Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Många bestyr avklarade

Publicerad 2009-12-31 15:47:42 i Allmänt,

De som känner mig riktigt väl (ja, kanske några andra också) vet att jag är rätt envis. Och det har gjort att vi idag har fått till en pepparsås, stekt och nu kokat strimlat fläskkött, olika salladssorter, tonfiskröra, vitlöks och sambaloelekdressing, vitkålssallad som vi ska smaska på ikväll! Detta med endast en liten kokplatta till hjälp. Först tänkte jag att jag hade utträttat stordåd men när jag skriver ner det på det här viset så var det ju inte så mycket som gjordes på spis... Ja iallafall blev det rätt mycket disk och att stå inne på toaletten i duschen strax efter någon varit inne på toa, det önskar jag inte en värsta fiende! *urk*

Kl. 18.00 träffas en av mina familjer (den ingifta) hos Robban och där blir det mat, mat och lite mer mat, sen blir det Bondespelet som står på programmet om Roine får välja. Några raketer ska väl också avfyras och sen blir det hemfärd i 200, rakt ner i bingen och sen Zzzzzzz.... OM jag känner mig själv rätt!

För två - tre år sen firade vi nyår/Roberts 30 års dag i Sälen, Hundfjället. Då hade jag och Roine köpt sådana där kinesiska lyktor som ska brinna när man skickar iväg dem, den första fastnade i en björk som låg nära belägen det hus vi hade hyrt. Jag behöver nog inte ens beskriva hur det såg ut när vi alla skulle försöka få ner den på olika sätt och dessutom så skickades ingen mer upp nej! Men kolla bara vad läckert det är med dessa rislyktor!


Nu ska jag gå ut och ta tag i den sista disken, hoppas att lukten har lagt sig!!

Än en gång: GOTT NYTT ÅR!!!!!

NYÅRSAFTON!!

Publicerad 2009-12-31 10:17:16 i Allmänt,

Vad händer idag och ikväll då?? Hitintills har jag tagit sovmorgon, duschat, kammat håret (ja det är värt att nämnas, det är ett halvtidsprojekt) och nu äter jag äggmacka och dricker mjölk till frukost. När man, som vi, saknar riktig spis, då kokar man MÅNGA ägg och så har man att ta av (VECKANS TIPS!! )
 

Dagens planer är att ha lite pulkrace med de som vill! Grilla korv och mysa lite. Nu är ju temperaturen nere på -13 igen så det skulle ju vara möjligt utan att frysa vissa kroppsdelar av oss.



Ikväll ska vi vara hos Robert som jag skrev om igår. Det blir trevligt... Jag har upptiningsprojekt på gång på både bänk och i kylskåpet. Vi har knytkalas, så då slipper en dra hela lasset och vi kan alla vara med och åka pulka =)

Det blir ett lugnt nyårsfirande, fast jag ska uppmuntra Roine att ta med den där whiskeyn han köpte i Skottland så kanske det blir att minska nån millimeter i flaskan.


ÅRSKRÖNIKA:
Jag tänkte om jag skulle kunna skriva en snabb årskrönika utifrån mitt liv året 2009. Vid första tanken har jag ju inte gjort någonting........ men nått borde jag ju ha gjort.. Det här kom jag fram till

* * * * * * * * * * * *
Januari: Återbesök uppe i Särna, där jag träffade de här underbara människorna!!


Februari: Jag började blogga och har fortsatt sedan dess. Var på en hockeymatch (Rasmus 7 år spelade), har inte sett nån sen dess och kommer nog inte att så göra heller! ;)

Mars: Pressade mig maximalt för att gå ner så mycket som möjligt i vikt och fick igenom IVF behandlingen!! Var till Hurghada Egypten med Tina och mina två galna kusiner samt ena kusinens fästmö Tina.


April: Anki övningskör!! IVF behandling nr 1 påbörjas, jag slutar banta, kilona smyger sig på igen! Avslutar taxikarriären i Sälen.

Maj: Gravid och strax efter icke gravid igen, livet går vidare. Säx-kamp i Säxen, vårstädning i trädgården. Börjar spåna på nytt kök.
 
Juni: Lasarettsinläggning följt av semester, sommar och solsken! Byte av tak på lillstugan. Cruising med tequilarace, vattenpipa, svensexa, raggarbilsåkning och annat skoj. Guldregnmarknad. Nya Zeelandsbesök med bl.a. kortspel och paintball. Leksands sommarland.


Juli: Turkiet med Sanna och Erica. Knottkamp i Snesen, VANSBROSIMNINGEN och uthyrning av huset, DANSBANDSVECKAN i Malung med både party och taxikörning (inte samtidigt förstås). Falu cruisingen, Irländsk afton i Nås.

Augusti: Pridefestivalen i "Stöckhölm", Flygfesten i Dala-Järna, blåbärsplockning, Björn Skifs i Leksandsgropen, pyjamasparty i Elins lekstuga. Släktträff.

September: Planerar på allvar renonvering av kök, renoverar pannrummet. Lingonplockning. Skottlandsresan. Satte in ett befruktat ägg som inte tog sig. IKEA-shopping med brudarna, kök beställdes.



Oktober: Ny ivf behandling påbörjas. Halloweenfirande i dagarna två. 

November:
Köket kom, installerades men p.g.a fel blev det ej klart denna månad. Ålandsresa med PROG-tema. Insättning av ägg, Tina fick samma dag böter (vilka bra omen). Anordnade vinfest!


December: Julföreberedelser och firande. Väntar på bänkskiva från IKEA. Viktnoja inför slutbesöket i Särna. Tränar inte längre så hårt p.g.a ägget ska få fästa, vilket det har gjort!!

Punkatider,... tydligen!

Publicerad 2009-12-30 17:53:22 i Allmänt,

Som tidigare har nämnts så fick en nära besläktad dam punka i natt, inget namn nämnt. Och ett halvt dygn senare var det min tur.... vänster fram: tomt tomt tomt! Det lät rätt illa när jag körde bilen........ ja innan jag upptäckte skadan alltså!

En person jag träffade på jobbet påstod att alla punkteringar beror på kylan och att även denne person haft punktering igår, så ja: det kan nog ligga något i det! Nu har vi fyllt på luft och jag håller mina tummar att den stannar kvar där inne i däcket.

* * * * *

Idag är det ju sista kvällen på året 2009 och jag har precis avklarat shoppingen av matvaror inför morgondagens nyårssupé. Vi kommer att vara hos Robert istället för hemma hos oss med tanke på att han har mer platser, SPIS och UGN!!

Ikväll ska jag äta lite chips, dricka nått njutningsvärt och njuta av lugnet och ledigheten!!

En vän i natten

Publicerad 2009-12-30 09:15:43 i Allmänt,

När det är -30 grader kallt..
Klockan är 01.45 på natten...
Punkteringen är ett faktum....
Det är 1,5 mil hem.....

Då vet lillsyrran vart storasyrran finns
Se hela bilden











MS RÖJ

Publicerad 2009-12-29 18:00:57 i Allmänt,

Nu i eftermiddag har jag spelat MS Röj mot Ailie över datorn ungefär 25 gånger, och jag har vunnit dem ALLA!! Ailie vill spela tills hon vinner men jag har sagt att jag börjar kl. 07.00 i morgon så det blir svårt, mohahah

18:05 Nu är jag uppe i ungefär 26 segrar, Ailie = 0

18:08, 27 segrar and so on.... Stackars lillsyrran, nu behöver hon gå i terapi snart... Tycker ni att jag ska vara "snäll" och låta henne vinna nu`?

Jag måste ge henne kred för att hon fortsätter och fortsätter, men jag är ruggigt glad för att vi inte sitter i samma rum just nu för hon måste vara RASANDE!!! Det skulle jag ha varit iallafall..




Jag var så bra på det här spelet att jag nyss öppnat min: "Hurra vad du är bra" choklad som jag fick av "Praktikant Kristin" i avskedsgåva!!

Nä kanske jag ska ge henne en sportslig chans att vinna nu.......... eller NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ inte än!! =) =) =)

18:27, Ailie är nu officiellt utloggad, jag måste nog ringa och höra om hon är okej! Storasyrror ni vet, hemska men ändå omtänksamma, hehe

18:32 back on track!!! Nu har jag Ailie i telefonen och försöker förklara lite tips och tricks. Kl. 19.00 blir jag strängt upptagen så jag hoppas hon vunnit en gång före dess... Nu är hon så envis så inget kan stoppa henne! MEN hon säger att jag inte är hennes syster just för tillfället och lite andra hårdare ord.

Nä nu bröts spelet och vi tar upp kampen igen i morgon, jag är ännu: OBESEGRAD!!!!!!!!!!!!!!

*INFO TILL ER SOM INTE VET: Ailie är min 15 åriga lillasyster.

12 saker du önskar att du inte visste

Publicerad 2009-12-28 17:52:50 i Allmänt,

1) Efter en timmes simmande i en allmän pool har du fått i dig en halv liter urin.

2) Under en genomsnittlig dag har du indirekt kommit i kontakt med 15 penisar, till
exempel genom att ta i dörrhandtag.

3) En genomsnittlig persons årliga intag av snabbmat innehåller 12 könshår.

4) Under ett år sväljer du 14 insekter medan du sover.

5) Under ett år skakar du hand med 11 kvinnor som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.

6) Under ett år skakar du hand med 6 män som nyligen onanerat och glömt tvätta händerna.

7) De flesta män tvättar överhuvudtaget inte händerna efter att de varit på toaletten.
Tänk på det nästa gång du är på krogen och äter jordnötter från skålen på bardisken.

8) Under en genomsnittlig bröllopsmottagning har du en hundradels chans att bli smittad med
munherpes från en av gästerna.

9) Du andas dagligen in en liter av andra människors anala gaser.

10) Tandläkare har rekommenderat att tandborstar bör hållas på ett avstånd av minst 2 meter
ifrån toalettstolen för att undvika att luftburna partiklar härrörande från spolningen
fastnar på dem.

11) Du tillbringar sex månader av ditt liv på toaletten.

12) Att bita på naglarna är som att slicka rent toalettstolen.

Kvinnor som letar äkta make

Publicerad 2009-12-28 17:47:38 i Allmänt,

Äkta make-supervaruhus öppnade nyligen där kvinnor kunde gå och välja en make bland många män. Det består av fem våningar, där männens positiva egenskaper ökade ju längre upp man kom.

Den enda regeln var, när du har öppnat dörren till en våning, MÅSTE du välja en man från den våningen; om du gick upp en våning kunde du inte gå tillbaka förutom för att lämna varuhuset och aldrig komma tillbaka igen.

Ett par väninnor gick till varuhuset för att hitta några äkta makar...

Första våningen: På dörren satt en skylt som sa: "Dessa män har jobb och älskar barn." Kvinnorna läste skylten och sa: "Tja, det är bättre än att vara arbetslös och inte gilla barn, men jag undrar vad som finns längre upp?". Så de gick en våning upp.

Andra våningen: Skylten sa: "Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn och ser extremt bra ut." "Hmmm, " sa damerna, "Men jag undrar vad som finns på nästa våning?"

Tredje våningen: Den här skylten sa: "Dessa män har välbetalda jobb, ser extremt bra ut, älskar barn och hjälper till med hushållsarbetet." "Wow, " sa kvinnorna, "mycket frestande." Men det fanns en våning till så de gick högre upp.

Fjärde våningen: Den här dörren hade en skylt där det stod: "Dessa män har välbetalda jobb, älskar barn, ser extremt bra ut, hjälper till med hushållsarbetet och är väldigt romantiskt lagda." "Oh, kära nån!" utbrast kvinnorna, "Tänk bara vad som måste finnas på nästa våning!" Så de gick vidare upp till den femte våningen.

Femte våningen: Skylten på dörren sa: "Den här våningen är tom och finns bara till för att bevisa att kvinnor är helt jävla omöjliga att behaga. utgången finns till vänster, vi hoppas att ni ramlar i trapporna.

Vinlotteri

Publicerad 2009-12-28 17:42:37 i Allmänt,

Hej alla glada, ja hej på Er andra också!
Idag var det två dagar för sent att lämna vin till vinlotteriet, jag är hopplös och ska nu går ur. Är det någon i vår härliga kommun som vill bli min stand in, så hör gärna av dig!! Det är dragning varje sista lördag i månaden, jag har nummer 7 och vinststatistiken de senaste åren har varit fenomenal. Vinet ska kosta från 70:- och man ska då ha lämnat flaskan innan dragningen.

Varför går jag ur? Jo som sagt är jag en slarver, missar nästan alltid att lämna i tid så tillvida om jag inte har vunnit månaden innan för då brukar jag låta vinsten ligga så jag har att ta av... för den STÖRSTA anledningen till att jag går ur är att jag inte tycker om vin!

Varför har jag då varit med? Det har varit såå trevligt med de årliga festerna. Varje månad vinner man 2, 3 eller 4 flaskor och den sista flarran hamnar i en pott som vi en gång om året eller lite mer sällan, dricker ur, ilag med någon god maträtt som två i gänget lagar till.

Nu ska jag dra mig mot Noret iallafall och få det överstökat för december, brrrr. Det är kallt ute ska ni förstå;
-17,4, så jag får nog veva igång Volvon först så den får puttra och gå en stund innan avfärd!

Julen - matnojjans helg

Publicerad 2009-12-27 13:37:31 i Allmänt,

Som Ni alla säkert har varit med om någon jul i livet ;) så brukar det finnas rätt mycket mat, men även godis i massor. Den här helgen har jag varit riktigt duktig och inte vräkt i mig massor av onyttigt... Det finns t.o.m både choklad och knäck kvar trots att det är många dagar efter afton och det är rätt unikt i vårt hem!

Det som varit negativt är att det blivit väldigt lite motion, ingen promenad alls!! Ingen cykling på motionscykeln och inget annan aktivitet förutom snöskottning!! Och det hade jag ju 4.hjulingen till hjälp med =) MEN idag!!! har jag simmat 1 kilometer!!! Jag är rätt nöjd över det just nu. Och om en timme ska jag, Rasmus och Viktor gå på bio, det är Alvin och gänget 2 och det ska bli supermysigt med lite smågodis och kanske en grunka med popcorn, och så var den simturen ogjord =)

 

Imorgon ska det jobbas igen, jag tror att jag kommer att vara ganska ensam i vår korridor vilket iofs är ganska skönt ibland, då kanske det blir lite annat prat än jobbprat på fikarasterna!

Annars då?? Jag hörde att någon fått med sig en "osynlig" bomb ombord på ett plan, så nu är väl hela världen i skräck ett tag igen. Tur att jag inte har någon resa inbokad för tillfället. Så fort jag skriver om resor så blir jag åksugen, måste snabbt ta en koll på www.ticket.se och se vad sistaminutenresorna ligger på i pris!
Svar:
Marocko 1 vecka från 14/1: 1998:-
Fuerteventura 1 vecka från 11/1 2198:-
Hurghada 1 vecka från 14/1 2598:-
Thailand 1 vecka från 20/1 6298:-
Vart skulle jag helst åka?? Självklart: Egypten om jag visste att det var varmt och skönt både i vattnet och på land......Fast nu börjar jag känna att jag vill se något nytt så nästa gång kanske det blir ett annat trevligt resmål.



Annandag jul och bara lördag!

Publicerad 2009-12-26 12:26:47 i Allmänt,

Jag brukar ofta vara förbittrad på folk som beklagar sig över att de ska jobba, jag tycker att man ska vara glad över att man har ett jobb!! Men som det känns just nu så behöver jag VILA!! Jag tycker om mitt jobb och går så gott som alltid dit utan att klaga, men nu har jag jobbat hårt hela året. Jag hade tre veckors sammanhängnade semester i somras och alla andra semesterdagar har gått åt till att besöka Falu lasarett vilket jag ej anser vara någon semester direkt... så de här dagarna med ledighet: julafton och juldagen har känts som en hel semestervecka och jag har fortfarande två hela lediga dagar kvar, yes!!!!!!!!!






Ikväll har jag tänkt att vi ska äta Tacobuffé, och just nu är jag riktigt hungrig så den buffen blir nog att innehålla allt och lite till som t.ex.
taco chips, tacoskal, tacotortilla, ost, gurka,sallad, tomat, paprika, majs, ananans, jalapenôs, röd sås, vit sås, köttfärs... Jag som hade tänkt mig något annorlunda till tacosen, det här låter ju precis som de alltid brukar vara hemma hos oss = JÄTTEGODA!



Dagens prioriteringslista är som följer:
1. Skotta snö
2. Handla
3. Diska (i duschen)
4. Förmodligen skotta snö, igen!
5. Äta mat
6. Spela Bondespelet

Julfirande 3 & 4

Publicerad 2009-12-25 09:53:52 i Allmänt,

Julafton den 24/12 2009, vi firade jul med att äta julmiddag med mammas släkt hemma hos morbror Erik i Hulån!
Det var mostrar, morbröder, kusiner och kusinbarn i kubik: och vilken härlig känsla!!

Personlig meddelande till moster: vi ses en annan dag!! =)

Det lilla köket blir gärna fullt en dag som denna men finns det hjärterum så finns det stjärterum har jag hört!


Kusinen Sara sitter bredvid mina syrror Ailie & Tina och bara myser....... och så hittar de säkert på hyss samtidigt!

Det syns väl vem som har fuskat till sig en bränna i solarium va?

Saras syster Anna hon är en riktigt retro tjej med urgammal frän bil, här är hon på väg mot hemligt uppdrag en  jul som denna, hohoho!


De här "dansdockorna" har suttit i lampan i vardagsrummet så länge jag kan minnas och jag har alltid snurrat på dem så snart tillfälle givits. Här ses även busViktor i bakgrunden då han ska till och trycka på den sjungande fisken (efter det att morbror PerBråke har visat honom det).


Ailie hade en läcker klänning som jag kan tänka mig att låna, t.ex. ikväll på Flottaren =) =) =) Men det tror jag inte att hon tycker...



* * * * * 
Därefter åkte vi hem till mamma för att se på Kalle Ankas jul, fast det är rätt tråkigt tycker jag! Efter 35 år så kan man varenda replik och jag skulle hellre göra något annat den timme, så från nästa år bojkottar jag Kalle och c/o.

* * * * *
Sen var det dags för julfirande nr 4, hemma hos svärmor. Hungrig igen högg jag in på en julmacka...... och livets dryck: julmust!


Allt går ju ut på att vänta på julafton, och här väntas det på.................... javisst: TOMTEN!


Relativt tidigt kom så Tomten, lång, ståtlig och härlig som alltid. Han är så full i bus vår tomte och Sanna och Erica vill krypa upp i famnen på honom som för 2-3 år sedan men har nu blivit allt för blyga.


Viktor hade varit så snäll så han fick T.O.M Tomtens glasögon! Undrar när det hade hänt......


Själv hade jag nog inte varit så snäll i år heller för Tomten han har aldrig paket till mig vilket jag tagit upp med honom de sista åren på Flottaren, men utan framgång =) Men sen, när tomten gått, fick jag julklappar ändå, så liiite snäll måste jag ha varit! Jag fick t.o.m en mankini i julklappslotteriet, tack för det Robert!! =)

För Er som inte vet vad det är, så kan jag tala om att det är en manlig baddräkt eller bikini.

Robert själv fick en prinsessaffisch bl.a.
                                                    
Se hur Robert "conectade" med Tomten


Roine han fick en dammvippa av Jossan så nu blir det nog städa av här hemma. Observera glädjen i Roines ögon!!


Micke fick en hemmagjord mössa av: Tomten ;)   

* Micke är så väluppfostrad att han t.o.m ser glad ut då han har mössan på sig...

* * * * * *
Sen åkte jag och Roine hem och såg/sov tv! Slutet gott allting gott, eller är det nästa vecka?

Julfirande 1 & 2

Publicerad 2009-12-25 09:01:11 i Allmänt,

Om man som jag tycker om att fira julen så går det ju ibland att draaa ut på den. Min jul började med tjejmiddagen hos Åsa B förra fredagen. Förutom jag så var även Maria inbjuden och på kortet nedan sitter hon med värdinnan och myser


(Åsa är precis hemkommen från Thailand därav pepparkaksfärgen).

Jossan fick även hon följa med och jag tror hon gillar att hänga med de "äldre" donnorna!

Förklaring på ordet älder: Inte för att vi är GAMLA men vi är dock 25 år äldre än Jossan.........

Det var ruggigt kallt den där kvällen, vilket verkligen syns i bilden jag tog på Åsas hus. Så tillvida det är inte avgaserna från min bil som syns..... Troligt är att det är en kombination.


* * * * * * * * *

Julfirande två var hos far förra lördagen. Och vem var mest angelägen om att komma med på bild? Avgör själva..



Emil 1,5 år var en riktig liten buspojke, jag tror minsann Jimmy har lärt honom allt han kan på såå kort tid..
   


Stora syster Alma, söt som en docka och minst lika busig som sin bror.
 


Efter en stunds väntande så kom tomten iallafall......


Och oj oj oj så spännande det blev, alla vill se julklappsadressen FÖRST, då alla vet hur deras namn stavas!!!
S P Ä N N I N G E N är olidlig!! Tomten får mycket hjälp men den informationen är väl överflödig..


Här blir Alma jagad av självaste Spindelmannen/Viktor!
Jossan var med hon också, det brukar hon vara av den anledningen att helgen före jul så jobbar ofta Lottie och Micke så Jossan brukar sova över då...... så även i år och jag tror hon hade trevligt även på denna julfest ;)


Emil verkade gilla sin lastbil bäst av alla julklapparna!


Jossan är bokmal så hon gillade sin nya Lasse-Maja detektivbok! Den är för övrigt redan utläst, fyra dagar senare..


Roine trivdes med sin ny julklapp; krigaren. Kollar ni riktigt noga så finns där vissa likheter!


För alla barnen var nog själva öppnandet av paketen som är det mest relevanta.

        



The end of part 1 & 2

24 DECEMBER 2009

Publicerad 2009-12-24 09:58:55 i Allmänt,



Snön lyser vit på taken och ................




Nu ska jag fira jul och jag hoppas Ni får göra det samma!! Imorgon kanske jag rapporterar om jag fick någon julklapp annars sitter jag bara här hemma och deppar för mig själv och vägrar skriva något, så då vet ni varför smileys.jpg



Kramkalas!!!


Att göra listan

Publicerad 2009-12-23 15:34:45 i Allmänt,

den är LÅÅÅÅNG idag!
Jag har:
städat upp och nere (Roine tog toan och torkade)
slagit in resterande julklapparna
skrivit lite rim, ska fortsätta lite mer ikväll
börjat göra en grankrans och gett upp; det blir inga!
kokat ägg till nubbesalladen


Jag har kvar att göra:
resten av sillsalladen
hämta ut ett paket på OKQ8
slå in fler paket so m kom med paketet från Jotex som ska hämtas ut
tända mina islyktor
röja på förstukvisten
plocka in tvätten på övre plan
andas
åka till Jossan med hennes rim som vi gjorde förra veckan
skriva fler rim som sagt
se någon härlig film på tv, helst ska den innehålla KÄRLEK, drama, spänning, komedi, och lite snyftsnyft fast ändå ett lyckligt slut!

* Förut en kväll före julafton för cirka 3-5 år sedan visade de ett verklighetsdrama där någon dog i cancer och jävlar vad jag grinade, Roine var helt förstörd över hur ledsen jag blev för en film!! =) Man kan väl leva sig in i filmens värld =) Fast han säger att när det är ett faktaprogram och någon dör, då är jag minsann helt oberörd............

Saker jag skiter i att göra:
kransarna
fixa några dvd och cd skivor som extra julklappar
göra någon större satsning på julmat för jag har ju ingen spis/ugn

Jag inser nu när jag ser att göra listan svart på vitt att jag har väldigt mycket kvar att göra, nu måste jag också sätta en prioritering på den.......... jag tror jag börjar med paketet, salladen, sätter upp julgardinerna i köket, Roine får ta tvätten och tända lyktorna, andas bör jag väl göra hela tiden........ Nu är magsåret nära, hoppas det blir julefrid snart för både Er och mig!!

Ha en superdupertrevlig kväll före dopparedan på Er!!





Julklappsrim på gång!!

Publicerad 2009-12-22 16:23:34 i Allmänt,

Ikväll blir det julfirande med Anki och Elin, med julklappsbyte, pizza och samkväm!

Ankis paket har följande julklappsrim:
1.
Nu kan du i fantasin bort glida,
när du vänder sida efter sida.
Mannen du i somras fick se,
har visst tagit tyngre droger än cigg, sprit och the.

Uppdatering 20:30
Svar: Boken Heroin diaries av Nikki Sixx   Bild på boken The heroin diaries

Elins ena paket har detta halvdåliga och fantasilösa rim:

2.
En sockerbagare här bor i staden
Hon bakar kakor mest hela dagen
Hon bakar stora hon bakar små
och några kommer två och två

Uppdatering kl. 20:30
Svar: En pepparkaksform som heter Du&Jag, en tjej och kille som sitter ihop genom att de håller händer.

Ett annat roligt rim som vi kom på i fredags på tjejmiddagen var följande (paket till min svåger Fredrik)

3.
Om du är en riktigt tuff en
kanske du får se på muffen


Om ni vill gissa så går det bra att skriva under kommentarer under detta inlägg, det vore kul att höra Er tolkning av det sista rimmet!! =)



* Nu kan jag inte avslöja mer för de andra som vi gjort rim till läser troget denna blogg och vi vill ju inte förstöra överraskningarna i förväg, eller hur?


Att göra

Ikväll ska jag också hinna med att hämta en skiva hos Ailie.
Köpa DVD skivor
Göra några kopior på tre filmer som jag har
Koka ägg (ett helt företag) 
Göra klart rim på några andra paket
Slå in resten av julklapparna
Röja i köket
Juldamma
Ta något lugnande...................

Imorgon är det arbetsdag igen, men det får nog bli en halvdag om allt flyter på som det ska! Sen är det
ä n t l i g e n lite julledighet!

Virus........

Publicerad 2009-12-21 18:12:18 i Allmänt,

FAN, min dator går så segt så det är inte sant!! Både här hemma och på jobbet, är det virus som går eller, kanske svininfluensan i dataversion....

* * * * *  * * * * * *  * * * * *  * * * *

Idag hörde jag att det var en 32 årig skådis som kilat vidare, hon hittades död i duchen. Den sista offentliga bilden på Brittany Murphy. (Klicka för
Maken vill inte obducera, ringer det någon klocka hos fler än mig???

* * * * * * * * * *  * * * * *  * * * * *

Tragiskt iallafall, 32 år d.v.s tre år yngre än mig och jag har just börja leva livet, eller nått! Det kommer jag också strax bli varse för nu ska jag och Monica gå runt Dala i -18.5 grader. Först var vi inne på att ställa in men så lyckades hon på något märkligt vis få det hela till promenad med täckbyxor efterföljt av glögg, kan man sätta dit granne för mutbrott eller??

Så nu ska jag väl gå och leta tag på lämplig skoteroverall för ändamålet, ha det varmt å gött i stugerna gott folk!

Borlängeresan........

Publicerad 2009-12-20 11:56:24 i Allmänt,

Ja, vem vill inte ha lite spänning i sitt liv! Den mest konkreta spänning som var under Borlängeresan igår var väl om bensinen skulle räcka eller inte. Tina körde på hon och så här såg bensinmätaren ut när hon äntligen svängde in i Djurås på väg HEM!

Vem som helst kan väl mildt sagt påstå att det var TOM TANK!!!

Sen blev det två varv i rondellen, en snäll 5 åring som bönföll sin mor om att inte fisa mer och många tutningar på söliga bilister varav den sista tutningen vid en omkörning innan Nås resulterade i att den bilen nästan kom i fatt oss och det höll på att bli riktigt pinsamt!

2 bilar hade kört i diket igår och idag en fyrhjuling, vad har dagen mer att ge jag undrar lite smått! Knäckkok och middag hos Tina verkar det nu som, det är bra att vara spislös då bjuder folk hem oss av barmhärtighetsskäl och vi får goda maträtter lagade av andra! =)

En bild säger mer än tusen ord......

Publicerad 2009-12-20 11:29:04 i Allmänt,

men jag frågar ändå!
Hur klantigt var det här??????


Vem som är ansvarig för det lilla "missödet" låter jag vara osagt, men det var INTE JAG!!
Förklaringen var att den bara g l e d...............  jag menar: det syns!

Fullspäckad söndag

Publicerad 2009-12-20 09:38:20 i Allmänt,

Idag har jag bokat in en förmiddagspromenix med granne, vi ska gå 10:20, inte för att vi är särskilt noggranna gällande tider osv. =)

Sen har jag lovat Jossan att vi ska göra knäck, i flera dagar faktiskt, så idag får det bli av! Sen skulle vi behöva laga mat själva för första gången på hela helgen. Kanske vi åker till någon släkting och lånar spisen??!!?

Dessutom har jag ett datarum som är i stort behov av rensning!! Här inne har jag alla kartonger med köksprylar förvarade, både högt och lågt. Nu är ju köket ändå inne och det blir inte fler lådor eller skåp så jag måste nog ta i tu med rensningen, vad vill jag VERKLIGEN VERKLIGEN ha kvar!! För det finns inte mycket plats kvar efter att jag lagt in det som jag allra mest vill ha i köket!! Det som dock fattas är avskiljare i lådorna. Det blir rätt stökigt och när man drar dom ut och in (ja LÅDORNA) så har saker en tendens att röra på sig och det bler en enda oreda.

Nu ska jag läsa skogsmulleAnnas blogg och se hur det har gått med hennes gympapass! För egen del så har en jävulusisk träningsvärk precis släppt efter passet med kettlebells i onsdags.

Folkigt på Kuppan: jajamensan!!

Publicerad 2009-12-19 15:21:20 i Allmänt,

Ja idag var ju en perfekt dag för en folkskygg varelse att åka till Kupolen och julhandla, NOT! Så det är väl tur att jag inte är folkskygg då rå, eftersom jag tog en vända dit med Jossan, Viktor och Tina. Mamma och Ailie skulle också ha varit med men p.g.a ett missöde blev de kvar hemma.........

På Hjula var det kö längst hela kortsidan på affären och ner till varugondolerna mot långsidan!! Men de var supersnabba kassörskor så det gick rätt snabbt ändå.

Nu är vi hemma igen, alla julklappar är nu införskaffade och det vill inte säga lite det! Vi är STOR släkt och många goda vänner så det är faktiskt så att det är många som varit snälla som vill ha klappar.

Nu kl. 16.00 blir det julfirande hemma hos farsan med stek, kokt potatis, gräddsås, sallad och gele! Det är ju favoritmaten så det ser jag fram emot!! Så nu ska jag hoppa ur kalsongerna och ta en raggardusch, eller nått!! Senare ska jag kolla om något av videoklippen från Borlängeresan blev sevärt så kanske ni får se en glimt.... :)

"Smakprov"

Publicerad 2009-12-18 16:09:27 i Allmänt,

Nu kan ni få se fyra varianter av mina islyktor:

Den översta till vänster är gjord i en liten plåthink, eller ska jag säga före detta plåthink, den är skrot nu! Den till höger uppe är gjord i en 15 liters hink. Längst ner till vänster: vanlig 10 liters hink och längst ner till höger: en rektangulär skurhink!!

Så nu är det bara för er att plocka fram skurhinkarna, fylla upp med vatten och ut på gården med dem!! Ni som gör islyktor kan väl skriva det under kommentarerna så jag vet att jag inte är ensam =)

* * * * *

Ikväll är jag bjuden på tjejmiddag i Ilbäcken, det ska bli riktigt trevligt! Hoppas på lite hjälp av brudarna med lite julklappsrim....... och det är nog inga problem, de här brudarna är skärpta och har rim-nerverna på helspänn så här års, det är jag säker på!

Idag har jag tyvärr inte hunnit äta någon lunch så nu börjar det kurra lite i kistan, måste nog ätat något lätt innan middagen om jag ska överleva (som om inte det finns späck på den här hyddan som håller mig vid liv 2,5 timme till)...

Ha en trevlig kväll, jag kommer inte att önska gott nytt fredagsmys som ni kanske förstår efter förra veckans angrepp mot detta begrepp!!

Småläste tidningen lite.......

Publicerad 2009-12-18 09:28:05 i Allmänt,

och vad fick jag se om inte lilla Jossan på bild. Snygg i högklackat på nobelmiddagen!!


 Josefin Bergström och Mattias Hellenberg var ett vackert par på dansgolvet. Hon i mönstrad ärmlös klänning och han i snygg vit skjorta och matchande jeans.  Foto: Lars-Erik Klockar


* Snyggt stod det i tidningen dessutom =)

2 lyktor producerade, 3 på väg.....

Publicerad 2009-12-18 08:13:18 i Allmänt,

I morse var det precis lagom att ta de vattenfyllda (läs isfyllda) hinkarna och vända dem upp och ner under en het dusch och vips hade jag två fina islyktor. De andra två hinkarna jag har är mycket större så de behöver nog frysa till lite mer innan det är dags.

Jag har numer bara tre hinkar att ha vatten i, detta p.g.a en hink var i plåt och den råkade gå sönder under trycket av att vattnet expanderade då det frös till is, men lite svinn får man räkna med!

Nu har jag fyllt på den tomma hinken för att göra en till lykta, jag har en plan att få lyktor längs hela backen fram till vägen tills julafton. Någon som vet om kylan håller i sig?? Jag hoppas det med tanke på att kvaliten kan bli lite försämrad om det blir plusgrader, harkel, hm. *de nada kvar*

* Postlådan stod kvar såg jag i morse då jag for till jobbet!! =)

Yrkeschaufför, nja inte längre.....

Publicerad 2009-12-17 16:59:35 i Allmänt,

Idag har det hänt! Det jag har misstänkt under 9 års tid ska kunna att ev. hända! Efter en låååång dag på jobbet med mycket jobbiga ärenden så fick jag äntligen åka hem kl. 16.45! Jag blinkade i god tid och hade en bil som låg rakt i arselet på mig. Jag hade full uppsikt på att denna uppmärksammat att jag blinkade och skulle in, det var glashalt och bilen kanade lite så jag hade även full fokus på att få hejd på bilen i tid. Sen svängde jag, en aningens aningen snävt, det står nämligen en postlåda där också, ops! Ritsch, ratsch filibombombom, är det så man ska sjunga till jul eller??? En liiiiten liten repa blev resultatet och jag tror iallafall att postlådan fortfarande finns kvar där nere, på sin stolpe och att den bara fick en liten kyss!


Och jag ska ha varit yrkeschaufför i flera år, det märktes inte idag!! =)

Nåväl, kanske vore lika bra att vara postlådslös, då hade Ann-Charlotte och de andra brevbärarna ingenstans att lägga räkningarna =)

* * * * *

För övrigt då, jo det har varit så där lagom kallt idag. -10 grader räcker för min personliga smak iallafall. Jag ska börja göra några islyktor inför julen. 
Om Ni nu blir sugna på att göra det samma så går det till på följande sätt:
Den tillverkas genom att man fyller en hink med vatten och ställer utomhus vid minusgrader. Eftersom vattnet fryser utifrån och in har man efter några timmar ett tunt skal av is med vatten innanför i hinken. Man slår hål i isen och häller ut vattnet. Därefter skakar man riktigt ut isskalet. Är det svårt kan man snabbt spola hinkens utsida med varmvatten. Sedan karvas ett litet ventilationshål i den isyta som var i hinkens botten och efteråt placeras ett ljus på marken som tänds. Isskalet ställs upp-och-nedvänt så att ljuset hamnar i hålet man gjorde för att få ut vattnet. Snabbt och enkelt om det vill sig väl!

* Vill man ha någon dekoration i så kan man nog slänga i några blad eller varför inte införskaffa en färgad lykta genom att blanda i lite karamellfärg??
 

De här ljusdekorationerna ser väl också superläckra ut, men de verkar kräva lite mer arbete än att hälla vatten i hinkar!!!

Det får bli ett projekt inför nyår ifall vi ska vara hemma här. Snesen kan ju vara ett alternativ annars, mysig nyårsafton i sommarstugemiljö, vi har ju gjort det förr. Men ju mer åren går desto bekvämare blir jag, fast nu är det ju inte bekvämt hemma hos oss heller med tanke på att vi inte har något kök ÄN....... så Moravägen 86 kan liknas med en sommarstuga just nu, iallafall nästan!

* * * * * * * * * * 

Mer ändå: jag på träning igår och det var så himla skönt, ända tills idag! Nu kommer träningsvärken smygande men jag älskar det! Känslan av att känna att jag gjort något, att musklerna vaknar till liv och inte längre är obrukade, yammijammi!!

* * * * * * *  * * *

Det var jobbigt att börja jobba idag igen; jag saknar redan Särna och "ledigheten". Som vi deltagare kallar det: Skyddad verkstad! Alla Ni som någon gång får möjligheten att delta i ett sådant rehabprogram: ta chansen det är så lyxigt, roligt och härligt och NI skulle få minnen för livet. Mina största minnen därifrån är
1. När vi fjällvandrade, jag besteg toppen på ett fjäll, kondisen var 0 och känslan var 100 på en 100gradig skala.
När vi kom ner så la jag mig i snön med shorts och gjorde snöänglar (vilket vi glömde bort att göra denna gång).
2. Pulkracet förra året, jäklars vilken hög backe vi hittade (slalombacken i Särna)

3. De härliga människorna som jag kommer att ha fortsatt kontakt med (Synd Jonna att du ej kunde komma i år)
4. Våren i Särna efter att ha upplevt våren i Vansbro
5. Synen av Anna i cykelhjälm
6. Gympapassen
7. Resan till Idre då Anna J och Jonna såg renar för första gången (En av dem såg en skidlift för första gången också, gissa om vi hade kul)
8. Njupeskärturen
9. Myrmarksträningen med skogstrollet Kjell, en vandring utan mål med rädsla för att träffa på björn
10. Massagen

* * * * * * * * * * * * *

Nu är det dags för käk, simma lugnt!

Underbara Särna

Publicerad 2009-12-16 15:26:56 i Allmänt,

Så har vi genomgått den sista fasen i behandlingen på Skogsgläntan i Särna! Alla var lite runda, goa och fina som alltid och personalen rev sitt hår efter att statistiken var färdigställd =) =)
 
Nej nu blev det visst fel bild........... Okej, tyvärr glömde jag kameran hemma men Anna J, du kan väl skicka någon snygg bild vid passande tillfälle.

Alla rummen är försedda med tempurmadrass och tempurkudde, själv är jag inte bekväm med att ligga på kudden som jag upplever hård som en gråsten, men madrassen: Mmmmmm lovely!

Ni kan ju bara gissa hur madrassen såg ut efter att jag har legat på den en hel natt... men det låter jag vara osagt.

Vi har haft vattengympa två gånger på två dygn, och poolen är varmt tempererad och så finns det bastu som jag provade på, den var lite lam i värmen men det fixade jag lätt efter att ha hällt över en 10 liters hink med vatten (skämt). Det blev en härlig hårinpackning och en tur i bastun sedan var den skönhetsbehandlingen avslutad.
 Riktigt så här mysig pool var det dock inte, men nästan!

Den vanliga gympan var som godis för kroppen, endorfinerna sprudlade och jag känner i hela kroppen att jag saknar motionen i grupp!! Promenader är inte att förkasta men det är mer social samvaro med grannarna än motion så nu tror jag att jag ska göra slag i saken och börja gympa igen!! Glädjen i livet kom lixom tillbaka kände jag! Så jag ska nog ta ett pass redan ikväll, innan den känslan försvinner bort och gömmer sig för all framtid!


Maten: Lunch dag 1: oidentiferbart föremål!! Inte ens personalen visste vad de bjöd på, men vi kunde bena isär vilka partiklar som fanns i: äggstanning, tärnad potatis, spenat och kesotäcke! Lät det smarrigt......... nä tyckte inte vi heller! För övrigt har vi fått korvgryta, rårivna grönsaker, värmda grönsaker, wokade grönsaker och ungsvärmda grönsaker, pastrami och rotsaksgratängen var ju så klart godast! Sen fick vi blåbärspaj och vaniljglass som efterrätt igår kväll efter den goda avslutningsmiddagen. Idag åt vi chilliconcarne och det hade de planerat in sista dagen så de slapp känna effekten av maten då vi sedan åkte hem!

INGEN har saknat mig under de här dagarna, jag har typ fått 1-2 sms per dag och dessa av min käre make!! Men när jag kom in i Malung ringde syrran så det fanns hopp om att vissa kom ihåg att jag lever iallafall....... men längre sträckte sig inte minnet för syrran lovade vid ett svagt tillfälle att åka hit och elda denna förmiddag men där hade senildemensen slagit till redan. Men då jag var så nära hemma så fick hon frisedel, nu kunde jag göra det själv lika gärna. Sen var jag lite orolig över hur mycket snö det hade kommit, p.g.a den mycket sänkta bilen som jag kör, men det var ju ingenting i proportion med Sälen/Särnamått mätt! Jag rattade upp på gården och såg att det fanns färska bilspår upp. Vi bor ju öde så någon måste ha gjort sig mödan att ha åkt hem till oss, tänkte genast på mamma då Tina inte varit hit och skickade ett sms och tackade för sopning av trapp och eldning, för någon hade förbarmat sig och ELDAT!! Förstår ni vilken lycka att komma hem till 20 grader inne istället för 8-10 grader!! Mamma svarade att hon var då oskyldig, samtidigt ringde Åsa (hurra de kom ihåg mig) och så visste hon att det var Jossan som varit hit!! Så klart, att jag inte tänkte på det med en gång, hon har ju gjort denna goda gärning för ett år sedan också!! Denna gång gick smset till rätt personer och Lottie svarade att det var så lite så, men det var det INTE, än en gång TUSEN TACK!!!



Nu är klockan kvart över tre och jag har även hunnit lagt i en tvätt och skottat av hela gården. Det tar cirka 45 minuter med fyrhjulingen och jag är själaglad för den, för tänk er vilken tid det har tagit då vi skottat för hand förr om åren!!
 eller
Jag föredrar det första! Dessutom luktar man så gott efter en riktig åktur, nästan som om man skulle ha åkt skoter....

Nu börjar det bubbla i magen hör ni, var glada att ni inte är här nu..........

Söndag

Publicerad 2009-12-13 15:44:51 i Allmänt,

Idag var jag hem till Åsa som jag skrev tidigare. Hennes bil såg en aning kall ut och jag kom på ett riktigt fult skämt, jag fotade bilen

och skickade bilden som ett MMS, rätt ner till Thailand. Ingen text ingen uppmuntran ingenting, bara en endaste liten glad smileygubbe!! Var det uppskattat tror ni? Goda vänner, jajamensan!

Sen for jag hem till morsan och gjorde Rocky Road, skar dem i småbitar och lade i cellufanpåsar med små taggs på! Läckert värre!!!

Ja bilden gör inte påsarna rättvisa, men men............ Jag gjorde även knäck som jag nu får smyga ut i frysboxen så att inte min man upptäcker dem innan jul för då.... ja ni förstår!

Nu sitter jag och filosoferar här framför datorn, någon promenad eller utevistelse har det inte blivit idag trots det fina vädret, tyvärr. I Särna kommer det att vara mellan -2 och -16 grader med antydan till snö tisdag och onsdag. Därför gick jag osökt ut och tittade på www.ticket.se och där finns resor till vindarnas ö: Fuerteventura för 1198:- 1 vecka ospec, Hurghada Egypten (min favorit) 2495:- 1 vecka ospec och så Thailand 2 veckor ospecat för 6500:- Men vem fan längtar bort när man får åka till Särna i tre dagar!! ♥

Särna here I come!!

Publicerad 2009-12-13 08:52:45 i Allmänt,

Idag ska jag packa lite och i morgon ska jag till Särna för tre ljuvliga dagar!! Det ska bli så härligt, roligt och underbart!! Därför kommer det förmodligen inte att hända något här på bloggen eftersom det är datorfritt där uppe, så ni läsare kan ta semester Ni också =)

Idag har jag inga planer förutom att packa väskan! Jag har dock tänkt att ta mig utanför husets fyra dörrar, för det var nästan omöjligt igår.... Först denna evighetsstädning och sen blev jag bara kvar i mitt nystädade hus vilket var rätt mysigt. Sen när jag väl kom ut på promenad var ju det skönt för kroppen, kom hem, surfade lite på datorn och så kl. 20.00 slog jag ner arslet i tv soffan för att se på Robinson Karibien, magen kurrade något men jag ignorerade den: då hände det!! Telefonen ringde och det var grannen som bjöd över på middag! Så vi kom inte hem förren efter halv elva. Det är roligt med grannar som har spis och ugn tycker jag =) =)



Nu kom jag på att jag faktiskt har en liten plan idag, jag måste åka till Åsa B med hennes införskaffade saker som hon köpte innan Thailandsvistelsen för två veckor sedan! För jag antar att hon snabbt som ögat vill få upp adventsstjärnorna när hon kommer hem...
 
Så gott folk, vi hörs igen på onsdag kväll!! Då ska ni få läsa om hur härligt jag har haft det i dagarna tre.

Lördagskväll

Publicerad 2009-12-12 17:36:20 i Allmänt,

Såå börjar det dra sig mot lördagens kväll, det är dans på Flottaren och jag ska sitta hemma och uggla....... Ganska trist, och ganska skönt! Jag har en date ikväll, med gänget i Karibien eftersom det är ROBINSON!!!
Vilket liv, suck.


När det är helg så känner jag mig lite skyldig att städa, ni har kanske sett mönstret i bloggen.... Men i veckorna städar jag inte så mycket utan då är jag ju ensam och stökar inte till så mycket!! Men när torsdagen kommer och Roine slutat för veckan så gror det av någon underlig anledning ihop här hemma. Väskor slängs i hallen, skor står rätt innanför dörren så man ska rent utav ramla in i huset, skitiga kläder över hela toalettgolvet (badrumsgolvet vore att överdriva en aning) och så är köksbänken belamrad med grejor från höger till vänster! Förstår inte varför men det bara blir så......... och det är ju inte enbart Roines fel även om det just lät så utan jag har min del i skulden jag också....... så idag har vi röjt och städat fast mest på övervåningen, nu fattas en strykning av två par gardiner så är det ganska klart.



Nu när mörkret har lagt sig har jag smsat grannen och bönat och bett om sällskap ut på promenix och hon hänger på om 20 minuter! Det är goda grannar det. Roine känner sig dock undanskuffad för nu helt utan förvarning ville han med! Fast har är ju välkommen han med, men jag tror att han passar på den inbjudan!

Higher!!

Publicerad 2009-12-12 12:10:57 i Allmänt,

Erik vann idol, det måste ha varit tack vare mig! Jag, Rasmus och Viktor ringde in två gånger och röstade, skulle egentligen inte fått ringa den där andra gången för Tina som tyckte det blev för dyrt men vi var busiga och gjorde det ändå =)


Erik tog upp sin pappa på scenen då han började att sjunga vinnarlåten då det var klart att han var vinnare. Pappan hoppade strax ner och satte sig och PLUPP där kom fjällan upp istället, helt oinbjuden, och där stod hon, grinade, kramade, klängde, tittade in i kameran, poserade, grinade lite till och stod kvar....!!?! Sen när låten tog slut så gick hon något steg åt sidan och stod kvar, förmodligen tills fotograferna vänligt men bestämt talade om att de inte ville ha med henne på alla bilder! Det kändes pinsamt å hennes vägnar tycker jag... men hon är väl kär stackarn och ville ha sin minut i rampljuset!

Ja så var denna IDOL saga slut, personligen tycker jag att de första avsnitten är roligast!! Då när det ibland är så pinsamt att jag inte ens kan varken se eller höra utan sitter och håller för öronen bakom en STOR kudde! Då är idol som roligast enl. mig!
Det här klippet är en riktig klassiker:



* * Men nu är det åter till julstädningen, jag har städat övre plan idag! Städade gästrummet noggrant ifall Borlänge Anna Jonsson fått en crazy idé och kommit hit för en helkväll på Flottaren, men jag tror hon är för hemmakär för att göra det, eller hur Anna?????????? * *

Fredagsmys - vilket uttjatat begrepp.....

Publicerad 2009-12-11 16:01:25 i Allmänt,

Gillar Ni benämningen Fredagsmys??? Jag gjorde det först när det kom, men nu kan jag bara kräkas när jag ser det på alla sidor på fejjan mm.


Visst, för mig är fredagar oftast härliga, arbetsveckan är slut och jag likaså. Somnar allt för ofta i soffan i 21-22 tiden....... mysigt?? Nja, vet inte det. Sen är det lördag, ledig dag och sen söndag och ångest inför kommande arbetsvecka. Nej då så är det väl inte alltid, men på slutet har jag känt att jag har behövt en paus på en vecka eller två men men, vad är en bal på slottet. Hösten är låååååång, mörk och tråkig tycker jag, särskilt nu när vi inte har fått någon snö.

Tänk på alla som har ett helvete för att det är fredag, föräldrar som super, blir osams och t.o.m slåss, tycker de att fredagar betyder mys och bara älskar att höra den där OLW reklamen, jag skulle inte tro det. Nu har ju inte jag det problemet men jag är bara sååå trött på det! Kan de inte komma på något nytt nu?? Cyniskt, ja jag vet, kan inte rå för det!!!

Sökte på google.se på ordet fredagsmys, visste ni att det finns speciella skålar och glas t.o.m

Antalet träffar på nätet blev: 257 000, oh la la...


Även den här "puddingen" kom upp under sökningen, jag undrar vart kopplingen finns? Ser inget mysigt med honom, *förlåt mannen om du läser detta*

Ikväll är det iallafall IDOL final och jag hejar på Erik, tror jag bryter ihop, får allergi, kollik och kväljningar om den skäggiga och MEGAblyga grabben Calle
vinner. Det som också är bra med fredagar är Cirkus Möller, hade inte sett det förrän tre veckor sedan men det är rätt kul. Som Ni alla har förstått så är
Sean Banan som är min favorit...

Ja Ni, detta var ett pessimistiskt inlägg om det så kallade fredagsmyset! Bra eller dåligt, ja det är väl som alltid delade åsikter om det!!!

Till mina singelvänner!!!

Publicerad 2009-12-10 20:34:11 i Allmänt,

Här kommer några exempel på texter till kontaktannonser........ ifall att någon skulle passa!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Framgångsrik
— (ej förmågen) välvuxen (ej fet) kvinna (ej man) söker herre (ej dam) för lugna (ej oroliga) kvällar (ej morgnar) i hemmet (ej utomhus). Svar till "Kanske vi två 12" (ej "Kanske vi två 11")


Jag har en brinnande längtan — efter någon som kan tända världen för mig. Skriv till Eldsjälen, c/o Hemmet för kriminaldårar. Skicka foto, telefonnummer och tändstickor.


Ekonomiskt beroende man — jag är skyldig en massa människor pengar. Om du inte hör till dem, så skicka telefonnummer — min telefon är avstängd. Svar till "Kanske vi två 10".


Storvuxen kvinna — Söker ännu större man för att se mindre ut vid en jämförelse. Inget foto, inget svar.
"Kanske det du 15"


Levnadsglad — Charmerande, bedövande vacker, jordnära, äventyrslysten, slank, elegant, framgångsrik, kvick, utåtriktad, känslig och intelligent är ord som inte stämmer in på mig. Men skriv i alla fall är ni snälla.
"Kanske måhända eventuellt 23"


Practical joker — 20 år, söker manlig bekant över 18 som tycker om att få en hink vatten över sig, porrtidningar och varor per postorder som han inte beställt och att få levande möss i pyjamasen mitt i natten. Måste ha bättre sinne för humor än mina 30 tidigare pojkvänner.
"Kanske vi två 100"

____________________________________________________________________________________________________________

Varm och tillgiven kvinna
— 25 år, söker långvarigt och innerligt förhållande med äldre man som har en bastant aktieportfölj och obligationer och fastigheter och oljerättigheter. Måste vara snäll och ofta bortrest. Skicka foto och finansrapport till "Kanske det lyckas 19"


Läkare, 33 år — Vill träffa kvinna som äger den sanna, inre skönheten. Skicka röntgenfoto till "Kanske vi plåt 33"

Saker du inte vill höra under operation

Publicerad 2009-12-10 20:11:28 i Allmänt,

 

  • Bäst vi sparar den där. Kan vara bra att ha vid obduktionen.
  • Kan någon kalla på lokalvårdaren — vi behöver en mopp.
  • Vänta lite nu här. Om det här är hans mjälte, vad är då det här?
  • Ge mig... ööh...ähm...den där grunkan.
  • Ojsan! Har någon överlevt 500 ml av det här förut?
  • Fan, där gick proppen igen...
  • Vafan, jag har hört att man kan tjäna grova pengar på njurar, och den här killen har ju två stycken!
  • Stå still allihop! Jag har tappat en kontaktlins.
  • Kan du få den där saken att sluta slå? Jag tappar koncentrationen här!
  • Vad gör den där här?
  • Häftigt! Se om du kan få hans ben att rycka till igen.
  • Jag önskar att jag inte hade glömt mina glasögon!
  • Okej, gott folk, det här kommer att vara ett experiment för oss alla.
  • Kan någon se var jag har lagt skalpellen?
  • Undras om den här snubben fyllde i sitt organdonatorkort...?
  • Ta det lugnt. Jag tror den är skarp nog.
  • Hon kommer att explodera! Ta skydd!!!
  • Fan! Sidan 47 i instruktionsboken saknas!
  • Idag: vaken hela dan!

    Publicerad 2009-12-10 19:52:02 i Allmänt,

    Hm... ingen eftermiddagslur idag med andra ord. Tordes inte... ifall jag samtidigt hade satt på jolpäron eller nått!! Nejdå, jag har varit i Falun och Borlänge så jag har inte haft tid för att sova, det var ju tur jag sov ut igår med andra ord. På Kupolen blev det ett par nya jeans, helt underbart!
    Med boothcut eller vad det heter, lite utsvängda byxben: det är min stil det så får modet säga vad det vill!!

    Och sen blev det cellofanpåsar på Panduro, och små lappar att sätta på påsarna, så en vacker dag här inom två veckors tid ska här göras julgodis och slås in till nära och kära!



    För övrigt så var Roine med så det blev en megasnabb/kort shoppingvända och med tanke på hans lilla norska bot så var det lika bra! =)

    Vi hämtade upp lilla Viktor hos farfar i Kvarnåker. Han hade inte kunnat gå till dagis i morse för han hade ont i en tå, fruktansvärt ont såg det ut, han hade ett STORT plåster runt hela stortån!! För övrigt tror jag att han var i fin form. I morgon ska han vara tomte på dagis så vi for in till mamma och fixade en tomtedräkt i sista minuten, tomteluva hade han själv!! Gosse nå, undrar vilket luciatåg det månne bli?

    Mästerkocken i farten

    Publicerad 2009-12-09 21:22:34 i Allmänt,

    Idag har jag kokat potatis! :) I 2 timmar och 15 minuter. När jag kom hem från jobbet slängde jag på en kastrull på kokplattan, de kokade upp, jag vred ned på mellanvärme... Satt mig i soffan och somnade. Kl 19.00 öppnades dörren, Roine kom hem och jag flög upp. Behöver jag ens tillägga att de var välkokade? Nu är det Oskyldigt dömd som gäller och sedan ska jag fortsätta sova :). Det var väl ingen händelserik dag direkt, men det var gött med en rejäl tupplur!

    Hallå där, kött och blåbär........

    Publicerad 2009-12-08 20:08:07 i Allmänt,

    Nu har jag varit på badhuset, låg i över 1,5 timme. Simmade 4 längder............ lekte mest med pojkarna! Den sista timmen var fingrarna som blötlagda plommon och kroppstemperaturen närmade sig noll.

    Pojkarna höll trampolinen varm iallafall, själv valde jag att låta bli. Måste ju tänka på vattennivån i poolen i stort*

    Nu är jag hos Tina, har före det varit på Kondis och byggt upp kaloriintaget till maxnivå igen......... kom precis på att jag åt en megastor bit Pollybrownie på cafét sista fikarasten, sen blev det en vaniljbulle på kondis och en saffransbulle hos Tina, hm när jag ser på det på det sättet: det blev rätt många xtrakalorier.

    Bäst att sätta mig i bilen och åka hem, hur många kalorier bränner jag bort då tro??

    Skvaller!!!

    Publicerad 2009-12-07 20:31:57 i Allmänt,

    Så har tydligen Linda Rosing fått barn, igen! Jag visste inte ens att hon hade stadigt sällskap, fast i och för sig, föda barn kan man ju faktsikt göra ändå.... Men hon har visst en kille sedan i vintras, så det var pang på rödbetan minsann. Linda bloggade under förlossningen enl. Aftonbladet!? Hur osmakligt är det då???? Ja känn Er välkomna att kommentera frågan, själv tycker jag att det är vidrigt!!! Skaffar hon barn för att tjäna pengar på honom/henne??

    I samma tidning står det också (i en annan artikel dock): Sekunden senare pussar hon Rosing...

    Det var ett tv inlägg som jag inte ens brydde mig om att se på, men jag hoppas att det inte var sekunden efter förlossningen i allafall! Men det ser ju ut att vara Ann Söderlund och hon har ju oftat pratat om sex och samlevnad samt skrivit böcker om förlossningar mm. så vad vet man!!

    * * * * *
    Jag fortsätter att kommentera dagens Aftonblad där det också står om paret Kjell och Rose-Marie som är med i den ickekulturella och intetsägande tvdokusåpan: ULLARED! Okej jag skäms för att säga det, men jag har sett några avsnitt........... det går på tv:n just nu t.ex. men jag ser inte på det, men tv:n går...........
    Iallafall, Rose-Marie shoppade för cirka 60000:- under deras två veckors långa semester i Ullared i somras. Maken Kjell, vad gjorde han då? Jo han drack grogg!! Tacka fn för det, han ville väl döva ångesten. Nu har Kjell kommenterat efter att ha trott att de gjort slut på 30 000:- men det i själva verket var just dubbla summan: "Man kan inte köpa så mycket varje år". Herregud är mannen döv eller hjärndöd; frun sa ju klart och tydligt i programmet (ops) att hon skulle åka tillbaka till jul!!!!!!!!!!!!! Sommarsemestern var nog bara förspelet!
    Varorna som Kjell och Rose-Marie köpt tar upp hela radhuset.

    Nu vill Kjell åka till Kanarieöarna nästa år istället, men det säger R-M bestämt nej till, då får Kjell åka själv för hon ska minsann till Ullared.................... Crazy???

    * * * * * *
    Och appropå crazy, en sista nyhet: ett gäng i en ambulansstyrka någonstans har dragit i sig lustgas på en efterfest, alltså vad hände med dåligt hemmagjort potatisvin, sprit och cola eller vanlig öl??

    Promenix i Duvnäs/Ilbäcken/Hulån

    Publicerad 2009-12-06 18:18:33 i Allmänt,

    Jag fick med mig Jossan och Millie ut på långpromenad idag. Det var ju inte det bästa föret i tennisdojjor men det gick! Lagom blöt om både byxben, skor och strumpor blev man, eller hur Jossan?? Millie är Ericas New Foulandhund som är 10 år vilket borde motsvara ungefär 70 människorår. Det var nära nog att vi fick lov att ringa efter skjuts åt henne sista biten! Det gick inte fort.........

    Hästarna hade gärna följt med på promenad de också...... Men de sket så illa så de fick stå kvar i hagen.
    * Det hade så klart ingenting med att göra att jag är livrädd för dessa jättedjur!!!

    Millie drog så Jossan följde med ner i diket en vända.
      

    Nu har jag och Roine tagit reda på en halv gris så nu har vi mat så vi klarar oss ett bra tag framöver! Det blir: fläskkotlett, karrékotlett, fläskfilé, strimlat fläskkött, sidfläsk, gryta, fläskbiffar osv.

    Mjölk, ägg, salt och mjöl

    Publicerad 2009-12-06 11:43:38 i Allmänt,

    Vad blir det? Jo pannkaka så klart!! Jag har varit sugen på denna delikata maträtt ända sedan i torsdags och idag var det äntligen dax. Jag bad Roine riktigt snällt om att åka ner och handla så skulle jag påbörja kulinariska härligheter i "köket". Han var precis på väg och jag hade haft i ägg, mjöl, salt och så fattades mjölkskvätten. Jag kollade på datumstämpeln med tanke på att vi ofta kan få en och annan skvätt över som sen har en tendens att stå kvar i kylskåpet tills dödagar! Men det stod 12:e på den här 1,5 litern så det var ju grönt. Jag hällde glatt på, det såg väldigt vattnigt ut, vad??! Det var visst den 12:e november som var bäst före datum!! Bara att börja om från början nu när Roine kommer hem från "boda". Suck.


    Vad annars har hänt denna mörka söndagförmiddag, jo: jag har städat min garderob. Det var välbehövligt efter den misstänkta vattenskadan och allt spån som kom vid närmare titt på taket! Men nu är den välstrukturerad och fin igen. Alla kläder som jag inte tycker om och som jag aldrig använder (alla!!??) har jag lagt i mina resväskor, ifall jag någon gång i framtiden ångrar mig. Om jag inte ångrat mig inom ett år eller två så är det ju bara att hiva iväg dem till Erikshjälpen, det är min filosofi.
     Det är inte riktigt så här städat och fint, men nästan.......

    Men nu måste jag leta reda på en stekpanna, det blir inte lätt! Det är ju snart över en månad sen jag använde den sist. I värsta fall får jag väl lov att göra våfflor för det järnet vet jag vart finns!!

     eller

    Nu blev jag kluven................Tur att det inte gäller värdsligare problem!!

    Nu ni.......

    Publicerad 2009-12-05 18:11:26 i Allmänt,

    Jag förstår att Ni är spända av förväntan!! Hur såg det ut, vem var mest mjölig, vem ansträngde sig mest i sin kreation, vem satte dit flest nonstop och på vilket hus?? Frågorna är väl många, och här: här kommer en lite bildserie som illustrerar galenskapen i Hulån dan före andra advent!

    Att dra igång och göra en pepparkaksdeg från grunden, nja det faller inte Fru Bergström in i smaken! Jag sponsrar Konsum och Skogaholm jag!




    På internet och Mildas hemsida hittade vi ett pepparkaksslott eller ett fort som vi tyckte skulle passa bra. Vi klippte och la på degen och skar ut bitar. Eller vi och vi, jag blev ganska ensam om sysslan....

    Det var ett riktigt precitionsarbete och jag hade verkligen tungan i mungipan flera gånger.....

    och nej: jag åt ingen deg alls...........

         
    Ovanför syns mina tunna små kakbitar, mamma hon gjorde ena riktiga grovsingar hon och dom ser ni nedanför.....
         

    Mamma provsmakade inte degen hon heller, men visst ser hon rätt sugen ut?

    Är det det här dom kallar för hängläpp??


    Sen skulle bitarna sättas ihop med KOKHETT sockerh..v..te. Koncentrationen var olidlig och ändå så lyckades jag att bränna fingret!!!!!!!

    Tyvärr fattades en tornsida och en sida på taket, någon som har förslag på vart de kan ha tagit vägen?? Okej okej, jag kanske räknade fel............ Eller så åt Tina upp dem kanske ja!!!



           
     
    Ja, den sista bilden är Tina som ska till att dricka julmust efter att Viktor har druckit direkt ur flaskan. Ni som har druckit efter en 5 åring som har svårt att hålla smulorna kvar i munnen förstår varför hon kollar...

    De två husen:




    * * * * *
    Sen var vi på julmarknad i Grånäs. Där var det bäcksvart så det blev inga bilder alls. Det roligaste på hela dagen hände där, när vi skulle åka hem. Viktor var mer vild än tam och hoppade, sladdade och ramlade om vart annat. Sedan skulle Rasmus hoppa ÖVER ett dike och Viktor var inte sen att hänga på. Tina ropade: Akta Viktor det kanske är blött!!!!!!!! Brak och megaPLASK! Isskorpan på bäcken brast och Viktor for med båda fötterna rätt ner i bäcken. Tyvärr blir det inte lika roligt att skriva om det som det var när vi upplevde det! Bör jag ens förklara att han luktade gammal dypöl och såg även ut som en, där han satt i bilen...........
    * * * * *

    Nu gott folk, akta Er för galna & falska tomtar!!!

    blåsa på fingret och snöfall de lux

    Publicerad 2009-12-05 15:43:22 i Allmänt,

    Idag har vi bakat pepparkakshus, iallafall vissa av oss. Och när jag skulle limma ihop mitt fina slott så fick jag smält socker på långfingret, någon som vet hur många grader socker uppnår innan det smälter och blir svart?? Jag kan komma med en kvalificerad gissning på ungefär 800 plus, hett, varmt.... Det har nu upptått en blåsa så det är lite svårt att skriva nu.

    När jag kommer hem ikväll (är hos morsan nu) så ska jag lägga upp bilder och ev. en videosnutt från vårt julpysslande. Jag kan också lägga in en orginalbild på hur slottet skulle se ut och hur det blev. Jag vill försvara mig genom att säga att det var första försöket.

    Nu ska vi snart dra till Grånäs på julmarknad, jippie....... jag tror att det finns: glögg, varm korv med bröd, kaffe, julkransar, julgranar, hembakt kaffebröd, lite enbärsdricka, stickade alster, kanske några strumpor, halsdukar, grytlappar.... lite smycken, godis, fågelholkar och de obligatoriska LOTTERNA, inte lottorna.


    Ni som vill får kika in om några timmar och se om bilderna kommit in från vår AMBITIÖSA papparkakshusbakning, don´t miss it!

    Do not go in there........

    Publicerad 2009-12-04 18:04:15 i Allmänt,

    Idag tänkte jag ägna mig åt lite skitsnack här på bloggen!! Det är ju alltid så där olika uppskattat.... När jag var i Turkiet i somras så var det en av mina medresenärer som inte klarar av att göra "stora A" på offentliga toaletter. Det resulterade ju i att det blev smått panik och stundtals megaKRIS!! Och ilfart till hotellets toalett för en tömning, det hände också att vi gjorde oss osams med en kypare för han ville bjuda på frukt efter maten och vi hade inte tid att stanna!!

    Det var någon person som jag träffade häromdagen som jag nämnde detta för som var lika dan, trots att åldern var mer än 15 på denne person. Vad f.n if you got to go YOU GOT TO GO!! Det är ju faktiskt så anser jag att är man riktigt skitnödig så spelar det ingen roll, då bör det ske!! Hemma, hos Lottie =), på jobbet eller i skogen........ Det sistnämnda har jag riktigt svårt för men i en nödsituation så skulle även det funka.

    Men idag hände DET, och jag fick rusa på en av kommunkontorets toalett, och som vanligt klev jag in på herrarnas där det inte luktar nyponros annars heller........... Jag satt där och det kom hur många som helst och gick förbi!! Spänningen var olidlig, skulle någon stå utanför och vänta på deras tur, det är ju INTE roligt, eller hur!! Det är faktiskt det värsta som kan hända: att man lägger en kabel, kommer ut och det är KÖ!!!!

    Men det är inte alla som tycker det, Tina till exempel! Hon tar detta med en klackspark. Ett exempel är när hon kom ut från en offentlig toalett, tog upp pekfingret och viftade varnande med det och sa: -Do not go in there, till personen som stod först i kön och väntade på sin tur!


    Nog med skitsnack, för idag!!

    Plötsligt händer det!

    Publicerad 2009-12-03 16:37:09 i Allmänt,

    och med det menar jag inte att IKEA skickat bänkskivan efter halvtid, nejdå men det gör inget, ja änt bitter nå!

    Men jag har ryckt upp mig och gjort slag i saken OCH köpt detta här!!!

    Adventsstjärnan har jag varit mycket stolt över förut men nu är jag mest stolt över spisplattan!!! Jag kokar makaroner nu!!!!!!!! =) =) =) Hahahhahaha, MAT!!!!!!!!!!

    Ops, måste kila in och se så de inte kokar torrt nu bara!

    Lill lördag!

    Publicerad 2009-12-02 21:24:34 i Allmänt,

    Så var det onsdagkväll! Idag har jag inte gjort mycket! Efter jobbet har jag suttit vid datorn och därefter har jag sett filmen Flickan som lekte med elden, den var helt okej! Nu fattas bara sista delen i triologin så har jag sett alla delarna, men det får bli en annan dag men den går på bio här i Vansbro nu!

       

    Idag har det inte hänt något kul för övrigt, förutom att jag höll på att spränga pannan i tusen bitar och få dusch i min garderob igen! Det är av största vikt att jag inte kokar pannan och vad gjorde jag, fick upp pannan i 99.9 grader!! Hade glömt att slå igång cirkpumpen men kom på det i sista sekund!! Det blev snabbt varmt sen vill jag mena, graderna steg från 15 till 23 i rekordfart.


    Nu ikväll är det Greys anatomy och Oskyldigt dömd som gäller, före det såg jag på "Bonde söker fru" -men herre gud.... jag berättade ju förra veckan om Rogers bad i badkaret och trodde inte det kunde bli värre!! Och det blev det inte men det var nästan lika illa idag. Han hade snus i mungipan, satt och pratade glatt och såg så där självsäker ut som bara Roger kan och så lade han på ett stort charmant leende: med tänderna fulla med snus!!! Tänk Er att krypa ner mellan lakanen och ha en het natt med Roger, brryryrhhhahraraörö bokstäverna räcker inte till!! Jag lämnar resten till Era tankar, själv ska jag radera tankarna från min hårddisk pronto!

    Nu åter till Greys anatomy, Mmmmmmys!

    Träning

    Publicerad 2009-12-01 20:50:34 i Allmänt,


    Igår kväll klev jag äntligen på motionscykeln som "stått till sig" en vecka. Det var helt värdelöst tyckte jag. Jag satsade på att höra en timme.... började trampa, motståndet var obetydligt, rattade upp motståndet till max och skillnaden var marginell tyckte jag!! Och så trampade jag och trampade och trampade, blev knappt svettig. Den där cykeln var värdelös satt jag och tänkte för mig själv.... osv.

    I morse när jag kom in i vardagsrummet fick jag se att bandet som ska styra motståndet hade ramlat av......... god natt!!

    Om

    Min profilbild

    Ann Bergström

    Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

    Senaste inläggen

    Kategorier

    Arkiv

    Prenumerera och dela