Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

HALLOWEENPARTY

Publicerad 2009-10-31 17:51:14 i Allmänt,

Jag fick en inbjudan till Halloweenparty, helt otippat va!!? Nu ska jag hänga på Åsa till hennes kompis på halloweenparty! Är för tillfället utspökad till en jävel, med horn och allt!! Har under dagen varit en grön gubbe med rosa storblommiga brallor!! Gick t.o.m på Konsum och Karamellhuset utklädd!!!! Mitt på ljusa dagen, herregud, hoppas jag var så anonym som jag kände mig.

Har varit och målat Jossan till hennes kalas, Lottie fick sig en liten makeup hon också och senare även Ewe. Ni ska få se bilderna i morgon, så håll i Er, leta tag på något lugnande och invänta fotorealiiiisen!!! Grrrrr.

Halloween har börjat!!!

Publicerad 2009-10-30 22:36:37 i Allmänt,

Har Ni sett några läskiga spöken, varit på kyrkogården och minglat och ropat bus eller godis??

Det har iallafall jag!!!!!!!!!!

Här kommer bildbevis:

Spöket Laban alias Rasmus Stedt


Poltergeist med mutchos näsblod alias Viktor Bergström


Bleka damen alias Syrran


Affrokrullis a la spygrön alias mig själv


* * * * * * * * * * * * * * *
Viktor och Rasmus på kyrkogården i Vansbro.... Många gravljus var redan tända!!



På bilden nedan är vi hemma hos min pappa/pojkarnas morfar för lite bus eller godis!! De föredrog godis, så nu är vi så sockersöta så!!!

Men nu är det tack och godnatt, vi har våningssängen full i smågrabbar, ska se till dem och deras mamma så de sköter sig! over and out!

En timme senare.........

Publicerad 2009-10-30 16:05:25 i Allmänt,

I´m BACK!! och jag måste tyvärr erkänna att jag ej har lackat trappen! Men jag har målat den, igen =) För 5 eller 6 gången. Det lyste fortfarande igenom och så här efter den här strykningen tror jag aldrig att jag blir nöjd utan det får helt enkelt bli lackning i morgon. Torktiden var för övrigt 8 timmar på lacket så vi hade ju aldrig fått lagt oss om jag lackat trappan nu, bättre att det sker i morgon bitti så får trappan torka hela dagen!

Impulisivitetsteorin = Ann B

Publicerad 2009-10-30 15:10:26 i Allmänt,

Nej, det blir ingen resa..... läkaren sa okej på egen risk men chefen sa NEJ! Det är ju så när man har gjort sig oumbärlig......

Undrar vad jag ska hitta på då för några galna upptåg?? Känns väl i och för sig okej att stanna i Sverige när snön kommer, termometern börjar dra sig mot -30, julsakerna ska upp och julklapparna införskaffas......... *jag hoppas Ni hör ironin*. Fast det är ju rätt mysigt med advent och nu kan jag ju åka till Skogsgläntan som planerat istället för att ligga och slöa på en beach i Thailand =(

Ja, jag är rätt impulsiv av mig, jag vet, men det är ju sån jag är!!! Får infall snabbare än en gris hinner blinka var det någon som sa!

Men men nu är det ju iallafall Halloween och jag är lite deppig, så är det någon som har en schysst fest på gång så väntar jag bara på en lattjo liten inbjudan!!! (*Roine säger att jag alltid bjuder in mig själv på olika saker, men jag måste väl göra det när ingen annan gör det...)

P.s Nu har jag en informell inbjudan att lacka trappen, så sooo long babes!!

P.s 2, Öh om jag skrivit att jag skulle göra det förut så kan jag bara informera om att det blev aldrig av, men nu jäklars!!! *hoppas på det då* Det hinder som är, är att det ena trappsteget behöver målas om i vitt först och det är ju såååå tragiskt, för då ska det torka innan lacket ska på..... jaja, nu slutar jag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.s 3, ...........det är snortråkigt arbete att lacka trappen, när man redan målat trappan 4 gånger, eller är det 5!? Nu går jag.... men sitter hellre här men nu SKA det bli av!!!

Livet blir vad man gör det till, eller??

Publicerad 2009-10-29 19:48:56 i Allmänt,

Kommer Ni ihåg inlägget från i förrgår, det om att jag läntar utomlands!!?? Nu kanske det blir en resa ganska snart....  Inget är bestämt, jag måste konsultera min läkare först men jag har en liten liten gnista av hopp!!!! I så fall bär det iväg redan om en månad!!! Gosse vad jag är impulsiv men vad fan, man lever bara en gång! Varför sitta i Långholn´ och häcka hela livet??? =) 
                                                                  '       
 



I dag har våra jultidningar kommit, tyvärr hade jag beställt en julklapp åt Roine som var med och hämtade dem så nu har han redan läst den. Men jag kan ju slå in den och han får lova att verka överraskad ändå! Roine köpte de traditionella tidningarna: Herman Hedning, Hälge och Uti vår hage!!! Grabbigt jag vet!

Kurser för män 2009

Publicerad 2009-10-29 08:17:12 i Allmänt,

Folkhögskolan fristående kurser för män
Kurs 1

Hur man fyller på ispåsar

Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder 950:-

Kurs 2

WC-papper. Är det sant att toalettpappret växer ifrån pappershållaren?

Diskussionsgrupp 1500:-

Kurs 3

Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?

Och hur lägga ner den igen efter urinering?

Mycket praktiska övningar 2000:-

Kurs 4

Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?

Lösningar och exempel på videoband 2500:-

Kurs 5

Lär dig att hitta saker, börja med att ställa de på de rätta platserna

istället för att gapa och vända hela lägenheten upp och ner.

Öppet forum 1900:-

Kurs 6

Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa

Bilder och ljudband 4000:- begränsade platser!!

Kurs 7

Våga fråga efter vägen när du inte hittar

Berättelser ur verkliga livet 1500:-

Kurs 8

Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?

Körsimulator 7500:- obegränsat antal.

Kurs 9

Lär dig skillnaden på fru och mamma

Rollspel 1900:-

Kurs 10

Hur man lär sig att älska shopping?

Andningsteknik, meditation samt mental träning 500:-

Onsdagsmys

Publicerad 2009-10-28 20:06:54 i Allmänt,

Nu har jag genomlidit ännu ett pass kettlebells, phu usch och YES vad jobbigt det är!! Riktigt roligt faktiskt, nu när det är klart!!! En timme går så himla fort när man har roligt har Ni tänkt på det??

Nu är det bonde söker fru, det geniala programmet med en av de nördigaste bönder jag någonsin har sett, ni som tittat vet vem jag menar!! Rödlätt med stor snorbroms!! *mustach*

Sen är det intressekonflikt mellan kl. 21-22: oskyldigt dömd eller Grey´s anatomy!! Lutar åt både och... fördelen med en HD box som är inspelningsbar, då hinner man se två program om man direkt under reklamen börar se program nr 2, hoppar över till program nr 1 när reklamen är slut osv.... inget för de som har problem med stressnerven, men det problemet har jag inte (än)!

Idag har jag inget roligt att rapportera om, det händer inte så mycket roligt i mitt liv just nu..... dagarna går bara med jobb, träning och lite kvällsmys framför tvn efter en välförtjänst dusch! Städa och andra tråkigheter skjuter jag upp till helgen eller nått!

Nä nu till bönderna på tvn, höjt höjt!!!
Se hela bilden






Hel arbetsdag

Publicerad 2009-10-27 20:16:39 i Allmänt,

Idag har jag i stort sett jobbat mellan kl. 8.00 - 20.00 där jag gjort allt från att fika, varit på Mora lasarett och nu slutligen varit gäst på demensföreningens möte! Det Ni: speciellt inbjuden! Dagen till ära hade jag faktiskt klänning och det är ju att likna bambi på hal is!?? Men man måste ju se representabel ut vid sådana tillställningar eller hur?

Nu är det snart kväller, Roine han ligger redan (ska upp 02,47) men själv tänkte jag inte riktigt lägga mig än.... får nog hålla mig vaken ett par timmar till! Det är ju också favvoprogrammet om lite mindre än en timme så det går att härda ut ikväll. DESPERATA HUSFRUAR!!!!!!!!!!!!! Veckans höjdpunkt, eller nja inte höjdpunkt riktigt men nästan!



Nu blir det ju till att titta på körslaget också då min kontaktperson från behandlingshemmet Skogsgläntan i Särna är med! Hon är den där spralliga bruttan med spretande fingrar som har en rosa slinga i håret! Då vet Ni alla va?? Vi ska snart träffas igen för en sista uppföljning; den 14-16 december faktiskt, få se om det blir ett pulkarace i år igen det tror jag brudarna kommer att gilla. Pulkabrudarna det är Anna J, Anna C och Jonna, de andra två har nog växt ifrån det =) & Kjelle han vill bara åka skidor.... 


Tyvärr har jag lagt på mig några kilon sedan ifjol så nu blir det nog cambridgekuren de sista två månaderna och en hel del motionscykling inför fystestet, eller vi får se hur jag gör..... kanske, kanske inte, kanske, kanske inte....

P.s Stickiga Sara; jag vill också med 2011 ; )

Solsken, värme, sandstrand, bad....

Publicerad 2009-10-26 21:33:11 i Allmänt,

Gosse vad jag längtar utomlands!! Tyvärr har jag bara en semesterdag kvar i år så det får nog bli solariet i simhallen på sin höjd!

Men tänk Er: Thailand (ja Åsa, jag vet att du snart är på väg *jag är avis som fan*), Mexico, Florida, Kina, Nya Zeeland, Australien.....


Och Roine han pratar om vi ska åka till Kiruna eller annan ort HÖGT HÖGT upp i Sverige för att bo på hotell =) Vi är väl ett riktigt samspelt gift gammalt par, en vill till snö och en vill till solsken! =) *love*

 eller

 eller


 eller

Nja, ni vet iallafall min synpunkt! Om inte.... så här ligger det till!!!
* Snö ser fint ut på bild men jäklars så kallt och eländigt, bättre att gå halvnäck på en varm beach med en god paraplydrink i handen och supernice shopping runt hörnet!!!

P.s Besöksrekord på bloggen idag: 30 besökare! Ja, nu blir jag nästan lite nervös!!
Jag kan inte hjälpa att jag tänker: vilka är Ni egentligen?? Ni som troget läser detta intetsägande nonsen utan någon som helst struktur?

Iallafall: Ha en bra kväll ni nattugglor som orkar vara uppe längre än till kl. 21.45, för nu ska iallafall jag krypa till kojs!!!

Planering av vinfest

Publicerad 2009-10-26 19:28:10 i Allmänt,

*Det har visat sig att jag och Tina är tilltänkta värdinnor för årets vinfest! Vad är nu vinfest kanske ni tänker.... jo jag är med i ett vinlotteri som har dragning varje månad och jag har nr 7! Den sista jokerdragningen varje månad är avgörande och de första åren jag deltog vann jag knappt någonting, men sen har det hänt något. Jag har nog i stort sett vunnit hur mycket vin som helst!! Och varje månad sparar vi en flarra till den sk. potten. Och så har vi fest ungefär en gång per år och dricker ur potten!! Och nu har det alltså blivit vår tur att arrangera!

Först ville jag inte men nu har jag samlat kraft och ork så nu är jag på gång.

Festen blir den 21 november och temat är SPA afton!! Låter hur mysigt som helst va?

Det kommer att bli olika stationer med bl.a massage, fotbad och ansiktsmask och ev. en avslappningshörna också! Har vi några frivilliga massörer som inte har något att göra den 21:a så då vet ni vart det finns jobb.... annars tror jag att vi kan fixa det på egen hand =)

Jättekul, så nu har jag suttit och gjort klart inbjudningskort och härnäst på programmet blir att posta dem så att alla övriga 9 berörda vet att de ska på VINFEST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja herregud nu har jag fastnat framför datorn i timtals igen..... nu måste jag göra lite nytta, ciao amigos!!

Sommartid/vintertid

Publicerad 2009-10-25 16:27:29 i Allmänt,

For nyss ner för att boxas lite.... Jag hade ju ställt tebax klockan och allt men det jag inte hade tänkt på var att nu är det ny omgång och då börjar det kl. 17.00 istf 16.00!! Så istället blev det lite frukt, grönskas och fiskshopping på ICA supermarket istället, nu är jag hem och lastar ur varorna och sen är det bara att göra ett nytt försök!

Sommartider hej hej, jag saknar dej dej!! Förut var det ju iallafall ljust när klockan var 16.26 men nu är det snart natta totalt!

Hur det sen gick kan ni läsa under detta inläggs kommentar.... ; )

Våningssäng á la Fredriksberg....

Publicerad 2009-10-25 09:43:46 i Allmänt,

Jag kan bara konstatera att det är våghalsigt att köpa någon från Fredriksberg och Säfsen!! Inte helt normalt iallafall.. För någon vecka sedan införskaffade jag ju två begagnade våningssängar och nu var det äntligen dags att få upp den ena! Glad i hågen sprättade jag upp de olika "paketen" och jag och Roine började klura ut hur fn man skulle få ihop det hela. Det visade sig att det bara fanns 1!!??!! sängben! Hm, jag må säga att jag var en fjärdedels sekund från att maila Säfsen och reklamera men bidade lite tid och väntade på Robert, ifall det inte var något fel!! (jag har ju hetsat upp mig för liknande saker tidigare och bittert fått äta upp vad jag har vräkt ur mig). Robert kom och vi hade fortfarande vissa frågetecken. Jag hade dock klurat ut att två av långsidorna skulle monteras fast i väggen! Roine, han hade konstaterat att den tänkta väggen skulle bli för kort p.g.a en garderobsdörr! Detta innebar att vi fick lov att offra VÄGGEN, d.v.s den enda vägg där Egyptentavlan ska få plats på!!! Snyft! Då fick fru Bergström en snilleblixt: även ena kortändan skulle monteras på vägg och därför fanns det bara ett ben!!!!!!!!!!!! LYCKA!! Lycka, inte över att vi skulle få upp sängen utan störst lycka över att jag inte mailat Säfsen och framstått som en komplett idiot!!! Men inte trodde jag att jag köpte en säng som skulle sitta fast i väggen, för då hade de nog fått haft kvar båda sängarna!

Men nu är sängen på plats (fastskruvad för all framtid) och Jossan har övernattat och provlegat överslafen och hon säger att det gick bra men hon fick lite ont i ryggen..... för att hon låg så konstigt!? På en skala 1-5 tolkar jag det som en 1:a. Men men.... den sitter där nu och Roine har provlegat han också så den håller för en fullvuxen karl!

P.s Ni har väl ställt om klockorna??? Vi tjänade en timme idag!!!!!!!!!!!! =)

Nej nu ska jag ut i verkliga livet igen och: städa!! Jag gör visst inget annat, men det blev rätt stökigt efter att jag tog bort skrivbordet igår, som för övrigt Jossan fick ta över på obestämd framtid, med andra ord lika länge som våningssängen kommer att finnas fastskruvad på vår vägg!

Lördag förmiddag, utsövd och go´

Publicerad 2009-10-24 10:27:18 i Allmänt,

Tänk idag sov jag till kvart i tio nästan och Roine skrek rätt ut av ångest, själv tyckte jag att det var riktigt härligt! Jag känner mig pigg och utvilad och redo för att ta i tu med världsproblem som svält och krig, men vad säger jag, jag menar övervåningen! Jag ska än en gång försöka ta bort det där gamla skrivbordet från "blå" rummet och få upp den där våningssängen!!! Nu har jag ju lite assistans (kanske) i Roine så då kan det ju gå lite bättre, på egen hand var det tyvärr OMÖJLIGT!

Så nu blir det ommöblering de lux, fast jag har ingen aning om vart skrivbordet ska stå.... vart löpbandet kan få plats, spjälsängen som jag fick av Tina i våras i all välmening... sen har vi ju två brudkistor, och en massa möbler!!! Kanske ska dra till med en auktion!

Till verket, nu är frukosten nedsvald och min datorrutin genomförd så hasta la vista babys!

Friday night

Publicerad 2009-10-23 22:31:05 i Allmänt,

Trevlig kväll med goda tacos, härlig film och trevligt sällskap... Hur såg det ut då? Självklart knäpptes lite bilder och efter "påtryckning" från övriga så lades några bilder ut här på bloggen!!! =)






Morbror Alf-Martin hade förstånd nog att gå hem i tid, ja då menar jag innan kameran kom fram!!! ...och vart fanns jag då, smart nog: bakom kameran!!! =) Gonatt gött fölk

Fredagskväll

Publicerad 2009-10-23 17:24:49 i Allmänt,

Åh vad jag har längtat efter denna helg!! Varför kan Ni nog undra då, och svaret är enkelt: ledig!!! Inga planer!! Inga måsten!! Bara vara!! Gud sô gôtt!!

Ikväll ska jag till lilla mamma och äta tacos och umgås. Roine har fått erbjudande om att åka till Robert och spela tv spel och jag vet inte vilket som smäller högst =) Tacos - Tvspel, det kan nog sluta hur som helst.

Jag har idag lyckats med att kopiera en DVD!! Det Ni, inget för en hacker som mig: host, harkel ; ) Men jag ska erkänna att det tog några försök innan jag lyckades men nu har jag ett eget exemplar av super 8 filmerna från mitt förflutna, det vill säga från det ljuva 1970-talet!! Ska bli kul att se på, filmen är mestadels stumfilm och cirka 100 minuter lång!! Men då kan ju jag babbla under tiden vi ser på filmen, jättebra!

Hoppas Ni får en lugn och fridfull fredagskväll, själv ser jag mest fram emot maten för nu var det läääänge sedan något slank ner i kistan! Alltid fokus på denna mat, tyvärr inte lika mycket fokus på nyttig mat nu som i våras ser jag när jag tittat på de gamla inläggen. Jag förstår ingenting hur detta har hänt??? =)




Som avslutning kommer en liten historia jag hittade på nätet:

Lilla Anna kommer första dagen till skolan.
- Träbänkar! och detta ska vara första klass?

BASTUSEANS

Publicerad 2009-10-22 16:40:10 i Allmänt,

Nu vet jag vad en bastuseans är.... jag är helt slut!! Ska egentligen på boxercize nu men jag vet inte!!

Nu åter till bastuseansen.........  Steg 1: strippa, steg 2: kliva in i bastun (och hårding som jag är så klev jag högst upp och talade om att det bara var fegisar som satt långt ner!! Det var inte så smart sagt av mig har jag konstaterat så här i efterhand, eller ganska snart efter jag sagt orden)!!!


Fortsättning:
Eva som hade hand om seansen kom in med en vattenbytta fylld med eucalypsusdoftande vatten och började ösa på, en skopa, två skopor och tre skopor: okej det var VARMT. Då tar hon fram en stor handduk och börjar fläkta kring, då var det HETT!! Jag ångrade mina ord om tuffingar och fegisar men satt trofast kvar där uppe på tronen, illröd i fejjan och med småååå smååååå lungor! Hugha meja vad det var svårt att andas. Då plockar hon fram en bunke med grovsalt som vi fick smörja in oss i och sedan var det dags att duscha av oss det! LUFT!!!!!! Där ute i duschutrymmena fanns det KALLT vatten och vattenmelon, åh vilken dröm för vätskebalansen var gravt nedsatt tro mig. Sen var det in i bastun igen, högst upp så klart *stolt* och på med tre skopor doftande vatten och en ny gigantisk viftning. Den här gången skulle vi smörja in oss i honung! Det blev en snabb inkletning och lika snabbt ut i duschen. Där tackade jag för mig, det var dags för schampoonering av håret, absolut!!

Man skulle bli så mjuk i skinnet och det var så härligt, jag känner mig som en klubbad säl och inte ett dugg mjuk i skinnet! helt slut alltså. Men det kan ju också bero på att jag vaknade kl. 07.45 i morse (börjar 07.30) och befann mig på jobbet 07.59, och då kan jag tillägga att jag har cirka 6-7 minuters bilfärd till jobbet. Med andra ord hoppade jag i kläderna, borstade tänderna, skakade till kalufsen och drog!

Nu är frågan: boxning eller icke boxning! Jag tror det sistnämnda för annars har jag bara 10 minuter på mig och det bara orkar jag inte, bastuseansen tog kål på min sista energi för idag!! Det får bli flytthjälp istället, då blir nog Åsa glad!!!

 

 

STARBUCKS TILL SVERIGE/Dags för kettlebells!!

Publicerad 2009-10-21 16:35:40 i Allmänt,



* En glad nyhet!!! Nu Ni kan vi äntligen avnjuta härliga kaffedrinkar från Starbucks i Sverige snart! På Arlanda.... Hm, kanske måste besöka Arlanda sen då och då kan man ju lika gärna resa till någon varmare breddgrad! =)
Nån som vill hänga på kanske, som också är sugen..... tja på en kaffekopp iallafall!!

Nu stundar ett stenhårt träningspass med kettlebells

Här ovan har Ni en hint om vilka härliga övningar man kan göra med de svarta hemska kloten. Jag gruvar mig redan, men men det är bra för muskler, kondis och välbefinnandet! Bara jag väl har masat mig dit, eller rättare sagt bara passet väl är överstökat ;)

Diverse bilder jag hittade i gömmorna...

Publicerad 2009-10-21 06:10:47 i Allmänt,

Jag vet inte om jag tidigare har visat Er vår roligaste bröllopsbild?? Det är en bild tagen av Thommy Lindström och det blev en sån där klockren bild som inte direkt var arrangerad, tro mig!

Om en bild säger tusen ord så säger den här bilden rätt mycket

Vi får hoppas att prällen tar sig för pannan för att det var en ruggigt varm midsommardag och inget annat!


En annan rolig grej fick jag med på bild häromdagen. Det var utanför medborgarhuset, närmare bestämt vid hyreshuset mitt emot. Där fick jag se att någon har skämtat aprillo med någon, eller varit väldigt smart om denne cykels ägare har glömt cykelnyckeln och velat ha sin bike ifred... jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén...

I vår källare bor det "saker" må Ni tro. Vi har spindlar som är som kattungar i storlek och om Ni inte tror mig så ska Ni få se ett fotobevis. Fingret NI ser är min pappas pekfinger.... och den här spindeln är bara lillebror till de verkligt stora vi har sett förut!

Nån som är sugen på en tour i vinkällaren???

I morgon ska jag prova något nytt... bastuseans!? Någon som har en aning om vad det kan vara?? Inte jag heller, sökte på google.se och fick upp en massa huggormar, känns inte bra. Men jag hoppas på lite myspys, värme, melon, goda dofter och björkris så klart!

och slutligen....



Inga planer....

Publicerad 2009-10-20 12:10:54 i Allmänt,

För tillfället har jag inga planer!! What; är jag sjuk eller? Det är då iallafall inte likt mig....

Jo, jag har väl lite planer kom jag på när jag vid närmare eftertanke tog mig en funderare! Nytt kök!! Det kan ju inte heller ha undgått någon.... Men det var inte sådana planer jag tänkte på utan; resor,  händelser, konserter osv. INGENTING! Det är bara jobb och träning som jag har inbokat, för resten av året ända fram till julafton!

Det känns lite konstigt, jag som alltid har så många projekt på gång, blir nästan lite stressad av tanken. Jag kanske borde börja på en kurs i stresshantering!? Men nu är det lunchtajm och matlådan väntar...



Vad händer en måndag för fru Bergström??

Publicerad 2009-10-19 19:45:42 i Allmänt,

Vad har hänt idag då?? Jo jag har som sagt varit till Mora en vända och så snabbt tillbaka, jag fick till och med sällskap!!! 

Före Moraresan så offrade jag lite blod som jag express-skickat till Falu lasarett. Det tog sköterskan cirka 10 minuter att fiska fram lite blod ur min arm... eller armar. Så för att göra en kort historia lång, så här gick det till!! Först stack hon i nålen i vänsterarmen, missade venen och körde runt med kanylen som en elvisp i någon falsk förhoppning om att hitta den!!?? Smärtsamhistoria, nja; det kunde väl ha varit värre. Sen fick hon äntligen en uppenbarelse och förstod att hon inte hade något att hämta där, drog ur sprutspetsen och gjorde ett nytt försök i högerarmen..... de nada!!! Men hon sa glatt: snart kommer det! Har Ni hört den förr??? hm harkel... nåväl, iallafall så väntade hon, och väntade, och jag väntade och till slut så kom blodet!! Men jag ska INTE klaga, det blev ju riktigt gjort!

Efter jobbet så åkte jag hem: det var 18 grader (brr), så det blev till att bära ved, klyva småbitar och fixa en liten brasa. Studsmattan är nu ihopplockad och inburen. Den torra tvätten är inlagd (ja in i huset, men inte i garderoben men vem f.n har bråttom???).

Jag och grannen har nyss tagit en lagom lång promenad runt Saltvik och när jag nu kom hem så är det 24.6 grader, så idag behöver jag inte linda in mig i duntäcket för att undvika frostskada. Det är då antingen det ena eller det andra gällande temperaturen i det här huset! Men i morgon kommer Roine hem och då får han ta över eldningen, det ska bli gött!! Han är ju som bekant "vedbög" så han är nöjd med den sysslan vill jag lova! 

Nu senare ikväll hade jag tänkt mig en mysig tv-kväll där jag och fjärrkontrollen har en singeldate innan maken kommer hem och tar över den. Men det finns ju ingenting av värde att titta på! Grannfejden, Fotbollskväll, Matakuten, Kysst av spriten eller Färjan.... jag tror hellre jag bär in hela pannrummet fullt med ved, skruvar ihop våningssängarna, bryter ner den gamla köksinredningen och äter blodpudding än att tittar på något av tidigare nämnda program!! I och för sig så går CSI på kanal 5 kl. 21.00 och det har jag tyckt varit bra tidigare men efter ungefär 200 program så har det tappat lite av charmen.... Det blir nog en tv fri kväll! Soffade till mig nog mycket igår, så jag har fått en full veckoranson av tv-tittande!

Men hör ni ni ni: ha en bra tv-kväll, hoppas NI hittar ett program att se på, OM NI GÖR DET, så går det bra att tipsa underteckad om det dyker upp något sevärt!! OBS: Ingen sport och ingen matlagning!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
//Ann

Ny vecka = nya utmaningar

Publicerad 2009-10-19 07:34:20 i Allmänt,

Ja då får vi se vad den här veckan har att ge....

Jag kan bara återigen bekräfta att jag är en slarvmaja.... ska in på DLM om 1 timme och 25 minuter för att lämna ett blodprov och nu hittar jag inte ordinationen!! Åh så typiskt mig, finns det något botemedel eller bromsmedicin mot mitt sviktande minne!!!??

Idag ska jag till Mora las på ett möte, helt ensam.... det är ju så där lagom skoj men vem har sagt att det ska vara roligt på jobbet??

Apropå jobbet, got to go!!

Vilken dag.... igen!!

Publicerad 2009-10-18 20:46:37 i Allmänt,

Idag var det SÖNDAG, igår var det lördag... men det vet ni ju allihop! Det var fest, närmare bestämt en överraskningsfest för Camilla Lindström som fyller 40! Gosse vilket drag, har inte blivit människa än! Detta beror ju självklart endast på att jag var uppe till efter 04.00...........!!?!

Tack och lov är hormonbehandlingen i full gång och strax ska jag börja med sprutor så nu är det byebye till party, på ett år minst: den här gången ska det gå vägen!! Jag ska beställa dubletter i form av tvillingar, en pojke och en flicka!!  

Nu ringde min far och erbjöd mig älgkött så jag ska fara dit och hämta hem det!! Det var ju flax, älgkött!!

Jag har haft 17 grader inne idag, så nu har jag frostskador både här och där, men till sist fick jag ändan ur vagnen och gjorde upp en liten brasa så nu är det behagligt!

Herregud vilken soffpotatis ja har varit idag, skolkade från boxningen gjorde jag också! Hade inte klarat slag mot magen, måste ha varit något i frukten som låg i bålen i natt som gjort att det har blivit uppror i magen!!?? Men nu får det bli skärpning till nästa vecka, mycket träning!! Sist tog jag i så jag nästan höll på att svimma, jäklars så drygt. Men jag såg på biggest looser idag och de tog i mycket mycket mer än vad jag gjorde!!

Värken i handen har gått över i allafall så nu är vaccineringen fulländad, ingen svininfluensa här inte!!! Men igår var jag nästan invalido i handleden, kunde knappt ratta bilen (ändå tog jag mig till Borlänge tur och retur)!?

Nu ska jag ta kväller från datorn, så hej svejs på Er allihopa!!!!!!!!! Mot Saltvik....

*Bilder från Skottlandsresan

Publicerad 2009-10-18 18:19:15 i Allmänt,

Det hela började ju i Vansbro via McDonalds i Ludvika och sen Skavsta flygplats och slutligen Edinburgh. Här sitter Sara och Sonny med sina schyssta t-shirts. Viktor tittar med beundran på sin nya polare Sonny!


Så här såg vandrarhemmets bingar ut (det var inte direkt Hilton)


Mittemot vandrarhemmet fanns en julaffär, Lottie var förtjust!!


Stan var fantastikst vacker!

Första frukosten intogs på Burgerking, men jag och Sanna vi vågade oss på inhemska mackor och Sanna tog en kaffekopp till och brände nästan tungan av sig.

Så här imponerad var Jossan, Erica, Lucas.....
 

Viktor åt sallad!!?? Visst är det en härlig bild!!??


Sanna brände sig rejält på tungan då hon drack kaffe.... Här är vi inte på butiken som heter "Disney"

Jossan gillade den affären, tro mig!

Undrar NI vad Roine tyckte om resan: en bild säger mer än tusen ord!!


* * * * * *
Här ser Ni en vanlig syn, en säckpipeblåsare. Viktor ser Ni i kanten, det var när han sprang fram och kollade om gubben hade kalsonger på sig eller ej! ; )



Här avnjuter vi en välförtjänst paus på väg upp mot slottet. Vad har Roine för sig????


Sen kom vi till slottet eller vad vi ska kalla det!
I souvernirbutiken blev det mössprovning, äkta skottsk vara...

 

Jag skulle kunna lägga in hur många bilder som helst från slottet men väljer bara ut ett par...resten får ni komma hit och se!


Viktor på en av hans favoriter: en häst!


Snyggaste profilbilden: Josefin Bergström, nya fotomodellen!!!


Värsta profilbilden: Roineponken med Edinburghfrilla!!

 

Här har NI resesällskapet minus Sara, Sonny och fotografen = jag! Klanen Bergström skulle man kunna säga...


Här har Ni Jossan och Rasse som vilar lite mellan alla promenader...

Så här mysig var vår gata på kvällskvisten...



Den här pollacken blev viktors andra favorit!

Det var inte direkt någon rusning på morgonen då vi skulle iväg på bussresan!


Här är lite miniatyrbilder från vår bussresa runt Losh Ness eller vad f.n sjön nu heter...  4 grader var det i vattnet iallafall.
    

 

Syskonen brakskit juniors ute på en tur i Skottska landskapet.

Gruppbild från båtresan

sen har jag spart det bästa till sist!! Bilden med galningen från Brazilien med Nessiemössan!!!



Phu det blev ett megalåååångt inlägg som tog cirka två till tre timmar!!
Tack och godnatt partypeople!!

överraskning

Publicerad 2009-10-17 15:44:03 i Allmänt,

Nu ska jag göra Er glad och besvikna!! Jag har hittat minneskortet till kamerna och bilderna från Skottlandsresan är nära.... Men jag kommer inte att lägga in dem idag utan i morgon för nu har jag lite mycket på sa han som sket i brackan!! Men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge vet Ni! Ciao mina vänner..

Värk i handleden...

Publicerad 2009-10-17 09:37:34 i Allmänt,

Igår kväll kom en konstig värk smygande i vänster handled, kan bero på influensavaccinet jag tog under eftermiddagen men mest troligt::: KARAOKESJUNGANDET har gett en förslitningsskada!!??

Nu är iallafall tvätten inplockad som jag skröt om att jag skulle göra idag så jag har haft en betydelsefull morgon här. Sen åt jag så nyttigt som en risifrutti till frukost så katastrofen är snart ett faktum.

* Nu ska jag åka ut i stora vida välden en vända, det är halt så då får man sakta farten lilla mamma och dubbdäcken sitter redan på så det ska nog gå bra.

Karaokeparty.com

Publicerad 2009-10-17 00:11:54 i Allmänt,


Ikväll har jag hittat en hemsida på nätet som passar mig, tyvärr är jag snart hes nu!! www.karaokeparty.com helt underbart roligt. Men jäklars så dålig jag är på att sjunga, här är min poänglista på de låtar jag har skrålat till ikväll (efter idol)!?

Främling: 6768
Eternal flame: 5632
Imagin: 5624
I was made for loving you: 3553
Suspicious mind: 3133
Poker face: 2670

Ja, jag kan min Carola jag.... Sjöng högt under en av Carolas första konserter i gropen i Leksand det året hon slog igenom, var det ungefär 1984 eller nått, jag var 10 år och bara avgudade henne. Alla som satt omkring oss hörde mig och inte Carola, de stackarna... snacka om att inte få valuta för pengarna. Men mamma påstår att det var en väldans lycklig Ann som åkte från Leksand den kvällen!!

På karaokeparty.com kan man "köpa" liknande singstars för ett dygn mm... sjunga karaoke så mycket man orkar helt gratis, inte alla låtar men ack så många. Sååå gott folk, harkla upp strupen, tag ton, sjung och var glada, var glada främst för att Ni inte kom hit och fredagsmyste, för då hade ni behövt tagit med hörselskydd!!!

Natti natti

Äntligen hemma

Publicerad 2009-10-16 17:22:08 i Allmänt,

Ja så var jag nu hemma och ska börja med allt det där som jag skrev.... och nu känns det inte alls lika intressant längre! Kanske får bli en öl och lite popcorn framför Idol istället ;)
Nä nu ska jag släpa ändan ur vagnen, lämna datorn och göra lite nytta!! Ha en trevlig fredagskväll alla läsare!!!

p.s jag känner mig lite som den här ekorren.... =)

Ett riktigt bottennapp som DD skriver idag

Publicerad 2009-10-16 12:38:07 i Allmänt,

Igår hände det grejor i grannskapet utan att jag hade en aning om det. Jag hörde en massa bilar som vände och stannade mm.. men aldrig kunde jag väl tro att det var p.g.a en grävskopa som höll på gick ner i dyn strax intill husknuten!

Här kommer två bilder som fanns med i DD idag




Hände just around the corner som de säger där borta i Amerika och jag märkte ingenting... jag måste bli mer nyfiken när det är okända ljud utanför!!! Men som grannen just påtalade: det är inte ofta man har anledning att titta ut här (dvs där vi bor ute i ödebygden). Nu lär det väl dröja tills nästa intrig händer i Långholen....

Det är dags för "Fredagsmys"

Publicerad 2009-10-16 09:12:49 i Allmänt,

Facebookanvändare som jag är kan jag se att många har fredagsmys. Själv brukar jag mysa till det, genom att somna framför tv:n före kl. 22.00.

Ikväll har jag ett speciellt fredagsmys framför mig, jag har tänkt att jag ska städa!! Jag blir ju aldrig klar med städningen och det som jag är absolut sämst på är att ta reda på tvätten. Men ikväll ska jag ta reda på all tvätt, organisera i garderoben (igen), dricka en kall öl, spela musik riktigt högt och slutligen ta bort skrivbordet/bokhyllan så att våningssängen får plats!! 

Om det är någon som inte har något inplanerat fredagsmys: VÄLKOMNA!!!

P.S jag kan skaffa både popcorn och chips som tilltugg om det kan vara en morot för Er att komma ;)

Boxerzzzizzze: jävlar vad jobbigt!!

Publicerad 2009-10-15 19:35:40 i Allmänt,

Det var ingen som snarkade på den lektionen, utan det var fullt ös!! Idag tog jag verkligen i, för sist hade jag knappt träningsvärk... men nu känner jag redan att musklfibrerna har brutalt har brutits ner.... I morgon: oajajaj för att inte tala om på lördag! Men då mjukar jag upp de redan söndertrasade musklerna med en timmes hård kettlebells! Det gör ju så gott efteråt!


Undrar NI hur det går med installationerna av våningssängarna??? Fortsätt undra.... nej då! Jag har snart burit upp den till övervåningen iallafall, hahhaha. Det saknas skruvar, ja till sängen alltså, så det dröjer nog innan de färdigmonterade! Jag är snabb i starten men sen kan det sega ihop sig några år i värsta fall.


Nu ska jag betala lite räkningar, få se om jag hittar något skoj att blogga om lite senare eller om ni får nöja er med detta intetsägande inlägg för idag! Puzzzzzzzzzz

Hantverkare...

Publicerad 2009-10-14 20:11:20 i Allmänt,

Som NI nog redan har läst om så väntar jag på att vissa hantverkare ska höra av sig. Det jag kommer att behöva jobb med är främst att lägga in en matta i kök och hall, kakla samt dra el. Gräsmattan är rätt hög och slänten behöver röjas, så kanske den här kille är rätt man för jobbet??

Rolig bild: Hyr en arbetare
** Njaej, jag fixar både gräsmatta, slänt och helst kaklingen själv tror jag!!!!!!!!!

Den elektriker som gjort det här jobbet nedan vill jag inte ha innanför mina väggar, för då är det nog stor risk att bli grillad!!
Rolig bild: Fint el-jobb

Nu ska jag jag göra lite nytta som att bära upp våningssängen till övervåningen och kanske ev. börja möblera om lite så att den får plats!!! Skepp och hojt!!

20 snabba

Publicerad 2009-10-14 19:39:18 i Allmänt,

Nu tänkte jag lägga ut 20 snabba frågor till mig/om mig med ytterst privata svar, så jag utfärdar härmed en varning till känsliga läsare!!!

1. Dagens händelse?
Svar: Köpt två våningssängar i Säfsen, 1 till lillstugan och 1 till övre plan ifall vi får nattgäster (eller vansbrosimmare).

2. Mitt fullständiga namn?
Svar: Ann Elisabeth Bergström (tidigare Berglund) Min mamma var ganska fantasirik när jag föddes med tanke på att hon hette Anna Elisabeth Berglund

3. Vem har jag tillbringat minst två timmar med idag?
Svar: Cirka två timmar med Tina, Rasmus och Viktor annars har jag minglat runt och är nu helt ensam igen!

4. Senaste filmen jag sett?
Svar: Minns inte, ser bara på serier numer..

5. Vem ringde mig senast/sms:ade?
Svar: Mamma/Anki

6. Längd?
Svar: 1.71

7. Idrottsprestation?
Svar: 2:a i en skidtävling 1982 (deltagare i loppet var: Anna Steffansson och Ann Berglund)

8. Ringa eller smsa?
Svar: Ringa men ibland smsa...

9. Favoritplats?
Svar: Långholen 6

10. Antal kuddar i sängen?
Svar: 3

11. Städer jag bott i?
Svar: Stockholm i två veckor när jag var barnflicka 1992. Det var snabbt dit & snabbt hem och jag har inte lämnat Vansbro sen dess...;)

12. Är jag social?
Svar: Hm ja, nja, njä ibland... på jobbet iallafall!

13. Tycker jag om kaffe?
Svar: NÄÄÄE, usch vilket rävgift!!!

14. Känner jag någon med samma födelsedag som jag?
Svar: Japp

15. Har jag något funktionshinder?
Svar: Ja, jag kan inte göra rullande Rrrrrrr. Jag har kommit fram att tungan är för kort. Och sen har jag kommit på en sak till förra veckan, när jag ska stå på höger ben och balansera så går det ej att ta ner lilltån utan den står rakt upp som... nja ni vet! Och detta måste ju påverka min balans som är urusel! Vet någon om blansen påverkas när den står??? Lilltån alltså!!!!

16. Kan jag byta olja i bilen?
Svar: Nej, men jag kan byta däck!!

17. Den senaste som gjorde något speciellt för mig?
Svar: Vi käkade wienerbröd i bilen på väg till Fredriksberg idag och jag hade en misstanke att Rasmus och Viktor skulle "grisa" ner i baksätet men det syntes knappt ett korn av florsockret ens.... det var syster Tina som var värst, brödsmulor i hela framsätet; det var väl speciellt!

18. Har jag fått fortkörningsböter någon gång?
Svar: Nej (men p-böter 2 gånger, kände mig som en bov)!!

19. Dold egenskap?
Svar: Kan skriva alfabetet på tagentbordet RIKTIGT snabbt!! Har ett tidigare rekord på 4 sekunder!! Nästan guiness rekordbok va! =)

20. Vad tänkte mina föräldrar döpa mig till?
Svar: Lars

 

Att blogga eller inte blogga; det kan vara frågan...

Publicerad 2009-10-14 18:56:33 i Allmänt,

Bloggar och bloggning är alltid en het potatis!! Tyckande från alla håll och åsikter hit och dit!! Det är ju sånt man får räkna med när man som jag publicerar text på internet, detta världsforum!! Men jag tycker att det är kul iallafall jag, så jag kör väl på ett tag till!!!



Hittade denna bild på nätet och tyckte den passade på detta inlägg



Vi människor är ju så himla olika och tycker inte alltid lika men det är ju en del av charmen här i livet!! Tänk om dina släktingar, grannarna, arbetskollegorna alltid tyckte lika!? Hur jäkla trist skulle inte det vara??? Vi måste få argumentera, diskutera, publicera saker här i livet och internet är ju ett toppenforum! Vi slipper umgås men kan ändå hålla kontakten *läses med ironi*

BLOGGINFORMATION!!
Har Ni sett statistiken högst uppe till vänster??

De där olika siffrorna är statistik över läsare. Siffran längst till vänster är läsare för hela året, siffran till höger om den är läsare för månaden, siffran till höger om den är läsare den aktuella veckan, till höger om den kommer antalet läsare den här dagen och siffran längst till höger är antalet läsare just NU!! Så i skrivande stund har 2172 stycken varit in på bloggen 2009. Under oktober månad har 304 varit in. Under denna vecka fram till och med idag onsdag har 57 stycken varit in. Idag har personer från 16 olika datorer tittat in på bloggen och just nu är 2 stycken inne och läser, d.v.s jag och en till stackare.... =)



Darlingen

Publicerad 2009-10-13 20:29:34 i Allmänt,

Nu har Roineponken åkt på jobb igen: en hel vecka! Det är rätt tomt och tråkigt måste jag erkänna...

Men jag har fixat ett litet bildkollage så varken jag eller Ni hinner sakna honom så mycket ;)



Nu blir han nog glad, tror Ni inte???? En liten blogghyllning till min darling!!!

Min eftermiddag

Publicerad 2009-10-13 19:28:44 i Allmänt,

Planen när jag kom hem idag i 16-tiden:
Idag ska jag ägna eftermiddagen åt att lacka trappan och städa, städa och städa och RÖJA! Låter det inte kul så säg?? Roligare än att sitta och frysa på ett älgpass enl. min mening iallafall!!!

Datarummet är en TOTAL KATASTROF!!! Köket är inte en total katastrof men näst intill.... kylskåpet är inte roligt med flera gamla saker där inne.. vardagsrummet behöver en ansiktslyftning också då det ligger grejor från köket både högt och lågt!

Så det är min jätteintressanta eftermiddag, nu vet ni det =)




Kl. 19:30 MED FACIT PÅ HAND: VAD HÄNDE EGENTLIGEN UNDER EFTERMIDDAGEN???
Jo jag har städat köket, dammsugit hall, kök och vardagsrum. Sen har jag städat upp i pannrummet, burit in ved, burit ännu mera ved och klyvit ved till små pinnar för att kunna göra upp en brasa på mindre än 6 timmar. Sen började jag plocka lite ute på gården. Det är ju trädgårdsprydnader både högt och lågt. Det blev tyvärr mörkt i 19-tiden så jag fick lov att sluta för dagen.

Och så har jag ju tvättat förstås.... körde tumlaren samtidigt och det har brukat gått bra, men idag hade jag också installerat en ny lampa som jag givetvis fick lov att ha tänd (eftersom den var ny) och då gick säkringen. Så nu kör jag tvättmaskinen för sig och torktumlaren när tvättmaskinen har stannat, mer bråttom är det egentligen inte. Sen har jag ju också hängt tvätt som får torka av sig självt, det går ju det också ;) Men en fråga jag ställer mig: när ska det bli tomt i tvättkorgen?????????? Någon som vet??! Tipsa mig gärna i så fall så ska jag också nominera Er till ett nobelpris för det är du värd i så fall!!

Nu blir det ett telefonsamtal och sen lite surfning på nätet och slutligen Desperata husfruar, vilken underbar tisdag jag har haft!!!

Pannrummet förresten: jag har ju tidigare utlovat en färdigbild. Tanken är att jag ska sätta upp ett köksskåp på väggen rakt fram, till vänster om hyllorna... men det ser ju ut att kunna dröja så här har Ni det nästa färdiga resultatet! och för Er som glömt hur det såg ut från början.... jag sätter in en före bild också!! Men bara för att jag är så sabla stolt över mitt arbete!! =)


Nu ska jag inte tråka ut er mer med bilder från vårt pannrum.....
Det blir bilder från köket istället nu =)


Synvillor

Publicerad 2009-10-11 21:11:38 i Allmänt,

Ibland är det man ser inte bara det som det först verkar vara! Kolla noga in bilderna så förstår Ni vad jag menar...




Slut

Publicerad 2009-10-11 21:06:28 i Allmänt,

Ännu en underbar vecka är till ända! Veckorna bara svischar förbi.

Vad ska nu hända?? Inget inplanerat alls kvällstid; förutom onsdagkväll: kettlebells, torsdagkväll: boxercize, lördag förmiddag: kettlebells och söndag kväll: boxercize. Så det blir en lugn vecka med andra ord. Vet ni vilken känsla det är att komma hem från en stenhård träning, få ta en dajlig dusch och dutta på lite parfym och sen känna känslan av nyttighet, renhet och nöjdhet!!??? Det är toppen. Efteråt alltså! Före: mindre skoj...

Imorgon kväll tror jag att jag ska åka till graven och tända ett ljus, det skulle väl passa bra nu när det blir mörkt så tidigt! Lilla mormor, jag saknar henne så men tack och lov har jag några videosnuttar på henne när hon skrattar så gott så det värmer mitt hjärta och själ, saknaden blir mindre när jag fortfarande kan höra hennes röst och hennes glada skratt! Sen har jag massor av saker som påminner mig om henne varje dag! Har jag sagt att min mormor var toppen!!?! =)

Nu är det tack och god natt för idag, det är riktigt slut på undertråden efter en hektiskt och innehållsrik dag! Jag känner att jag kan lägga mig i min nybäddade renbäddade säng, läsa lite i min resetidning och sedan slå igen de där blå... nej jag menar bruna ögonen för idag. Imorgon blir det hårdkörning direkt: 05.10 börjar min dag med en rask morgonpromenad med grannarna, så visst finns det hopp om att fylla även nästa vecka med liv och rörelse!!

God natt mina vänner, I like you a lot!!!
* Och till resenärerna nere på Rhodos: have fun!! Bärs, brudar och värme det var målet och enl. sms från Henke i dag så var målen uppfyllda redan dag 1! Härligt; spara inte på krutet grabbar!!!

Vilken dag

Publicerad 2009-10-11 19:05:11 i Allmänt,

Aktiviteterna har haglat, jag har hunnit med massor trots kyrkbesök! Trappan är nu officiellt färdigmålad, nu fattas bara lacket och det tar väl låååååång tid att torka så det blir inte idag!

Efter högmässan så blev det en underbar middag hos Maggan och Per-Åke, så det tackar jag för, och även Roine som fick med en matlåda hem, hade egentligen inte förtjänat det som skippade kyrkan ;)

Sen for jag hem och städade nedre plan förutom datarummet som är ett allmänt kaos med alla grejor från köket och så lär det förbli i ytterligare minst en månad innan köket är inne! Men jag lider inte av det så det är okej.

Sen hann jag precis slänga mig på cykeln och åka ner på boxercize! Det är veckor sedan och det var sååå jobbigt och såå kul! Jag fightades mot Jennie-Lee det sportiga energiknippet! Nu blir det träning ändå i några veckor, det är väl lika bra att vara så fysiskt förberedd som det bara går inför nästa äggplockning/insättning. Att inte träna är bara en ursäkt för att jag är lat!!

Nu ska jag bila ner till Ann-Charlotte! Hon väntar nog så jag bör dra nu! Men vi har ju bara en bil och Roine kom nyss hem...jag har ju redan cyklat ner på byn två gånger idag och nu är det bäcksvart ute och jag har ingen belysning på cykeln (ytterligare ursäkter)...

Roine var inte glad på 850:n igår och här är förslag på ett nytt fordon åt oss:


frågan är om den tar sig till Karlstad tur och retur den heller?? Tveksamt! Det får bli en ny bränslepump istället!!!

Förmiddagssysselsättning en söndag i Långholn

Publicerad 2009-10-11 10:10:13 i Allmänt,

Idag har jag städat sovrummet, det var välbehövligt för dammråttorna började bli stora som grävlingar under sängen!? Nice: ja jag vet!!

Idag har jag också, hitintills, målat halva trappan! Stötte på lite frottefläckar som jag fick lov att avlägsna och nu måste det blöta torka innan jag kan fortsätta! Kan inte enbart skylla på Roineponken heller då jag gick med strumpor utför trappen och han nyss rengjort den med målartvätt! Sen ska jag 11.00 infinna mig i Vansbro kyrka

för en tacksägelsegudstjänst, jippie! Min favvosyssla en söndagsförmiddag, men vad gör man inte för traditionerna?!!

Men nu är det åter till trappan och målning! Det blir så fint så, sen ska det bara på lite golvlack så blir det en jävla fart utför trappen.

Får sätta upp en skylt: varning för halkolycka så det inte går som för den här gubben!


p.s igår kallade mig en donna mig för "tant"!?! Not nice!!!!!!!!!!! 2:a gången på kort tid!

IKEA = En heldag i ett hörn av Karlstad

Publicerad 2009-10-10 21:39:26 i Allmänt,

Jag säger bara en sak: 5 timmars IKEAshopping och en sprängfylld V70 samt släp och fyra lyckliga brudar! Kan en lördag bli bättre?? Ja för plånboken kanske men inte för själen!

Vi var riktigt ivriga hela högen och Åsa t.o.m sprang med kundvagnen för att komma in så fort som möjligt ; )


Själv bidrog jag inte mycket med packningen, det blev en diskho, dammsugare, fyra små lådor, fyra kuddar till Heggepegg, ja och inte så mycket mer.... förutom ett kök då ja, men de blir hemlevererat om cirka fyra veckor! Efter cirka 3 timmars väntan kom äntligen en försäljare till undsätting, jäklars vad skäll han fick till att börja med! Varför kanske Ni undrar, jo för att träskallen i informationen sa att det skulle ta 1-1,5 timmar. Ann var inte snäll på fastande mage när klockan var över halv två, det kan jag lova. Men vi blev goda vänner till slut och jag fick som jag ville med köket!! Här är det färdiga resultatet.... Jag lovar: det är sista IKEA-ritningsbilden!! På kök iallafall..


Luckorna heter Fagerlund och bänkskivan blir måttbeställd (mamma mia hoppas den passar nu då, jag har skrivit på kontraktet iallafall). Fläktkåpan kan köras med kolfilter eller med utsug eller vad det heter. Det blir såååå bra så. Sen blev det en varmluftsugn med en massa funktioner!

Åsa och Ann-Charlotte de handlade först en vända (fyllde shoppingvagnarna), betalade och gick ut och lastade ur... gick in och gjorde rond no 2! Så här såg det ut då.... OBS! Åsa står bakom sina grejor, kärran syns inte ens längre =)!!! Det blev lite grejor.... Vi räknade ut att vi handlade totalt för cirka 15 000:- köket exluderat. Vilken härlig dag!! Iallafall för aktieägare i IKEA!


Nämnde jag att bilen var FULL!!? A-C skulle på EL GIGANTEN för att införskaffa en tvättmaskin men de hann tyvärr att stänga innan vi ens kom dit. Sen skulle vi på Jysk men den affären hittade vi inte ens. Övriga Bergvik var bara att glömma i den sena timmen. Vi stannade mellan Karlstad och Filipstad för att omfördela lasten en gnutta så att de kunde andas där i baksätet!!








Kl. 20.00 hade vi lämnat tillbaka släpet på Shell, då hade vi lämnat grejor lite varstans mellan Träkol och Ilbäcken med omnejd. Då var iallafall min undertråd slut så det blev hem och nu stundar den varma bingen och en välförtjänst tupplur tills i morgon bitti då jag ska på högmässa, jippie elller nått....... Go natt alla monsterdiggare och lycka till Heggepegg på din resa till Rhodos, det fixar Ni lätt!!

P.s Roine skulle också ta en tur till Karlstad men då INTE via IKEA, tyvärr havererade bilen mellan Filipstad och Karlstad så han fick bärgning hem, jag behöver väl inte ens nämna att han inte var glad!

Sorgens dag..

Publicerad 2009-10-09 18:16:27 i Allmänt,

Idag var det ingen rolig dag, det var mormors begravning! Hela släkten träffades efter kyrkan och jag måste bara säga att vi har en fin, stor och trevlig släkt!

Sen tog vi en tur till Malungsfors, skjutsade hem Åsa O till Åsolavägen, hon är då så glad och sprallig, vår äldsta kusin. Hennes son Erik är totalt bilfanatisk och har kunnat varenda bilsort sedan han lärt sig prata. Emma, dottern: hon är den sportiga typen som går på gymnastik, gång, ridning mm...

Sen tog jag en tur till Ilbätchen och hälsade på Åsa B som var i målartagen, eller rättare sagt: hon var rätt trött på att måla nu. ÄNdå hade hon en del kvar så att säga. Vi planerade lite för IKEA resan i morgon. Tina är chaufför så det kan ju bli hur som helst på den resan ;) dyrt om inte annat!! =)

A-C är informerad om tider och så för morgondagen, Åsa ska boka släpkärra och sen är det väl bara för mig att bestämma mig vilket kök jag ska ha.... nu blev jag skitnödig igen!! Ångest och bedrövelse, vad f.n ska det bli?? Tur det finns ett och annat UD (utedass) efter vägen i morgon för då är väl beslutsångesten brutal!

Efter snabbvisiten hos Åsa blev det en tur till stora staden Dala-Järna för att betala Dorthy för blomhjärtat hon gjort från barnbarnen. Sen bankomaten!?! och slutligen en vända ner till graven. Det var ett hav av blommor där, jättevackert, precis som det skulle vara för lilla mormor.

Nu blir det skithuset och sen lite matlagning skulle jag tro! Och därefter timmars sista finslipning på hur köket ska vara.......... igen!!!!!! Hoppas det kan bli klart nu så jag får ägna mig åt annat!?! (som vad då)???

Jossan har fått in lite bilder på bloggen från Skottland förresten, vill Ni se så kan Ni gå in på hennes blogg, adressen är följande:
http://jossanbergstrom.blogg.se
p.s jag letar INTE efter godis (tror jag inte)!!? och inte drack jag så mycket öl heller..... =)

Sista arbetsdagen, för den här veckan.

Publicerad 2009-10-08 06:59:38 i Allmänt,

Oj vad hände egentligen??? Den här veckan är snart till ända, oxå! Livet bara rusar iväg, rynkorna smyger sig på och snart sitter vi väl där på Söderåsen och dividerar (om vi orkar prata då). Men men: nu är nu och det är dags att dra på jobbet så att andra kan få komma till Söderåsen.

Ha det bra i rusket.

Följande läses med stor ironi: igår servade jag bilen, det blev en billig historia... ja, iallafall om man jämför med alla andra fel de hittade som MÅSTE åtgärdas! Lätt över 5 siffrigt... Vilken rolig utgift mitt i köksaffären!!

Grey´s anatomy

Publicerad 2009-10-07 20:50:12 i Allmänt,

Och jag som trodde det var premiär ikväll av Grey´s anatomy, men det var tydligen förra veckan säger StickigaSara.... Ja det var ju lite kaos i vårt liv för en vecka sedan så jag hade ju giltig frånvaro så att säga, missade dock reklamen inför premiären totalt!! Men men nu blir det nya friska serietag!!

Nu går Bonde söker fru på tv 4 men det är ju så där lagom pinsamt bara tycker jag.... men ändå brukar jag se på det, lika gällande de första avsnitten av IDOL. De där dårarna som kommer dit och lovprisar sig själva och talar om hur duktiga de är att sjunga och så är det total katastrof: ganska kul att se faktiskt!

Idag har jag bakat lite, skulle dra till att göra kringlor enl. mormors recept men p.g.a olika anledningar så blev det inte idag, men imorgon!! Saffran kostar för övrigt över 33:- påsen: 0.5 gram, det ni, det är dyrare än guld! Måste bli goda kringlor då!! Mormors kringlor är rikskända och världsbäst och därför vill jag att de finns på hennes begravning, det är så mormor!!

Idag blev det två tacopajer, en fick Tina och pojkarna och en ska min darling få i morgon när han äntligen kommer hem. Sen gjorde jag en chokladpaj och en chokladkolapaj! Varför?? Ja, det undrar jag också, men de lär väl ska gå åt.
 


* * * * *

Igår kväll låg jag i bingen för att se på gamla videosnuttar på mormor mm. Då hittade jag en inspelning på över 22 minuter!!??!! Det visade sig att den var från flygfestsfredagen! Jag hade visst kommit åt videokamerans inspelningsknapp helt utan att veta om det, konstigt!  

Det var allt för ikväll alla monsterdiggare

Att lära sig att cykla.....

Publicerad 2009-10-07 20:30:07 i Allmänt,

Minns ni hur det var när ni lärde Er att cykla?? Den där (förmodligen) vårdagen då stödhjulen togs bort och NI på vinglig färd drog iväg av egen kraft och balans? Och hur svårt det var att stanna själv, utan hjälp??

Om Ni inte minns så kanske denna videofilm kan friska upp Ert minne, för så här gick det till när Viktor cyklade i våras 2009 på Ailies f.d cykel!! =)



Härligt va!! Det hela fick ju ett lyckligt slut iallafall! Fotografen gjorde då inget för att hjälpa systersonen kan jag konstatera så här i efterhand.


* Det här med videoklipp är ju superkul, men jag ska inte trötta ut er med att lägga in sådana VARJE dag... bara nu till en början, hehe.

Bananer i pyjamas i Hulån

Publicerad 2009-10-06 20:58:31 i Allmänt,

Tina som i vanliga fall är så försynt och blygsam (!?!) törs skämma ut sig då hon är utklädd till B1. Hon vinkar glatt åt glada bilister efter riksvägen i Hulån. Gosse vad kul jag hade!

Barnasinnet kvar: jajamensan!!!

Publicerad 2009-10-06 20:33:22 i Allmänt,

Idag har jag äntligen lärt mig hur jag får in en videosnutt på bloggen!!! *stolt*

Sista april i år åkte jag, Roine, Tina, Rasmus och Viktor till Sälen för att åka pulka en sista gång för säsongen. Jag videofilmade mig själv vid ett av de dramatiska åken utför. Det går ju inte att se hur j...la brant backen var men jag kan lova att det var en häftig backe vi åkte i!

Kontrollera Er volym för det är varning för vissa höga ljud (av okänd anledning), håll i Er så åker jag utför!! =)



Här kommer en snutt från när Viktor och Rasmus åker pulka i ett hopp!!

Högtidlig tisdag!!

Publicerad 2009-10-06 19:12:25 i Allmänt,

I kväll börjar en av mina favoritserier igen: Desperata husfruar!! Är det inte allas favvoprogram så vet då inte jag, eller hur grabbar?? =)


Nu fattas bara en säsongsstart av Grey´s anatomy som börjar i morgon och så är veckan komplett!! McDreamy, McSteamy och company är såå välkomna så tillbaka i tvrutan!!

Härliga höst då rutinerna börjar funka igen!! ; )

Sen börjar ju Bonde söker fru, oskyldigt dömd... herregud hur ska jag hinna med?? Tur vi har en inspelningsbar hdbox, bara att ställa in på inspelning och så går det bra att se dessa program om jag blir sjuk, har långtråkigt och jättelite att göra (högst troligt eller vad tror ni som känner mig???)... Nja det ska väl vara ett obetydligt problem så nog om det!!!

* * *
Idag har min morbror Bengt varit hem hit och hjälpt mig i planeringen med köket, nu är jag ännu mer förvirrad och ångestfylld än tidigare.... Det drar ihop sig, och hur fan vill jag ha det??? Det börjar bli en utformad plan iallafall!!! Glöm förslag tre som jag visade på bloggen igår!! Det blir nog spis/ugn bredvid köksspisen och diskbänk under fönstret precis som jag vill!! Men.... än är inte köket beställt, mycket kan ändras än!

KÖK KÖK & KÖK!!

Publicerad 2009-10-05 16:32:14 i Allmänt,

Snart är dopparedagen här gällande att välja kök!! Det börjar bli lite gruvsamt, jag som knappast brukar gruva mig för någonting här i världen!! Tänk om det blir fel osv. Men i morgon kommer morbror Bengt hit och ska hjälpa mig i planeringen så det känns skönt!! Det är på Gång!!!

Här kommer min sista variant av hur köket kanske kan komma att se ut..... hur många till ska jag hinna att göra?? *suck

Det som är skillnad mot tidigare bild är att jag bytt ut fläktkåpan mot en "vanlig" fläkt och två fläktskåp för att få mer skåp att förvara bröte i.... fläktkåpa var visst inte helt enkelt!! Nåväl vad är en bal på slottet, man kan ju inte få allt man vill här i livet har jag fått lära mig, men nästan om man hemskt gärna vill och är beredd att kämpa för det. Gällande fläktkåpan så måste jag nog höra med expertisen först.

* Nu kommer Tina och lillmonstren hit för att käka middag, Tina hade tacksamt nog glömt bort det så jag fick ringa och påminna henne!!

Äntligen måndag ;)

Publicerad 2009-10-05 07:45:33 i Allmänt,

Så är det ny vecka igen!! Skulle ha varit på jobbet vid det här laget men jag är ju på väg.... strax! Vad händer den här veckan då?
*Fortsatt sprayning (smakar urk)
* Middag med Tina och pojkarna ikväll: älgköttfärssås och mackisar =)
* jobb, jobb och jobb...
* Lite fysträning på gymmet skulle inte skada, skippar boxningen det blir så hattigt när jag går på behandlingen och sen måste sluta när beh. är klar.
* Roine kommer hem på torsdag
* Ta hem snickare för planering av köket så jag inte gör något galet
* Riva ner kaklet i köket, rensa skåp så jag får bort de gamla och in de nya framöver här
* Mormors begravning på fredag
* Lördag; IKEA, köpa köket!

Vansbro = Metropolen!!

Publicerad 2009-10-04 16:12:14 i Allmänt,

I generationer har det ju varit fighter och spydigheter mellan folket i de olika kommundelarna här. Järnabönder, Äppelbobor, Nåsvargar och så vi i metropolen Vansbro, som förstås är och alltid har varit BÄST!! =) Jag kan inte riktigt förstå varför det måste vara så jäkla rättvist i en så här liten kommun, alla kommundelar kan inte ha allt och det säger sig ju nästan självt att pengarna inte räcker till då vi blir färre och färre som vill bo här. Vi har nära avstånd om det är något som inte finns i Äppelbo men i Vansbro till exempel, det tar 10-15 minuter med bil och vi behöver ju knappast stå i milslånga köer....

Jag tänker då inte flytta härifrån utan trivs bra och gillar läget! Jag tycker att vi har mycket ändå för att vara en så liten kommun: fin simhall och gym, boxersize, friskis och svettis, kettlebells, buggkurser, gammeltjoa, fotboll, hockey, volleyboll, ungdomsgård, golfbana, ridhus, massvis med pizzerior, Flottaren, systembolag, affärer av alla de slag gillar framförallt skoaffären i Vansbro och hjärtans rum i Dala-Järna. Folk klagar ofta på att det inte finns något att göra här men det gör det om man VILL!!

Det som också är positivt med Långholen Vansbro är att jag iallafall har nära till det mesta, det går att promenera eller cykla, det tar t.ex. nästa lika lång tid att åka bil ner till byn som att cykla. Dessutom har vi ju bra pendlingsavstånd till kupolen!!

Nja jag kände bara här i söndagsdimman att jag ville hylla metropolen Vansbro lite, vet inte varför det bara blev så och sen vill jag ju gärna retas lite med Järnabönderna, Äppelboborna och Nåsvargarna....




Vad är de olika orterna kända för?? Kommentera gärna och fyll på kring de olika orterna

VANSBRO
Svenne Rubins
Björn Skifs
Gunde Svan
Vansbrosimningen
Pepe Cup
Cruising

DALA-JÄRNA
Guldmarknaden
Jolpäronsfesten
JärnaElvis
Flygfesten

NÅS
Ingemarsspelet
Drive in bingo
Potatisförsäljning

ÄPPELBO
Trollbrölloppet
Sofia Rågenklint/Patrik Isaksson
Vargdebatten


P.s har ni hört att kråkorna flyger upp och ner förbi Vansbro??? Nej inte jag heller...

EFTERLYSNING!!!!!!!

Publicerad 2009-10-04 15:52:52 i Allmänt,

Är det någon av övriga medresenärer från Skottlandsresan som har den minsta lilla aning om vart jag kan ha lagt minneskortet till kameran?? Hör av Er i så fall....... =)

Cykling i cykelbacken....

Publicerad 2009-10-04 13:03:58 i Allmänt,

Nu har jag och Vickevire åkt cykel i cykelbacken vid smedbergsskolan. Gissa om moster var skitnödig.... fikonen från igår har gjort verkan.... ;) Det var tantvarning när jag kom glidande nerför backen hörde nästan musik i bakhuvudet som illustrerade det komiska i situationen, Viktor han fräste på för fullt.


Av förklarliga skäl har jag inte någon bild på mig och min kärringhonda....

Sen på 15 års kalaset var det nog inte Erika som hade huvudrollen denna dag utan lilla Amadeus 7 månader... alla ville hålla, kläma, snosa och gosa. NI försår väl varför när ni ser godingen!!


Idag har jag inte behövt ta till 1,5 liter tändvätska för att få upp en eld utan jag använde mig av kartong, papper och annat brännbart, 0,5 l tändvätska (!?) och sen små stickor som jag organiserade i en fin hög och simmsalabim: det tog sig!! Men det är surt sa räven, jäklars... Det blir en tuff början på hösten/vintern innan surveden är borta från dörröppningen i vedbodarna!! Men det verkar som om det ska vara prövningar här i livet eller vad säger Ni??

Sångtjejfest

Publicerad 2009-10-04 10:04:21 i Allmänt,

Igår kväll var jag på tjejsångfest i Rutsbrogården i Uffsälja! Det var trevligt och vi åt god mat, sjöng och tävlade om vart annat. Det florerade fyra gittarer, ett ostämt piano, tre skakägg, två tamburiner, en näsflöjt, blockflöjtar mm mm... gissa om det rockades fett i Rutsbrogården!!


Sen när timmen började bli sen, åkte jag ner till Dido en vända innan de stängde. Det var inte jättemycket folk men många "yngre" personer som jag inte känner igen men också några gamla kända uvar, med facit på hand: det var riktigt roligt faktiskt.

Efter stäningning blev det en sedvanlig taxivända hemmåt, via Dala-Järna, då jag alltid får komma hem sist när jag åker med Håkan, han tycker väl att jag bor i Vansbros avkrok: Långholn.... Men det var helt okej, man får se det som "efterfesten". Men det var skönt att komma hem och lägga sig, det vill jag lova! Nu blir det lugnt och stillsamt i några år framöver hoppas jag!

Nej nu ska jag cykla ner till Tina och pojkarna en vända, sen blir det kalas i Duvnäs!! Höjt!

Höststädning....

Publicerad 2009-10-03 08:43:19 i Allmänt,

I helgen skulle jag höststäda, både ut och inne. Men så blev det ju Rättviks marknad mitt i alltihop som jag tänkte åka på men det hela slutar med Borlänge! Jag ska följa med mamma, Ailie och My dit och där ska jag köpa lite smågrejor till pannrummet, bl.a plastbackar, en ställning att ha i gluggen mellan tvättmaskinen och torktumlaren och så skulle jag vilja hitta något lite större sak att ha veden i! Det vi får in i dag är en dagsförbrukning en sval höstdag!


Förresten: igår kväll tipade jag KENO på tre rader som mormor gjort och jag vann 100:- vad säger NI om det va?? jag har aldrig vunnit mer än 5-10 kronor på Keno!!

Freezing

Publicerad 2009-10-02 20:22:47 i Allmänt,

Här hemma är det iskallt. När jag kom hem var det 15.3 grader, nu är det uppe i 17... och det är4 timmar senare.


Jag har gjort slut på en halv flaska tändvätska, ett aftonblad och många mått av tålamod. Men nu är det snart slut: ja på både tändvätska, aftonblad och framför allt TÅLAMODET!!!

Tur att jag inte går och slickar på saker för då kan det sluta på det här sättet:

Så nu är det marsch ut i det nyrenoverade pannrummet för 4:e gången...... Hoppas att det kan ta sig nu då!!!!!!!


21:58: det pyser och pyr liiiiiiiite lite där ute i pannjävlen! TÅLAMODET är absolut SLUT nu och värmepumpen har åkt uppi  30 grader och elementet är påslaget på full kräm uppe i sovrummet.
Ni som tänker köpa tändvätska i morgon, skynda Er för jag behöver köpa hela lagret i alla butiker i Vanå om jag ska få upp nån värme i det här huset har jag konstaterat.


Skottland september 2009

Publicerad 2009-10-02 20:18:29 i Allmänt,

* * *
Fredag
Nja resan påbörjades fredag förmiddag kl. 11.00 och vi åkte i två bilar mot Nyköping och skavsta flygplats. I Ludvika var det dags för lunch =). När vi åkte i driven höll expediten på att smälla av.... vi var ju 7 pers i minibuss, han började till slut att skratta... för de säger ju hela tiden: var det bra så! Nej sa jag och så öste vi på med hamburgermenyer, kaffe, milkshakes mm mm.

Det var låååååångt till Skavsta! Tyvärr kommer jag inte att kunna publicera några bilder för tillfället för jag har "förlagt" minneskortet i allt elände! Kompleterar senare med bilder då det kommit till rätta. Jag gick in på Jossans blogg  (http://jossanbergstrom.blogg.se) för att se om hon lagt upp några bilder men hon har förlagt kameran: vad är vi för slarvigt släkte egentligen???? =)

Ja vi lyfte till sist från marken, Rasmus, Viktor, Roine och Jossan mös ikapp! Väl framme i Skottland blev det dubbeldäcksbuss till centrum där vi skulle bo. Och efter ett visst letande så hittade vi vårt vandrarhem, det låg mycket centralt!! Mitt i smeten faktiskt. Lotties säng var inte bäddad så hon tog upp lakanen som låg i en hög och skulle bädda,men de var redan använda så att säga.... på vilket sätt får ni räkna ut själva men det fanns vissa spår...

Vi avslutade första kvällen med att käka pizza, smågrabbarna somnade nästan i degen =)

* * *
Lördag
Då blev det upptäcksfärd i närområdet. Vi besökte slottet efter en timmes köande.. men vem fan hade bråttom?? VI var ju på semester.... Slottet var kul att se och det fanns många utrymmen att undersöka.

Senare blev det ju en hel del butiksbesök, 10 pers med olika viljor... behöver jag ens tillägga att Roines vilja var INTE shopping.

På kvällen blev det pizza hut med stor pizza, nachostallrik och coca cola!
Kl 22.00 var det dags för den där fräscha bingen 22.05 tror jag samtliga i sällskapet sov, förutom Sara och Sonny som var ute på stadsvandring, ja tänk ungdomarna de orkar med de... ;)

* * *
Söndag
Denna dag åkte jag, Roine, SAnna och Jossan på en dagsutflykt med buss runt Loch Ness. Men inte fan fick vi se skymten av Nessie, och det var jäkligt synd för den som fotar sjöodjuret där bilden blir skarp kan få 1 miljon engelska pund!!! Resan blev mycket lyckad, tyvärr sov jag delar av den men jag såg nästan halva Skottland och det var så fint så!!!

På kvällen blev det en spöktur i staden under staden, det var ju inte ett dugg skrämmande eller läskigt! Ganska värdelös men det var ändå kul att ha sett det! Mögligt värre var det så är du mögelallergiker och funderar på att gå ner i underjorden i Edinburgh: tänk dig för!!!

Senare på kvällen besökte vi restaurangen bredvid vårt vandrarhem det var thaimat och indisk mat. Vi åt och drack så att vi sprack vill jag mena!!

* * *
Måndag
Dags att packa ihop. Kaoset var ett faktum i två 6 bäddsrum!! Jag packade snabbt ihop och gick ut till lugnet på gatan. Det blev lite shopping, bl.a. Tigerskålar och muggar. Roine han köpte en jättemugg med Butter på, samt en hela bränd whiskey, sen köpte jag honom en gott luktande herrparfym, mmmmm. Jag köpte parfym åt mig själv också, den är lite speciell och en jumboflarra så nu får jag lukta speciellt i ett helt år innan den är slut!

Tidigt drog vi oss mot flygplatsen och tiden sprang iväg, vi drog ut foton, handlade godis och tuggummi i en automat och fixade och donade med allt möjligt. Plötsligt var vi i Skavsta igen och det var 32 mils bilkörning i totalt mörker och ösregn kvar.

Rosa bilar

Publicerad 2009-10-02 07:22:53 i Allmänt,



Jag hade en gång en rosa bil.... i ungdomen. Det var en volvo 240 och jag rollade den med rosa färg. Sen när jag tröttnade på att den var helrosa så rollade jag ena halvan svart och drog en pepitatejp runt som en list på mitten, coolt va!! Sen tror jag att hela bilen blev svartmålad till sist och om jag inte minns helt fel så köpte Anders Nordin den?! Men det är lite vagt, jag har ju haft någon mer bil, men mer om det ska jag berätta en annan dag.... bl.a om hundkojan som jag vann!

Nu på morgonen fick jag se att Ahlgrens bilar har kommit ut med enbart rosa rattar i samband med insamlingen till bröstcancerfonden. Tänk vad de hittar på massa olika saker, och de här nya rosa banden i metall är ju supersnygga!! Själv har jag en rosa tröja på mig idag, det får duga så länge....





* För Er som ivrigt väntar: Ikväll ska jag försöka att skriva lite om Skottlandsresan....

Fullmåne

Publicerad 2009-10-01 21:48:11 i Allmänt,

Är det någon som har sömnsvårigheter?? Kanske det beror på fullmånen?? Den är jättevacker i kväll!! Själv sover jag som en stock för det mesta faktiskt!! Är trött för jämnan nu mer....

Idag har jag provtvättat i "nya" pannrummet och det funkade fint! Sen har jag hängt tvätten i min nya torkanordning och Christer: den höll!! Hoppas inte allt ligger i en hög på golvet i morgon så jag får äta upp det där. =)

Idag har jag jobbat och donat om vart annat. Det är bra att ha något för mig så att tiden går, har börjat att ta nässprayen igen och runt den 19/10 blir det dags för de där sprutorna som jag gillar so much... not! Men men syftet är gott! Nu jäklar måste det väl ta sig!! Det är lite hårdflirtat men skam den som ger sig... jag är envis: det ligger visst i släkten! =)

Nej nu ska jag softa lite framför tv:n, se på lyxfällan så att jag tänker mig för när jag ska på IKEA nästa helg, hehe. Roineponken han får bara jobba och jobba, nu ska han vara kvar två extra dagar så han kommer inte hem på en hel vecka än, saknar maken så!! Hörs, Ann

Långholn är bäst

Publicerad 2009-10-01 06:55:34 i Allmänt,

Idag ska jag på allvar börja med viktminskningen: igen.... mitt i den här nypåbörjade hormonbehandlingen!? (huga). Jag bara måste, på allvar, gå ner tre till fem kilo snabbt! Så det får bli lite cambridgesoppa tills behandlingen är över och ägget ska sättas in. Det gick ju inte så bra sist de satte in ett ägg, ja inte gången dessförinnan heller.... och påverkar vikten så ska jag återigen gå ner några kilon! Det är ju positivt det som blir menar jag....

Så därför blir det en rask promenad till jobbet, sen har jag cykeln hos en vännina som jag (ängtligen) ska hämta! Så då går det fort att ta mig hem i eftermiddag, det är så tråkigt att gå hem annars, jag tycker att jag aldrig kommer hem! Men det är en lagom lång bit hit till Långholn från byn, tar cirka 35 minuter till jobbet!

Det är nu åter full planering av kök och igår satte Christer andra tankar i mitt huvud än den plan jag tidigare har haft färdig. Jag ska fila lite på ett nya förslag enl. Christers idéer i eftermiddag och sen ta hit en snickare och konsultera!! Det här huset ska väl bli bra till sist det också. Pannrummet börjar bli klart men inte riktigt, det är lite rörigt än med alla färgburkar, spackel, verktyg och dyl så jag väntar med det slutliga kortet tills jag är riktigt färdig!

Hoppas eran dag blir bra idag!!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela