Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Månadens vikt; 5 månader efter operation

Publicerad 2012-01-31 20:33:38 i Allmänt,

Herregud, det har gått 5 månader!!! Tiden går fort. Tyvärr försvinner inte vikten lika snabbt men det går åt rätt håll; vikten är nu 96,9 kg!! Jag ska göra en tabell så det blir lättare att se framstegen. Men inte nu. Nu är jag barnvakt åt en bekants dotter då denne saknar släkt å vänner och ska till att föda barn. Det är ärligt talat lite svårt att ta hand om en nästintill okänd 5-åring. Att förklara saker och försöka lösa problem på engelska är inte helt lätt det heller, men vi gör det bästa av situationen. Nu sover båda tjejerna iallafall. Åter till GBP-snacket. Det är rätt vanligt med dessa operationer. Jag kan snabbt räkna upp minst 10-15 personer som har gjort det. Träffade en fd taxikollega som skulle göra operationen igår. Jag vet precis hur han mår idag, hans nya liv ligger framför honom. Jag tycker på ett sätt att det inte är någon skillnad på min feta lekamen, magen är stor, låren likaså. Men jag ser ju i ansiktet att jag har krymt. Det känns också på flåset när jag och Ida dansar, jag kan till och med jordlyfta utan större risk för jordskred!! Boxningen påbörjades, liksom Friskis & Svettis, sen kom förkylning, feber, halsont och nu även hosta. Jag kommer igen när jag mår liiite bättre. Dansar på här hemma så länge. Det gäller att få till det med träning för att forma kroppen och undvika så mycket gäddhäng och ridbyxlårshäng som möjligt. Önska mig lycka till den här kommande månaden. Jag börjar att jobba så smått i februari för att öka på till 90% fr.o.m mars!! Rutiner; here we come!

Häst och blandat

Publicerad 2012-01-29 17:49:34 i Allmänt,

Jag är fortfarande kär i bilar av märket XC90, ja Volvo då ´rå. Vi håller på spånar i bilbyte men vi får se vad det kan bli.

Ett besök i Kvarnåker är alltid trevligt. Ida börjar för det mesta besöket med att hälsa på Fredrika.

Tvillingarna var rätt lika idag, tycker ni inte. Ja då menar jag att de var lika varandra, inte grisen Fredrika!! :O

Sen kom farmor ut och de båda åkte lite sparkstötting.



Sen fastnade Ida vid Rebels släde.... Det var läge för en provsittning tyckte snuttan.

Strax därefter kom jättehästen och blev fastsatt eller vad det nu heter i hästsammanhang...


Min egen rumpa kändes genast ganska liten i jämförelse med denna som vi såg på väldigt nära håll.


Nu har vi gjort årets första åktur med Rebell. Ida sa inte ETT enda ljud på hela färden. Hon satte med händerna mot varandra som om hon bad en stilla bön och vem vet; det kanske hon gjorde också.

Det var en vacker vinterbild på häst och släde.

När vi kom in fick jag se denna vackra bild i en bröllopstidning.
 
Det är en sommarbild på Rebell och Jan som skjutsar min goda vän Marias syster och make då de gifte sig. Jag tror faktiskt att de åkte i samma kärra som jag och Roine fick åka i då vi gifte oss!!

I reportaget i tidningen Bröllop fanns också Maria med, kolla själva:

Najs!!! 

Igår var det vårrulle hos mormor så den här helgen blev det inte mycket matlagning. Förutom nu då, då det ska tillverkas 14 matlådor till Roine som snart drar iväg på sin sk "turnus" till Norge igen.

Hur roligt var det på middagen igår då?? Ja så roligt som det kan bli för en 1 årig liten tjej som bara älskar att få hjälpa till i köket!! Med andra ord: underbart skoj.

Hur blöt tror ni Ida, kläderna och golvet var efter den här diskningen? Lägg på lite extra på det ni först trodde så är ni och nosar på sanningen.

Vi har hunnit med lite bob och pulkaåkning här hemma i backen också.

Ida och jag brukar åka på boben, då ropar hon ÅHHHHH hela vägen när och när vi väl har sladdat och stannat så klappar hon förtjust i händerna. Kan en mamma då bli lyckligare tro?

Känner ni liksom jag att det finns så mycket här i världen man behöver och vill ha?? Jag och familjen var på Ellos möbler i Malung och gick en vända. Det här vill vi ha efter det besöket:





Barnmöblemang, jajamensan!! =)
p.s kvinnan i kassan på babyproffsen tyckte att 1,5 år var lite väl ungt att börja pott-träna. Då sa jag inget om att Ida satte på pottan för första gången när hon var ett halvår typ, och då kissade hon i pottan dessutom. Men nu har vi haft ett uppehåll ;-) Men i förrgår kissade Ida faktiskt i pottan och blev så förvånad när jag och Roine klappade händer och hurrade att hon reste sig upp och fortsatte kissa. Så kan det gå till i Långholn.

Nu är det läggdax för vissa.

Bil

Publicerad 2012-01-27 20:26:51 i Allmänt,

Idag har jag och kära mor varit till Borlänge. Vi hämtade en del till Ch på Volvo och passade då på att gå in och kolla på begagnade och nya personbilar. *Fastnade inte helt oväntat för en Volvo XC90. Vill HAAAA!!

Sen blev det lite shopping på kuppan med betoning på lite. Men en randig tröja blev det och några armband till Ida, en brandstege åt oss som sover på andra våningen (det var väl dags nu när vi har bott här i 11 år). Sen handlade vi mat på Willys, hamburgare åt dom där hemma på Donken och sen drog vi hemåt.

Nu ska jag surfa på Blocket och leta bil. Volvo, volvo: jag vill ha en volvo!! =)

Helgen som gått

Publicerad 2012-01-22 14:20:00 i Allmänt,

Så är det söndag igen. Det är alltså en vecka sedan jag var på boxningen igen för första gången på över ett år. Det kändes dagen/dagarna efter vill jag lova. Som alltid var det kul iallafall (fast jobbigt).

Idag har jag fått halsont och lite feber så det blir en lugn hemmakväll med en något varm Ida. Just nu sover hon middag och jag surfra runt bland amerikanska sidor och drömmer mig bort. Kollar också på priser till sådana saker som vi ska ut på, så jag kan föra in dem i min kalkyl =)


Så här ser rummet ut på "vårt hotell" i Seattle!!

Vardagsrummet....


och poolen................

Synd bara att den inte låg utomhus, men man får vara glad för att det finns en. Jag vet iallafall en som kommer att älska den: IDA!!

Igår blev jag och Ida bjudna på middag. Supergott och supertrevligt. Tack Anna och c/o.

Något mindre trevligt är de här sk döva som knackar dörr i hela kommunen och vill sälja masonitälgar med färg på............ tack och lov var vi ute på promenad när de invaderade Långholen. Vill jag köpa något så åker jag till en affär och köper det alternativt hittar det på nätet! Det samma svar får alla rackarns telefonförsäljare som ringer i tid och otid, gärna i 20-tiden på kvällen. Trots att jag har nix-telefoni. Men när jag tar upp det så är de snabba att avsluta samtalet.

Nu ska jag googla vidare och hitta priser på baseballmatchen vi ska se.

Click here to find out more!

Good bye

7/7

Publicerad 2012-01-13 20:05:04 i Allmänt,

Efter att Roine har varit på jobb i 7 dagar har jag nu fått lite assistans här hemma. Det känns gött ska jag medge. Det blir lite lätt ensidigt att vara hemma med Ida varje dag/varje kväll utan avlösning, så att få ta en kvällspromenad är ju rena lyxet Jag måste säga att jag verkligen ser upp till Er ensamstående mammor/pappor, ni gör verkligen ett hästjobb. Med lite tur har man ett fungerande nätverk där man har någon som kan ta den lilla prinsen/prinsessan ibland så man får andas, eller hur?

Nu är det fredagkväll, Roine är och besöker sin bror så jag tror att jag ska gå ner och se något riktigt tårgripande romantiskt på TVn.

Nu ligger planeringen av USA resan verligen i fas med verkligheten. Vi väntar bara ner priserna på flygbiljetterna och sen ska vi slå till på sisådär 11 stycken. Hotellet bokar vi när vi vet att vi får en varsin plats på flyget, sen ska jag också boka en kärra för 8 pers så vi har något att åka kring i. Det blir nog bäst enligt expertisen over there!!

Imorgon blir det bowling med kusinerna bus, iallafall 2 av dem. De busigaste!!! Eller........... det är nog Sara och Anna det förresten och de är på så långt avstånd så de är inte tillfrågade (Australien och Växjö).

Jag hoppas det blir lika trevligt som jag hade sist jag var på bowlingresa till Mjalung, mjao!! Har ungefär samma vikt iallafall, det ser jag på blusen och dubbelhakan. Fast nu är jag ungefär 5 kg lättare ändå =) =) =)

Gravid

Publicerad 2012-01-08 22:22:13 i Allmänt,

Nja inte jag, än.... Utan en bekant! Läste hennes blogg idag och där berättae hon att hon efter två missfall har blivit gravid igen och är nu i 12:e veckan! Jag får en stor glädjeklump i bröstet för deras skull. Hon beskriver den oro hon känner och jag får en deja vu! Varje dag som gick var jag orolig och det var först då jag hamnade på lasarettet pga misstänkt havandeskapsförgiftning som jag blev lite mer lugn, konstigt nog. Men då hade jag hjälpen i huset så att säga. Sen är det ju självklart att det var långtråkigt, men det är en annan historia. Ujujuj, nästa gång ska jag försöka att inte oroa mig så mycket. Lycka till med graviditeten och Er framtida dansbandsbaby min vän F. :D

Månadens vikt; 4,5 månader efter operationen

Publicerad 2012-01-03 08:52:31 i Gastric Bypass,

98,6 kg!! Jag har lämnat tresiffrig vikt för ALLTID!! Vilken känsla. Totalt från inskrivningen på Ersta: 21.7 kg. Jag har nog aldrig skrivit vad jag har vägt som mest, när jag var allra fetast för ca 10-11 år sen? Hemska 136 kg. Så med andra ord har jag en gång i tiden vägt över 37 kg mer än idag!! Fatta att det mesta var jobbigt, tungt och eländigt. Men en dag bestämde jag mig: nu måste jag ta tag i mitt liv om jag vill fortsätta ha något. Med hjälp av camebridgesoppa gick jag då ner 24 kg! Gick sen upp 8, ner 7 osv. Andra dieter och träningar resulterade i att jag gick ner till 102, blev gravid gick upp, gick ner å sen upp igen. NEJ!!! Hjälp, och tack och lov tog jag hjälp, för att vara med i en viktbergochdalbana är emotionellt superjobbigt. Att känna sig värdelös, fet, ful och mindre värd än alla andra är inte kul, för det gjorde jag. Utom hemma, tack Roine <3 Den största lättnaden nu, är att jag vet att detta är varaktigt. När kroppen gått ner till sin idealvikt så kommer jag att pendla ungefär +-4 kg om jag är rätt informerad. Visserligen går det rätt sakta med minuskilona men då låter jag mig inte nedslås utan tänker på att jag kommer att fortsätta gå ner under cirka ett år till!! -12 kg till (-1 kg per månad) skulle betyda att jag vid nästa årsskifte väger 86 kg. Det får bli mitt mål att uppfylla under 2012!! Om det blir mer så är övriga minuskilon en BONUS. Adios amigos

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela