Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

HEMMADAG

Publicerad 2010-09-30 21:34:31 i Allmänt,

Idag har jag bara varit utanför dörren då jag hämtade posten............... Efter ett besök hos Anna B fick jag värsta motivationen att fixa här hemma: jag har städat, fejjat, dammat, bytt gardiner, klätt en barnsoffa, klippt till tyget till två stolsdynor (till ministolarna, ni ska få se en bild sen när hela gruppen är klar), rensat bort en hel del bråte, satt upp tavlor, flyttat en jättespegel, tvättat mm och jag är såååååååå nöjd! Det är bra Anna att ni hade så fint och välorganiserat hemma så att jag äntligen fick fingrarna ur den berömda baken! Ida, hon sov mest, och när hon var vaken så var hon lite smågnällig. För att få Ida på andra tankar fixade jag ett härligt bad och lite babymassage och gosse vad glad hon blev, vi skojade lite om att hon bara bajjar när pappa är hemma, kort efteråt kom pappsen hem från Norge och i och med detta passade Ida på att göra ett riktigt kalas: det är en lydig och väluppfostrad liten dotter jag har.

Nu håller jag på att beställa lite foton men det tar ju sån tid att ladda upp bilderna till postfoto.com, så jag håller nästan på att somna. Några av bilderna ska jag sätta in i boken "Mina första år", så att Ida kan se hur hon såg ut när hon var 3 minuter gammal, 1 vecka, 1 månad osv. Förresten så fyller prinsessan 2 månader just nu idag.

På måndag ska jag till Mora las och behöver då barnvakt en stund, därför ringde jag moster My och hon har tackat ja till att följa med: tack Mymmlan! =)

Nu ska jag lägga mig och mysa med "La familia", livet är UNDERBART!!

RENA RAMA ZOO´T

Publicerad 2010-09-29 16:17:04 i Allmänt,

Har ni ett eminent och genuint intresse för djur så borde ni komma hit på studiebesök!! Häromdagen när rörmokaren var här så gick jag ner i källaren för att se hur det gick för honom. Jag nämnde att vi har STORA spindlar som bor där nere och precis som jag sa det fick jag syn på en mus som sakteliga kilade fram på väggen, huuuuuuuuu (det du Kristin). Vi har också skogssniglar där nere när det är lite fuktigt, och det har det ju varit den här sommaren/hösten. Som sagt rena rama zoo´t.

Iallafall: idag när jag skulle försöka röja ur vedlådan i pannrummet för att få i VEDEN! Så prasslade det till i en påse med pantflaskor och vad fanns det inte där i botten om inte lilla skogsmusen. Jag släppte påsen handlöst (rätt ner i stentrappsteget) gav på ett skrik och sprang............. i farten fick jag med lilla Ida som låg i vagnen och sov och vi kilade ner till postlådan så att musen fick tid på sig att masa sig iväg: ut i skogen helst ansåg jag. När jag kom tillbaka upp igen fanns det ingen återvändo: jag satte på mig ett par handskar och tog tag i påsen och tittade föööörsiktigt in, ifall han/hon skulle hoppa fram ur påsen och attackera mig. Där inne låg musen: död!!!! Jag antar att den enda ölflaskan som låg där i påsen träffade musen så att den stendog.

Kontentan av det hela: det verkar som om det är sant som de säger att spriten dödar!

Kyrkis och andra sociala aktiviteter

Publicerad 2010-09-28 23:45:13 i Allmänt,

Dagen har bestått av ett besök på kyrkis och för första gången var Ida vaken så pass att hon hann ligga i den där madrasserade cirkeln, och detta tillsammans med "väninnan" Lovisa som är två veckor yngre än Ida. Det var svårt att få med damerna på bild för när den ena låg still, viftade den andra med alla armar och ben och vice versa...

Två hårfagra damer på cirka 1,5-2 månader =)

På eftermiddagen blev det en lite frisk luft i vagnen på fårskinnsåkpåsen som jag köpte i Ullared

Vem skulle inte vilja ligga inbäddad på detta viset?? När det är varmt och gosigt vill man ju gärna bli lite sömning också.......


Vi har också hunnit med ett besök hos familjen Fransson/Bergström i Källbacken. Ida fick en urhäftig fåtölj av Frida och även andra saker som är bra att ha när man är liten!!

Ida har i stort sett sovit hela dagen efter besöket på kyrkis, så även nu (23:44): så jag skulle vilja påstå att det tydligen tar på krafterna att vara social!! =) Även jag är trött och borde gå och lägga mig, vem vet när vår lilla prinsessa behagar att vakna....... men är det som det brukar blir det inte förrän 05-06 tiden i morgon bitti!!

NYTT MODEM INSTALLERAT

Publicerad 2010-09-28 22:55:56 i Allmänt,

Det tog bara ett par dagar och det har varit rätt skönt att inte ha något internet!! Det finns faktiskt annat i livet än  bloggen, facebook och hotmail.com ;)

Men som ni alla säkert har väntat på, här kommer historian om vår hemresa från Småland!!

Vi startade från Lammhult på torsdag förmiddag och åkte raka spåret till ULLARED!! I LOVE IT.... Ida hon sov sig igenom en 3,5 timmars kort shoppingrunda och en 65 mils lång bilresa, förutom någon matpaus. Efter en underbar shoppingtur så var det dax att försöka få in alla våra saker i bilen och därefter ställde in GPSn på Vansbro, Dalarna!! Nedan skymtar ni en bråkdel av vår packning.....


Ida trivdes bra i vagnen och det enda hon fick var ett rör Pringels och en Ullaredsloka, hehe

Jag erkänner: det var Idas mamma som drog i sig de kalorisnåla *hm harkel* chipsen och vattnet!! Energi för att orka med resterande 50 milen hem.... (alltid dessa ursäkter för att få dra i sig lite kaloririkt).

Innan Göteborg kom en polisbil i ungefär 200 km i timmen med blåljusen på, det sa bara svisch och så var den borta. Vi misstänkte att det hänt något eller.... Jag och Anna skämtade glatt om att det var tullen som stod där och att vi skulle bli stoppade för att visa HELA vår packning. Gosse vad vi skrattade och skämten haglade om detta! Inom kort blev det stopp i båda filerna och vi kröp sakta framåt, till slut fick vi se polisbilen och sedan också två brandbilar och en kvaddad volvokombi!! En trafikolycka alltså.

Vi fortsatte vår resa hemmåt och någon mil längre farm så såg vi åter blinkande blåljus, denna gång var det en poliskontroll och ALLA bilar (förutom någon långtradare) fick åka in i kontrollen. Handsvetten rann till som en vårflod, tänk om polisen tittade in i Volvon som var rätt så fullpackad. Anna frågade glatt om jag ville ha en zoo (godis), vilket jag inte ville, tänk om den gav utslag i en ev. utandningskontroll (jag har minsan hört talas om att någon ätit punchpraliner och att dessa gett antydan till alkohol i en utandningskontroll). Jag var asnervös!!! Så fort som jag ser en polis så känns det som om jag är skyldig till något fast jag inte är det!!

Det var körkort och nykterhetskontroll, jag hade körkortet till hands och blåste tills jag nästan blev blå. -Ja, det gick ju bra det där sa han och jag började andas ut......... Sen såg han att jag hade en baby i barnstolen och jag fick visa att "prinsessan" satt fastspänd! Sen ville han se om Anna hade bälte, vilket hon givetvis hade!! Han sa ingenting om packningen därbak, jag började känna mig rätt lugn och trygg ändå. -Okej, då får ni åka, sa polisen och jag gjorde mig väldigt klar att att åka!!!!!!!!!!!!!! DÅ HÄNDE DET SOM INTE FICK HÄNDA!!!!!!!!!!!!! Mannen med texten TULL på ryggen och med en schäfer som accessoar kom fram till bilen, stack in sitt huvud och sa: Det var bara en sak till, jag kommer från tullen och vill se i ditt bagageutrymme........... 

Tja..... en bild säger mer än tusen ord!!

Jag erbjöd honom iallafall att kolla igenom bagaget ytterligaren men han var inte så sugen på det, undrar varför??

MODEMHAVERI

Publicerad 2010-09-25 15:28:58 i Allmänt,

Ja som ni trognaste läsare kanske upptäckte så höll jag inte mitt löfte om att igår kväll berätta vad som hände på hemresan.............detta p.g.a vårt modem kraschat!! Glocalnet ska nu skicka ett nytt, modernt och fräscht modem istället för det gamla som personalen på Glocalnet så ödmjukt påpekade var antikt!
 
Nu sitter jag på Ericas nya dator och skriver men kan inte berätta för er vad som hände på hemresan för det kräver en bild som illustrerar det hela, så ni får hålla Er till tåls ytterligare några dagar!! Sorry......

Så med detta skrivet så kommer det inte att skrivas så mycket på bloggen nu heller, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Trevlig helg go vänner.

I´M BACK!!! =)

Publicerad 2010-09-24 13:08:24 i Allmänt,

Då var vi åter från de mörka skogarna i Småland. På tre dagar hann vi med följande:
Tisdag: avresa från Vansbro 09:30, hämtade upp Anna och alla grejorna!! Åkte till Lammhult (43 mils resa), vi stannade i Mariestad för en kort mat, pink och blöjbytespaus och sedan tog vi resten av resan i ett svep!! I Lammhult bor numer kusinen Sara och hennes kille Sonnyboy.

Efter lite gott käk så tog vi en kvällspromenad i samhället!! Litet och mysigt, precis som Vansbro.

Syskonen brakskit juniores....... (*Undrar vilka seniorerna är??)

Vilken schysst lägenhet de hade då!!!!! Hur snygg som helst, kolla bara:


The king size bed.......


sminkbordet med tillhörande atteraljer var ju superdupercool! Jag skulle också kunna tänka mig ett sånt bord med sånna saker på! =)


hallen

Takkronan var ju superläcker tyckte jag

och för att inte tala om dukningen....


vardagsrummet däremot tycker jag var lite trist.......

Jag skulle personligen inte ha valt någon av möblerna eller mattorna själv, men men..........

OKEJ OKEJ, JAG BARA LJÖG: Bilderna är från en inredd lägenhet på möbelvaruhuset Svenssons i Lammhult!! De byter inredning en gång per år och just nu i år var temat: Victoria och Daniel!! Någon som gick på det lilla lilla skämtet?? Vilken affär: hur mysig och hur STOR som helst faktiskt (och dyr). Det jag hade velat haft var en sån här:

Märket är FATBOY och är som en gigantisk mysack eller vad de där påsarna hette när jag var ung.

Här ser ni Sara och Sonnys lägenhet:


Ganska lika den ovanstående lägenheten...... fast mycket mindre då ´rå.

Onsdagen tillbringade vi i Lammhult, Växjö och sedan hos kusinen Malin med familj i Ljungby. Här ser ni Marianne och Julia som håller i lilla tremänningen Ida


Nu ska jag åka ner och hämta ut en fotbädd hos Susanne Ls fotvård, men när jag kommer hem ska jag berätta vad som hände oss på hemvägen!! =) Hav tålamod mina vänner.............

TIMEOUT

Publicerad 2010-09-20 21:43:49 i Allmänt,

Kära läsare nu tar jag en välbehövlig brake från datorn och kommer därför inte att blogga förrän i slutet av veckan!! Skönt för Er va?!?..... nu slipper ni "gå in här" varje dag och läsa mina tradiga rader, hihi... But I´ll be back! Förhoppningsvis med lite sköna bilder på härliga människor ifrån de mörka skogarna............. Go´natt.

ROLIGT OCH MINDRE ROLIGT

Publicerad 2010-09-18 21:54:26 i Allmänt,

När man berättar nyheter så ska man väl alltid börja med de dåliga, eller hur var det nu igen. Det dåliga som hänt oss (igen) är att vi åter saknar vatten..........stön. Idag när jag för första gången på ett halvår färgat håret så tog vattnet slut precis när jag skulle skölja ur färgen. Det kunde ju ha slutat med att jag blivit byns nya "SkallePer", men men riktigt så roligt blev det inte. Roine fick jogga ner i källaren och slå på mojängen som gör att vattnet kommer åter och så blev det bråttom ur med färgen. Vi har alltså bytt både blandare och hydropress, räkningen slutade på dryga 5500:- och problemet kvarstår!?!?! Hm, inte undra på att jag blir lite missnöjd: det blir reklamation på måndag morgon vill jag lova.

Det mindre roliga som hänt syrran Tina är att hon har punka.... och inte bara fram utan bak också! =( Tre punkor på mindre än en vecka, misstänker sabotage!!

Det roliga då?? Vi for till Malung idag med första stoppet vid Vemforsen där vi åt potatisgratäng, grillat, en kall och cupcakes utan cup med jordnötsglasyr på. Eftersom vi hade gott om tid så hann vi med en sväng på marknaden där vi köpte en säck med bröd för 100:- JA: EN HEL SÄCK BLEV DET VERKLIGEN!!!!!! Vi köpte också massor av kolor i varierande smak och sen var det dags för BOWLING. Det där lät väl kanske inte så roligt, men jag VANN!! Bäst av samtliga 11 spelare, det har ju aldrig hänt förr!!!! =) Vi hade med hörselkåpor åt Ida men hon var INTE GLAD åt att ha dem på sig så vi fick vackert ta av dem och då blev hon nöjd och glad som hon annars alltid (nästa) är.

Tack mamma för den goda maten och tack även till alla Er andra i gänget för en rolig eftermiddag i Malung, nu är det bingen som hägrar.

Packat och klart

Publicerad 2010-09-17 20:07:56 i Allmänt,


Väskan är nu officiellt packad inför den stundande Smålandsresan


Ida tyckte att det var utmattande så hon tog sig en välförtjänt middagslur


Om någon var riktigt observant så la denne märke till att vi packade med de små badbrallorna... detta ifall vi blir sugna på ett dopp!! Man kan ju aldrig så noga veta, jag har ju läst att de har äventyrsbad i Växjö ;-)

TOMTEVERKSTAD I LÅNGHOLN

Publicerad 2010-09-17 20:04:30 i Allmänt,

För några dagar sedan påbörjade jag projektet: haklappstillverkning. Jag köpte en haklapp på Lindex för 50:- och tänkte att det där skulle jag väl klara av att tillverka på egen hand. Sagt och gjort; jag köpte tyg på KD textil i Järna och klippte till!

Akt 1 = Tyget köpt och hemkört!


Del 2 = Delarna är utklippta


Rond 3 =


De är färdiga, phu

Sist men inte minst: provning på den lilla

She likes!!!!!!!!!!!!!! =)

* För Er information: En timme senare är den nedspydd och ligger i tvätten.......... kom väl till pass med andra ord.

Family-get-together..

Publicerad 2010-09-16 22:01:49 i Allmänt,

Det blev en riktig familjefika på Lokstallets Café idag. Det hela började med att jag, Ailie och Ida skulle åka ner och fika (Ida fick en nappflaska med delikat mjölkersättning)
 
Sen kom Christer och därefter Tina, Rasmus och Viktor och slutligen kom även Roine!! Vi livade upp placet rejält för det var tomt när vi kom!! Det klirrade till i dagskassan iallafall och det blev lugnt för dom när vi gick.

Eftersom det är torsdag idag så här familjen Bergström återigen samlad!

Vi tog en liten gruppbild efter bästa förmåga =) Det var på "näppen" att Ida kom med....

NAMNSDAG OCH BABYFIKA

Publicerad 2010-09-15 15:52:17 i Allmänt,

Gårdagen började Ida i sin nya babysitter och hon gillade den skarpt (tusen tack Susanna för att vi får låna).

Den 14/9 är det visst Ida som har namnsdag och detta har vi givetvis tagit fasta på och hade ett litet kalas igår med rosa prinsesstårta och allt!! Det var väl främst mormor som visste om att det var namnsdag och de kom med en björn från Teddykompaniet som hade en nattlampa på magen, urcool!! Hur såg skenet ut?? JO så här:
 och så här:
Ida tyckte att det var väldigt fascinerande att ha stjärnhimmel inomhus så hon hade svårigheter att somna om efter "nattflaskan", vi släckte den till slut och då somnade hon omedelbums.

Jimmy med familj var hit och hälsade på och Alma ville gärna syta lilla kusinen
 
Vilka ögon den flickan har =) Jättesöt!! Brorsan Emil hann vi inte fånga på bild, han var som Lucky Luuk: snabbare än sin egen skugga (eller snarare var det jag som var seg med kameran)!! Tack kära ni för besöket och för de jättefina kläderna!!!

Idag onsdag har vi varit på babysamkväm med Anna E/Stella/Wallner och Sara E/Lovisa. Först tog vi en promenad till Lerbäcken och avslutade med en LÅÅÅÅNG fika på Håkanssons eller som det egentligen heter: Vansbro konditori.

Det blev barnvagnskaravan på Håkanssons uteveranda...
 

Snart ska Tina vara barnvakt och jag ska ut och boxas, hur gött blir inte det???

??

Publicerad 2010-09-14 10:10:12 i Allmänt,

Vad kan Ann gör med lite trikåtyg, en mall och en stor gnutta tålamod?? Ja just det: haklappar!! Det blir dagens projekt, iallafall att göra mallen och börja klippa hoppas jag.

P.s sorry för de där utlovade bilderna på juicen... de hamnade i Roines IPhone och var inte lätta att få in i datorn därifrån, men jag har inte gett upp: telefonen är bara till Norge en vända ;-)

Rosetter

Publicerad 2010-09-13 22:22:50 i Allmänt,

Vilken måndag, träningvärken kom ju som ett väntat brev på posten... härligt, götteligöttgött!! Jag o Monk tog ett varv runt Jontnilstjärn för att lindra symptomen (9 km promenad).

I eftermiddag har Ida fått två rosetter av Helen och hennes Ida, se bara så gullig hon blev:


Av min kusin Susanna har vi fått dessa godingar. I love ROSA!

(Det var storlek 6, la dit nappen så ni förstår hur små de egentligen är)
Vi fick också låna en babygunga, babysitter och en åkstol, nu behöver vi ta bort en tröskel innan det är dags för race på nedre plan bara!!

 Jag satte en skallra i handen på Ida ikväll och hon greppade den och höll den rätt länge ;-) Nu händer det grejor och det kommer att gå snabbt känns det som........... snart ska vi väl på studentexamen är jag rädd för!!


Med det sagt tog vi en bild på oss själva och säger tack för idag, ni ser oss snart igen!!

HELIG SÖNDAG

Publicerad 2010-09-12 19:29:43 i Allmänt,

Jag är åter i form....... hm harkel, jag menar på väg i form: jag har nämligen börjat på boxningen igen!! Sååå himla kul. En person saknades dock och har har boxningsnamnet: FONKY, du vet vem du är!!! Nya friska tag ällääär??? Det stod så här i veckans nyhetsbrev om babysar som är inne på sin 7:e levnadsvecka:
Kom i form: Träningstips för nyblivna mammor
Känns det som om du aldrig mer kommer att se ut som du gjorde innan? Att din kropp kanske inte kommer att återgå till någon slags igenkännbar form? Och kommer du någonsin att få tid att träna och komma i form igen? Det kan tyckas överväldigande just nu, men det kommer att bli lättare.

Jag är nog inte helt normal, men jag tycker att jag ser ut precis som innan, kroppen har samma oigenkännbara form som alltid och visst finns det tid att träna bara man vill, promenader!! motionscykel framför tvn när gullefjunet sover och boxning på söndagar medans Roine är kvar hemma och onsdagar har Tina lovat att vara barnvakt om jag vill iväg då också! Dieten jag så ambitiöst drog igång i början på veckan kraschade ju dag ett så det kanske blir bättre med lite träning för min feta kropp!! =)

Om amning stod följande: Till de mer traditionella födoämnen som anses öka mjölkproduktionen skulle vi vilja lägga följande:

  • Chokladglass
  • Ostbågar
  • Sourcream & Onion-chips
  • Kladdkaka med grädde

Jag som provat ALLT det där och ändå kom det inte igång!?!?! Åt jag för lite eller vad hände?? =)

__________________________
Bygdetravet gav stor utdelning: uttdelning 2.69 då vi satsat 5:- på rätt vinnare gav då cirka 12,50!!

Nu ska jag och Ida softa framför tvn lite, det är ju ensam mamma söker, om en halvtimme. Roine behöver lite lugn och ro uppe om han ska få sova lite innan han drar iväg till grannland igen.

LÖRDAG

Publicerad 2010-09-11 21:19:33 i Allmänt,

Vad gör man i Långholn en helt vanlig lördag? Tar ungen på magen och går ut i skogen och letar lingon kanske???

Bilden är suddig och jag gapar så man nästan ser vad jag åt till frukost 8 timmar tidigare..... kan bero på att jag är värdelös att gå i skogen och som Roine sa: det där är en "falsk" bild på dig Ann.

Det fanns fler skogsmullar ute i skogen bakom vårt hus i eftermiddags....

Rasmus


Viktor

och så största "Skogsmulle" utav oss alla, den där kepan är den fulaste kepan i hela världen (ursäkta om jag trampar någon på tårna när jag skriver så men det tycker jag verkligen).


Sen kom moster My och Krister på besök så jag fick "giltigt" skäl att smita från bärplockningen och gå in i varma, sköna huset!!!

Tyvärr har jag inte fått fram bilderna på juicerna än men de kommer bara skummet lägger sig, och det borde ske lagom tills nästa lördag (skämtar bara).

Ida flinar för fullt nu.....


Vi klädde upp Ida i finklänningen hon fått av Ailie, i förhoppningen om att åka på ett kalas. Vi blev dock för trötta hela högen så vi gick upp i sovrummet när klockan var 20.00 istället (och så hamnade jag osökt här framför datorn på bloggen tids nog).


En ny profilbild behövdes också och det tog inte lång stund innan Ida fattat vinken och började posera!! 

  

Fler lördagsysslor har varit matlådelagning delux. Självklart några lådor med:

och till detta den obligatoriska:


Lite mer otippat var denna kulinariska maträtt:

(Kycklingwok med nudlar och grönsaker)

Detta är några av Idas nyaste presenter:
   +  

Själv har jag fått en härlig bukett blommor av mina kollegor och med det säger jag tack och hej från mej.

NY STASS

Publicerad 2010-09-11 14:19:52 i Allmänt,

Ida fick ett par nya skor av Rasmus och Viktor igår och idag var det läge att prova dom. Samtidigt skulle Åsa B komma på besök så vi tog på de röd/vitrutiga byxorna som hon fått av sin gudmor i födelsedagspresent.

Hur söt kan "man" bli?? =)

Vi har varit till morfar och pallat plommon så strax ska vi experimentera ihop lite olika fruktjuicer, bara gullefjun somnar igen.

ÄNTLIGEN BLEV DEN MIN

Publicerad 2010-09-10 22:27:52 i Allmänt,

(M)elissa juicepressMelissa 644-009

Vi hann knappt in genom dörren förrän det pressades juice här i Långholn!! Äppeljuice och sen apelsinjuice. Det blev massor av skum vilket vi inte hade räknat med, för övrigt så blev det GOTT!! Imorgon ska vi göra mer juice och fota så ska ni få se hur det blev, bl.a plommonjuice: då förstår ni hur det bli i magen sen =) Den enda juice som inte ska in här är: fotjuice!!

Nu är det kväller och dags att krypa ner bredvid Ida och Roineponken.

Lunchdate

Publicerad 2010-09-09 20:19:06 i Allmänt,

Anki & jag har haft lunchdate idag, och helt otippat kom även en kollega så vi blev fyra (Ida också, hon åt kött, potatis och gräddsås, hehe). Riktigt trevligt istället för någon gammal rest här hemma.

Ida har ont i magen tror jag, hon har varit så ledsen i två dagar nu och jag tycker så synd om henne!! Hon är stora flickan nu: väger 5635 gr och är 57 lång!! Fröken doktorn sa att hon mår bra idag iallafall efter 6 veckors kontrollen!

Nu ska vi natta oss och sova lite och hoppas att magknipen försvinner tills imorgon!

BLOCKET.SE

Publicerad 2010-09-08 15:55:36 i Allmänt,

Jaha nu är Roines leksak: fyrhjulingen såld!! Nu behöver vi någon som skottar snö åt oss i vinter bara.... Tips emottages tacksamt.

Idag har jag haft barnvakt, inte bara en gång utan två!! Först kom Tina i morse och tog med sig Ida på en 8 km lång promenix. Jag passade på att städa hela huset, baka en kaka, laga kött och gräddsås, tvätta 4-hjulingen inför försäljningen, tvätta, hängt tvätt, bytt i sängen!! Sen kom mamma och tittade till Ida under själva försäljningen, inte henne emot tror jag visst, det var bara att ringa igen om jag behövde hjälp med lillan =)

Men snart kommer Kålman och c/o så nu ska vi ladda pannan!

GOOFY!!

Publicerad 2010-09-07 22:14:30 i Allmänt,

Jag måste vara världens töntigaste 36 åring men jag erkänner det: jag ser på Idol!! Eller iallafall de här första avsnitten då det är uttagning till slutaudition, där det både visas talanger men också rena rama KATASTROFER.... Herregud vilka goda skratt jag fick idag. Anders Bagge: han är som en nallebjörn, bara för söt och go! Även om de sjunger urkasst så är han snäll. Laila hon är supersnygg och lite mittemellan och så har vi Andreas Carlsson, när han tycker att någon är bra så ler han så hela den där perfekta stylade vita tandraden glimmar och när han dissar något så syns det också!!



Imorgon får vi finfrämmande från Malung/Yttermalung, det ska bli sååå trevligt! Sen kommer det en spekulant och ska se på 4-hjulingen, hoppas han inte frågar för mycket för mina kunskaper kring fordon är minimala =) Men jag kan starta den, höja och sänka plogbladet och lägga i fyrhjulsdriften och det borde väl räcka eller vad tror ni??

Nu ska jag och Ida kvällsmysa så god natt på Er alla monsterdiggare därute!!

TICKET

Publicerad 2010-09-07 16:40:01 i Allmänt,

För första gången på snart ett år var jag in på TICKET.SE och kollade in sista minutenresor!! ÅH GOSSE blev jag sugen på en solsemester?? Samos i morgon: 798:- flyg och ospec boende, Kanarieholken Fuerteventura (Vindarnas ö) 998:- i övermorgon, Turkland 1398:-, Rhodos på söndag: 1699:- BILLIGT, BILLIGT, BILLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SUGEN, SUGEN, SUGEN!!!!!!!!!!!!

RESULTAT!!

Publicerad 2010-09-07 16:35:44 i Allmänt,

Vågen har tickat på neråt (första dygnet) så Ballerinakakorna gjorde nog susen för min ämnesomsättning ;)
Idag blev det promenix runt Saltvik och lite smågodis på det, en annan dag ska jag och "babyväninnorna" gå runt och sedan avsluta på Håkanssons, så kan man också göra!! =)

Döm om min förvåning när jag kom hem från promenad och kyrkis idag... jag hittade dessa nere vid vägen:

Dax för sortering.... stön! Och hur i helskotta ska man få ihop så mycket matrester?? Kommer dom att tömma den bruna en gång per halvår eller? Det som är positivt är att den "vanliga" tunnan är mycket större än den vi har nu och det behövs vill jag lova! Det blir hur mycket sopor som helst med en liten baby i hemmet!! Undrar hur stor soptunna familjerna annorlunda har??

I helgen flyttade Lottie hem hästarna till sig, och givetvis fanns det hjälpredor!


Mormor skulle ha fyllt 85 år i söndags så vi besökte hennes grav, där låg en jättefin hjärtbukett från "barnen".

När jag kom hem såg jag på några korta videosnuttar som jag har på mormor i mobilen och då jag sett slutet på den sista, där hon vänder sig om mot kameran och ler.... då stänger mobilen av sig, trots att batteriet var full laddat!! Mobilen blev svart precis som om den skulle ha stängt av sig men när jag tryckte på on-knappen för att starta om mobilen (där jag normalt måste slå in pinkoden) så startade den igen, utan att jag behövde slå pinkod, har ALDRIG hänt förut!! Håll med om att det var konstigt!!

Här ser ni Idas höstutstyrsel i Fleece!!

p.s hon ser inte ett dugg "högfärdig" ut där hon sitter va??


Gick ju bra det där...

Publicerad 2010-09-06 21:14:36 i Allmänt,

Dagen började bra och jag har tagit en promenad ner på byn och hem igen och avslutade med ett halvt ballerinapaket!! Härlig diet ;-)

Jag och kusinen Anna har bestämt att vi ska åka och hälsa på Annas syster Sara om ett par veckor. Sara och hennes kille har flyttat ner till Lammhult strax bredvid Växjö så nu ska vi ut på äventyr!! Men nästkommande äventyr blir att sova, så god natt på Er alla monsterdiggare...

SKITVIKTigt...

Publicerad 2010-09-06 10:03:50 i Allmänt,

Nu IDAG ska jag ta itu med min övervikt!! Inte imorgon, inte nästa vecka utan just idag. Jag har börjat bra genom att inta en frukost (om än väldigt sent), lunchen är förberedd och klar att värma inkl. sallad och en promenad ska ske så snart Ida vaknat och fått mat!! =) Det känns som om det blir en bra och lättare höst. Mitt mål är att gå ner 8 kg till jul/nyår!! Få se om det bär eller brister men varje hekto ner är en vinst i sig så jag gråter inte om jag inte riktigt når fram... Ikväll börjar för övrigt Biggest loser Sverige på TV4 kl. 20.00 och gissa om jag ska försöka se det då, om lilla Ida "vill" vill säga.

Nä, nu rör det på sig i sängen, så det är nog dax för en liten nappflaska med mjölkersättning och sen en lååång höstpromenad i finvädret!!

PHOTOSHOOT!!

Publicerad 2010-09-05 16:05:02 i Allmänt,

Jag och Ida ska bli modeller för en dag, någon dag till veckan när höstsolen skiner! Mamma/babybilder, tänk vad mysigt kan knappt vänta...

Kusinen Jossan är här på besök och vi har också passat på att fota lite grand... bl.a. med nya t-shirten som så passande åkte på idag.


En dag som denna skulle vi ju höststäda altanen, jag har visserligen plockat ner alla dynor, tagit in gardinen och duken men sen tog visst lusten slut! Inväntar lite hjälp från "Padre" så vi får se när det blir.

Idag har vi sålt Volvon och satt in nästa fordon till försäljning, nämligen 4-hjulingen.
 
Jag/Vi har tidigare haft fyrhjulingen till att skotta snö med, men i år blir det lite komplicerat med en halvårsbaby att ta hand om också eftersom jag är ensam större delen av veckan, så vi har beslutat att sälja den dyra leksaken och låta någon annan sköta snöskottningen. Roines leksak.... det blir sorg ;-)


HÖSTVÄDER

Publicerad 2010-09-04 17:30:15 i Allmänt,

Så underbart väder det har varit idag!! Så där lagom kallt, solsken och härlig klar luft!! Det hela ledde till en liten höststädning ute i carporten vilket var nödvändigt, se här bara vilken härva av spindelnät jag fick ihop därute:

Det är kompakt packat spindelnät JA!! Undrar vart spindeln är som gjort allt detta, eller rättare sagt: jag vill INTE veta vart den "kuppjärken" är!!!

Ida var så klart med på sitt lilla sätt, dvs sov middag i vagnen medans vi höll på och röjde! Vagnen som för övrigt ligger ute på Blocket och väntar på att bli såld till någon annan liten goding. Den "riktiga" vagnen låg i skuffen och jag orkade inte hålla på att baxa den i och ur så då passade vi på att använda den "gamla" vagnen!

 

Jag satte Humle förra året, men då blev det bara en liiiten ranka. I år blev det en HUMLEPALM!! Dessutom har äppelträdet frukt att bjuda på i år =)

Inte bara ett äpple blir det utan hela 8 stycken!!!

NYA KLÄDER

Publicerad 2010-09-04 10:43:22 i Allmänt,

Igår fick Ida oväntat nya kläder från en familj som fått tjejkläder till sin då ofödda baby som senare visade sig bli en kille! Det var ROSA kläder och jag kan förstå att man inte vill ha det på en kille, sen får ni tycka vad ni vill om det. Blå kläder på en tjej är helt okej men riktigt rosa på en kille känns lite mer............... öh hur ska jag ta mig ur det här nu då............. feminint!?! Öh, jag lägger ner diskussionen där!! Iallfall: det var riktigt fina kläder så nu ska vi skicka tillbaka lite snygga pojkkläder (blå kanske) som tack!! 

Tidigare har Ida inte använt någon pyjamas utan sovit i enbart blöjan, men nu börjar hösten & kylan komma och det innebär ju att det blir rätt småkyligt även inne i huset så nu är det dax för: PYJAMAS!

Myspys delux, eller hur!?!

Den här klänningen införskaffade jag och Ida på Kupolen häromdagen:
 
och man ska väl vara fin när det är lördag! <3 (Det var dock lite svårt att hålla i flickebarnet och fota samtidigt)

Snart kommer Micke och ska titta på växellådan på 4-hjulingen, jag misstänker att Lottie är med och vill "syta" lilla gullefjunet =)

Morakarln kom inte och tittade på bilen igår heller, vad är det med folk egentligen?? Han ringde i torsdags och bönade om att jag skulle hålla på bilen till fredag fm så han kunde fundera, ringa och ge besked. Fredag morgon ringde han och sa att han skulle komma och titta på bilen samma dag, d.v.s fredag. Han skulle åka i 11-12 tiden från Mora och alltså skulle han komma hit på eftermiddagen sa han??? Trodde han att Vansbro låg vid sydpolen eller?? Ja det kanske han gjorde med tanke på att han inte hittat fram än................. Men nu har vi en seriös köpare, (egentligen en Morakarl det också) på bilen så Morakarl no 1 kan ta sig en tur till varmare breddgrader för min del ;-)

Gud vad jag är sugen att åka på Filipstads marknad JUST NU!!!

MITTEMELLAN

Publicerad 2010-09-03 17:19:08 i Allmänt,

Är det någon mer än jag som vet hur det är att vara mellan storlekar? Jag har ett par jeans i 52 som är förstora och massor av jeans i stl 50 som är för små, eller nja de går på men bilringen ovanför byxlinningen blir  osmickrande där den hänger över kanten så att säga.....  Jag ska kämpa på så ringen krymper, för då har jag massor av snygga jeans att ha på mig!! Promenader, promenader och bra mat och massor av vatten gör susen.

Jag har dock sett en lösning på mitt problem:

Borde ju hålla in en hel del??? Fast det kanske väller ut där nere, och hur snyggt blir det då ;-)

Den här bilden tog jag igår, det var mittemellan Nås och Vanå och någon var väääääldigt nödig och kunde inte hålla sig en sekund längre!! Tyvärr var moster My inte hemma så det fick bli bushen utanför "Prusiluskan" istället!! =)


Här ligger Ida i vagen med sin nya mössa och gamla  napp och hon bara stormtrivs!!!


Nedan ser ni Idas tvdebut, vi kollade in videosnuttarna vi spelat in igår och idag på vår platt-tv och det funkade fint.


Nu ska jag gå in och fortsätta vänta på Morakarlen som sa att han skulle komma och se på bilen idag, har väntat sedan kl. 12.00 och nu är hon 17:22, undrar hur länge man ska vänta egentligen? Ger honom en halvtimme till, sen drar vi på en räkleverans till makarna Israelsson!!

Det rör på sig....

Publicerad 2010-09-02 20:39:29 i Allmänt,

Jag tror nog vi kan bli av med Gamla Bettan som det verkar. En hel del skambud har det redan regnat in och i morgon så ska en seriös köpare höra av sig!! Fattas bara en liten städning av kärran, men det ska allt bli en liiiiten städning med tanke på priset! =)

Nu har DADDY kommit hem och Ida sover tryggt på hans mage

Dom är lika nöjda båda två............ Själv fick jag en liten egen stund vid datorn, så jag passar på att kolla mailen, blogga lite så klart och surfa runt på andra nödvändiga sidor!! På återseende.

GAMLA BETTAN

Publicerad 2010-09-02 15:49:28 i Allmänt,

Idag har jag fixat in Volvo 855:an på Blocket för försäljning.... Det har varit en trogen vän sedan 20 februari 2004

Servon fungerar inte som den ska och fjädringen bak låter lite misstänkt hårt, så för någon som tycker om och kan meka så är den här bilen en riktig pärla!! =)

Nu har vi en 7 sitsig Terrano istället =) Ju fler ju roligare har jag hört talas om!! Roine pratar om att ta ut sätet längst bak, jag förstår inte vad han talar om för det är ju det som gör hela bilen!! Hahahah. Nu delar vi inte samma uppfattning om just: the more the merrier...

Idag har vi tagit en supersnabb vända till Borlänge och införskaffat en videokamera för att kunna dokumentera delar av Idas uppväxt. När jag köpte en kamera sist så skulle man också ha kassetband att spela in på, men nu är det ett litet minneskort som behövs bara. Teknikens under, här hänger jag inte med ett dugg.
JVC GZ-MS110
Till kameran köpte jag ett 8 gb minneskort, hade ingen aning om hur lång film det kan bli på ett sånt kort, men efter lite efterforskning här på nätet handlar det om allt mellan 40 minuter till tre timmar beroende på vilken kvalitet jag vill ha på filmen!

GOTT Å BLANDAT

Publicerad 2010-09-01 21:39:36 i Allmänt,


Jag o lillsyrran Ailie gick runt Saltvik i måndags, då fick vi tom se regnbågen!! Om ni kollar noga ovanför Herrgårn´så ser ni den oxå!

En annan sak vi upptäckte var detta gamla träd vid hängbron i Träkol, dags att ta ner månne tro, innan det ramlar ner i huvudet på någon??


Idag har Ida sovit HELA dagen, jag har gått med Tina runt Saltvik, varit på sopplunch med kollegor, minglat på byn, städat nedre våningen på huset, bakat en kaka och gjort en lasagne och hälsat på grannen och genom lindrig övertalning fick vi med henne och Filippa på en promenad =) Men att blogga är svårt numer, jag har ju flyttat upp datorn och det blir lite bökigare när lilla Ida är med, hon vill helst INTE att jag sitter vid datorn ;-)

På bilden nedan sover hon i sin nya spjälsäng som vi har i "lekrummet" nere!! Fick lov att titta till henne flera gånger för hon bara sov, sov och sov, jag trodde nästan att hon blivit sjuk men hon verkar frisk fast riktigt trött bara: det sägs att det är jobbigt att växa.


Nya lekrummet börjar ta form, det är ju inte direkt stort så det är ju snart gjort att få det fullt!!



Nu är Ida sur på mig för att jag sitter vid datorn, nu ska jag gå och godnattmysa med henne!!!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela