Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

En fredag i räserfart

Publicerad 2011-04-29 19:07:51 i Allmänt,

Jag hann knappt blinka förrän sista arbetsdagen var till ända. Det känns lite konstigt men ändock rätt najs att få vara hemma med skruttan i 10 hela månader!! Mina kära arbetskamrater bjöd på Selins på lunchen dessutom fick jag presenter, jag tror att jag måste komma tillbaka för att sluta lite oftare ;-)

Nu har lugnet sänkt sig över Långholn, Ida ska snart sova fast just nu är det bokstund med bästa pappan! Själv håller jag på att planera för hur hammocken ska hänga på vår altan som helt plötsligt känns ganska liten!?! Kätting och bamseskruvar är införskaffade så bara någon viss person har törnat in så ska operation hammock inledas!!
"Ledigheten" har börjat!!!

Bada är kul!!

Publicerad 2011-04-27 20:29:49 i Allmänt,


Gärna med tillbehör så klart.

EN badanka gör ingen badstund, det ska vara fulla karet med vänner!


Nu längtar vi tills Plasket öppnar och som det verkar så är det sommar på gång, så det ska väl inte dröja allt för länge.......... men först har vi 3 omgångar med babysim kvar. Idag beställde vi en soldräkt modell Spöket Laban från Kox In så klart (och rosa så klart). Dräkten motsvarar solskyddsfaktor 50 så då borde lillskruttan klara sig utan en bränna i sommar.

Barn är (h)ärliga

Publicerad 2011-04-26 19:54:48 i Allmänt,

Häromdagen hade jag fixat en underbar sås med grädde, mjölk, soltorkade tomater, röd pesto och sambaloelek och i denna duppa hade jag blomkål, paprika och tomat. Mitt ena syskonbarn som var här på besök skulle precis åka på påskmiddag men var lite nyfiken på såsen så han tog en skvätt på en tallrik och åt i det tysta. När jag hade ätit klart sa jag: - åh vad gott, jag skulle kunna slicka tallriken!! Då svarade systersonen snabbt: -Det har jag redan gjort!! =) Bästa betyget man kan få av en 10 åring, inte sant!!



No ono:

Publicerad 2011-04-22 15:20:05 i Allmänt,

Vi har haft premiär på cykeln och Ida stormtrivdes därbak, trots att det var tight bakom mammas stora rumpa!! Hon trivdes så bra att hon somnade på hemvägen, eller kan det ha berott på att våran lilla vända blev en lång och tidskrävande vända med flera stopp efter vägen?? Hur som helst hon var nöjd och trött!!

Det är den här varianten vi använder oss av!! Det fanns också en dyrare variant som man kunde vinkla bak om barnet somnade, men då sade jag till försäljaren att SÅÅ långa vändor kom vi inte att åka! Hm, börjar tänka om redan efter primiäråket!!

Bada är bäst, ingen protest

Publicerad 2011-04-22 11:30:52 i Allmänt,

Nu äntligen har jag fått till några bilder från babysimmet, håll till godo mina vänner!!


Visst är vi lika som bär??? Jaha nähä, hon är lik Roine ja!! =)

Ida och kompisen Lovisa från en annan del av Vansbro


Hela gänget på ett och samma ställe


Upp i luften



och sen första dyket


Skrutten Li är ju också ett underbart inslag

Sången om Skrutten är en låt som sätter sig på hjärnan, fråga Roine!! Viktor var vänlig nog att poängtera att simfröken var mycket bättre på att sjunga än mig!!! Rackarunge där.

Kusinerna Rasmus och Viktor var alltså också med och ingen av dem ville bada.... förrän vi var i vattnet men då tyckte dom att det var för sent att ångra sig. Men OJ så tråkigt de hade och OJ vad roligt de hade haft i vattnet!!

GLAD PÅSK!!

Publicerad 2011-04-21 12:33:25 i Allmänt,

Och så kom skärtorsdagen med strålande solsken och ett underbart och perfekt vårväder. Helgen kommer att innehålla mycket middagar har jag börjat att inse och en del krattning hoppas jag. Sedan kommer jag att provsmaka dessa två nykomlingar:
 &  
Currant                          Passionsfrukt/chili

Får återkomma med betyg på dessa två drycker efter långfredagen.

Fler planer för påsk:
1. premiärtur för Ida på cykel
2. Göra fint på gården
3. Hitta något fint att ha på mig på fredag, men det ser mörkt ut.......... får väl ta en urgammal trasa som jag alltid brukar ha som vanligt.

Nä nu ska jag jobba lite till innan det blir "helg"


BLOCKET är melodin

Publicerad 2011-04-17 21:22:56 i Allmänt,

På mindre än 6 timmar har jag lyckats sälja mitt gamla (dock nästan oanvända) löpband, tack vara en liten annons på Blocket.se.

Går i de tankar att jag kanske ska sälja gamla Bettan också, d.v.s älskade fina supernajsiga V70n och köpa en något bättre "skogsbil" med 4-hjulsdrift. Nu har ju iofs Roine 4-hjulsdrift så det borde räcka för hela Långholn, men ändå.

Det är rätt skoj att sälja saker på Blocket men nu har vi slängt så mycket på Bäckdalen att jag tror att vi inte har så mycket mer att kränga.

Vi har jobbat på rätt bra idag gällande frivilliga funktionärer till hamburgeristånden på Cruisingen. Det fattas nu folk mellan 21-0.00 men det känns som om det kan lösa sig där med. Är du sugen på ett pass så tveka inte; ring mig, =)

Jag bara ÄLSKAR när jag har rätt!!! <3

Publicerad 2011-04-15 16:51:04 i Allmänt,

Kommer ni ihåg inlägget om den magra spargrisen och avgiften de skulle ha på Handelsbanken!! Ahhhhh jag hade rätt!!!!!!!! d.v.s ingen avgift. Så nu vet ni det alla ni andra som lägger slantar i grisen och skulle kassörskan i kassan mopsa upp sig så får ni väl hänvisa till Ida-ärendet aprill 2011. =)


Nu är Ida och hennes spargris glad men gladast är nog mammAnn.
Principen framför allt.

Nu e jag på gång......

Publicerad 2011-04-14 12:29:26 i Allmänt,

Som ni kanske ser så är jag tillbaka här på gamla bloggen, som jag skulle sluta med... jaja ni vet hur det kan vara. Nu har jag vårfräschat upp bloggdesignen också. Jag har väl varit in och sett på statistiken med jämna mellanrum och fast jag hade "lagt" ner bloggen så var ni ändå cirka 20 pers som tittade in dagligen?? Visste ni att jag inte skulle kunna håll mig här ifrån, höhö.

Uppdatering sedan i vintras: Jag och kära mor har blivit ansvariga för hamburgarhaken under cruisingen, så är ni några som vill hjälpa till att steka hamburgare alt. ta betalt så ring eller smsa mig ert namn, telefonnummer och önskemål om tider ni kan stå, mitt mobilnr är: 070-3724101!! Det kommer att bli grymt roligt, jag lovar!!

Det har varit fränt om vi hade haft en ambulerande försäljning oxå;


Sista crawlträningen idag, snyft. Det har varit otroligt kul och lärorikt. Nu gäller det att ta sig dit på allmänna öppettiderna vilket inte är lika roligt eftersom många simmar bröstsim och det blir trångt. Jag har anmält mig till både Tjejsimmet och Vansbrosimningen så det är ambition bättre tid än sist som gäller.

Jag har blivit sekreterare i Barnensdagsföreningen och vi söker fler personer som vill vara med, så är du sugen på det så hör av dig vet jag!! Hur kul som helst det också.

Jag har 9,5 hela arbetsdagar kvar nu efter lunchen, sen blir det home sweet home och Ida som gäller för min del i cirka 10 månader, så mysigt såå.

På lördag är det klädbytardag (barnkläder) i Skamhed bystuga och jag har tänkt lämna in lite babykläder och försöka hitta lite större plagg, hoppas det kommer många dit med samma tanke så det finns lite att välja på.

Svenne Rubins på långfredagen med Anna B, jag läääääääängtar!!

Men nu är lilla lunchrasten till ända, ciao amigos.

Grisar...

Publicerad 2011-04-13 19:12:36 i Allmänt,

Grisar kommer och grisar går.... Igår kväll tog vi hand om fläskkött och idag handlade stora delar av lunchen om spargrisen. Vår bank ville ha betalt för att vi skulle sätta in Idas sparade pengar; jag tog med dom hem igen!!
Visst är det ganska sjukt hur det har blivit!!?? Banken vill ha pröjs för att vi lånar pengar och de vill också ha betalt för att vi sparar pengar


Otur?

Publicerad 2011-04-11 18:10:42 i Allmänt,

Visst är det väl så att det betyder otur när en svart katt korsar ens väg?? Idag höll det på betyda otur för katten för den var ett hårstrå ifrån att bli överkörd av mig, och jag kom på cykel ska ni veta!!


Jag har ju utlovat att jag ska blogga här den 1:a maj för att meddela Er hur det gick med mitt viktmål.... Håll ut, jag ska inte säga något än hur det går, utan ni får vara nyfikna ett tag till!!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela