Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Före och efterbilder

Publicerad 2012-02-23 18:41:12 i Gastric Bypass,



2006                                                                       2012

Samma jacka, samma vinflaska, -40 kg!!

Jackan fick jag den dagen kortet från 2006 togs, det var den dagen jag tog examen från Sociala omsorgsprogrammet i Falun. Jag fick en bubbelvinare av mamma och Christer och den har jag lagrat i alla dessa år. Då passade jackan precis, idag går den 1½ varv runt min lekamen vilket på ett sätt är  trist eftersom jag fått den av mamma vid detta högtidliga tillfällen men på det andra sättet är det ju bara TOPPEN!!!



Nedan har ni mig och Viktor, så kortet borde ha tagits 2004 ...



Big mama jama......

Det här kortet togs i förra veckan, av mig själv ute i skidspåret: mäkta stolt ska ni veta =) =)



BB finalen 2000                                                      Melodifestivalen 2012

Det var allt för nu gott folk.

GBP snack

Publicerad 2012-02-15 12:52:45 i Gastric Bypass,

Istället för att rabbla siffror och så där så har jag nu istället tänkt att använda mig av en tabell med tidigare och aktuell vikt, ja för Er som är intresserade. Inför min GBP-operation googlade jag och surfade runt på många hemsidor och bloggar och lusläste allt av värde. Då tyckte jag att vikttabellerna var mest intressanta. I forsättningen kommer jag att rapportera i tabellform vad den aktuella vikten är den första onsdagen i månaden. Jag hoppas att jag kommit ner till 89 kg den 1/8 2012!! Det är alltså 7,8 kg kvar... och 5 månader. Därför bör jag skärpa till mig gällande vätskan som jag fuskar JÄTTEMYCKET med och öka på motionen.

JULI (inskr 23/7) 120,3  
AUG (börjar m diet) 118,7 1,6
SEPTEMBER 108,7 11,6
OKTOBER 105,7 14,6
NOVEMBER 102,9 17,4
DECEMBER 99,8 20,5
JANUARI 97,8 22,5
FEBRUARI 96,8 23,5

Nu börjar jag ju jobba den 1/3 och då har jag tänkt att jag ska delta i vattengymnastiken som är på tisdagar under lunchtid och sedan lunchsimma varje fredag. Utöver det kör jag på med boxning varje söndag och vanliga promenader. När det blir bart ute ska jag börja jogga inför vårruset som jag och en till opererad tjej ska delta i.

Hoppas också hinna med någon mer skidtur innan snön smälter bort helt.

Faktiskt så ska jag åka ut och ta en långtur redan NU!!
Det gäller att passa på innan gubben drar till Norge om ett par timmar.................... då är det jag och stumpan i 7 dygn och då kan vi på vår höjd dra till med några promenader och pulkaåkning.

Alla <3s dag

Publicerad 2012-02-14 08:38:06 i Allmänt,

Happy Valentines day på Er!! Detta härliga amerikanska påfund. Själv sitter jag här vid datorn och drömmer mig bort, funderar på vad Roine har köpt till sin fru.... Ska jag vara ärlig så städade han huset igår när jag och Ida besökte Anna, Gerda och Birgit och det är jag mer än nöjd med.

Har ni gjort något extra för någon då? Själv köpte jag gelehjärtan åt min Darling, han fick dom i lördags och de är redan slut, jag och Ida åt upp de flesta. Så kan det gå....

Blandat från helgen som har gått

Publicerad 2012-02-12 21:21:45 i Allmänt,

Ska man bli riktigt duktig pianospelare så gäller det att börja tidigt eller hur. Ida fick låna mitt piano från 1974 och hon tyckte det var superskoj. Hon spelar med två händer direkt, ett riktigt underbarn <3


Efter att ha städat Idas rum hittade jag en bok som heter #Lek och lär# och började genast kolla in vilka aktiviteter de anser en 1,5 årig förväntas tycka vara roligt.

1.

Hm måla OCH kladda: det är vi bra på. För säkerhets skull drog jag på Ida en sån där skyddsutrustning från Baby Björn med lång arm och allt. Det var inte populärt, men måla var kul, särskilt eftersom det var fingerfärg....


2.


VATTEN, finns det något roligare för en 1,5 åring?? Inte för den här lilla stumpan iallafall... Vi testade och ojojoj vad tyst det blev. Tills allt var blött och jag tog bort grejorna, då blev det liv i luckan.


3.

Lera, inte trodde väl jag att det var dags redan. Men i brist på annan sysselsättning for jag och Ida ner till bästa affären: KOX IN och köpte ett kit. Det blev ett rent lördagsnöje för oss båda.


4. En favoritaktivitet vi har sedan tidigare är att DANSA!! Dansa, snurra och vifta med armarna mm. Igår gjorde jag lite gympa till musik och när jag gjorde armhävningar så försökte Ida göra likadant. När jag gjorde situps så skrattade hon så hon kiknade!?! Varför?? Jag talade om för henne att hon fick prova också, så skulle hon nog sluta skratta... Ett förslag som hon inte nappade på.

Den aktivitet vi har kvar är: påklädning. Fast Ida har gjort vissa försök, helt på egen hand, att t.ex. sätta på sig vantar, overall, långkallingar mm. Så det kommer snart det också. Imorgon stundar inskolningssamtal på dagis i Kvaråker vilket påminner oss om att hon håller på att bli stora tjejen. Sover i sin egen säng gör hon också, iallafall från 19-0.00. Ett stort steg för vår lilla familj.

Övrigt på schemat i helgen har varit uteaktivitet!! Jag tog en tur på skidorna för första gången på cirka 4 år. Det blev ynka 2,5 km runt elljusspåret men det tyckte jag räckte som första tur.

Bildbevis!!

Det var så roligt att jag gjorde om det idag igen........... Jag och Elin. Och vi tog en slutspurt och vilken vinnare brukar inte ha denna posé efter en sprutstrid??


Före skidturen så vistades vi också vid skidstugan, men då hade vi annat fortskaffningsmedel med oss.

Det blev ganska många vändor upp och ner, ett par vurpor med boben också om jag ska vara riktigt ärlig. Härligast var nog ändå fikat, tänk er så mysigt en solig vårdag som det var idag.


Tips: Imorgon den 13/2 öppnar nyaste restaurangen här i Vansbro: Thai corner!! Ujö sö gött.

5 timmar

Publicerad 2012-02-11 12:16:31 i Allmänt,

I hela fem timmar sov Ida i sin säng. Klockan 23:47 blev det gråt så då var mammAnn där snabbt (och tog med henne in till sig, mys).

Idag står SKIDÅKNING på programmet. Bara Roine kommer hem från trädfällning (hoppas det drar ut på tiden, höhö). Det är ungefär 4 år sedan jag åkte sist. 1998 åkte jag tjejvasan på den underbara tiden 4timmar och 55 minuter *Ironiskt värre*. Hade jag åkt i 5 minuter och 1 sekund till så hade det varit ogjort, för då hade repet dragits. Till mitt försvar så måste jag säga att jag var fet, otränad och lat och hade ingen teknik what so ever. Stukade dessutom foten efter 8 km då en dam framför mig ramlade i en nedförsbacke och jag hade inte tekniken för att komma ur spår. Givetvis var detta damen framför mig som rådde för min olycka!!

Jag kommer ihåg när jag var liten och blev plågad att åka på dessa jä..la skidor. Jag hatade det. Jag hatade att det var jobbigt och samtidigt dra in den kalla luften. Än idag kan jag få den där känslan när jag t.ex är ute och går och det är kallt. Men nu ska treden vändas! Jag skiktar på 10 mil i vinter, det känns som ett lagom mål (kanske lite väl högt......... hjälp. Nej va f.n 10 mil får det bli!!).

Ida har snart slagit sömnrekord, hon bara sover och sover. Jag som har köpt lera åt henne. Jag som har lagat mat åt henne för en timme sen, då jag trodde att hon skulle vakna.

Ikväll är det ju delfinal 2 i Melodifestivalen. Det blir nog samma svordomar som förra veckan om hur dåligt de sjunger och hur värdelös hela tillställningen är, men det är ju lite av charmen. Nästa fredag ska jag och Åsa sitta och se dem live på genrepet i Leksand, det Ni!!

TJOHO eller..........

Publicerad 2012-02-10 21:58:47 i Allmänt,

Nu ni, nu sover prinsessan i egen säng.

I egen stor säng.

I hög- och lågsängen, fast självklart i den nedre.

Det känns tomt.

Undrar om hon inte vaknar snart.............. och vill till mamma.

Stackarn, ligga där själv.

I eget rum.

Hon är stor nu, mammas underbara lilla Skrutta.

Nu åker spjälsängen ut!

Tills nästa förhoppningsvis vill komma till oss <3

Sen

Snart

Då börjar vi om

Eller inom kort kanske hon vaknar och längtar...........

- Mammi

Då kommer jag att vara där, nu och för alltid.

Ugglas gamla slagdänga....

Publicerad 2012-02-08 08:57:49 i Allmänt,

4 sekunder.................. Det var ungefär så när jag skulle lägga Ida igår, i hennes egen säng vet ni. Nej då i 4 minuter och 29 sekunder befann hon sig i sin spjälsäng, gråtande, förtvivlad och i full färd att försöka rymma. Tro det eller ej men hon lyckades klättra ur och då fick hon komma tillbaka till vår säng, för jag vill ju inte att hon ska ramla ur spjälsängen. Vi får invänta bättre dagar och en annan säng, en juniorsäng. Så var det med det. Vi får fortsätta ligga som sardiner i en trång liten konservburk några år till.

Nu är det dax

Publicerad 2012-02-07 16:36:00 i Allmänt,

Efter 1,5 års samsovning ska Ida ikväll få sova i sin egen lilla säng. Hon vet inte om det själv, än. Det kommer inte att bli någon lek, tro mig. Vi har vid något försök försökt att lägga ner henne i spjälsängen och det har då blivit ett herrans liv, ojojoj. Eftersom jag är som jag är så gjorde jag lite efterforskning på nätet och vi är väl inte de enda föräldrarna som har tagit barnet till sin säng (det är ju av bekvämlighetsskäl, jag erkänner). Så här stod det i tidningen VI FÖRÄLDRAR

" Visst är det mysigt att sova nära sitt barn. Men så plötsligt en dag känns närheten mest svettig, sängen är trång och sömnen hackig. Du vill inget hellre än att få tillbaka din egen säng. Men hur gör man? 

Barn- och skolpsykolog Krassimira Gonzalez i Stockholm möter många slutkörda föräldrar som lider av sömnbrist.
– Jag säger aldrig åt någon att sluta sova tillsammans med sitt barn om de inte själva vill det. Det finns ingen särskild ålder då barnen ”bör” sova själva. Men när man börjar störa varandra om nätterna är det kanske dags att göra en förändring, tycker hon.


Alla barn, utan undantag, vaknar till flera gånger varje natt. Ungefär var tredje timme är vanligt men riktigt små kan vakna ännu oftare. Vissa somnar lätt om själva. Andra kommer tassandes till föräldrasängen framåt småtimmarna, medan en del ligger hela natten hos mamma och pappa.

– Barn som vill ligga hos föräldrarna är inte mer otrygga än andra. De gör det av vana och för att de tycker att det är mysigt, säger Krassimira Gonzalez.

NATTAS I EGEN SÄNG
Den som väntar på att sonen eller dottern själv ska propsa på att få ligga i egen säng får ha rejält tålamod. (JASSÅ OJ DÅ, DÅ SKA VI NOG INTE VÄNTA LÄNGRE/ANN).. Men när ni själva har bestämt er för att ni vill förändra era sovrutiner finns det några saker ni kan göra.

Kruxet är att få barnet att somna om igen utan att väcka någon annan. För att det ska vara möjligt måste barnet först och främst nattas i sin egen säng på kvällen.

Somnar det någon annanstans – i din säng eller kanske i tv-soffan – för att sedan bäras till den egna sängen kommer det förmod­ligen inte att somna om själv under natten.
– Barnet reagerar på förändringen och upplever att något är fel om det vaknar på annan plats än där det somnade. Då kommer det garanterat att ge sig till känna, säger Krassimira Gonzalez.

– De flesta barn som är ovana att nattas i egen säng protesterar högljutt när du lägger ner det där. (
DET KAN JAG INTYGA, JAJAMENSAN/ANN) Din uppgift som förälder är då att stanna kvar i rummet men utan att ge efter för krav på att bli upplyft, säger Krassimira Gonzalez. (OCH HUR ENKELT ÄR DET DÅ?? IKVÄLL SKA JAG INTE LYFTA UPP, JÖSSES HERRE GE MIG STYRKA, KRAFT OCH MOD ATT PALLA TRYCKET BARA TACK/ANN).

– Att barn skriker eller gråter i samband med att man försöker ändra en rutin är inte skadligt för dem. (MEN DET GÖR JU ONT I ETT MAMMAHJÄRTA JU / ANN) De allra minsta har inget annat sätt att uttrycka sitt missnöje på. Genom att stanna kvar i rummet förmedlar du ”jag finns här hos dig men nu är det dags för dig att sova”. Däremot får du aldrig tvinga barnet att lägga sig ner. Det får bara motsatt effekt.

Publicerad i Vi Föräldrar nr 7, 2009.

Sen läste jag lite inlägg här och där på nätet och nu är jag nervös!!!!!!!!! Hur ska vi fixa detta. Kommer nog att ta en sisådär 3-5 veckor. Tålamod är en dygd, hm. En stor kvällsdos tålamod hitåt tack.

SÅ ÖNSKA OSS LYCKA TILL, JAG ÅTERKOMMER MED RAPPORT OM HUR DET GICK!!!!!!!!!!!!!!

Å det är mååååndag morgon

Publicerad 2012-02-06 09:46:02 i Allmänt,

Så var det dax för en ny vecka; en Roine är hemmavecka. Och Ann ska börja jobba, en liten smygstart på 1,5 dagar. Det är väl alldeles lagom. Och jobbet handlar ju dessutom om det jag gillar allra mest; datasystemet: mums. På agendan idag står; En tur till Falun för att hämta upp en 2 dagar färsk babyflicka vid namn Prechious (eller hur man nu stavar till det). Hon ska få en liten present; en brun sametsklänning, ursöt om jag får säja det själv. Ja något mer på dagordningen förutom lite införskaffande av babyartiklar på vägen hem finns inte. En soft dag med andra ord. Ojojoj vad jag kommer att bli babysugen, fast det är jag ju redan. Synd att allt måste ta så himla lång tid bara.

Vad förvarar ni i ert skafferi? Det här har vi i vårat...

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela