Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Lycka till?

Publicerad 2010-07-29 11:52:27 i Allmänt,

Nu vet jag varför alla säger lycka till inför förlossningen... Det betyder: lycka till att få ut Junior därifrån magen för han har växt fast!! Igår kväll var jag SÄKER på att lillen skulle se dagens ljus som idag torsdag, Roine trodde redan på natten. Öppen 4 cm kl 19, den beryktade slemproppen hade tackat för sig och värkarna kom var 4-6 minut. De sa att vi fick åka till lägenheten i Falun och invänta regelbundna värkar för att sedan komma tillbaka. Och om vi mot förmodan inte kommit tillbaka på natten så skulle vi komma som i morse på koll. Värkarna kom och gick fast det blev glesare mellan dem. Kl 4 tog jag 2 panodil och då slutade de i stort sett helt och hållet. Efter ett par timmar på lasarettet idag så fick vi åka hem. Vi intog åter Barbros lägenhet få se vad som händer... Inget idag vad jag kan tro nu iallafall. Jag vet att ni är fler än oss som väntar, så jag säger bara; hav tålamod! Nu ska jag sova lite för det var inte mycket till sömn i natt inte. Adios Amigos

..

Publicerad 2010-07-28 11:08:35 i Allmänt,

Det drar ihop sig mina vänner............ i många bemärkelser!! Puss å kram!


* Hoppas ni slipper se några inlägg på ett tag nu

SOLEN I LÅNGHOLN

Publicerad 2010-07-28 09:03:00 i Allmänt,

Natten flöt på utan "störningar", vaknade i morse med lite molande värk på ett visst ställe så NU ni!!!!!! Kan det nog bara vara en vecka eller två kvar, hihi.

Har ni sett att vi har fått finväder igen, så underbart!! Synd bara att tiden ska tillbringas i horisontalt läge, kanske ska slå till på en solstol ute vid poolen?? Nja jag tror det blir jobbigt att komma upp ur den, men det finns väl bärgare?? =)

Det får bli soffan!!

STÖDSTRUMPOR ÄR BRA ATT HA!

Publicerad 2010-07-27 20:39:46 i Allmänt,

Ojojoj, det börjar bli lite småkämpigt att få på sig stödstrumporna nu. Bad Roine hjälpa mig på med dem i eftermiddags och gosse så han fick kämpa, men de gör nytta! Mina fötter är ganska okej idag, särskilt om jag jämför med i förrgår då en av labbarna såg ut på detta viset. (Ja den andra var inte mycket finare den heller).

Jag kan inte tro det är sant, ja att en fot kan se ut på det där viset.... Men det är ingen redigering what so ever gjord på den där bilden, jag lovar.

Här kommer en sista magbild också =)

Nu tror jag inte barnsköterskan frågar om jag verkligen är gravid, och vart barnet i så fall ligger, igen..... Som hon gjorde för 4-5 veckor sedan! Måste ha varit väldigt petit då, eller okej då hon tyckte jag var jämfet och såg inte att jag var gravid i 36:e veckan, stön.

Få se om förvärkarna fortsätter i kväll/natt eller om det lugnar ner sig. I morgon blir det nytt besök hos BM (jag tror hon är rätt less på att se mig nu, hihi) och så blir det väl Falun igen om varannandagsformen håller i sig!! 

Uppdatering (hemifrån)

Publicerad 2010-07-27 13:23:59 i Allmänt,

Här kommer på begäran en liten liten uppdatering om läget:

Så var vi hemma på farmen igen, precis som väntat. Jag vet inte vad det är frågan om borta i Falun men där borta håller sig mina proteiner sig på mattan!! (De slokar väl av trisstess, uttråkning mm). Jag och Roine fick idag välja om vi ville åka hem eller ta in på patienthotell över natten, valet var lätt. Mennnnnnn när vi kom till Floda började jag få någon form av smärtor (fråga mig inte vilken sort för jag har ju ingen ANING), skulle gissa på de allra första förvärkarna och de var inte att leka med! Så vi får väl se om det blir en snabbvisit här hemma eller om det dröjer några dygn/veckor än?

Ska iallafall boka tid för morgondagens sedvanliga besök hos barnmorskan ifall vi är hemma. För första gången är jag lite osäker, förut har jag varit absolut säker från dag till dag att inget ska hända. Tjejen i sängen bredvid hade gått över 12 dagar i morse så än kan det dröja ;-)

JIPPIE

Publicerad 2010-07-26 09:50:20 i Allmänt,

ironiskt sagt......... det blev en vända till!! Men jag är nog hemma i morgon igen skulle jag tro, hasta la vista alla trädkramare!!

Varför inte

Publicerad 2010-07-26 09:23:54 i Allmänt,

När jag vaknade i morse var ju min första tanke: -nej men varför inte ta en vända till Falun idag!!!!! *not.

Men återigen är det protein i urinet och överläggning sker i skrivande stund mellan barnmorskan och specialister på förlossningen. Jag har sagt att jag inte är jätteroad av att åka dit "i onödan" varannan dag, så ska de inte göra något, undersöka eller dyl så föredrar jag att stanna hemma!!! Så nu väntar vi på besked.


* Inget är som väntans tider. Nu förstår jag innebörden av detta ordspråk sett ur ett helt annat perspektiv än tidigare.........

Storstädning var INTE rätt melodi.........

Publicerad 2010-07-25 16:48:35 i Allmänt,

Snart är det bara en sak kvar att göra: putsa fönster!! =)
Tack för alla Era roliga förslag på åtgärder för att starta förlossningen, men jag tror att det Ni föreslår mest inte är så hägrande just nu om ni förstår vad jag menar ;-)

En sak som har varit bra idag är att vi har hunnit städa ihop uppe, flytta in spjälsängen i sovrummet mm. Allt är klart, ja nästan vill säga!! Det fattas ju bara en liten nu..........

Skötbord till övervåningen, ett provisoriskt som jag köpt på IKEA för X antal år sedan!! Så slipper vi springa ner varje gång det hänt en "olycka".


Spjälsäng och myspysfåtölj som jag kanske kan sitta i vid amningstider??


Barnkammaren är sig lik, har fått på mattan från IKEA och bäddat hög och lågsängen så det är då klart tills Junior är nog stor att ligga där, hehe.


_______________________________________
Fler bilder hittade jag i Roines mobil när jag laddade ur den ovanstående bilder: bl.a ett monster i hängmattan:

Om man tittar riktigt noga så är det inte bara ett, utan två monster i hängmattan!!

Så här långt har våran 850 gått, finns det någon spekulant kanske? ;-)


Och det här är min JÄTTETAVLA från Egypten som inte får plats på någon av våra väggar, till min stora sorg.

Personligt meddelande till Robert: Tavlan skulle göra sig jättebra på Industrivägen och till rätt pris så är den till salu....

Dagen Då allt borde dra igång......

Publicerad 2010-07-25 09:31:05 i Allmänt,

Jaha ännu en morgon, nedräkningen är klar då räkneverket idag står på dag 0! Inte bryr sig Junior om det heller.

Då jag vaknade i morse så fick jag ner mina fingrar mot handloven till hälften, de är lite svullna misstänkte jag och det bästa sättet att se HUR svullna var ju att ta på mig (försöka ta på mig) förlovnings/vigselringarna, right!! Håll i Er!!!!!!!!!

å där uppe var det tvärstopp!!! Förstår ni att de känns lite smått bulliga, mina fingrar!?! (Kan strax jämföras med falukorvar)....

Det kan ju också hända att någon av Er har hört talas om mina läppar? En nyopererad kändis kan slänga sig i väggen för det är ingenting i jämförelse!
   
Opererade läppar.......            Mina läppar

Vi kan väl säga att vi är jämnlika i läppstorlek i dagsläget...............

Kanske dags att tvätta fönster, promenera, följa doktorns order och sitta på hink med ångande vatten??? Eller har ni några andra förslag som kan hjälpa????? =)
p.s AF & ML: tänk inte ens tanken..... låt räddningstjänsten ägna sig åt annat!!

Egen pizza och tv-kväll

Publicerad 2010-07-24 20:53:42 i Allmänt,

Ikväll drog vi till Järna för att köpa thaimat på vinst och förlust men den lilla kuren var igenbommad... Så istället blir det hemmagjord pizza och lite mys i soffan! Vår UNDERBARA soffa.

Jag har en plan: den 29/7 är Eva Engman här och har konsert i kyrkan som jag väldigt gärna vill gå på ;-) Ni hajjar va?? Jag planerar = Det kommer aldrig att gå vägen!! Allt jag företer mig blir tvärtom vad jag tänkt mig, så kanske kanske kanske det blir en sista Faluskjuts före torsdag, smart tänkt va!! =)

Nu ska jag se lite på Americas funniest homevideos för det låter i soffan som det är ett riktigt roligt avsnitt i kväll. Ha det bra och ni som är i Malung, låt bli att berätta hur kul det var!! Jag tar igen någon kväll nästa år istället (kanske).

Gnuggen

Publicerad 2010-07-24 16:06:33 i Allmänt,

Vansbro - Falun - Vansbro: gnugg gnugg, det är min och Roines melodi. Att jag har havandeskapsförgiftning tror jag lika mycket på som att jag skulle vara självaste tomten!! Nej bara penicilliet får verka så har nog proteinerna nått sin rätta nivå = negativt!!



Idag är det 1 dag kvar till beräknad förlossning men som det känns så trivs Junior rätt bra och har tänkt sig att stanna en eller ett par veckor till!! Det gör iofs inget men han/hon blir ju så STOR att klämma ut, huga. Men det är väl att ta det när det kommer och inget annat. Ut kommer dom ju alltid har jag hört..

Igår när Roine skulle gå och få sin nyckel till patienthotellet så var det fullbokat så han fick vackert åka hem och det var ingen rolig historia, jag fick en jättedepp! Stackars Roine får åka fram och tillbaka, fram och tillbaka, inte roligt alls. Men nu har vi det ordnat med privat boende ifall det skulle bli en vända till så nu känns det tryggt, fast nästa gång SKA det bli på ALLVAR!!!!

Ja tyvärr blir det inte roligare inlägg än så här, det händer inte så mycket i mitt liv just nu (förutom Falun/Vansbro tur och retur). Igår fick jag iallfall eget rum och en TV, så den här gången hade jag kunnat tänka mig att stanna längre, men när det inte är något fel så är det allt göttgöttigöttgött att komma hem.

En gång i tiden hade Tina en beundrare som var några år äldre än henne som gärna ville skjutsa henne till Vansbro och vi kallade honom för Gnuggen... nu tror jag vi får ta över det smeknamnet om det blir fler resor.


Tur jag inte blev läkare.....

Publicerad 2010-07-23 11:19:33 i Allmänt,

Dr Ann hade fel, så ni kan ju vara glada att jag blev biståndshandläggare och inte läkare! =)
Eller iofs så hade jag ju urinvägsinfektion men det kunde ju vem som helst med de symptomen ha listat ut, men idag visade det sig att proteinerna fortfarande är höga +3 igen, vilket är orsak till en retur till Falu lasarett. Jag var inte alls beredd på det resultatet utan hade förberett mig på en stilla helg här hemma, i väntans tecken. Nu blir det avd 37/patienthotell för makarna Bergström.

Så hasta la vista så länge, få se om inte ni hinner få både en och annan rapport från lasarettet innan det är dags.

Besvikna??

Publicerad 2010-07-22 10:11:01 i Allmänt,

Jodå jag är fortfarande hemma och helt utan känningar av värkar eller dyl. Den enda känning jag hade igår var ilskan p.g.a jag dragit med urinvägsinfektionseländet så jäkla länge utan att någon gjort något åt det. Idag är det bättre efter tre penicillintabletter så nu är jag lite gladare!!

Gårdagen höll på sluta i Malung men det blev en kortare resa än så; Restaurang Saltvik!!

Pizzan var god (kolhydratladdning bör väl ske genom pizza)?? Men servicen var under medel och hade vi båda velat ha tandpetare så hade vi nog fått dela....

Så här eleganta var "såskupporna"


Nu får ni ursäkta min gnällighet men jag har sett på Gordons hells kitchen i några dagar så jag börjar bli lite "kräsmagad" då jag ska ut på restaurang =) =) =)

----------------------------------------------------------------
Jag hittade lite bilder från lasarettet i min mobil och den här tog jag för att visa Er hur urinbyttorna såg ut och då ska ni veta att de ställde fram 3 stycken åt mig + en lite mindre till morgonen!?! 



Trodde de att de fått in en kamel eller??
---------------------------------------------------------------

Igår när jag skulle åka ner till Apoteket för att hämta ut penicillinet så var det stopp efter Moravägen, det händer sällan förutom under rusningstrafiken (ja under Vansbrosimningen och Pepe Cup alltså). Två långa ekipage skulle ta sig ut ur korsningen och enl. räcket så tror jag att det varit lite trångt åt dem!!


Idag är jag övertygad om att proteinerna inte visar så hög poäng!! Få se om Dr Ann har rätt än en gång??

DR Ann har ställt diagnos

Publicerad 2010-07-21 13:47:04 i Allmänt,

För fyra veckor sedan ställde jag diagnosen UVI på mig själv, varför?
Besvären var klockrena utan att jag går in på några detaljer..........  Vad gjordes? Urinsticka togs och jag fick höra att det var inget fel och att det förmodligen var babyn som låg på blåsan.

På Falu lasarett påtalade jag återigen dessa besvär, redan i torsdags: inget gjordes, inte heller fredag, lördag eller söndag. Måndag fattade en ung undersköterska misstanke efter att ha tagit prov på en urinsticka och äntligen gjordes en odling!! Måndag/tisdag: inget provsvar. Idag; onsdag bekräftas det jag trott i en månad: UVI alltså urinvägsinfektion!!

Nog är det själva f.n att man ska behöva ha besvär i cirka en månad och ingen tar en på allvar? Hur kan detta ha påverkat babyn? Det vill ingen svara på idag......... Men det tog en fjärdedels timme att få penicillin utskrivet vill jag lova, med besked om att genast ta ett piller.

Vid eftersökning på nätet så skall en odling göras vid misstanke om UVI om kvinnan är gravid och dessutom ska kvinnan alltid medicineras om misstanke finns!!?! Vissa måste ha hoppat över den kursen helt antar jag. 

Denna lilla baciluskus som drabbat mig innebär oftast att det finns stenar eller grus i urinblåsan och detta måste åtgärdas, så det blir också en fortsättning på eländet, då de senare behöver avlägsnas: glädjen är stor!! *ironisk; jajamensan*

Iallfall så får jag stanna kvar hemma ett dygn till, proteinerna håller sig skapligt bra (+2). Kanske det kan bli en sväng till Malung och DANSBANDSVECKAN ikväll!!! Med tanke på att havandeskapsförgiftningen kanske i själva verket var en oupptäckt (+obehandlad) UVI så kan det ju teoretiskt vara så att jag har vilat helt i "onödan"!!

Still here.......

Publicerad 2010-07-21 09:11:43 i Allmänt,

Är fortfarande hemma, inget händer!! 4 dagar kvar och barnmorskan tror att det inte kommer att dröja, själv är jag inte riktigt lika säker.. Fast å andra sidan är det hon som är proffs på det här med barnafödande och inte jag!! Roine håller på barnmorskan för han vill inte vänta längre (är som ett barn på julaftons morgon) =)

Idag har vi tid kl. 10:30 och jag förbereder mig på en retur in till Falun (det kommer jag att göra varje dag framöver, för då slipper jag bli besviken om jag måste åka). Det är bra att alltid måla fan på väggen för då kan det som sagt bara bli bättre, det har jag hört!!!

Den här bloggen har blivit lite enkelspårig de sista veckorna, jag vet... Men det är ju inte mycket annat som händer i mitt liv än att äta, sova, vila, äta lite till och ja mycket mer är det ju inte nej!

Jag har tidigare sett den här nedräkningen till babyns beräknade förslossningsdatum som kilometerskyltarna längs Vasaloppsleden, först känns det overkligt långt och att jag aldrig kommer att nå mål och sen när det kommer ner på en-siffrigt så går det fort som bara den.... Nu är det ju faktiskt så att de här sista dagarna har känts lika lååååååånga som övriga 100-tals dagar som redan har passerat!!

 vs ??
Hm ja som ni ser hann det tydligen bli sommar innan jag kom i mål på Vasaloppet........
Sanningen: jag har aldrig åkt hela vasaloppet, bara tjejvasan men det räckte till!! EN gång och ALDRIG mera sa jag då, vi får väl se men jag tror jag vidhåller det för alltid.
P.s Jag hoppas verkligen att mustaschen inte hinner växa ut på "Junior" innan det är dax för honom/henne att se dagens ljus!!!

A good night sleep

Publicerad 2010-07-20 07:33:13 i Allmänt,

Nja riktigt härlig djupsömn infann sig inte, det vore nog en lögn att säga. Men det var ändå skönt att få sova i min egen säng om så bara för en natt!! Idag får jag domen efter kl. 14.30 då mitt urin återigen ska analyseras och jag skulle inte bli förvånad över en snabb retur, men nu ska jag njuta av dagen här hemma i Vanå.




AHHHHHHHH

Publicerad 2010-07-19 15:01:55 i Allmänt,

Home sweet home, Långholn Alabama!! Idag var doktorerna riktigt gulliga, de lät mig åka hem... Men inte utan restriktioner, jag ska dagligen träffa barnmorskan och om värdena på läckage av protein stiger ett snäpp så är det en enkel biljett in till salen på BB igen!! Det köpte jag med hull och hår.

Roine och Rasmus kom och hämtade mig och vi gjorde ett liiiiiiitet stopp på ICA Maxi innan det bar iväg hem. Jag är trött och slut efter fyra nätter med avsaknad av sömn så jag slumrade sött i bilen, tills en bil med husvagn framför bilen framför oss valde att göra en hastig vänstersväng! Tur att Roine var vaken och allert och fick hejd på våran kärra innan vi satt fast i kofångaren på audin framför oss.

Nu har jag tillfälle att packa om BB väskan och göra den i ordning för nästa resa, för nu Ni vill jag inte vänta så mycket längre! =)

Roine 35 bast

Publicerad 2010-07-18 22:31:26 i Allmänt,

Idag är det älsklingens födelsedag! Och den firade han med mig, här på lasarettet! Han har nog haft roligare dagar om vi säger så, men det var riktigt gulligt och snällt, men sån är han.... ;). Vi åkte hiss, fikade, pratade, fes, tittade på varann och på väggarna, lyssnade på en sovande snarkande granne, åkte mer hiss. Sen ville han åka hem! Vi får se hur de ska göra med mig... Imorgon ska en ny bedömning göras av läkare, en hel massa prover ska tas, vikt, hjärtljud på babyn, blodtryck, och uppskattning av Juniors nuvarande vikt. (Gode gud, jag blir religiös om junior väger under 4 pannor, tack på förhand). Jag har nytt hopp om att få åka hem imorgon. Det känns inte som Plutten tänker komma nästa vecka faktiskt, men man vet ju aldrig. Men värdena är bättre idag än igår och blodtrycket är så lågt så jag är rädd för att det är obefintligt snart, måste bero på det långsamma tempot. Nu ä dä natta! Snart ny dag igen, hejja!

Vad är väl en bal på slottet?

Publicerad 2010-07-17 09:09:06 i Allmänt,

När nån som jag kan ligga på lasarett och vila mig.... Det blev ingen hemgång idag heller... För mycket protein i urinet idag också, jag som inte ens knäckte i en äggvita ;). Idag tappade jag modet lite grand och insåg att jag ev. måste stanna här tiden ut, och kanske längre... 8 dagar kvar, men sen är det ju inte ovanligt att gå över upp till 14 dagar, dvs upp till 22 dagar!?! Men nu ska jag eliminera alla sådana tankar... Då så gott folk, återgår jag till att göra: de nada!

I grevens tid

Publicerad 2010-07-16 20:47:28 i Allmänt,

...gick mamma av chaufförsjouren. Igår kväll fick jag lov att åka in till falu lasarett pga magsmärtor och nu, fredag kväll, är jag fortfarande kvar. Men 'härta' ner er, det är ingen baby på gång än. Men proverna var så där, därför ville de ha kvar mig under observation. Vila i sjukhussäng, nicht roligt. Vilar hellre hemma i underbara soffan och egna sängen... Dagens höjdpunkt var när Roine och Rasmus kom på besök. Samla urin har ju också varit en riktig höjdare.... Spännande att se vem som får ihop mest pink i burken innan kl 07.00. Tävlingsmänniska som jag är, tror jag att jag satsar på mig själv! :) kvar att göra idag är att duscha och fortsätta ligga i den har höj- och sänkbara bingen, den är INTE bekväm!! Ja men nu vet ni vart jag är och jag tror att jag får åka hem igen i morgon förmiddag, om inte så tror jag att jag ledsnar ur och självutplånas.

Olika sorters bröst

Publicerad 2010-07-15 15:52:58 i Allmänt,

En familj sitter runt det digert dukade matbordet på julafton och sonen frågar om han kan få ställa en fråga. Pappan svarar.
”Ja visst, fråga på bara”
Den unga mannen frågar sin pappa:
”Pappa, hur många olika typer av kvinnobröst finns det egentligen?”
Pappan blir först lite förvånad, men svarar:
”Jo min son, det finns tre sorters bröst. I 20-årsåldern har kvinnan bröst som är som meloner, runda och fasta. Runt 30 – 40 års-åldern är brösten som päron, fortfarande fina men lite hängiga. Men efter femtio, blir brösten som lökar”
”Lökar?”
”Ja, när Du ser dem, får de Dig att börja gråta”

Detta utlägg fick både modern och dottern att se rött, så dottern säger:
”Kan jag få ställa en personlig fråga?”
”Mamma, hur många typer av penisar finns det egentligen?”
Mamman blir också lite förvånad, men ler, tittar på sin man och svarar:
”Jo min dotter, en man går igenom tre faser. I 20-års åldern är en mans penis som en ek, ståtlig och hård. Runt 30 – 40 årsåldern är penisen som en björk, flexibel men pålitlig. Men efter femtio blir penisen som en julgran.”
”Julgran?”
”Ja, död från roten och kulorna hänger där bara som dekoration.”



Mobilrensning

Publicerad 2010-07-14 18:32:59 i Allmänt,

Om någon frågat mig idag vad jag gjorde förra året, för ett halvår sen eller den 13 februari så har jag inte kunnat svara på något av datumen.... Men när jag nu tömde mobilen på bilder så ser jag ju på ett ungefär vad jag har gjort under de olika årstiderna. Utan bilder så minns jag ingenting!!! Här har ni ett axplock av vad som har hänt det senaste 18 månaderna i mitt liv!

Förra vintern, Tina hängde med upp till Sälen då jag skulle upp och köra taxi. Det blev snabbt påkommet så hon fick torka strumbyxorna på vägen upp............


Egypten 2009
Partypinglorna/syskonen Brakskit i sitt esse:


Roine vaktar handväska


Jag, Sanna och Erika for till Turkland


Pridefestival i Stockholm
¨

Gammalt kök blir som nytt



Ålandsresa
Vissa hade roligare än andra....... Här slutar nöjesresan för ett tag för de här killarna som nu har date med John Blund antar jag.

Senast jag tog en isande kall starköl var på den här Ålandsresan i slutet av oktober, ev. början av november 
2009. När jag kom hem blev det (några dagar senare) inplantat av befruktat ägg....... och hur den resan gick är ni redan bekanta med!! OM ni har glömt så kan jag lägga ut några mobilbilder för att påminna Er.

2000:- i böter för fröken Berglund OCH en fläskig punka utanför hospitalet....

Men inget ont som inte har något gott med sig.......... 17 veckor senare fick vi se den lille/lilla

* (Ailie nu vet du hur jag tagit bilden va)  ;-)


Den här ska vi köpa åt Junior bara han kommit ut och vi ser att allt har gått bra!!

Roine tittade redan vid v. 17 på vilka leksaker som kunde bli aktuella....


För övrigt så har jag käkat ärtor med larver


Någon körde ner 4-hjulingen i diket


Jag har utseendemässigt inte gjort någon större ansträning till förbättring på 9 månader. Jag gick hösten 2009 från partymakeup

till makeup a la naturell, okammad och dessutom +11 kg.... Men vad gör väl de´för snart ska vi bli tre!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Mamma går av jouren idag

Publicerad 2010-07-14 18:08:30 i Allmänt,

Smsade morsan när jag vaknade i morse och det stod så här: Nu har du bara jour en natt till, sen kommer Roine hem. Nu visade det sig att han kommer hem redan i kväll så nu kan mamma fira med en bira eller två =)

Idag har jag hjälpt Tina lite med ett skolarbete som legat som ett ok på hennes axlar. När vi kom var hon tyst, purken och suckade högljutt, men allteftersom arbetet fortskred började hon vissla och på slutet även sjöng hon högt och glatt!! Vilken donna! Jag vet precis hur det är att halka efter med eximinationer, omtentor mm: det tar emot så det finns inte ord för det. Det är faktiskt roligare att rensa avlopp, städa garderober, göra rent toalettstolen med en tandborste och putsa fönster med enbart kallvatten och det vill inte säga lite det!

Tidigare idag har jag, Anki, Elin och Tintin käkat lunch på Selins: på uteverandan!! 2:a gången i år, det blir allt. Det var trevligt så det måste vi göra om snart. Jag hittade en bild från förra sommaren på mig, Anki och Elin då jag tömde min mobil på bilder idag. Det var visst lika fint väder då som det är idag...


Sedan tog jag en tur till Jontnilstjärn och klarade av årets premiärdopp (för Plasket räknas INTE som dopp då det är mellan 27-32 grader i poolen). Helt ensam näckade jag i tjärn då det plötsligt kom två bilar................ nejdå nu spårade det ur igen, jag hade så klart baddräkt och det kom inte en enda bil!! Vad tror ni om mig egenligen?? =)

Här har ni bildbevis på att jag blött ner mig idag iallafall!!


och kolla bara vilken underbar plats att vara på!!

Tirrsdag....

Publicerad 2010-07-13 20:26:40 i Allmänt,

Jaha så har ännu en dag snart gått!! Vet inte om jag ska säga att dagarna går fort eller långsamt, kan inte bestämma mig. Stundtals sitter jag här hemma ensam och häckar och tycker att livet är tråkigt, men sen i nästa andetag kommer jag på att det blir inte bättre än vad jag gör det till och så blir allt ljusare och roligare igen.......

Idag kom mamma och hämtade mig (jag hade ju bilen kvar i Hulån efter gårdagens utflykt till Malungsfors), hon handlade först ekologiskt på Handelsträdgården i Sandbäcken och lite senare slank vi in och köpte oss 10 liter Hulågubbar =)  Gubbarna rensades och när jag ändå var varm i kläderna passade jag på att gå lös i mammas kök, till hennes stora fasa!! Mina fötter svarade ganska direkt med att säga: popp och bli grova som timmerstockar. Jag åkte hem för att vila och dåååååååååå drog åskan igång igen, jag som gillar att vila framför tvapparaten, ;)

Då beslöt jag mig för att göra ett besök hos syster yster, det var ett tag sedan sist, har mest hämtat och lämnat barnen..... Efter en timme så beslöt jag mig för att åka på Konsum och fixa ingredienser till något bakverk, inför det/de sundande födelsedagskalasen (planerar för tre födelsekalas inom tre veckor, hipp hipp HURRA).
Detta var bl.a vad jag köpte, vad tror du det blev för bakverk?
   +      +  

Här får ni en ledtråd.........


Eftersom jag glömde att köpa degistivekex så tog jag och gjorde det bästa av situationen, dvs:
  =

Voila:

 4 stycken engelska cheesecakes!! och två miniatyrer till smakprov..... De som är rosafärgade är cheesecakes med mixade jordgubbar i, jättegott om kocken själv får uttala sig!

Diverse

Publicerad 2010-07-13 10:44:06 i Allmänt,

Igår fick jag besked om att jag inte behöver vila lika intensivt längre, snacka om att det var en befrielse. Men magen börjar bli tung nu och det är inte lika lätt att röra sig längre, så viss vila behövs ju ändå för att avlasta ryggen mm.

Iallafall så åkte jag till mor en vända och vi kom fram till att vi skulle åka på kalas, ett kusinbarn i Malungsfors som fyllt för flera veckor sedan (sena som alltid). Så dit drog vi iväg och kom hem igen när klockan var 20.00. Då var "faktiskt" min energi slut så bilen fick stå kvar i Hulån och jag hoppade av hemma...

Hade ingen lust med något så jag gick och lade mig kl. 21.00 och vaknade 03.00 av blixtar och dunder!!! Vilket väder, och vilket skyfall!! Jag känner mig rätt liten när åskan drar igång på det viset, hjälplös.

Men nu kom kära mor, ska gå in och höra vad "vi" har på gång idag =) (För nu är jag ju pigg och utvilad igen).

Älskade socker

Publicerad 2010-07-12 13:44:10 i Allmänt,

Det var ingen graviditetsdiabetes, ingen sockersjuka för min del alltså!!!!!! Åh, phu och yes. Jag firade det hela med en bulle och ett glas saft hos grannen, en sk. bullfika =)

Jag hade dock +1 av äggvita i urinet vilket är en indikation på början till havandeskapsförgiftning, men den strängaste delen av vilan är för tillfället AVSLUTAD!! Det har varit tråkigt, långsamt och främst deppigt. Trots att några av mina vänner har hört av sig så har jag känt mig ensam och övergiven, här hemma i min soffa.

Nu har temperaturen stigit så jag knappt orkar ha kläder på mig........... måste nog dra igen ACn tror jag. Fast först ska jag dra ner på byn och kolla in utbudet av en viss sak (kan inte skriva vad) på en viss affär eftersom Roine fyller år på söndag!

När jag kom hem idag satt det en stor fjäril i fönstret....... samma sort som satte i fönstret på Rutsbrogården för cirka ett år sedan, som ev. var en hälsning från farmor. Kanske hon ville önska mig lycka till, då hennes barnbarnsbarn snart ska komma till världen!?! Fjärilarna sitter på samma sida av fönstret också, men de ser lite olika ut, tyvärr är den här senaste bilden tagen med en sämre kamera än den 2009, men det var lite kul ändå.

Fjärilen juli 2010


Fjärilen från augusti 2009


Blixtar och dunder,

Publicerad 2010-07-11 22:15:54 i Allmänt,

Jäklars vilken åskknall det blev här på förkvällen, tur att dator och tvapparater var urdragna annars hade de nog hamnat i teknikhimlen!!

Ikväll gick Roine och lade sig i 19 tiden eftersom det är jobb i Norge som gäller i morgon igen (han åker kl. 03.00). Appropå Norge har ni hört den här?

I Norska Tullen:
Tullen stoppade en personbil som ville in i Norge via Svinesundsbron. Det var fem svenskar som kom åkande i en Audi Quattro.
- Vad är det nu då? Varför släpper du inte förbi oss, frågade föraren.
- Nej, nej, nej, det går inte! sade tulltjänstemannen medan han lutade sig in i bilen och räknade på fingrarna.
- En, två, tre, fyra, Ni är fem stycken. Det är en för mycket förstår ni väl?
- Vadå? sa föraren. En för mycket?
- Ja, Quattro, fortsatte tullaren, det vet ni väl att det betyder fyra! Ni får bara vara fyra i den här bilen om ni vill in i Norge.
- Men, snälla, sa föraren. Det förstår du väl att bilens modell bara heter så? Det har ingenting med antalet passagerare att göra.
- Jo, sa tullaren. Quattro betyder fyra och ni är fem. En måste kliva ur.
Svenskarna i bilen blev mer och mer irriterade över den nitiske och oförstående tjänstemannen vid Statliga Norska Tullmyndigheten.
Ordväxlingen blev mer och mer högljudd men eftersom det inte gav någonting, bad föraren att få tala med tullarens chef. Eftersom nu inte denne tjänstemannen verkade riktigt klok måste väl åtminstone chefen vara det...
- Nä, det går inte, sade tullaren och skakade på huvudet. Han är inte tillgänglig.
- När blir han det då?
- Så snart han har pratat klart med två danskar i en Fiat Uno.





What?

Publicerad 2010-07-11 12:31:42 i Allmänt,


Tror ni att detta är GB gubben som har slagit knut på sig själv?? Nejdå det är bara Roineponken som svingat sig upp i Lottie och c/o s nya hängmatta.......

Idag har maken bjudit på pannkaka, jordgubbssylt och grädde, det smakade förträffligt. Jag sitter här precis på att undra om cykling ner på byn ingår i ordinationen vila?? Borde iallafall inte vara lika stressande som att ta bilen ner i myllret en dag som denna.

Men jag får väl sitta här och tråka en dag till, i morgon ska jag iallafall få åka till vårdcentralen och göra en glucosbelastning, nästan så det känns roligt!! Yeay!! <3

FAVORITER

Publicerad 2010-07-10 14:42:19 i Allmänt,

Jag har fångat två av mina favoriter i samma foto idag, kolla bara så får ni se:

Roine och grillspett!

Ja som ni säkert förstår så bestod våra lunch/middag av grillat idag, och uttråkad som jag var passade jag på att fota den fd grisbaken.....

Som ni säkert förstår så har jag en aning lååååååångtråkigt just nu, hehe.

Grönsakerna i potatislådorna växer för fullt, har t.o.m provsmakat sallad idag. Några ärtor syns inte till än, men de kommer med stormfart...


Morötterna har också kommit upp en del och det finns kart i jordgubbs"längan" nedanför.


Veckans absoluta nyhet är dock att det även finns kart i äppelträdet, för 1:a gången!! Skit samma att plommonträdet dog, vi får provsmaka äpplen till hösten!!!


Roine och Fredrik har slitit ont med veden idag och svetten lackar vill jag mena, ja på mig alltså...... det är faktiskt jobbigt att se på

Dagens aktivitet kommer att bestå av att jag följer med Roine när han skjutsar hem Fredrik till Dala-Järna, lagom utmattande.



Viktig uppgift idag....

Publicerad 2010-07-10 10:31:53 i Allmänt,

Är det fler än jag som har problem med att få i sig tillräckligt med vätska?? Idag har jag laddat en 1,5 liters petflaska som jag MÅSTE dricka upp innan kvällen!! Som ni vet har jag inte så mycket att göra så det borde ju "hinnas" med.

Mamma, Christer, Ailie och Amanda är i Åmål på bluesfestival och enl. rapport därifrån så är det toppen!
Photo: Tony Berg
Själv föredrar jag lite annan sorts musik, men festivalstämningen är det nog inget fel på =)

Idag är det 15 dagar kvar till beräknat förlossningsdatum, det känns helt overkligt........... Visst känns det att det sparkas hej vilt i magen och att det blir tyngre för var dag som går men att det ska ligga en 3,5-4 kilos baby och vänta där inne är ganska svårt att förstå. Jag hoppas att Junior kan vänta tills på torsdag iallafall, för nu ska Roine jobba sista veckan i Norge innan han får semester, men det är jag rätt säker på att han/hon gör också?!? öh........

Boring

Publicerad 2010-07-09 21:53:34 i Allmänt,

Det här är ju värre än värst!! Att få lov att ligga stilla hela dagarna och inte göra nått... På byn är det fullt liv med simmare och Vansbrobor om vart annat och jag har siesta. Måtte jag inte gå två veckor över tiden för då skulle det betyda att jag ska ligga här som en valross i en hel j..la månad till!?!?! Det får inte se helt enkelt....

Vila och inga sötsaker, vad finns det mer i livet?? Jag har t.o.m sett på barfotaErnst idag, inte bara en gång utan två och det vill inte säga lite det.

Nu ska jag fortsätta deppa över min viloperiod: ha så kul ni som får gå barrundor, simma simningen, kapa ved, klippa gräs, baka... ja ni som får röra Er mesta delen av dygnet över huvudtaget.

Som tur är har vi varit till Robert en vända OCH till grannarna så det blev någon liten ljusning idag iallafall =) Tack och bock för det!!!

Förresten, vet ni vart man brukar ha svamp?? JA jag vet iallafall, man kan ha det i mat, mellan tårna, i skogen mm. Det jag inte visste var att jag hade odling hemma.........

Nån som vet vad det där är för liten rackare????


Tror ni det kan vara en sån där man får roligt av?? Kanske jag ska prova,
ifall ;-)

INGENTING

Publicerad 2010-07-08 15:03:14 i Allmänt,

En hel dag då jag gjort: ingenting!! Åh, det är ju inte skoj alltså.......... Just nu är Erica och Jossan här och klyver resp. kastar in ved och jag sitter inne som en latmask och gör: ingenting!! Men men det är bara att gilla läget, Junior kommer i första hand!! <3

Jag har fixat lite käk iallafall, Jossan åt men Erica är envis och kör på i vedhögen istället. Helt plötsligt började det att skrika där ute och jag trodde hon fastnat med fingrar eller ev. hela handen och då blev det fart på Fru Bergström. Tack och lov så var det "bara" ett litet myrbo som orsakade denna höga ton!!

Back to nothing................. ciao

Soligt och fint

Publicerad 2010-07-07 20:55:23 i Allmänt,

Hur snygg brännan får man med stödstrumpor, byxor till knäna, solskyddsfaktor 20?? Skönt att det är soligt och fint tänkte jag och drog till grannen på lite solning. Det gick väl 40 minuter sen var jag så "igengrodd" p.g.a allergi att det var att slänga sig på hojjen igen och åka hem!! De bruna fläckarna i ansiktet hann växa iallafall.

Någon som trivdes i solgasset var Filippa!! Se så hon njuter (jag var inte säker på att hon var vid liv ett tag där)..


Mamma kom med lite "myrlådor" som nu står i pannrummet, Ailie och Amanda satt i bilen och de drog ganska snart hemmåt igen. De hann knappt av gården förrän Sanna och Jossan kom på cykel i värmen!! Jag slängde snabbt ihop det som huset kunde frambringa: en äppelpaj och efter vi fikat så skjutsade jag hem både tjejerna och cyklarna.

Det jag gjort idag är att tanka bilen, handla allergimedicin och en shoppingvända på Konsum: duktigt va!! Ni måste väl hålla med om att jag har "hållit mig på mattan" skapligt iallafall.

Nu blir det telefonsamtal till darlingen och lite tv innan jag ska byta från soffa till binge.

Enchiladas såg smarrigt ut

Publicerad 2010-07-07 08:40:10 i Allmänt,

Igår var jag och delar av La Familia på Rhodis och käkade middag, och knotten käkade på oss. Jag fick sitta på en uteveranda en gång i sommar, så knotten fick tugga i sig bäst de villel!! Affe beställde in Enchiladas och det såg ju supergott ut så det kan hända att någon sådan kan slinka ner framöver...


Övrigt som hände under dagen (mellan mina vägräta viloperioder) var att vi softade lite vid älven, nere vid Jofsen. Pojkarna byggde ett fort där fiskarna kunde bo!


De var i och doppade sig x flera och jag önskade jag kunde hänga på: vädret var UNDERBART!!

Pojkarna fick frågan vad de ville göra och de ville åka vidare till Åktjärn för där finns en lös brygga/flotte som de kan leka på! Vi packade min nya picknickkorg och tog en vända.........

Kylbag och picknickkorg i ett, köpt på Classes i Insjön: passar super en dag som denna!!

Ailie och Amanda kom också för att bada


Viktor var på flotten/i vattnet/ på bryggan/ på flotten/ i vattnet......... som en studsboll!!


Tänk om jag hade 1/4 del av den energin!!!!!!!!! Men det har jag inte och en ursäkt kanske kan få vara att utsikten nedåt ser ut på följande sätt: 

Vart är fötterna??????????????????

Idag väntar ett krig mot myrorna ute i pannrummet, men den har mamma sagt att hon ska sköta så slipper jag dra i mig en massa kemikalier.......... Så för min del väntar lite frukost och sen softning i vägrätt läge enl. rekomendation från läkaren i Mora!! =) Det blir en lugn dag idag.

KOM I HÅG!!

Publicerad 2010-07-06 13:37:47 i Allmänt,

När man som jag är lös och ledig varje dag kan det vara enkelt att komma ihåg de få saker som finns i ens agenda. Det enda som finns nu är ju vilan och besöken på MVC och Mora las..... och tack och lov: barnvaktsstunderna!! Dagarna går ju sååååååååå långsamt utan någonting att göra, när pojkarna kommer går då tiden snabbt! Ikväll är det cykelbingo men den måste väl tyvärr hoppas över då det kanske inte kan räknas in i kategorin: vila? Istället blev det Rodis och en kebabrulle med la familia!! Det var lugnt och vilsamt =) =) =)

Jag frågade barnmorskan i morse hur denna vila egentligen skulle se ut!?!? Hon sa att jag helst skulle ligga på sofflocket med fötterna högt, hela dagarna, stön!!!!!! Helst skulle jag inte ens läsa en bok utan hellre lyssna på ljudböcker... Det närmaste jag fick komma Vansbrosimningen var från land, på en stol! (Tur jag inte betalat anmälningsavgiften). Jag tar det som goda råd sen får vi se hur det blir med ljudböcker och sofflocket hela dagarna.

Det barnmorskan också sa var att knodden kan i stort sett väga vad som helst, då det ej finns något säkert sätt att mäta/väga barnet på i magen ?? (Phu, det kanske inte blir en "foster"matchvikt på 5 kg trots allt).

Det som händer nu är följande:
* En sund och hälsosam kosthållning, mycket vatten
* Besök MVC på måndag morgon (glucosbelastning mellan kl. 08.00-10.00)
* Jag får endast deltaga i tjejsimmet (skojar bara)
* Nytt besök på Mora las den 19/7 ev. tidigare om de upptäcker något alarmerande på måndag den 12/7.
* Vänta vidare på Junior.......... magen ser dock mogen ut nu så snälla Junior: kom ut!!!

Mora las...

Publicerad 2010-07-05 11:46:35 i Allmänt,

Det har väl gått bra länge nu tycker jag, så att det kommer ett "litet" bakslag är väl bara att ta med i beräkningen...

Iallafall: babyn väger uppskattningsvis: 3,4 kg +-300 g!?!?! =O och 20 dagar kvar á 30 gram per dag, vilket vid snabb huvudräkning skulle betyda att Junior väger 4 kg när han/hon ska ut! Iallafall inte mer än 5000 gram sa överläkaren i Mora, upplyftande!! Men nu finns det ingen återvända, ut kommer Junior på ett eller annat sätt, det är jag övertygad om!!

Urinprov har de i Vansbro inte tagit sedan inskrivningen och det var hög tid påpekade överläkaren i Mora och det visade sig att glukosvärdet var mycket högt och att jag ev. kunde komma att få havandeskapsförgiftning. Därför rekomenderade hon mig min favoritsysselsättning: vila......... stön. Vila är TRÅKIGT!!! Jaja, det är väl så då, får bunkra upp med tidningar och kanske någon god bok (har bara böcker om förlossning och förlossningssmärta hemma, lät inte det uppmuntrande så här vecka 37+0). Man har också i Vansbro missat den andra glukosbelastningen som skulle ha gjorts i grav.vecka 30, så nästa veckas höjdpunkt blir ju att dricka en sörja som smakar som outspädd saft och sedan sitta ner och vänta i en timme eller så. Om babyn fortsätter växa alltför snabbt eller om jag blir "sämre" så kan förlossningen komma att sättas igång.

Sammanfattingsvis: big baby på väg, högt blodsocker, ev. födas tidigare om det blir havandeskapsförgiftning, ny tid hos barnmorskan i Vansbro nästa vecka och åter till Mora den 19 juli. Ja det var väl allt........... ja just ja den där jäv..a vilan också. (Tur jag bakade matbröd igår då, hihi).

Tack Ailie för trevligt sällskap till Mora t.o.r. 

Största möjliga tyssssstnad!

Publicerad 2010-07-04 12:24:26 i Allmänt,

Klockan är 12:15 och lugnet sänkte sig över Moravägen 86 igen... Den röda partybussen lämnade grusvägen, den var FULLPACKAD och var det riktigt tattarlass som bar iväg hemmåt. Nästa vecka är det simning och då puttrar det nog till upp för backen igen då Tina hyrt ut sin lägenhet även då.

Själv satt jag ut annons om att hyra ut huset men beslöt mig i sista sekund för att ta bort den. Allergin, vätskeansamlingar i kroppen och ökat tryck över allt har fått mig till att tänka om, det får bli uthyrning nästa år istället (kanske). För det är allt gött att sova hemma, särskilt med en mage som växer så det knakar, liksom övriga kroppen!!

Idag har jag gjort en dundertabbe!!! Tog bort nagellacket vid nya köksbordet, lade bomullstussen i ett kuvert som jag skulle slänga och gick igenom resten av posten.... Hur dum får jag bli?? Acetonet gick så klart igenom kuvertet och luckrade upp lacken i bordet så det blev en mastodontfläck!!


Jag har försökt med matolja, teakolja, antikvax mm men skadan är gjord. Är det NÅGON som har ett tips på hur man kan "lindra" fläcken så emottages den TACKSAMT!! Jag ska till Mora i morgon så jag ska gå ner på möbelrondellen (där vi nyss köpte bordet) och höra om de har något lack i motsvarande färg så jag kan fila tll det lite och förbättra något... Men sen får det bli vaxduk på!!!

En dag i karantän,.... typ....

Publicerad 2010-07-03 19:33:03 i Allmänt,

Det har banne mig inte gått att vara ute idag!! Jag som ÄLSKAR värmen har tvingats leva i celebat tänkte jag skriva, karantän menar jag... Inne, isolerad från alla partiklar som flyger omkring där ute!! Det suger som Viktor 6 år skulle ha sagt! Jag höll på att klia sönder hornhinnan, iris och hela ögat ett tag men tack vare Roine lyckades jag sluta efter kommentaren: jag vet att det är skönt för stunden men SLUTA KLIA!! Jag trodde aldrig jag skulle säga det här men jag gör det ändå: JAG ÖNSKAR DET KUNDE REGNA I MORGON!!!

Vi tog trots allergin en sväng med bilen till OKQ8 för en glass och därefter en vända till svärmor, där blev allergin akut så vi fick åka hem till min trygga vrå i tv soffan.

I kväll har vi fixat baconkorv, majskolvar, melon, kålsallad, gurk- och morotsstavar och det var riktigt gott! Kul att grilla något annat än kött för en gångs skull.


Några ärtor och hemmagjord sallad blev det dock inte denna gång..... De behöver växa till sig ytterligare!


Det är nu exakt +26.2 grader ute och 26.8 grader inne och vad har Roine på sig tror ni?? Ni som känner honom väl svarar nog: långkalsonger!!
.
.
.
.
.
och rätt svar är:

långkalsonger, i fleece dessutom!! =) Ehe, jag svettas bara jag ser på honom, jajamensan, men han bara säger att: de e gött!

ALLERGIN gör mig TOKIG!!!

Publicerad 2010-07-03 09:07:58 i Allmänt,

Ni som inte är allergiska kan skratta er lyckliga. Det är en plåga.... Min allergi mot pollen har tydligen försvunnit men den mot hö, gråbo mm finns kvar i samma utsträckning som tidigare. Helgen när Big Lake Run är (just den här helgen), är den helg när det brukar dra igång och mycket riktigt, så även denna gång. Ögonen rinner och kliar, det finns onätt med snor i min kropp, och för en gravid kvinna som jag som har svårt att hålla tätt vid en normal nysning är det nästintill OMÖJLIGT med allerginysningarna!! Får nog börja med Pampers för egen del snart, ;)

Någon sovmorgon idag var det inte att tänka på. Klockan strax efter sju kom pojkarna in och ropade: Jag tror att Jossan sover än, ska vi gå upp och titta?!?!? Hon sov men när de kom in så var hon nog mer än klarvaken, hon också!!

Det är jobbigt att ligga på sidan och sova hela tiden, handlederna jäser och fingrarna är som falukorvar: graviditeten har börjat!! Tänk att det tog nästan 8 månader och en vecka innan det blev besvärligt (ni som följt bloggen förstår att jag har har glömt bort hemorojder, invärtes åderbråck, smärtor vid promenader och det tidiga illamåendet).

Idag hade jag tänkt att åka på auktion i Nås men mamma drog sig ur så nu är jag på tvik hur jag ska göra. Jag behöver ju egentligen ingenting och Roine står i vedhögen så jag känner att jag borde stå hemma och sköta markservicen då jag inte är till så stor nytta i vedhögen!!! Förresten så är Nås inte det bästa stället att åka till, när jag redan är superallergisk.

LILLSTUGAN

Publicerad 2010-07-02 22:48:16 i Allmänt,

Efter några års tomhet är det nu folk i lillstugan igen. Tina och grabbarna kamperar där i helgen! Jossan är smart, hon sover inne i huset. I morgon ska dom till sommarland i Leksand, själv hade jag gärna hängt på men jag bör nog hålla mig lite i vila och börja kolhydratladda nu istället!! =)

Det ska bli intressant att se hur det lilla livet ligger i magen, kanske man t.o.m kan se om det finns en antydan till en liten snorre eller ej ;) * Nej då Roine, vi ska hålla ut, fortsätta vara nyfikna och låta det bli en överraskning, jag lovar!!!

Ledighetskommittén

Publicerad 2010-07-02 18:16:10 i Allmänt,

Idag var det två stycken medlemmar ur ledighetskommittén som var ute och svirade. dvs jag och Roine! Först blev det ett planerat besök hos barnmorskan som konstaterade att babyn växt MYCKET och hon vill att vi ska åka till Mora för ett extra ultraljud där de kollar barnets vikt och läge....... Detta ifall babyn är så stor att de måste starta förlossningen tidigare!?!?! =) (inte oss emot). De ringde från Mora las ganska omgående och på måndag morgon ska jag infinna mig där och Ailie tänkte slå följe för att se sin lilla systerdotter eller systerson för första gången, om dock på en tv skärm!

Sen skulle vi hämta rökt kött i Mora men tog en liten omväg via Clas Ohlsons där Roine fick ett nytt skydd till sin mobil. Roine var också spekulant på en väska:

Inte den där.............. det blev ingen alls för det fanns ingen som passade herrn i smaken!

Sen for vi över till Mora och vi passade på att veckohandla när vi ändå var i stan.


Färden gick vidare till rökeriet och sen hem och jag ska erkänna att jag sov nästan hela vägen hem, zzzzzzzzzzzz.

Vi köpte en pool som vi nu har satt upp ute på gräsmattan. Den rymmer ungefär 1000 liter men vi har bara haft i liiiiiiiiiiiiiite vatten idag. Varför kan ni då undra? Jo för jag och Tina gjorde en oförglömlig sak för några år sedan och körde slut på allt vatten vi hade i brunnen. Vattnet var brunt i 2-3 veckor och maken var inte så imponerad och han låter mig inte glömma det där lilla lilla misstaget, ops!

Tina och pojkarna ska bo i lillstugan i helgen då Tina har hyrt ut sin lägenhet till fotbollsfolk som är här på Pepe Cup. Jag har snabbt och enkelt fixat ihop en liten rabarberpaj (för att jag såg att Tina letat tag på ett recept och hade rabarber med sig), så nu blir hon nog överraskad när hon kommer tillbax från Konsum.

Oh what a day

Publicerad 2010-07-01 21:26:48 i Allmänt,

Tack och lov för mina nya fina stödisar!! De är mina nya bästa vänner, fötterna höll sig skapligt i schack trots 2 timmar på IKEA, 2 timmar på Bergvik och lite tid på Toys r us och Biltema.... Sen åkte vi ut ur Karlstad så att Elin fick ta sig ett dopp. Samtidigt passade mina fötter på att doppa sig utan stödstrumpor och POFF sa de så svällde dom upp som två ballonger och det var bara att krypa tillbaka ner i de svarta långa strumporna så blev fötterna glada igen!

Men låt oss ta det från början............ 08.00 hämtade jag upp Anki och Elin vid hängbrofästet i grönalid. Elin hade packning med sig så vi hade kunnat åkt till Kina fram och åter och hon hade inte hunnit haft långtråkigt =)

Det var Elins första visit på IKEA och jag tror hon var spänd av förväntan!


Det var mycket saker som hägrade där inne, jag och Anki var mer drabbad av köpmammun än Elin vill jag lova!! Jag kom hem med en matta till barnrummet, nya stolsdynor, 15 matlådor i plast, nya dricksglas, 2 nya mjukisbyxor åt Junior, bordsunderlägg mm. 
 

Det var cirkusfeber där inne och Elin fick en ballong av en clown (som hon senare "råkade" smälla ute på parkeringen).


Jag hade tänkt köpa mig en strandväska men det hela slutade med att Elin handlade 3 artiklar på Glitter och därför fick en skitsnygg en i zebratyg (som jag försökte narra av henne för en billig penning men där gick jag på en nit).... Jag blev utan, får kolla någon annanstans, någon annan gång, någonstans i Sverige!

Tur att Tina inte var med på den här shoppingresan, för då hade vi nog kommit hem med en GIGANTISK pool!! Och våran lilla brunn hade INTE fixat att fylla den, inte ens på botten.........


Vi åkte ut till Hammarö, där hittade vi en liten hamn där det också gick att bada


Det var tur även då att Tina inte var med för hon hade nog aldrig slitit sig från båthamnen.........

I Filipstad var det tomt i våra magar så vi stannade för ett litet mål mat, hehe. Vi hittade ett café som hade jätteräkmackor, se själva:

och JA: det fanns en smörgås där under, jag lovar!!

Resten av resan gick utan stopp och det stod inte på förrän vi var hemma i Vanå igen och där var det sig likt! Och Roineponken hade hunnit hem också så nu blir det mysa av!!!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela