Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Dit där solen alltid skiner......

Publicerad 2010-06-30 20:38:23 i Allmänt,

Imorgon styr jag, Anki och busElin kosan mot Karlstad!! Det var lika bra att slå till och köpa ett par stödstrumpor idag för det bådade inte gott (bigbigsize redan idag). Vi har tänkt hinna fika, gå igenom IKEA, Toys r us, Biltema, Bergvik, äta, fika igen, flanera mm mm. Vi har inte ens en sluttid att passa utan kan komma hem i morgon natt om så är. Anki nämnde att hon började jobba mitt på dagen på fredag så bara vi är hemma tills dess så var det okej! Det lovar gott!! Bara jag får en och annan sittpaus så ska det nog gå fint.

Egentligen har jag inte så mycket på inköpslistan men en ram, lite matlådor, nya glas, schampo, deo åt Roine (fniss), duschdraperi, ev. en barnmatta, en standväska hade jag tänkt mig. Det blir nog lite smått och gott som jag förstår nu när jag rabblar upp vad vi skulle behöva =)

Åskan slog visst ned hos min kusin igår kväll, det var riktigt läskigt tycker jag!!
http://www.dt.se/nyheter/malung/article684105.ece#comments
Åskan är inte att leka med.... mormor satt alltid i en bil på gården för att hon var så åskrädd och jag hade inte vett att förstå varför men idag har jag respekt för ovädret som kan förstöra så kopiöst. Förra året slog ju blixten ned i ett grannhus och det brann så mycket att huset inte gick att rädda. Så ett gott råd mina vänner: dra ur ALLA kontakter när ni går och lägger Er eller åker bort, för man vet inte när det smäller till och då går det fort.



TÄVLING!!

Publicerad 2010-06-29 22:42:16 i Allmänt,

Juli/Augustis gissningstävling!!

Kommer jag och Roine att få en pojke eller flicka??

* Skriv ditt svar under kommentarer (direkt under detta inlägg) liksom ditt namn och om du är okänd för mig behöver du även skriva ner din adress!!

Jag kommer att lotta ut en trisslott bland Er som har gissat rätt!! 

Det är inte roligt hela tiden.......

Publicerad 2010-06-29 22:31:16 i Allmänt,

Förmiddagen idag var inte rolig. Jag kände mig totalt ensam och olycklig..... det är så ibland! Sen ringde Ailie och kved: h j ä l p!! JAG var behövd!!! Yeay, lyckan vände och det blev lite roligare igen.

Ailie och jag har pluggat matte mest hela eftermiddagen och kvällen!

Hur roligt är det att ha läxa? På sommarlovet dessutom??? Inte kul men snacka om att det är en helt GREAT känsla när man är klar, färdig, finito bravicimo!!!!!!!!!!

Lite roliga inslag fick vi under studietimmarna också, se bara när Viktor visar sin mjölkmustach i riktigt närbild:


Eller när Rasmus kommer och jämför brunfärg (brun/vit) med mig och Ailie, ni kan ju själva gissa vem som är vem:

Det tyckte Rasse var riktigt roligt iallafall, vi andra blekfisar blev lite smått förnärmade =)

Vid en paus passade vi på att delta i CYKELBINGON i Grånäs. Jag tog täten och efter om Rasmus, Viktor och mamma Ann-Lis.



Viktor hade sin lilla gamla cykel och den var inte i ordning så att säga. Jag vet inte hur många servicestopp vi fick lov att göra under vår lilla cykeltur p.g.a tramporna fastnade, kedjan hoppade av etc.

Viktor var glad ändå och sa att det där gick väl bra! Men han skulle hem och ta spik och hammare och fixa alltihop!?!? Mamma föreslog hellre Per-Åke som fixarfrasse, vi får se vem som kan lösa det hela. Nu är det ju också så att Viktor har en ny cykel modell lite större och den får han nog ta nästa vända om vi ska ta oss runt! (Om det kan bli någon nästa vända, maybe baby you know)...


Rasmus var 1 siffra ifrån att få bingo på en rad och två siffror ifrån att få bingo på två rader, så det kan nog hända att det blir revange någon tisdagkväll!!

Ailie hon pluggade så ögonen vände sig ut och in!!! =0


För övrigt stod glasögonprovning och UNO spel på programmet för pojkarna och mormor.


Nu är fötterna åter som stockar så jag ska passa på att softa lite i soffan till So you think you can dance!!

Så var det måndag igen....

Publicerad 2010-06-28 22:33:48 i Allmänt,

Rackarns så fort det går, 27 dagar kvar och nedräkningen fortsätter.... Idag på fm kom Monkan och Filippa hit på en förmiddagsfika och vädret var UNDERBART!! Äntligen är sommaren här!

Jag bestämde mig i lunchtid idag för att hyra ut huset under simningen trots allt. Tidigare har jag tänkt att jag inte ska göra det för att slippa besväret men what the f**k, några sängplatser; hur jobbigt kan det va??
Jag ska göra ett experiment och se om fötterna kan bli mycket större än så här! =)
Iallfall så hade en dam ringt när jag, Rasmus och Viktor låg i Plasket och de var fem tjejer från Göteborg som ville hyra från fredag till söndag. Hon skulle höra av sig ikväll om besked men det har hon inte gjort men det hinner nog bli några än även om de ångrat sig. De trodde att de skulle få ha hela huset för sig själva men fler än fem kan jag allt ta in!!


Efter tre timmars badning tyckte Viktor att han behövde lite energitillskott i form av Ahlgrens bilar! Pojken på handuken bredvid blev jätteglad och gjorde sig några vändor till Viktor med godissug i blicken!

Den här badmadrassen är min favorit och vi blåste upp den med tryckluft hemma hos mamma, men tyvärr innehöll den nog ett eller annat litet hål så nu på kvällningen är den halvtom. Som tur var hade "mormor" en vattenskoter som var uppblåsbar som pojkarna fick ifall det kan bli ett och annat dopp även i morgon!

Halv åtta kom vi på att vi var fikasugna och drog till Ryggåstugan som hade stängt, så det fick bli:
 istället....

Jag tog kladdkaka med choklad och daimgrädde på, och den kan jag tänka mig att köpa igen!!


Viktor åt 1 ½ bulle och Rasse tog en chokladbiskvi men den var ack så stark (cognacsmaken var vass), så vi sa att det var tur att han inte körde hem!!


Får fanns det i massor, vi räknade att de var ungefär 100 stycken. En var lika halt som Lotties get Oskar!


På gården fanns också en påfågel och när den rackarn började att springa emot oss var vi inte sena att åka hem.

Jag blev så skraj att Junior nästan kom ut i förtid.

Vi tog en guidad tur runt Skålbyn på vägen hem och stannade till vid Arfnilstjärn för att känna på vattnet. Viktor och Rasmus hade dock hört av någon att allt kopiss rann ner i tjärn..... så där borde man ju inte bada! Jag fick kliva i med mina mastodontfötter först innan de vågade sig i med sina små tossingar.


Det blev lite hopp och volter på studsmattan innan vi begav oss hem till Tina. Viktor gör här en sk. bakflipp (tror jag).


I Vansbro blev det stopp på trafiken för den här lasten skulle förbi och fram, är dock osäker på om han tog sig runt den "snäva" svängen helt utan bekymmer?


Thats it folks, ha det gött i sommarvärmen. Hoppas det håller i sig LÄÄÄÄÄÄÄNGE!!!

SOLDAG

Publicerad 2010-06-27 18:53:30 i Allmänt,

Jag fick inte hjälpa Roineponken med veden, utan han ville fixa det på egen hand och jag var inte den som tjatade emot en dag som denna...

Det var varmt och svettigt åt honom så jag servade med mat och massor av saltcitronvatten!!

Sen lade jag mig i min underbara solsäng som jag fick av mamma förra året. (Förra året var jag och sängen inte vän med varandra för ena hjulet lossnade hela tiden, men i år: I LOVE IT).


Så här vackra bilder tog jag från min solsäng........



Efter att vi tankat bilen så att den är fit for fight tills Roine ska åka i natt så ville Roine göra: INGENTING!?!? Det är bland det tråkigaste jag vet.... Så efter två timmars stirrande i väggen höll jag på att bli tokig (faktiskt efter tre minuter) så då förbarmade han sig och följde med på en cykeltur runt Dala/Saltvik/byn. Det var riktigt asjobbigt för en gravid brutta som mig, men nu är vi hemma igen och kan fortsätta göra: INGENTING.........

Veckan som kommer är nog inte fylld av ingenting iallafall. Måndag, tisdag, onsdag och torsdag ska Tina jobba vilket innebär barnpassning av Rasmus och Viktor så då blir det full fart. Jag hoppas att det blir lika fint väder som idag så vi kan ligga vid Plasket och flöta, som vi har gjort den här veckan som har gått!!


Mera midsommar...

Publicerad 2010-06-27 11:50:52 i Allmänt,

Lördagen, d.v.s midsommardagen firade vi hos pappa och Gun-Britt i Kvien. De hade t.o.m en liten majstång vilket vi inte hade hemma här hos oss i Vansbro dagen innan.... Det hanns inte riktigt med p.g.a taskig planering av mig. Nu hade vi dock chansen att dansa kring stången om vi hade velat men jag passade på det förslaget och det gjorde de andra också!?!


Det blev grillning och massor av mat (ännu en dag), så nu har Junior fått lite mer kött på benen skulle jag tro!!


Roine gillar livet på "landet"


Vi trodde kanske att Jossan skulle dyka upp men hon och familjen lånade nyckeln till vår sommarstugan och drog ut bland knott och mygg för att fika!

Istället hämtade vi ett rensband för vårt igenkloggade avlopp (härlig syssla denna midsommar) och samtidigt hade Tina och hennes polare Micke turen att få skjuts till kvällens party!

Eftersom Micke var i behov av en tvagning först så tog vi en vända till Noret och där blev hans sambo "Malte" jätteglad att se honom.........


Jag och Roine hade ingen lust att åka hem och häcka när klockan var 19.00 och ALLA ANDRA hade något skoj för sig, så vi tog en åktur med bilen och hamnade på Hagvägen i Dala-Järna hos makarna Israelssons.

Här är Erik trött och färdig för bingen, trots detta så tog det sin lilla tid för lillgossen att träffa John Blund! Själva blev vi kvar till midnatt då fullmånen började att lysa.

Men nu är det söndag och solen SKINER!! Så jag ska passa på att smörja in min nuna med solskyddsfaktor och gå ut och hjälpa darlingen i vedhögen istället för att sitta här vid datorn och slöa.

Midsommarafton 2010

Publicerad 2010-06-25 21:38:44 i Allmänt,

Idag har jag och Roine varit värdpar för midsommarmiddag, det blev:
Laxpaj, nubbesallad, vitkålssallad, pastasallad, grillat kotlett och revbensspjäll, nypotatis, potatissallad, rädisor, sill i olika "duppor" mm. Till kaffet blev det så klart jordgubbstårta, rabarberpaj och glass +grädde och vaniljsås.


Lottie jobbade så henne gjorde vi en "doggybag" åt, hoppas hon blir mätt och belåten! =)

Det blev inte många foton tagna idag för jag hann helt enkelt inte med i svängarna.

Här ser ni iallafall lilla Jossan som varit snäll och plockat en liten blombukett till bordet!

___________________________________________________________
Intresseklubben noterar: - Mina fötter mår si så där just nu
----------------------------------------------------------------------------------

Till Iphonen kan man lägga till olika applikationer bl.a en som lägger till några tårtbitar på fejjan.....

- fast så där känner jag mig nästan ändå...................

Här har ni en "naturell" bild på hur jag egentligen ser ut idag, det börjar allt bli en rund kula där Junior ligger och gottar sig =)

Midsommar hälsningar från Big Mamma Jamma........

Iphone

Publicerad 2010-06-24 22:31:52 i Allmänt,


Nu har vi den inom våra väggar.... Det som är mest intressant nu är vem av oss som ska använda den!! Roine är definitivt i störst behov så jag har propsat på att han ska ta den!

Idag har vi badat i det tempererade badet: Plasket (cirka 28 grader) och mina armar/ben och bringa har fått färg: RÖD!!

Jag har också fixat och donat lite, gjort en laxpaj, sillsallad mm till morgondagens midsommarmiddag med Roines familj här hemma!

Imorgon förmiddag kommer Jossan som ska vara inneboende halva helgen tror jag. Vi ska plocka blommor, löva lite och göra det midsommarfint och om vi hinner kanske det blir ett dopp också.

Dag 3 som nanny (cirka 32 dagar kvar till mamma)

Publicerad 2010-06-23 23:21:29 i Allmänt,

Idag var pojkarna här för tredje dagen i rad, min förkylning och feber har börjat avta så nu var moster lite piggare. Jag började dagen med att ta en tur ner till Plasket där det var öppningspremiär idag! Pojkarna och Tina hade dock redan hunnit åkt hem....

Efter lite mat och gräsklippning kom busfröna hit. Jag har äntligen införskaffat nya stolsdynor till utemöblerna (det har inte varit så aktuellt förut med tanke på vädret, få se om det går att sitta ute för alla MYGGOR nu istället). På midsommarafton får vi hit lite gäster så då vore det nice att kunna sitta ute om vädret tillåter! Grilla, tipspromenad, äta och dricka lite smarrigt, umgås!! Det blir kul, eller hur Jossan?

I morgon får det bli lite simning vid Plasket (27 grader i vattnet) och lite vedinkastning. Sen funderar jag på om jag ska baka en tårta till afton eller om jag ska köra den lätta varianten och köpa en härlig variant på Håkanssons. (Som det känns: det sistnämnda).

Jag har nog inte riktigt förstått förut att jag numer är LEDIG!!!!!!!!!! Jag tar sovmorgon varje morgon, går upp, duschar, äter lite sen frulle, softar, och har hela dagarna till förfogande... jag orkar med att vara uppe efter 22.00!?! Lyxigt, jajamensan!!

Förresten, har ni sett att det nu bara är 32 dagar kvar till beräknad förlossning!?! =o
Det drar ihop sig och jag är oförskämt lugn, trots alla skräckhistorier vid Plasket idag från alla mödrar som redan genomlidit förlossningar gånger både 1,2,3 och flera......... Jag tar det med mer ro än vad jag själv har trott!! Det blir som det blir, inget att gruva sig för i förväg har jag kommit på. Jag har ju alltid gruvat mig för själva graviditeten och den har ju gått rel. smidigt! 10.2 kg har jag gått upp vilket jag är mer än nöjd med och nu hinner det nog inte bli så många fler kilon heller, I´m happy! Nu väntar jag bara på att få se det lilla livet, få veta om det är en pojk eller flicka och få se hur den ser ut. Jag gissar på att han/hon kommer att få bruna ögon, att Junior har mycket brunsvart hår vid födseln och är på pricken lik sin pappa förutom den lilla Berglundsnäsan, hihi, och vid ögonblicket då den kommer ut kommer den att få en stämpel i rumpan och säga: MAMMA!! =)
Någon som törs sätta emot??

Ännu en dag med boys ´n girl

Publicerad 2010-06-22 19:53:06 i Allmänt,

Ännu en dag med förkylning och feber, men inte lika häftigt som igår, tack och lov. Tina & Lottie jobbar så istället för enbart en baby i magen har jag tre barn här hemma också!!

Kolla in sommarvädret i Duvnäs, lovely!!

Vi tog en fika på Håkanssons, vissa av oss avnjöt mjukglass med ränder, andra tog jordgubbsbakelser..



Efter fikastunden så gick vi (ända) ner till Skjutsgården där jag skulle skriva på papper om släpkärran (trodde jag). Men så enkelt var det ju inte, men pojkarna passade på att leka lite i lekparken med det som fanns att leka med:


Att gunga var INTE ett alternativ i denna lekpark...


När vi skulle åka hem till mig så ville pojkarna åka förbi någon sjö för att känna på vattnet. Jag sa att de skulle få varsin 20:a om de doppade sig... Gissa om de gjorde det?!?!


Vi kan säga så här: jag är 40:- fattigare nu!!

Jag tror inte ens att en 100:- sedel hade fått i Jossan i det 13 gradiga vattnet!!

Vi får se i morgon säger hon......? ! ? =O (Hon har just varit sjuk)...

Väl hemma på farmen blev det lite lek, lite fallolycka från studsmattan, lite skrik och bråk och så pizza och pajbakning!



Här ser ni Viktors vegetariska variant, själv gjorde jag en med köttbullar på vilket alla tyckte var väldigt konstigt...

Kvällen blev en wiikväll där vi tävlade mot varandra och kollade vilken fitnessålder vi har, idag låg jag på 52 år, Rasmus är yngst med sina 34... Övriga medtävlande vill hålla sin ålder hemlig av olika skäl... Jag skulle inte heller vilja att hela världen vet om att jag är 80 i fitnessålder när jag egentligen bara är 10........ hihi.


HÄNDELSERIK DAG

Publicerad 2010-06-21 19:47:38 i Allmänt,

Tina jobbar den här veckan så boysen ska vara hos mig... nu är jag inte riktigt allert och frisk men det har hankat sig fram ändå! =)

Vi började med att åka till banken, där pojkarna (först) satt lydiga och målade i små målarblock...

Ja dom var lydiga sen också!!

Sen hämtade vi Jossan som också ville vara med i vårat gäng idag och vi drog igång och lagade köttfärssås och spagetti samt coleslaw (med viss res. för felstavning). ALLA ville hjälpa till och det blev en riktigt god middag (och en gigantisk disk). 4 matlådor blev det också, en till Viktor, en till Tina och två till Roine.
    

Vi tog en sväng till Äppelbo för att spela minigolf, men det var nog innan kiosken brann som den var i gång, fast det stod i ett blad att det skulle finnas minigolf där.... men då får man nog ta med egna klubbor och bollar för annars får man fantisera sig en golfrunda!

Så vi tog och åkte hem igen och satte upp tältet, eller rättare skrivet: barnen satt upp tältet och nu är det bäddat och klart för sleepover om så är! 
 



Jag tror Jossan tyckte det blev trångt, hon tog en plats under himlen istället...


Min personliga gissning är att skulle de här tre muskutörerna sova därute själva så knackade det på dörren innan jag ens hunnit slagit igen den.....

OH SUNNY DAY

Publicerad 2010-06-21 08:16:42 i Allmänt,

Efter en kall och regnig marknadshelg kom måndagen och finvädret åter!! Själv har jag ju semester så för mig är det helt okej, men igår kröp en förkylning på mig och som är här för att stanna.... Men det är lika bra att vara förkyld nu än om 20-40 dagar! Ser på widgeten att det är 34 dagar kvar =o För mig får babyn gärna komma NU, det finns blöjor, amningskupor, mjölkuppsamlare (vet inte vad de heter), våtservetter, skötbord, barnvagn, babyskydd, bilbarnstolar i olika storlekar tills barnet är runt 18 år!?!, kläder, säng, sängkläder, myggnät till sängen, babysitter, babygym osv.

34 dagar, d.v.s ungefär en månad kvar tills det smäller: en tre-fyra-fem-sex veckor (i värsta fall 7 veckor). Babyn rör sig hela tiden och det är inte några fjäderlätta små svängningar han/hon gör utan brutala omsvep där nere i magen!! Det börjar för övrigt att bli liiiiiite jobbigt att ta på mig strumporna, sitta längre stunder i bilen, promenera mm så det verkar som om allt är som det ska.

Måndag morgon kl. 03:15 ropade Roine hej då nere i hallen och drog till Norge, jag mummlade nog något ohörbart till svar och så fortsatte jag min halvsömn. 04:00 hörde jag en bil åka ifrån våran gård, min första tanke var så klart: TJUVAR!! Jag tänkte först ignorera det men tanken gick inte att få bort från min hjärna så till slut släpade jag mig ner för trappan för att se om något såg "konstigt" ut ute... Nej allt stod på sin plats, den rostiga obesiktigade släpkärran, vedhögen låg kvar (synd, någon hade gärna fått slängt in veden), pilatesbollen låg där den egentligen inte ska ligga mm. Men det var färska hjulspår i gruset där Roine inte brukar backa när han ska iväg. Jag ringde Roine och frågade om han möjligen varit tillbaka hemma en vända, vilket han hade varit för han hade glömt plånboken! Så var den gåtan löst och jag var därmed klarvaken!! Har med andra ord varit uppe nu i 4 timmar (en halv arbetsdag)...

Prosit!!

Grisflytt

Publicerad 2010-06-20 16:22:27 i Allmänt,


Idag är det dagen före vår 2 åriga bröllopsdag, det firade vi med att flytta grisar!! =) Det var riktigt skoj att se Roine komma bärandes på en gris som skrek i högan sky... Detta fångades på en videosnutt och bevaras nu för all framtid. Nedan ser ni Fredrik komma bärandes på en brorsa åt första lilla griseknoen:



Rasmus och Viktor hämtade gräs åt de små grymtande liven


Därefter blev det besök i hagen, själv höll jag mig på behörigt avstånd UTANFÖR hagen!!

Idag är det dagen innan vår 2:åriga bröllopsdag som jag tidigare nämnde och jag har fått nyplockade blommor av min make (helt och hållet hans idé)........... Nu ska vi se en DVD och när den är slut är det väl näst intill läggdax eftersom Roine ska åka till Norge inatt igen.

DOM SA JA!!! =)

Publicerad 2010-06-19 16:16:35 i Allmänt,


Så var klockan slagen 15:35.

Kortegen mot kyrkan var lång och ståtlig, den ena klänningen var vackrare än den andra!


Kungen lotsade kronprinsessan in i kyrkan...



En till synes nervös Daniel står tillsammans med prinshunken och väntar


Kolla så Victoria strålar, hon är nog lika kär som jag!! Nu har båda sagt ja och nu står de där framme i kyrkan och önskar nog att cermonin kunde ta slut så de får gå ut som man och hustru, ut i livet och mot kvällens FEST!!


Nu är Daniel prins, hertig och riddare, inte undra på att han fällde en tår eller två!! Och tänk att Björn Skifs, Vansbrosonen, står där i kyrkan och sjunger för brudparet och hela Europas kungligheter mfl.

THE WEDDING

Publicerad 2010-06-19 10:15:33 i Allmänt,

Dagens absoluta samtalsämne (förutom Dala-Järna marknad) är ju som ni alla vet Kronprinsessan Victoria och Daniels bröllop!!

Det känns som om det inte var länge sedan vi såg dem så här, nyförlovade och lyckliga!


Klockan 15:25 vekar det vara dags och jag har ställt in HD boxen på rec! Klart man måste se det, undrar vilken klänning hon har, hur långt släp osv.

Läste i en tidning att Victoria slopat "pakten" med sina bästa vänninor, där de tidigare har lovat varandra att vara tärnor på varandras bröllop, nu ska Victoria istället ha cirka 10 brudnäbbar (kan inte vara populärt bland de andra tjejerna).

Souvernirerna verkar finnas i överflöd, i form av choklad, kaffekoppar mm
    
 

Undrar egentligen vad som rör sig i Daniels huvud när han får posera för alla bilder, han ska vinka som en äkta prins och ta emot folkets jubel.... Jag såg en skymt av paret igår (på tv alltså) och han såg allt väldigt tillknäppt och stel ut, stackarn. Victoria är ju van eftersom hon aldrig har vetat om något annat. Idag kommer gossen få träna iallafall, undrar hur många bilder som kommer att tas egentligen??


Så här snygga var de iallafall igår, det ska bli spännande att se dagens outfit, frisyr och smycken.

Back to reality: nu väntar Dala-Järna marknad i regnet för min del, glamoröst värre.....




- Ta det lugnt och vila lite.......

Publicerad 2010-06-18 19:43:02 i Allmänt,

Idag var det en lååång dag som började redan i natt med dunder och brak (det var inte jag som lät). Jag vaknade av en knall av sällan skådad art och då skickade jag ner Roine för att dra ur dator/tv för han har lite mer spring i benen än vad jag har för tillfället! Han somnade snabbt om, själv låg jag länge och lyssnade på åskan samt såg hela rummet lysas upp gång på gång.

9:30 hade vi tid på MVC, mitt blodtryck har ökat på sig så nu verkar det mer normalt än förut, ligger idag på 120/80 mot för två veckor sedan 110/60 (så lågt har det nog aldrig varit i mitt vuxna liv). Babyn verkar må bra, den ligger med huvudet åt rätt håll (neråt) och har sjunkit ner lite mer mot sist, yeay!! Barnmorskan uppmanar mig att ta det lugnt och vila de här sista veckorna och det ska jag självklart göra!! ;) (om du vet hur man gör sa hon sen, jag förstår ingenting)...!?!?

Senare på förmiddagen styrde vi kosan mot Mora för att lämna kött på rökeriet och för att införskaffa ett skötbord. Tina och boysen var med och herre min bralla vilket liv de förde, alla TRE!! Både dit och hem, jag är mentalt slutkörd efter den vändan!!! Vi gjorde ett besök på Jysk också, där vi provlåg en massa sängar, alla var lika imponerade av de sängar som går att höja och sänka...
    

Tina vill ha en egen bobil och utanför Jysk hittade hon den hon letat efter, stor nog att inrymma ett bubbelbadkar, dubbelsäng, matsalsmöbel, kök och grovkök, tvättmaskin/tumlare, badrum inkl. bidé mm.



Viktor gillade också bilen... *bobil är husbil på norska säger Roine.

_____________________________________________________________________________
Nedan ser ni hur Cissi Hagberg håller på att massakerar granhäcken vid kyrkogården...


Väl hemma i Vanå fortsatte vid mot Dala-Järna och gick två varv på marknaden. Den är inte stor men det är trevligt ändå att flanera runt där, träffa kändisar att prata bort en stund med och kanske köpa en munk eller två (okej jag köpte 6 stycken).

Nu är fötterna som badbollar, händerna likaså och lillen trycker mot revbenen så jag ska ta och inta soffläge med höghöjdnivå för benen!! Imorgon blir det fler varv runt Myrbacka city. Snacka om att ta det lugnt.. =)


P.s Roine håller på att sätta ihop skötbordet i skrivande stund, jag gissar på att han har högre blodtryck än mig just nu........... dessutom fattas det en del (så klart).


Marknad och Närsjö

Publicerad 2010-06-17 18:16:35 i Allmänt,

Idag har jag, Rasmus och Viktor kollat in karusellerna vid den kommande marknaden i Dala-Järna




Det verkar vara samma tivoli som alla andra år om jag ska vara ärlig.

Sen tog vi en tur till Nås, där hade de dragit över ett gigantiskt myggnät över kyrkan!! =)

Vad vi egentligen var ute på var att åka till Närsjö badplats och reka lite inför sommarens badstunder! Efter två felkörningar (ja i Nås, jag var förvånad själv över att det gick) så kom vi fram! Vattnet var högt och jag trodde inte det skulle finnas en endaste liten strandremsa framme men det gjorde det visst det.


Lektorn och livräddningsbåt fanns det också! Pojkarna hade önskat att jag hade packat i hinkar och spadar men det gick finfint att leka i sanden ändå.




Själv roade jag mig med att plåta självporträtt med mobilen för att få en ny profilbild till fejjan.... Tänkte inte på att jag hade solglasögon på mig!!! =)

Annars var den här bilden rätt festlig tyckte jag själv iallafall!!

Sol idag igen!

Publicerad 2010-06-17 09:47:45 i Allmänt,

Jag har då verkligen tur med vädret!! Jag bara älskar sommar och sol, sen får jag vara hur gravid jag vill, jag lider INTE av det!! (inte än iallafall).

På dagens agenda står en sak: att posta ett brev till försäkringskassan. Därför är ambitionsnivån ganska låg idag, ev. att jag kastar in lite ved och dammsuger av här hemma men jag lovar inget bestämt ;)

FOTEN I KLÄM, JAJAMENSAN!

Publicerad 2010-06-16 19:43:21 i Allmänt,


Hittade denna bild på flera stället på nätet faktiskt, kan inte referera till någon källa men COOL VAR DEN!! Så här kändes det hela kvällen igår!!

SOMMAR!!!!!!!!!!

Publicerad 2010-06-16 18:37:17 i Allmänt,

Så kom den äntligen: sommaren!!

Jag har passat på att tvätta 4 maskiner och hängt ut på löpande band, det blåser ju en del också, så det är perfekt torkväder!!

Ailie hon klippte gräset i långärmat och långbyxor, så svetten lackade!! 


Själv kastade jag in några kärror med ved under tiden och började fixa med dagens lunch. Det blev grillad fläskfilé, ris, sötsur sås och tzatziki med grönsaker och vi åt båda med god aptit efter dagsverket.

På eftermiddagen tog jag och morsan en tur till Erikshjälpen och som vanligt var det gott om folk där. Jag tror till och med att det var mer än vanligt, och denna teori grundar jag på följande fakta:

Taskigt för chaufförerna i bilarna i mittenraden om de skulle råka bli färdiga före chaufförerna i första eller tredje ledet!! =) Ja, man behöver inte åka längre än till Dala-Järna för att få ha lite kul!!

Året var 2006

Publicerad 2010-06-15 15:13:08 i Allmänt,

och datumet var 20 september. Jag, Anna, Sara och Barbro befann oss i The big apple: New York!!

Dagen började med en bagel med kalkon, ost och tomat och kostade 6 dollar (innehöll ungefär 15 skivor kalkon). Det var svårt att få tag på en taxi, vi gick gata upp och gata ner och till sist fick vi napp och resan begav sig till Rockerfeller center. Anna ville jättegärna se den berömda "rinken" men den var spårlöst försvunnen för oss. Förvirrade satte vi oss med karta vid en fontän för att göra ett tappert försök att lokalisera oss. Det satt en tjej bredvis oss som till slut kom fram till oss förvirrade damer i nöd och hon frågade på klingande svenska om vi behövde hjälp. Döm om vår förvåning, en svenska precis bredvid oss; mitt i NY!!  Barbro sade naturligtvis att ja det ville vi och då började tjejen att "härma" Barbros dalmål och vi kände oss nog alla rätt förnärmade (så oförskämt att skämta med vår "vackra" dialekt).

Helt ur det blå talade tjejen om att hon härstammade från Vansbro i Dalarna och hon var givetvis förlåten på ½ sekund över att hon "härmat" vår dialekt, hon pratade ju Vansbro mål hon också!!! =) Hon hette Eva Engman och hennes farmor hette Karin Engman och hade bott i ett hus bredvid kyrkogården i Vansbro (mittemot Lärcentrum).
* Det är alltså det gula huset som är före granhäcken från Vansbrobyhållet och som numer är till salu...

Eva var enligt egen utsago tjejen som for till New York för att sjunga, hon var i september 2006 när vi träffade henne, sångerska och guide, för det gick inte att livnära sig på bara ett jobb i NY, sa hon (om man inte är väldigt känd och rik sångerska vill säga). Eva rekomenderade oss att komma till "hennes" kyrka i Harlem på konsert den nästkommande söndagen.

Söndag 24/9 2006
Vi for till Harlem för att gå på gospelkonsert i "Evas" kyrka. Det var skumma kvarter men vi åkte taxi dit (inte tillbaka men vi överlevde dock). Söndagsskolan var i full gång när vi kom och när ett gäng turister smet ut för att uppsöka skithuset så smet vi in men det var inte populärt... Jag gick och låtsades läsa på urklipp på väggen och när jag vände mig om var "Knatte, Fnatte och Tjatte" som bortblåsta!?! De hade gått in och satt sig i lugn och ro, de allra första "vita" in the building!! Majoriteten var svarta människor, damer med stora frisyrer och fina hattar och dressar. Vi turister fick sitta på utkanterna medans medlemmarna satt i mitten.

Volymen var megahög och folk bakom oss höll händerna för öronen, det sjöngs, skrattades, klappades, lovprisades, ropades (hallelulja och Aaaamen mm) och det dansades. Mitt i cermonin skulle alla gå runt och hälsa på varandra, vilken röra!! Kollekt togs så klart och vi gjorde som hemma, slängde i lite skrammel (mynt), alla andra verkade lägga i prasslande sedlar.... Jag skrev efterråt att dansen var trevlig och det var trevligt att få gå därifrån!?!

15/6 2010
Varför skrev jag allt det där då? Jo, så klart för att det var en häftig upplevelse att av en slump komma i kontakt med en person som härstammade från Vansbro, mitt i stora New York! Men iallafall: idag när jag läste dagens post där bladet Svenska kyrkan ingick fick jag se att Eva Engman kommer till Vansbro kyrka den 29/7 kl. 19:30. Om jag inte ligger på BB och ska föda eller precis har fått babyn så tänker jag faktiskt gå och höra hur hon sjunger, för vi såg henne aldrig i kyrkan därborta i Harlem!! 

  

4 veckors semester

Publicerad 2010-06-15 09:56:39 i Allmänt,

Jaha då är jag ledig, på RIKTIGT!! Vaknade 8 i morse och undrade: vad ska jag göra?? Ska jag gå här hemma i fyra veckor helt sysslolös?? Städa, tvätta, skura och damma varje dag blir det detsamma, trallalalalla. Nja det är väl inte  riktigt vad jag har tänkt mig varje dag. Men idag tvättar jag faktiskt och det behövs även några tag med snabeldraken! Men det är ju T R Å K I G T!!!


Vad mer har jag tänkt att jag ska uträtta under min semester månne?
* En tripp till IKEA med brudarna... Anki, Elin och Ailie
* Packa väskan som ska med till förlossningen/BB
* Fika på Lokstallet med grannen
* VI (= jag och Roine) ska komma på lite namnförslag (verkar vara en omöjlig uppgift)

Det här är inte likt mig men jag har ju nästan inga planer............ Det är iallafall väldans gött att vara hemma känner jag!! =)

Just nu är det ju så kallt att jag skulle behöva göra upp en eld! Vad är det för datum? Jaha mitten av juni, jag tror nästan att det är vargavintern som kommit för att stanna efter vintern! -VÄDERGUDEN: hit med en stor portion SOMMARVÄRME nu!!!

 

FULLT SPETT DENNA 1:A SEMESTERDAG

Publicerad 2010-06-14 21:10:47 i Allmänt,

04.30 klev jag upp, 04.50 var jag hos Greven och lämnade bilen (japp:igen) och så bar det iväg mot Uppsala med svågern. Väl framme (det var ingen lek att hitta fram) hoppade han ur och jag tänkte käckt att ut ur stan kommer man alltid!! Javisst gjorde jag det, men jag misstänker nästan att jag var på en cykelled ett tag...!?!

Mellan Uppsala och Gävle åkte jag förbi denna Kinesinspirerade byggnad, jag ska erkänna att jag blev lite intresserad vad det egentligen var för byggnad.

Efter lite efterforskning på internet fann jag följande info om byggnaden:
Den heter DRAGON GATE, inträdet går på 200:- och det finns t.ex. kopior av delar av terrakottaarmén mm där inne. I infon jag får fram så är det många på nätet som upplever stället som skumt och det har riktats en hel del kritik mot bygget/arbetsvillkor mm. Jag tyckte det såg intressant ut iallafall och eftersom jag alltid har velat se terrakottaarmén så kanske det får bli en minisemester till Älvkarleby i sommar!?? Det skulle iallafall bli bra mycket billigare än en flygbiljett till Kina t.o.r!!


Till slut hittade jag autostradan som bar mot Gävle, Valbo och...


Jag ska snart till IKEA på "riktigt" idag var jag bara in och rekade lite.... tittade bland annat på en ny byrå (såg också en lämplig bäddsoffa till lillstugan och lite garderober med smarta lösningar, med mycket mycket mera)

Den här var snygg tyckte jag, så den kan det ev. bli!?

Det här inbygda badkaret var också något för mig.......... Mmmmm men om man tänker på när man blir äldre, stelare (om det går) och behöver ha dusch istället för badkaret så kan det bli problem men idag är idag och imorgon är imorgon.

Skulle passa precis i vårt lilla badrum (Roine få inte panik nu jag bara tittade och drömde mig bort för en liten stund). Ni trogna bloggläsare vet ju vid det här laget att våra renoveringar har blivit lite dyra och långdragna så nu ska jag inte hitta på nått mer (på ett tag).

ÄNTLIGEN fick jag gå in i barnavdelningen på IKEA med magen i vädret!! Det var hur kul som helst att flanera bland babytäcken, spjälsängar, nattlampor, frottébadlakan, gossedjur och annat smått och gott!


**********************************************************
Efter IKEA åkte jag och överraskade Anna Jonsson på hennes födelsedag. Anna är en av brudarna som var med uppe i Särna och hon hade ingen aning om att jag skulle dyka upp. Jag pressade hennes lillebror på adressen och så terrade jag en god vän på info från hitta.se för att lokalisera adressen. Tyvärr gick det inte så bra så jag fick åka in på närmaste Statoil för att luska vidare (Borlänge var fn i mig större än vad jag hade för mig). Som tur var sprang jag på en taxichauffis där inne som lätt kunde beskriva vägen.

Prylen som var mest pervo i Annas lägenhet var denna lilla korkskruv, riktigt rolig enl. min humor!! =)


Hos Anna blev det fikakalas och en härlig pratstund så vi hann ikapp lite från i vintras, hon har gått ner 14 kg och jag har gått upp 11, så vi kompletterade varandra bra!!

**********************************************************
Därefter styrde jag kosan mot UNDERVERKET där jag införskaffade en amningsbehå. Jag tyckte den satt riktigt tight runt om men när jag frågade expediten som hjälpte mig prova ut den så sa hon att de absolut inte var för liten..... tur hon inte såg den jag hade på mig, det hade gått i 1½ gravidAnn i den... tycker inte om när de sitter så där hårt kring bröstkorgen men iofs brösten satt rätt okej i den! =) Är väl det som blivit fel under alla år jag köpt på egen hand, men nu får det bli ändring på det.

När jag ändå var i stan så tog jag en vända ner till Kupolen där jag införskaffade en skötväska som nu är fylld med alla prover jag fått tidigare (blöjor, napp, amningsilägg, laktacyd), barnkläder mm. Den blev att se ut som en julegris!! Men nu är jag iallfall färdig för avfärd vilken dag som helst!! Let´s go baby!!
 

Jag hann också med ett besök hos moster Amis i Björbo och sedan svängde jag in till Jan och Titti med Freddans bil och fick med en rosslig Rasse. Fick dock ej vara barnvakt för mamma som var rädd att jag skulle bli smittad till förlossningen så nu är jag hemma i lugn och ro och härnäst är det soffläge och höghöjdsläget på fötterna som gäller!!

Wow, vilken rivstart på semestern och NI: den har bara börjat!!

BULLDAG

Publicerad 2010-06-13 17:20:05 i Allmänt,

Idag beslöt jag mig för att baka lite mer bullar! Slog till och bakade på en hel liter den här gången, sist fegade jag ur och gjorde på lite mer än 0,5 l (knappt värt att lorta ner för så liten deg). Dagens deg var tillräcklig om vi säger så! Passade nog kom Lottie, Erica, Jossan, Robert och Viktor så de fick provsmaka.

Eftermiddagen har jag tillbringat med släkten hemma hos "mormor". Vi har plockat lite där hemma.

Nu har jag ätit en riktig söndagsmiddag bestående av kokt potatis mosad i bregott, pölsa, rödbetor och pizzasallad, mumsfilibabba!

Bars, ölglas, släpkärra och kinapuffar

Publicerad 2010-06-12 19:55:24 i Allmänt,

Vilken dag!! Det började som tidigare har nämnts på Lokstallet; jag, Åsa och Ulrika tog en fika på nya caféet. De andra tog en nyttig variant i form av mackan Panini, själv tog jag en bars av något smarrigare slag med kolasås och annat smått och gått och som grädde på moset hörde det till grädde eller mjukglass, valet blev lätt det sistnämnda!!

Utbudet var HÄRLIGT!! Värsta glassmenyn också, kan varmt rekomenderas!! En gravid sötsugen kvinna som jag kan verkligen tänka mig att gå tillbaka dit för en fika eller två!


Det var nytt och fräscht i de nya lokalerna och det var välbesökt, en riktig succé.

Dagen fortsatte med auktion i Saltvik. Vädret var inte det bästa men om man ville göra fynd (som jag ville) så var det perfekt!! Lite besökare och låga priser och MASSOR AV GREJOR!!


Det första jag ropade in var ölglas: 10 stycken för 50:- Ett riktigt fynd tyckte jag ända tills jag diskade glasen och såg prislapparna (oh yea de var oanvända) Varje glas kostade 3,50 kr styck.... Men de var förmodligen inte införskaffade detta millenium! =)


Det andra och sista jag ropade in var något riktigt kvinnligt!!

En släpkärra med tillhörande rost för en riktigt ringa penning (SUPERFYND), och kolla bara så glad Roine blev!! Ölglas och en släpkärra på samma dag, kan det bli mycket bättre??

Jodå lyckan höll i sig, Roine vann 2:a pris i Affes 6-kamp vid Säxen och då tog han en sportdrycksflaska som pris (passar ju perfekt till förlossningen). Själv kom jag på fjärde plats och fick en stor påse kinapuffar som var utsökta!

* * * * * * * *


Härlig dag, denna 1:a semesterdag

Publicerad 2010-06-12 09:44:17 i Allmänt,

Somnar till regn, vaknar till regn! Det verkarinte vara på smått vis, men för att se det positivt: det blir nog ganska billigt på auktionen idag.

Till att börja med ska jag hämta Åsa B för att åka ner på invigning i Lokstallet, sen tittar vi till auktionen. Hur det blir med 6-kamp i Säxen det kan jag bara ana!! Vädret jag trodde morbror Alf hade beställt är nog värt att reklamera iallafall!

Mot Ilbäcken, Vanå, Saltvik mm!!

Semesterfirande de lux

Publicerad 2010-06-11 22:13:45 i Allmänt,

Ikväll har jag firat in semestern rejält med en pizza och säsongsavslutningen av Grey´s anatomy (förhandskikade på kanal5 play). Jag är lite snorig nu av någon anledning ;) Avsnittet var super, det kommer på kanal 5 på onsdag för er som har tålamod att vänta!! Mer avslöjar jag INTE!

  +

Nu ska jag snyta ur näsan och gå och lägga mig faktiskt!! Det ska bli rätt gött med en tidig kväll i bingen. I morgon väntar auktion och 6-kamp.

8 timmar kvar

Publicerad 2010-06-11 07:08:31 i Allmänt,

Snart, snart, snart har jag SEMESTER!! En dag kvar på jobbet. Nu sitter jag här nyduschad endast iförd handduk och helt paralyserad och om 20 minuter ska jag vara på plats och så: BLOGGAR JAG!?! Min hjärna har nog redan gått ner lite på semester misstänker jag. Men nu ska jag försöka hitta något som passar min gigantiska lekamen och dra mig ner på byn (får ju åka bil idag så det känns lyxigt).

Förresten ska jag på en timmes info med försäkringskassan idag så det innebär att det bara är 7 timmar kvar...

EXAMENSDAX

Publicerad 2010-06-09 22:25:38 i Allmänt,

Idag var en stor dag för många, det var dags för examen och skolavslutning: sommarlov!!

Vi väntade och väntade för att se 9:orna komma ut ur Smedbergsskolan en sista gång...


Ailie hann jag få med på närbild


Erica däremot missade att bli närbildsfotad till bloggen (!?) men jag fick med en skymt av henne uppe på traktorn
och även Matilda



Ailies vers löd så här:

När jag slutade 9:an (typ på stenåldern tänker dagens 9:or nu)... så handlade min vers om hur tuff jag var som tordes skära i ett koöga! =)

Här bär det iväg med traktorerna, det var en herrans liv, precis som sig bör en dag som denna!


p.s snart är sommarlovet slut och de inser att de har M Å N G A års studier kvar framför sig i livet och sen jobb, jobb och jobb!! ; )

+ - 0

Publicerad 2010-06-08 20:41:41 i Allmänt,

Easy come, easy go!! Det gäller min skatteåterbäring och den var egentligen inte liten efter diverse rotavdrag, men allt gick till reparation av bilar och rörmokare. Lika bra det så man slapp spara slanten eller något annat moget.

Idag har jag åter igen cyklat till och från jobbet, jag känner att jag är nöjd efter en vända så efter jobbet har jag varit lite asocial.... ända tills grannen ringde och bjöd på nybakad jättebulle modell lång och superdupergod, formen påminde faktiskt om ******** pip**********xxxxx

Det var trevligt med lite sällskap iallafall (de höll aldrig på att bli av med mig, hehe).

Tyvärr är desperata husfruar slut för säsongen så nu finns det INGENTING att se på tv ikväll (har ju bara några hundra kanaler) så ikväll känner jag mig som Jossan när åskan slog ner i vår HD box då hon sa: men vad ska vi göra nu när vi inte kan se på tv!!??

På svenska nationaldagen fikade jag och Roine på Håkanssons och vi klev in och satte oss eftersom det var fullt på verandan. Det blev snabbt en lång kö därute vid försäljningen bl.a barnfamiljer och en liten unge sa: -mamma... inget svar. -Mamma.......... inget svar. - Mamma (en tredje gång) och mamman sade högt och irriterat: JAAAAAA så det hördes över hela Håkanssons och det lät så jäkla roligt så jag och Roine höll på på att skratta på oss!! Hon blev så irriterad och det där gigantiska svaret JAAAA bara slank ur henne, tror inte hon var medveten om att det skulle låta så högt och skarpt. Nu när jag skrev om det låter det inte alls kul men det var de då iallafall!!  Pappan eller någon annan vuxen sa åt det lilla barnet att låta mamma vila lite =)

Sista måndagen

Publicerad 2010-06-07 20:21:43 i Allmänt,

Det drar ihop sig mot semester och barnafödande!! Nu är det fyra dagar kvar att jobba!! Eller jobba och jobba, det är ju numer min vikarie som sköter ruljansen och jag ska bara stötta och introducera...

Jag är ju inte längre bilburen utan åkte cykel till och från jobbet, vilket var ganska jobbigt måste jag erkänna. Inte så värst på ditvägen men HEM.... jag hade viss tidspress eftersom mäklaren skulle komma och värdera huset idag (för omvärding då vi har renoverat och stått i, inte för att vi har tänkt sälja huset efter alla vedermödor) så jag trudade på och när jag var på väg uppför backen från Dalasågen så såg jag honom komma svischande förbi på Moravägen, ingen tid för andhämtning då inte. Flåsande som värsta konditionsfattiga bruttan kom jag upp för backen här till huset och stånkade fram ett hej. =)



Mamma fick stå för skjuts ner till affären senare och det var nog tur det för magen vägde bly och det trycker på både neråt och utåt och uppåt! =)

Ikväll har jag softat lite och ska snart ta en härlig dusch med lagom varmt vatten som nu fungerar som det ska!

Den här veckan kommer att gå supersnabbt, det känner jag på mig. Och idag är det bara 48 dagar kvar tills babyn förväntas komma, det är ju lika med ingen tid alls, hjälp!! Har ni några namnförslag så får ni mer än gärna skriva dem under kommentarer för vi har namntorka just nu och det drar som skrivet ihop sig.

Cruisinghelg fredag - lördag

Publicerad 2010-06-06 11:03:59 i Allmänt,

Fredagen började med ljuvlig ledighet följt av MVC besök och därefter lunch och sen föräldragruppsinformation på MVC igen. Tina och mamma försökte hänga tvätt utanför Tinas lägenhet utan klädnypor i stormen, så det blev upp som en sol och ner som en pannkaka (grannarna måste ha haft roligt om de råkade titta ut just när tvätten åkte upp och sen ner lika fort)


På eftermiddagen kom Robert, Rasmus och Viktor och Viktor: han ville baka neg...... chokladbollar!!

nja, han var nog mest intresserad av att smaka förresten........


På kvällningen skulle vi åka ut med båten och fiska, och då gällde det att först hitta lite metmask!



och visst fanns det mask i Långholn´!


Fisket gick inget vidare, inte ett napp skulle jag vilja påstå. Det blåste rätt rejält så vi matade fiskarna med all mask som grävts upp och beslöt oss för att prova lyckan en annan dag!

* * * * * * * * * * *
CRUISING LÖRDAG

Till en början var det rätt öde på gatan men allteftersom kvällen gick fylldes det på med både folk och bilar!

Tubtopp är något jag en endast rekomenderar åt NYKTRA människor, vi såg en askalasberusad ung tjej som hade en och det funkade bara bra om man medvetet ville visa HELA sin bh.... Inte snyggt alls, och inte så stilfullt som hon trodde heller utan bara sorgligt!

Jag och Monica slog oss ner på en parkbänk utanför apoteket och satt där tills vakterna kom förbi för tredje gången och undrade om vi växt fast, då beslöt vi oss för att byta gata!





Den här bilen (nedan) parkerade bredvid vår lilla parkbänk vid apoteket och drog på stereon på MAX, och så gick alla ur och köpte hamburgare.......... kan säga så här: hela bänken vibrerade trots vår vikt på den!! 


*  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  * 


Bilar i dessa färger cruisade också runt och verkade ha fullt upp, ibland kan man fundera på om de åker runt och letar jobb eller om det verkligen är så körigt en cruisinglördag kl. 20.00 i Vansbro!?


Roines favoritbil i världen fanns t.o.m på cruisingen, synd bara att Roine låg hemma och sov och missade den! ;)



22:30 cyklade vi hemmåt igen, Monica passade på att inta lite extra proteiner i form av att svälja något efter vägen............ Ändå var det jag som låg vaken p.g.a illamående tills klockan var efter midnatt!

MVC besök

Publicerad 2010-06-04 10:43:24 i Allmänt,

Kl. 11.00 är det dags för besök på MVC, och mätning av "lilla" magen. Klockan 13.00 är det föräldrainformation eller vad de nu vill kalla träffen och t.o.m Roine kan följa idag då det är FREDAG!!! Han tänker gå i en t-shirt full i kåda, olja och andra märken, jammie!! Nu har han bytt t-shirt och då tog han en lite mindre fläckig, den här hade bara lite tandkrämsstänk här och där... ja se karlar, själv har jag bara lite sås på bröstet på min tröja =)

Eftersom det blev en hel dags "ledighet" idag så har jag hunnit hälsa på Tina och mamma, klippt gräset och klippt lite i slänten så nu känner jag mig förmiddagsnöjd.

JAHA

Publicerad 2010-06-03 20:45:30 i Allmänt,

En olycka kommer sällan ensam, men det visste ni väl redan. Vi vet det också. Har precis fått in en ny vattenblandare i badrummet (kan man kalla det för badrum när man nästan får backa in??) men det hjälpte ju inte som bekant. Det är nu hydropressen som ska bytas ut någon gång... för nu är det nog det som är felet!! Yeay.

I 17-tiden åkte jag ner till Ica för att införskaffa jolpäron och lite sås till laxen jag höll på att tina, då ringde Roine och sa att han visste vad det var för konstigt ljud i V70n, kopplingen var paj.... mitt ute mellan Torsby och Stöllet, i en kurva, dubbelyeay!! Bärgningsbilen vägrade köra till Vansbro så det blev till att åka förbi lilla Ica och swischa till Malung!! När jag kom till Malung hade bärgaren inte kommit och hämtat upp Roine utan det blev en stunds väntan, så jag blåste vidare till Malungsfors och hälsade på kusinvitamin Åsa O!! Man måste ju förena nytta med nöje om det på något vis går, eller hur.


Här hissas "vraket" ner från bärgaren i Malung, sedan blev det en dragning hem till Vansbro och Grevens bilservice.... jag tror att våra två bilar håller Olas firma igång faktiskt! Hämtade hem Gröna faran i fredags och den är inte "frisk" trots väsentliga reparationer gånger flera!! Men den här veckan får det nog räcka med kopplingsbyte på Blå liket!!

Tur "man" inte deppar ihop för minsta lilla säger jag bara och prisa vare skatteåterbäringen för den lär behövas för att betala rörmokare och bilreparationer och bärgningsresor!! Vore ju trist att få lov att spara eller något annat konstigt! P.s jag vann inget på trisslotten jag köpte igår.................. mohaha!

Veden puts väck!

Publicerad 2010-06-02 21:04:36 i Allmänt,

Rasmus och Viktor var som två duracellkaniner här ute idag. Jag höll på att slänga in lite kluven ved i vedboden då de kom hit för att fika. Efter ett par kanelbullar var sockerpåslaget högt och farten lika så. Sim salabim så var veden inslängd och jag var JÄTTEGLAD!! Nedan ser ni grabbarna göra "segertecken".

Nu är det "bara" för Roine att kapa och klyva lite mer ved få se om den slängs in lika snabbt?? Ehe.... Det är ungefär 13 kubik kvar att kapa/klyva/torka och slänga in.... Inte för att allt kommer att få plats i vedboden har vi konstaterat idag!

Nä ni allihopa, nu väntar Greys, hopp och hejs!


Sommarväder idag igen!! =)

Publicerad 2010-06-02 07:15:42 i Allmänt,

Så lyser sola på dass och skjul och det är sju månader kvar tâ jul........ I dag jäklars MÅSTE solen ha tålamod tills jag slutat!! Det är en order som jag hoppas att vädergudarna lyssnar på!

Snart är det dags att glida ner till jobbet i Gröna faran (som var på lagning i fredags och det är en del kvar än att åtgärda: ABS lampan lyser, det låter som bakdelen håller på släpper från bakdörrarna, servon är finito, ja bara små saker med andra ord).

För övrigt så behöver jag ringa rörmokaren (tredje gången gillt?) och höra vad han tror om att det blir kallt och varmt om vart annat, för blandaren var det uppenbarligen inte fel på. I kväll ska jag och Britta lägga ner alla 80-85 inbjudningarna inför vår stundande jubileumsfest och få i väg dem..... Det fattas fortfarande fyra adresser, dom kommer väl inte att poppa upp av sig själva så jag måste nog faxa skatteverket, vilket är en superbra funktion om man har personernas personnummer.

Nä ni, nu har jag 15 minuter på mig ner till jobbet, så hasta la vista

SOMMARVÄDER FRAM TILL 15:30

Publicerad 2010-06-01 16:39:07 i Allmänt,

Vad hände med solen och sommarvädret som infann sig här i Vansbro ända fram tills jag nästan slutade jobba?? En halvtimme innan så började det att regna och blev mulet! Drar ihop sig mot åska igen tror jag.... Jag som precis idag har fått hem en ny adapter till HD boxen och det hjälpte: 40:- istället för nästan 3600:- Yeay!! I samma andetag kan jag berätta att bröderna Nilsson har varit här i dag och bytt blandare till vattnet inne på toa(inte bara blandare utan även duschslang och ja den var sliten, och sen rör till handfatet vilket var en VÄLGÄRNING då det alltid är stopp i avloppet). Tyvärr har det inte hjälpt att byta blandare utan det blir fortfarande kallt och varmt om vart annat............ Det blir en dyr historia det här!! Men den nya blandaren är TOPPEN!! Ny och modern till skillnad mot den andra från 1800 kallt!!

I eftermiddag blir det vårshow på Smedbergsskolan, ska bli kul att komma in dit igen, det var ju inte igår jag satt där i aulan direkt.

Haha jag har tv igen!!!!!!!!

P.s Inge har skött handlingen dåligt här hemma, någon som har bra tips på hur man kokar soppa på en spik??

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela