Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Hälsningar från kungliga huvudstaden

Publicerad 2009-04-29 07:34:47 i Allmänt,

Hej mina vänner! Jag skickar en hälsning från Stockholmo! Här har jag nu bott i tre nätter och ska ikväll åka hem till Vanå igen. Jag har inte sett en enda kändis varken från Se och hör eller från Vansbro kommun.... Däremot träffade jag Anne-Maj och Lars Olsson från Vansbro redan i Vansbro och de har jag hängt på och varit ut och ätit med båda kvällarna... de var här på vaktmästarkurs =)

Jag har handlat lite: en present till mamma och Christer och jag ska även gå in i samma affäre : Harley Davidson, och köpa en present till Marithe som fyller år den 12:e maj! Sen har jag köpt vykort för 1:- styck i gamla stan, en dörrstopp som är som en groda med en krona på. För övrigt har jag inte shoppat så mycket.

Sprutorna har jag fått tagit inne på olika toaletter här i stan, så jag bara övade inne på polisstationens toa i Vansbro. Det som är kritiskt ikväll är att sprutan nästan är tom, vätskan försvann i en rasande fart! Men jag har räknat ut det så att det precis ska räcka,... herregud, vilken amatör jag är! Sen blir det direkt till Monika och ta lite blod och sen ska Roine åka till Falun med en direktleverans i morgon bitti! Fan vad spännande, det är snart dags för smärtstillande och utplock...

Nej nu ska jag kila in och äta lite hotellfrukost, någon som är avis?? Kram

Våren här här!!

Publicerad 2009-04-26 14:31:49 i Allmänt,

Jag hittade ett tidigt vårtecken utanför mitt hus igår.

Först trodde jag det var liljekonvalj, men det är väl lite väl tidigt. Ev. snödroppar, vad vet jag!? Jag ser knappt skillnad på en tussilago och en maskros..


Det var så fint väder idag så jag och grannen beslöt oss för att ta en låååångpromenad, den blev 8 kilometer och slutade så här;

Jag trodde att det sprack på slutet av promenaden men blåsan är hel! Vilken tröst och glädje, va??
Tyvärr hittar jag inte min eminenta skavsårsplåster från compeed, måste nog leta lite intensivare innan boxningen drar igång kl. 16.00

Jag sa att jag inte skulle sätta in några bilder från igår men jag ljög: varför ska jag inte göra det jag tycker är roligt för att någon annan inte är nöjd med det?? Nej passar inte skon så prova kartongen, det står alla fritt att läsa min blogg eller inte!!! Sååå här kommer ett axplock!

Tina hade gjort en potatisgratäng hemma hos sig som började bli lite småljummen varför hon dränkte in den i mjölk och gjorde ett försök att ställa in den i Henriks ugn, som var mycket mindre än plåten. Så Tina gjorde det enkelt för sig och drog på maxtemp och lät den stå med luckan öppen. Ny variant av värmeanordning i huset!



Som sagt, kusin = fotofobisk, men den här bilden är så anonymiserad så att han vackert får stå ut med att den ligger på min blogg. Jag vill ju så gärna illustrera med bilder på min blogg så jag kan titta tillbaka och se hur trevligt vi hade det!

Henrik hade det fantastiskt fint både ute och inomhus, ett riktigt smultronställe har han fått tag på, nu fattas bara en fjälla men på det området tror jag han inte ligger på latsidan! Värre var det när det gällde att slipa och olja in bordet vi sitter vid.

Henrik stod för efterrätten

Den var god och sockerråtta som jag är så tog jag en rejäl skopa med sås extra, tack för en utmärkt måltid och efterrätt!

Albumen de fick såg ut ungefär så här; (det här är Tinas album). Henrik fick ett eget med sin speciella framsida och Tomas och Tina sitt speciella... Jag tyckte själv att de blev ganska okej och lite småroliga med text till olika bilder inuti! Det blev iallafall ett minne från resan, för nu dröjer det nog innan det blir en ny, tyvärr! Och då blir det jag och Roine som drar till Island, brrr. Men först ska vi se hur det andra går, det är prio ett!




* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


När jag kom hem igår kväll så somnade jag till inspelade Robinsson.. zzzz.
Vaknade i soffan, knallade upp för trapporna och sov nån timme tills jag vaknade igen och kände mig så här;


men det är ju redan historia.

Nu hörs vi inte nått mera förrän möjligtvis om jag hittar en dator i Stockholm eller på torsdag.... det beror på vad som händer och sker! Solen skiner och i Stockholm är det säkert små löv på träden redan och ändå varmare än här hemma!! Gött, jag ska faktiskt ge mig ut på jakt efter en häftig dörrstopp, en fin lykta till verandan och ev. en vaxduk!

Piggelin

Publicerad 2009-04-26 10:38:43 i Allmänt,

Hoho, jag var ju så rolig och satt in en bild på hur hurtig jag skulle vara idag... Det hela slutade med att 02.38 vaknade jag med akut magsmärta!! Ner på toa med magont och jag var totalt spyfärdig... inget hände men det släppte lite. Jag tror nästan att jag somnade till där på porslinstronen ett tag!  Upp och la mig igen, kunde inte sova för strax började det igen, ny vända ner för trappen. Då visste jag inte vilken ände det skulle hända grejor i, men det blev den vänliga änden.... Och jag såg mig själv på väg på tåget till Stockholm eller liggandes på hotellet... inte kul, kändes det som.



Sen var det bra, men jag tänkte det i mitt stilla sinne: jag fick en släng av magsjuka och de som festat till klarar sig säkert bättre än vad jag gjorde! Först tänkte jag skylla på hormonerna och att det var de som gjorde att jag fick så ont i magen. Men sen slog det mig att jag stod ute en halv dag i t-shirt och i strumplästen och oljade in verandan. Det var faktiskt inte någon riktig värme så jag blev nog så kall att magen protesterade ett halvt dygn senare!

Idag är jag piggelin iallafall! Snart ska jag gå och packa resväskan inför den kända Stockholmsresan! Det är inte riktigt lika roligt att packa inför en sådan resa som en resa till Bali, Thailand eller Mexico... Men men, vem fan har sagt att det alltid ska vara roligt här i livet, en del kommer inte ens bortanför 70 skylten så jag ska INTE klaga!

Hur mås det idag då partypeople??

Publicerad 2009-04-25 23:48:02 i Allmänt,

Hej Tomas, Tina x 2, Tony och Heggepegg!! Hur mås det idag då, känns det så här?




Själv känner jag mig nog så här kan jag tro....


För att liva upp Er lite så här dagen efter festen så har jag två rolig historier som jag vill dra för Er nedan med tanke på allt vi pratade om under partykvällen.

Det var en raggare som var ute och åkte en sväng i sin raggarbil, efter en stund ser han en snygg blondin som stod och liftade efter vägkanten. Raggaren svänger in och stannar vid blondinen. Raggaren vevar ner rutan och blondinen kör in huvudet då är raggaren snabb på att veva upp rutan igen sen går han ut ur bilden å sätter på blondinen i röven. När han är färdig hoppar han in i bilen igen och vevar ner rutan så blondinen kan komma loss och så säger han
-Ja du gumman, vi raggare har våra knep.
Då svarar blondinen men mörk röst
-Det har vi bögar också


En nyfiken man går med i en nudistklubb, han skriver in sig, tar av sig kläderna och börjar strosa runt lite på området.
Efter en stund får han syn på en yppig blondin vilket resulterar i att han får ett praktstånd.
Blondinen: - Ville du mej något ?
Mannen: - Nej jag kom precis
Blondinen: - Du måste vara ny här. Enligt våra lagar här betyder ståndet att du kallar på mej och vill ha sex med mej, vart efter hon lägger sig ner och låter mannen ha sex med henne.
Efter akten går den rödblommige mannen in i bastun sätter sig.
Han är otroligt nöjd med sitt medlemskap så nöjd att han lyfter på sin ena skinka och släpper en fjärt.
Då kliver en riktigt stor och muskulös man fram till honom.
- Ville du mej något ?
- Nej jag kom precis sa mannen.
- Du måste vara ny här. Enligt våra lagar betyder fjärten att du kallar på mej och vill ha sex med mej
vartefter han kastar omkull mannen och trycker in den i krysset.
Efter akten rusar mannen tillbaka till receptionen.
- Här!!! Ta tillbaka medlemskortet och nyckeln och behåll de 5000kr jag betalt.
Receptionisten: -Men herrn ni har ju bara hunnit se en bråkdel av våra aktiviteter .
- Lyssna nu fröken, jag är en man på 45år jag får stånd 1gång I månaden, men jag fjärtar 14gånger om dagen, så NEJ TACK!!!!!

Grillkväll i Skålbyn

Publicerad 2009-04-25 23:14:56 i Allmänt,

Det blev mycket god mat och för vissa MYCKET god dryck! Själv är jag nu mer en mycket förståndig flicka så jag körde! Jag kommer tyvärr inte att sätta in någon bild som utlovat p.g.a en fotofobisk kusin... Det blev en så lugn och stillsam tillställning att jag inte fick några bra bilder att publicera heller, (inga skandaler alls) *Annat är det när jag partar till! =)


Så här roligt hade vi kunnat haft om vi haft en vattenrutchkana, en pool och ett cyklop..... Hegge: bygg det till nästa gång vi kommer...

Jag tror att fotoalbumen jag hade gjort blev uppskattade av de flesta iallfall! Jag har iallafall lagt ner en jävla möda och ännu mer tid på att göra dem! Tyvärr var det ingen som svarade på tävlingen så det blev ingen utsedd vinnare i aprils tävling.

Om det varit en riktig fest hade vi kunnat fått till sådana här bilder t.ex.




men som sagt.... det blev en lugn tillställning utan bilder! Tack och lov tänker nog många nu, inkl. mig själv! Men vem vet, om vi har en julfest med riktigt många öl och får till ett jävla drag så kanske det är Tomas eller Henrik som döljer sig bakom skägget och tomteluvan nästa gång!!??

*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *

Idag tog jag spruta nr 2 och det gick hur bra som helst! Det känns inte ens, det är bara fränt! Köra in en nål i magen och klick klick klick så är det klart. Jag gjorde en grej som inte var så smart efteråt bara, jag satt på hatten på sprutspetsen och tryckte till.... det var bara det att nålen gick ju rakt igenom och upp i min tumme... smart?? Nej inte värst!! Jag kunde pressa fram flera droppar blod så det var nästan klassat som ett köttsår!

Men jag tror att hormonerna börjar verka för nu börjar mitt humör att svänga, jag är trött, lättretlig, deprimerad och småsur! Tur att Roine inte är hemma... herregud jag som ska åka till Stockholm imorgon och vara borta i fyra dagar, det kan sluta hur som helst. Vem ska jag då skälla på?? Receptionisten eller städaren kanske! Jag känner mig deppig,  jag vill inte åka men bestämmer mig NU för att det ska bli roligt!!

Vad gör jag under en varm och solig vårdag??

Publicerad 2009-04-25 15:33:46 i Allmänt,

I morse bestämde jag mig att jag skulle städa av verandan inför säsongen som kommer. Jag röjde rent hela verandan, bar stolar, bord, soffor och skåp för egen maskin ner på gräsmattan!! Sen kom jag på att golvet var fult och att jag hade lite träolja kvar sen i fjol. Problemet var att den stått ute i uthuset och hade visst haft det lite kallt så den var inte riktigt frisk länge. Men jag slaskade över golvet med denna olja ändå!


Sen kom jag på att det faktiskt är dax för Anki att börja prova på att köra bil... Vi har ju två bilar och det var ju bara att välja en... vilken bil blev det??


Japp, rätt svar var den gröna, Roines bil!!! När katten är borta dansar råttorna på bordet vet ni!! Anki undrade om Roine visste om det! Ja; ni kan ju själva räkna ut svaret!! Men ska sanningen fram så står båda bilarna formellt på mig!

Spänningen var olidlig! Anki var jätteduktig och får hon träna några fler gånger så har hon körkortet som i en liten ask!! Kör hårt baby!!!

Nu ska jag åka och hämta upp Hermelingatansligan så ska vi dra till Skålö och grilla!! Tyvärr blir det inga bilder för att en viss person vill vara ANONYM!! Boring!!!

1:a sprutan!!

Publicerad 2009-04-25 15:12:38 i Allmänt,

Jaha, igår var det som sagt var dax för första sprutan. Jag skulle ju ut och käka med Anki och Elin så jag lade med den i  ryggsäcken ifall det skulle dra iväg med tiden. Anki är för övrigt USKA och brukar ge insulin så jag kände att jag var i trygga händer...

Vi åt jättegod fläskfilé i champinjonsås och var klar till kl. 19.00: gott om tid!
 
Sen ville Elin hoppa i hoppborgen som stod på byn och vi var och såg på Nils Franssons fotoutställning, flanerade i affärer och plötsligt var klockan fem i åtta!! Mitt på byn!! VAD GÖRA??


Jo: vi sprang in på polisstationens toalett! Det absolut fräschaste stället i staden!! NOT! Men känslan av att sticka en nål i sig där inne var att det inte var första gången det hade hänt!! Anki var med och även Elin som absolut ville se hur det där gick till! Hon frågade om man blev med barn av "den där". Ja det var ju också en bra fråga!

Jag stack mig själv och sprutade in gojjan och tror att det blev rätt iallafall!! Det var ju faktiskt a peace of cake!! Mycket enklare än vad jag har trott, så nu kan jag bli diabetiker oxå!!

1:a sprutan!!

Publicerad 2009-04-25 15:10:08 i Allmänt,

Jaha, igår var det som sagt var dax för första sprutan. Jag skulle ju ut och käka med Anki och Elin så jag lade med den i  ryggsäcken ifall det skulle dra iväg med tiden. Anki är för övrigt USKA och brukar ge insulin så jag kände att jag var i trygga händer...

Vi åt jättegod fläskfilé i champinjonsås och var klar till kl. 19.00: gott om tid! Sen ville Elin hoppa i hoppborgen som stod på byn och vi var och såg på Nils Franssons fotoutställning, flanerade i affärer och plötsligt var klockan fem i åtta!! Mitt på byn!! VAD GÖRA??

Jo: vi sprang in på polisstationens toalett! Det absolut fräschaste stället i staden!! NOT! Men känslan av att sticka en nål i sig där inne var att det inte var första gången det hade hänt!! Anki var med och även Elin som absolut ville se hur det där gick till! Hon frågade om man blev med barn av "den där". Ja det var ju också en bra fråga!

Jag stack mig själv och sprutade in gojjan och tror att det blev rätt iallafall!! Det var ju faktiskt a peace of cake!! Mycket enklare än vad jag har trott, så nu kan man bli diabetiker oxå!!

Uppdatering gällande behandlingen

Publicerad 2009-04-24 17:10:55 i Allmänt,

Som Ni förmodligen redan vet (om ni läst tidigare inlägg) så var jag till Falun idag! De tappade mig på en del blod och kollade runt uppe i det allra heligaste.. Det postivia var att det såg riktigt bra ut!! =) ?? Hmmm det lät ju lite skumt! Men iallafall, så såg det bra ut MEN (som Tony Irving skulle ha sagt) så såg de någon cysta eller knöl eller nått på höger sida... Detta kunde påverka att det blir mindre ägg men jag skulle ändå börja med SPRUTOR!! Barnmorskan skulle höra av sig när det var dax. När det är dax vet det genom att analysera blodprovet!!

Jag hann precis till Snöbyn och skulle släppa av moster My när hon ringde! Det vara bara att sätta igång!! Ikväll!! Hej och hå, nu har jag sparat in en hel vecka!! Problemet som jag dock kom på när hon sa att jag ska skicka in nästa blodprov på onsdag är att jag är i Stockholm på onsdag!! Alldeles själv!! Men men problem är till för att lösas och jag har olika alternativ till lösning!!

1. jag hittar en händig person i Stockholm som kan tömma ur lite blod ur venen på mig (finns väl full Plattan med personer som vet hur man haterar en nål).
2. Jag ringer Barbro (sjuksköterska och syster till min morbrors fru, lät det komplicerat?? Så är vår släkt: komplicerad) BArbro bor i Falun och jag kanske kan träffa henne på onsdag kväll i Borlänge eller Falun då jag kommer med tåget... har bilen där och kan åka hem alt. tar tåget hem på torsdag...
3. Syster Monica (grannen) tar ett rör blod från min arm när jag kommer hem kl. 22.00 på onsdag kväll och Roineponken får i uppgift att åka med blodet till Falun på torsdag morgon!!? Alternativ: Taxi tar med det OM de har en sjukresa till Falun!

Tyävrr känner jag att själv är bäste dräng så jag kanske åker till Falun med det själva, så vet jag att det kommer fram och att det kommer dit det ska!! (Kontrollfreak)!!

Det känns som om det kommer att lösa sig iallafall!! Jag tror jag ska koncentrera mig på alternativ 3 i första hand och alternativ 2 i andra hand!!


Här ser Ni en bild på min mage med tvättbräda!! Det NI!! Hm...

Peace and lovefestivalen = here I come!!

Publicerad 2009-04-24 16:49:41 i Allmänt,

Nu är biljetterna införskaffade, dock ej betalda ännu, men snart!! Jag och Anki Larsson ska till Börlänge på torsdagen under festivalveckan och det var en diger lista med artister som uppträder då.... Jag ska tala om vilka och vilka jag känner igen av dem... Det var det också!

Torsdag
A Camp -
Nina Persson i fd Cardigans, sjunger den där dryga låten "Stronger than Jesus", låten kan göra mig lusig för den upprepar sig hela tiden och tar i stort sett aldrig slut!
Backyard BAbies - Det lär bli en sjuhelvetes jävla rock n roll spelning enl hemsidan. Ett av Sveriges bästa rockband!?
Bullet - 5 svettiga unga män i skinjacka ( en varm sommardag; urk)
Caj Karlsson - Vispoet, som om det inte räckte med plågan Winnerbäck...
Evergrey - Tung progressiv metal med råsång, här blir det headbaning de lux!
Frida Hyvönen - Låter finskt, bastubad och björkriskor kanske??
Gentleman & the Far East Band (DE) - Bjuder på fett reaggiegung, har vistats flera gånger på Jamaica
Goodlocking Trash - Borlängeband som spås guld och gröna skogar..
Hockey (US) - Partyband
Johan Johansson - Äldre man (Jocke A: Han är "typ" i min ålder) med rockabillylugg, har upptäckt Winnerbäck coh Stefan Sundström, bådar inte gott.
Kleerup - Svettlugg som vunnit massa priser fast jag har ALDRIG förstått varför: WHY?????????? DÅLIG!!! Hoppas han duschar först iallafall!!
Lars Winnerbäck - BLÅ
Lykke Li -
Stort frågetecken?? Har visst varit med i programmet: dom kallar oss artister? Vem som helst kan ju bli känd.
Maria Mena (NO) - Norsk superdonna som varit med i shower som Letterman och Jay Leno
Monster Magnet (US) - Fet hårdrock, något för Anki kanske?? Vi får gå dit och lyssna!
Mötley Crue (US) - Kickstart my heart, Home sweat home, Girls girls girls & Doctor Feelgood förväntas vi få höra! Rock ON!! 80 miljoner sålda album och säkert någon olaglig nedladdning på det!!
Promoe - En slusk med dreads, renlevnadsmänniska samt vegan, vad månne det bli? Spela på såg och sjunga bäbä vita lamm?
Sofia Karlsson - Folksångerska, fiolspel och en stilla jojk gissar jag på!
Sven Zetterberg Blues Band - Hörde jag sist i Östersund i vintras, blues, gammal man gör så gott han kan..
The Coffinshakers -
Kaffedrinkar?? Nja
The Kooks (UK) - ?? Unga pojkspolingar
The Soundtrack Of Our LIves -
Låter som en såpopera som gått på tv 3 i 20 år!
The Temper Trap (AUS) - Från Australien, har aldrig hört talas om dem men de kanske var billiga att hyra in?
Tomas DiLeva - Vem ska jag tro på tro på tro på när trallalallallalal. En bild kommer jag garanterat att ta och som ligger på bloggen den 25/6: det är ett LÖFTE!! ÄNTLIGEN FÅR JAG SE DI LEVA!! HOHO!! YES!! Hoppas han har en riktigt snygg kaftan den dagen!
Tysta Mari - 77 punk med moderna inslag, liknas med Ebba Grön, ett gäng grabbar, mot förmodan.
Volbeat (DK) - Mixa ihop Johnny Cash, Social Distortion, Metallica samt Elvis och du närmar dig vad danska Volbeat är.

En ganska diger lista med artister eller namn iallafall!! Winnerbäck tror jag att jag kommer att få eksem av, så han ska jag hålla mig borta från. DiLeva blir en upplevelse som man sent kommer att glömma, det blir väl till att lyssna på en låt eller två men mer tror jag inte att jag orkar... Mötley = Självklart hela konserten, Sven Zetterberg - lite grand och så A Camp och Backyard Babies, resten känns som om det kvittar! Men vem vet!! Det kanske finns en lite folkmusikfia i mig eller en riktig hårdrockare som bara längtar efter att få använda nackmusklerna i en rockig headbang! Not!!!!!!!!!!


Semesterfredag

Publicerad 2009-04-24 08:33:14 i Allmänt,

Solen skiner fan och jag fick sova till klockan var åtta!! Kan det bli bättre! Snart bär det iväg mot Residensstaden Falun och den fyrkantiga och trista byggnaden som syns över hela stan... tur jag sa fyrkanting annars trodde säkert någon att jag skulle prova på backhoppning.

Jag har sovit som en klubbad säl, hade en tydlig dröm om Dajja och Magnus Lindström som kom på besök och var aspackade, jag tror inte att det är någon sanndröm iallafall!! Det är konstigt med drömmar, för jag har inte tänkt eller sett någon av dessa två fd klasskamrater på evigheter! Men de fanns väl där någonstans i bakhuvudet och lurade, kanske det är dax för mig att börja ordna för en klassfest!!

Ikväll ska jag, Anki och busElin gå på Rodis och käka middag, det ska bli trevligt. Jag har redan bestämt mig för att inte äta pizza.... utan det får väl bli en sallad eller i bästa fall en rulle!

Lite förströelse innan läggdax!

Publicerad 2009-04-23 22:06:33 i Allmänt,

Jag hittade en kul bild på Tina som jag sparat till något festligt tillfälle. Men nu kommer det ju bli tillfälle till en hel del sjuka bilder i helgen då vi har "REUNION" Ja Egyptengänget om någon har missat det    ; )

Förresten så har Christina Haltiner träffat familjen i Egypten och gett dem babykläderna från mig! Det blev en lite son, precis som de sa, och de var så tacksamma och glada. Jag är så sugen på en ny resa men nu är det Vansbro by våren som gäller! Kanske i höst eller nått! Eller nästa år... Eller nästa liv!

Här kommer bilden på Tina och lillfisen Rasmus,


Jag bara MÅSTE lära mig hur man får till så här roliga bilder!!! Men inte idag! Nu håller ögonlocken på att ramla ner på tangentbordet så det är väl dax att lägga mig till kojs! Men jag har ju semester i morgon så jag borde ju hålla mig vaken lite till!

T som i träningsvärk

Publicerad 2009-04-23 21:29:54 i Allmänt,

Nu var det faktiskt länge sen jag gnällde över träningsvärk... av den enkla anledningen att jag inte tränat på två tre veckor... Det har varit lovlig frånvaro då det har varit påskuppehåll och renovering av gymnastikomklädningsrum. Men igår!! Då drog det ju igång igen med kettlebells!! Jag mjukstartade lite för att undvika ENORM träningsvärk, körde 8:or och 12:or men ojojoj!! Idag var det dags för boxning och det kändes också!! Helgen kommer att bli grym!! Som en bonus blev det en kvällspromenix med grannen.... Hon fick nästan dra runt mig, nästa gång får jag nog koppel! =)

Roineponken har skickat MMS från Norska fjällen och har gett mig order att lägga ut en bild här på bloggen, och lydig fru som jag är så lägger jag ut den nedan: Först en illustration av hur vårt äktenskap är fördelat:



Det Ni!! Nejdå vi har ett så jämlikt förhållande som ett heteropar kan ha! Roine diskar och jag lagar mat!

Här kommer bilden på fjället!

- och så fick han ju med den älskade pickupen också!!

Roine har rysligt långt till jobbet nu så jag förstår om det är kämpigt med resorna. Men han är också rysligt stolt över sitt jobb, med sina röjsågar och svettiga stövlar och skjortor. Och så är han ju också bäst på arbetet av alla i hans grupp!!
- Alltid =)
* Det är min gubbe det! Plutten!!

I morgon ska jag till Falu lasarett och lägga upp murvlan!! Det Ni grabbar, tänk så bra NI har det! Slipper ligga i gynstolar, ha mens och föda barn.... men så är ni ju förkylda ibland!!

Iallfall så hittade jag en historia som kan relateras till nyss nämnda aktivitet...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

"Försök och slappna av," sade gynekologen till sin unga patient. "Det är bara en rutinundersökning, den gör inte ont och den är alldeles strax över. Har ni aldrig blivit undersökt så här tidigare, fröken Svensson?"

"Jo, men aldrig av en läkare."

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Knäckebrödsdansen

Publicerad 2009-04-23 08:16:36 i Allmänt,

Nu har ju Youtube.com blivit nya innestället för mig på nätet. Det senaste jag hört talas om var knäckebrödsdansen som var med i Talang 2009, fyra knasiga dalmasar som sett för mycket på balongdansen då de var små.... Ganska roande att se på iallafall! Här har NI en länk ifall Ni vill se dansen..

http://www.dt.se/noje/article422538.ece

Igår var jag på träning för första gången på över två - tre veckor, så idag känns det lite i kroppen. Jag har bestämt mig för att börja jogga igen. Usch vad drygt det låter... jaja det är väl bara att bita ihop och sätta igång medans tider är... kanske ; )

En dag kvar att jobba + en timme

Publicerad 2009-04-22 14:47:34 i Allmänt,

I morgon ska jag jobba, sen på fredag har jag semester för att jag ska till Falun!! Det känns ju vansinnigt att ta semester men ändå så känns det skönt! Att jobba först, ta kompledigt resten blir bara stressigt.... Nej lika bra att ta det luuuungt! Min specialite! Åh då ska jag åka in på Citygross på vägen hem... och kanske till Byggmax och få lite influenser, jag och Roine vill lägga in nytt golv, men det är väl lika bra att ta det med kvalitet istället för lågpris så att det håller några år! Och så är det lika bra att göra det samtidigt som vi ska renovera köket och det kommer väl att bli år artonhundrakallt! Särskilt med tanke på hur jag reser och far, min ekonomi hinner ju aldrig hämta sig... =)

Jimmy Bäckman

Publicerad 2009-04-22 07:55:10 i Allmänt,

Äntligen har de hittat en kropp i Ludvika! Det är väl ingen annan än Jimmy Bäckman förmodar jag.... Tankarna går ju självklart till den dagen då de hittade Marie Samuelssons kropp i Äppelbo, känslor av lättnad, vrede och sorg kommer upp, för hoppet måste ju ändå ha funnits hos anhöriga att han kanske kanske ändå levde någonstans, men snart vet de om det är han eller inte.

Jag undrar vad som egentligen hände men det får vi nog snart veta, för jag tror att de klarar upp även detta brottet!

Till något helt annat: Idag fyller Tina år, närmare bestämt 32 år!! Få se hur många kavaljerer som ska uppvakta henne!!? =)
Jag har gjort klart projektet tills på lördag, så nu har jag fått fritid igen, lagom tills träningen åter börjar ikväll med cattlebells! !Det är med skräckblandad förtjusning jag ska gå dit, det känns som jag är totalt otränad, särskilt efter att jag lade på mig 3 kilo (!!??!!) i helgen. Tack och lov var det nästan bara vätska som nu har försvunnit igen!! Jag fick lite lätt panik, det måste ha varit hormonbehandlingen som triggade igång viktökningen, och grillningen, och ölen jag drack, och Bountykakan, och snacksen osv!! Men nu är jag "right on track" igen!! Falun väntar ju på fredag, jag ska inte förstöra det jag har åstadkommit så lätt!!

//Ann

Män!

Publicerad 2009-04-22 07:38:00 i Allmänt,


Varför  lägger männen huvudet på sned när de tänker?
För att deras två  hjärnhalvor skall få kontakt.

Vad  är det för likhet mellan p-platser och män?
Antingen är dom  upptagna eller handikappade.

Varför  gillar män bilar och motorer?
Dessa kan de i varje fall manipulera.

Vilken  är skillnaden mellan en man och en katt?
Ingen, båda är  mycket rädda för dammsugaren.

Vad kallar man en intelligent,  känslig och vacker man?
Homosexuell.

Vad  är skillnaden mellan en mans hjärna och en oliv?
Färgen.

Vad  bör en kvinna göra när mannen springer sicksack i  trädgården?
Fortsätta  skjuta.

Rättvik, Falun, Stockholm

Publicerad 2009-04-21 06:44:38 i Allmänt,

Det fanns inga lediga resor till Egypten den 24: maj, så jag får väl lugna ner mig och stanna hemma. Det hade jag nog fått göra ändå, men jag lever ju på hoppet och mina drömmar om nya resor. Men nästa resa blir n o g till ett annat resmål, fast det är så vackert i Egypten.

Iallafall så får jag resa ändå, fast i Sverige! Det här är veckans destinationer:
Idag bär det iväg till Rättvik, jag vet inte riktigt vad jag ska dit och göra men det har med jobbet att göra, ambitiöst va!!?
På fredag ska jag till Falun för att kolla äggblåsor eller nått sånt och på söndag tar jag tåget till Stockholm. Till Stockholm får jag åka alldeles själv... jag ska på en konferens som varar tre dagar så jag åker inte hem förrän på onsdag kväll. Kvällarna får jag tillbringa på ett fyrstjärningt hotell, men jag ska erkänna att det vore ju mycket roligare om jag hade haft sällskap. Jag kanske ska ringa Else-Marie och höra om de vill ha främmande!?

Nej nu ska jag äta en skitäcklig morgongröt och sen dra ner till jobbet; i tid för en gångs skull!

Veckans TIPS!!

Publicerad 2009-04-20 19:42:24 i Allmänt,

Jag säger bara det: Göteborgskex; serien Utvalda; Salinas Gourmet med havssalt och olivolja: Mmmmmm
Jag måste vara helt matfixerad! Men jä.lars så goda kex, kan nästan inte lägga ifrån mig paketet, vill bara mumsa i mig allihopa på en gång =)
En klick mjukost (Philadelphia) och röda vindruvor... Åh

19,90 på Coop!!

Snart tror Ni att jag är sponsrad av Göteborgskex, men så roligt har jag det inte!

I eftermiddag har jag och Roine cyklat från Långholen 6, över Skamsberget, in i Ilbätchen å runt Skålbyn och till Hulån. Jag har blåsor på ett visst ställe och Roine har en platt p.ng! Nu är det färdigcyklat på några dagar så att våra underreden får rätta till sig igen! Tandemcykeln är återlämnad och vi fick skjuts av Tinas nya festis till Vanå!

Nu blir det lugn tv-kväll trodde jag, då kom det ett sms från Mor! Rigmor och Bengt-Arne ska till Egypten och Hurghada den 24 maj!! Och dom vill ha tips och resesällskap!!!!!!!!!!!! Åhhhhh, om jag är sugen?? Skulle inte förvåna mig helt OM det finns en billig sista minuten att jag sitter med i bilen ner till Arlanda och några rader längre fram eller bak i planet sitter jag och flinar!! INTE helt omöjligt! Om läkaren tycker att det är en bra idé!!? Och om ekonomin har återhämtat sig!! Hohohoh åhhhh så sugen jag är OCH jag vet av erfarenhet och statistik att resorna brukar vara superduperbilliga då, iallafall om det är fint väder här hemma och det kommer det ju att bli, och så är det ju finanskris och allt!!!!!!!!!!!!!!

Resnerverna är nu utanpå!!!!! Det spritter i hela kroppen!!! YES! Tvn drar inte längre..... jag ska gå ut på ticket.se och se hur priserna ligger på sista minutenresorna i dagsläget!!

Salam!

Söndagsparty med Filip och Fredrik

Publicerad 2009-04-20 07:48:30 i Allmänt,

Jag gav programmet Söndagsparty med Filip och Fredrik en chans igår kväll. Det var bland det sämsta jag har sett! De är så jobbiga att höra på när de tjattrar i mun på varandra som Piff och Puff att jag bara orkade se fram till första reklamen... Är du av annan åsikt, får du gärna debattera under kommentarer!! Det enda som var bra med programmet var inledningen då jag fick se olika sekvenser från mitt älskade New York! //Ann

REKORDDAG!!

Publicerad 2009-04-19 19:16:28 i Allmänt,

Igår söndag blev det 37 träffar på min bloggsida!! Tidigare rekord var 28 och det var över en månad sen!! Skitkul! Fast det är väl jag som står för 30 av de där träffarna =)

Nu ska jag slita mig från datorn.... Ses i mörgo som Anki skulle ha sagt då vi bodde i Grönalid, puss på Er!

Ledig dag i Sälen: phu!

Publicerad 2009-04-19 17:58:55 i Allmänt,

Jag trodde det skulle bli en lugn och härlig dag i Sälen... jag var helt slut innan vi kommit fram ska jag säga och jag vet inte vem som var drygast: Rasmus eller Viktor! Efter en tur och retur = träningsvärk och skavsår i öronen!!!

Det hela började på toan på Hermelingatan 8A, jag hittade en Elvisperuk, men jag var ju så ful och pinsam i den att jag fick lov att ta av mig den!! (sades från flera håll)... men sen var det visst inte lika töntigt längre.



Roine påminner om Markolio, ser Ni det??

När vi kom fram var det faktiskt dags för att äta, om Ni inte har hört det förut!!

Våfflor med hjortronsylt = 47:- styck!!
Mjölkglas = 18:- 
En  liten kaffekanna = 28:-
* De gjorde förtjänst där uppe, det är vi säkra på. Men jävlars så goda våfflor med hjortronsylt och grädde!! Lade sig runt vissa ställen som bomull.... Mmm




Mr Väluppfostrad:



Sen var det dags att dra sig mot pulkabacken, alla var redo utom Tina




Viktor fångades ej på bild med pulkan men en hel del på videofilm som snart kan ses på youtube om Ni är mina vänner... jag har mailat Er som jag har epostadress till, Ni andra som vill se någon av mina videoklipp kan lämna epostadress under kommentarer så fixar jag det om jag kan..

Tina skyllde på att hon fick lov att passa fikabordet och därför inte kunde åka pulka, men sen kröp det fram att det var för jobbigt att gå upp och ner för backen! Och jag som bara trodde att hon var R Ä D D!!!

För sen var det ju dags för lite fika, för den där exlusiva våfflan var ju bara en liten aptitretare!


Det var en lite lindrigare hemresa men ack: den var allt dryg den också... undrar om det är hormonerna som gör att jag blir så trött, slut och otålig eller om det är Viktors 5 års trots och Rasmus 8 årstrots??

Innan vi skulle åka hem igen så ville Tina att vi skulle ta lite foton vid älgen/björnen/trollen som står alldeles vid vägen och hon gav förslag om att vi skulle stå bredvid, sitta på osv. ....


Sen när pojkarna hört detta och verkligen var ivriga på att fullfölja hennes förslag så kom Tina Turner, alias syster Brakskit på att älgen/björnen kanske inte var gjord för att sittas på!!






Hm, tala först och tänka sen!.. Det var inte lätt att hejda busgrabbarna i det läget, det vill jag lova! Och moster sa att det är klart grabbarna ska rida på djuren och kommenderade Roineponken att lyfta upp dem! Själv höll jag ju i kameran! =)

Sammanfattningsvis: vad tyckte vi om resan? Roine ger betyget:


Tjolahopp i lingonskogen!

Söndag = otursdag??

Publicerad 2009-04-19 09:21:38 i Allmänt,

Så var det veckans sista dag igen.. ska det bli Roines otursdag igen eller kommer det att gå bra? Det finns en fördel med denna söndag och det är att Roine inte ska upp i natt för att åka till jobbet (han börjar på onsdag så nu kanske tisdagar blir hans otursdag i veckan). I vinter såg det iallafall ut så här en av söndagarna...

Jag var rätt glad att jag inte var hemma då detta inträffade!! =)

Jag t r o r att detta hände två gånger samma dag dessutom så jag var dubbelt glad att jag inte var hemma den där söndagen.

Men nu är det ju vår.... solen skiner.... Roine har skjutit en bäver..... Roine ska iväg ikväll igen för att försöka göra om bedriften.... Det kanske är Roines lyckodag nu mer.

Själv har jag varken otursdagar eller turdagar, mina dagar är rätt lika! Jag försöker att fylla mina dagar med händelser, jag har haft för många soffdagar i mitt liv! Idag har jag lust att åka till Sälen! Det är ju en underbar dag att vara i backen, tror NI det finns någon som vill vara med?? Jag ringer Tina och säger att vi ska ut på hemlig resa: jag tror garanterat att hon vill med! 0,45 sekunder senare: Dom är med!! Vi drar om 45 minuter!! Hoho, pulkrace: here we come!

Full frys med Roine och Ann

Publicerad 2009-04-19 08:57:05 i Allmänt,

Så var det dags igen... Roine har skjutit ännu en bäver! Han flår dom och vart bevarar han sen skinnen iväntan på beredning av dem?? Jo i våran frysbox! Så blir ni bjudna på något som kan ha varit fryst här så tänk efter innan Ni tackar ja!



Och här nedan håller Roine på flår bäverfan...


Den var 250 kilo tung och svart och vit!!?? Bra jobbat!

Hälsningar från lilla mig

Tandem och YOUTUBE.COM

Publicerad 2009-04-18 15:24:38 i Allmänt,

Jag och Roine kom på den eminenta idén att åka cykel hem från Hulån. Till att börja med var vi tre (Jag, roine och Viktor) men i Skamhed mötte vi Tina och vi var då bara två. Skamsberget upp tyckte Roine var jobbig!! Detta finns att beskåda på youtube.com numer men jag har lagt det under privat så att inte alla kan se det... =) hehe.

Tina som B1 däremot finns till allmän beskådan, så varsågoda och kopiera länken nedan om NI vill se galenskapen:
http://www.youtube.com/watch?v=lAl8lsXh4h8
och kolla in galenskapen!! Sök på Tina Berglund och/eller Vansbro.... "she´s gonna kill me" and I like =)





Vädret var härligt och motionen behövdes. Nu måste dock Roine återhämta sina krafter så han sitter på altan och blossar egyptisk tobak och käkar glass med chokladkakan Ni sett på bild några gånger förut!! Energi försvinner - ny tillförs!! """Thats the way ahah I like it ahaha"""

Nej nu måste jag återgå till youtube!

Bananer i pyjamas

Publicerad 2009-04-18 13:31:22 i Allmänt,

Tina har inte en get hemma för alla är på grönbete, det är bara att konstatera. Idag har hon massakerat Ailies gamla gossedjur: banan i pyjamas B1 och har själv iklätt sig denna... Nice! =) OKej det var ju inte helt psyko, men att sen gå ut och ställa sig vid riksvägen och vinka till alla bilar som en galning är ju bara helt rubbat... och hur kul som helst. Varannan bil tutade och varenda bil hade någon som vinkade glatt och alla var glada!! De blev väl livrädda att det var någon som rymt från 93:an i Säter...

Solen skiner: hohoho vad härligt!

Publicerad 2009-04-18 10:03:52 i Allmänt,

Idag blir det en långpromenix! Det visar vågen att jag måste!

Roine känner sig lite bakis idag, det kanske beror på den där rökiga whiskeyn han drack igår kväll! Det känns på fisarna han går om kring och släpper att han fick i sig något olämpligt igår, när jag själv råkar dra av en liten brakar luktar det bara havsbris och parfym. Alltså: själv mår jag bara bra, har tvättat några maskiner och röjt upp lite i köket. Nu tror jag att jag ska ta en kakbit innan den där utlovade promenaden, hehe.

Det är mycket få eller rättare sagt: ingen som svarat på tävlingen... Har jag talat om för alla utom Tomas, Tina x 2 och Henrik vad jag håller på med? Ja förmodligen =)

Höjt

Helkväll hos grannarna! =)

Publicerad 2009-04-17 23:39:31 i Allmänt,


Ja Ni en bild säger mer än tusen ord!! Tyvärr fick jag ej sätta in bilden i dess verkliga skick så jag har anonymiserat personen på bilden till oigenkänlighet, eller hur: NOT!! Men ni förstår att vi haft en sjujävla grillfest ikväll!

Kvällen har varit hur kul som helst och den har innehållit allt från Shicha (vattenpipa), pornyvalley, päronkonjak, god mat och go öl liksom ett ivägsläpp av en luftballong som for genom hela Vansbrobyn med omnejd kan jag tänka mig!

Kan man ha mer kul än så?? Nä knappast tycker då varken jag eller Roine. Roine höll tyvärr på att somna på kökssoffan men då han fick se kissen Gottfrid så var Roines ögon lika stora som tallrikarna vi åt på ikväll och sen var han pigg igen! Gottfrid har nyligen blivit tagen som en räv så det fanns anledning till att höja på ögonbrynet, tro mig*!

Tack Monica och Rune för årets första grillning, det kanske vi kan göra om så det blir fler succebilder till bloggen, hoppsansa!
/Ann

Vårbilder samt receptet på Bountykakan

Publicerad 2009-04-17 17:54:40 i Allmänt,

Okej, jag vänder på rubriken och börjar med receptet:

BOUNTYKAKA

Detta blir en generös chokladkaka med amerikanskinspirerad frosting/glasyr. Servera den med en frisk sorbet eller vaniljglass!


Till 1 KAKA behöver du:
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten

FROSTING:
1 1/2 dl vispgrädde
250 gr mörk choklad med apelsinsmak (jag tog ljus med apelsinkrokant)
2 msk honung
200 gr philadelphiaost

TOPPING:
strimlat apelsinskal (hoppade jag också över)

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form, ca 22 cm i diameter. Vispa socker och ägg vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och kakao. Smält smöret och häll i vattnet. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och tillsätt därefter smör- och vattenblandningen. Häll i formen och grädda längst ner i ugnen 30-40 minuter. Låt svalna.

Värm grädden och ta den från värmen. Bryt ner chokladen och rör tills den har smält. Tillsätt honungen. Kör i matberedare eller med elvisp tillsammans med philadelphiaosten till en jämn smet.

Stjälp upp kakan och fördela frostingen (efter den har fått stelna en stund) över och runt om. Ställ kallt tills den ska serveras. Toppa med apelsinskal.

Jag bifogar nedan två bilder på hur kakan kan se ut beroende på hur mycket frostingen hinner stelna innan den slängs på kakan..

1. Nyvispad smet då ser kakan ut så här:


2. Då frostingen stått i kylskåpet ett tag och stelnat till, då såg kakan ut så här:


Jag föredrar den sista varianten men det är så klart en smaksak!! Den första såg ut som en blankpolerad pe..is.

Och så till vårbilderna. Jag kom ju på häromdagen att min cykel stod nere vid hemtjänsten efter att jag cyklat ner på byn och åkt med Roine hem före jul Därför tog jag en rask promenad ner till byn efter jobet och hämtade hem cykeln. Då passade jag på att ta lite vårbilder efter Moravägen, jag såg t.ex. årets första tussilago för min del.


Älven här nere vid den sk. Grisviken ser lite rolig ut nu när isen smält där det tidigare har varit skidspår i vinter.


Översvämningarna börjar synas här och där också och så här såg det ut i Saltvik idag på eftermiddagen (17/4 2009).
 

Älven börjar bli igenväxt, snart får väl Vansbrosimmarna kliva upp bland växterna och gå en bit för att sedan kunna hoppa i och fortsätta sin simtur längs älvarna. Se själva, det här blir ju bara värre och värre för varje år... En miljökämpe som jag ;) tycker att det är fruktansvärt! Som jag kämpar med t.ex. sopsortering (ops) och andra miljöfrämjande åtgärder.... okej okej, jag ska sluta ljuga. Men visst ser det lite tråkigt ut när det börjar växa vass mitt ut i älven!

Nej nu ska jag och maken gå till grannarna för en härlig grillkväll med Bountykaka och vaniljglass till efterrätt! Skål!

Aahhh

Publicerad 2009-04-17 08:42:57 i Allmänt,

Har ni sett den där reklamen hur människor ser ut och ojar sig då de har ont respektive då smärtan går över??

Jag tog hjälp av den här mannen;


 
...och då kände jag strax hur smärtan övergick till Aahh och jag somnade en halvtimme innan det var dags att hasta till jobbet..

Thank you lord! Eller ska jag säga Thank you Iprenmannen!

Menssmärtor de lux

Publicerad 2009-04-17 05:48:35 i Allmänt,

Jävlar vad ont jag har i höger sida, nu har jag varit vaken med dessa smärtor sedan 03.00!! Det är ingen lek att vara tjej inte!! Sen kan killar prata om förkylning bäst de vill.

Roine åkte ut i halv fem tiden för att jaga bäver, eller som jag brukar säga: lufta bössan. Men för några minuter sedan kom ett sms att han skjutit en, så det var bara att grattulera!! Vad ska man med bävrar till? Jag hoppas det inte blir den vi ska grilla ikväll iallafall. Nu ska jag gå in och tycka lite synd om mig själv i smärtruset. /Ann

Bakkväll

Publicerad 2009-04-16 21:36:43 i Allmänt,

Idag har jag lagt projektet åt sidan och bakat istället. Det blev tre pensionärskakor till jobbet imorgon då jag ska bjuda hela kommunkontoret på fika!! Vilken jävla idé, någon började och nu måste alla hänga på!! Jaja, det är ju trevligt att träffas. Och det var rätt kul att baka också, jag ringde hit mamma så vi fick lite kvalitetstid tillsammans... Mamma bakade och jag pratade, eller nått i den stilen!!

Sen ska jag och Roine grilla tillsammans med grannarna Monica och Rune imorgon. Jag ska fixa efterrätt och lite
"kåtlätt"(er). Jag slog till och gjorde en förrätt också, den där sill lådan som jag lade ut receptet på förra veckan.... Det var lite svårt med doceringen bara och mamma tror att vi kommer att få halsbränna av all majonäs jag tryckte i men det får bli nästa bekymmer i såfall. (Monica om du läser detta innan i morgon kväll: ladda med Renni eller nått mot sura uppstötningar). Så här ser lådan ut lite halvfärdig iallafall, det som ska till är hackade kokta ägg och gräslök, men det tar jag i morgon så inte gräslöken hinner vissna. 



Till efterrätt blir det Bountykaka, nästan gjord efter receptet jag fick av mormor. Jag är känd för att "höfta" och inte gå efter recept och så blev det   l i t e   den här gången också. Mmmmarabo istället för mörk choklad.

Monica: så här ser efterrätten ut, nu ska den bara stå och mojsa till sig i kylskåpet tills i morgon så den blir riktigt saftig och smarrig, in till sista slicken =).... (ja jag kan ju alltid hoppas iallafall, fast viktmässigt är det bra om den blev riktigt misslyckad och bissart äcklig!!!). Jag vet så mycket att glasyren var god, om man gillar apelsinsmak! Och det lägger sig nog som bomull runt midja, hohoo!



Nu ska jag jogga in i tvsoffan (myspyssoffan med fyra fåtöljer som bara är sååååååå nice) och se på slutet på Criminal minds. Gonatt macken, vi syns i mörn.

I går kväll höll jag på att "drita i brackan"..

Publicerad 2009-04-16 09:27:30 i Allmänt,

Igår kväll efter jag lagt ner projektet för dagen, ringde grannen och det blev en akut korvbeställning som skulle in samma kväll. Motvilligt masade jag mig ur soffan som knappt hunnit bli ljummen och masade mig iväg till fots (jag som hade en vilovecka) =)

Vi satt väl och tjattrade ett tag, Jocke tycker vi är pissmyror och det kan väl stämma... Men det är roligt att skvallra lite ibland! Och det man vet är sant är väl inte skvaller eller??

Iallafall, när jag sedan traskade hem, slog jag två flugor i en smäll och ringde Roine samtidigt. När jag gick upp för backen hemma, som för övrigt var väldigt nattsvart, så brakade det till på vägen. Rakt framför mig hoppade två rådjur. Roine tyckte jag var fjantig som blev rädd, men tänk er själva... Två meter framför Er (nåja tre fyra kanske) springer två vilda, livsfarliga, STORA djur fram. Det var nästan så det blev en stämpel i kalsongen, tro mig!

 

Bild på hur vår ev. baby kommer att se ut

Publicerad 2009-04-15 19:39:02 i Allmänt,

Hallå alla monsterdiggare, nu har jag en riktig nyhet att gå ut med.... Här nedan får Ni se en bild på hur min och Roines ev. baby kommer att kunna se ut: Tada!!!! Spännande va??



(Blond)??!!?



(What)?!!!?

Personligen tycker jag att inte någon av babybarnen liknar mig eller Roineponken... Vi får nog ta och vänta och se om det blir ett foster till att börja med!

Ni kan också gå in och få fram hur Era barn kan komma att se ut!! Är du singel?? Det gör inget, det går att välja någon fräsch kändis!! Eller varför inte Brad Pitt, han verkar inte bry sig om han är singel eller ej, liksom David Beckham m.fl.

Adressen är: www.makemebabies.com
Lycka till!

P.s Tack Ailie för tipset, det var kul, fast jag fick upp flera mörkhyade barn med krulligt hår, märkligt.. det måste vara för att jag är så brunbränd, "i röva ö all stass" som mamma skulle ha sagt.

NY tävling som pågår mellan 15/4-25/4

Publicerad 2009-04-15 11:35:46 i Allmänt,

Aprils tävling!
Fråga: Vad är det för projekt jag jobbar med inför återträffen med Egyptenresenärerna??

För ett delta i tävlingen, gör så här:
* Börja med att kolla under kommentarer om/vad de andra har skrivit för svar. Du får inte gissa på samma sak som någon annan redan har gissat på!! Det ska alltså vara olika förslag från alla!! 

Och  Du: Alla kan delta, och det är helt gratis =)
Kom igen nu, det kommenteras alldeles för lite.....

Lycka till!!

OBS: Hemlig vinst!

Nu när jag inte gympar har jag inte tid??!

Publicerad 2009-04-15 07:18:50 i Allmänt,

Den här veckan är det påsklov från boxersizen och kettlebellsen och då har jag helt plötsligt inte tid med nått. Undrar vad detta kan beropå tänker NI då?? -Ja, tyvärr kan jag inte säga det än men om två veckor får Ni veta vad det är för projekt jag jobbar på... det är såklart överraskningen inför återträffen (Egyptenresan). Tina är så nyfiken så hon nästan spricker och jag vill så gärna tala om det så jag nästan döör.



Det var den nulägesrapport jag hann framföra för tillfället. Nu väntar jobbet.... Adios amigos.

Dag 10 med nässpray: ingen effekt!

Publicerad 2009-04-14 09:13:51 i Allmänt,

Den här hormonbehandlingen biter inte på en hagga som mig. Jag har inte blivit ett dugg surare än vanligt!! Jag börjar misströsta. Övriga bieffekter som viktuppgång det har jag ju haft till och från hela livet så det räknas inte, för övrigt: sömnsvårigheter: inga problem, minskad sexlust: inga kommentarer och svullnad p.g.a vätskeansamlingar i kroppen: nemas problemas! Jag är nog immun!!

Iallafall appropå något helt annat så var jag med mamma, Ailie och Amanda till Borlänge igår och fixade lite grejor inför återträffen med Egyptengänget, Tina x 2, Tomas och Heggepegg! Det ska bli så kul!! och dom har ingen aning om varför??? Hehe. Om någon av Er läser detta: var beredd!! =)

Idag ska jag till Borlänge med jobbet på färdtjänstträff, det ska bli så kul att sitta och åka den där vägen igen. Nu undrar NI varför jag inte hoppade över Borlänge igår?? Men det har den enkla förklaringen att jag inte åker själv och det är mycket nätt med tid, så det blir snabbt dit och lika fort hem igen.

Roine har åkt på jobb idag igen, efter att ha varit hemma i tre veckor! Det blir en mjukstart med tre arbetsdagar (fast 40 timmars arbete), men nästa vecka blir det 7 dagars arbete och hemma 7 dagar! Det kanske är lika bra det OM jag kommer att bli ett hormonmonster framöver trots allt!



Nej nu måste jag återgå till arbetet igen!!

Jag har åkt fast för fortkörning...

Publicerad 2009-04-12 20:05:14 i Allmänt,

Häromdagen blev jag stoppad för att jag körde för fort...

Jag trodde att jag skulle kunna snacka mig ur det, tills de kollade på hunden jag hade 

i baksätet.... 

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


p.s 1, kolla in klösmärkena på sätet...

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
p.s 2 Tack Jossan för ett mycket gott skratt!! Flera sådana mail mottages tacksamt!

Taxikarriären har nått sin ände!

Publicerad 2009-04-12 17:59:37 i Allmänt,

Som jag nämde igår kväll då jag mobilbloggade så har säsongen varit rätt värdelös. Det måste vara känning av finanskrisen trots att de tidigt av säsongen påpekade att detta inte berörde Sälenturismen. Vi har ungefärligen kört in hälften av det de brukar under en påskhelg...

Här kommer lite bilder från min påskhelg i Sälen iallafall.
Haldataxametern:

(undebart för en datanörd som jag att komma in i en bild med detta system)


Harrys/Bügelhof, ingen direkt köbildning här inte


Den vanligaste platsen för mig uppe i Sälen, med en bil framför utanför Högis entré. Denna bild är den bild som kommer att finnas kvar då jag tänker tillbaka på min säsong uppe i Sälen. En evig väntan på nya pengar som rullar ut från Högis.. Fan vad kul jag har haft om jag förtränger all väntetid.

Detta är säkert inte så roligt att läsa om men för mig är det bra att skriva ner det så jag kommer ihåg de olika personerna....
Chaufförerna som jag jobbat med har varit roliga att ha att göra med på olika sätt, vissa mer och andra mindre. De jag gillat bäst är Martin, MalungsMicke och Micke från Ludvika. Martin var den första jag träffade i Sälen och han är den som har hjälpt mig mest av alla i Sälen! Tusen tack Martin!! (Jag har nog varit kvar än och letat efter första adressen jag skulle till och inte Martin åkt före och varit escort) MalungsMicke har haft telefonjour både kväll, dag och natt då jag ringt och behövt hjälp, han har haft motsvarande kvinnojourens hjälptelefon fast detta blev taxijouren. Micke fick en chokladkaka som tack en helg då jag var extra jobbig på honom. LudvikaMicke har jag camperat med en helg ner i den sk. bunkern i huset på Brändan, han och jag var tvillingsjälar tror jag, vi kunde prata om allt! Sen har vi jobbat olika helger så vi träffades bara en helg, men ryktet säger att Micke krockat med en av Tomas bilar som nu dock var åter i trafik. Alex var/är en riktig tjejtjusare som dock ej ville ragga på Tina (syster) för hon var för gammal... hahahah: skitkul tycker jag! Vi börjar visst dra oss mot medelåldern fast vi inte kan tro det är sant, men här kom en kalldusch!

Sen finns det två Niklas en göteborgare och en "Persbrandt". Den förstnämnde tog sin flygskärm och stack hem till Göteborg igen men den andra är kvar och han blev favorit hos Erika som varit med sista veckorna. Erica är en glad och hurtig Borlängedonna med pearcing (vet inte ens hur det stavas) i öron och haka och skinn på näsan, vi racade förresten ner för fjället i natt så Alex såg två streck (ljuset) ner för backen bara, vi korsade nästan ljudvallen ett tag!

Fler chaufförer är Thomas med det lååånga pipskägget, han är en av de som är "delägare" i firman. Han är cool och ser ut som en riktig biker, men åker visst sprayburk... Ahmed är en kille från Afrika som jobbar helg och även extraknäcker som stugstädare tillsammans med Martin på söndagar, att de bara orkar gå upp varje söndag är en hel bedrift, tro mig! Pontus är Alex farbror eller nått sånt och också en av delägarna och spindeln i datanätet har jag förstått, riktigt trevlig grabb som ofta haft växeln då inte Madde suttit bakom luren. Leif var en pratglad värmlänning som tidigt bytte bolag av en icke nämnd anledning. Sen har vi Bert-Ola som pendlat från Morahållet, han kör åt Tomas och vi har haft tid att träffas på théparty på Rådhuset några helger på slutet. Värlänningar fanns det fler av; Anders som är kusin med Erik som jag kört åt, var först tystlåten och så men sen blev han varm i kläderna och rätt pratig som alla andra värmlänningar. Han däremot blev mycket förtjust i Tina!! Fick hennes mobilnummer men det vet hon inte om (mohahaha). Han var född 1977 och tyckte inte att Tina var för gammal! =)

Sen har vi en äldre herre som kört åt lite olika bolag som heter Lennart, men som har varit riktigt bra att ha att göra med, han också. Det har som sagt varit ett trevlig gäng, men nu ska jag nog inte åka upp mer. Det blir lite konstigt, jag har faktiskt gillat det mer än vad jag trodde. Sist men inte minst: Erik, min chef! Den ostrukturerade Sälenbon med det fantastiska timrade huset högst uppe på gräddhyllan. Han och hans familj har varit snälla och trevliga och jag tackar för den säsong jag fått göra där uppe! Den första och förmodligen den SISTA.


                                                         
Ring Taxi Sälen om du är i fjällen och behöver bil: 0280-22000, det absolut trevligaste taxibolaget med de trevligaste chaufförerna! Enl. vissa person även de snyggaste chaufförerna ; )


Som NI ser här närmast så börjar delar av vägarna att bli riktigt leriga nu.



Till en början av påskhelgen körde jag Wolksvagen Caravell GT V.I.P eller nått men den bilen var inte riktigt kurrant p.g.a trasig fjäder eller nått skumt under bilen så efter två kvällar när bilen plötsligt börjar vobbla då jag åkte över 50 km i timmen var det inte längre roligt! Då fick jag byta till en Hundai, en liten rackare och därmed blev det mindre körning, snyft! Jag som älskar folkabussen med partybelysning i taket! Tja så kan det gå.


solnedgång över fjället (kolla in stenskottet, detta verkar vara ett fenomen som finns runt omkring mig hela tiden. På vår V70 har rutan delat sig så krockar jag med en mygga så får jag in hela fönstret i knät, är jag rädd för.

Såå mina vänner, nu kanske Ni har hört det sista tjågä om mina Sälenresor!! Kanske, kanske inte! Ni vet väl hur jag är... ingenting är omöjligt!!

Påskkalas i kvarnåker och 40 års kalas i Malungsfors! Mmmmat!

Publicerad 2009-04-12 15:33:43 i Allmänt,

Påskdagen kl. 13.00-16.00
Just nu sitter jag på påskmiddag. Hur trevligt är det att Blogg samtidigt? Men det här är ju hur latjo med mobilen, är jag prylbög eller what? Nu talar lottie med stora bokstäver om att hon snart fyller år och att hon vill ha en klippning med slingor i present.

Så här såg syskonen minibrakskit från Duvnäs ut då de var på väg hem till pappa Ola Hölm...

En helt spontant tagen bild där Erica och Sanna inte alls gjort sig till inför fotograferingen. 

Efter en delikat middag (tusen tack Titti) så åkte jag hem och utförde mina behov på en vattenklosset! Det är en fantastisk upplevelse som jag lätt glömmer bort HUR fantastiskt det är, men tro mig: efter två dygn i en husvagn så minns man det igen!!

Ja, som utlovat så ska jag berätta lite om Åsa Olssons kalas. Åsa till att börja med, är min kusin, den älsta i skaran av en hel svärm.... Hon fyllde 40 år här i mars och i går på påskafton hade hon en läcker påskmiddag för släkten! Receptet på sill lådan kommer här: Snälla prova den, den var superb!

LUNDA HASSES LÅDA
Detta är en riktigt god sillrätt som räcker till 6-8 portioner, om du har rätten till förrätt så räcker den oftast till fler ändå.
1, Hacka en purjolök och lägg i botten på en form
2. Tag två burkar med matjesill och skär fisken i 1 cm stora bitar, lägg ovanpå purjolöken ( NI kommer snart att fatta att Ni lägger lager på lager i denna rätt, okej!)
3. Blanda 2 dl vispad grädde med 1/2 burk majonäs, lägg ovan på purjon och sillen
4. Hacka 3 hårdkokta ägg, lägg ovanpå (okej, jag vett att NI fattar galoppen nu).
Låt denna rätt stå och dra i kylskåpet ett dygn och då det är färdigt att ätas så tar Ni en knippe gräslök och klipper ÖVER alltsammans, hur smasken som helst till sista slicken!


Åsa här ovan, hon verkar ha tattat tycke för blåbärssoppa, här har hon åkt vasaloppet i en specialvariant!


Trav är en annan favoritsport för kusinen.. en blivande karriär kanske?
annars....
vinprovning??




Ett kärt nöje i vår släkt (jag får det bekräftat mer och mer) är mat!! och godis, och dryck! Och tänkt så trevligt det är, vi har alla ett gemensamt intresse,, så gissa om glädjen var stor då vi hörde talas om att det är dags för nästa kalas, om bara en vecka! Morbror Per-Åke och kusinen Sara fyller nämligen båda år den 19 april! Den ena jämt och den andra lite ojämt, toppen!

Den 9 hade vi som var till Egypten tänkt att ha en liten reunion, där vi ska se på bilder, se filmen från Ökensafarin och käka något gott, inspirerat av Hegge Pegg alias Ace Ventura,(Hello Silver). Nu skulle TokTina ut och springa MARATON!!?? (Ja, vi är INTE släkt, hon är förlovad med Tomas, om vi har tur framöver så vi får gå på bröllop, harkel). Så nu har vi bokat in lördagen om två veckor istället, då jag egentligen skulle ha kört taxi men sagt ifrån mig, (kanske). Så nu har ni något att se framemot, för den återträffen kan ju bara sluta på ett sätt: i total kaos och med massor av nytt material till bloggen =)

Snuvad på konfekten + jag har sett kändisar!

Publicerad 2009-04-12 01:43:35 i Allmänt,

Det blev inte nån körning som jag hade hoppats på... de tog apostlahästarna, typiskt! =)
 Men så är det ibland. Jag har fått skäll i helgen, för att ha stulit körningar från konkurrenten, fast jag inte hade gjort det... Inte den gången iallafall.:) ... men här uppe är allt en tävling, lika bra att gilla läget och ge sig in i djungeln! Så visst har jag stulit en och annan körning, fast inte igår... tror jag! Jag såg då oskyldig ut som ett lamm då han skällde på mig!

Jag har sett kändisar i helgen. Lasse Kronér som hoppade in i taxin som stod framför min bil vid Högis Entré (typiskt), sen har jag sett Stefan som spelar piano i så ska det låta och han åkte med i denna bil,
Obs!! Kolla in lasten där bak! Stefan satt i passagerarsätet men jag tyckte lasten var mer anmärkningsvärd än honom...



Sen har jag sett Fredrik Svan, två kvällar i rad, han verkade visst bo på Högis. Sen är visst Niklas Strömstedt här men han har jag sluppit se. Häftigt va. Sen var det en kille som åkte nyss som tydligen är med i ett program på p3 på onsdagar mellan 16 o18 som rekommenderade alla att lyssna då, komiskt program tydligen. Ska ge det en chans, för jag kan faktiskt varenda reklamjingel på Mix megapol för tillfället.

Tråkigt...

Publicerad 2009-04-12 01:30:47 i Allmänt,

Fy fasen viken lång påskhelg det har varit. Hur lite körningar som helst.... Men jag har lärt mig att Blogga från mobilen' alltid nått.

Livet i husvagn har inte varit glamoröst, tro mig. Jag får se om jag orkar åka hem i natt eller om jag måste campa ytterligare en natt? Är lite trött i ögat just nu faktiskt.

I morgon kommer jag att Blogga om min kusin åsas härliga 40 års kalas som jag varit på idag. Vilket käk, mmm drömmer mig bort till malungsförs just nu:* jaja men mer om det i möra. Nu är batterit i mobileo snart på minus.. Igen. Jag har våldslånat en annan chaufförs laddare i kväll. Nu@ jobb. Yes!

Fem snabba innan Seeelen..

Publicerad 2009-04-09 13:26:00 i Allmänt,

Jag tycker ju det här bloggandet är så kul och jag ser att mellan 7-15 är ut och kikar på min sida varje dag!! Inte så att Linda Rosing skulle vara nöjd, men jag är ju Ann och jag är stennöjd!! Nu skriver jag ju inte för att NI ska behöva gå in och läsa och så men ändå så är det rätt kul....

Ni är rätt anonomyma mina vänner och därför slänger jag in fem snabba frågor som Ni gärna kan svara på under kommentarer om Ni vill.


 1. Vilket är vårens hetaste plagg?
2. Vem inspirerar dig mest?
3. Vilken låt/musikstil skulle passa bra att spela när du går ut på stan i din favoritoutfit?
4. Vem/vilka lyssnar du helst på i vår?
5. Vad är ditt drömresemål?

Mina svar är följande:
1. Cykelbyxan =)
2. Mamma och mormor samt tvprogrammet Rent hus =)
3. Techno
4. Adam och Gry på Mix megapol
5. Se nedan..

  
Kina för att se terrakottaarmén (och muren)


Thailand

  +
Nya Zeeland                        och Australien

Mexico


Och ännu en gång: Egypten

Det där med resor går inte att göra kortfattat för mig, jag kan fylla upp flera A-4 ark med önskeresmål!!

Igår hände något fantastiskt: Roine sa ja till att följa med till Egypten! Lyckan var stor någon sekund där; tills han sa nästa år! Hur typiskt Roine är inte det! Allt ska ske i morgon, nästa vecka eller nästa år! Jag säger bara det: Lev i nuet, det gör jag. Man ska inte skjuta upp något till morgondagen, det blir jag påmind om ofta i mitt arbete.

Det är så många människor runt om oss som har sparat och stretat hela livet för att de ska kunna göra allt då de får pension! Till vilken nytta ibland?? Nej passa på, det är nu livet är här!

Därför drar jag nu till Sälenfjällen och lever loppan! Brumbrum....

Glad påsk

Publicerad 2009-04-09 07:06:46 i Allmänt,

Hej på Er alla påskkärringar, ja hej på Er andra också =)
Så var det äntligen dax för en helg uppe i fjällen igen, hårt arbete nattetid och lugna dagar med solsken (förhoppningsvis). Därför kommer jag inte att uppdatera bloggen förrän på söndag eftersom jag sitter i en öde husvagn någonstans mellan Malung och Sälenfjällen, torsdag, fredag och lördag samt delar av söndagen... tills jag vaknar alltså.

Det ska bli roligt för nu borde det vara lite liv i luckan där uppe! Massor av partysugna och åksugna turister som bara är där för att slösa på sina pengar =)

Det kanske blir grundplåten till min nästa resa, när jag ska vara turist igen och ska slösa på mina pengar....

Jag läste på bloggens hemsida att det är på mode med cykelbyxor igen!! Va!? Vad säger Ni om det??

- Jag säger bara: Jippie!!

Nu tror Ni säkert att jag fick en hjärnblödning precis... men det är ju så här! Som fet människa så smashar ju låren ihop när jag går och det blir härlig gångcirka efter en stund. Men med detta underbara klädesplagg under en kjol eller klänning så går det som "smort"!

Sedan 80-talet då detta plagg inte varit på mode så har det varit extremt svårt  att få tag på, och ja Ni förstår (varför jag alltid har långbyxor).

Ha nu en riktigt bra påsk och hälsa Blåkulla från mig, jag hinner nog tyvärr inte dit mellan körningarna...
kram Ann

Appropå djur

Publicerad 2009-04-06 19:53:00 i Allmänt,

Efter vi varit vid Anki var det dags att åka till Kvarnåker och hämta upp lite kött, då passade jag på att fota lite av Jans djur på "farmen". Det blev en del schyssta trynen som fastnade på bild.



Hästen Rebell, alias Rebban (enl. Viktor).


En kalv, som jag misstänker heter kossan eller Rosa eller kalven... skeptisk över om den har ett namn med andra ord.


En av två grisar, den tredje kan NI skymta delar av nedan! Tolka detta på rätt sätt nu!! Grisdelar alltså!! Puss Roineponken.




          
Sa jag att jag är djurvän?? Matglad iallafall!!!!!!!!!!!

GB Glass och husdjur

Publicerad 2009-04-06 15:51:58 i Allmänt,

I Egypten skulle jag äta glass, det hade jag bestämt mig för!! (Utmärkt tillfälle att ådra sig diarré på). Och sagt och gjort, efter båtturen köpte jag en strut med chokladglass, mmmm jättegott. Och idag när jag skulle logga in på bloggen så var det en debatt om olika glassar osv. Kommer Ni ihåg Er favoritglass?? Jag har haft några genom åren men den jag gillat bäst är den där vaniljpucken i jordgubbssmak; hette säkert jordgubbspuck eller nått.


Dajmstrut är det många som gillar men den tycker jag inte riktigt om, nja finns det bara den att välja på så slinker den väl ner men jag tycker den här hård, kompakt och svåräten!. 88:an är också en favorit och päronsplitt och cornetto jordgubb och nogger men sen är det nästa slut på favoriterna... Piggelin är ju läskande också förståss...

Jag har tänkt att unna mig en av de nya sorterna fram över i vår men mest av allt hägrar ju glassarnas konung: mjukglassen med topping. Tänk Er Håkanssons glass i bägare med noisett topping! Det är toppen, eller en god bit hallonpaj med mjukglass en varm sommardag!

Ni har väl redan räknat ut att jag är väldigt sugen på något sött just nu!! =)

I eftermiddag besökte jag och Roine Anki och Elin som blivit med "byracka": Gustav är namnet!!
Jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig men det var bland det minsta hundar jag sett, kolla själva får Ni se..


Gustav liknades här med en ostkrok...

 
Kolla in sötisen bland sina gossedjur, nästa svårt att se skillnad..

Riktigt söt tycker till och med en icke djurvän som jag!

Deklarationsdax

Publicerad 2009-04-05 18:40:47 i Allmänt,

Idag drog jag till och deklarerade, ja det var ju snart gjort på nätet, bara kryssa i en ruta och så var det klart! Jag tror jag har gjort det åt Roine också!!?? Före Egypten... måste nog kolla upp hur det egentligen ligger till, själv brinner inte intresset för detta hos min make! Roine har dessutom fått sin deklaration från Norge och den håller t.o.m en byråkrat som jag mig undan ifrån...

Nyss sken solen och jag tänkte ta en eftermiddagspromenad, men då kom magknipen igen och det var bara att rusa på toa, men nu när detta är gjort så ringde Monica och vi ska göra ett försök till en promenad ändå. Jag ser att solen visst är framme igen =) hihi...

Idag har jag fått mamma, Christer och Ailie och ev. Amanda att vilja följa med till Egypten någon gång i sommar (i närheten av skatteåterbäringen)!! Hur coolt som helst, själv vill jag vara där två veckor i sommar men de andra en, vi får se om jag stannar kvar då de åker hem!? Inte omöjligt, tänk att ligga på stranden och sola/bada/snorkla och ev. dyka en hel vecka, bara vila!!!!!!!!!!!!!!! Åh, varför har jag en sådan resfeber!!?? OCh så var det ju det här med Island, när ska jag hinna med allt...?? Island är ju liksom inte mitt drömresemål men Roines.... och jag har lovat!! Jag ska.....

Nej ut i solen var det, hörs...

Helgen snart slut, igen!

Publicerad 2009-04-05 09:47:04 i Allmänt,

Här sitter jag och drömmer mig bort, mot soligare breddgrader så klart. Det som är, är att jag lovat Roine att vi ska åka till Island! Det ska också bli kul och en riktig upplevelse, men att karln inte gillar sol och bad: det övergår mitt förstånd!!?

Nu har jag sett filmen Rallybrudar, I don´t like! Vilka dåliga skådespelare.... när de börjar stamma och man hör hur konstlat de pratar, då blir jag lusig! Inget för mig! Och så missade jag slutet på Robinsson igår, jag får väl surfa in på
tv4.se och se vem som fick lämna ön.

Idag har jag börjat med nässpray iallafall, nu tar det nästan två sekunder att utföra dagens behandling. Det som är svårast är att komma ihåg att göra det, men i dag har vi ju effektiva hjälpmedel som gör att det är lätt att komma ihåg: mobilens alarm! Tack och lov för det. Huga säger jag för nässpray som äckligt rinner ner för strupen, det kan göra mig illamående bara det! Men men för den goda sakens skull så.... Nu ska jag börja planera för att gå ut i solskenet, då det blev lite av den varan idag! Jag behöver E-vitaminer!!!

Anna C från Rättvik verkar ha hittat hit till bloggen, hon var en flitig person att kommentera på min tidigare blogg men jag antar att hon tröttnat på att jag aldrig uppdaterade och att jag bytt blogg x flera!! Men den här bloggen har jag FAKTISKT skött ganska så regelbundet!! Det är roligare nu när jag kan lägga upp bilder utan att det tar en hel eftermiddag mm.
* Hej Anna, jag saknar dig! Hoppas att allt är bra och att vi ses på marknaden kanske!! =)

Adios amigos

Näsan full

Publicerad 2009-04-04 18:24:21 i Allmänt,

Nämnde jag att jag och Tina var in i ett ormhus i beduinlägret?? Det var vi iallafall, hur coolt som helst, tack vare att ormarna, ödlorna och sköldpaddorna var inlåsta i glasburar!! Annars kunde det har gått på det här viset:


Sov så gott allihopa!!!

Bubbel

Publicerad 2009-04-04 18:21:28 i Allmänt,


Den här bilden påstår Tina att hon själv har fixat till i datorn!!? Den är rätt cool, vem det nu var som fixade till den!

Lördag morgon

Publicerad 2009-04-04 09:18:03 i Allmänt,

I förmiddag har jag varit på begravning, det är en avlägsen släkting som avlidit. En finnmarking som jag skjutsat mycket i taxi och på bolaget hade de försäljningssuccé av drycken Saint John när Sigurd var i farten. De ringde från huvudkontoret och gratulerade till den storartade försäljningen av denna dryck. Jag vet inte hur många flaskor jag fick i dricks t.ex. Drycken smakade som russin och var väldigt söt, inte särskilt god eller magvänlig... men tanken var god! Så här såg kistan ut iallafall. Det var en fin och kort begravning, alldeles lagom.




Jag har nu börjat planera för en överraskning för min kusin Åsa som har fyllt 40. Jag kan tyvärr inte skriva vad, för vem vet: hon kanske har adressen till bloggen och följer den intensivt varje dag; och då vore det ju inte en överraskning... Efter att ha fiskat deltagare ett tag har jag insett att detta är en nästintill omöjlig uppgift!! Men som Gunde säger: ingenting är omöjligt, vi får se!

Ang hormonbehandlingen så kanske Ni undrar hur det fortlöper!!?? Ja, jag märker inte av så mycket mer än att magen är kass (och det kan ju förvisso vara en släng av yallamage). Igår bajsade jag uppskattningsvis 8 gånger och det är INTE en underdrift!! Magknip de lux och så iväg på toa, och det var inte någon diarré heller men nu fick Ni nog mer upplysning än vad NI önskade!

Efter begravningen åkte jag till mormor en vända, fick fika, mat och så fika igen! Det var så fint väder och mormor kände sig så pass pigg att hon ville ut och sola sig lite, precis som hon brukar varje vår! =)


Sen for jag till Kvarnåker en vända, där bjöds det på mat men vid det laget var jag rätt fullproppad, så jag tackade nej. På väg hem till Vanå kom Roine på att det var fint väder och att han kanske skulle jaga bäver, så då behövde vi åka ner till Lottie och c/o för att hämta hans ryggsäck som låg i 850 som står där i väntan på att bli lagad. Då ville Jossan hänga på hem till oss för Lottie skulle jobba, sagt och gjort, så här såg det avskedet ut då Oscar och Lottie vinkade farväl.

och nu sitter vi här i Långholen, jag och Jossan, utan bil!! Hon ser på Kalle och chokladfabriken och jag uppdaterar bloggen... helt okej en lördagkväll då solen skiner och det är kalasväder ute!

Bilder från Vansbro, tagna 06:30 i morse

Publicerad 2009-04-03 23:04:30 i Allmänt,

I morse tog jag en promenad till jobbet tillsammans med grannen Monica, tack vare; eller på grund av att hon börjar 06:45, knatade vi iväg rätt tidigt. Jag passade på att ta lite senvinterbilder på morgonkvisten.



Våren är i antågande!! YES & JIPPIE, synd bara på extraknäcket som tar slut samtidigt som snön försvinner... Det har varit såååå roligt!



Inte mycket is att åka skoter på nu mer... Den som är våghalsig kan ju prova få se om det håller!?



Hängbron i Saltvik, nu ren från snö och slask



Vår vackra stationsbyggnad i soluppgång.


Så här ser det ut hemma hos oss:

Snön i högra hörnet brukar ligga kvar till midsommar; typ!


Våran "storskog" som vi har direkt utanför husknuten



Uthuset som behöver en ansiktslyftning, det blir väldigt tydligt då man ser huset på bild, tyvärr. Björken NI ser har tidigare stått på Björn Engmans tomt men har nu hamnat hos oss och kommer att värma oss nästa vinter!

Bowlingdax; igen!

Publicerad 2009-04-03 15:15:19 i Allmänt,

Så var det fredag igen, den här arbetsveckan gick ju rasande fort med endast tre arbetsdagar... varav jag börjat sent i onsdags 9.00, försov mig torsdag och vaknade 8.00!!? och så idag då som blev en liten soft dag då min kollega slutade jobba, bjöd på tårtor osv.

Ikväll ska vi avtacka min kollega och jag har ordnat kvällen med bowling i Malung och mat där, påminner om boxningsfesten, men jag lovar att det här blir en mycket stillsammare tillställning! Lika bra att lämna kameran hemma kanske, det blir inga skandalbilder iallafall =)

Det som hände på vår bowlingturnering var att Anki Hermansson visade sig vara en baddare på att bowla, Siv Hansson gillade bowling mot min förmodan och kommunens MAS bowlade så att hon "spräckt bracka": det blev ett snitt över hela låret, gosse om jag tyckte det var roligt!!! =) Det blev en lyckad kväll och Siv verkade uppskatta det hela mycket.

Roineponken har varit i Rättvik på trav i dag. Jag uppmuntrade honom att spela lite på hästarna och han satsade 25:- på vinnare och hästskånken vann och drog in 105:- åt Roine!! Det var kul... det hela slutade (med facit på hand) med 5:- i vinst.


Lillfisen Viktor som fyllde 5 år igår, med favoriten Rebban.

Dag 2 på behandlingen..

Publicerad 2009-04-02 15:57:33 i Allmänt,

Nu har jag ägnat en hel sekun åt hormonbehandlingen, fortfarande har jag inte tappat humöret eller blivit annorlunda... jaja det kommer väl! Vänta bara!

Idag är det Viktors födelsedag, och jag har inte ens handlat present åt honom... en t-shirt i Egypten och lite godis i form av stålmannen: det kommer han att gilla!

I morse försov jag mig, vaknade kl. 08.00, jag börjar 07.30 och telefontiden börjar just kl. 8... Det blev en aning bråttom. En näve vingummin till frukost en snabb tandborstning och så påklädning och i väg!! Har snart jobbat ikapp hela dagen dock!

Jag saknar Egypten, men nu har solen kommit fram lite på eftermiddagen så det finns hopp även här i Sverige.. Snart kommer Roineponken och hämtar upp mig vid jobbet, sen ska jag boxas en del med Jennie-Lee sen blir det födelsedagskalas! Undrar när jag ska äta middag då?? Det får bli tårta =)

Höjt

Hormonbehandling påbörjad = se upp!

Publicerad 2009-04-01 22:04:25 i Allmänt,

I morse kl. 08.00 påbörjades min hormonbehandling, med ett piller. jag som har väntat så länge och så var processen påbörjad på en halv sekund, klart för dag 1. Ojojoj, det här är bara början, jag kommer att bli ett monster: vänta och se! Säg inget olämpligt de närmaste fem-10 veckorna, okey! Då kan det hända att blir att ryta som ett lejon (vilket jag också är, ja då menar jag stjärntecknet så klart!)

Jag fick detta på mailen och det var ju rätt roligt, nu kan ju Roine inte fråga om jag vill ha vin men ändå.


Hormon Guiden
 
Kvinnor kommer att förstå det här!
Män borde lägga det på minnet!


Varje kvinna vet att det finns dagar i varje månad när allt en man behöver göra är att öppna truten för att riskera sitt liv! Detta är en liten behändig guide som borde vara lika vanlig I plånboken som körkortet; varje äkta man, pojkvän, fästman, manlig arbetskamrat eller annan anhörig borde ha en sån här I sin plånbok!


FARLIGT


LITE SÄKRARE


TROLIGTVIS SÄKERT


TOTALT SÄKERT


Vad blir det till middag?


Kan jag hjälpa till med middagen?


Vart skulle du vilja äta middag?


Här, ta lite vin...


Tänker du verkligen ha det där på dig?


Wow, du ser verkligen bra ut i brunt!


WOW! Kolla på dig!


Här, ta lite vin...


Vad är du så upprörd över?


Kan det tänkas att vi kanske överreagerar?


Ta min lönecheck.


Här, ta lite vin...


Borde du verkligen äta det där?


Du vet, det finns massor av äpplen kvar.


Vill du ha lite choklad till det där?


Här, ta lite vin...


Vad har du GJORT hela dagen?


Jag hoppas att du inte överansträngde dig idag.


Du ser alltid jättebra ut i den där morgonrocken!


Här, ta lite vin...





Tretton olika betydelser för PMS:


1.  Pass My Shotgun (Skicka mig min pistol)

2.  Psychotic Mood Shift (Psykotisk humörsvängning)

3.  Perpetual Munching Spree
(Oändligt tillstånd av mumsande)

4.  Puffy Mid-Section (Plufsigt mellan-parti)

5.  People Make me Sick (Folk äcklar mig)

6.  Provide Me with Sweets (Förse mig med godis)

7.  Pardon My Sobbing (Ursäkta mitt snyftande)

8.  Pimples May Surface (Finnar kan dyka upp)

9.  Pass My Sweatpants (Skicka mig min mjukisbyxor)

10.  Pissy Mood Syndrome (Pissigt humör syndromet)

11.  Plainly; Men Suck (Helt enkelt, män är hopplösa)

12.  Pack My Stuff
(Packa mina grejor)

och här kommer min
favorit :

13.  
Potential Murder Suspect (Potentiell mordmisstänkt)

Detta är information till alla hormonella vänner och till alla som behöver ett gott skratt...
...och till alla män som behöver en varning.

Vinnare i mars tävling: Ann Hellenberg

Publicerad 2009-04-01 21:37:04 i Allmänt,

Tävlingen är avgjord, rätt svar var
1. DaVinciKoden
2. Dirty Harry
3. Bolt
och med en precis uträkning på hur många år en människa tillbringar med att äta så har Ann vunnit med bravur: Svaret var cirka 5 år!

* Eva Lindholm (min kära vän från Gagnef) hade även hon alla rätt och svarade på utslagsfrågan: 6 år,  med detta kom Du Eva två i tävlingen och därför skickar jag dig Eva en tialott!! (var snäll och maila mig din adress).

Totalt var det tre som svarade varav den tredje var Roine som tror att en människa totalt tillbringar 20 år med att äta och kanske det stämmer i vår familj!? =) Kram Ann

Historier från resan

Publicerad 2009-04-01 20:45:50 i Allmänt,

Ja, NI har ju fått lite rapport från vår resa då vi var där. Tyvärr saknades vissa väsentliga bokstäver som å, ä och ö. Roine sms:ade och frågade om jag varit full då jag skrev på bloggen!!? Haha, riktigt roligt. Sanningen är att lite full var jag och värre blev det framåt natten. Det var den sk. Bacardikvällen, den kvällen då vi inväntande Hegge, Tomas och Tina från Cairo, de kom hem kl. 23.00 och precis då jag satt och skrev på bloggen ringde ju Hegge och sa attv i skulle invänta dem för att sen gå ut och äta kl. 23.00. Okej sa jag och Tina, vi drinkar lite i väntan på att de ska komma. Sagt och gjort och så här såg det ut....

Fina paraplydrinkar såg vi inte till den kvällen, men man tager vad man haver tyckte Tina! Tuttifrutti!!!!

Vi hade till en början en ganska lugn, tråkig och stillsam fest; men allteftersom det minskade i bacardiflaskan: ju roligare hade vi det....

Hopp i bingen och ha det bra! Riktigt hårresande faktiskt! Det syns dock inte på fötterna att jag har jordlyft mig....

Sängarna är sig inte riktigt lik längre, tro mig! Men det gör inget, vi ville ju gärna sätta våra spår på rummet så att de inte glömmer oss. Vi fixade till rummet lite med levande candels fan, det satte också sina spår p.g.a stearinet flög all världens väg då vi skulle blåsa ut dem... okej: då jag blåste ut dem!


Partystämning, riktigt romantiskt med myggor, levande ljus och 1 liter bacardi

Till sist kom Cairogänget, hungriga men glada. De visste inte om vi var hemma men det hade de tydligen hört, lite på håll till och med!!? Jag förstår ingenting!!? =)

Tina brottade ner en av kusinerna, vilken får vi låta vara osagt så att To... ops jag menar kusinen inte känner sig stött! Tina var riktigt i taget där en stund.


Snacka om att To... kusinen har ett rejält underläge. Go Tina, Go Tina!!


Sen gick vi ut och drinkade och fick sedan med familjen ut på partaj! Hela familjen... Det blev Budha igen och alla t.o.m 5 åringen Yasmina var med, hon var så gullig (cute) så att jag bara ville packa ner henne i en resväska med stora lufthål i och ta med henne hem!! Vilket jag också fick erbjudande om =)

Här ser NI familjerna tillsammans, frun ville dock inte vara med på bild då hon var höggravid i sista andetaget och ett gäng brorsor fattades liksom systern som vi bara såg första dagen, jag kom på i efterhand att jag inte vet vart hon tog vägen sen...

* Some of the friendly family meets the swedish crazy crue!! We like you very much!!!!

Åter till partykvällen: Vi festade loss på Budha (nattklubben som var familjens innehak) och när den stängde kl. 3 så fortsatte jag, Tina och Henrik till Aqua funs nattklubb och jag och Tina blev iallafall kvar till även den stängde! Det var superroligt, jag gillar att stri med den inhemska befolkningen! I sedvanlig ordning knackade (läs: bankade) vi på Tina och Tomas dörr innan vi gick in och lade oss, de påstår att vi kom hem så tidigt som kl. 04.30.
 
Nästa morgon kl. 07.00 kom Tomas in och påtalade att vi skulle åka till Magawish för att han skulle dyka, ops det hade jag ju glömt bort så fort bacardin rann in... Det vara bara att ruska om kalufsen, hoppa ur kalsongerna och i baddräkten och hänga på! Frukost var nog inte att tänka på har jag för mig... ??



Då vi kom fram till denna fantastiska strand hoppade jag ur klädpaltorna och skulle lägga mig på solstolen, upptäckte att 50% av pattarna hängde visst utanför baddräckten, mockade in den igen och landade i solstolen på mage.... Ingen solkräm: inget förstånd. På kvällen var vänstra skinkan GANSKA så bränd, och är än i dag!


Stranden vid Magawish, paradiset på jorden. Prickarna i bakgrunden är drakar som man åker efter på surfingbrädor, typ

Dagen gick fort och jag bara njöt (ilag med baksmällan) av den underbara stranden, havet och vädret!! OH I love it!! Ångest över att snart åka hem till jobb och matlagning och disk (ops förlåt Roine) mm slog till rejält.

Den kvällen tror jag att vi tillbringade på Hard rock café och maten var FANTASTISK, så här såg den ut:
New York steak med vitlökssmör och pepparsås, mumma!

Jag hittade en rosa bil...gissa om lyckan var TOTAL

Hard Rock: Hallelulja!

Det blev en kväll med familjen för en del shopping av bl.a en massa parfymer, Tomas fick en som heter Arabiska natt som skulle gynna sexlivet, hur det gick förblir en hemlighet hoppas vi alla som läser detta! Sen var det bara hem och sova som gällde trots att familjen var sugen på en partykväll med gänget. Nu var det bara att ladda inför ökensafarin....

Kl. 12.20 skulle en buss hämta upp mig och Tina vid hotellet, vi skulle bra äta lunch först, vi gick längs gatan och hittade en takeawaypizzeria, beställde varsin hawaii och väntade i lugn och ro. Plötsligt var klockan 12.01 och pizzorna ej i ugnen. Hur det gick sen innan vi sprang därifrån med en vattenflaska som kostade oss 50 EGP, det tänker JAG låta vara en hemlighet. Det jag tänker avslöja är att vi var VÄLDIGT hungriga när kl. var 20.00 och vi fick mat för första gången den dagen... Vi fick också slänga oss in i en taxi ( det var cirka 400 meter till hotellet) och så skrek vi HOtel Aqua Fun: YALLA YALLA!! (Skynda, skynda).

Nåväl vi hann iallafall med bussen, jag var fortfarande illamående efter bacardikvällen. Killen framför oss i bussen var rejält åksjuk och hade han spytt så hade jag det med. Vi hade ingen spypåse, men Tina erbjöd mig att få spy i hennes handväska, DET ÄR SYSKONKÄRLEK DET!!


Jeepåkningen var en fartfylld historia, vi stannade såg på en fägring eller var det hägring! Vi sprang utför sanddynor och kom till sist till ett beduinläger. Där blev det först historielektion så jag höll på att somna, sen kamelridning! Det var högt upp vi satt och så här såg det ut.

Här uppe luktade det kamel!

Vi smackade på kamelerna i röven och hade dem att springa som gaseller rätt ut i öknen! Kamelföraren var rätt sur över det eftersom hastighetsbegränsningen var 30 knop men vi kom upp i 100!! OKEJ okej, fantasin skenade iväg nu. Jag var livrädd men hängde på ändå. Ridturen var låååågsam och jättekort! Phu. Ni ser ju att jag fick en j..vel med munkavel, och Ni må tro att det var en ettrig en. Once in a lifetime.

Sen fick vi också åka fyrhjuling och det var jättttteeeeeeskoj. Vi åkte hur fort som helst och säkert en halvtimme!! Det var också Yalla yalla och jag var nästan på g att åka förbi guiden men då fick jag skäll på riktigt: på arabiska!! I farten plus när vi stannade. Han var inte glad, men jag var euforisk av lycka av att susa fram med fullgas i öknen!!!

Tina halkade efter i tempot, blev förpassad att puttra på längst bak bland gamla och barn


Syskonen brakskit på ökensafari, leker beduiner med skarfs. En dammig utflykt, obs! DAMMIG inte DAMIG, det var en sak vi INTE blev beskyllda för att vara!

Lite sandigt blev det, hur kul som helst som sagt. Ska Ni dit: prova på!! Ni kommer inte att ångra Er. Det var även ett filmteam med hela dagen och kvällen som filmade allt och alla. Jag var med på ringdans t.ex. och Tina upp och uppträdde med en fakir och vi är båda med en hel del på dvd:erna! Vill Ni se så hör av Er vi kan ta en tema kväll med egyptiskt tema!!

För övrigt blev det en del knasiga bilder, jag tänker inte visa alla för vi ska ha en reunion med Tin, Tomas och Henrik framöver och jag ska spara en del godbitar tills dess!!

Solhatt inför beachbesök



Gin med en liten tiny winy skvimp cola i... mycket lite cola = riktigt mycket drag



jag sover inte, jag har ramlat omkull efter att jag skulle visa Tina B en fantastisk posé som skulle kunna bli kul på bild.

Tomas och Tina L, de var så lugna och beskedliga så de fick jag inte några galna bilder på direkt!! NI får se någon snäll bild istället...

Spritade händer


eller....


Wrestling delux, Henke flydde fältet!


Lejoninnan från Skålbyn, kolla in vilken hårman!

* Hälsningar från partyprinsessan som nu blivit vuxen! (som har nyktrat till efter x antal Sekallaöl och 0,5 liter bacardi eller nått i den stilen)

At home again, snyft!!

Publicerad 2009-04-01 19:06:45 i Allmänt,

Fy fan vad tungt det var att packa och åka hem igen, när vi precis blivit varma i kläderna där nere... Men det som var positivt här hemma var att det var vårväder de lux! Lovely.

Resesällskapet på Egyptenresan får 11 poäng av 10, kusinerna Henrik och Tomas samt Tomas fjälla Tina var hur roliga som helst att åka med, själv var jag och Tina lite coola och avslappnade, diskreta och lugna: prexis som vanligt ; )

Det var fullt spett under hela semestern förutom den där sista kvällen då jag hade varit spyfärdig det senaste dygnet, att åka på ökensafari i jeep i 120 knyck (minst) var inte det mest passande, men jävligt roligt!! Jag gick hem tidigt för att knoppa inför hemresan men skulle bara surfa in vid "familjen" för att säga hej då... Det hela slutade med att gamlaste mannen i familjen brygde iordning ett specialthe för illamående och innan thekoppen slunkit ner (tog dock över 30 minuter p.g.a jag inte gillar the) sen var jag som folk igen. Bokstäverna kom tillbaka och det hela slutade på discoteko med hela familjen, förutom gamlingarna dårå.

Resan hem gick som på räls och om jag inte skulle ut på promenix med Monica nu så skulle jag berätta mer, så tyvärr gott folk: ni får hålla Er till tåls en stund till. Detta blir alltså en sk. CLIFFHANGER! Adios amigos. /Kram Ann

En försmak på vad som komma in i bild väg =)

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela