ihågen när Roine sa att elektrikern blivit klar idag!! Äntligen ström i hela köket, belysning över diskho, mm mm. Det såg underbart ut och det gick cirka 30 minuter i ett totalt lyckorus!!!!!

Men sen då........ Roine ropade plötsligt: Ann, kom hit!! Det var svårt att höra om det var av glädje eller ilska han kallade in mig i köket. Jag antog att han hittat något bra i elväg, något häftigt uttag eller en supersmart lösning. Men när jag såg hans min och blick visste jag: det här var inte något bra.

I NYA korkmattan fanns över 10 hål i varierande storlek. Det var vissa hål som var större än en femkrona och det syntes tydligen att något tungt blivit draget över golvet... precis där kylskåpet stod igår under pågående arbete av elektrikern!! Jag frågade elektrikern i går morse om jag skulle hjälpa honom att dra ut kylskåpet, men han behövde/ville inte ha någon hjälp.


Så här bra gick det, här ovanför ser ni ett av många hål!!!!!

Det blev rullgardin ner, som dom brukar säga. Ett tragiskt samtal till Vansbro el utan att personen som svarade kunde ge något besked utan jag skulle återkomma i morgon!!

Samtal till mattläggaren som inte trodde sina öron då jag ville att han skulle lägga in en ny matta i köket!!? Till på råga på allt, så var han inte säker på om den fanns kvar i sortimentet. Jag tror jag går och lägger mig nu, kl. 18.01 innan vi hittar något annat som har gått galet och kommer att ta veckor eller månader att åtgärda.

Övrigt som var trasigt efter hantverkaren var en gammal tallrik och en hållare till en av socklarna, men det är småsaker i sammahanget. Nu vet jag å det bestämdaste att jag har fler grå hårstrån än när jag vaknade i morse.



ULLAKAKA

Publicerad 2010-02-03 07:01:53 i Allmänt,

När vi var små (omyndiga och hemmaboende), så var mammas specialite den sk. Ullakakan. Igår fick jag spisen och ugnen inkopplade på el och då blev det bak av just denna Ullakaka. Inte alls tråkigt att bara vrida på en knapp och skjutsa in något och sen ta ut det och det är klart!! Magi rent ut av, hihi.

Det blev en liten promenad igår också annars gjorde jag inte mycket nytta!! Men det var rätt skönt det också. Idag ska nog elektrikern komma tillbaka och göra klart, han fick nog krångla en del med spishällen igår då det fick lov att dras om ny ström.

Av muraren: intet nytt! Men början av veckan är relativt för hantverkare, det är bara att vänta.

Av Mockfjärdsfönster har jag inte hört något heller. I söndags hade vi ju kondens på alla fönster utom ett, så jag mailade in mitt klagomål samt bilder, det var nog inte populärt.

Nu väntar jobbet, så det är bara att dra i sig en vitamin, borsta håret liksom gaddarna och in i den kalla bilen och iväg.


Elektrikern blir nog glad som får fikabröd idag!

Helpless .- vägen innan man blivit en riktig "hacker"

Publicerad 2010-02-01 18:56:33 i Allmänt,

Supporten: Vad kan jag hjälpa till med?
 
Kunden: Jag håller på att skriva mitt första mail och
jag har skrivit bokstaven a men hur skall jag göra för att få till den lilla cirkeln runtomkring?

 
Supporten: Är markören fortfarande där?
 
Kunden: Nej, jag är ensam här.
 
----------------------------------------------------------
 
Och nästa kund kunde inte koppla upp sig...

Supporten: Är du säker på att du använt rätt lösenord?
 
Kunden: Ja jag såg när min arbetskamrat skrev in det.
 
Supporten: Kan du säga mig vad lösenordet var?
 
Kunden: Det var fem små stjärnor.
 
----------------------------------------------------------
 
Supporten: Nu skall vi se hur ditt system ser ut, klicka på 'den här datorn'
 
Kunden: Men hur skall jag kunna göra det härifrån?
 
----------------------------------------------------------
 
Kunden till Hewlett Packardsupporten: Min laserskrivare är trasig.
 
Supporten: Vilken modell har du?
 
Kunden: Det är en Hewlett Packard.
 
Supporten: Jo, jag förstår det. Är det en svartvit skrivare?
 
Kunden: Nej, den är beige .
 
----------------------------------------------------------
 
Kunden till Tele2supporten: Jag har köpt internet och vill ha hjälp .
 
Supporten: Ok, hur långt har du kommit i installationen?
 
Kunden: Jag har packat upp lådan med internetet i.
 
Supporten: Ok, har du anslutit alla sladdar och slagit på datorn?
 
Kunden: Slagit på datorn? Jag har ingen dator, jag har köpt internet.
 
-----------------------------------------------------
 
Kunden: Datorn hänger sig hela tiden. 
 
Supporten: Har du många fönster öppna? 
 
Kunden: Nej, men dörren står lite på glänt...

Oh; what a day: Yea right it´s monday

Publicerad 2010-02-01 18:33:22 i Allmänt,

Ja, idag var det måndag med buller och brak. Ingen bra dag kanske ni förstår.... Men så är det, alla dagar är inte bra dagar.

Nu i eftermiddag har jag kopplat av hjärnan och spelat nintendo wii en hel timme, eller ja: snart en och en halv. Men nu får det vara nog!!! Det är så skönt att göra något intetsägande som inte kräver någon formulering, motivering eller ett beslut.

Idag kom INTE muraren, han skulle fundera på vilken dag i veckan det skulle passa!?! Ja varför är jag förvånad. Någon elektriker har inte heller hörts av, men det gör inte så mycket innan muraren har varit hit!!

Jag är iallafall helnöjd med köket so far!!!


Inget nytt har jag att berätta heller, det händer inte så mycket just nu.... så vi får väl se om det finns mer att blogga om i mörgo???

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela