Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Framkalla bilder

Publicerad 2011-09-29 14:33:01 i Allmänt,

Nu har jag hjälpt morsan att framkalla bilder "the old fashion way".... passade på att lägga in ett par som jag också vill ha, bl.a. dessa:



Någon som blev förvånad över objektet? Nej, inte jag heller.........

Nu ska jag färga håret och gå igenom mammas garderob, ifall det finns något som passar till lördagens galej, tjohej!


Mer på gång än jag kunde ana

Publicerad 2011-09-27 20:14:39 i Allmänt,

Idag började dagen med en dusch där Ida stackarn fick roa sig själv (vilket hon mer än gärna gör för i badrummet finns det massa toalettrullar att plocka ut, badleksaker att undersöka, smink, blöjor mm mm). Sen blev det en rel. lång höstpromenad i solskenet med grannen och gosse vad drygt det var då...............

Ida älskar att vara ute och gå på gården här hemma, hon går fram och tillbaks, plockar stenar, letar rönnbär, leker med mossa och löv. Tänk att vara ett år och vilja utforska HELA världen på det sättet, helt obekymrad och bara finns till, så underbart.

"Vi" beslöt oss sedan för att hälsa på Gerda och där fanns även Birgit så det blev två flugor i en smäll, vi såg också skymten av morbror PÅB också. Ida är lite blyg men efter en stund så tinar hon upp och bjuder på lite show. Hästar är livet och att gnägga som en häst är hon redan expert på, låter ju hur roligt som helst.

Det blev dags för en middagslur så vi beslöt oss för att dra oss hemmåt, då fick jag se Bellas bil på parkeringen vid kyrkan och då slog det mig: ettårskalaset!! Barngruppen JASMIN (barn födda i juli och augusti 2010) hade träff, så det blev till att vända bilen och kliva in i församligen. Det bjöds på film, fruktsallad, goda råd och möten med goda vänner. Det roligaste av allt, enl. Ida var att leka med köket som såg ut så här:
DUKTIG Minikök Bredd: 72 cm Djup: 40 cm Höjd: 58 cm
Det var lagom höjd och plattorna lyste precis som på en riktig spis (jag fick lov att känna så den inte var varm, dumt jag vet men så autentisk var den). Jag har gjort rum för en spis/kök i Idas lekrum ifall det kan bli något liknande när vi imorgon ska till Borlänge med moster MY. Man vet ju aldrig om tomten kommer tidigt i år, höhö. Det var nästan så jag kunde tro det iallafall när jag kollade in saldot på banken i morse och fick se att jag fått en fet FET löning som jag tyvärr inte hade gjort mig förtjänt av, men det var lite roligt iallafall!! =)

Så ja, det blev en händelserik dag idag också!! Nu stundar IDOL audition och en liten kvällsmacka, goodie goodie, yammie yammie. Imorgon är det vägning och jag känner att det blir ett minus även denna vecka.

Tack

Publicerad 2011-09-27 19:59:31 i Allmänt,

Svar på kommentarerna från förra inlägget:

Tack Maria för att du låter höra av dig, jag tänker på dig nästan varje dag!! 

Cissi: Eran är ju en riktig sötis han med ;-)

Gamla och nya äventyr

Publicerad 2011-09-26 14:09:55 i Allmänt,

Det som inte dödar en, stärker en har jag hört och tro det eller ej men jag överlevde ridturen igår!!! Jag fick f.n för det efteråt då allergin satte in, men det var rätt kul under tiden bortsett från upp- och nedstigningen.
Självklart utför jag inga sådana stordåd utan bildbevis, varsågoda:


Lite i övrigt:
Ida har lärt sig att köra Dodge


Roine praktiserar olika yrkeskategorier som bl.a trädgårdsmästare


Rörmokare med god hjälp av liten nyfiken piga


Sa jag trädgårdsmästare??



Själv har jag plockat en hel del lingon. Vet inte hur många sånna här bingar det blev?


och svamp; här är fångsten... antal svamp efter intresse vill jag nog påstå

* vi åt inte upp den................

För er i modebranschen; här är senaste hårmodet


Att få sitta i soffan som en stor tjej och käka vindruvor och leka med mammas gamla avlagda mobil är livet för en liten ettåring!


Här är prinsessan i Frida Franssons fd fåtölj som är toppen, rätt storlek och mjuk!! We like it!!



Allt eftersom Ida växer ur sina kläder blir mina förstora och det börjar bli ett berg av avlagda kläder i min garderob. Operation klädrensning kommer att inledas inom kort, eller nja den pågår ständigt men den ska bli av mer allvarlig art, snart.

Här ska ni få se en före och en efterbild så här långt:
Juliti 2011                                          September 2011, -12,5 kg


Vet inte om bilderna visar någon skillnad direkt men det känns skillnad!! =)

Tack för idag, och NI: kom ihåg att borsta Era tänder..............


Idag börjar jag skriva på en receptbok, måste ju ha något projekt igång så det händer lite saker i livet!! Passa på idag imorgon kan någon annan ha gjort det, eller hur var det nu igen!! D.v.s det är ingen tidigare som har gjort en receptbok, så nu vet ni det!! Ciao och tack för att ni läste min blogg idag.

Sjukling i familjen

Publicerad 2011-09-21 21:39:12 i Allmänt,

Tyckte att stumpan var lite varm i morse men efter ett tag så blev hon svalare så jag trodde att jag tog fel. Vi gjorde en visit på musiklekis och sen hem. Det blev kringelbak och Ida var inte alls på humör att leka med kavlar, bakformar och pepparkaksfigurer, hon hade feber!! Det blev lite soffmys till Koalabröderna och Pingvinerna från Madagaskar sen sova sova säng säng säng. Eller sova i sin säng: vakna, sova i sin säng; vakna, sova i mammas säng: sovaaaa!!

Ida var förresten med i DD i förra veckan. Hon var på trav och som yngsta medlemmen i Nedre västerdalarnas travklubb så var det nog givet att hon fick en plats i tidningen. DD är jag för övrigt inte vän med för tillfället för de ringer och ringer och ringer i tid och otid. Jag har skickat en vädjan via e-post att de ska sluta ringa oss, särskilt kl. 20:27 på kvällen. Då ringde de från hemligt nummer mitt på dagen igår istället, men jag är hård som granit: vill inte prenumerera där igen, för de kan ju tjata ihjäl vem som helst när man sen säger upp blaskan! Nej tack, undrar om någon försäljare förstår de två små orden??

Bilden är alltså tagen från DD förra måndagen. Snacka om att hon ser intreserad ut, ojojoj vilka kostnader för ridlektioner, ridkläder, travhäst, hästskor mm mm det kommer att bli. Den dagen den sorgen, idag la vi ut stora pengar på saffran istället.

0,5 gram saffran kostar på Konsum 37,50. Kilopriset skulle alltså bli: 75000:- om jag inte är helt borta ur matematiska sammanhang. Jag kanske ska fläska till och odla upp lite saffran till advent, vore inte dumt att få ihop ett par kilon tills julklapparna ska införskaffas ;-)

Läste dock detta om just saffran på en blogg från november förra året!?!
" Saffran är de torkade pistillmärkena från en krokusart och är den dyrbaraste av alla kryddor.
Det krävs minst 100 000 — 150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna ett kilo torkad saffran. I år är saffran dyrare än någonsin". Jag tror jag struntar i den där saffransodlingen och nöjer mig med de kilon lingon jag räfsade ihop trots allt......................... 

Vägning 4 veckor efter operation

Publicerad 2011-09-21 08:44:50 i Gastric Bypass,

Dagens vikt; 107,2. Total viktminskning; 11,5 kg!! Det går inte så snabbt som jag först trodde men jag är jättenöjd med det som försvinner. 11.5 kg bort på 6 veckor, kan jag begära mer, nää!! Mina gamla jeans o byxor är nu för stora! En del har hamnat i Erikshjälpens lådor och en del har jag andra planer för.. Mina största jeans sparar jag för att ha som skräckexempel :-) Tänkte ha dem igen när båda mina ben går i ena byxbenet, fota och lägga ut här på bloggen så ni får bildbevis ;-) Hur går det då? Jo, det går bra. Illamåendet har minskat och det obehag jag har är när jag försöker att dricka vatten, vilket resulterar i att jag får i mig för lite vatten, ska jobba på det fr.o.m idag! Jag har inte ont, äter allt mer "vanlig" mat OM den går att finfördela. Det är några veckor kvar på purekosten men jag äter inte direkt bara puré längre. Men det funkar. Om jag nu kommer igång med mer motion och vatten så blir det här jättebra. Ångrar inte mig, inte en sekund!!

Livets små twist n´turns....

Publicerad 2011-09-16 20:26:49 i Allmänt,

Har ni sett på program som typ Robinson? De har sådan här twists med för att göra det hela lite mer klurigt och intressant att se på. Mitt liv är fyllt med sådana twists och senast idag dök en upp. Jag kan inte berätta om den än, men rätta mig om jag har fel: ni har nu blivit lite nyfikna och får fler än en tanke om vad det kan gälla.

Tänk att livet aldrig kan vara enkelt utan fyllt av val! Ska jag eller ska jag inte? Fördelar vägs mot nackdelar, fram och tillbaka, tillbax och fram igen. Hoppa ut i det okända eller stanna kvar på den trygga klippsatsen där allt är som det brukar??? Det är frågan det!!

Nu ska jag ägna mig åt en annan syssla som också kan innehålla lite twist ´n turns ibland, d.v.s betala räkningar!!
Ha en underbar fredagkväll, och NI: jag åt en mjuk variant av tacos idag!! Mumma!!! (köttfärs, vitlökscremefraish, tomat och annans, och magen protesterade inte alls utan sa tack och bock).

Organiserad röra

Publicerad 2011-09-15 18:57:52 i Hus och hem,

Att göra om i en sk walk in closet är ingen dans på rosor.

Nu låter det ju lite häftigare än vad det är också.... Garderoben ovan är inte vår, snyft!! I wish. Utan vi har alltså varsin garderob under snedtak och det är ett elände att få till. Nu har Roines havererat och där inne fanns det grejor!! Ett helt rum utanför är belamrat. Om någon behöver klädhängare så hör av Er, här finns det till Er alla tror jag minsann.

Inget ont som inte har något gott med sig iaf, nu har jag fått ordning på julsakerna och tro det eller ej men snart är det dags att damma av dem och ställa fram dem och jag längtar!! Det är nästan så att jag skulle kunna skaffa en julgran, nu när vi har Ida!! =) Undren tid är inte förbi.... men nu ska jag inte göra det, för jag skrev ju nästan!! Än är hon för liten och det skulle bli ett evigt ajajande och nejande då hon vill ta ner kulorna från grenarna osv. Men kanske nästa jul, eller julen därpå, men bara kanske.



I väntan på julen får ni läsa lite julskämt:

- Varför är julafton som en dag på arbetet?
- För att det är du som gör allt jobb, medan det är den feta gubben i kostymen som tar åt sig äran.

- Har du bestämt än vad du ska ge frugan i julklapp?
- Visst, hon bestämde det åt mig.
- Vad blir det då?
- Hon sa att hon ville ha någonting med diamanter i... Så jag köpte en dvd med filmen "Jakten på den försvunna diamanten".

- Hade du en stressig jul?
- Ja, den tog musten ur mig.

Kyrkis

Publicerad 2011-09-15 10:06:23 i Allmänt,

Disträ var ordet, eller ska jag ärligt tala klarspråk: GLÖMSK! Vad är det med mig?? Komposttunnan har jag nu glömt två gånger. Rötmånad jajamensan. Stora tunnan FÅR jag inte glömma för då blir det kris i Aberdin. Blöjberget växer ju stadigt. Idag är det utedag med kyrkis. Men jag har glömt vilken tid det brukar börjar. Nu är vi på plats iallafall och klockan är 10:04, så jag hoppas att någon mer dyker upp. Ida har precis somnat så det känns som om en lugn stund inte gör så mycket. Vi har korv, korvbröd, festis, kakor/riskakor, smothie, vatten och banan med så vi kommer inte att svälta ihjäl och det är nog det enda jag är säker på idag. Tina är åter igen laddad för ett sista pass i lingonskogen. Måtte bärförsäljarna snart bomma igen!! Det är ju lite lätt beroendeframkallande. Relativt lättförtjänade pengar då det finns (fanns) så mycket lingon. Vi får se om jag hänger på eller softar, jag har ju inofficiellt dragit sista taget med bärplockaren ( särskilt med tanke på att det är ett stort hål i den). Over and out mins vänner för nu kommer det fler till utedagen.

Underbart

Publicerad 2011-09-14 21:26:02 i Allmänt,

Vilket underbart liv jag har!! Idag har jag och Ida fikat m mina kollegor, stylat Ailie, varit på musiklekis. Sen väntade vi, väntade och åter väntade på babysim.... I mkt god tid åkte vi till Äppelbo, hann säga hej till Veronica J och sen var det dax!! Idas kläder åkte av och då....... Då insåg jag att min baddräkt låg hemma. På med kläderna och hem igen. Men men vad är ett dopp i 34 gradig pool??? Kanske helt underbart, vi gör ett nytt försök igen nästa vecka. Hur kommer det sig att jag är så himla disträ? Rätt svar belönas med ett Nobelpris.

Vägning 3 veckor efter op...

Publicerad 2011-09-14 19:20:18 i Gastric Bypass,

Nu har det hänt: jag har kommit till första platån! Jag står i princip stilla viktmässigt vilket suger................... som någon jag känner skulle ha sagt.

Viktminskning sedan förra veckan: 0,4 kg. Aktuell vikt: 108,3.

Total viktminskning: 10,4 kg.

Det är konstigt att jag inte går ner trots att jag äter sååååååå lite såååå lite. Men det finns ingen återvändo, jag fortsätter i samma takt som tidigare och inväntar ytterligare viktminskning.

Puts väck/facksnack

Publicerad 2011-09-07 21:27:22 i Allmänt,

Nu är aggrafferna ett minne blott!! Kändes inte ett dugg (tyst grannen). Okej då det var nån liten rackare som hade växt ihop med min lever, ajajaj. Men nu är de borta. Jag kan snart sova på mage igen!! :-D Idag har jag varit på lunchmöte. Mitt fackförbund bjöd. SKTF som bytt namn till VISION. De har en kampanj för att värva nya medlemmar, de 6 första månaderna gratis! Men vi som redan är med får glatt pröjsa ordinarie pris. Men vi fick en dagens lunch idag, en kaffekopp, ett nyckelband, 9 chokladbitar. Sen vann jag en sportdrycksflaska och en tianlott (nit). Dessutom fick jag 4 biljetter till Furuvik m fri entré, åkband och uppträdande av Petter o September. Dessa fick ja skänka till goda vänner eftersom jag var nyoperad då eventet ägde rum. Sen bjöd SKTF på fest i Ludvika med transport men den festen hoppar jag över. Inte illa va?

Viktresultat 2 veckor efter operationen

Publicerad 2011-09-07 09:13:38 i Gastric Bypass,

Dagens vikt: 108,7. D.v.s exakt -10 kg sedan starten av modifastsopporna!! -2,4 sedan förra onsdagen. Jag är nöjd!!

Idag är det alltså exakt två veckor sedan operationen vilket innebär att dessa små godingar skall tas bort:
 
Det är inte häftstift utan agraffer, vilket är en annan benämning på häftstift i min mening. Som ni ser börjar det bli ilsket rött kring de små luringarna så det ska bli skönt att bli av med dem.


Men än är det några timmar kvar så Ida fick bistå med ytterligare några plåster
 
Det där svarta runt om är gammalt klister som sitter som berg. Men jag har fått tipset att köpa lite medicinsk bensin, för då skulle det visst släppa. Men först ska agrafferna bort och det får läka ytterligare några dagar.
Tinas små busar undrade varför jag hade Bamseplåster över hela magen igår, det var ju sååå OCOOLT! Moster som trodde hon var coolast i hela Vansbro =)

Sorry över den dåliga uppdateringen men andra saker har hägrat, som långa skogspromenader med viss aktivitet!! =) Livet är gött!!!

Bakverk

Publicerad 2011-09-01 17:33:34 i Allmänt,

Ojojoj vad jag är i baktagen!! Har bakat Ullakaka, chokladcigarrer, äppelpaj och äppelkaka. Det är tråååkigt att vara sjukskriven och inte få bära omkring på lilla snuttan. Drog till med en promand runt Libra igår, det var lite häftigt så idag fick det bli en lightvariant endast runt Dala. Kom bara till järnvägen när det började regna, så jag vände på klacken och gladeligen hem igen. Latmasken där..... Sen gick jag hem och satte Roine i trädgårdsjobb, till hans stora förtjusning. Vi fick faktiskt mer gjort än på många år sammantaget!! Jag är en exelent arbetsledare!! =) Faktiskt så klippte jag bort lite ormbunkar jag också, så det så.

Snart kommer gudmor Åsa och hälsar på, hoppas bara lilla skruttan håller ut tills hon hinner hit. Hon har bara sovit en middagslur i förmiddags och undertråden är på sista varvet.

Det är så kul med Ida, för när jag går upp så börjar hon att leta efter mig nere och sen inser hon att jag är uppe och då står hon vid grinden och ropar... hur gulligt är inte det??

Tungsvampen börjar att minska så det kanske finns hopp om en smaklig måltid. De här släta sopporna är dock en riktig mardröm, urk. Jag längtar efter purékosten, tänk er: fiskbullar i dillsås, fiskbullar i hummersås, fiskbullar i vilken sås som helst.... pölsa och potatis.....köttfärssås........ mmmmm vad ska jag äta mer tro? Skrev jag fiskbullar i dillsås?? Kurr i magen vad hungrig jag är!! Måste sluta tänka på purékosten nu och fokusera på de flytande eländesdagarna!!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela