Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

KALASDAX

Publicerad 2011-07-30 10:06:17 i Allmänt,

Från 18/7 till 6/8 är det ett väldands kalasande i vår familj. Alla vi tre fyller år inom loppet av tre veckor. Idag är det STÖRSTA kalaset vad de alla!! Mitt......... öhj nej jag menar IDAS, hon fyller 1 år idag. När hon vaknade blev det så klart paket innan frukost. Vad fick hon då? Jo pottboken, ett pussel och en trehjuling men den besvärade vi oss inte med att slå in ens, dessutom har vi ju provkört den i ett par veckor redan ;-)

Vi har förberett ifall det kommer en och annan grattulant, detta med smörgåstårta och tårtor, samt har jag snabbstädat hela huset så nu svettar lacken.

Idag kalas, morgon efterkalas, måndag Stockholm och sen finns det inga planer på ett tag, än.... För Er som inte trodde det så kan jag berätta att det är ett jäktigt liv att vara föräldra ledig. Vissa tro att den som är hemma latar sig, ser på tv, fikar och minglar runt bara, och det är exakt så det är!! I like... öh detta med viss modifikation givetvis men visst måste man fika och mingla lite för att upprätthålla sin sociala tillvaro.

Men nu mina kära läsare har jag tyvärr inte tid att sitta här och dösnacka för nu måste jag duscha, skruttan ska ha sin skönhetssömn och Roine säger att han ska slå slänten och sätta upp björkar och ballonger innan första personerna kommer, hasta lavista babys.

Hön hände nu då

Publicerad 2011-07-26 21:10:05 i Allmänt,

Imorgon är det dags för det årliga eventet: Irländs afton på Skansbackens pensionat!! Ska bli så superroligt så.... Partybussen kommer nog att bli rätt packad på avresa mot sydligare breddgrader.

Ida somnade tidigt idag, hon var faktiskt helt slut redan kl. 17:00, men fick vackert härda ut till 18:30! Få se när den lilla älskligen behagar att vakna imorgon bitti då? Kan gå hur som helst faktiskt.

Tro det eller ej men på lördag är det dags för ett hejdundrande 1 års kalas!!
Våra älskade lilla skrutta har redan hunnit bli 1 helt år, det var ju nyss Roine tillbringade sin semester med att skjutsa mig fram och åter till Falu las, eller hur?! Ni trogna bloggläsare måste hålla med om att det var nästan nyss jag skrev att jag åkte in, åkte hem, blev inskriven igen snyft snyft.... Känns som en evighet sen på ett sätt men som igår på ett annat sätt.

Alla ni som känner mig vet att jag gillar när det går snabbt, snabba beslut och snabba besked. Idag har jag mått jättebra för det har varit en sån snabbdag!!! I love, men mer om det senare, I promisse....

Uppdatering!!

Publicerad 2011-07-26 21:02:24 i Allmänt,

Lite fler bilder från Frankrike var ju utlovat, kommer här:


Det superkalla havet med mig som massiv förgrund!! Usch vad jag är trött på att vara fet, vill bli en smal liten ballerina NU!!

Inte undra på att jag är och förblir fet heller efter att ha intagit dessa flottyrpinnar med tillhörande nutella..... =(

P.s vi delade!! =) =) =)

Sen tog vi en mastodontpromenad på ett par timmar fram till gamla hamnen och utsikten under tiden var underbar.


En gigantisk fransk balkong

Kolla även in den blå himmelen!! =) MInns ni hur den såg ut bakom alla regnmoln??

Väl framme vid hamnen fanns det en och annan båt, och en och annan mast..... eller ganska många ja:


De här skyltarna satt lite varstans och betyder helt enkelt: parkera här och vi bogserar bort din bil looser!! Kanske vi borde ha här i Vanå oxå? Vart då kan man undra.....Såg tyvärr ingen bärgningsbil.



Här är Marias franska balkong. Den har mer blommor än hela min altan som är betydligt många fler kvadrat än den där.... det ligger mig helt enkelt inte för att ha blommor... eller okej, jag har fyra just nu MEN det finns inte hopp om liv hos någon av dem tyvärr.

Här är samma utsikt några dagar senare....

En herre med ett par pittbulls gick förbi och plötsligt fick affärsinnehavarens moppsar frispel och attackerade de två bestarna och det blev dogfight!! Sen trädde hundägarna in och slogs med varandra, det var med andra ord underhållning på hög nivå (första parkett hade vi också). Den ena tillkallade polis och ambulans och här såg vi honom kliva in i ambulansen med ett liiitet sår på fingret. Det sägs att francoserna söker läkarhjälp vid minsta lilla.....

Det hände sista timme jag tillbringade i Ax så snacka om att jag fick en grand final.

Sen var det dags att ta farväl och jag hoppas att vi ses snart igen du Dalkulla från Provence!! Kram på dig och tack för allt under vistelsen hos dig. Kul att det går bra i jobbjakten också..... =) =) =)

Extrem sportsweek à la Ann inledd

Publicerad 2011-07-23 22:34:05 i Allmänt,

Idag bestämde jag mig; jag måste bättra på min kondis. Vi som ska vara med i Formtoppen snart nog. Efter en liten promenad runt Dala hade fantasin skenat iväg så påss långt att jag såg mig själv lufsa uppför en brant backe, det fick bli Hunflen!! Roineponken nappade på iden och erbjöd sig hämta mig på toppen. Vatten fylldes på, en sovande skrutta flyttades från vagnen till bilen och iväg for vi. Det gick inte fort. Vaderna brann efter halva berget. Jag stannade, frustade, flåsade men bet ihop. Om jag fixade det på under timmen så skulle Roine göra allt jag ber honom om i en vecka. 24 minuter tog det, snacka om att den grabben nu fastnat med skägget i brevlådan!!! Listan på "attgörasaker" kan göras lång. Efter lite matbrödsbak somnade jag i soffan, utmattad efter fm bravader. Kvällen tillbringade jag o grannen med att leta hjortron på hemlig ort. Eller nja, så hemligt var det nog inte för nån hade definitivt hunnit dit före oss.... Två timmars letande efter skogens guld slutade med mycket svett, lortiga o blöta Långholsbrudar som endast fick fika som belöning efter allt slit. Med andra ord; de kalorier som vi arbetat bort från våra kroppar kom med råge åter. Det är ingen ide att hålla på...... Konsums sylthylla nästa, tack.

Tandsingen oxå

Publicerad 2011-07-17 21:45:43 i Allmänt,

Nu ni gott folk har det hänt; Idas första gadd beslöt sig efter lång startsträcka att komma ut. Tänk Er fem pers i ett hotellrum, klockan är tre på natten och tanden vill ut och det gör ONT!!! Lillskruttan hade så ont och grät så förskräckligt. Kusinen Rasmus vaknade o försökte trösta. Kusinen Viktor sov som en stock, men vaknade till sist och sa; Men Ann är det du som skriker??? Lite sömndrucken ja. Vi befann oss i Norrköping två dagar, hann med ett långt och trevligt besök på Kolmården. Alla fem var supernöjda. Utom jag när en liten miniapa hoppade upp på barnvagnen. Jag blev stel av skräck, sekunderna kändes som år, paniken steg, Ida visste inte. Om hon skulle skratta eller gråta. Jag kunde inte göra något utom att högt säga: TA BORT DEN!!!!!! Älskade Rasse fixade bort besten, öhö. På hemvägen hann vi med Toy's R Us två gånger och IKEA en gång. Barnen var jätteduktiga och mamma/moster är så stolt över alla tre. Nu är vi hemma igen. Imorgon fyller Roineponken 36 bast, vilket betyder att vi är lika gamla i ett par veckor!! Sen fyller ju skruttan ett om två veckor så det blir mycket kalas nu ett tag.

Aix en Provence dag 6

Publicerad 2011-07-13 22:53:46 i Allmänt,

Att se alla tiggare gör att mitt hjärta blöder. Denna dag gick några € till två äldre damer utanför bageriet. Ett par dagar tidigare satte en ung tjej med två små barn i ett gathörn, hon fick tre mackor och barnen fick också varsin klubba. De blev rätt glada kam jag påstå. Det språket var internationellt. Denna dag var det dax att inta position; beach 2011!! Ojojoj, det blev en heldag vid en strand i Marseille. Det där med att smörja in bakre regionen missade jag fläckvis! Brännan blev enorm och jag ljuger inte om att jag fick lov att sova på mage i tre nätter innan den lugnade ner sig. Nu flagnar hela ryggen/skuldrorna. Vi hade vattenmelon med som smakade underbart! Havet var iskallt men svalkande skönt. När vi väl beslöt oss för att lämna beachen kom vi på att vi skulle promenera till gamla hamnen, det visade sig vara en lååång promenad på ca 2 timmar. Det hände inte mycket under dessa två timmar förutom att jag blev överkörd av en vespa. En stollig Fransmam som kastade sig på moppen och drog iväg över min hälsena. Tack o lov slirade han på min sandal.... Undrar vad han hade fått till lunch?? Iallafall; Hamnen var rätt sevärd, jag har nog aldrig sett så många båtar sammantaget i mitt liv som i den hamnen! Väl framme var vi trötta och varma, så vi beslöt oss för att åka hem, ta en dusch och käka!! Det blev sen kväll innan vi nådde Ms gata i stan. Brännan visade sig ha kulören ilsket röd och jag kom osökt att börja sjunga på Eddie Meduzas låt; Fånga kräftor...... Bilder till texten utlovas vid senare tillfälle.... Liksom rapport från dag 7-8. Ciao

Aix en Provence dag 4 och 5

Publicerad 2011-07-11 23:14:05 i Allmänt,

Fredag i härliga Frankrike!! Jag sov alldeles för länge... till klockan 10 närmare besämt, skäms på mig.

Denna dag fick jag äntligen träffa Will, Marias franske vän. Han såg ut att vara en hyvens kille!! Han arbetar på en pizzeria och både han och mamman har varit hjälpsamma och snälla mot Maria.

Vi fikade på Marias hamburgeria för att få tillgång till internet, och så klart var fikat gott!! Det fanns att välja på så att säga men det blev en chokladfylld croissant...........som satte sig precis där bak där det finns sviter av choklad kvar sedan tidigare.........


Vi passade också på att vara riktiga turister och åkte på en guidad tur i tåg runt stan. Tyvärr hade jag nog en släng av någon bokstavssjukdom för min koncentration var lika med 0. Orkade inte höra allt som sades på Engelska och omföra det till svenska i mitt huvud tyvärr.


Fredag och allt: det var vinprovning och restaurangbesök på programmet. Vinprovningen skedde hemma i Ms lägenhet under tiden jag slingade hennes långa hår!! Och är man hos frissan så ska man väl också få en snygg frisyr tills utgången också, eller hur?
Så här stylade blev vi till sist:


OBS: kolla även in maten!! 
Maria tog lammkotlett på en bädd av potatismos.


Jag tog Risotto vilket jag alltid har tyckt låtit torrt och tråkigt men det var både blött och underbart gott. Som pricken över i var det pilgrimsmusslor med bacon på och jag som bara har läääängtat efter att få smaka musslor. Det var lika gott som det ser ut faktiskt.

Vi hann/orkade också med ett besök på en lokal bar innan vi gick hem och där träffade vi av en slump på en kille från Borlänge som hade sin mormor i Örskogen av alla ställen.

Aix - dag 5
Marknad, igen!
Vilka underbara marknader de hade där nere i Frankrike. Titta bara här nedanför och dröm er bort. Jag kan fortfarande känna dofterna om jag tittar riktigt noga på bilderna

Körv som kanske inte riktigt luktade så där jättejättegott. Men den smakade bra sa Roine som fick en hemlevererad.


Färska bär och frukter (som vi nu kan plocka hemma också)



Oliver, oliver och lite mer oliver. Jag skrev väl inte att det luktade gott hela tiden??"=O


En jättepaella

och så kryddor i massor.

Det jag köpte var: korv, ost, tvål, kryddor, lavendelpåsar, honung, smycken, hårspännen och lite smink.

Vi gick till en stor vacker katedral och strosade lite.


När vi kom ut från katedralen så kom en blivande brud och gick förbi.... vi hängde på. 

Färden slutade vid rådhuset där hon förmodligen skulle säga sitt JA! Många passade på att fota den vackra bruden och hon såg inte ut att misstycka.

Eftermiddagen tillbringade vi i en park för att sola våra bleka kroppar. Det blev lite ajajaj till kvällen. Men det var bara den lilla brännan. Den stora fick jag när vi låg på stranden i Marseille dag 6, men mer om det blir det en annan dag för nu är det natta!!

En liten cliffhanger bara:


Aix en Provence dag 2 och 3

Publicerad 2011-07-09 12:33:40 i Allmänt,

På väg ner mot Skavsta tog jag lite sommarbilder som Maria skulle få se och det var ju nästa svårt att lämna vårat vackra land när dessa vyer kom mil efter mil

(fotot är taget i bilen genom rutan med min mobil, snygg va)

Men efter lite rekorderliga köttbullar och råröda lingon samt en stor stark så var det inte någon som helst separationsångest kvar mellan mig och Sverige.


Det gick riktigt bra att åka ner på egen hand som jag nog tidigare har skrivit om. Lite trist om jag inte haft någon att prata med men jag hittade ju ett antal att prata bort en stund med.

Dag 2 i Aix började med en dusch i ett sittbadkar. Ni som har, eller har provat ett sådant vet att det är utformat efter kroppen så det blev en del balansträning under veckan. Jag passade också på att fixa bort de typiska franska buskarna under armarna också, för det får ju finnas någon måtta på hur mycket man ska ta seden dit man kommer.... =)  Ni kan tacka mig sen för att jag inte la in en före och efter bild.....

Medans Maria vaskade av sig passade jag på att se mig om i byn. Tog en tur ner till bageriet, en promenad på knappa 40 meter. Croissanter och baugetter införskaffades och var jättegoda.

Efter frullen så tog vi en fika med Benbrahim, Marias då 73 årige vän. Det visade sig att han dagen efter skulle fylla 74 så vi bjöd honom rätt och slätt hem till Maria för en liten födelsedagsmiddag och gissa om han blev glad?!? Mer om det senare under dag 3.

Vi gick lite sightseen i stan och jag sprang på en perfekt 1 års present åt Ida, synd bara att den inte gick att fixa ner i resväskan som max fick väga 15 kg.


Vi provade på att smaka crepe med nutella, mycket gott.... farligt gott..

 
Senare på dagen tog vi en öl på en lokal krog, jag valde något utländskt som var både grumligt, mörkt och STARKT!! 7% för att vara exakt. Efter första klunken var jag rätt dragen tror jag.

Maria som har varit med ett tag var klok, för hon tog pressad citron och vatten.... jaja jag var turist jag.

Sedan träffade vi av en slump på ännu en av Marias vänner; Adam som var på väg på en liten träff med andra vänner trodde vi. Givetvis blev även vi två inbjudan och gick så klart dit. Det visade sig dock vara en träff för sk coachsurfers eller dyl och jag vill lova att jag kände mig rätt utanför i sammanhanget men ölen var god och vi fick ett par vänner att sitta och prata med vilket var trevligt.

Kvällen avslutas med att jag får göra upp en kalkyl åt Maria så ni må tro att jag befann mig i himmelriket för I just LÖVE KALKYLER!!!!!!!!!!!!!!

DAG 3
Maria har en anställningsintervju hos hemtjänsten, det blev en 25 minuters lång promenad dit och sedan en timmes väntan ute i underbart solsken. Jag låg som en padda på en gräsmatta och solade min feta lekamen. Kolla in utsikten jag hade där på gräsmattan (och NEJ det var inte någon lortig jättesnygg francos)


När Maria kom ut gick vi tillbaka hem via en mack för att köpa något blött att hälla i strupen. Macken var som ett mindre systembolag

lite annorlunda mot OKQ8 här hemma med sina 2,8:or.

På vägen hem gick vi genom en markanad och jag slog faktiskt till och köpte mig en blus och en klänning, rekord!!

Maria hade ytterligare en jobbintervju den här dagen, nästa på ett hotell som behöver en lokalvårdare/frukostvärdinna. Båda intervjuerna gick bra, men med tanke på att Maria har ytterligare ett jobb på gång så hänger allt i luften 1-2 veckor till.... jobbigt!!

KL 19.00 började 74-års kalaset, men Benbrahim var i god tid och 18:40 så satte han utanför och väntade. Han hade med sig en hel bag med saker till Maria, läsk, chips, godis, tuggummi, efterrättsyoghurt mm. Vi hade lagat kycklinggryta gjord på hallallslaktad kyckling, så här mysig såg den ut
Nu kanske ni undrar vad nectarinen gör där: men den la jag dit för att ni skulle få se hur maffig filén var. =)

Mannen som verkar rätt ensam var pratglad och satt kvar med oss till efter 23.00. Han skulle dock upp och jobba klockan 05:00 nästa dag så jag antar att han var rätt trött när klockan ringde. Han har tre jobb trots sin ålder, detta för att själv överleva antar jag men också för att försörja sina barn som är kvar i Algeriet. Han har åtta vuxna barn.

Efter att mannen gått hem gick jag och Maria till kopieringsaffären och partylivet hade precis börjat. Jag kunde snabbt konstatera att jag är en bra bit in i medelåldern och hade ingen som helst lust att hänga på alla berusade och glada tonåringar som dansade omkring på gator, pubar och torg.

17000 steg denna dag.

Mer om Frankrike blir det inte idag, för nu måste jag packa bagen och åka ner till Playan utan Skam för TJEJSIMSSTART!!!! Au revoir på ett tag mes amis.
Nice, jag vet!! ;-)


Tjejsimmet

Publicerad 2011-07-09 11:53:42 i Allmänt,

Idag är det dax att simma tjejsimmet, jag gissar att jag får en tid på 35 minuter.... hoppas inte längre iaf. Som uppvärmning har jag städat huset och nu forsar svetten så varm är jag må ni tro. Imorgon ska jag simma Vansbrosimningen, 3 km, och det är 7:e gången varför jag då kommer att få blå älvarnas band. Starten går kl. 11,15 och som uppvärmning till den tävlingen tänkte jag gå på After swim beachparty ikväll ;-) Var sak har sin uppvärmning!!

Syftet med att städa hela huset var iofs att få det rent här hemma igen, men det största syftet var faktiskt att hitta mina bästa simglasögon... jag hittade två par värdelösa och ett cyklop! =( Kanske jag ska dra på mig cyklopet och bli nördstämplad, vore rätt kul... och så en luciakrona eller gummianka på huvudet!! Hmmm vart la jag superlimmet nu då.

För Er som väntar på uppdatering från Frankrike: det kommer. Jag ska faktiskt gå ner och hämta bilderna just nu och ladda över dom så får vi se om jag får fingrarna ur det där bestämda stället.

Åter i varma Vanå/Frankrike dag 1

Publicerad 2011-07-07 19:08:49 i Allmänt,

Åter i varma Vanå
Ojojoj här har det hänt saker sedan jag åkte. Älven har nu över 19 grader varmt vatten!! Det var som att kliva i medelhavet för det var inte varmare än så vill jag lova.

Hur har nu min resa varit kanske ni undrar?? Jag tänkte börja från början....

Frankrike dag 1
Resan till Skavsta var alldeles för lååååååååång! Nu tänker jag aldrig flyga från annan flygplats än Borlänge så utbudet är minst sagt begränsat i fortsättningen (antagligen vet både ni och jag att det där jag nyss skrev är ren och skär lögn). Det gick iallafall bra att flyga själv, jag fick faktiskt en del vänner både på flygplatsen och i planet. Bl.a en ung tjej på 16 år som skulle åka på språkresa och vara alldeles själv i Frankrike i tre månader. Hennes husdjur var ödlor, ormar och sköldpaddor så det var ingen liten mesig tjej tro mig.

Väl framme i Frankrike hittade jag rätt buss på en gång och ni må tro att jag är förvånad själv! Maria kom och mötte upp mig och vi gick hem till hennes lya med väskorna. Det var en minimal etta med sovloft och kokvrå. Ganska praktiskt i sammanhanget. Vi slaggade skavfötters uppe i "kuvösen" och det var inget för den ljudkänslige med tanke på att vi bodde mitt i partystråket och festerna slutade fem på morgonen!!

Jag fick följa med till Frankrikes motsvarighet till Coop Konsum. De stängde 20.00 men sista insläpp var 19:45, en vakt stod i entren och motade bort de som kom för sent (kan liknas med Dido förr i tiden eller hur). Jag blev bjuden på en delikat köttfärssås och spagetti och det satt fint i en resenärs hungriga mage.

Hälsning från Frankrike

Publicerad 2011-07-01 12:54:31 i Allmänt,

Nu sitter jag på ett franskt café o käkar croissant med choklad... Gött. Det händer mycket, fast ändå inte: en helt vanlig semester med andra ord. Fast ändå inte. Maria har ju flertalet vänner här redan och jag har fått träffa att par av dem. Vi har också stiftat bekantskap m två trevliga tjejer varav en fransyska och en från Canada. Jag har noterat det mesta som vi har gjort och upplevt samt fotat en hel del men det blir för jobbigt att fixa in det här på bloggen via iphonen så ni måste tyvärr hålla Er tills nästa vecka.... En liten notering handlar om när vi bjöd hem en av Marias vänner på hans födelsedag, hans 74:e sådan. Också finns det noterat om Marias tre arbetsintervjuer på tre dagar, mina många myggbett.. Om lägenheten mitt i gamla stan, mina brända axlar, mm mm. Ha det gött blekfisar och se upp för snart kommer jag och min rödbrända lekamen hem igen. Ps saknar Stumpan och älsklingen, puss puss på Er

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela