Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

GOTT NYTT ÅR

Publicerad 2011-12-31 10:06:13 i Allmänt,

Det drar ihop sig att bli nytt år igen. Inte många timmar kvar nu............. Planeringen av Amerikaresan pågår för fullt och jag har mailkorrespondens med vår släkting David som är MYCKET entusiastisk!! Åhhh vad spännande det ska bli alltså!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sedan sist har jag haft lite hjälp i tvättstugan av världens sötaste hjälpreda.

Det resulterade i detta

OKEJ OKEJ OKEJ, jag ska inte skylla ifrån mig, det var jag som tvättade ett par byxor där jag hade 150:- i...... Ailies kommentar var: har mamma inte lärt dig att man ska plocka ur fickorna innan man tvättar dem??

Så här söt kan man vara när man äter apelsin i nya outfiten.


Hur spännande är det inte att gå in i ett nytt år för en liten 1 åring? Med stundande USA resa, dagisstart och mycket mycket mera?


Hur spännande är det inte för mig också? Över 20 kilo lättare och fler kilon på väg bort, stundande USA-resa, inskolning på dagis, nya försök till nya liv. Livet är härligt och det är så gött att kunna känna sig "normal" för första gången på 30 år!! Eller normal och normal, tja ni vet nog vad jag menar......

GOTT NYTT ÅR MINA VÄNNER DÄR UTE!!!!!!!!!!!!!

GOD JUL

Publicerad 2011-12-27 18:01:31 i Allmänt,

ja ni så var julhelgen avklarad och snart stundar nyårsfirande.......... Eller firande och firande, det blir nog som en helt vanlig lördag är jag rädd för. Vi ska fira helt allena här hemma, så det blir nog en snark i soffan alt. bredvid Ida uppe i sängen.

SENASTE NYTT: Kurre som ni såg i ett tidigare inlägg har tyvärr kommit till Sankte Per, han låg ganska platt ute på asfalten nedanför vid oss.

Något annat nytt har jag inte direkt att meddela Er om. Idag har vi tillbringat ett par timmar på äventyrsbadet i Borlänge och Ida stormtrivdes. Det var supervarmt i babypoolen och lagom mycket att utforska.

Nu ska jag leta lite flygbiljetter och boende i Seattle tills kusinträffen vi ska ha här i övermorgon. Efter nyår drar planeringen igång för 2012 års FAMILJERALLY!


God fortsättning allesammans

Livet närmar sig

Publicerad 2011-12-22 09:15:02 i Allmänt,

Ja arbets- och dagis livet alltså. Efter att ha fått ett platserbjudande om dagis idag så börjar det "verkliga livet" komma ikapp mig och Ida. Ida har fått plats på Skogsgläntan i Dala-Järna, vilket inte känns som det optimala, vilket det inte heller är med tanke på att vi får åka ungefär 5 mil per dag för att ta oss till dagis, till jobbet, från jobbet till dagis sen slutligen hem.

Men som tjänsteman i kommunal organisation så vet jag ju att så är läget och det är bara att gilla eller ogilla men ändå acceptera. Jag har fått besked om att i augusti kan Ida nog få en plats här i Vansbro, så fram till dess får vi åka lite mer bil än vanligt. Jag tror absolut inte att det är ett dåligt dagis utan tvärt om och farmor, farfar och även farbror bor ju stenkast därifrån så Ida ska nog känna sig som hemma. Farfar var t.ex där och körde barnen med häst och vagn i förrgår =)

Idag ska vi göra en julklappscheck, få se om vi fått med alla snälla barn. Imorgon ska vi fira jul med Anki och Elin på traditionsenligt vis; dvs med turkmat som tilltugg.


Har ni liksom vi en KURRE i fågelstugan??

Mora

Publicerad 2011-12-20 22:28:54 i Allmänt,

Idag blev det en liten tur till Mora m Ida, mamma och Ailie. Några sista julklappar inhandlades liksom lite julmat (lax till laxpajen, traditionellt va). Jag är så nöjd med det jag hittade och det bästa var en ny vinterjacka till "moi". Den gamla är för STOR och den lånade är (var) vit!?! :O Det var halkigt för gamla Bettan mellan Långholn och Johannisholm. Biljä...n är så slängig, inte rolig alls på vintervägar. Men nu är vi hemma helskinnade och nerbäddade i nybäddad säng med sängkläder med julmotiv. Imorgon blir det fullspäckat program med enrisinsamling, kokning av enbärsdricka, dagträff i Nås missionshus dit "tomtAnn" kommer och delar ut julklappar åt alla barnen. Det ska bli en riktig höjdardag den också.

Livsmys

Publicerad 2011-12-18 21:07:15 i Allmänt,

Ida vaknade, jag gick upp och lade mig bredvid. En liten hand läggs om min, hon är trygg. Det värmer fint i en mammas hjärta <3 Idag har jag pratat med bästa Maria Stam, hon som bor i Frankrike och som jag besökte i somras ni vet. Jag och Ida pysslade ihop ett paket till henne härom veckan och efter cirka 5 vardagar hade det kommit fram!! Sirap, knäckformar, glögg och julgodis behövde hon ha tyckte vi!! Det är ju det som är meningen med julen; att dela med sig och att försöka göra andra glada. <3 Och på onsdag fortsätter vi i julens anda i ett försök att glädja våra vänner i Nås med en stor JULFEST. * T.o.m tomten är bjuden. Jag har det bra som känner att jag är nöjd med mitt liv, jag önskar Er detsamma!! Även om det känns motigt, mörkt och trist så kan livet faktiskt vända. Söndagskram på Er alla bloggläsare där ute, where ever U R!!

Nu har det hänt

Publicerad 2011-12-16 10:14:00 i Gastric Bypass,

Idag är dagen med stort D äntligen här!! Som jag har väntat, ja i snart 20 år. Jag är viktmässigt "tvåsiffrig". Det har varit en kamp av sällan skådat slag. En gång har jag varit så nära men vid 102 så vände det uppåt igen, precis som om jag har haft en mental spärr i min hjärna eller något liknande?!?

99,8 kilo. Det är rätt mycket för de flesta, men för mig är det helt okej. När jag kommit ner på tvåsiffrigt har jag lovat mig själv att sluta stå på vågen varje dag. NU ska det bara ske en gång i månaden. Det är ju så ohyggligt stressande att väga sig hela tiden. Kan nog också vara rätt svårt att förstå för Er som inte har de problemen. Men nu anser jag mig inte ha så mycket problem med vikten längre. Jag har opererat mig och vikten går stadigt neråt. Jag äter som jag ska och det kan inte ske så mycket "uppåt". Träningen går det lite trögt med men det känns inte som om det gör något. Efter nyår kommer Roine att jobba borta 7 dagar för att sen vara hemma 7 och då kommer jag att hinna springa på friskis och svettis och gym/simhall.

Faktiskt så har jag beställt ett par nya trosor!! =) De jag har hade jag även när jag var höggravid och de sitter lite löst nu så att säga. En klänning och en blus har det också blivit. Annars så har jag en del kläder i rätt storlek som jag haft sen tidigare, men de börjar bli lite hängiga, så klädkontot kommer att expandera inom kort.

Nästa år ska vi åka till Seattle och hälsa på släkten, det känns skönt att man kommer att kunna sitta som folk i flygplanet och även kunna få på sig flygstolsbältet utan att behöva ta till skohornet.

Tror ni att Roine kommer att tycka om Seattle?
Den här bilden på Seattle används med tillstånd av TripAdvisor
Seattle bilder
Nja kanske inte stadskärnan, men kolla här ni.......... en perfekt "Roinebild"

 Seattle bilder
Den här bilden på Seattle används med tillstånd av TripAdvisor

JAG kommer iallafall gilla stadslivet!!


Hur gick jag nu från 99,8 till Seattle? Det är nog inte så svårt att förstå; nu börjar livet!!

Veckan som varit

Publicerad 2011-12-13 20:10:35 i Allmänt,

Nu ÄNTLIGEN fungerar internet och datorj...ln som det ska! På första försöket också, jag är nästintill helt chockad och förvånad också.

Vad har då hänt i familjen Bergströms liv på sistone? Häng med ska ni få se och höra!!

SNÖN har kommit till byn och gissa om det var både spännande och roligt!?!
Här ser det ju också ut som om mamma har fått en liten hjälpreda


Skotta snö var dock inte så roligt som att åka BOB!


Men att ramla i snön utan vantar, det var inte kul alls tyckte lilla Ida

 
Vi har hunnit med årets första julfest också. Den ägde rum på kyrkis. Visserligen var det roligt att få en julklapp, men att komma så nära tomten var en skräckupplevelse för Snuttan.
 
För hoppningsvis behöver vi inte gå i terapi....... Julklappen vägde upp det hela (hon fick en liten vattensköldpadda att ha i badbaljan).

Ida och pappa har varit ute en hel del, bl.a matat fåglarna och även ekorren som gillar fågelmaten hos oss.


I lördags hade jag och Ann-Charlotte glöggprovning hemma hos mig, det avsmakades cirka 8 sorter och vi var nog rörande överens om att Kattis egengjorda lingonglögg var den godaste av dem alla.

Övriga smaker: Blossa 2011, hallon/lakrits, choklad/rom, vitglögg m citrussmak, vitvinsglögg, apelsin, skogsglögg. De vi inte "hann" med var glögg med cognac och choklad/chili. Ärligt talat så gjorde det inget för vi var rätt söta i munnen allihop! Ska jag var brutalt ärlig så tyckte jag att tillbehören var absolut godast!!! =)

I söndags hann jag med en solskenspromenad, fotografering i Duvnäs (se bilden under) och friskis och svettis julgympa!


"La familia"

Idag har jag, Ida och My varit till Borlänge på lite julshopping och lunch, sen åkte vi till Idas farmor och lussade, därefter till Birgit, sen till Elsie och Henry, därefter till Tina, Rasmus och Viktor där även mormorn fanns och slutligen till Gerda! Behöver jag säga att Ida är rätt trött nu och sussar sött i sin vår säng! =)

Glad LUCIA på Er alla vänner och ni andra med

Trögt

Publicerad 2011-12-13 07:06:51 i Allmänt,

Om ni tycker att det går lite väl långt mellan inläggen kan jag bara hålla med! Bredbandet jag har är värdelöst, försökte koppla upp mig en hel timme igår kväll utan framgång, och varje gång jag var i närheten att lyckas så vaknade Ida.... Nu bloggar jag via telefonen, då går det inte att lägga upp bilder, jag som har så många fina bilder just nu som illustrerar vår senaste vecka :( Men jag gör ett nytt försök ikväll! Så länge får jag önska Er en trevlig LUCIA.

Ojojoj

Publicerad 2011-12-05 22:41:55 i Allmänt,

Nu har jag blivit kvitt den värsta Tandvärken iallafall. Det slutade med att jag i ren desperation ringde Ftv på fredag kl 11.10, fick en tid 11.20... De tog bilder och upptäckte veckans visdomständer på vänster sida!! Den uppe; kariesfylld och inflammerad. Den nera som ligger under tandköttet och trycker på käkbenet och tanden bredvid. -det är inte konstigt om du har ont sa de alla. De där måste bort; dras ut; vi tar den lättaste först ( den övre). Tjena vad enkelt det var!! P.g.a inflammationen så tog inte bedövningen som den skulle. Rackarns smurfar vad det gjorde ont. Jag grät av värk och utmattning efter en veckas värk och Ida vak, höll mig i tandläkaren, låg 30 cm ovanför stolen och skrek AJ!!!! Uppskattningsvis fick jag 12-13 bedövningsstick + en Ipren innan tandeländet var ute. Gosse vilken ångestfylld timme och 45 minuter det var. Och nu är det den besvärliga tanden kvar och dagen för uttdragning är satt till den 21/12, najs. ÖGAT DÅ? idag ringde jag om mitt oförändrade tillstånd i ögat. Fick en tid kl 10:00 och det visade sig att dagens läkare hade kompetens nog att få igång rätt apparat! Då kunde hon enkelt se att det satt ett litet hårstrå fastkilat mellan ögat och ögonlocket och som hade skavt hål på hinnan så det var ett rel. stort sår. Efter några försök och tillsägelser att jag skulle skärpa mig fick hon bort irritationsmomentet! Nu känns det så bra så. Det verkar som min hälsa håller på att repa sig med andra ord!!

Följetong ÖGAT

Publicerad 2011-12-01 18:34:31 i Allmänt,

Jag gjorde som de sa (angående mitt röda öga) och avvaktade, en dag......... sen ringde jag igen och fick en tid att träffa en läkare som var räääätt såååååå hissig. Apparaten fungerade inte så hon tog på sig några specialbrillor, tittade ganska hastigt i mitt öga och sa att jag skulle få antibiotika i ögondroppsform. Samtidigt sa hon nog ojojojojoj mmmmmmm under hela de 5 minuterna jag var där tror jag. ??

Någon invecklad historia om varför/vad det var för fel på ögat fick jag egentligen inte. Det jag kunde dra ur läkaren var att det var en svullnad på ögat och att det nog kunde vara en inflammation. 4 gånger per dag ska ögondropparna tas och jag skulle sätta igång genast.

En dag senare är svullnaden i ögat större och synligare (hinnan korvar sig, mysigt va) och det röda är om möjligt än mer rött. Få se om det blir en visit på ögon istället, för det här känns lite vanskligt. Till på råga på allt så har jag tandvärk till den milda grad också. Både uppe och nere och fram och bak, det liksom vandrar........ har haft tandvärken lika länge som det röda ögat, ev. kanske det var tag två betala för en, NOT. Alla vill ha ut så mycket som möjligt av mina krämpor, både läkare och tandläkare.

Nu ska jag surfa lite innan lillprinsessan och hennes pappa ska lägga sig. Få se hur det ska gå. Ida har efter 16 månader börjat att trilskas vid sänggåendet, men jag måste säga att vi har haft det lungt och skönt fram tills förra helgen.

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela