Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

I väntan på flyget

Publicerad 2011-06-28 13:39:29 i Allmänt,

Ja ni mycket ska man se innan..... Det här med maxvikt på bagaget har fått en helt ny innebörd för mig idag. Två tjejer hade för mycket i resväskan och något kilo för lite i handbagaget. De packade nog om sju ggr. Det hela slutade med att de hade väldigt mycket kläder, smycken mm på sig. Hahaha, skulle aldrig hända mig, öh..... Har hänt JA men nu är jag ju en mogen och ansvarsfull vuxen.

Au revoir

Publicerad 2011-06-27 12:59:23 i Allmänt,

Bonjour, nu är det dan´före dopparedan och mycket står på agendan
1. Hjälpa Tina med en "sak"
2. Sy in ett par byxor och laga en tröja
3. Hänga upp tvätten, få den att expresstorka
4. Börja packa resväskan
5. Titta om jag hittar handbagageväskan
6. Åka till Greven med bilen, för att se om jag överhuvudtaget kan ta den till flygplatsen i morgon
7. Laga en tand hos FTV
8. Friskis och svettis gympapass (i mån av tid)
9. Gosa, gosa och gosa med lillskruttan
10. Lämna in en dvd med karnevalskostymer till näringslivssamverkan
11. Ringa Maria och checka av inför landning

Vilken underbar dag

Få se om jag får tillfälle att blogga något från rivieran, annars ska ni få en fullständig rapport när jag kommit hem

På önskelistan står;
1. Bada i havet i Marseille
2. En dagstur till St Tropez
3. Vinprovning
4. Äta bouillabaisse (eller hur det stavas)
5. Sitta på mysiga caféer i Aix, insupa atmosfären, se på människor och njuta av livet
6. Fotografera lite
7. Inte se några möss/råttor eller sorkar på rummet
8. Båttur på havet

Om nu Maria skulle hinna läsa detta innan jag åker så hoppas jag inte att hon får en hjärtinfarkt, för det är ju bara en önskelista som sagt.........................

p.s bouillabaisse är en fisk och skaldjurssoppa

Smultronställen

Publicerad 2011-06-23 15:31:15 i Allmänt,

När jag var liten trodde jag att ett "smultronställe" var där smultronen växte......... så knasigt, det borde jag väl ha förstått att ett smultronställe är ett SMULTRONSTÄLLE??

Iallafall så finns det redan smultron att plocka, och gosse nå så goda de var! Nästan lika goda som fiskbullarna i dillsås som Ida fick till lunch ;-)

 eller 

Bara att skriva om fiskbullar på facebook rörde upp många känslor hos olika männsikor och inläggen haglar in =D

Mat och dopp

Publicerad 2011-06-23 09:04:31 i Allmänt,

08:51, lika bra att gå upp då fast lillskruttan fortfarande sover =D
Idag har vi inte heller några som helst planer.

Igår fixade jag förrätt (Nubbesallad) & efterrätt tills midsommar: jordgubbs- och rabarberpaj med knäckigt skal. Den är jättegod!
För er som vill ha receptet:

KNÄCKIG RABARBERPAJ
2 dl socker
1 3/4 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
125 g smör
1/2 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap
rabarber i mindre bitar

Blanda alla torra ingredeienser i en bunke. Smält smöret i en gryta tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner det i bunken. Lägg rabarbern i en smord form och bred på röran. Grädda ca 40 min i 150 grader. Servera med vaniljglass eller vaniljvisp/sås

Jag har lite svårt att följa recept så därför la jag till färska jordgubbar också.

Idag ska jag lägga lite kött i marinad, sen får det väl bli midsommar!!
FÖRRESTEN så tog jag och Linda Enström en liten simtur i älven igår, det ni. Vi startade vid tjejstarten vid Skamsberget och simmade över till tallen, men där sjönk temperaturen drastiskt (och den var väl runt 14 från början), så jag tog till ett skrik, sen vände vi snabbt som ögat! Men där kan vi snacka om kick, jag bara längtar tills nästa dopp igen!

Kostymer så hela näsan kliar

Publicerad 2011-06-21 20:21:57 i Allmänt,

De här maskeradkostymerna har legat i dvala ett tag så dammlagret som fanns på dem fastnade i min näsa tror jag visst. Men kul att fota alla tjejer var det!! Tusen tack alla som ställde upp både framför och bakom kameran och vid klädhämtning/klädlämning!!

Det var djurdräkter

Bananer i pyjamas


Teletubbies

Björnar och kycklingar om vart annat!



och mycket mycket mera!!

Vi hade en väldans tur med vädret också, så därför får jag väl också rikta ett jättetack till vädergudarna som hörde min stilla bön idag! <3

Varför kolla vädret.......

Publicerad 2011-06-20 21:41:21 i Allmänt,

Kollade precis väderleksrapporten över resmålet, dit jag ska åka om cirka en vecka och vad fick jag se?

Väder för Aix-en-Provence, Frankrike

23°C   mån tis ons tors
Klart Klart Mestadels soligt Risk för storm

Idag: superstorsol!! Likaså tisdag. Onsdag (6 dagar kvar till avresa), molnen börjar hopa sig... Torsdag (5 dagar kvar till avresa): risk för STORM!?! Vad f....!! Det kan inte vara sanning att det ska bli dåligt väder?

En sida jag hittade här online visade på att juni eller juli har en (1) regndag i Aix. Jag ska forska vidare om jag hittar en längre prognos, få se om inte det blir regn när jag ska åka!????

...............................
Uppdatering: på MSN väder visade tiodygnsprognosen att det är klart väder tills på torsdag då det kunde bli något molnigt, däreefter strålande SOL och mellan 18-29 grader när jag kommer ner.... I love MSN väder!!

Badpremiär

Publicerad 2011-06-20 21:01:58 i Allmänt,

Så var första utedoppet avklarat. Inte i älven eller någon liten sjö eller tjärn utan i PLASKET så klart!! Mellan 25-26 härliga grader och vädret gick från strålande solsken till härligt kallt regn............


För Er som inte vet så drivs Plasket av Vansbros barnensdagsförening och det är gratis att bada där. Badet är öppet alla dagar mellan klockan 10:00-19:00 om jag inte är felinformerad. Det finns en kiosk där man kan köpa dricka, chips, godis och glass.

Jag är ju anmäld till både tjejsimmet och Vansbrosimningen så jag passade på att träna några vändor innan regnet kom. TYVÄRR var mina simglasögon inte riktigt täta (det var ett par gamla dåliga, de nya superschyssta låg kvar hemma), så därför blev det ganska dåligt med crawl!! (Vaddå dålig ursäkt)??!!??.

Ida tänker gå (simma) i sin mammas fotspår misstänker jag; eller vad tror ni??

I vilket fall så har vi nu provat badmössan och den passar!!

Även solskyddsdräkten med +50 i solskyddsfaktor från bästa affären: KOXIN passade lilla prinsessan som handen i handsken.

Om jag inte visste bättre så skulle jag tro att Ida har fått en framtand men det måste nog ha kommit något på linsen för hon är fortfarande helt tandlös!! Kanske moster Tina mutade Ida med en chokladboll när jag tittade bort?? Näääääääääää inte hon inte.

Ikväll hade jag för avsikt att ta en tur "naturell" i älven, men till och med jag bangade med tanke på den låga temperaturen!! Med naturell menar jag inte näck utan UTAN VÅTDRÄKT", så hys ingen oro: bloggen är fortfarande barntillåten och playan utan skam är oskändad från nakenchocker från min sida den här gången!! ;-)

Kanske det kan bli en tur imorgon kväll istället, vad vet jag??

Nytt från Holn´

Publicerad 2011-06-17 22:18:45 i Allmänt,

Det är långt mellan inläggen jag vet, men jag har inte glömt bort Er kära läsare.... =)

Idag är det 11 dagar kvar tills jag helt på egen hand (ENSAM, ALLENA, SOLO!!!) ska ta mig från Vanå till Aix En Provence, gosse nå vad spännande. Jag tror det blir mest spännande mellan Marseille och Aix, men om jag har tur så hittar jag en vänlig skäl som har tagit en engelskalektion iallafall.

Klurig som jag är så kilade jag till bibblan och lånade en expresskurs i Franska (ifall ALLA har hoppat över engelskalektionerna). För själv så satt jag nog mest och ritade streckgubbar och skrev killnamn i min franskabok (förlåt Inger C). =D

Vad annars då?? Jodå jag har fått hem maken på en 6 veckors semester. De ringde honom igår och sa att nu behövde han inte komma tillbax till jobbet förrän i augusti!?! Lösa boliner därborta i Nörjä!
I helgen är det ju GULDMARKNAD och som sig bör så störtregnade det mest hela dagen..............

Ida då? Hon har blivit sååå stor, växer så vi hör det knaka. Mammas älsklingsskrutta som idag fick besök av kusinerna Sara och Anna. De måste snart träffas igen för precis när de skulle åka hem blev Ida varm i kläderna och lät dem bära henne och leka med henne utan att mamma fanns med i krokarna.

Har ni förresten märkt att det är inne med prickigt i år? Kolla in bilden där vi mönster och färgmatchar.

På Rasmus och Viktors skolavslutning förra veckan hade jag och Ida röd och vitprickig tröja, Anna B hade röd och vit prickig blus och så var det två andra donnor som också hade röd och vitprickiga klänningar. Snacka om att vi var moderna.

Jag går i klippningstankar och den här skyltdockan har precis den frilla som jag skulle kunna tänka mig:


Men jag är inte så tuff så vi får nog se hur det blir när saxen är i närheten nästa gång. Förresten är det snart ett år sedan jag klippte mig sist, för det var strax efter det att Ida hade kommit till världen.

Nu återstår lite googling på Frankrike, Aix, Marseilles och St Tropez innan det blir pannan i brädet.

La France

Publicerad 2011-06-13 14:12:43 i Allmänt,

Aix Provence, dit åker jag om två veckor!! Värme, check! Trevligt sällskap, check! Det ska bli supertrevligt!!!


3 mil från Franska rivieran dessutom............ Mummmmma

För övrigt så är jag hemma med lilla stumpan och har det gött. Igår badade vi i poolen (yes barnpoolen och vi gick i båda, snacka om att vattennivån ökade och Roine blev glad för då slapp han hämta så mycket vatten).

Vi kom också till Malung på marknad i regnet. Det var bra för då var det inte så folkigt heller. Vi köpte väl det vanliga; cocosbollar, tunnbröd och sedan något ovanligt: en kamelkyss


Hamburgers, läxor och gulligull

Publicerad 2011-06-07 21:28:46 i Allmänt,

Ujujuj vad vi krängde burgare på cruisingen. Närapå en miljon tror jag... vissa av oss trodde inte det var möjligt att sälja så många i vår lilla by, men det var det. Kroppen värkte rätt rejält när jag kom hem efter ett 15 timmars pass!!

Det roligaste på hela kvällen var när vi hade lite stiltje på glöden och kunderna fick vackert vänta på sin mat... kön växte sig kämpalång och varför inte ta tillfället iakt att hångla upp sin kära tänkte åtmindstonde ett av kärleksparen. Då säger vår hamburgerlangerska " vill ni fortfarande ha en burgare eller räcker det med att ni försöker att äta upp varandra". Så jäkla klockren kommentar, jag höll på att dö av skratt!!!!

Dagarna har för övrigt gått åt till att nästan få magsår åt en viss persons c-uppsats och den tidspositivism som finns i den här personens anda, phu. Men nu närmar sig examen med stormsteg, tack och lov!

Idag har vi haft barnensdagsmöte och för Er som vill bli stödmedlemmar så säljer jag medlemskort för 50:-. Detta för att vi även i fortsättningen ska kunna ha Plasket öppet med fritt inträde!!

Jag är hemma och mamma ledig om dagarna, förstår ni vilket privilegium!! Det är gosigos och gulligull hela dagarna, I love it.

Problemet avhjälpt

Publicerad 2011-06-01 20:15:06 i Allmänt,

En gång i tiden hörde jag uttrycket; passar inte skon så prova kartongen! Den gamla datorn var helt kass, bokstäverna kom och gick som de ville och efter det lilla åskvädret igår så funkade inte nätet längre.... jag gav upp och tog kartongen istället!! D.v.s köpte en ny. Det blev en bärbar den här gången men jag har ett fast bredband så syftet med det var mest att jag kan ta med den när jag är sekreterare mm.

Igår blev det ju jättevarmt ute, kände ni smaken av sommar? Ida somnade i bilen och var väldigt varm när hon vaknade, lillskruttan

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela