Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Höstmodet!!

Publicerad 2009-08-31 19:23:41 i Allmänt,

Jag tänkte piffa till mig lite och börjar med att googla efter höstens modefärger.... Kan Ni gissa vilka de är? Själv gissar jag på orange och kanske svart.... Nu ska jag gå in och se på det "rätta" svaret.¨

Nja: Det verkar vara svart, orange, senapsgult !?, rostbrunt, och något som de beskriver som krispigt vitt??? (WHAT!!) som gäller.... Jag menar havsblått har jag hört talas om liksom lila och rosa, men krispigt vitt???

Här ser ni mig: modefreaket med blekta tänder, schyssta spolar i håret och en härligt läcker hårstråprydd dubbelhaka!! samt fräscha, pigga blodsprängda ögonvitor.... (hehe. lite bild-retuschering (!?) måste man ju få göra det gör ju till och med fotomodellerna till tidningsannonser).

Jag funderade mycket och länge (cirka en halv minut) kom på att jag inte har något i min garderob som är orange.... förutom en sak som jag köpte i Turkiet!! Så lite modern är jag.............


......när jag går till badhuset!! Det är ett badlakan på fästningen i Alanya i solnedgången!

Det var all modebloggning från mig för den här hösten!!

Kräsen?? I så fall: Läs inte det här fräcka inlägget!!

Publicerad 2009-08-31 18:51:46 i Allmänt,

Bobby går in på en offentlig toalett och ser en man som står vid pissoaren. Mannen har inga armar. När Bobby står där och kissar i godan ro börjar han undra för sej själv hur sjutton mannen bredvid honom bär sej åt för att tömma blåsan. Bobby kissar klart och tänker precis gå när den armlöse mannen plötsligt ber honom om hjälp. Bobby som är en vänlig själ säger: - Okej, visst!
- Kan du dra ned gylfen åt mej? säger mannen
- Okej, säger Bobby.
- Kan du ta ut den åt mej?
- Öh...visst... Så han tar ut snoppen. Den är täckt med alla sorters blåsor och ärr och har stora håriga knölar. Dessutom stinker den något fruktansvärt.
Killen ber Bobby om hjälp med att sikta, så Bobby hjälper honom att rikta strålen ned i vasken. Bobby skakar av sista droppen, stoppar in snoppen i mannens byxor igen och drar upp gylfen.
- Tack, jag uppskattar det verkligen, säger den armlöse mannen.
- Inga problem. Ursäkta att jag frågar men vad är det för fel på din penis? frågar Bobby.
Mannen drar ut sina armar ur tröjan.
- Ingen aning, men aldrig i livet att jag rör den!

Bygdetrav i Kvarnåker

Publicerad 2009-08-30 19:38:43 i Allmänt,


Så var det dags för bygdetravet i Kvarnåker igen, detta sker en gång per år. Det var blåsigt som bara den men hela Bergströmfamiljen var samlad som sig bör!

Från längst bort räknat: Fredrik, Viktor, Robert, Rasmus, Lottie och Roine.

Robert vann en korg fylld med kex, ost, cider och andra godsaker. Lottie och Viktor gick och hämtade och därmed var korgen officiellt Viktors!! Han var såååå stolt och ingen fick bära, titta eller smaka!


Den ende som vann på någon häst var nog Lottie, och utdelningen var 1.0 så hon fick tillbaka hela 5kronan som hon satsat. Själv satsade jag i tre lopp och förlorade hela 30:-, så det var inga stora förluster idag!

Det blev lite länge, kallt och småtråkigt så jag passade på att latcha med mobilen....

Hårdrockaren Lottie Bergström!! YEA. (Synd att den övre åldersgränsen var 30 år på Storänget i Nås enl. dottern Erica, eller ska jag säga tack och lov)??!!



Tidningsmodellen Roine Bergström = MY MAN!!


Småponnys, alla var inte lika ivriga att delta och en tjej som kom ett halvt varv efter alla andra hästar grät av ilska/besvikelse. Flickan var ungefär 10 år... =(


En rynkig Ann i grönskan... Det syns att jag fyllt 35, det är väl då rynkorna börjar synas på allvar??! =) Det är livet som syns i min fejja.... =)


Här får vi se en skymt av Jossan också, men hon var rätt osynlig denna dag!

* Här håller Viktor i största hemlighet på att undersöka vad som egentligen låg i vinstkorgen...


Ja så hade jag suttit rakt upp och ner på en stol en halv söndag och inte gjort något, så mitt jobb att ta det lugnt i helgen har lyckats! I morgon börjar jag jobba igen efter fyra dagars låååång ledigt, det ska bli kul för i morgon börjar "min praktikant" som ska vara med mig i flera månader!

Storleken har ingen betydelse eller??

Publicerad 2009-08-29 18:51:30 i Allmänt,

Tävlingen som kommer att pågå mellan idag fram till sista september! Priset: en souvenir från Skottland!!

* Hur stor är tv:n? Skriv ert svar i tum, samt namn och känner jag inte Er så skriv även Er adress!

Tebax hemma igen,

Publicerad 2009-08-28 22:52:55 i Allmänt,

det är torrt, tyst och trevligt. Skjutsade ner ett gäng på 10 pers till Dido och herre min s... are vad glad jag är att jag åkte hem och inte behövde gå in där och höra på Keen Hue undercover, särskilt med tanke på hur de kommer att må i morgon som gick in dit ikväll!! Nä nu blir det lite bloggning, kanske lite tv och sen bingen! Yammie, som katten i Turkland hette eller hur Erica!? -Where is Yammie.....  (sorry övriga, det är ett litet internt skämt mellan mig, Erica och hennes syster Sanna).

Nä nu ska jag spela tre omgångar av bejuwled eller vad det heter och sen gå ifrån datorn!! God natt då alla där ute i stugorna som läser den här flummiga bloggen om mig och mitt liv!

Tolkningsfrågor

Publicerad 2009-08-28 14:18:15 i Allmänt,

I morse hade jag en mysig sovmorgon följt av en god frukost endast i förd morgonrock...


Till lunch tänkte jag göra en ungspannkaka med fläsk i. Något jag inte ätit eller gjort på säkert 10 år. Så jag skrev ner recept +fläskpannkaka i sökningsmotorn Goggle.se och fick upp ett recept som jag skrev av. Gick in i köket och vispade i ordning och skjuts in i ugnen.... Döm om min förvåning om jag fick ut en platt, kompakt jättepannkaka som inte alls såg ut som ungspannkaka!! Receptet jag skrev av var ju på "vanliga pannkakor"... Surprice. Så är det att vara tankspridd.

"Det" nog snarast liknas med pizza än med pannkaka!!

Tänk om jag hade fattat att det var ett vanligt pannkaksrecept och inte tolkat det som om det vore fläkspannkaka som jag kallar ungspannkaka!!?? Dessa jävla tolkningar som man måste göra hela tiden, det ska ju vara som jag menar!!! =)

Såg en stund på första Bäckfilmen (hoppade direkt på film nr 9 ) sen smsade kusin vitamin (Hegge) och ville ha hjälp att boka en efterlängtad utlandsresa. (Han blev biten då vi var iväg till Egypten, och det gillar jag) Det blev Rhodos och det här underbara hotellet:

och den här underbara stranden...


Ja det ska nog bli trevligt för dem!! Nu är då resan bokad och klar. Ett förtydligande: jag ska inte med den här gången, jag far till Skottland istället och sen är semesterdagarna slut för iår, tack och lov tycker min chef!!

Nu har jag kommit hem och sett klart på hela Beckfilmen, nu är det bara 9 kvar att se.... undrar om helgen räcker till??

Ikväll blir det Selins kl. 18.00 och lite första planering inför nästa års 20-års jubileum (sen vi slutade grundskolan). Det ska bli jättekul bara med planeringstillfällena och träffa några från varje klass!!

Nej nu ska jag ladda i Beck nr 2 (film nr 10) innan jag ska iväg! Gunvald väntar =)

* Jävlars vad jag tar det lugnt!! Känns som om jag skulle vara hemma och vara sjukskriven..... bara softar omkring, kanske ska göra lite nytta och jogga ner och hämta posten iallafall först innan Gunvald och jag ska ha en date.

Falun igen

Publicerad 2009-08-27 20:16:00 i Allmänt,

Vi åkte och besökte lilla mormor idag igen... Så nu kan vi den där vägen ännu bättre. Och om någon ska till Falun; åk inte över Amsberg för där är det vägarbeten 35 % av vägen. Nej nu ska jag softa en stund i soffan innan bingen! Har inga roliga bilder att visa sedan sist heller, kanske kan fixa några i morgon?? /Ann

Falun

Publicerad 2009-08-26 18:46:00 i Allmänt,

Idag har jag och Roine hälsat på mormor på falu lasarett, hon skulle genomgå en kranskärlsröntgen. Men precis när hon var där nere och de hade provstuckit henne i handleden så kommer en person in med akut hjärtinfarkt så mormor fick åka upp på salen igen och vänta...

Sen for vi ner på stan för att träffa Sanna, vi åt pizza och sedan körde vi henne hem och fick se vart hon bor. Sanna är 16 år och har precis börjat på gymnasiet i Falun. Huset hon bor i är urmysigt och jag fick inspiration att göra om hemma om det inte skulle bli så hiskerligt dyrt! För om vi ska göra om så blir det helrenovering av köket inkl. mattor i kök, hall nere och hall uppe.... Roine får nog frispel om jag nämner det, så vi får nog avvakta lite (till).

I skrivande stund anlände vi hos Lottie och Mice (internet via mobil ni vet) för nu ska jag låna Beckserien och sitta och se på den torsdag, fredag, lördag och söndag. Det är väl till att ta det lugnt (mycket för lugnt i min smak men vad gör man när doktorn rekomenderat vila)??? =)

Som ett brev på posten

Publicerad 2009-08-25 20:10:25 i Allmänt,

Kommer Ni ihåg den där känslan av att få ett brev på posten?? Igår läste jag en artikel i FK om en kvinna som brevväxlat med en man från Amerika i 41 år och nu hade de träffats i Falun. De hade även träffats en gång tidigare av en slump. Kvinnan var i Amerika och så tyckte mannen att han kände igen kvinnan från foton han hade fått av sin svenska brevvän, så han gick fram och frågade om det var Elisabeth (som hon hette), och mycket riktigt så var det det. De beskrev känslan av att få ett brev i handen, glädjen då de kände igen handstilen och förväntningarna av att öppna det där kuvertet som ibland innehöll även foton och små presenter.

Idag hände det mig!! Det låg ett kuvert med mitt namn skrivet för hand! Och med en avsändaradress på baksidan som ej tillhörde något kreditföretag eller fackförbund mm. Det var från mina "nya" släktingar från Småland som tackade så mycket för senast och som även bifogade en present, det Ni var riktigt roligt!! Och det hade jag ingen aning om då jag läste artikeln i FK igår eftermiddag och smålog fåningt när jag kände igen det där dom skrev om men inte upplevt på så länge....

Tisdagseftermiddag i Långholen

Publicerad 2009-08-25 20:03:44 i Allmänt,

Roine kom hem i eftermiddag. Det fanns kvar lite laxwok efter helgens släktkalas, men det var inte längre ätbart. Som tur var hade jag också lagat hamburgare och makaroner vilket han hellre åt (han frågade om jag hade tänkt att matförgifta honom).

Sen hade jag massor av philadelphiaost kvar sedan innan mitt 35 års kalas här i början av augusti, och det var hög tid att göra slut på dem. Så jag drog igång och bakade lite. Det blev en egen påhittad kaka med följande recept:

3 ägg
3 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 skvätt vaniljsocker
några matskedar kakao
100 gr margarin
1,5 dl vatten
100 gr riven mandelmassa (som också låg kvar i kylskåpet sen före mitt "födelsedagskalas")

Glasyr:
1,5 paket philadelphia ost
lagom mycket florsocker
lite vaniljsocker
10-15 droppar cedro citron

lite cocos på ena planhalvan (ifall pojkarna kommer, de gillar inte cocos).


Appropå cocos! För cirka ett år sedan hade jag gjort en egenkomponerad couscousrätt med tonfisk och lök mm. och så talade jag om det för Tina. Då sa hon -couscous, är du knäpp eller det heter cocos. Hon hade aldrig hört talas om couscous, och ärligt talat det hade nog inte Roine heller och efter han smakat rätten var reaktionen denna: 

och så sa han: Aldrig mer i min matlåda älskling!!!
inte gott med andra ord...

Missnöjd datanörd är nu hemkommen

Publicerad 2009-08-24 22:35:19 i Allmänt,

Nja det där gick inte riktigt som jag ville... datahaveriet som jag skrev om tidigare alltså. Det var internet som krånglade och datorn kände inte alls av deras modem!? Så jag avinstallerade det och installerade om det: utan framgång. Har nu värk i min höft efter att jag gick i högklackat i fredags (höften låser sig) och så är jag svintrött, så jag gav upp för idag. Men nu har jag ork att blogga lite om eländet iallafall...

Dessutom hade jag skickat efter en ny kjolbaddräkt från Miss Mary som var noppig, så nu har jag mailat dem och talat om att antingen får jag en bra rabatt på baddräkten alternativt skickar jag tillbaka den på reklamation! Hehe, Egytienresorna ger utdelning på prutfronten nu!! =)

Nä nu är det slut på undertråden, god natt gott folk!

Datahaveri

Publicerad 2009-08-24 19:08:27 i Allmänt,

Nu ringde kära mor som hade datahaveri, vem inkallas då?? Jo datanörden Ann Bergström!!


Så nu drar jag till Hulån för att se vad som kan ha hänt!! Men jag måste vara hemma till kl. 21.00 för då är det "Läppstiftsdjungeln" på TV 3, går inte att missa. Handlar om kvinnor i karriären, motgångar, kärlek, sex, intriger och lite mode och så lite mera kärlek, hur bra som helst: eller hur grabbar??? =)


För övrigt har jag städat nedre plan av huset idag. Mamma, kollegan och chefen har alla tre påpekat att det luktar mögel av mig. Jag har kört omkring på gammalt skrot från pannrummet en hel vecka nu och där inne har det ju inte varit alltför ofuktigt så det har luktat lite unket så nu hoppas jag att det är därför... men jag städade ifall. Fick ut en hel del ur kylskåpet som sett sina bästa dagar, och så har jag gjort rent riktigt i köket så det känns skönt. Inget ont som inte har något gott med sig.



Sen har jag gjort en 91 åring glad idag. Min mormors syster bor på ett äldreboende här i Vansbro och jag tittade in till henne när jag var där i ett jobbärende idag och så lunchade vi ihop eftersom jag hade min matlåda med mig, och hon blev så glad, så glad. Vi satt ute i solskenet och njöt!!

Nej, mot den trasiga datorn: marsch!!

Filmkväll

Publicerad 2009-08-23 22:55:26 i Allmänt,

Ikväll har jag och Åsa sett en film, en B film om ens det! Men det var trevligt med sällskap, det blir så långsamt när Roine är borta på jobb!

Jag och Monica (grannen) var ute på en cykeltur i eftermiddags och åkte bl.a upp till pappa med gps:n och då hade han läst på min blogg om fjärilen som jag berättade om. Då berättade han att farmor alltid sa att hon skulle komma tillbaka någon gång om hon på något sätt kunde!? Fundera på det ni, för det gör jag!!

Nu är det marsch upp i bingen för min del, god natt alla monsterdiggare där ute framför dataskärmarna =)

Söndagstur till Mora lasarett

Publicerad 2009-08-23 19:45:04 i Allmänt,

Idag har jag och mamma varit till Mora och hälsat på mormor, hon var på benen igen efter sin 10:e hjärtinfarkt. My och Christer var där och sammanlagt så fick mormor två triss och en dubbeltriss, vann på alla tre: löste in dem och tog 100:- i kontanter och en ny lott och vann 50:- på den också. Det är tur det!! =)

På väg hem så åkte vi via Dollarstore, Ica Maxi och McDonalds. Det tog sin lilla tid och väl hemma så tog jag och Monica en cykeltur via Håkanssons konditori och det hela slutade med varsin mjukglass!! Hälsosamt slut på veckan =)

Nu ska Åsa B komma på visit, eller rättare sagt: hon är snäll nog att komma hit med min trunk sedan i fredags då vi var på badhuset/Selins.

Det blev en slö söndag men det har varit skönt att få vara ledig i tre hela dagar!! Men nu är det nog slut med ledigheten på en månad, för nu har jag bara 2 semesterdagar kvar och de behöver jag till Skottlandsresan! Enda fördelen med att bli äldre är att man får fler semesterdagar.... men jag vill ju ha dem nu!! Om jag hade 15 dagar så skulle jag kunna följa med Åsa till Thailand i oktober....... men men vad är en bal på slottet, det blir till att slita i kommunala verksamheten istället det och se glad ut! Men det är rätt okej det också!

Skepp å hoj, drick o´boy!

Släktträff; "Tröskarna"

Publicerad 2009-08-22 23:03:17 i Allmänt,

Så kan jag stolt säga att släktträffen blev en hellyckad tillställning! Släkten är toppen och vilka trevliga bekantskaper jag har fått idag med kusiner som jag aldrig har träffat. Det var verkligen hög tid nu.
Så här såg vi ut iallafall:


Men för att börja från början... Jag åkte dit till kl. 13.00 och började plocka fram bord och stolar och chansade på att det skulle kunna gå och sitta ute, men det hängde regn i luften ett tag så det var lite spännande. Sen kom Tina, Rasmus och Viktor och de hjälpte villigt till att sätta upp tipspromenaden ner till Glatjärn.

*Sen kom Monica, Göran och Ebba-Lisa i god tid och de hade sin husbil med så de sover kvar vid Rutsbrogården, helt coolt!! Min faster var det som körde också ; )


Här ser ni Marias (kusinen) flicka Ebba-Lisa


Sen blev det tipspromenad och därefter indelning i de så kallade matlagningsteamen!! Till allas förskräckelse till en början tror jag *hihi*. Med facit på hand blev det riktigt lyckat och alla fick chansen att träffa varandra i en avslappnad och för alla lika ovan miljö.

Grabbarna Lasse (min farbror från Småland) och Tore (Faster Sivs man) skötte eldningen och murikkapannorna.. Tyvärr hade jag packat i sur ved så de fick en riktig utmaning som de till sist fixade galant (efter att Lars fått springa hem för att hämta torr tändved)

Totalt kom det 35 personer och alla vuxna fick vara med i någon grupp i matlagningen/dukningen. Själv minglade jag mest runt och hade det mysigt! Jonas, Johanna, Sofia. Emma, Monica och Marianne mfl hamnade i bakningsgruppen (De bakade tunnbröd)


Jonas längst till vänster och Johanna till höger, Jonas är arbetsledare och jag antar att han ger Johanna någon ny arbetsuppgift =). Marianne är min farbror Lasses fru och hon var hur trevlig och gullig som helst, OCH en baddare på att baka tunnbröd. Sofia och Emma hjälpte till att kavla ut bröden.
Längst till vänster har vi Sofia, min kusin som numer bor i Äppelbo. Fia och jag är lika gamla och har gått i parallellklass i 9 år. Blonda tjejen i rött förkläde heter alltså Emma och är tillsammans med min kusin Ola från Ljungby. I gult har vi faster Monika.



I wokteamet hade vi utöver Tore och Lasse, kusinen Malins kille Mappe, Tina, Siv mfl.


Min kusin Malin från Ljungby hörde inte till woklaget utan dukningslaget . Men hon blev så illa tvungen att rycka in och hjälpa grabbarna för att det skulle hända något i pannan och då blev det strax matdax!



I mitt team; team 3, skulle vi göra sås, persiljesmör, duka, grilla hamburgare och fixa saft! Det var ett mycket lätt uppdrag och vi fick tid att prata och lära känna varandra under tiden de andra slet med mer krävande uppgifter som ni sett ovanför...

Susanna och Freja ingick i mitt matlagningsteam! Kusinen Malin, och Sofias sambo: Mattias, Pappa Rune som fick sköta hamburgergrillningen med kusinen Magnus och Magnus dotter Lisa. Magnus tog sig an att fixa laxen också, som en liten bonus.


Alla var nog rätt så hungriga då det äntligen vad dags för käk!! Laxwok, tunnbröd och dressing samt hamburgare och bröd!


Efter maten gick de andra tillbaka till Rutsbrogården och jag tog bilen med alla grejorna... jag hann ju därför dit först. Och till saken hör att innan festen började då jag fortfarande var själv vid Rutsbrogården kom det en stor vacker fjäril och flög runt mitt huvud. Det var utanför och den var väldigt närgången. Då tänkte jag: undrar om det är farmor som vill säga hej genom fjärilen!? Nu är ju inte jag religiös eller något sånt på något vis, men ändå så fick jag en känsla!! Farmor skulle varit jätteglad om hon vetat att jag lyckats få ihop så många av hennes släktingar och nja.... jag glömde det där iallafall men när jag kom tillbaka med bilen efter middagen och jag gick in i huset så lät det så konstigt och en kall kår gick över min ryggrad. Men jag gick ut i köket men när jag kom tillbaka ut i hallen så hörde jag ljudet av rinnande vatten igen. Då stod kranen på för fullt inne på toaletten. Och ingen borde ha varit in där!? Och så var den där stora fjärilen inne i hallen och dörren var stängd!? Hur fjärilen kommit in och vattnet kommit på är och förblir en gåta, men jag tror att farmor var med "in spirit". Fjärilen satt kvar i fönstret hela kvällen.....
.

Sen var det dax för 7 kamp! Siv, Lasse och Monica var iallafall värdelösa på luftgevärsskytte!! ; ) (förlåt fastrar och farbror).

Julia och Erik var ena baddare på att stå på ett ben, ingen av dem gav sig och det fick bli oavgjort till sist.


Att käka 4 mariekex och sedan vissla var inte den enklaste sak i världen visade det sig. Men det var mycket roligt att se på för oss som slapp delta i den grenen.

Det var skitkul att vara åskådare måste jag än en gång poängtera, så om ni någon gång ska ha 5 kamp är detta en gren som kan lätta upp stämningen något =)

Viktor gillade basketbollen och då han inte fick ha den då de "stora" grabbarna och flickorna skulle spela blev Viktor INTE glad..... INTE ALLS!


7-kampen och den åtråvärda pokalen vanns av Team Lars-Olov och gänget från Småland! Det var de väl värda som åkt så himla långt för att komma på släktträffen (42 mil trorjag bestämt och det är bara enkel resa). I 21.30 tiden var allt ihop plockat, diskat och klart så det blev en tidig kväll som dessutom var supertrevlig, jag säger det än en gång och jag hoppas och tror på en uppföljare något annat år!



Syskonen Rune och Monika (pappa och faster)


Tina och faster Siv



Faster Monika och Marianne (min farbror Lasses fru). Den här bilden gillar jag jättemycket, den blev så bra om jag får säga det själv! Bra bild och ett fint motiv och vilket väder sen!!? Kan ni fatta vilken tur vi hade!!!


Siv, Jonas och Magnus dotter Lisa. Magnus son Lars fick jag aldrig med på kort men har var också med. Lars var den som fick det ärofyllda uppdraget att hämta torr fin ved åt eldarna i wokteamet =)


Delar av den yngre generationen av familjen Nilsson (stående: Elvira (Susannas dtr), Tilde (Sofias dtr), Josefin och Freja (Susannas döttrar), stående närmast kameran är Sofias son Tim, Sofias sambo Mattias och så ser vi skymten av Sofias äldsta dotter Amanda).


Här håller vi på att organisera oss inför gruppbilden, med olika mått av iver inför uppgiften vill jag tillägga.



Viktor och hans tremänning Erik passade på att busa lite vid brunnen.

Rasmus tvättade håret på sitt egna lilla sätt. Sen spelade han basket så han var blöt av svett, verkade ha hur kul som helst!!


Nej nu är jag helt SLUT!! Fötterna ömmar, jag är trött efter alldeles för lite sömn och jag längtar upp till min underbara säng, så nu är det bara tack och god natt kvar.

Lördagnatt = en natt i chokladens tecken

Publicerad 2009-08-22 03:41:50 i Allmänt,

Jaha så har vi avklarat ännu en tjejträff och vi har lika trevligt varje gång!! Hur kul som helst. Som nattmacka drog jag en chokladkaka och det var ju nyttigt värre! Jag åt upp alla bitar utom en, som låg "bredvid" mig när jag vaknade, hur fräscht som helst.

Jag var på efterfest hos Kent Larsson och sen ringde Håkan innan han skulle åka hem och sova och frågade om jag ville åka hem, det är SERVICE det!! Så i tretiden var jag hemma och smaskade choklad.....

Och då när jag kom hem i natt skrev jag ett litet inlägg om att jag ville på Dido ikväll men nu har jag å det bestämdaste ångrat mig!!! Bestämt ångrat mig! Nu är det färdigfestat på vin och öl. Det är ju så gött att vakna upp nykter så varför utsätta sig för det här två dagar i rad! Näpp, nu får det vara bra för den här sommaren.

Nu ska jag smsa Tina och sen sova lite för att hämta krafter inför eftermiddagen, ciao.

Semesterdag!!

Publicerad 2009-08-21 14:02:46 i Allmänt,

Idag tog jag semester, rätt och slätt!! Det har varit gudagött för en sliten kropp och själ. Jag har bytt in några vinpavor som jag vunnit på vinlotteri och tillsammans med pengar jag fått när jag fyllde år så fick jag ihop till ett jättefint halsband som jag velat köpa en tid. Det är Horst Hanke som gjort det och det är ett hjärta i silver. Så tack mormor, Elsie, Henry, Marithe och familjen!! =)

Nu ska jag betala mormors räkningar, mormor som för övrigt ligger på lasarett igen *tänker på dig lilla mormor*.
Sen ska jag baka efterrätt tills i morgon, lägga in lasagnen i matlådor tills Roine ska iväg igen, bära upp tältsängar, kläder och madrasser och sen är det softa som gäller!! Släktträffen i morgon kommer att gå som smort. Jag har förberett hela 7 kampen och maten idag, och sen är det ju bara att den ska bli av!! Hur kul som helst, massor av kusiner och kusinbarn, fastrar och en farbror!! och alla de andra också så klart (de ingifta i Tröskarsläkten). Jag hoppas alla ställer upp på en släktbild så ska jag publisera den på söndag så får ni se den sidan av släkten också!

Japp nu är det bara att beta av listan!

KUPPAN

Publicerad 2009-08-20 22:31:56 i Allmänt,

Idag åkte jag dit igen: det blev en liten tur till Borlänge.... skulle inte ha något annat än maten och grejorna till släktträffen på lördag (vilket var en hel del). Men det blev nya jeans till Roine liksom en grön kortärmad skjorta, tre par snygga kallingar och strumpor åt maken alltihop!! *mys* undrar varför?? Ha hm nja.... nog om det!

Sen hade de 75% rea nere på skoaffärerna på nedre plan och där hittade jag precis ett par sådana finskor som jag ALLTID velat ha så de köpte jag för 200:- Ord. pris var 700:- *fynd* Sen köpte jag en sådan där görsnygg partyögonskugga som jag "alltid" velat ha... och ny mascara med tanke på att den gamla är 2 år gammal och som en gammal nucka: ganska torr!!

Ailie och Amanda var med och de hittade ragg så de såg vi inte skymten av. Pojkarna måste ha varit ena riktiga magneter för de fick brudarna att gå "ända" till Ica Maxi från Kuppan =)

I morgon ska jag och några av tjejerna från gamla klassen träffas och gå på Selins och äta. Tyvärr jobbar Åsa till 18 och har sedan 2 timmars bilresa hem så vi ska inte träffas förrän 20.00. Men då tänkte jag att jag ska gå på badhuset och simma, basta lite med en nice hårinpackning och dricka lite vin kanske =) Lät inte de lyxigt!!?
Så får det bli!

Förberedelserna inför släktträffen är nog snart ganska kompletta. Det fattas någon piltavla, en basketboll, potatisskalare och lite smått men det mesta är packat och klart ifall jag blir packad och glad i morgon ; ) men det kan jag ju aldrig tro....

Nu ska jag pallra mig upp och lägga mig....

Kom igen nu Maria: KÄMPA!!!

Publicerad 2009-08-19 20:59:30 i Allmänt,

Nu är det pepptalk bara till Maria S:
Kom igen, i morgon vid den här tiden kan du luta dig tillbaka, ta en välförtjänst powernap tills på fredag och bara softa! Men nu är det sista rycket, bara lite text till, lite finjustering, lite: inte MYCKET!! Jag håller på dig!

Vi ses på fredag kväll när tentabekymret är ÖVER!!!!!!!!!!!!!!!!

Rutiner igen..

Publicerad 2009-08-19 20:17:16 i Allmänt,

Idag åkte jag på kettlebells. For dit i god tid till klockan 17, problemet var bara att det började klockan 18! Så det blev ett besök hos Per och Maggan så länge!! Det gäller att passa på att vara social, och att åka hem var ju inte att tänka på av fler orsaker.... 1: jag cyklade = jobbigt! 2. Då hade jag aldrig åkt ner igen..

Kettlebells var som alltid: asdrygt!! Träningsvärk är att vänta i morgon! Och då är det dags för boxercize igen.... Härligt! Det är så grymt härligt med dessa träningsrutiner, särskilt med tanke på att jag lagt på mig i vikt sedan april!! Det var inte bra för mig att ha uppehåll då lade jag av med de goda rutinerna på en gång, men nu jävlar är det: back on track!

Nu ringer klockan, middagen är klar: det blir LASAGNE!! Ambitiöst värre va, ja man kan ju vara "kocka" någon dag i veckan.Igår kväll fastnade jag vid datorn i timtals, det ska inte återupprepas idag, ha det gött, höjt höjt!!

Snygga kuddar!!

Publicerad 2009-08-18 22:28:11 i Allmänt,

I foajen på Medborgarhuset finns nu dessa supersnygga kuddar!! 
 
Den till vänster är min absoluta favorit!

Då jag laddade upp bilderna från min mobil var Jossan här och då sa hon att det är Lucas (Ericas kille) pappa som gjort dessa underbara och jättevackra kuddar! Kul!!!


De lurviga sakerna till höger tror jag är handledsvärmare som också är otroligt vackra, han som gjort dem är möbelsnickare och har även gjort vackra skåp och lådor som jag kan fota en annan dag!

God natt, nu har jag gått över tiden.... ja jag menar att jag brukar ju lägga mig klockan 22.00 och nu är klockan 22.27!!

.

Publicerad 2009-08-18 19:41:35 i Allmänt,


Okej Maria: Du slutar att läsa NU och är välkommen åter på min blogg på torsdag klockan 16.01! Nu är det TENTAPLUGG som GÄLLER!!!!


Till Maria: -Jaha, du läser vidare ändå trots mina förmaningar, ja må så vara, det är en välförtjänst liten vila från teori, diskussioner, slutsatser och analyser.

Följande är skrivet till Maria men också till alla Er andra som läser min harmlösa lilla blogg:
Jag minns så väl den där ångesten, spänningen, våndan och känslan av otillräcklighet som jag hade inför inlämnandet av en tenta.... särskilt då jag ALLTID var ute i sista sekunden, precis som min vän Maria är just nu!! Att det alltid ska vara så??? Men det är ju lite av charmen men det ser man INTE när man är precis mitt uppe i det! Att kämpa för att få till ett storverk som ska lämnas in, granskas, kritiseras men kanske även rosas av andra!! Det är värt mödan då man får ett uppmuntrande ord för sitt slit!

Att också veta att det är slut tampen, att det är bland det sista man gör innan man är klar: får en EXAMEN!! Att sen få vara ledig kvällar och ev. helger är ju guld värt, fast jag lovar att jag hade ångest och skuldkänslor det första året efter jag slutat högskolan för att jag fortfarande hade känslan av att jag måste plugga på ledig tid... Det tog nästa ett helt år att förstå att jag hade FRITID igen!!


Åter om Maria: Jag besökte henne som hastigast idag för att peppa och uppmuntra för jag vet hur det känns som sagt. Hennes skrivbord var belamrat av böcker, böcker och åter böcker, papper, anteckningar och postitlappar, och stora affischer uppsatta med diverse tankar, tillvägagångssätt och strategier mm. Det var så sjukt ambitiöst att jag rodnar inför tanken på mina små sketna tentor som jag snickrade ihop sista kvällarna innan inlämning, helt oambitiös var jag och min enda målsättning var att bli klar; att få min examen. Jag trodde aldrig att de där tre åren av mitt liv skulle vara över så att jag skulle få börja jobba igen "på riktigt"! En klasskamrat sa då till mig; -Ann, det här är ju livet som går. -Ops, jag hade så fullt upp med att bli "klar" att jag inte tänkte på att varje dag är en del av mitt liv, som jag aldrig mer får tillbaka. Det är rätt tänkvärt.


* Hör ni brudar, snart har vi en INFORMATÖR i tjejgänget och det ska vi fira på fredag kväll!!

Äntligen måndag... igen...

Publicerad 2009-08-17 20:59:24 i Allmänt,

Den här dagen har varit ett rent h..vete... Träningsvärk de lux. Jag är som en nybörjare igen, och för varje timme blir träningsvärken bara värre och värre! Härligt, I like!!

Idag efter jobbet har jag och Tina och Viktor gått runt Dala. Viktor är 5 år och han gick runt utan att klaga och det blir då över 2,5 kilometer. Men för att orka med att gå så långt och vara sååå liten måste man ju hitta på lite bus....... ?=

så vi passade på att palla lite äpplen vid äppelträdet i Morakorsningen =)

Vid gamla Brosågen brann det tydligen, 2 brandbilar var där och spänningen var olidlig för oss åskådare.


Förberedelserna inför den stundande släktträffen är i full gång. Idag har jag satt ihop en 7 kamp och en tipspromenad relaterad till släkten. Jag är riktigt nöjd och det kommer att bli sååå kul!! 7-kampen är också en riktig höjdare om jag får säga det själv =) *mys*

När vi var hemma hos oss skulle Viktor i vanlig ordning ut och palla morrötter och ärtor, men jag knackade på rutan och då blev han lite skraj och backade tillbaka och snavade och ramlade och slog då i huvudet i ett fönster som står där ute.... När vi gått runt hela Saltvik mötte vi Susanna som påpekade att Viktor hade en bula i huvudet och den hade han fått när han ramlade! Där ser man hur det kan gå när man ska palla morötter i mosters potatislåda!


Nej nu blir det Lipstick jungle på tvn en timme och sen är det läggdags igen: görgött!!

Separationsångest

Publicerad 2009-08-16 22:07:54 i Allmänt,

Igår var sista dagen Sanna Holm (Min make Roine är morbror åt henne) bodde "hemma". Idag åkte hon till Falun och ska börja gymnasiet där och kommer då att bo kvar i veckorna. Det var nog med skräckblandad förtjusning tyckte jag mig se!!

Här tar Roine ett farväl av sin systerdotter (som för övrigt kommer hem igen till helgen som kommer). Bilen var packad och cykeln var påhängd och sen bar det iväg.

först åkte vi och Roine var så disträ att han backade rakt in i veden som Micke staplat så prydligt!! Roines tankar var på väg till Falun med flyttlasset tror jag!!

Sanna: Det kommer att gå JÄTTEBRA!!!

Nära döden upplevelse

Publicerad 2009-08-16 18:46:37 i Allmänt,

Idag bestämde jag mig för att åka på boxning igen, efter sommaruppehållet! De där jävla uppehållen, det sätter sina spår gjorda av slöhet, ostkrokar och smågodis!! Det var ångest, pest och lite glädje innan jag åkte dit men när jag väl var där var det drygt, jobbigt och underbart roligt!! Nu är jag så stolt över mig själv och som efterrätt ska jag och Monika gå runt Dala =)

.....
Nu e jag hemma igen, vi gick inte torra genom promenaden, halvvägs så kom det en skur, men det var väl inget nytt under solen!!

Resten av kvällen ska jag avnjuta här framför datorn, spela spel. surfa runt lite och kanske kanske planera lite för släktträffen!

Projekt Lillstugan"

Publicerad 2009-08-16 12:39:29 i Allmänt,

Som NI kanske kommer ihåg så har "vi" börjat renovera lillstugan här i somras. Sen fick Robert in och operera sitt diskbråck så det har varit stiltje sen dess men nu jäklar....

Men för att uppdatera Erat minne, så här såg den ut från början!



Nu pågick arbetet med att lägga på plåttaket hela lördagen och på eftermiddagen var det på plats!
Hela Roines syskonskara med respektive var engagerade (utom Erica).


Rasmus snart 8 år, plockade in resten av vedhögen och det var inte lite det... det här är bara det sista!



Viktor var arbetsledare... och Sanna och Jossan tvättade bilar på löpande band!

Själv gjorde jag ingenting..... Jodå jag röjde ur pannrummet, tyvärr har jag ingen före bild men det kanske var lika bra då för annars hade ni väl svimmat! Hela pannrummet var fyllt med bråte både på golvet, pannan och tanken. Men nu ska tanken ut och jag ska fixa till den. Ev. nästa helg kommer "Fixarfrasse" och skär ut den!!


Jossan och Viktor bakade chokladbollar till kaffet!


Viktor bakade enbart till sig själv och tog med byttan hem. Han var något kladdig men det förstod han inte utan sprang runt i köket och letade efter locket till byttan.... Ni må tro att disktrasan fick gå varm sedan!

Kolla kreationerna!!


Så här fint blev det när det började bli färdigt.

* Nu ska det införskaffas: dörr, panel, stuprör och rännor, fönsterfoder mm. Och i den slutgiltiga varianten ska det också finnas en liten veranda  och el ska dras in!

Kvällen avslutades på detta viset:

Frostskador på snoken

Publicerad 2009-08-16 12:24:19 i Allmänt,

Det var en småkall upplevelse att sova i lekstuga i mitten av augusti vill jag lova. Det var KALLT!!! Det enda stället det var varmt på var under duntäcket så ansiktet var isande kallt! Brrr fryster lite än när jag tänker på det!


Här tränade vi på att ligga på madrasserna dagtid, då det fortfarande var varmt och mysigt....

Så här såg det ut när mörkret och kylan kommit!


Vi hade ficklampa och låg inne och mös på kvällen, vi spelade femkort och lästa bok. Elin sa till Anki nästa dag att jag läste bättre än Anki för jag gjorde läten t.ex. när tåget kom "huiiii" o så där. Anki hon är rätt less på kvällsläsandet så hon rabblar på för att få det hela "överstökat". Så är det när man inte har sånna här små pigor att läsa för, då är det roligt de få gånger det händer och jag går in i det med hjärta och själ!

06.50 vaknade vi och föredrog då att gå in i värmen och se en film på tvn. Få se om vi gör detta i repris nästa år?? Lite tidigare på året då....

Pyjamasparty med Elin

Publicerad 2009-08-14 17:21:02 i Allmänt,

Inatt ska jag och Elin ha pyjamasparty i hennes lekstuga!
Elin och jag: vi e bästa vänner vi!!




och ibland....
då får även Anki vara med på ett hörn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Resten av sommaren...

Publicerad 2009-08-14 17:15:26 i Allmänt,

Det har ju regnt en hel del och därför fick vi faktiskt lite översvämning hemma på gården:


Jag har ju också jobbat en hel del i sommar även på mitt vanliga jobb... och det här är väl den vanligaste synen för mig:


Jag har börjat fota de sk. dassbilderna och här är väl den mest perversa bilden hitintills och en fråga jag ställer mig förutom varför jag tog den är: varför har man en spegel mittemot toaletten???


Jag fick 7 röda, stora och fina rosor av min älskade make på vår 7 åriga förlovningsdag!! Det NI!


Vi har varit bjudna hem till svärmor och svärfar på god middag och avskedsmiddag för Gunnar och Emma som åkt hem till Nya Zeeland igen. Roine och Gunnar är nu vänner igen efter den hårda sammandrabbningen på paintballen tidigare i somras, så nu kanske vi kan åka hälsa på dem någon gång i livet!!! *vill*


Här är alla villiga att vara med på bild, eller hur??


och lite senare ser det ut att vara slut på energin för flera i gänget....??


En annan kväll var jag, Roine, Lottie och Jossan till Rättvik, ja det var ju under classic car week. Fast vi skulle (egentligen) dit på trav! Men först en pizza inne i byn och en liten fläta åt Jossan.

Damen som flätade var ungefär lika lång som Jossan fast hon satt... Det verkade bli en bra arbetshöjd för henne iallafall...


Det var inte många av de hästar som vi satsat på som var något att ha...  vi förlorade mest men när vi väl vann 10-40 kronor var lyckan ofantlig!! Vi satte oss precis vid målgången så det fanns ju sällan några tvivel om vilken häst som vann heller.

Och som jag tidigare har nämnt så är jag ju inte så värst modemedveten eller så men en sak vet jag: det här är inte något jag skulle klä mig i, modernt eller ej: spelar inte någon roll!!


IRLÄNDSK AFTON var också en av höjdarna i sommar!! Den bild som togs med mobilkameran är tagen av Bror Äng och blev lite suddig men är ändå värd att visas av en viss anledning.....

Den här bilden mms:ades nämligen till Anki Forsberg, inte mindre än 12 gånger...... Det var så klart inte meningen men det råkade bli så av tekniska missöden! Gosse vad kul då vi fick veta det, men surt för Anki som hade velat vara med. Men Anki har en självskriven plats till nästa års vända till Skansbacken, Nås.

Sen var det ju den omtalade PRIDEFESTIVALEN!!!

Jag har ju tidigare satt in bild på hur övriga brudar såg ut men inte på mig själv.... undrar just varför? Men Ni förtjänar en liten glimt!! Here it is! Vi var ju hur galna som helst och hade roligt därefter!

'Mamma Mia släpp tuttarna fria' brukar Viktor säga och detta hade anammat på Prideparaden...


Bland det bästa i Stockholm var maten och då menar jag Thaimaten!! STARKT OCH en stor STARK, det satt fint efter många timmars fasta!



Hotellrummen var klart godkända och jättefina!



Hard Rock Café blev ju inte den succé som vi hade hoppats på!

Men det ser då ut som vi trivdes och njöt av mat och dryck!

269:- kostade denna måltid!

Dassbilden från Hard Rock blev denna:

"Mumifyed"

Sen blev det en liten gruppbild nere i underjorden i väntan på tunnelbanetåget skulle komma...


Nästa dag införskaffades nya skor!! Nya skor = nya skavsår! Gamla skor = nya skavsår, så det spelar inte någon roll vilka skor jag har på mig...

Resumé av sommaren 2009, del 5 = Cruising i Falun

Publicerad 2009-08-14 16:48:52 i Allmänt,

Så här illa kan mätarna stå en vanlig vardagsmorgon i Vansbro!

Tom tank, ingen värme, låga varv och låg hastighet!! Såg rätt kul ut! Morsan hon skulle ha haft en hjärtinfarkt om hon åkt med så lite bensin som jag hade där.... 0 km kvar till tom tank stod det!!? Dags att tanka kanske?

Men till det väsenliga i det här inlägget: Falu cruising!!
Här bänkade vi oss längst med vägen och gosse vilket cruisingstråk vi hittade på! Vi befann oss mitt i händelsernas centrum. Alla åt så mycket godis den där kvällen så vi befann oss i ett sockerrus allihopa! ..



och så började fordonen att rulla på, den ena finare än den andra fast alla var inte lika fina men ganska roliga på sitt sätt. Och alla var där, till och med TOMTEN!!
 
Här är glassbilen som jag skrev om i ett tidigare inlägg från Falucruisingen. Den som kastade ut glass till barnen och spelade partymusik i högtalarna!!


Fast Viktor var den ende personen i vårt sällskap som fattade vad som hände, så han var den ende som hann med att fånga en liten isglass!! Gosse vad nöjd han var för det sen.....


Sen efter nån timme så cruisade vi hemmåt Vanå i Tinas partybuss!! Alla glada och nöjda över kvällens utflykt!

Resumé av sommaren 2009, del 4: Björn Skifs i Gropen!

Publicerad 2009-08-13 22:53:13 i Allmänt,

Björn Skifs i Leksand och gropen! Roine passade på att dricka lite bira, han undrade vad vi dragit ut honom på den här gången...


Regnet det öste ner till en början så det var regnkläder på som gällde, för oss som vågade hoppa i ponchon vill säga!


Vi var värre än pensionärerna och bänkade oss timtals i förväg... men detta resulterade i att vi fick bra platser långt fram. Det blev rätt mycket folk trots det usla vädret.


och Roine han njuter av väder, vind och musik!


Ann, hon ger stående ovasioner och ropar glatt: one more time Björn!!!
Anns syrra Åsa är mer cool och avspänd och låter sig vänta på repriser...hihi
- Nåja Roine, jag förstår att du sitter och flinar åt Ann nu men du var ju lika dan du också...


Och har har vi honom: Björn "Vansbro" Skifs


Här spelade alla gitarr och det var ett riktigt roligt uppträdande de hade!

Ännu en lyckad sommarkväll, och regnet?? Ja de slutade så fort Björn öppnade munnen!

Resumé av sommaren 2009, del 3 = Dansbandsveckan

Publicerad 2009-08-13 22:43:14 i Allmänt,

Stora delar av dansbandsveckan tillbringade jag i en sådan här bil med en sådan här mojäng i:

Jag fick vara taxichaffis för en stund igen, fan vad jag trivdes!! Det var lika kul som alltid!! Jag jobbade och slet den veckan ska ni veta och for mellan Vanå och Malung som en tokig kärring... hm dam, flicka, tjej, kvinna: ja ni förstår va!

Men lite roligt hann jag också att ha i partysvängen (så klart)!
Angela körde partybussen och med följde vi: jag ,Tina, Ann H, Malin och senare även Åsa B som bodde i Malung hos Jenny.


Som ni ser så var Åsa riktigt glad över åkturen i Partybussen...

och då visste hon ännu inte vad som komma skulle, gällande rolig biltur!


Scotts spelade i öltältet och vi kom så långt fram som det bara gick att komma!!

Ute i öltältet hittade vi på lite gamla godingar som t.ex: ÖjeDaniel Andersson



Annelie Tällberg

Helena Eriksson som gick vakt

och Helena, hon kom riktigt nära Scotts och grabbarna... hm, mysigt Helena?? =)

Tolle och Åsa kände igen varandra, själv hade jag nog aldrig trott att jag känt igen grabben i baren!


Helena Bergqvist var ute en sväng men bangade ur gällande partyparty

Jag och Åsa gosade lite.... *mys*


Lena och Kent var två andra väl bekantingar från förr...


Jag har två censurerade bilder från när Åsa är "fönstertittare" men de lämnar jag därhän till Åsas STORA förtjusning, glädje och lättnad! Men de är riktigt roliga.... =)

Sen sprang vi på Dan som var chaufför i sin egen bil och vi hängde på.. egentligen letade vi efter en cab: raggarbil att åka med i, men jag tror inte det funnits en cab på hela Malungsbyn som varit roligare att åka med i!!

Dan var på sitt allra charmigaste humör och det var såååå trevligt. Vi sjöng, skrattade och hade urkul!
Bilderna blev lite suddiga men det beror på att det var en skumpig färd... ??!

Vi fick till och med till en liten gruppbild!

Jag avslutade veckan med att bjuda taxichaufförerna på tårta och hur såg den ut om inte på detta viset:

Resumé av sommaren 2009, del 2 = Simmarhelgen

Publicerad 2009-08-13 22:28:35 i Allmänt,

Jag, Tina och grabbarna bus var ner på Lokparken och kollade på Bounce här under simmarhelgen. Det var grabbar som inte var höjdrädda!!


Förfest till simmardansen var det hemma hos Ann-Charlotte. Jag hade t.o.m fått med en av simmarna på förfesten, vilket han tyckte var askul. En av de andra träffade vi på Flottaren och han tänker komma tillbaka nästa år med fler polare, bra betyg va.




Det var en "wild n crazy" förfest som ni ser, vattenpipa och allt. Vad jag minns blev dock pipan inte tänd!? Hm.. låter det vara osagt!

Här har vi en suddig bild på Skånepågen Martin som röjde på för fullt. Han hade visst partat i två dagar och var här för att ha skoj, helt rätt inställning!


Skånepågens resume och betyg av kvällen och helgen löd enl. nedan...

Grabbarna var inte så smarta då klockan var 01.30 efter en blöt helg: (cig, tändare, bensinpump: nischt gooott)

Så här trött och slut var Roineponken efter simmarhelgen. Madrasserna skulle bort, täcken plockas in och pengarna för hyra av säng skulle räknas! =)

kasching!!

Som en liten avslutning på detta inlägg kan jag visa skillnaden på brunlek på mina och mammas ben efter Turkietvistelsen!

Resumé av sommaren 2009, del 1 = Turkiet (igen)!!

Publicerad 2009-08-13 22:09:51 i Allmänt,

Sommaren gick fort... usch och fy, men satans vad kul jag har haft!!

Nu när jag fått tag på kabel fick jag se att jag hade hundratals bilder i mobilen och där fanns ju massor av minnen från sommaren som jag nu tänkte dela med er, iallafall några av minnena. Jag ser t.ex. att jag och Åsa B har umgåtts en hel del och det har också varit superkul, så håll i dig Åsa men många andra går inte heller säkra ur den här bildpresentationen..... hehe. Men del 1 är det bilder på mig, Sanna, Erika och några externa beundrare...

Härliga Turkland som jag redan saknar... jag har redan glömt bort hur dryga de var..... eller kanske inte!
Detta kort togs på flygplatsen då vi nyss landat och fick köa i evigheter för att få veta vilken buss vi skulle åka med

Flickorna sitter förväntansfulla på bussen.... och bara längtar efter ett dopp i poolen, lite mat och dryck.


Jag tror jag började trenden med dassbilder i Turkiet?? Det verkar så iallafall, och när jag ser detta så tror jag inte att jag var riktigt nykter då detta foto togs, eller vad tror ni?


Första kvällsmiddagen vi åt, var på Mona-Lisa och gissa om vi blev överraskade då denna limpa kom in innan maten. Men det var bara luft ska jag tillägga...

Det var gott iallafall!! Den där röda geggan närmast kameran var extremt god och lite hot!


Här är första badbilden som även finns på ett videoklipp som är asroligt!! De rullar runt i jättevågorna så att brösten flyger ur bikinin, tro mig de hade fullt upp med att ha alla kroppsdelar som borde vara innanför tyg på plats!! Det var kraft i vågorna.

Sanna i närbild!

Sanna gillade att ligga under parasollet men p.g.a hård blåst ville parasollet inte alltid finnas över Sanna utan längst med, så hon fick agera strandarbetare flera gånger under veckan...


Erica hon är soldyrkare som mig, fast här har hon varit lite försiktig och smort in sig med solskyddsfaktor.


Ett strandnöje vi hade var att gräva ner våra fötter i sanden!
 jättekul!!

Jag minns inte om jag visade den galne Norsken tidigare, han som brännt upp sina fötter och suttit i baren i en vecka, annars här är han:


Här sitter vi på en restaurang/pub en av de första kvällarna. Vi fick varsin färgglad shot, och fråga ej vad det var i glaset: förmodligen något de ville bli av med för de bjöd på den där lillingen.


Sannar gillade sin jordgubbsdrink mer; titta bara så glad och nöjd hon ser ut!!


Det här fotot nedan är taget från strandbaren, den baren där ena kyparen drog ut stolen för Sanna och hon satte sig på backen, fly förbannad! De har nog inte gjort så på någon annan kund efter det, för Sanna repade humör ganska REJÄLT!! De står nog och skallrar både knän och tänder än där nere!!


En och annan COOL bild togs på mig också, kolla in KAKMONSTRET!


Här är vi ute på guidad tur upp till fästningen, och jag tycker det är en typisk bild på Sanna med kameran i högsta hugg!! Hoppas du blir fotograf/journalist en dag Sanna Holm!



och den här med...

Den här bilden är Sanna jättenöjd med vet jag!
& jag den här...


Det här är Mona-Lisa; vårt favvohak!


Här är servitörerna som dansade för oss, serverade, flirtade och tog betalt! Ja för maten alltså...

Han närmast kameran med ryggen mot var snyggast av dem alla, han bjöd med oss på beachparty men det visade sig var en invit till annat så vi tackade och drog ganska snabbt!! En ulv i fårakläder eller vad säger dom?

Gruppfoto!!


Sen såg jag en kollega till Roine mitt i gatan...


Sanna poserar villigt (till skillnad mot Erika som jag fick muta)... p.s. kolla brännan vid bikinilinjen =)


Jag har ju visat lite bilder från beachpartyt tidigare men här kommer en tidigare opublicerad pärla: Sanna och pöket!
Bildkvalitén är inte den bästa men det är ju innehållt i bilden som är själva poängen.. kolla kärleken flödar!! =) Hihi en kort stund sen ville Sanna schappa!


Här är grabben som gjorde alla våra 12 armband, honom hängde vi med en bra stund för han fick lite att göra så att säga!


Sen rökte Erica vattenpipa! Hon bolmade som en hel Turk, blåste och frustade (hehe)


Jag och Sanna fotade oss när vi satt och mös i min bäddsoffa som var den skönaste sängen i hela lägenheten, tyvärr kom flickorna på det på slutklämmen så jag blev förpassad in i deras sängar som kunde liknas med att sova på en gråsten.


Erica fick hänga på sin säng (gråstenssängen) med kudden av granit! Ni ser ju hur roligt hon tyckte det var!


Sen blev det lite barrunda för tant Ann igen med brudarna med som förkläden...

Erica tyckte vi var så pinsamma så hon gömde sig bakom mina biraglas och blev slutligen ganska nödig... och fick lov hem på "huset" Vi slängde i oss frukten, betalade och drog!!!


Det blev ju många lata dagar på stranden och jag och Erica NJÖT!!!


Ja, Erica hon charmade tom strandarbetaren "Kiss me" som han kallade sig! och så här gärna ville Erica vara med på samma bild som honom


The End!

Mors lilla Ollar i skogen gick...

Publicerad 2009-08-13 21:29:56 i Allmänt,

Idag har jag lånat Tinas kabel som jag kan använda för att överföra bilder från min mobil till datorn!! Som jag har saknat detta, jag har ju inte haft min kabel sedan Vansbrosimningshelgen...

Så här kommer lite bilder från idag då jag, Roine, Rasmus och Viktor gick runt elljusspåret i Vansbro: 2,5 kilometer!!




Grabbarna hittade bra med blåbär och ni vet alla hur man brukar se ut efter ett par bär i munnen... Ja om inte: kolla är:




Det var allt från blåbärsskogen för idag.

SÖMN

Publicerad 2009-08-13 11:17:08 i Allmänt,

Mitt huvud och min kropp behöver sömn!! Jag är såå trött, jag förstår inte varför ;) okej mamma jag vet vad du tänker nu!

men jag lägger mig klockan 22.00 varje kväll och sover till 7.00, sammanhängande borde jag sova ungefär 8-8.5 timmar per natt. Jag kanske sover för mycket??? På fredag ska jag och Elin sova i hennes lekstuga är det tänkt och det kommer nog att bli en tidig morgon på lördag antar jag.... men på söndag, då SKA jag sova tills solen skiner mig på ett visst ställe och det betyder att jag kommer att sova länge för jag har persienner!! Jag längtar riktigt.

Sen pågår planering av släktträff för fullt! Det ska bli kul fast inte alla kommer... vi som ska vara där får umgås, äta, leka och ha kul.

Jag ska avslöja lite mer vad som kommer att hända framöver men inte just nu. Jag vet ju inte hur många av mina släktingar som läser bloggen så jag ska vara lite hemlighetsfull men lovar att sätta in en gruppbild på stora Tröskarsläkten då festen har varit!

Regnet det bara öser ner...

Publicerad 2009-08-12 09:57:02 i Allmänt,

Bosses hus ser ut att ha blivit totalförstört..... inte kul alls, nu ska jag installera mina brandvarnare i taken igen, jag plockade ner flera då jag skulle byta batterin förut och så kom de aldrig upp igen!!

Igår hälsade jag , Sara och Anna på lilla mormor på Mora lasarett. Hon verkade pigg igen och ska få åka hem om en eller ett par dagar säger hon.

Sen på kvällen åt jag och Roineponken kräftor, det var såååå gott!!
 

Det som är på agendan framöver nu är:
1. Sova i lekstuga med Elin 14/8
2. Samkväm på Selins med tjejerna 21/8
3. Släkträff (Tröskarsidan) 22/8
4. Första planeringsträff för reunion 20 år sedan grundskolan 28/8
 
I september blir det vinfest och Skottlandsresa, så i oktober kanske det blir lugnt igen.....??

Igår slog blixten ner i byn

Publicerad 2009-08-11 07:58:23 i Allmänt,

Det blev ett sjuhel..tes oväder igår! Det åskade, blixtrade och REGNADE!!! Jag och Roine tog en tur till Rutsbrogården för att checka lite inför den kommande släktträffen som jag ansvarar för... och då missade vi den största, högsta och värsta knallen. Då blixten slog ner i grannens hus! När vi kom hem från vår biltur stod det brandbilar och rökdykare i vägen och vi lade i hop ett och ett och fick det till tre rätt snabbt. Rutorna hade exploderat, balkongdörren var borta, huset är nog ett minne blott fast det står kvar. Röklukten låg tung även hemma på vår gård.

Back in buisness igen!!

Publicerad 2009-08-10 12:37:03 i Allmänt,

Tillbaka på jobbet! Nu vill jag vara ledig: länge!!!! Långsemester och en jordenruntresa och framförallt en miljonvinst!!! Det skulle vara supernice! Men men det är nog bara att knega på det, särskilt när jag sällan köper lotter eller tippar.

Snart vill jag att det kommer plåt på lillstugan, Roine skulle höra med Robert hur det skulle kunna lösa sig, beroende på Roberts rygg, för övrigt så har min far lovat att hjälpa till. Det blir nog någon rå med det också innan snön faller!

Men nu: jobba jobba Ann; -jaja!!

String, tanga, hotpants, boxer, kalsonger osv.

Publicerad 2009-08-09 21:21:46 i Allmänt,

Igår blev vi att diskutera kalsonger eller trosor som det kanske heter. Vissa i sällskapet hade provat string men utan att tycka det var någon direkt succé. Vi diskuterade hur fräscht det är och vilka toner man kan uppnå då man fiser i string: FISS eller???

Den här kalsongen kanske redan har sjungit på sista versen???

Njaäj, jag föredrar hellre större trosor med mera tyg i, minst sådana här:


men jag har också den här modellen;


och den här som är tagen ur filmen Bridget Jones som jag och Maria diskuterade i natt!!


Hoppsan; det blev ett litet kalsonginlägg helt appropå, vi diskuterade detta en del igår så det är därför =)

Flygfest; söndag

Publicerad 2009-08-09 19:54:11 i Allmänt,





Flygplan i massor, jag och Roine körde snikvarianten och såg på flygplanen utanför området. Vi om så sent och tyckte inte det var värt pengarna att betala in oss.... vilket jag ångrar just nu men men, nästa gång då jä..lar ska vi vara ute i tid och betala in oss.


Coolast var fallskärmshopparna tyckte jag. De såg ut som små prickar först då de kastade sig ut i luften och sen som små dockor då de började närma sig land!! Skickliga var de då iallafall. Jag kunde bara tänka på hur jag skulle gruva mig inför landningen där uppe i det blå!


Jasplanet var också roligt att se och höra! *Det var verkligen öronbedövande att få ett JASplan strax ovanför skalpen, tro mig ni som inte var där.


Sen hade jag velat åka helikopter men det visste jag inte att man fick göra. Någon sa att det kostade 300:- och det hade det lätt varit värt!! Precis vad jag fick i present förresten så det hade kunnat bli födelsedagspresenten till mig.

Summasummarum: nästa gång det är flygfest ska jag hålla mig med, betala in mig och åka helikopter! och åka en hel del virvelvind med några av mina bästa vänner!

Sluttrapporterat från flygfesten som pågick i dagarna tre!


Här kommer två norskhistorier som avslutning på detta inlägg:

Svenska fågelhundar
Två norrmän hade köpt en fågelhund i Sverige och nu skulle de se vad denne gick för. De sade: - Nu kastar vi upp den en sista gång, flyger den inte då, så lämnar vi tillbaka den.

Svensk flyger luftballong
En svensk flög luftballong. Efter en storm visste han inte vart han var, men han hade kommit in över gränser till Norge. När han såg en norrman på marken ropade han: - var är jag? - Försök inte lura mig! Jag ser nog att du är i den där lilla korgen där uppe svarade norrmannen.

FLYGFEST!!!

Publicerad 2009-08-09 19:44:54 i Allmänt,


Tonårsbrudarna som varit ut och festat hela helgen, ilag med oss"gamlingar"!
Linnea Hed, Amanda Larsson och lillsyrran Ailie Jennifer Hermansson

Och här hittade jag Åsa Bergqvist i mitt hallonsnår: kolla bara va snygg hon är på bilden!!! som hämtat från ett tidningsomslag =)


Övriga som var hos mig på fest på lördag kväll var följande personer....
Angela Aspelin: Vackert sommarbrun efter en semestervecka i Alanya, passade bra med en orange teshirt till brännan förresten... och naglarna!! *Jag = Avis*


Ann Hellenberg gav mig en specialbrygd men med fredagskvällens utgång i färskt minne så vågade jag mig inte på brygden, men vi har den kvar till ett annat tillfälle, Ann!! p.s Ann jag är sotis på ditt vackra halsband!!! ; )
Anki Larsson sparkade i lilltån i en tältsäng i datarummet så det blev blodbad!! Hoppas den sitter kvar idag iallafall...
Anki och Ann, två schyssta sommarsnygga partypinglor i sina bästa år!!  På väg mot flygfältet för att spana in grabbar i uniform??!! =)

Kusinerna Anna & Sara Berglund (inte väldens bästa fotovinkel)

De är så grymt coola mina kusiner, eller hur!! Värsta brudarna som även de var på dansen senare på kvällen.
Av Anna, Sara PerÅke och Maggan fick jag en "megaputell" bubbelvin (1,5 liter) och en jättefin bricka med ljus och glaspärlor och jag gillade den jättemycket!

Tina Turner var så klart med och partade loss, lika ärtig, tillpiffad och pigg som alltid, trots utgång i fredags och jobb hela lördagen och jobb även idag söndag!! Energiknippe de lux!


Maria Stam, min kära vän som snart är färdigutbildad INFORMATÖR!! *Jag är så stolt*

Maria är en gammal god vän sedan grundskolan som har en sååå otrolig social kompetens.... Hon kan ta alla människor på ett så fantastiskt sätt att jag blir rent avundsjuk! Välartikulerad, supernajs, öppen och glad... *suck, jag ska träna mer på mina sociala färdigheter*...

Alla hade kul tror jag vilket gör att det var en LYCKAD KVÄLL!!! Nu är det tre år kvar tills nästa gång, får se hur livet ser ut då för alla!

Roligast av allt var sista vändan i VIRVELVINDEN!! Cirka 15-20 minuters åktur med massor av fart! Helt fantastiskt roligt, vi blev som 13 år igen.

p.s (Åsa och Maria, kan ni inte maila mig bilder från virvelvindsåkningen, det vore så skoj att se..)

Flygfesthelg samt kalashelg

Publicerad 2009-08-09 12:04:06 i Allmänt,

Jaha då här den här helgen sprungit iväg också!! Det har varit askul!!!
Fredag kväll: besök av tjejerna
Lördag dag: släktkalas
Lördag kväll: besök av tjejerna

Men för att börja från början:




Roine använde sin nya skjorta och jag tror att han gärna ville visa att den var NY!!


Vi satt på altanen, jag och Åsa B, Helena och Monica!! Vi  hade trevligt, vissa provade vattenpipa för första gången... andra hade provat förr. Tina kom sent och cider tillsammans med Ailie & Linnea, de hade gått tågbron fram till Jimmy och där tiggt skjuts hit vilket de fick i en pervo lite röd kärra!! Kul att Jimmy (gamlingen = 40 år) kom in en vända!

Lisa skjutsade oss till Dala-Järna, Roine hade åkt tidigare med några andra grabbar (dissade vår tjejfest)!

Jag hade helkul i Dala-Järna trots att jag råkade bli lite överförfriskad!?! Åkte hem tidigt vilket jag var glad för nästa dag då det var dags för släktkalas!!

Jag fick revisorsallad av mormor samt en järnsalamander som bara var: jag!! sen fick jag den där älskade skinnkavajen av Ailie, mamma och Christer *love at first sight*

Suphatra hade gjort vårrullar åt mig: hur många som helst!! Jag uppskattade det verkligen och funderar på hur jag kan bjuda igen!!?? * Förslag emottages tacksamt.


Av Erik, Emma, Åsa och Tomas fick jag en cidervinare och en bok om vett och ettikett ute i världen!! Den boken kommer att bli väl utläst gånger flera vet jag!! För övrigt fick jag ljus, ljusstake, vinare, Anns specialbrygd *god*, trisslotter, pengar, lösa blommor,blommor i kruka mm mm. Vilken toppenhelg säger jag än en gång! Mycket thailändsk mat har det blivit i dagarna tre...


Roine var lite trött...

Nej nu ska jag ut och leva livet lite, fortsätter skriva lite mer om helgen senare....

Smygbilder....

Publicerad 2009-08-09 10:57:45 i Allmänt,

När vi var i Stockholm förra helgen, på Hard Rock Café..... då Åsa B gick på toa; passade jag och Tina på att smygfota med Åsas kamera!! Hon kom på det ganska snart då hon sen satt och fipplade med kameran! Här är resultatet:

och här...

vi hade iallfall KUL!!

Flygfest

Publicerad 2009-08-07 07:12:36 i Allmänt,

Ikväll blir det Little Bo and the Virgins, på flygfesten i Dala-Järna!! Det är iallafall meningen att vi ska åka dit och finvädret ser ut att hålla i sig!! Det blir sååå bra!

Kalaskväll!!

Publicerad 2009-08-06 22:27:04 i Allmänt,

Jag och Roine drog till Anki och Elin där vi käkade tacos, chips och popcorn!! Myspys!!! Sen spelade jag och Elin Wii och Roine var med på en femkortsturnering. Pudeln (eller som jag kallar honom: byrackan) Gustav var också med och ville spela Wii!!


Efter vi spelat så vi kände oss nöjda (vissa av oss iallafall) fick vi lov att tacka för oss och åka hem då mamma och Christer skulle komma på kalas. Vi fikade sen kom jag på att jag hade en förpackning turkiska chokladmuffins att baka, vilket vi gjorde! De blev riktigt chokladiga! Bruksanvisningen var på turkiska så vissa kommunikationssvårigheter blev det men vi fick till det! Alla utom Christer vågade smaka.

Jag fick en underbart fin blombukett av mamma och Christer och de gick precis i stil med Roines nya t-shirt, kolla själva får ni se! Tack mamma och Ch!!

Kolla vad snyggt det matchar!!!! I LIKE, I LIKE IT A LÖT!! MY HUSBAND <3

Efter vi fikat, så gick vi ut och hade en liten luftgevärsturnering! Jag trodde verkligen att jag skulle vinna men jag kom "bara" tvåa!! Mamma hon tog sikte på väggen och vi fick oss ett gott skratt vill jag lova!!

Sen tog jag och mamma oss en promenad runt Dala i kvällsstunden! Det var välbehövligt efter allt fikande, snaskande och mumsande idag!

Tack alla på facebook för era grattishälningar, min mailbox var nästan fylld till bredden =)

God natt
* i morgon är jag 35 år och 1 dag!! vilket skulle kunna motsvara ungefär 12776 dagar! Det låter inte mycket alls ; )

Information för Er som inte känner mig...

Publicerad 2009-08-06 12:20:03 i Allmänt,

Jag bloggar ju bara för de som känner mig, nu har tre "ocknugä" varit in och kommenterar och en undrar hur gammal jag blir. Jag har god lust att skriva 25 för det är ju så jag känner mig, men jag fyller 35!! Herremin... det är ju GAMMALT!! ? Eller, nej, helt okej!

Födelsedag!!

Publicerad 2009-08-06 07:29:47 i Allmänt,

Jaha så var man officiellt medelålders då, eller är det vid 40??

Solen skiner på min födelsedag efter ganska många veckor med regn, vilket måste betyda nått bra!! Så nu är det iväg till jobbet, till Mora på VPG i eftermiddag och sen ska jag, Anki och Elin ha myskväll!!

Cykelturen!!

Publicerad 2009-08-05 22:40:12 i Allmänt,


Roine på mormors fd cykel, den gick bra som f.n!! Han hade ett jävla tempo, jag som brukar cykla och är ganska (!!?) tränad ändå hade fullt schå att hänga på. Måste prova cykeln nån dag, få se om det berodde på att den går bra eller om det var jag som har dåligt flås!!

Roine tog i allafall täten av ovan nämnda anledning...


Men upp för viaduktbacken innan Saltvik drog jag förbi (svisch)
   


Vi hade ett högt tempo genom byn, och jag växlade upp och jag växlade ner och jag växlade upp ..... lårmusklerna brann!!! När jag såg att Gerda satt ute i trädgården så tog jag tillfället i akt och ropade till Roine att jag ville åka in och säga hej!! *pust, stånk och stön* Jag tror t.o.m jag hann få en blåsa på ..................*pip* , ja men Ni förstår säkert vart!!!

Gerda bjöd på fika och det blev en trevlig pratstund i en underbar trädgård!!

Gerda är en enastående kvinna på över 90 år som är helt klar i knoppen och hur mysig och go som helst!!! Hoppas jag blir lik henne om jag kommer upp i den aktningsvärda åldern!!

Åsa Larsson gick förbi med Lillebror... ja det var många fler som också gick förbi men de ville jag inte plåta =)


Här kommer några bilder på ett fåtal av Gerdas många blommor!!!





När vi kom hem, hjälptes jag och Roine till att ta ner tvätten (som hängt i några veckor nu tror jag visst). Så här tyckte Roineponken om det!!!

* Modebloggsinlägg

Publicerad 2009-08-05 19:32:44 i Allmänt,

Ja alla pratar om modebloggare hit och modebloggare dit. Jag är ju inte direkt någon modemänniska, främst av den anledningen att det finns ju inte ett plagg i de storlekarna som går på den här lekamen jag har! Utan man får anpassa sig och klä sig i de kläder som går runt =)

Men jag tänkte iallafall visa er mitt favoritplagg här i världen!

Det är mammas nyaste skinnjacka i lammskinn!! Åh, den är så vacker och den sitter som en smäck, tycker jag själv! JAg har lånat den så många gånger att mamma själv kan knappas ha hunnit använda den lika många gånger!
Men nu ska jag lämna tillbaka den innan den går sönder, eller blir utsliten =)

Riktigt tuff och riktigt snygg tycker jag! Det är nog det modernaste jag har haft på mig de senaste åren.....

Bakverk = bakvärk!

Publicerad 2009-08-05 19:22:52 i Allmänt,

Det stundar ju kalas i huset, då någon fyller medelålders.... så jag fick för mig att jag skulle baka 7 sorters kakor!! Så där som en dam på 91 år i Dala-Järna hade gjort tills jag skulle komma till henne på ett hembesök ang. ev. hemtjänst i förra veckan. Jag tänkte; va fan kan hon som är 91, så borde väl jag orka som bara är cirka en tredjedel av hennes ålder!! Så jag tog bilen till Konsum och handlade hem diverse ingredienser. Som en parantes så hade jag nästan alla de där produkterna hemma så det räckte och blev över! Och så drog jag igång på spisen och ugnen!! Fullt ös.

Vad skulle jag baka då??? Öh, ja jag hade köpt hem lite ingredienser som jag tyckte såg goda ut: nobless, marabou mjölkchoklad, kakao, mandlar, mandelmassa, jäst, fetmjölk, grädde, salt smör, margarin... osv.

Det blev en havrekaka med nobless på!


Åhåhja, tror ni att det bara blev ett bakverk!!?? Nejdå inte alls, sen blev det en toscakaka som inte blev som den skulle, så klart! När jag hällde på "smeten" så var kakan inte halvgräddad ens så smeten rann ner i kakan.... ja *suck*.
Men faktum är att det blev som kolasås inne i den i mitten så den blir nog både god men framförallt: orginell!!!!


Sen skulle jag göra kolakakor, och blandade ihop alla ingredienser och SEN läste jag receptet. Ja ni kan väl gissa vilken konsistens smöret hade: självklart smält och det skulle vara rumstempererat! Det är sååå typiskt mig! Men jag öste på med mjöl, gjorde runda småkakor av det hela och skjuts in i ugnen! De blev nog stenhårda och orginella de med.

Sen gjorde jag småkakorna: makalösa: utan koriander eller russin! Har inte smakat de heller så jag vet inte riktigt vad de smakade.

Därefter skulle jag göra någon form av muffins; blåbär eller cheesecake! Det hela slutade med att jag läste det receptet efter jag gjort smeten klart OCKSÅ, och de blev inte heller som jag tänkt mig så det blev chokladmuffins med marabouchoklad stoppade i den färdiga muffinsen: jag konstaterar just nu att jag har inte provsmakat dem heller..... eller jooooo just ja, det slank visst ner en. De var inte nå speciellt goda måste jag konstatera eftersom jag inte ens kom ihåg att jag ätit en!!

All bakning gav mig iallafall värk i ryggen, därav bakvärken!! Så jag gav upp efter fem bakverk, mamma ringde och hon tyckte att det räckte och det anser nog jag också. Det är ingen som äter något fikabröd iallafall!!! Alla bara bantar =)

Roine fick jogga iväg ut i frysen med hela baket och gissa varför han ser ut att vara ertappad med handen i kakburken????


jo, därför att han HAR provsmakat ALLA sorter!!! och någon sort verkar ha smakat riktigt illa!!?? (måste vara kolakakorna eller chokladmuffinsen, eller toscan?? För havrekakan är det inte, för den har jag provsmakat tre gånger nu).....
* Åsa B: om du känner igen byttan så är det DIN!! Det är byttan ni gjorde sallad i till möhippan och den har inte hittat hem till dig riktigt än ; )

För att summera allt: damen på 91 år bakade två bakverk mer än mig och jag är bara 34 år och 364 dagar... skandal!!! Jag får känna mig slagen, men det är som de säger: det var bättre förr! Men jag är rädd för att det ändå blir massa godsaker över och så ligger de där ute i boxen och frestas och då blir jag sugen och äter fast jag inte ska!! Så det är lika bra att ge sig vid fem bakverk, jag är nöjd!!!

Men nu stundar en cykeltur i det fina sensommarvädret

Pepptalk med mig själv!

Publicerad 2009-08-03 22:51:11 i Allmänt,

Nu fyller jag snart ojämnt! I och med min födelsedag är hösten offentligt här, liksom det är offentligt att jag är MEDELÅLDERS!! Ruinens brant är nära, jag har faktiskt det sista halvåret genomlidit en åldersnoja eller mindre ålderskris! Jag har för första gången insett att jag inte är odödlig och att jag inte är, eller kommer att bli 25 igen. På något vis har jag stannat vid 25 iallafall mentalt och nu har sanningen stirrat mig i vitögat... Det kom som en smärre chock för mig konstigt nog, med tanke på mitt jobb!? Livet går, för oss alla! Men därför har jag känt att jag vill leva livet, här och nu. Varför sitta och gräma mig på något ålderdomshem att jag inte gjorde mer saker, besökte mer platser, busade mer med pojkarna, umgicks mer med vännerna osv. Nej, faktiskt tycker jag att jag har skärpt till mig och har varit rätt social den senaste tiden och jag känner mig nöjd med mitt liv! Jag har världens bästa make, kan resa och hitta på saker tack vare att jag har ett bra jobb som jag också trivs med. Jag har börjat att motionera och gillar det, jag har dom bästa vänner nån kan tänka sig och ett bra hus. Jag är frisk också, inte att förglömma till den positiva delen. Det negativa med min ålder och min livssituation är så klart barnlösheten, och att vi inte kan få barn på det enkla, traditionella sättet... Klockan tickar ju på vet ni! Men va fan, sånt e livet. Jag har ju faktiskt rabblat upp massor på positiva sidan och bara en sak på negativa, vilket är positivt! Nej hörninini, det har svammlet borde vara förbjudet att publicera! Summa summarum, tiden går lika fort för alla, helt rättvist, ingen kan göra något åt det utan det är bara att hänga med. Därför är det att gilla läget och må bra eller att inte gilla läget med risk för att inte må så bra! Jag försöker att välja det förstnämnda. God natt!

En ny vecka

Publicerad 2009-08-03 18:14:21 i Allmänt,

Så var det måndag igen då... allt var sig likt på jobbet!! Nu har jag fotat så mycket i helgen och inget nytt har hänt så idag har jag inget kul att lägga ut! Efter jobbet har jag hälsat på lilla mormor och hon var sig lik också, verkade faktiskt ganska pigg. Hon har en spikklubba ute i dyngstacken, det är en blomma som här högre än en människa!! Ganska häftig tyckte jag fast hon gillade den inte! Det behövs en tång för att få bort en tagg om den fastnar i kläderna tydligen.... inget jag har fått in i min trädgård, jag har andra blommor som inte är önskvärda dock men de har Tina ansat bort (en jätteblomma på 2 meter t.ex.).

I går kväll var jag ute och joggade bort något gram, tog en tur runt Dala. Nu ska jag vara brutalt ärlig och erkänna att jag inte orkade hela vägen runt längre, men mer än halva!! Fanken också, nu blir det att ta nya tag, ska göra en vända ikväll också, bara det blir lite senare...... tänkte gå på gymmet men det tar emot!! Slöhög är vad jag blivit under sommaren.

Adios amigos!

PrideParad; vilken upplevelse

Publicerad 2009-08-02 18:29:08 i Allmänt,

Jag minns barndomens karnevalståg och hur roligt det var, både att vara åskådare men också att delta. Vansbros karnevalståg dog dock ut för många år sedan men att vara på Prideparaden var som att se karnevalståget igen; in extreme!!!

Men för att börja från början..... jag och Tina åkte bil till Borlänge för att därifrån ta buss, Åsa och Mikaela åkte tåg från Falun. Tina började bli skitnödig redan i Nås och när vi kom till den där lilla tjärn före Mockfjärd (tror jag att det är), så var hon bara tvungen att "nervösskita" som hon kallade det! Jag stod redo med kameran för att plåta när hon kom ut, för att liksom dokumentera HELA resan... ojojoj vad jag blev överraskad när hon kommer ut med spyorna uppe i näsborrarna, kalsongerna på halvstång och bara ulkar!! Tina är ju extremt överdrivet kräsen och utedasset var bara för mycket för hennes lilla känsliga mage.... hihi.



På bussen hade vi trevligt och resan gick fort!! Åsa var ute på galej kvällen innan och hade sina gigantiska solglasögon som sin bästa vän!! Först slank det ner en köttbullsbaugette....


och lite senare även l i t e Minttu



Väl framme i Stockholm blev det först lite shopping och sen letade vi oss mot Prideområdet!!

här höll brudarna på att bli pådyvlade biljetter á 300:- styck till kvällens pridefest i Zinkensdamm.

En stilenligt utstyrsel införskaffades till de som inte redan hade lagt med (djävulsperuk t.ex)

(pridefärgerna, många trodde nog att dessa kvinnor var lagd åt "det" hållet... varav flera av dem fick pussar av kvinnor, rosor, smisk av piskor mm) =) tacka vet jag Ailies djävulsperuk!!

Då vi gick fram till gatan där vi skulle titta på paraden riktades 10-talet kameror emot oss och det börjades plåtas och filmas, vi kände oss som apor på zoo. Vi behövde inte vänta länge förrän paraden drog igång och vilket arrangemang... lastbilar och hästar, motorcyklar och människor i överflöd, Jonas Gardell, Marc osv osv... titta bara ska ni få se!

Mc poliser följt av ridande poliser inledde paraden!
därefter kom MCbruttorna, de som gillar spettor!


Sankta lucia dök upp i ny tappning, och de här hade riktigt lååånga ben!


Kvinnan som ni ser tittar tillbaka på oss(bilden nedan), fick en lite crusch på en av tjejerna i mitt resesällskap, hon läppade och tungade sig framför denne person och snärtade till henne med sin piska (why)*


Sedan fanns det andra djävlar och änglar i paraden!! p.s kolla djävulens bula: tror Ni liksom jag att han har glömt kvar en eller ett par tubsockor där inne??


Det fanns MÅNGA män som ville klä upp sig; i kvinnokläder!!






Sen hade vi de här grabbarna varav den här som "hänger utanför" såg riktigt vältränad och välansad (okej då snygg) ut!!
Jag kommer osökt att tänka på YMCA under flera gånger den dagen, dels för att många vagnar spelade den men också av andra orsaker som Ni kanske förstår!!



Varför lipar den där lättklädde herren, på bilden ovan, åt oss???? Avis för att han inte hade en djävulsperuk eller what??
Det var iallafall verkligen en färgglad parad!!


Marc Levengood och Jonas Gardell gick stolta genom stan, hand i hand: kära som aldrig förr!!?! De tog emot folkets JUBEL...


En annan som det också jublades för var Alexander Bard i egen hög person!!


Jag skrev tidigare att det var många män som ville klä sig i kvinnokläder och då menar jag unga; som gamla!!
smala, korta, tjocka & långa.... vita, svarta: ja Ni förstår!!! Fulla, nyktra, stenade osv....



och det bara fortsätter...


ohojohoj.... Jag tror den här personen nedan har dödat ihjälp en discokula och sytt en klänning av delarna?!




Är det någon som vet vem den vithåriga mannen lite till höger är: ja han med skägg som håller i en mikrofon!! Skriv under kommentarer, jag blir tokig!! Det är en B-kändis men jag kan inte komma på vem det är!!! Kan kanske ha suttit i någon jury (typ idol eller famefactory)??



De här två har haft roligt då de sytt kostymerna!! Undrar vad det tycktes utefter gatorna bland vissa folkgrupper?? Hm.


Sen kom gaysyrrorna!! Hör Ni syrror på Bäckaskog, om ni ser någon av de här snygga manliga syrrorna, om ni är på kurs eller konferens: not a chans... De gillar dase... Vissa av dem var riktigt vältränade, solbrända och gulliga! "typiskt", "synd på så snygga killar" osv.. muttrade singelbrudarna bredvid mig.


 
Den här grabben verkade inte veta vilken planet han befann sig på, om han var gay eller straight eller om han var röksugen eller ej...


Sen iallfall kom: sadosarna som jag kallar dem eller ska man säga "läderbögarna"??!! Dessa grabbar gick i allafall spetsen, vad de än månne kallas!! Ni får bortse från mannen med skägg, hatt och blå täckjacka, för det var INTE honom jag menade!


sen kom deras "kamrater"




Hur den här donnan har kommit i stassen övergår mitt förstånd!


Många ville visa brösten och gick med bar överkropp, ja och nu pratar jag även om damerna!!!! Det fanns stora bröst, små geléhallon, ja alla varianter!!




Efter cirka en timme eller så, var paraden slut. Vi hängde på några meter men insåg att vi föredrog att äta mat istället!! Det blev thaimat och en stor Singha öl, och det behövdes för maten var kryddstark; de lux!

På hotellrummet försökte jag och Tina fixa lite schyssta profilbilder, så vi plåtade på lite... här kommer ett och annat smakprov!! p.s stackars hotellstäderskorna, vad de ska fundera-..... full glaset i fett läppstift??!!?



Men den profilbild som blev mest "pridig" det var nog ändå den här:


På kvällen blev det middag på Hard Rock Café, det var ingen billig historia och maten var väl okej men inte mer!! Det var liksom en köttbit, pommes och hård broccoli: 265:-!!? Nä, tacka vet jag Hard Rock Café: Hurghada!! Där fick vi verkligen valuta för pengarna!!!

5 snabba om resan: Skalan är 1-5 där 1 är uselt och 5 är king!!
1. Bussresan dit: 4
2. Hotellet: 5
3. Prideparaden: 5 +
4. Utgången på kvällen: 3
5. Bussresan hem: 2

Snipp snapp snut, så var denna pridefestival slut!!

p.s vi åkte dit till Zinkesdamm där pridefesten var; men varför?? Ja varför?? Det var ju en homofest, vi såg på alla som satt utanför och "gosade" och tog sen tunnelbanan in till Stureplan, kollade runt: ojade oss över ömma fötter, trötta huvuden.... tog en taxi och åkte till hotellrummet och sen??? Ja: zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Skor

Publicerad 2009-08-02 12:12:39 i Allmänt,

Sitter nu på en bänk mitt inne i stockholm med nya gåskor! Laddad då jag kommer hem för ett nytt liv, igen.

På hotellet

Publicerad 2009-08-01 19:30:25 i Allmänt,

Nu har vi sett ALLT! och så Jävla kul det var att se ALLT... Paraden höll på i över en timme, och eftersom vi hade vissa ateraljer på oss så fick vi viss uppmärksamhet av både åskådare och paraddeltagare vilket var roligt, bilder kommer in sen när jag kommer hem, så ni har verkligen nått att se fram emot. Bögar, flator, transor, sados mm mm.. Bara bröst, djävlar och jonas och marc, och alexander bard!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela