Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

ELVIS CAFÉ I VÄRMLAND

Publicerad 2010-05-31 17:09:27 i Allmänt,

Åter till Morsdag, vi åkte igår till Elviscafét som ligger i Östmark strax norr om Torsby. För att vara ganska exakt så var det ungefär 15 mil från Vansbro.



Mamma är ju Elvisfantast och hennes drömresemål är just Graceland, Memphis och detta var det närmaste vi kom i år.... Cafet heter Memphis salong & café och jag hade googlat på det på nätet och fått mig en bild av hur det skulle se ut. Det var mycket mindre men med massor av Elvisprylar, fick till och med tag på en ljusstake som svärmor fick av Roine i morsdagspresent (Elvisfan även hon).

I taket hängde mer takkronor än i Tinas kök/lägenhet, vilket inte säger så lite!


Som sig bör fanns en jukebox, full laddad med Elvislåtar!


Det visades film med Elvis på en gigantisk storbildstv och vädret var TOPPEN!

Varför vi fikade ute istället för inne i den härliga atmosfären, ja det vet inte jag?? Det blev en snabb fika och två timmars bilresa hem igen! Det är familjen Berglund/Bergström/Hermansson det!! Både Tina och mor sov av utmattning på vägen hem, det måste ha varit finvädret i kombination med den nätta lilla bilresan för en kaffekopp med inplastat dopp.

FÖRVARNING, TACK!

Publicerad 2010-05-30 12:06:05 i Allmänt,

Jag tycker det är taskigt av vädergudarna att låta blixten slå ner innan första åskknallen har hörts. Helt utan förvarning slog blixten ner i vår kära inspelningsbara HD box, därmed inget tv tittande igår kväll här inte. Det ironiska i det hela är att jag sa till Roine att jag inte stod ut en till lördagskväll i tv soffan och på detta sätt blev det ingen sådan kväll heller.

Istället drog vi till

för att titta på vildsvinen, men de lyste med sin frånvaro! Det som det fanns gott om var regn, kallt var det och mycket mycket blött (konstigt annars va)?

Jossan och Lottie var också med och lockade på de små grisarna men de ville ändå inte komma fram. Då passade Jossan på att hoppa och skutta ute i naturen, men hon var mycket snabb tillbaka till bilen igen (ifall)

Tidigare har en viss person dillat i en annan viss person att älgarna spelar trumma på de här stora "grejorna". På kvällen hördes älgarna spela ända hem till Vansbro så en viss person och fick lov att krypa ner bakom rumpan på en viss förälder....


Och nog är omgivningen på Älgberget trolskt tycker jag



                           * * * * * * * * * * * * * *

Erica har haft en hektiskt lördag, först har hon klyvt ved i 5 timmar....


Sen trotsade hon det kommande ovädret och tog hojjen till kompisen i D-J......


* * * * * * * * * * * * * * * * *

Idag söndag ska vi på tur med mor då det är MORS DAG, men om detta får ni läsa ikväll för än så länge är det en hemlighet som bara tre vet!! Och mamma är in här titt som tätt så vi riskerar inte att hemligheten avslöjas redan!

Mot URSKOGEN!!!!!!!!!!!

LOPPIS

Publicerad 2010-05-29 10:34:52 i Allmänt,

Jag hatar verkligen loppmarkander, men idag ska jag på en ändå! Få se om det blir några babyfynd! <3

Oh what a day

Publicerad 2010-05-28 14:26:40 i Allmänt,

Fredag: helt underbar dag!! Slutade 11.30 och åkte då faktiskt hem och bakade trots det underbara vädret!! Det äller att "passe på" när lusten infinner sig så får det se ut hur det vill med vädret!


The twinbrothers slet i vedhögen som minskar för varje helg och jag stod för "kvinnogörat" laga mat och baka som sagt.

Just nu röjer Roine bort gräset i slänten och jag ska snart åka och köpa lite blomjord och olika frön till potatislådorna och sommarens skörd. Det blir nog: ärtor, några morötter, persilja och något helt nytt för en gångs skull, vad vet jag inte än...men nått som är skoj att äta! (går det att sätta chokladkakor???).

Idag kom jag "osökt" att tänka på en sång, jag tror den går så här ungefär:
"Syster yster har varit på turné och hamnat lätt på sne, finns det någon som kan säga vart hon é?"
____________________________________________________________________________________


Värme efterlyses?

Publicerad 2010-05-27 18:34:32 i Allmänt,

Nog är det väl själva f*n också när man ska få lov att elda för att inte frysa rumpan av sig inne i slutet av maj?!?! I morse var det 17 grader inne, inte helt okej den 27 maj.... Men vad kan jag göra åt det? De nada...

Det ringde något pucko på min mobil i natt, så störande!! Jag hade precis somnat så sött och vaknar av en irriterande HÖG ringsignal....... what the f**k??

Idag jobbade jag halvdag sedan var det dags att få lite information om förlossning och bedövning!?! Vill ha:allt!! Ryggbedövning; jajamensan, lustgas: jajamensan, kvaddlar; nja det hoppar jag nog över. Lustgas låter ju skoj men jag tror nog att jag kommer att spy rullgardiner om jag drar i mig det, jag kan ju inte ens dra ett andetag med helium utan att kvälja!

När vi fick se hur barnet ligger mot t.ex. svanskotan så är det ganska lätt att förstå att det trycker på där bak så att säga.... för att inte prata om det andra trycket! Hur som helst: ut kommer h*n alltid har jag hört... eller var det ner....... ja man kan ju säga ner kommer h*n alltid för rent fysiskt så blir det ju söderut!

Men det är ju ett tag kvar än, två månader för att vara exakt (om Junior behagar komma i tid vill säga). Men först lite välbehövlig semester!
     
Några långväga utflykter blir det nog inte men stranden här i Dala duger gott åt mig!

BAKSUG

Publicerad 2010-05-26 18:11:04 i Allmänt,

Idag slog jag till och köpte jäst, mjöl och vaniljsocker........ och ställde sedan in i resp. skåp/kylskåp, d.v.s jag tappade lusten att baka då jag klev innan för dörren! Men det kan nog hinnas (läs orkas) med en annan dag!!

Har ni känt vilket underbart väder vi har haft idag? Det är så varmt och gött att vårkänslorna bara spritter i kroppen! En annan som njöt av solskenet här om dagen var lilla Filippa!

Ibland vore det fint att vara hund: sova, äta, ta promenader, sova äta..... Eller; kanske inte!

___________________________________
Så här mycket vatten har vi haft i helgen:


Ja det kom lite vatten till en början men efter ett par deciliter så var det finito!

Igår kom iallafall herr Nilsson och har nu fixat till det hela så nu är det fullt ös i kranarna, MEN.......... det tar aldrig slut på våra hantverkarhistorer, vi har fortfarande problem med vattentermostaten så när vi duschar är det kontraster mellan 15-115 grader på några sekunder. Så herr Nilsson har lovat att komma åter till Långholn. Det är nog bara att ställa in autopiloten så kör Vansbros hantverkarkårs bilar hit av sig själva!!

Tina är på Ålandshav och smsade idag och frågade om vi ville ha något från taxfreen! OM vi (läs jag) vill, hahahha: Vinegum, dajm och lakrits!! (hon ringde när jag hade lunch och jag var lagom hungrig som ni kanske förstår). Det blir lördag hela veckan när hon kommer hem....

Nedräkning de lux

Publicerad 2010-05-25 19:03:06 i Allmänt,

Dagarna flyr förbi, det händer elände och det händer roliga och bra saker! Med andra ord: det är livet som går....

Idag är det exakt två månader kvar till den beräknade Dagen!! Dagen då smärtan får sitt definitiva ansikte liksom lyckan!! <3

Papper från försäkringskassan har ramlat ner i min brevlåda och det är bara att börja gnugga knölarna så sågspånet yr nu för att lägga in om föräldraledighet!!??! En djungel tror jag minsann! Inte lätt att veta hur länge man vill/ska/bör/kan vara hemma så här i förväg heller.... Jag har iallafall sökt ledigt till och med sista augusti nästa år så sommaren är räddad, men vad vi tror och menar så ska Junior få vara hemma längre än så, året ut har vi pratat om!



När det ser ut som ovanför så ringer jag självklart hem Roine =) hahhahah!!

FYND

Publicerad 2010-05-24 18:11:26 i Allmänt,

Ibland tror jag att hjärnan lägger av............ Närminnet är inte längre intakt, eller hur länge räcker närminnet och när är det historia och legitimt att glömmas bort?

Iallafall så köpte jag en tunika på Malungs marknad som var med omlottknytning, och den var lite tight skall tilläggas varför jag blev ganska besviken då min garderob har krymt väsentligt de sista månaderna. Men då jag såg omlottblusen på så fick jag en flashback! Jag har ju en sån här tunika sen jag var supersizebig!! AHA!!! Det finns kläder sedan jag vägde mycket mer än idag, och de är på vinden!!

Stackars Roine blev uppsänd på vinden och hämta ner en sopsäck full i kläder ala big big size!! Det var rena skatten att hitta just nu. Jag HAR ju kläder!!! Så nu skulle jag behöva tvätta bort lite unken vindsdoft så är kläderna perfekta!!

Tänka att något så hemskt som jättekläder kan göra mig så glad (för ni ska bara veta hur glad jag var när jag sorterade ur dom ur garderoben för 1-1½ år sedan). Men nu vet jag ju att jag inte kommer att behöva använda dom för alltid utan under en begränsad period, sen ska de nya fräscha, mindre kläderna fram igen!!!! =)

Sunday

Publicerad 2010-05-23 19:04:04 i Allmänt,

Den här söndagen såg ut att bli en regnig och tråkig dag, men nu på kvällningen kom solen åter till oss!

Synd bara att gräsmattan är blöt annars hade jag ju kunnat köra ett varv med klipparen ;) Får ta det en annan dag....

Dagen har bestått av att tvätta och duscha, inte här hemma utan hos mamma eftersom vårt vatten tenderar att sluta rinna så fort vi vrider på kranen!!!!! Nu får rörmokaren komma och göra ett ryck igen, tur vi håller Vansbros hantverkarkår i liv och rörelse!!

Jag och grannen tog en stilla promenad runt Dala, det höll dock på gå på tok redan innan vi svängde av mot Dala... kramper i magen men de gav sig skapligt lite längre fram, så vi tog oss runt i lungt tempo.

Eftermiddagen har jag tillbringat med några fd klasskamrater för planering av jubileumsfest! Jag kommer dock att dra mig i skymundan i den fortsatta planeringen och överlåta till övriga i festkommiten att genomföra själva festen, för jag ska ju koncentrera mig på annat då. *Adressletande i många dagar får anses vara mitt strå till stacken!!

Nu ska jag softa lite i tv soffan (om Roine släpper tv kontrollen så det blir något annat än Discovery vill säga).

Allväder

Publicerad 2010-05-22 17:19:00 i Allmänt,

Idag måste väl alla varit nöjda (utom Kristin som vill ha snö;-)
Glassigt solsken och spöregn inom loppet på några minuter vände det skulle jag vilja påstå.

Idag blev det Malungs marknad helt appropå, jag gillar den marknaden mer än Rättviks har jag kommit underfund med (kan bero på att jag hade mindre ont idag än när jag var till Rättvik!?!?).

Det visade sig tidigt att Viktor hade jätteblöta strumpor på sig (detta p.g.a hans skor fortfarande var blöta sedan båtiläggningn igår kväll). Jag tog och hängde ut dom på tork fram till Almasjön sedan var de torra och fina igen. Det syns också att Viktor och jag är släkt: vi gillar båda att liksom Pippi Långstrump ha olika strumpor på oss (Till Tinas förfäran).


Det hela började med en shoppingtur i Vansbro och därmed var fikarasten i Almasjön ett faktum


Det var nästan sju sorters kakor, Tina måste ha varit väldigt sugen då hon gick in på Konsum...

Ett sånt här litet "bås" tycker Lottie att Micke ska snickra till henne inom en rimlig tid för trevliga fikastunder ute hos dom.


Vi var full partybussen med folk och intressena när vi kom fram var många, det börjades vid schlurpyståndet.


Själv tyckte jag att det här ståndet var trevligare:


Medans Roine skulle ha föredragit det här (om han hade varit med vilket han tack och lov inte var för då hade det följt med en loppig mössa hem)...



Jossan var spekulant på de här brillorna men de fick tack och lov hänga kvar de också



Sanna hon fick agera provdocka och när hon väl provat X antal plagg kom Tina och Lottie på att de inte ville ha någon av dem.....?!!?`


Det var fullt i klädtältet ett tag (det regnade så det var bara bra)


Själv köpte jag mig en ny t-shirt så nedan kommer de efterfrågade bilderna..........

(Herregud till att se ut, jag fick lov att avpersonifiera mig själv...)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Få se hur den här t-shirten sitter om två månader strax när storken förväntas komma??
Ni kan från och med nu kalla mig för BulAnn!!

Det blev också ett par foppatofflor, en annan tröja, cocosbollar och tunnbröd!! Foppatofflor har jag alltid sagt att jag aldrig ska ha, men man ska ju som ni säkert vet aldirg säga aldrig (när ni nu har sett bulan så förstår ni varför jag köpte dom)!! God afton gott folk!

Fredag kväll: båten blötlades

Publicerad 2010-05-22 17:01:39 i Allmänt,

Igår var det äntligen dax, båten kom i vatten. (Den låg hemma på land hela förra sommaren).

Nu har vi hela älven att röra oss på i sommar och för vissa av oss började äventyret redan igår......


För Er som blir förfärade över att barnen inte har några flytvästar på sig säger jag bara: KOLLA NOGA SÅ SER NI BOTTEN!!


På den här bilden kan man tro att de har tappat bort Viktor efter vägen men han sitter där om ni kollar riktigt noga!! Rasmus var för övrigt en säker och bra chaufför (och det kommer från Donnan som stod på land).


Och vad fick jag göra för roligt när de andra åkte båt då?? Ja jag fick roa mig bäst jag kunde.............


Passade också på att fota UD

UD står för utedass om det var någon som inte hängde med i förkortningen där....

När alla kommit helskinnade iland var det dags för lite fiske!


Nja iallafall tills kroken satt fast i dyn........ Det var bara en som hade gummistövlar och den personen fick offra sig att vada ut och ta loss bottennappet!


Kvällen avslutades med korv och bröd vid morbror Alf (5 pers ramlade in helt oinbjudna).
Det blev en solig och varm kväll i trevligt sällskap

Affe hade tagit fram bästa servetterna kvällen till ära! =)



SEMESTERDAG

Publicerad 2010-05-21 17:07:22 i Allmänt,

Idag jobbade jag bara halvdag, och efter det hårda passet blev det ett nytt besök på MVC. Ett litet stick i fingret resulterade i ett riktigt blodbad.... Men värderna är fina men jag är inte längre normal...... på kurvan alltså. Min "mage" har växt 4 cm på 2½ vecka och därmed låg jag i överkant igen (whats new). Viktor var med och han gissade på att det bara var fläsk i magen och blev nog lite smått förvånad när han fick höra hjärtljuden som påminner om en skenande häst.

Lunch intogs på Selins


Ett besök vid Duvnäs 7. Lottie skulle till att fixa välling men misstog sig vart pulvret skulle vara vid tillredning (tänkte hon börja amma den lille kalven)


Vilka djur finns det egentligen i Duvnäs?? JO först har vi flaskkalven Bärta


och geten Oskar den farande skräcken som en gång jagat mig in i bilen (först fick jag lov att springa två varv runt bilen för att få så pass med försprång att jag hann in i bilen innan jag hade hornen i ändalykten).


Hunden Millie:


Hästarna Barringa, Ballerina och Carol


och en hel svärm med katter som jag inte fick med på bild denna vända...

Roine kickade (sprang rättare sagt) igång den gamla moppen.

Det var en syn för gudarna när han kom åkandes (jag har en filmsnutt om någon vill se, hahah).

Jossan hackade grönsaker till dagens middag: tacos misstänker jag...


Och Roine försåg sig med saft efter moppeåkningen


Märkte ni av ovädret igår?? När vi åkte hem från Hulån efter att ha hämtat båten som Affe fixat såg det ut så här på himlen:

Tvapparater, dator, telefoner mm satt i så det blev en snabb skjuts hem för att dra ur alla elektriska dyrbara prylar innan åskan skrotat dem totalt.

Idag ska båten sjöläggas, eller iallafall köras till ett vattendrag. Förra året kom båten inte av våran gård så i år kan man säga att vi är på gång!!

Förresten vill ni se vilka husdjur vi har?? Vi är lite tråkiga och har bara en sort...

Det är naturlig storlek och ingen förstoring om någon trodde det.... Snarare en förminskning i så fall!! Någon som vill komma och klappa?? Vi är hemma ikväll för visning =) Mohaha.

CHEEZEZZZZZ

Publicerad 2010-05-20 12:36:02 i Allmänt,


ORD KÄNNS ÖVERFLÖDIGA I SAMMANHANGET.............. men som Tina sa: det blev iallafall ingen ost kvar till musen!!

Seriöst

Publicerad 2010-05-19 18:17:05 i Allmänt,

Ann H vad seriös du var och gissade på var bilden var tagen. Det jag syftade på var dock den sällsynta: SOLEN!!!
(Men bilden var mycket riktigt tagen vid viadukten).

Idag har jag (hör och häpna) faktiskt gjort en halvtimmes lång simtur i simhallen. Jag var mol alena och hade två badvakter som vaktade över mig (nja de läste varsin del av någon lokal blaska). Efter en stund kom dock en till tapper motionär och gjorde några repor men han gav upp efter cirka 8 vändor.... (själv körde jag 35-40).
Se hela bilden




Lek och plask hade inte börjat så jag fick en lugn simtur i min ensamhet


Efter badet blev det inköp av ny fast telefon. De 2 gamla vi har haft ett tag fick frispel i fredags och började ringa konstant ända tills vi dödade dem genom att ta ur batterierna... Sen dess har det inte gått att ringa hit och jag trodde självklart att det var fel på telefonerna. Men med en sprillans ny Panasonic visade det sig vara något annat som var fel............. Nöden krävde då ett telefonsamtal till Glocalnets kundtjänst och då visade det sig att det finns stora tekniska fel som behöver åtgärdas varför en tekniker kommer hit om 3-5 vardagar, så alla ni som försökt ringa mig på fasta telefonen får avvakta ytterligare en vecka innan ni får svar.



___________________________________________________________________

Fler saker jag gjort idag förutom att jobba:
* Stekt på potatisbullar, bacon med massa grönsaker + gjort en matlåda tills i morgon,
* tagit in posten (Reklam från IKEA, de törs fortfarande höra av sig till mig efter all skäll de fått det sista halvåret),
* dragit skäggstubb (hormonerna har gjort mig skäggig)
* tagit reda på tvätt
Ojojoj, jag som tyckte jag gjorde så mycket efter jobbet, det där var väl ingenting........ Måste lägga på lite fler sysslor innan kvällen så jag får känna mig supernyttig!! -Klyva ved kanske?? (Nej då mamma jag lovar, jag låter bli och överlåter det till någon annan).

Oförberett prov för Er läsare och andra krusiduller

Publicerad 2010-05-18 19:57:41 i Allmänt,

Nu ska jag sätta Er alla läsare på prov!! Vad är det bilden föreställer??




Det var inte igår vi hade så lovely väder minsann...

Jag skulle åka ner på byn och handla en snabbis, (det tog två timmar), kom lite annat i vägen men nu är jag hemma igen. Iallafall; när jag åkte var det mulet, grått och trist och nu när jag var på väg hem soligt, varmt och underbart!!!

------------------------------------------------------------------

Har ni tänkt på vad inskränkta vi vuxna blir i vårt tänkande. Det slog mig idag när jag var hos Tina och pojkarna och de hade fått varsin pysselbok. Man skulle koppla ihop frukt och grönsker med olika bokstäver. Jag började med att visa Viktor 6 år hur det skulle gå till!! Jag drog en rak linje från apelsinen och ananasen till bokstaven A! Självklart det är ju så det ska vara, eller hur. Hur gjorde han då tror ni??? Se själva....


Han gjorde krusiduller på sina linjer och livade upp det hela!! Inte så tokigt alls, men i min vuxna värld var detta inte ens tänkbart. Lite mer barnasinne skulle inte sitta helt fel, nytänk de lux: välkomna mina nya idéer!!

Nu blir det lite tv time och avkoppling innan jag ska ta ikapp lite skönhetssömn (som om det behövs, kröp ner kl. 20.00 igår och sov till 06.30)....


69:e

Publicerad 2010-05-17 18:18:37 i Allmänt,

För Er som trodde att jag skrivit fel och att detta inlägg skulle handla om 69:an säger jag bara: dumsnutar!!

Inlägget kommer däremot att handla om att det idag är 69 dagar kvar (eventuellt), ja tills Junior vill ut... Men jag har läst någonstans att det är 5% av barnen som kommer ut på den beräknade förlossningsdagen.... Tre av tio barn kommer före utsatt tid och sju av tio kommer efter.... Och endast 3-4 % kommer inte förrän efter de två veckor som det tar innan man beräknas som att man gått över tiden.

Alltså: jag kan statistikst glömma den 25 juli som förlossningsdatum och istället ställa in mig på att det kommer att ske runt den 26 juli till 6 augusti!! Förmodligen blir det den 6/8 då jag fyller år, vilket skulle innebära att det istället för 69 dagar är 81 dagar kvar, stön.

Magen börjar kännas tung, precis som om det skulle ligga ett betongblock där inne, och det gör det en aning tungandat och en aning svårt att sova men what the heck vem behöver luft och sömn när man kan leva på kärlek???



Jaja, den som väntar på något gott brukar för det mesta få vänta länge!! Och jag har gott om tid, ska ju snart vara ledig från jobbet!! =)

Grattis mamma

Publicerad 2010-05-16 21:34:40 i Allmänt,

Som jag tidigare har skrivit om här på bloggen så har vi faktiskt haft lite vinsttur i vår familj. Jag vann en Austin mini, mamma vann en harley davidson och Tina ett par slalomskidor................ Och nu har vi haft tur igen, (vi och vi, ni vet väl hur man säger när det går bra för Sverige i olika tävlingar då heter det vi och om det inte går bra så är det dom)... Iallafall morsan vann igen här om dagen!! Sååå: stort grattis morsan och tack för att du delade med dig!!

* Nu kommer knappen att sprängas ur brallorna på mig snart...............rap!

Vansbro i regnet!!

Publicerad 2010-05-16 09:39:06 i Allmänt,

Idag trodde vi att jag, Roine och Jossan skulle ta en tur till Torsby men som ni alla vet så blir det sällan som man har tänkt sig. Vi blev kvar i lilla Vanå vi.

I eftermiddag försökte jag och Roine gå runt Dalasågen vilket inte är en särskilt lång promenad men vi fick nöja oss med att gå runt halva sen var mina fötter som på en elefant, magen höll på att explodera och vissa andra ställen ska vi inte ens nämna. Tempot: tja, hade det varit mer sniglar ute hade vi kunnat haft kapptävling!!

Vad annars har hänt idag? Ja vi bjöd in oss själva på lunch hemma hos morsan. Jag har tvättat en maskin med lortkläder och hängt det, städat av lite i köket och vardagsrummet och träffat två av Roines arbetskamrater som vi bjöd på kaffe och wienerbröd, thats it!

Nu stundar en härlig fot/benmassage få se om svullnaden lägger sig något (*Roine har lovat att massera lite iallafall) sen blir det nog höghöjdsläge för de båda spirorna..

Projekt: Lillstugan

Publicerad 2010-05-15 15:38:28 i Allmänt,

Idag var det Dagen med stort D!! Den gamla, dammiga, lortiga, äckliga bäddsoffan skulle ut ur lillstugan! Till min hjälp hade jag Jossan och så här såg det ut..........










Det var en bäddsoffa till att vara ORDENTLIGT dit spikad kan vi konstatera, men skam den som ger sig!! Nu är den utkastad och så skulle vi spåna lite på hur det skulle gå att få dit vår våningssäng men det projektet får vi nog lägga ner.............. Vi har köpt en begagnad våningssäng i Säfsen (förra hösten) men den vi köpte ska stå till höger och vi ville ju ha den till vänster......... Den är en aning hög så den som ligger i överslafen får titas med taket......... Så, nej det får nog bli en annan lösning (före Vansbrosimingen)!!

Roine han gav sig ikast med timmerhögen

Vi deltog på håll så att säga...........

Nu blev det glass och vilopaus och en liten kik på Blocket (mitt nya favvoshoppingplace).

På sin vakt

Publicerad 2010-05-14 17:59:52 i Allmänt,

Roine har idag suttit och vakat när tvättmaskinen arbetat, ifall det skulle bli en till översvämning. Det gick så där, för lite vatten kom det upp på golvet men det var inte som i förrgår då det blev sjö.


Se så hängiven (ertappad) han ser ut.... (kanske beror på att han äter en GB sandwich så här strax före maten!?!?!?). Röran där inne beror på översvämningen, bara så ni vet ;)


För övrigt så är Jossan här och blir nog kvar ett par dygn skulle jag gissa på. Vi har gjort hemmagjord (halvfusk) pizza som var supergod tyckte vi alla tre (fyra för Junior klagade inte heller). Nu blir det nog lite softning framför tvn om Roine och Jossan inte har andra planer vill säga.

Förresten så har vi investerat i en barnvagn:

Står där bredvid vågen i hallen och väntar och väntar och väntar och..........
Okej, okej jag VET att jag visat den förut men jag är ju så mallig!! =)

Jobba, ledig, jobba, ledig, ledig.

Publicerad 2010-05-14 07:12:52 i Allmänt,

Ja det blev en uppstyckad vecka, men det gör ingenting! Jobbade måndag - onsdag (gick fort som sjutton), ledig torsdag (gick ännu fortare), ska jobba idag och då är min blivande vikarie med så jag kommer ju att sitta med benen på skrivbordet och softa hela dagen *ahhhh*. Sen är det ju lördag och söndag; dvs ledig igen!

Jossan kommer att bo här i helgen för att undvika ett tredje världskrig med sina syskon säger hon. Ja hon får ju sova här ändå så klart och särskilt NU!! När vi har så mycket ved att ta reda på *asg* (Nejdå lilla Jossan vi ska nog få helgen att gå ändå tror jag).....

Men nu ska jag sätta i papiljotterna och sen åka ner och göra sista rycket innan helgen! (Hoppas att jag inte är tankspridd nog att låta papiljotterna sitta kvar i när jag åker ner till jobbet bara).



Det ser ut som om det regnar ute och då känner jag att jag lika gärna kan vara på jobbet idag!! *okej okej, jag håller på att övertala mig själv att dra fingrarna ur och ta mig iväg från denna varma boning!!!

När lugnet försvann från byn.....

Publicerad 2010-05-13 10:16:33 i Allmänt,

08.00 telefonen ringer..
09:35 telefonen ringer igen...
09:40 Roine knatar ner till vägen och väntar och väntar och väntar...


09:45 VEDEN KOMMER....


Roine är glad!!


Ann känner ångest över de många kubiken som ska kapas/klyvas/torkas/kastas in, allt medan veden närmar sig sin målplats.....


Men se bara på Roine hur han MYSER!!!!!!!!!


Ja, och nu ligger den där, redo att börja kapas/klyvas/torkas/kastas in: ujujuj!


Sååååååå alla ni som känner er sysslolösa är mer än hjärtligt välkomna hit i helgen!! <3

JESUS KRISTUS, TACK SÅ MYCKET!

Publicerad 2010-05-12 18:55:41 i Allmänt,

Kristi flygardag, sing hallelulja!! Jag får en ledig dag och så jobb på fredag och så ledig igen......... så välbehövligt så!

Ett graviditetstecken som smygit sig på är kisseriet. En droppe hit, fem minuter senare trycker det på som sjutton och ut kommer tre droppar till! Har hört talas om att det kan bli så men inte upplevt det förrän nu. De andra på kontoret vill ju också låna toan ibland............... så de är nog också glada över den extra lediga dagen!!


Igår var det exakt en månad kvar att jobba för min del, går på semester den 11/6 och lämnar då skutan åt min vikarie ska bli supernice!! Supernajsigt att ha jättemage, inte kunna klämma sig in bakom ratten, kissa 2 gånger per minut, inte ha några kläder kvar som passar, inte orka shoppa, inte orka ligga i solen, inte vilja bada p.g.a baddräkten ser ut som en stringbody: jajamensan: looking forward to it!! Då är det nära sen........... 



Som sagt ledigheten i morgon sitter som en smäck. Mina planer för morgondagen: att göra så lite som möjligt, få se om jag lyckas med det!! Ciao amigos




Hemmakväll

Publicerad 2010-05-11 21:05:28 i Allmänt,

Idag blev det lugn och ro hemma........... till en början.

Jag plockade med tvätt, renbäddade, fixade matlåda, lade i en ny tvätt, handlade lite och sen!!!!!!!!!!!!!!!!

Sjöslag inne i pannrummet där tvättmaskinen står!! Det var totalstopp i avloppet och det är från 1950-talet skulle jag gissa och inte särskilt genialt gjort!! Det är liksom nedsänkt flera decemeter och så ett hål in under som är smalt och litet och omöjligt att göra rent! Det blev lite propplösning som inte hjälper ett dugg. I morgon blir det starkare doningar och hjälper inte det så blir det väl bröderna Nilsson igen.

Tur att det händer saker så man slipper sitta sysslolös i soffan och tråka framför tvn i allafall! =)

NYFÖRVÄRV......

Publicerad 2010-05-10 21:31:53 i Allmänt,

Det blev en barnvagn och en bilbarnstol!! Jag är sjukt nöjd också. Först tänkte jag köpa ny barnvagn men vad f.n kändes i dagsläget som onödiga pengar och när jag hittade denna fina och fräscha babyracer så slog vi till!!  

En svart med reflex som matchar köket: kan det bli bättre??

På väg hem från Grääängesberg så åkte vi via Ludvika och där blev det en liiiiiiiten snabb vända in på Dollarstore och så klart: Donken för lite käk. Därefter stannade vi vid rastplatsen i Ludvika så pojkarna fick åka lite gunga...

Ja pojkarna och pojkarna, den där personen i rött: det är TINA det!!.....

På parkeringsplatsen tror jag de hade sprängt en bil tidigare. Ja det är som jag alltid har sagt: Ludvika är rena high Chaparall!!


Vid macken på väg hem fick vi se att inte ens poliser klarar sig undan från att tanka:

* Vi gissade hej vilt kring vad poppo hade i släpkärran. Tina gissade på en mobil fartkamera och jag på smuggelgods och vi svävar fortfarande i ovisshet...........

BLOCKET.SE

Publicerad 2010-05-10 07:05:30 i Allmänt,

Igår började jag surfa runt för att kika på bilbarnstolar, hamnade på Blocket.se och såg en fin nästintill oanvänd sak som jag blev intresserad av!! Och vad slutade det med?? Jo, att jag har köpt en ?Barnvagn? som jag ska åka och hämta efter jobbet idag. En svart med reflex, precis som jag spanat efter. Jag hade dock tänkt köpa en ny, men nu blev det begagnad och många tusen mer kvar i plånboken!! Den tar vi sa polisen....

* Grängesberg, here I come!!!!!!!!!!!!!!!

Nu slog jag en snabbkik innan färd mot jobbet och hittade en bilbarnstol som jag såg igår fast till halva det priset och i Ludvika (dit vi nästan ska)... hm............. Är jag "blocketfrälst" nu eller är det en övergående fas???

FRÖJD

Publicerad 2010-05-09 14:40:42 i Allmänt,

I dag söndag har jag haft primiär med grillen!! Åh.................. så underbart och så gott!!


Nedan ser ni våran lilla grillplats som jag ordnade för två år sedan.

Men EGENTLIGEN vill jag ha en murad grill och efter att ha varit hemma hos Jessica Geidnert, som hade en fantastisk grillplats, så är jag ännu mer inspirerad!! De hade plats för grill, murikkahäll, diskho, arbetsplats, rök mm, en riktig 10 poängare!! Men när jag inte är så händig själv så får jag nog lägga det projektet på hyllan (ett tag till).

Igår krattade Roine ena planhalvan av våra gräsmattor och idag var det dax för andra sidan: den omfattande sidan!! Den mot vägen som har en sluttning som jag försökt att få lite ordning på under ett par år!


Men mamma mia vad tråkigt att kratta och vad som kommer att bli ännu tråkigare är: att rensa rabatterna!! Why, varför, que: kan de inte vara lika fina året om??

Iallafall: fortsatta planer för trädgården: 
göra ren potatislådorna inför årets sådd (göra ren från fjolårets sådd).........
ansa (okej då: BESKÄRA) mina träd (ett äppelträd, ett plommonträd och ett körsbärsträd)........
sätta upp studsmattan (ska dock inte hoppa själv jag lovar).......
sätta upp gardinerna på altanen som för övrigt är nystädad (nu MÅSTE jag köpa nya dynor i år för de gamla är minst sagt ÄCKLIGA).

Ett annat projekt för i sommar är att få på en ny panel och en ny dörr till lillstugan. Den är rätt okej på insidan men utåt sett är den lite skabbig. Det ska också bli en liten veranda som det varit tidigare (innan flytten från Dala-Järna, då den inte pallade för trycket).

Taket är ju nytt från i höstas så det är fräscht utav bara tusan...........

Nu ska jag och grannen gå runt Dala, jag känner mig riktigt på gång.

________________________________________________________
P.s jag vet vad som rimmar på FRÖJD och det är INTE roligt!!!



MARKNAD

Publicerad 2010-05-08 16:38:08 i Allmänt,

Idag har jag, mamma, Tina, Rasmus och Viktor varit på Rättviks marknad. Det började med att någon av oss försov sig (inte jag). Vi hämtade upp mamma och då passade pojkarna på att klättra lite.



20 minuter "för sent" kom vi iväg, glada i hågen. 20 över 9 parkerade vi vid knektplatsen och det vara bara ett stenkast att gå till första bästa stånd! Ja MARKNADSSTÅND så klart =)

Som ni ser så ska man vara ute i öppningstid för då slipper man trängas bland en hel massa folk...... Framåt 12 så var det nästan omöjligt att röra sig framåt över huvud taget!!

Den här bilden är nog tagen i 11 tiden och det gick fortfarande att ta sig fram


Det viktigaste på en marknad, vad är det?? Jo det ÄTBARA så klart. Innan klockan var 12 hade vi hunnit äta både korv och hamburgare vid två olika tillfällen!!

Här kan ni se att Tina hellre hade festat loss på en korv istället för hamburgaren, själv tycker jag precis tvärt om!! När klockan var 12:30 hade vi även hunnit med efterrätten: ett glasswienerbröd! *rap*

Nedan ser ni två aktiva grabbar som tjänar ihop lite marknadspengar på egen hand.............

Ett bra stället att hitta pantburkar på är väl i pantpåsen vid närmsta korvmojje??


Något som är mycket populärt är att dra med sina byrackor på marknaden. Jag såg mer än en som blev trampad och jag hoppas att ni känner av ironin i föregående mening för jag är nog motståndare till hund på marknad, särskilt en marknad som i Rättvik där det KRYLLAR av folk. På t.ex. D-J marknad där man lätt kan röra sig obehindrat så kommer det i ett liiite annat läge, men jag tycker nog ändock att de kan rastas/motioneras på annat ställe!



Se bara hur det gick med älgen som kom in i marknadsområdet:


På väg hem var det stopp strax utan för rondellen närmast hemma, en olycka hade skett och vi fick se ett antal ambulanser och bilbärgare........


Nästa stopp blev vid Ilbäcken och där blev det urtunning av kalufs för Rasmus


Åter hemma igen blev det provning av nya tröjan, provsmakning av tunnbröd och korv. Mer saker som införskaffades var: lakritsremmar, bingobullar, en plånbok åt Roine, cocosbollar; nja det vanliga med andra ord.

Nu har kusinbarnet Ebba-Lisa varit hit och blivit frisserad inför Pepes prinsesstävling som vi strax ska åka och se på. Mina enda jeans (som jag fortfarande kan ha OCH andas i) ska bara få torka först i torktumlaren.......

Semester i kubik

Publicerad 2010-05-07 18:26:40 i Allmänt,

Jag har enhälligt bestämt att jag ska ta semester ½ dag 4 fredagar framöver (förutom den 14/5 och den 11/6) och sen blir det riktig semester direkt följt av föräldraledighet!!

Efter jobbet svor jag över diskriminering och orättvisor i samhället och for till mamma för att avreagera mig. Därefter åkte jag och Roine till Lottie på efterkalas. Lottie bad Roine köpa henne kattmat på lantmanna och nu vill jag mena att katterna har mat!! 15 kg torrfoder, borde räcka till juni i allafall (år 2012).




Jossan skulle på läger, Erica ska klippa sig och Sanna glömde matteboken på bussen: snacka om att det händer grejor i den familjen ;)

Väl hemma har jag vilat mutten och sett en film: The forgotten med Juliette Moore, en film som var lite udda. Nu har Roine plöjt i en ny dvd få se om den är sevärd eller ej (jag tror nog ej; eftersom jag sitter här vid datorn).


Just nu är jag väldigt godissugen, såg en häxvrål på Hjärtats rum i format gigantisk (ungefär som påsen med kattmat) men den fick ligga kvar = nu ångrar jag mig.............. I morgon är jag glad =)

GISSA

Publicerad 2010-05-06 17:26:12 i Allmänt,

Roine har bestämt vad vi ska äta till middag ikväll, jag kan ge er några ledtrådar vad det är för rätt:

.
.
.
.
.
.
.
.
.
Jajamensan det här är den fullständiga rätten!

Våffla utan mjölk är som kärlek utan kyssar!! =) (likaså makaroner utan ketchup kom jag på idag)...

_______________________________________________

Vad är det här då?

Lite klurigare än våffelfrågan kanske...........
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Men det här är vad det är:

En pyjamas till Junior i storlket 56!! =) Nu får han/hon komma snart..........

Andra kläder jag införskaffat på Ritex i Vansbro åt babyn idag är följande;

3 långärmade bodys för 100:-
&
en "könsneutral" (=beige) dress till färden hem från BB


Men inget är som väntans tider så vi får nog hålla oss till tåls läääääääänge än innan kläderna kan provas på lilla grynet.

Snö, kallt och sol

Publicerad 2010-05-05 18:56:33 i Allmänt,

Vad är det för väder egentligen? Jag vet bara det att det är eldningsväder, bara 18 grader inne brrrr.

Idag är det Lotties födelsedag, typ 25 eller nått, fyller hon =)
GRATTIS LOTTIE!!!


Jag skulle bara åka hem och vila lite innan jag skulle bege mig dit och somnade i soffan och vaknade NU!! Klockan är snart sju....... på kvällen!! Hur ska jag kunna somna ikväll?? Tips någon??

Nåväl sömnen är väl inget problem direkt kan ju sova hur länge som helst, ett problem är dock att jag snabbt blir pinknödig vilket resulterar i ........... mardrömmar!! Det är inte roligt alls, har hänt varenda natt nu på slutet. En annan sak jag har drömt är att det blir en liten flicka och jag brukar drömma sanndrömmar, så nu är det mer spännande än tidigare!!





EXPERIMENTUM DE BAKUM

Publicerad 2010-05-04 18:05:29 i Allmänt,

I dag skulle jag slänga ihop en lite sockerkaka och när äggen var knäckta och låg där i bunken fick jag se att ströscokret var slut finito! Vad gör man då?? Ja ett förslag som ni tänker nu förstår jag är äggröra, stekt ägg, omelett.......... men vad då, det var ju inte det jag var sugen på =)

Mixterblodet slog till när jag drog ut "kaffelådan" där bitsockret låg........ Bitsocker = Lite svårt att köra med elvispen men pärlsocker!! Aha, sagt och gjort och det verkar funka ganska bra!!! Så ett tips till Er mina vänner: passar inte skon, prova kartongen.

_______________________________________________
Smått och gott fördelat på hela dagen:
Snö i morse = inte roligt
Städat nedre plan idag = kul nu när det är klart
Stortvätt = härligt (förutom att fördela in allt i garderoberna)
Seriekväll = Desperata husfruar ska få min uppmärksamhet om några timmar!!

NORMALT

Publicerad 2010-05-03 18:01:36 i Allmänt,

Jag låg på NORMAL i kurvan hos barnmorskan*!! YEAY jag som aldrig i hela mitt liv varit normal i något sammanhang!! Blev ju överlycklig... Det här gällde alltså kurvan över mycket magen har växt/hur stor den är! Och babyn verkar må riktigt prima, hjärtat slog precis som sig bör. Han/hon låg still så pass att vi hittade hjärtat idag till och med, fast Junior låg på tvären så klart!! Mitt blodtryck är också normalt, vilket jag är oerhört stolt och faccinerad över, med tanke på att det för några år sedan låg skyhögt men det är HISTORIA nu.

Så nu är det bara att fortsätta leva och vänta och vänta och vänta! 1 ½ månad kvar att jobba också sen blir det att vänta här hemma i sommarvärmen, för varmt kommer det ju absolut att bli, eller vad tror ni??

Nu ska jag åka och betala däck och sen hem och se på tjockisarna i Biggest loser för det är ju äntligen måndag så de är tebax i rutan igen, tjoho!!

DAGENS PLANERING

Publicerad 2010-05-02 11:15:26 i Allmänt,

En liten tjej frågade mig på Valborgsmässoafton vad jag egentligen gör med helgerna!! Hm, de nada tänkte jag då... Jag har ju inga intressern eller hobby what so ever, eller?? Direkt tänkte jag att hon frågade för att hon tycker att jag aldrig hittar på något, är tråkig och slö!! =)

Jag tänkte tillbaka på vad jag gjort de föregående helgerna och kom på att jag städat och röjt i både klädkammare, barnkammare och datarummet vilket jag sa att jag brukade göra! Och andra helger så brukar både hon och smågrabbarna komma på visiter som ibland sträcker sig över hela (eller flera dygn). Jag var nöjd över att komma på att jag gör lite mer än: ingenting!!

Då sa hon: -Ja Ann, du gör då allt som ingen normal människa skulle göra: Vilar du aldrig??


SÖNDAGENS PLANERING SER UT PÅ FÖLJANDE SÄTT:
1. Sova ut (men någon ringde 07.45 och förstörde planen, men sen tog jag igen det i soffan fram till 10.45).
2. Duscha
3. Tvätta
4. Hälsa på Anki och Elin
5. Städa verandan
6. Laga mat/matlådor
7. Delta i planering inför jubileumsfesten


Punkt ett är ju redan avklarad och nu går jag direkt på punkt 2 och direkt vidare på 3:an!! Sen har jag sett på fejjan att Anki och Elin är och tittar på grodor med syster/moster så ev. påbörjas punkt 5 före 4 ;) Få se hur långt jag hinner i dagsplaneringen men ambitionen är att hinna med alla 7 punkter (Med lite tur tar Roine ansvar för maten?!?!).

Uppdatering kl. 13:30:
Sova ut = klart
Dusch = är nu ren och fin igen
Tvätt = ligger färdigtvättad och väntar på att bli upphängd
Hälsa på Anki och Elin = De har precis kommit hem från grodexpedition och ska äta, sen blir det en vända dit
Städa verandan = Öh, har jag skrivit det?? Nja blir nog en annan helg........
Lag mat/matlådor = Lådorna färdigpackade och resten uppätet (rap)
Delta i planeringen = Har gjort lite sammanställning av svar från deltagare, kvar är eftermiddagens planering!!

VALBORGSMÄSSOAFTON I KVARNÅKER

Publicerad 2010-05-01 15:03:16 i Allmänt,

I sedvanlig ordning firades Valborg i Kvarnåker med korvgrillning, brasa, smällare och tårta!!

Micke skötte sig exemplariskt som grillmästare


och Jossan gillade verkligen den grillade grisröven!!


varvat med lite godis mm


Åter till grillningen och korven........ Lottie var 1:e "matlangare", ibland talas det om musarm men Lottie var nog hellre i närheten av korvarm!! =)



Stämningen runt "långbordet" var på topp!!


Brashögen var gigantisk och med tanke på det torra gräset och det uteblivna regnet (so far so good kl. 20.00)
så fick det bli en liiiten brasa bredvid den STORA. (Regnet kom ju i 22-tiden som ni alla vet men då var det färdigeldat för i kväll)!!


Pojkarna slängde ner lite från den stora kuven, bl.a julgranen de hittat här på toppen.


Rasmus gillar att cykla och igår fick även farbror Roine prova nya hojjen!


Viktor däremot ville vara själv på sin..........


Kvällen avslutades med kaffe, tårta, sockerkaka och toscakaka inne i värmen!!
Nu blir det att invänta grönska, (pollenallergi), hetta och semester =) =) =) =) =)

FÖDELSE

Publicerad 2010-05-01 14:48:37 i Allmänt,

Här ska ni steg för steg få se dagens maträtt födas:







och vad blev det??????????? Jo...........................




Varför måste något firas för att man ska göra en smarrig smörgåstårta?? Livet är en FEST!!!

* Tack Anki för tipset, utan att ha sett det på fejjan hade vi förmodligen käkat makaroner och korv idag oxå!! =)

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela