Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Hön händä?

Publicerad 2011-08-30 12:06:16 i Allmänt,

Jag går mellan sängen och soffan och köket. Ska ju vara uppe så mycket som möjligt, för att få en så bra syresättning som möjligt och för att få igång den här förbenade magen!! Jag förstår vissa människor som blir helt fixerade över sin "mage", hur ofta A görs osv. Det är ett evigt tjat på lasarettet och nu har jag lyckats presationsångest. Men det tar nog den tid det tar efter att de har bökat runt med mina tarmar. Nog om det. Nu ska jag dammsuga av lite på övre plan, lät inte det som en stillsam och snäll aktivitet??!!

Biblioteket nästa

Publicerad 2011-08-29 08:52:04 i Allmänt,

Varför i himmelens namn ska det vara så svårt för mig att returnera böcker från biblioteket? Även när jag jobbade i samma hus kom jag in på dagen, eller oftast för sent med dem? Nu idag fick jag en påminnelse via sms att det var tre dagar kvar på de fyra böcker jag har nu!! Tack för det bibblan. Fast tro det eller ej, så var vi på väg dit med dem ändå idag.

Men dessa påminnelser från bibilotek, tandläkare, lasarett mm är ju riktigt fiffigt!!

P.s jag har uppdaterat tidigare inlägg om gastric bypass med lite mer text och några bilder för Er som är intresserade. /Ann

Dag 4 efter operationen

Publicerad 2011-08-28 21:53:03 i Gastric Bypass,

Jag börjar att bli lite kaxig, dvs hoppar över några panodil per dag.... Slutade med akut smärta i vänster sida! Två panodil och en oxinorm tog udden av det ganska snabbt. Den dosen tog udden av min energi också så det blev en två timmars powernap som dessert.

Maten, dvs diverse soppor smakar inte. Min aptit är långt ifrån bra och orsaken till detta är nog svamp på tungan enl dr Ann. Därför köpte jag vichyvatten och började självmedicinera idag, i hopp om att jag ska bli bättre gällande aptiten.

Vågen börjar visa minus efter operationen nu. Direkt efter operationen hade jag ökat med över tre kg, pga all vätska och dropp men de + ca 1 kg till är borta nu.

Jag tänkte redovisa viktresultat här på bloggen på onsdagar för Er som undrar!

Idag har jag dammsugit och bakat äppelsockerkaka åt mina älsklingar. Bara doften fick mig illamående vilket iofs var bra. Det är ett företag att få i sig alla piller; vitamin, kalk, järn, panodil, voltaren, b12. Sen måste jag ta fragminsprutor i ytterligare två dagar, jag är ringrostig så det går lite trögt men huvudsaken att vätskan hamnar i kroppen och inte utanpå hoppas jag ;-)

14 dagar efter op får jag inte lyfta "tungt". Ida inräknat i kategorin tung, därför kommer Roine att vara hemma den här veckan som kommer. Det känns skönt, för sessan går bara på sina villkor. När hon väl tar dina tulltande steg så skiner hon som en sol, sträcker händerna upp i luften och sen applåderar vi ikapp. <3

Fast helst går Ida efter saker än... Var sak har sin tid!

Hemma

Publicerad 2011-08-26 22:14:42 i Gastric Bypass,

Det här ätandet tar tid!!! Äta 2 dl tar ca en timme, matvila 1 timme sen är det nästa mål. Har svårt att få ihop ekvationen... Men nu är jag hemma. Ligger i sängen och blippar på min Iphone och bredvid ligger en underbar prinsessa och sussar sött! Det var inte skönt när hon använde min mage som språngbräda nyss fast nu när hon sover är det lungt o mysigt. :-) Älsklingen min <3

Hemresa

Publicerad 2011-08-26 11:12:14 i Gastric Bypass,

Idag får jag och mina kumpaner lämna Ersta sjukhus och resa hem!! En av tjejerna får skjuts och jag har turen att få åka med till Ludvika. Skönt att slippa tåget, sen kommer älsklingen och hämtar mig i Ludvika mot en muta förmodar jag (big Mac o Co.) själv hoppar jag den mealen.

Jag har fått 2 dl mjölk till frukost, 1.5 dl blåbärssoppa till melons och innan hemresa väntar 2 dl varm soppa. Det är mums i jämförelse med modifast. För Er som inte tror mig; jag har några kartonger kvar!!! :-D

Jag mår iaf bra, har knappt ont alls. Går obehindrat. Fiser obehindrat. Och ser fram emot mitt liv i en mindre skepnad. Äntligen!

Bra

Publicerad 2011-08-25 13:03:13 i Gastric Bypass,

Gosse vad bra det går. Dricker klara drycker som äppeljos, saft, vatten och buljong. Det smakar fint! Tiden går fort, jag har två rumskamrater som också opererade sig igår så vi pratar på rätt friskt. Skönt att få ventilera lite om bakgrund, nuläge och framtidsplaner och drömmar.

Jag får smärtlindring med jämna mellanrum så jag har inte ont förutom små korta hugg i sidan ibland. Jag träffade kirurgen idag. Operationen hade gått förträffligt och förvånansvärt snabbt; 45 minuter.

Bekännelse: Jag hade inte mycket fett kring levern så thaibuffen jag åt i förrgår hann inte sätta några spår! :-P

Det blev alltså lite riktigt käk innan operationen. VEM skulle inte passa på att äta det godaste de vet innan det för alltid är slut med det??? Okej, ni är några lydiga människor där ute i landet, men jag tillhörde alltså inte dom. Proteiner och grönsaker gjorde ingen skada. JAAA nudlar och vårrullar hör också till protein en gång som denna!!! =)  =) =) .

Det där var då, nu är nu och NU längtar jag tills det börjar ticka på nedåt på vågen.

Pk & ug

Publicerad 2011-08-24 18:27:28 i Gastric Bypass,

Kl 17.00, 5 timmar efter operationen klev jag ur sjukhusfracken och satte på mig mina egna kläder (pk=påklädd). Sen tog jag ett varv till fots och kollade in avdelningen inkl uteterrassen o kylskåpet; not. (ug=inte ungdomsgård dumsnutar utan uppegående). Ålandsfärjan går precis iväg från kajen nu och tutar förfullt och jag kommer osökt att tänka på smörgåsbordet. Inte med längtan eller ångest utan det känns helt enkelt bra att aldrig mer kunna äta fulla tallrikar med förrätt- varmrätt och efterrätt! Jag ska ju bli normalviktig nu, vilken lycka. Kunna böja sig obehindrat, klippa tånaglarna utan att riskera syrebrist, ev. slippa de sporadiska smärtorna i vänster höft, minska värken/svullnad höger fotknöl, få på mig flygplansbältet utan skohorn, orka med hus och hem bättre, baka mindre mm mm. För Er som undrar över lillskruttan så har hon det bra hos Tina, alt farmor/farfar, Fredrik, alt. mormor. Båda gångerna jag har ringt så har jag hört nannannanna vilket betyder; ge mig något att stoppa i munnen mat, kaka eller napp; what ever. Ingen sympati där inte. Nu tutar färjan igen, på morsespråk tror jag!! "Adjö matvrak, välkommen du blivande smalis" <3

Nu är det försent

Publicerad 2011-08-24 16:30:01 i Gastric Bypass,

Ersta sjukhus, avdelning 3. Det låter som om jag kommer att flytta in för alltid.

Väntetiden blev lång innan någon kom och tog emot mig. Det var säkert 30-40 minuter efter utsatt tid. Jag trodde att de gav mig chansen att ångra mig, men jag väntade troget kvar. Nu skulle det ske.

Till sist kom en syster och började förhöra mig om jag hade duschat, ätit några mediciner osv. Jag fick en hel kopp med piller som jag fick svälja med med mycket lite vatten. Gött på fastande mage!! Sen blev jag förpassad till min sjukhussäng och de vackra operationskläderna.

Det ser inbjudande ut va?



Nu var väntetiden slut. Det gick himla snabbt bara jag hade klätt mig.

In i en ny operationssal, folk överallt, slangar, sprutor, spänna fast ben, frågor hit och frågor dit. Zzzzzzzzzzzzz.

Jag vaknade upp, hade ont, det var jobbigt, folk tjatade på mig att jag skulle vakna, skulle gå upp och kissa.... låt mig sova!!!!!!!!! Nu var det försent att ångra sig alltså.

Jag var fullproppad av smärtis, men lyckades ändå fota min nuna!! Snacka om att vara tekniknörd när man på uppvak lyckas ta kort på sin snurriga uppsyn!!


Mer om postop:
Nu är oprationen gjord. Jag har legat på uppvak och har kommit tillbaka till avdelningen igen. Fick smärtlindring och något mot illamåendet när jag vaknade. Ganska raskt jagade dom upp mig ur sängen för att kissa i en grön läcker behållare, på toa. Illamåendet tilltog och med spystruten som bäste vän knatade jag tebax till sängen. Ny är det syrgas som gäller inatt och det är så äckligt, men men. Har suttit uppe i fåtölj någon timme och slumrat, är såååå trött. Pulsen låg på 47 när ssk kollade nyss, så jag fick lägga mig i sängen, thank you Jesus. Några teskedar vatten har jag fått dricka, detta 4 timmar efter op. Jag är torr som en öken, ja i munnen då... Humorn också kan tänkas. Nu ni, nu börjar det lättare livet. Lätt o lätt blir det nog inte men lättare på vågen. Imorgon ska jag få buljong, äppeljos och annat mumsigt. Tänk vad allt är relativt!!
De här tingesterna var mina bästa vänner timmarna efter operationen

Det var andningpipen för att öka syresättninge och så var det tussen att badda munnen med!! Tänk vilka värderingar man kan få efter en operation (operationen tog bara 45 minuter enl. kirurgen, vilket var mycket snabbt tydligen. Hoppas han inte glömde något där inne).

Puss mina vänner.

Dagen op

Publicerad 2011-08-24 06:01:45 i Gastric Bypass,

Så var det snart dax! Det här gick ju snabbt. Har nu nogsamt tvagat mig från topp till tå både igår och nyss. Nu ska kusinen som härbergerat mig även skjutsa in mig till sjukhuset; så snällt.
Hemma hos kusinen härbärgeras de mest fasansfulla husdjuren du kan tänka dig, bl.a denna:

Även en mindre variant som absolut inte var liten. En fladdermus. Ja you name it och hon har eller har haft detta djur!!

Dessutom äger hon en häst som vi tittade till. Till och med jag var in i hagen, tro det eller ej. Men jag var ganska skraj, det ska jag erkänna. Ville inte gärna komma bakom och riskera en spark så här dan före dopparedan.
 

Inför operationen: Jag är inte nervös men lite illamående!?! Nåväl, nu finns ingen återvändo. Håll tummarna att kirurgen är pigg, utvilad och nykter. Jag ger ett livstecken efter operationen, ching ching.

Besök 1 avklarat

Publicerad 2011-08-23 14:35:47 i Gastric Bypass,

Träffade tre andra tjejer som också ska operera sig idag. Den ena efter mig imorgon och de andra två på torsdag. Vi fick en gemensam information om hygien före op, dvs dusch o hårtvätt ikväll och imorgon bitti. Info om djupandning efter op. Vägning och mätning. Möte med narkosläkaren som var en tjej. Nu känner jag mig lugn. Först ut är jag också, känns bra det med. Nu blir det Stockholm City några timmar!!

Resultat och fortsättningen

Publicerad 2011-08-23 09:02:45 i Gastric Bypass,

Ja ni, mina vänner..... 2 veckor med modifast resulterade i -6 kg. Första veckan var ju en raketvecka med -5 men den här sista var usel!!! Fast iofs ett genomsnitt på tre kg per vecka är helt okej! Problemet andra veckan var att jag inte fick i mig alla påsarna. Men men nu är den pärsen över. Nu börjar nästa ;-)

Jag sitter på tåget påväg mot kungliga hufudsraden. Där väntar ett besök med en narkosläkare samt lite provtagning inför morgondagen. Vad händer i morgon då? Jo då lägger jag mig under kniven och gör en gastric bypass operation. Jag har helt enkelt fått nog!

Att vara fet ett helt liv är inte roligt. Att behöva banta ett helt liv är tortyr. Att misslyckad gång på gång knäcker mig mentalt. Jag har till slut insett att jag behöver hjälp! Vad jag kan minnas var jag tjock redan i lågstadiet, tjock och lat! Sen fortsatte det. Innan jag slutade gymnasiet vägde jag över 100 kg. Inte kul för en tonåring. Övervikten gjorde det jobbigt att röra på mig vilket resulterade i att jag inte gick ned. Jag började att jobba, fick egna pengar och kunde köpa allt gott som pizza o godis... Mums vad gott, tick tick på vågen. Jag träffade Roine och kärleksmys resulterade i ännu mera fläsk runtom min redan alltför feta lekamen. Visst har jag gått ner under årens lopp, senast inför IVFn; 35 kg, sen efter missfall, graviditet o förlossning +16 kg igen, stön. Hopplöst!!!

Endast 2-5% klarar att bibehålla sin viktminskning som är gjord på egen hand. Det är den fakta som gjorde att jag slutligen bestämde mig! Jag har sedan Ida föddes försökt att gå ner i vikt för att få göra en ny IVF. Ett helt år har gått men jag fixar det inte den här gången. Den biologiska klockan tickar och pressen blir allt större för var dag som går. I augusti skulle ägget sättas in var det tänkt, men jag är för fet. Hela livet har denna vikt begränsat mig och mina drömmar. Nu får det bli ett slut på det. Operationen innebär att jag måste vänta ytterligare ett år innan jag får bli gravid igen men om jag skulle försöka på egenhand och återigen inte klarar set så kanske vi aldrig kommer till skott.... Det här känns rätt!

Jag beslutade mig för en månad sen och nu händer det. Det blir ytterligare en månad med flytande föda men då är utbudet desto större än Modifast vilket känns befriande skönt. Allt är inte negativt med min övervikt. Jag har blivit stark av motgångarna! Jag är en kämpe, precis som Åsa skrev i en kommentar. Jag har fått lov för att hålla näsan över vattenytan! Jag har fått lov att kämpa för att få det jag vill och det stärker när jag har lyckats! På något konstigt sätt uppnår jag de flesta målen jag har satt upp, hur omöjligt det en verkar! Nu ska jag klara att nå mitt mål att bli normalviktig vilket för mig är 74 kg.

Startvikt den 10/8: 118 kg
Vikt efter modifast 23/8: 112
38 kilo kvar då...... :-)
Kan jag fixat'
KLART JAG KAN!!!

Kommentarer!! :-)

Publicerad 2011-08-21 18:27:41 i Allmänt,

Härligt att se era kommentarer. De här barsen ska jag (precis som Morbykullan skriver) inte äta alls. Det är bara soppa som gäller alternativt max 1000 kcal per dag och då INGA kolhydrater. Det går så sakteliga nedåt på vågen och jag håller i dieten allt vad jag kan. Kul att ni skriver ner lite tips åt mig, det uppskattar jag ska ni veta. Dagens kaloridepå är fylld så nu är det bara måndag o tisdag kvar!! Sen kommer ONSDAG, då ni! :D Jag är i början på mitt livs resa och efter endast 5.5 kilo minus så mår jag så mycket bättre, både fysiskt å mentalt!! Dagens aktivitet blev; lingonplockning o rensning. Totalt blev det 11 liter färdigrensade röda bär. Fyll frys snart. Det som fattas är tyvärr blåbär och de är nog slut verkar det som (jag tror att det är Björnen som har ätit upp dem).

Dag 11

Publicerad 2011-08-20 14:42:46 i Allmänt,

Urk........ Får inte i mig hela portionerna m shakes längre!! Blir illamående, får i mig 1/2 - 3/4 sen går det bara inte. Det får gå ändå men det syns på vågen för nu går det saaaaakta, men det går åt rätt håll! Thank U Jesus. Nu är det bara söndag, måndag å tisdag kvar; sen ni börjar allvaret! Håll ut!!!

Vilken dag i ordningen

Publicerad 2011-08-19 10:48:33 i Allmänt,

Varierad kost, vad är det?? Nu är jag inne på dag: 10 och det är sååå tråkigt att äta sopporna men sååå roligt att ställa sig på vågen. Nu går det ju inte fort längre men ett par hekto per dygn blir det iallafall och det är ju bättre att de kommer av än sätter sig på vissa vitalare delar på min kropp!

Det är väldans roligt när gamla kläder passar igen. Efter bara fem kilo!! Om jag hade tänkt på det tidigare kanske jag hade kunnat kämpa på lite tidigare men det är mentalt omöjligt ibland. Ni som är smala och aldrig har haft det här problemet kanske inte förstår men det är SVÅRT att gå ner i vikt ibland och ännu svårare är att hålla den nya vikten. För mig har det ju varit omöjligt uppenbarligen, men nu ska jag se till att det blir ändring på det. Det låter kanske kaxigt men jag vet vad jag talar om (hoppas jag).

Det är ju fredag igen, många har väl planerat helgen, själv tar jag den som den kommer. Roine ska till Rättvik med Dodgen idag, så vi får höra vad det är för fel på den och om de kan fixa det. Skulle väl tro att drömbilen blir kvar där och jag får hämta honom... blir skönt med en utflykt i så fall, så jag kommer bort från kylskåp, skafferi och godisaffärer, mohhahhahah.

Det konstiga är att jag inte har några specifika matnojjor, inget jag är riktigt riktigt sugen på OM jag skulle få äta vad jag ville. Kanske det skulle bli en knäppkorv med bröd, kanske en våffla med hjortronsylt och glass, kanske en modifast soppa.... jag behöver ju inte sitta här och spekulera om det eftersom det inte är ett alternativ. Jag håller mig till programet, jajamensan. Max 1000 kalorier per dag!!

På tisdag redovisar jag den slutliga viktnedgången med dieten, så håll ut!! Jag siktar mot stjärnorna och hoppas komma till trädtopparna iallafall.

Mobiltömning

Publicerad 2011-08-17 19:49:48 i Allmänt,

Idag klippte jag ur alla bilder och videoklipp ur min telefon (måtte inte datorn gå sönder innan jag har säkerhetskopierat bara). Över 1000 objekt!! Snacka om flitig användare av kamera.

Vikten är en viktig fråga i mitt liv just nu och genom bloggen har jag ju engagerat en och annan av Er också och idag efter en vecka på flytande diet kan jag härmed meddela samtliga läsare att jag klarat av konststycket att gå ner 5 kilo!! Phu, en vecka avklarad; on to go!! Sopporna/shaksen smakar verkligen trist just nu, jag ser det enbart som energi inte någon mumsig frulle/lunch/middag.... får rysningar i ansiktet bara att skriva om det. Men varje morgon kliver jag av vågen med ett leende vilket gör det hela värt det!

Nu ska jag visa Er lite bilder från min mobiltömning.

Ida och moster Ailie


Grabbarna bus i simhallen, denna kväll låg de i cirka tre timmar om jag inte minns fel.



Stumpan i gröngräset...


Favoritplatsen i världen: på studsmattan!! =)


Bästa medicinen ävääär mot allergi!!


Rasmus och Viktors gamla farkost inspekteras noggrant.


Skrev jag att studsmattan är favoritplatsen i hela världen?? It´s electrifying!!


Nu kan stumpan gå också, fast mest bara på just studsmattan. Igår gick hon mellan 8-10 steg och inte var det staplande gång heller. Men inne på golvet eller ute på gräset blir det på sin höjd 1-3 stegspromenader. Vilken fantastisk balans hon kommer att få/har?!

Födelsedagsklänningen; jättefin mamma!! Tack tack.


Nu törs vi leka i sandlådan också


Årets besök på Café i dår.... jag menar fårhus!!

Det gick inte att få en enda bild där samtliga 4 satt stilla samtidigt. Gissa vem som hade mest myror i benen och matade djuren mm?? Ja inte var det jag iallafall!!

Lite tänder har det kommit också... alla på en och samma gång tror jag minsann


Det är inte bara studsmatta och sandlåda som duger, ytterligare en favvosyssla är att GUNGA!!


Klättra i träd är visst också kul, det tycker iallafall Vickevire

Själv behöver jag gå ner åtskilliga kilon innan jag ska börja klättra i trädets grenar, både för trädets och för min skull!!

Fler saker vi hunnit med i sommar är t.ex. kräftfiske i Noret

´Här har Rasse fått upp gammelkräftan´

Orsa björnpark besökte vi förra helgen


Mosters små sötisar, förlåt boys; stora sötisar menar jag så klart!!

Det var allt från mobilen gott folk.

Jag är ledsen om jag tråkar ut någon med allt viktsnack, men det är en stor del av mitt liv just nu och kommer att vara en tid framöver. Det är nu sex dagar kvar på soppdieten d.v.s 24 påsar, det är ju ingenting!! Mitt mål var -7 kg och nu när fem redan är borta så finns det ju en chans att jag kan fixa det!! =) I´m happy!!!  

Kvällen blev till kaos...

Publicerad 2011-08-16 17:20:53 i Allmänt,

Ojojoj jag som trodde att jag skulle få en lugn hemmakväll. Mellan 19-20.30 vaknade I tre gånger... Ilsknare för var gång!! Sista gången jätteledsen, då knackade det på dörren! Tina o kidsen kom med bilen som jag skulle få låna den här veckan som tack för att jag har varit o ska vara barnvakt! Jag o Ida skulle då skjutsa hem dom eftersom Ida ändå var vaken igen o det hade börjat regna. Väl hemma kom Rasse olyckligt ikläm med ringfingret i en bokfört; REJÄLT!! Det hela slutade med att Ida o Viktor stannade m Tina o jag fick det hedersfulla uppdraget att skjutsa R till akutmottagningen; i Mora. kl 22:40 kom vi fram. Det gick relativt snabbt med undersökningar o röntgen, inget var brutet. Kl 01.20 var vi hemma igen. 03:45 vaknade Ida o ville leka m sina kusiner. Vi bytte till eget rum o sessan sov då till 6.45. MammAnn är både trött å hungrig idag. Min lugna hungriga kväll slutade inte riiiiktigt som jag hade planerat och hoppats på. ;-P Doktorn var värd resan!! :-) Ja såååå trevlig var han. Inte gjorde det ont att se på honom heller var det någon som sa. Han var nästa lika snygg som Roine, men bara i närheten!! Nu ska jag städa, plocka o fixa med tvätt o sen hoppas jag att det INTE blir mer spänning än så ikväll tack.

En kväll!!

Publicerad 2011-08-15 18:56:49 i Allmänt,

Ida var lite pumsig efter helgens bravader med kräftfiske och kräftskiva, så jag lade henne kl. 18 och simsalabim så somnade hon 18:30. Har inte hänt sedan hon var riktigt liten. En hel kväll för mig själv. Jag kan surfa, se på tv, gå på toa utan sällskap, hänga tvätt, städa, plocka, titta in i kylskåpet (utan att ta något så klart), mm mm helt alena!! Känns rätt okej en ödesdiger dag som denna.


Dodgen, hungrig, sugen, regnigt och billös; kan det bli mycket mörkare än så? Ja det kan det men det blev en deppdag iallafall. Men nu ska jag gå ner och skaka mig en shake, ställa mig på vågen och LE och sätta mig i soffan och se en god film till ett glas kallt vatten och känna hur deppen försvinner och peppen återkommer!!


Beach 2012, here I come


Ps var det någon som verkligen trodde att jag tänkte städa och plocka en kväll som denna?? Kom igen nu, självklart inte!!! =) Mys, egenmys!!

Ps 2: jag är SKITHUNGRIG!!

Jeans storlek en mindre

Publicerad 2011-08-15 16:39:12 i Allmänt,

Det här med soppdiet är ju lovely!! 4 kilo på fem dagar.... Tog fram mina smaljeans å yes, där gled dom på!!! :-) liiiite trångt men vem har sagt att det ska va gott om plats i brallan?? Idag är det dag sex på dieten. Det är med andra ord 8 dagar kvar, känns som om det kan gå vägen den här gången. Eller; det måste gå. Har ett alldelens väldans specifikt mål!! :-) Rabarberpajen från helgens kräftskiva lockar inte ens, tror det är ett pulver hjärntvättningsmedel i shaken jag äter. Imorse kom maken hem med en trasig Dodge, eller trasig å trasig; växlarna krånglar så på fredag blir det verkstan, gissar på en saftig slutnota där. Tur jag e billig i maten just nu. Vilket regnväder det är då! En promenad ner på byn i fm och jag var mer än som en dränkt katt. Fast vad gör väl det, lite vatten skadar nog inte. Fick dock skjuts hem för nån måtta får det vara på hurtighet, även för en sån hurtbulle som mig, hahahahhaha.

Flytande dag 2 & 3

Publicerad 2011-08-12 20:05:51 i Allmänt,

Ojoj vilken livsprövning.... För mig o folk runtomkring. Jag gillar morgnarna mest, vid vägning. På två dygn = -3.4 kg. Vatten ja mest men inte bryr jag mig om vad, bara det tickar på nedåt!! Svårt att hålla sig från annat bara. I dag var vi till Orsa björnpark och precis nu; kräfte i Noret. Vi har fått "gammelkräftan"

Flytande, dag 1

Publicerad 2011-08-10 22:41:40 i Allmänt,

Började dagen med en chokladshake. Till lunch sparrissoppa som faktiskt var helt okej, döm om min förvåning.... Eftermiddag; chokladshake igen. Pizzabullsbak men jag nöjde mig med doften!! Ikväll skulle jag ta en soppa men Ida repade humör, grinade så saliven yrde, hon hulkade, snorade o skrek. Det som fattades henne visade sig vara en nektarin!! Välling = blahablaha. Vid 21.30 när hon somnade gick jag o la mig istället. Huvudvärken är brutal, trots att jag har druckit över 3 liter vatten. Det gick bra rent mentalt idag. En dag avklarad, 13 kvar!!

Kvällssvullning

Publicerad 2011-08-09 22:21:23 i Allmänt,

Magen skrek, ge mig, ge mig!! Det knorrade, tarmarna dansade bugg och till sist sa jag; jaja en sista gång då. Det blev två rutor Leksandsknäcke med smarrig makrill, följt av en kolakaka och ett glas nygjord svartvinbärsjuice!! Klockan?? 22.00. Det är väl det som kallas nattmacka? Jag brukar inte äta sånna.... Bäst att passa på, man vet aldrig när det blir mat nästa gång.... För liksom Sickan så har jag en plan. Imorgon, DÅ börjar nya livet!! Undrar precis i skrivande stund hur många gånger jag har sagt/skrivit/tänkt det? Vissa gånger har det hjälpt, iaf ett tag..... Andra har det börjat vid frukost och slutat strax före lunch ;-) Viktigaste gången hitills var dock att få till IVF-behandlingen så lilla skruttan fick komma till världen!! -35 kg på ett år med hjälp av mycket motion, relativt ordentlig kost och en hel del jävlaranamma o disiplin från min sida! Men nu börjar Skruttan inkl hennes mor o far att snart att längta efter en lillebror så nu blir det hårda bandage framöver. Imorgon ska jag börja ta i med hårdhandskarna, tro mig. Redan nu börjar det att knorra i magen..... Jag är trött på att vara en tjockis, så kl 08.00 tar jag hörselkåpor på så får magen låta bäst den vill. Vad händer då?? Jo jag påbörjar en smarrig soppdiet, 4 smarriga soppor/shakes per dag. I 14 dagar. Det SKA gå!!! Herre..... Stackars min omgivning, hav överseende med mig om jag skola morra till, ty det betyder bara att mitt blodsocker svajar liksom humöret. Det är inte Er det är fel på, det är bara att ge mig vatten tills jag blir mätt!! (undrar precis hur många liter det finns i vår brunn). Följ mina humörsvängningar genom min tvåveckorsresa med modifast här på bloggen, jag lovar att överraska Er. Och kära läsare; önska mig (& framförallt mina närmaste) lycka till!!

Swedish typing test

Publicerad 2011-08-04 16:25:31 i Allmänt,

En gammal klasskamrat hade på fejjan utmanat i ett skrivtest. Hon hade skrivit 49 ord på en minut. Åhhhh min bästa tävlingsgren här i livet. Första försöket 50 och andra 55, jag är nöjd!!

55 words

Speedtest

Eller nöjd och nöjd, de blir man väl nästan aldrig???? På det igen för nu är tävligsdjävulen i mig..........
59 words

Speed test

Jag ska ha över 60 ord i minuten innan jag ger mig för idag!! 64 words

Speed test

Det kanske kan gå att få ihop 70 ord men nu börjar det bli svettigt............ Tre försök annars släcker jag ner datorn, okej?!?!

Phu nej nu får det banne mig räcka, jag är nöjd och stolt över mina 64 ord. Undrar just hur många kalorier jag brände under den här tävligen med mig själv? 2 kanske??


Vill du också prova, det var roligt men relativt beroendeframkallande minsann. Iallafall för en skrivnörd som mig! Skriv gärna en kommentar under inlägget hur många ord just du klarade att skriva. Skrev du fler än mig så har jag att göra, för att försöka klå dig alltså.... =) =) =)

Lite blandat

Publicerad 2011-08-04 09:38:49 i Allmänt,

Hej igen mina vänner, jag haltar lite (tidsmässigt) med mina inlägg men det har varit lite kalas, mys med grabbarna, staketinköp mm som har legat i vägen. 

 
Irländsk afton!! Någon som har missat den trevliga tillställningen i Nås?? Jag har lite roliga bilder på några av mina vänner därifrån men de förbjöd mig att ladda upp dom här på lilla bloggen, boring!! Men de som dansade sa aldrig något specifikt....

P.g.a de dansade så himla snabbt blev varenda bild suddig dock. Det var bensprattel på hög nivå!!!

Varje prinsessa ska ha en prinsessklänning ansåg mormor och Ailie varför Ida nu är stolt innehavare av denna vackra kreation.


Favoritmaten är smörgås varför mammAnn drog till och gjorde smörgåstårtor...

Tror ni lilla ett åringen tyckte om just smörgåstårta? Nja inte direkt, men jag tror att vi andra gjorde det iaf.

Den aktivitet som denna ettåring gillar mest i världen är att gunga, och det gungas mest hela dagarna i ända......


På delad första plats på aktivetstoppen kommer studsmattan!!

Fastän hon inte går riktigt än så kan hon stå på studsmattan och gunga/småstudsa lite... fast igår tog hon faktiskt två små myrsteg!! =) =) =)

Tur att Ida inte är en sån tjej som får allt hon pekar på............... med tanke på vilken djurvän jag är, not.

"där mamma, kaniiiinen, jag vill också ha kanin. Mamma mamma mamma jag vill också haaaa en kanin"... tror ni inte att hon tänkte så när hon pekade?? Om några år lär jag få svaret! ;-)

Igår tänkte vi göra detta:


Men det blev detta:

Vad hände kan man undra........ och vilket tattarlass, tur att vi köpte staketet av närmaste grannen!!

Fler saker hände igår: Ida lekte i sandlådan för första gången. Förut har hon varit väldigt skeptisk och avvaktande, men när kusinerna tyckte det var kul beslöt sig Ida för att även hon gillade  sin nya lekplats.

Senare på kvällen när vi var själva så ville hon i sandlådan igen. Där satt hon så liten och oskuldsfull och petade med sin spade, sen försökte hon att ha spaden i munnen. Roine satt bredvid och sa bestämt: NEJ. Då tittade hon så snällt upp under luggen och så 1, 2, 3 åkte spaden med sand in i munnen..... Gott?? Skulle inte tro det och jag hoppas att det räckte med ett smakprov av den varan, tack.

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela