Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

GOTT NYTT ÅR

Publicerad 2010-12-31 16:07:41 i Allmänt,

Så var det sista dagen på året, igen.... Ida fyllde 5 månader igår och hon vände om från mage till rygg för första gången. Idag har vi besökt metropolen Avradsberg och åkt bob på hemma plan, för övrigt inget speciellt. Nu ikväll kommer delar av släkten Bergström hit och firar nyår med oss. Det blir den exlusiva rätten TACOS.

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLA LÄSARE!!!!
Akta fingrarna..................

IDA DANSAR!!!

Publicerad 2010-12-30 19:02:51 i Allmänt,


Tror ni att Ida dansar av glädje för att pappan har hittat och köpt en ny bil?
I inlägget nedan ser ni hur det gick i vår biljakt igår.....

BIL-LETAR-DAG

Publicerad 2010-12-30 15:05:39 i Allmänt,

Igår var jag, Roine och Rasmus på billetarjakt. Vad tror ni att vi kom hem med??
Roine tittade och tittade...

och jag tittade..


och Rasmus tittade

Det fanns något för alla smaker, dock inte för alla plånböcker =(

Vi fick nöja oss med shopping på CityGross tydligen

Här ser ni vad vi ska äta till nyår.... kaffe, barnmat, cider, kex och mjölk och tacos och en barnmatta att sitta på då kanske???

13 år sen

Publicerad 2010-12-28 20:05:30 i Allmänt,

Nyårsafton 1997 - 20 års kalas
En stor blöt puss rakt på munnen utan ett hej, utan en presentation: vem var han??
Han var glad, han var snäll, han var lite rund under foten
Januari 2001 blixtar och dunder, startsträckan var lång men nu slog det gnistor
Juli 2002 - På en p-plats någonstans i Norrland byttes ringar, (romantikfaktor zero men vad gör väl det) 
Juli 2009 - Nervösa klappningar på rumpan, letande efter ring, ett rungande JA, bröllopstårta och en knagglig vals
Juli 2010 - En blek, stor underbar baby kom till världen och lyckan är ENORM

Våga - vinn!!



Livet

Publicerad 2010-12-27 21:11:37 i Allmänt,

Denna dagen ett liv. Vad sjutton betyder det egentligen? Om den här dagen har varit ett liv så har den då innehållit det mesta vill jag mena. Jobb, fritid, idakärlek, intriger, glädje och sorg. Mycket på en och samma dag med andra ord. Men ingen sport, det hann jag inte med. Just nu ligger jag till sängs, och har jag gått och lagt mig så har jag gått och lagt mig.. Hehe Det där sista var en strof a la Meduza. Nu tror jag att jag blir deprimerad av vintern snart, jag behöver värme, sol, bad och en god paraplydrink NU! Och en till bil medans jag ändå drömmer mig bort. Jag har nu 85 arbetsdagar kvar innan jag ska vara mammaledig, men vem räknar? Maj med värme och lediga dagar med godaste ungen i världen, klart jag längtar. <3

TOMTAR ÖVER ALLT

Publicerad 2010-12-26 16:00:01 i Allmänt,

Jag har hjälpt mamma att ladda över bilderna från hennes kamera till datorn... Jag hittade lite tomtebilder och nu dröjer antagligen ett år tills nästa gång vi får se några....





ops det där var ingen tomte nej... det var ju moster Ailie <3

HAR NI ÖVERLEVT??

Publicerad 2010-12-26 09:28:36 i Allmänt,

Det har iallafall vi, ja överlevt julen alltså. Igår på juldagen blev det en lugn hemma kväll, grannen kom över på lite chokladglögg och kusinerna Sara och Anna kom hit med julklappar.

Vi letar fortfarande bil och aldrig kunde jag tro att det skulle vara sååå svårt att hitta något nytt?? Tips på 4-hjulsdrivna bilar emottages tacksamt, gärna med lite höjd på ;-)

För övrigt så härjar magsjukan friskt runt om i gårdarna hör vi. Själv hade jag ju en "släng" av den tidigare så jag borde väl vara immun!?!? 6 dagar med magsjuka borde innebära 6 magsjuksfria år, eller hur?

ÅH VILKEN JUL

Publicerad 2010-12-24 21:59:22 i Allmänt,

-22 i Vansbro när vi vaknade och samma tid i Noret var det -34, är vi inte lyckligt lottade att vara Vansbrobor så säg....

Det har varit en händelserik dag med massor av presenter, god mat, dryck (julmust) och godis. Ida fick så mycket fint att vi måste titta på allt i lugn och ro imorgon igen!! Bl.a en STOR julnalle, kläder i massor, gossedjur och andra leksaker, böcker mm mm.

Själv har jag fått 2 ursnygga lampor, bild kommer när jag städat ut julen. Lamporna fick jag av bästa lillalillasyster Ailie, sen har jag fått en sån där modern schal (som går ihop som ett enda stort O), vinterskor, muffinsformar, skärbräda, kastrull, choklad, en mobil!?!!?! =), necessär, presentkort på bästa elaffären i världen (ja förutom ni vet när, då låg dom på minus ett tag, men det är glömt och förlåtet för länge sen), ja jag fick mycket mycket mer så jag måtte har varit riktigt snäll i år. Ja lycklig är jag och bästa julklappen och presenten av alla är ju så klart IDA, bästa tjejen i hela mitt liv!! Ni andra har nu officiellt blivit nerputtade till andraplatsen i mitt hjärta.... <3

En liten anektdot sedan förra helgen:
Viktor 6 år till lilla Alma 5 år:
- Ska du inte äta upp gröten? (Gröten = ris á la malta med hjortronssylt på)
Alma svarar:
- Nä, den var inte så god som jag trodde.
Jag höll på att dö av skratt!! De är väl för underbara. Själv har jag aldrig varit något fan av varken gröt eller ris a la malta så jag förstod precis vad lilla Alma antydde ;-)

Och rykande färskt från idag:
Rasmus och Viktor har inte många foton på sig själva och därför beslöt Fru Bergström sig för att som projekt skapa varsina fotoalbum åt dem och ge dem i julklapp. Jag tänkte att de blir nog inte så jätteglada åt dem nu, men kan vara roligt för dem att ha när de blir större!! Vet ni vad Viktor sa:
Det här var den bästa julklappen. * Åh det hade jag inte väntat mig, men så roligt att höra. Livet är fullt av idel överraskningar.

Nu är det tack och god natt för oss, zzzzzzzzzzzz.

GOD JUL

Publicerad 2010-12-24 08:54:15 i Allmänt,

Den sötaste tomte jag känner (och jag själv) önskar er alla en Riktigt God Jul!!


I morse länsade vi julstrumpan och alla fick klappar (fast Roine fick sin bästa igår efter att en liten grabb frågat honom vart hans nya DONKEYKONG spel var någonstans).


Sen ville Ida visa upp sina gymnastiska färdigheter.....


Pappa Roine var inte sen att hänga på, med mindre lyckat resultat


Med det sagt tackar jag för mig, för idag, på återseende Amigos

DET OBLIGATORISKA JULBADET ÄR AVKLARAT

Publicerad 2010-12-23 20:01:09 i Allmänt,

Nu har Ida fått sitt första julbad och jag vill lova att numer är HELA badrummet (nåja inte är det alltför stort men ändå) är vått!! Hon har lärt sig hela havet stormar i det lilla lilla badkaret.


Ikväll har vi tjuvstartat med bambufacklorna och de brinner nog ända tills i morgon kväll skulle jag tro, hur tjusigt som allra helst.

Imorgon blir det julmiddag hos mor, Christer och Ailie kl. 13.00 och före det ska vi hinna gå upp till gammelmoster med ett julkort och en vända till gudmor Åsa för Ida har köpt ett litet paket åt henne. Efter julfirandet i Hulån bär det av till Kvarnåker för nästa sittning. Jag misstänker att Ida kommer att få en och annan julklapp för hon är ju den snällaste ungen i världen.

MYCKET SOM HÄNDER

Publicerad 2010-12-22 19:48:42 i Allmänt,

Varje år firar vi lill-jul med Anki och Elin och likaså i år. Traditionell julmat ignorerar vi och drar till med pizza och kebab istället, mums... vem bryr sig om korv och köttbullar som man kan äta varje dag??? Hehe.

När jag kom hem fick jag mig en liten överraskning, döm om min förvåning när jag såg fotspår ut i skogen och därefter tittade in i Tinas bil!!! =O

Ja ni gott folk, ingenting är omöjligt när den bruden är i närheten.... hon hade varit hit och "hämtat" sig en liten julgran! Nog för att jag hörde talas om att hon behövde låna en yxa men jag kunde väl aldrig tro att det ingick skog i lånet (fast antagligen får vi tillbaka grannen när det inte länger finns ett barr kvar på den).

På jobbet hade vi julklappsbyte idag, tomten hade dock tagit semester så Lina Forsell agerade Nisse

Lina var också den som fick "min" julklapp:

ops............................ Den bara stod där inne på Konsum och ropade: köp mig, köp mig!!
*Det stod mellan grisen och en stjärtlapp.

Själv fick jag en chokladask. Iallafall så måste tomten ha kommit åter från semestern här i kväll för jag träffade på honom i Grönalid för ett par timmar sedan, så liten och så gullig.

Till mina släktingar i Småland: tomten är Erik och Jullans tremänning Ebba-Lisa ;-)
(Sara du räknas inte till min släkt i Småland trots att du nu tillfälligt bor där, fast det kanske du förstod, hihi).

Slutligen vill jag berätta att jag har deltagit i en tävling på Ticket där man kan vinna en drömresa och ikväll ringde en person och sa att jag kommit med i dragningar om en drömresa!!!!!!!!!!!!!! YES YES YES, Ving I love you, sommar, sol och VÄRME... tankarna snurrade: vart skulle jag åka?? Sen visade sig att det inte alls var från Ticket (där jag för övrigt har vunnit 2:a pris för ca ett år sedan) utan från www.dromresan.se och givetvis ville de sälja lotter!! Jag var UTVALD, en chans på ter att vinna bla bla bla. Behöver jag beskriva hur bitter och besviken jag är nu. Adios, nu ska jag surfa in på TICKET.SE och prova lyckan igen för hoppet är det sista som överger en.

På banken för fanken

Publicerad 2010-12-21 16:27:49 i Allmänt,

Idag fick jag lov att besöka banken och där fanns även andra människor i likande ärenden och ni må tro att där hände mycket skoj.... En dam glömde sin krycka!?!?! Oklart hur mycket hon behövde den med tanke på att hon hann ända till affären innan hon tydligen saknade den. Sen fanns där en mycket eminent herre med en mycket söndertrasad jacka och jag tänkte: att han kan gå ut med så trasig jacka.... Sen såg jag på min egen där fickan har släppt och slutade tänka på andra så mycket!!

En annan dråplig episod var när jag skulle använda en av kommunens leasingbilar i tjänsten i fredags. Det var kallt och bilen var ISIG!! Jag svor ve och förbannelse över den som sist använt bilen och lämnat den utan att sätta i motorvärmaren, grrrrrrrrrrrr. Väl i bilen fick jag syn på föregående chaufförs namnteckning, där stod att läsa:
Ann Bergström.

JULBESTYREN MÅNGA

Publicerad 2010-12-20 19:57:17 i Allmänt,

Idag stod det knäckkokning på programmet, hemma hos Tina och pojkarna. Tyvärr visade det sig att ingen av tvenne grabbar tyckte om knäck men jag tror att de kommer att stå där i kylskåpet och smarra på knäcken bara de får smaka!!!

Imorgon blir det inge julbestyr och på onsdag ska jag och bästisarna Anki och Elin fira lite i förskott; det är en kär tradition vi inte vill missa. Vi äter lite traditionell julmat = pizza/kebab ;-) byter klappar, spelar lite spel, umgås och myser.

BÄSTA SHOPPNINGVÄDRET, JAJAMENSAN

Publicerad 2010-12-19 19:45:23 i Allmänt,

Idag åkte syskonen Berglund/Bergström/Hermansson och dess moder till stora staden Borlänge för lite julshopping. Även Ida var med så att hennes mamma (cést moi) hann träffa henne innan det är dags för en arbetsvecka igen.

Har ni hört uttrycket: finns det hjärterum så finns det stjärterum?? Det har iallafall vi tagit fasta på och det fick nog knappt plats med ett frimärke till i bilen på väg hem.......

Herren i luckan på McDonalds undrade nog hur många vi var där inne när vi i driven beställde: tre bwo menyer, två big mac och c/o, mcnuggets och en glass.............. jag sa till honom att Ida var hungrig och flickorna i baksätet satt och sjöng julsånger för fullt!! Madre Mia tänke han nog när vi drog därifrån i en bil som var så nedlastad och låg att det slog gnistor om den, hehe. I skuffen var det kassar i drivor från Willys, Rusta, Dollarstore, Barnens hus och gud vete vartifrån inklusive Idas barnvag. I framsätet satt
prinsessan och sov 

Och i framsätena fanns det GOTT om plats, gött att köra dessa gånger. =)

P.s kolla in lördagens frukostbord.............. det är nästan så jag ska gå ner och käka upp "åschelor" just nu i skrivande stund ;-)

JULFIRANDE NUMMER 1 I IDAS LIV <3

Publicerad 2010-12-18 21:58:29 i Allmänt,

Nu har mammas älsklig fått vara med och fira jul för första gången i sitt liv; hon har fått se första tomten, öppnat första julklappen och haft sin IDA-KLÄNNING på sig för första gången!! Åh, vad jag älskar min lilla Ida!!! <3

Men först och främst idag så var vi på Håkanssons (Vansbro konditori) och för Er som inte har sett deras skyltning: den var toppen toppen!! Kolla här så får ni se:

Man kan undra om det är familjen Håkanssons fast i så fall vet jag inte riktigt om kvinnan är Ådrun eller Lotta............ hm, låter det vara osagt, hihi. Jättecoola figurer iallafall och för er som har sinne för detaljer: kolla in naveln på farbrorn till vänster, klockrent tyckte vi iallafall!!


Ida i sin IDA-KLÄNNING!! Hittade tyvärr ingen matchande napp, så det fick bli den rosa favoriten....

Här sitter Alma och myser med Ida strax innan tomten gjorde entré


Normalt kommer ju tomten åkandes i en släde bakom sina renar; Rudolf och gänget ni vet............ Men den här tomten är nog inte som alla andra utan han anlände på en:

SKOTER!!!!!!!!!!

Tomten var lite dålig på att läsa handstil, så han fick assistans så att klapparna kom till rätt person.

Till och med tomten själv fick paket, 2 stycken faktiskt, så han måste också har varit rätt så snäll kan jag gissa!

Ida sitter här med sitt livs första julklapp

I julklappen fanns den här:

En alldeles egen taxi, vem vet kanske Ida blir 4:e generationen taxichaffis i Tröskarsläkten?? Ojojoj, hoppas inte, då kommer jag att vara sååååååå nervös varje natt hon ska vara ute och köra.....

Ida fick två små och tre stora paket och pappa Roine hjälpte GÄRNA till att öppna!!!


Ett av de stora paketen innehöll en nalle som var större än Ida och hon verkade gilla den jättemycket, se bara så hon sitter och klappar den på magen.


Ida fick också en clown/speldosa, lammfällsfilt (UNDERBAR) och en luva som är som en skoterluva i fleece också kanonbra sak att få. Tack familjen Fagerberg/Larsson/Berglund för ett trevligt julfirande. Nu är det tack och godnatt.... Ida hon somnade så fort hon lutade ner huvudet på huvudkudden och nu sussar hon sött till 7-8 i morgon bitti: världens bästa lilla unge!!!

God jul i förskott!!!


JULFIRANDE NO 1

Publicerad 2010-12-18 12:06:52 i Allmänt,

Idag börjar julens firande med julmiddag och tomte hemma hos far och Gun-Britt, Tina och pojkarna kommer liksom Jimmy med familj: det ska bli trevligt. OM någon fastnar på bild så lovar jag att uppdatera här lite senare ikväll eller i morgon beroende på hur sent det blir................... hav tålamod gott folk!!

TOMTEN FINNS!!!!!!!!

Publicerad 2010-12-17 22:03:35 i Allmänt,

NAV som skulle ha 4 månader på sig för att behandla Roines ärende om föräldrapenning har gjort det på rekordsnabba 2-3 veckor!!! De måste ha haft hjälp av ivriga små tomtenissar i lusekoftor som inte har något speciellt att göra förrän julafton; det är iallafall min kvalificerade gissning ,-)

JULSTÄMNINGEN BÖRJAR INFINNA SIG

Publicerad 2010-12-17 20:05:31 i Allmänt,

Och tacka för det, för förra lördagen hade mina vänninor sett tomten ;-) Själv var jag förstås på toa!!!!!!!!!!!! Imorgon är det dags för julfirande hemma hos pappa och Gun-Britt och jag hoppas verkligen att Ida inte har växt ur sin Idaklänning som vi köpte på Rättviks marknad i höst (hon har aldrig provat den för den var endast köpt till julfirande och andra högtider).

Vi har provat bambufacklor i vår backe och det blev så fint så...

Facklorna kostade 10:- styck på Granngården och jag skickade dit Roine för att köpa ett par. Sagt och gjort, Roine drog till Hulån, stegade in och frågade:
- Hur många facklor har ni??
- 20 stycken svarade han bakom disken
- Då köper jag dom allihop, sa Roine och kom hem med plockepinn i hela skuffen...
Nu kommer Konsum göra vinstförsäljning på lampolja framöver med andra ord =)

Det kom ju en del snö igår därför kallade vi in det tunga artilleriet: Rasmus och Viktor som kom hit och skottade snö tills svetten rann på dem. Ja iallafall gjorde Rasmus det, Viktor hittade jag här:


När det kommer snö så måste man ju också åka bob/pulka, eller hur!!??!!



Vem var då förste fackeltändare?? JA, gissa............

Det verkar vara kallt åt huvudet, men på övriga kroppen var det så pass ljummet att det räckte med den obligatoriska rutskjortan tydligen, ja och byxor då rå´.

Slutligen måste jag berätta något som hände idag......... Jag var i en hög byggnad med många våningar och skulle ta hissen ner från det planet som jag var på (7:e) och tryckte på pilen ned. Det tog några sekunder och så stannade en hiss och i den fanns en gammal dam med röd kappa. Jag öppande dörren, hon sa hej och gick ur hissen. Då jag kom in i hissen fick jag se att knappen där entréplan är redan lyste!?!? I fönstret såg jag damen dra upp sin krage, precis som om hon gjorde sig beredd att gå ut, sedan tittade hon sig omkring.... precis då började hissen jag stod i att åka iväg nedåt!!! I samma ögonblick insåg jag att damen förmodligen trodde att hon redan var på entréplan när hissen stannade för att ta upp mig .... Öh, vem vet kanske letar hon efter utgången än p.g.a. mig???? Jag log brett när jag klev ur hissen, för lite komiskt blev det och jag undrar vad de som såg mig tänkte.... inte tänkte de att jag behövde lyckopiller iallafall!
<3 och det gör jag inte heller för snaaaaaart är det JUL!!!

Ljus i backen

Publicerad 2010-12-14 12:17:44 i Allmänt,

Ikväll blir det fint i Långholen, vi har nämligen köpt facklor i bambu!!
*Sorry morsan, men efterapning är den bästa komplimangen!! <3

De hade marschaller i hållare längst hela vägen in i skogen vid Olympicaskolan igår kväll, när vi var där på Jossans luciafirande och det var såååå mysigt och fint. Jag har också fått en utejulgran och nyinköpt belysning så för en gångs skull har vi det lite juligt också. Men vilket år det ska komma IN en julgran, det står i stjärnorna....



SANKTA LUCIDA........

Publicerad 2010-12-13 21:13:23 i Allmänt,

Ida har nu genomlevt sitt livs första LUCIA-firande!! Givetvis var hon en Lucia och enl. hennes partiska mamma: världens sötaste också!! Först provade vi ut lite glitter (för att Idas slarviga morsa hade förlagt luciakronan tills det äntligen var dax).



Sen var det tid för hela munderingen att åka på.......

Ni ser väl hur roligt hon tyckte det var!! *För att inte tala om fadern ;-)

Så småningom hamnade "glorian" lite på sniskan.............


Idag har Ida hittat sina fötter och ojojoj vad hon utforskar dem. Dessutom är hon ju så vig att hon kan smaka på sina tår, hon är precis lika vig som sina föräldrar med andra ord: NOT!!!!!!!!! Dessutom har hon klarat av att vända på sig från mage till rygg (började igår lite blygsamt), shit vad det går fort, snart är det väl studentexamen är jag rädd för.... Go´natt!


Årets julklapp

Publicerad 2010-12-12 09:28:09 i Allmänt,

Vid det här laget vet de flesta vem Maria Stam är! Hon har fått det hedersfulla uppdraget att informera Vansbro kommuns invånare om den nya sophanteringen och det har nog milt sagt varit så att hon har hamnat i hetluften den här hösten/vintern. Iallafall hittade jag den absoluta julklappen till Maria och som fick emotta på Flottaren igår kväll inklusive rim och allt.

Julklappen var denna bok

och det blev mycket lyckat och uppskattat vill jag påstå.

För övrigt var jag på en mycket trevlig glöggkväll hos Ann-Charlotte, 4-5 (!?!?) olika sorters glögg avsmakades och tilltuggen var många. 00:40 lämnade jag Flottaren och åkte hem till mina älsklingar. Jag vet att jag har sagt det förr men nu säger jag igen: nu ska det dröja tills nästa gång ;-)

DESPERATE HOUSEMAN!!

Publicerad 2010-12-10 18:17:59 i Allmänt,

Nu har Roine officiellt varit hemmaman i en hel arbetsvecka!! Hur har det gått då, kanske ni undrar?? Ja det har gått RIKTIGT BRA se själva!


Dagens bak:
Saffransrulltårta med citroncurl
Kolakakor
Cocostoppa doppade i choklad
(vem bakade tror ni???)

Nu hjälper det inte att skriva LEVERBIFF på förpackningarna längre, han har snokat reda på biskvierna ändå... så nu får jag nog ta till Veronicas knep: gräva ner förpackningarna i snön =)

Era frågor om hur man "lurar" sig själv, för att inte äta upp kakorna, ujujuj, personligen kan jag bara säga: det finns inga enkla svar utan försök att stå emot kakmonstret som viskar på er axel: ÄT MIG, ÄT MIG!

Men nu gott folk ska jag åka ner och se Esteternas julshow, gud giv mig styrka.......... eller får man stärka sig med lite glögg tror ni???

ÅRETS TIPS

Publicerad 2010-12-08 17:00:09 i Allmänt,

Om du har bakat något gott som du vill ha kvar till te.x jul men misstänker att din respektive kommer att nalla av tills det bara finns "slut" kvar gör på följande sätt:
1. paketera bakverket i en låda som ej är genomskinlig
2. skriv "leverbiff" på lådan
Simsalabim så får du gott om gottgottigottgott kvar tills jultomten kommer!

BACK TO WORK

Publicerad 2010-12-07 12:26:36 i Allmänt,

Första arbetsdagen är avklarad och jag överlevde!! ;-)
Roine har haft en hektiskt och fullspäckad dag här hemma. Jag tror att det var liiiiiiite annorlunda mot vad han hade föreställt sig. Han sa så här: "det var en kämpig dag idag gumman". Hehe, ja inte är det väl någon semester att vara barnledig, men ack så underbart!!! 1:a maj välkommen..... trallalalala!!

Vad händer annars?? Jo i och med att Roine är hemma så kan jag fortsätta boxas igen och jag gjorde ett ryck i söndags och gosse vad det känns i de muskler som nu fått vila ett tag igen!! Det är också underbart, hoppas det blir att brännas lite fläsk nu innan maj för i sommar ska jag och Ida sola och bada för hela slanten.

Uppdateringar från mobilen....

Publicerad 2010-12-05 16:23:28 i Allmänt,

Har nu laddat över veckans bilder från mobilen till datorn, här kommer ett axplock...

Gillar ni liksom stureplans brats backåtslickade frisyrer?? Jag testade på lilla Ida vid ett svagt ögonblick (då hon var lagom trött och därför frivilligt gick med på att bli kammad).

Håret är lååååångt och tunt!! =)

LCHF maträtter jag ätit sedan jag startade för två dygn sedan....
  
och så två

Åhhhhhhhhh, jag kunde bara inte hålla mig!!! Men de var så små, så små =)

Här är Ida i den jättefina klänningen som hon fick av grannarna; Elisabeth Myrberg med familj


och så har vi varit till Anna Berglund på 20-årskalas

Vad fick hon i present då kanske ni undrar.... jo hon fick en

adventskalender, en TUGGUMMIKALENDER för att avslöja innehållet!! Anna har nog redan upptäckt det vid det här laget, ifall ni undrar om jag inte förstörde överraskningen nu. Ändock kan det komma att dyka upp överraskningar för henne ;-) Igår fick Anna två jättestora tuggummiägg (i storlek med vanliga hönsägg) och Annas kommentar var: "idag var det en riktig utmaning", vid frågan om hon hade fått träningsvärk i tuggmusklerna än.

DEN KÄRLEKEN......

Publicerad 2010-12-05 11:49:28 i Allmänt,

Kommer ni ihåg hur det är att vara nykär?? Att t.ex. äta frukost vid 11.30. Som småbarnsmamma efter ett 10 års långt förhållande åt jag idag lunch 11.30.......... ensam medans maken var ute och jagade. Tänk så det kan bli.

Appropå ingenting: jag ska baka CHOKLADBISKVIER idag!! Jag kom osökt att tänka på dem just i morse med tanke på den där sena frukosten (internt skämt med "någon" eftersom biskvierna är "någons" specialité).

Det är ett särskilt recept som inte liknar något annat och det ska vara MARABOU LJUS CHOKLAD ovanpå!!
Mmmmmmmmen jag ska givetvis inte äta någon eftersom jag just nu följer en diet, men till jul så ska det slinka ner ett par och det gäller ju att vara väl förberedd, eller hur!?


Visst ser dom goda ut?????? schlurp, att göra nu: snabbt frysa in allihopa!!!!!

Uhuhhh

Publicerad 2010-12-04 13:39:03 i Allmänt,

Jag har nog lite kalla fötter just nu... detta p.g.a mitt tidigare inlägg idag!! Jag ska nog ta fram skidorna först och ta bort klistret sedan 1998 innan jag säger att jag ska åka Vasaloppet. Jag får nog börja med att säga att jag ska åka elljusspårets 2,5 km istället, hihi. Vi får se hur jag gör, som Tina brukar säga då det oftast inte blir någonting alls... ;-)

Jag är iallafall anmäld till Vansbrosimningen 2011 - är du???????? =) =) =)

VÄNTA NU.....

Publicerad 2010-12-04 10:48:08 i Allmänt,

få se om jag fattat det här rätt!! Till IDOL-final: Jay (självklart) och Minnah!?!? What, hon har ju redan åkt ut en gång för flera, flera avsnitt sedan!! Vad har hänt???? Gotlands-Olle verkar ha fått tacka för sig, jaha så kan det gå. Fast nu ska jag inte uttala mig om vem som var rätt person att gå till final eller inte, för jag ser bara på de där allra första avsnitten där det är auditions, för det tycker jag är kul.

Något som är roligare att se på i min mening, är Biggest Loser och där är det också dags för final snart. Den här säsongen var det en kille som vägde 239 kg från början, och jag som har tyckt att det känts hopplöst att tappa vikt...jag ska sluta gnälla!! Något positivt med sista veckan är att jag har tappat 4 kilo sedan i tisdags tack vare en ihållande magsjuka!! Idag kom jag till och med i mina "smaljeans" (ja ang. att kalla ett par jeans i storlek 50 för smaljeans innebär att allting är relativt).

Idag har jag haft Roine att ta foton på mig, sk. före-bilder. Igår började jag ju med en diet som kallas LCHF och första dygnet har gått riktigt bra så nu är jag fru positiv idag. Bilderna kommer jag att hålla för mig själv tills den 1/5 2011, då tänker jag publicera dom tillsammans med aktuella bilder, få se om jag har nått mitt mål som är att gå ner 10 kilo tills dess?!?!

För att peppa mig själv lite i viktminskningsprocessen har jag idag anmält mig till VANSBROSIMNINGEN!!! Det blir 7:e gången vilket innebär att jag kommer att få BLÅ ÄLVARNAS BAND, vilket är en ära förstår ni.

När jag kom ner i soffan började tankeverksamheten att snurra.......... Kan en tjockis göra EN SVENSK KLASSIKER??? (Vasaloppet, Vätternrundan, Vansbrosimningen & Liiiidingöloppet)

1997-1998 klarade jag av en SVENSK TJEJKLASSIKER relativt otränad. Ska jag nu försöka mig på den stora mer prestigefyllda klassikern?? Det är låååååååångt, det är tuuuuuuuufft och det börjar med min värsta mardröm: VASALOPPET.

Jag Ann Elisabeth Bergström f.d Berglund kan inte åka skidor. Jag klarade med nöd och näppe av tjejvasan 1998, med 5 minuters marginal innan snöret drogs.... Är jag galen som ens tänker tanken? Svaret är självklart JA, men det är kul, skönt och lite härligt att vara galen. 

Vad behövs för att jag skulle klara av att göra en SVENSK KLASSIKER?
1. Lära mig att åka skidor - skidintruktör sökes!!! - förslag: Kristin Nordin Stegmayr ;-)
2. Träna, träna, träna skidåkning
3. Så fort skidorna är avklarade: upp på motionscykel/cykeln inför VÄTTERNRUNDAN (30 mil på cykel)
4. Cykla, cykla, cykla
5. Behov av att införskaffa elefanthud där bak för att klara av loppet i maj
6. Simningen är ingenting i sammanhanget, det vet jag att jag klarar av, så därför kan jag efter maj koncentrerar mig på nästa punkt
7. Löpträning inför LIDINGÖLOPPET (3 mil).

Vad tror ni??? Har jag någon chans att klara av detta?????? Själv är jag faktiskt inte helt 100 på det, jag kanske ska ringa 118 100??

P.s Mona H är du sugen att hänga på, som i gamla tider!!!!!!
Är det NÅGON som är galen nog att vilja hänga på????

DIET-TAJM!!

Publicerad 2010-12-03 09:50:26 i Allmänt,

Nu när magsjukan härjat fritt i 4 dagar anser jag att det varit en bra start inför en ny: DIET!! (Jaja igen, jag vet men hoppet är det sista som överger en har jag hört). Den här gången blir det den (ö)kända LCHF dieten som jag tänker satsa på!! Fram till nyår till att börja med och om det går bra: kanske längre!! Kanske jag skulle säga fram till i eftermiddag, om jag känner mig själv.

För Er som inte vet vad LCHF dieten är för något så står det för: low carb high fat om jag inte har helt fel, dvs lite kolhydrater & mycket fett. Den här gången ska jag göra ett riktigt seriöst försök har jag tänkt (säger en person som fortfarande har sketa efter fyra dagar och är superduperhungrig).....

Dagens lunch kommer att bestå av spenat och philadelfiaost, strömmingsflundra och stekt lök
LCHF - Philadelphiastuvad spenat
Visst ser det smarrigt ut?? Jag blir riktigt sugen på mat!!!!!!!!!!! (som om det vore något ovanligt då).

Till kvällen tänkte jag dra till med kött och pot..... jag menar sallad och gräddsås.... hur är det med gelé?? Gelé = Socker: okej ingen gelé och hur ska det gå då?? I löve gelé!!!

FACEBOOKEN som Roine säger......

Publicerad 2010-12-02 09:55:07 i Allmänt,

Det här med facebook är ju väldans poppis. Många är seriösa och en del är lite mer "coola" och tar det med en nya salt!! En sak är då säker: man kan hålla sig uppdaterad om vissa kompisars privatliv, och ibland till och med mer än vad jag skulle önska.....

En sak som jag upptäckte igår var denna speciella profilbild:
Erica Holm
Erica Holm du är GALEN!!!!!!!!

Den absolut häftigaste profilbild jag har sett var en kille som tagit ett kort på sig själv när han hoppar fallskärm, det ni!! Är ganska svårt att slå i coolhetsgrad iaf.

-2,5 kilo

Publicerad 2010-12-01 10:35:47 i Allmänt,

Hej på Er, nu är jag något lättare än igår, för att vara precis så har det försvunnit 2,5 kilo det sista dygnet!! =) Tyvärr är de nog åter innan kvällen är jag rädd för....

Mamma har åkt till Ullared idag, kan ni tänka Er julruschen där!!! Ujujuj vad folkigt det ska vara, jag är riktigt avis!!!

Ja, jag skulle gärna trängas med andra julstressade människor!! Fast jag har ju annat på gång: jobb!! Börjar i övermorgon, och det ska bli rätt kul det också. Det är någon som knappt kan bärga sig och det är pappa Roine som gör sina sista dagar i Norge för denna vinter.

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela