Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

80 års kalas på programmet

Publicerad 2010-03-31 20:47:14 i Allmänt,

Idag har jag varit på kalas och gosse vilken härlig buffé det fanns. Bricka från konsum med frukt, skinka och annat smarrigt i kombination med Maits härliga potatissallad. Det lade sig som bomull runt den redan stinna lekamen jag har!

Är det någon mer som har lagt märke till hur ljust det är på kvällarna?? I och för sig så regnade det idag men ändå var det skapligt ljust i 20-tiden, I LIKE IT!!!!!!!

Något nygammalt som är på G är tydligen tv programmet

med Gunde som en av prorgamledarna, en favorit i repris med andra ord... kan inte annat än att floppa är min kvalificerade gissning sorry! Det här med uppföljare slår sällan ut på ett positivt sätt, folk vill ha nytt och fräscht inte gammalt och förlegat.

Appropå nytt och fräscht, i morgon ska jag sitta som hårmodell!! Åsa ska klippa mig och ev. också färga håret vilket behövs, jag har hittat flera grå/vit/silvriga hårstrån!!!!! *åldersskräcken gör sig påmind*

Nu blir det sista delen i CSI triologin, så tack och god natt!!



p.s vädergudarna måste vara tokiga, de har visst ändrat sig angående påskvädret enl. säker källa...........

Nu kommer VÅREN

Publicerad 2010-03-30 18:57:15 i Allmänt,

Enl. väderprognoser så kommer våren!! Med påsk ska det bli både Se hela bilden








OCH

    

SING HALLELULJA!!!!!!!!!           

Även liiiite regn men det stod lite så vi tar det med en nypa salt va?? Egentligen slutade jag läsa efter SOL, SOL, SOL så det där lilla duggregnet har jag redan ignorerat.

                                                  
Tänk Er: snöfritt, varmt, asfalt, sol, varmt (jag har sagt det va).............

* * * * * * * * * * 

Har NI alla planer för påsk än eller? Själv tycker jag inte att påsk är så speciellt men jag gillar långledigheten, särskilt nu när min vänstra höft inte är till sin fördel..........
Jag har dock laddat med ägg, påskmust och av någon anledning grädde (vet inte vad jag skulle med den till). Viktor fyller år på fredag så då är väl planen: kalas! Lillgrabben väntar nog på paket!!  För övrigt blir det väl att äta kokta ägg, dricka påskmust och vispa grädde resten av helgen!!



Helgkoma

Publicerad 2010-03-29 18:00:04 i Allmänt,

Det finns ett begrepp som heter Paltkoma, idag har jag kommit på begreppet helgkoma! Inte för att jag drabbats av dem men ordet poppade upp i min skalle tidigt i morse.

Som bekant är det ju sommartid nu och det var väldigt jobbigt att somna igår kväll vilket är en liten bidragande orsak till begreppet...

För övrigt löper livet och graviditeten på som vanligt, har skrytit över att jag inte har några som helst krämpor vilket jag egentligen inte har heller, MEN........... I morse när jag klev ur sängen låste sig min höft!!! Något som inte alls beror på graviditeten utan på att jag sovit i en icke önskvärd ställning! Jag gör såna dumma saker ibland utan att jag vet om det, känner av höften ungefär 2-3 gånger per år. Den låser sig ömsom så hugger det av smärta och jag blir paralyserad, låter inte så gött va?? Så kommer det att vara ett tag nu tills det helt enkelt går över, så det är bara att gilla läget och bita ihop!! Det finns ju dom som har det MYCKET värre så härmed är det färdiggnällt från min sida (för idag).

Idag är babyfostret 23 veckor gammalt, sparkar utav bara den idag! Vill väl att jag ska äta lite choklad eller annat onyttigt ;) Fostret är nästan 30 cm långt från hjässa till häl, tänk er: en hel linjallängd! Inte undra på att jeansen börjar bli lite tighta...

Supersöndag

Publicerad 2010-03-28 22:01:36 i Allmänt,

Morgonen började 06:16, fast i sommartid sett så var hon ju hela 07:16... tack Tina för det!!

När hela konkarongen kommit upp (5 pers, Roine, Ann, Jossan, Rasmus och Vickevire) så blev det en frulle och sedan bar det iväg till Mora för lite seriös shopping och spaning för framtida shopping. Vi började på ICA Maxi för lite tråkiga matinköp, vidare till Ö&B, Dollarstor, McDonalds och Leklust. Grabbarna köpte varsin skoter, Jossan Foppatofflor och en papperskorg!?!, jag köpte mat och Roine hamburgare =) Okejdå vi köpte alla hamburgare......

Sen har det ramlta på hela dagen.... nu är det tack och godnatt.

p.s Jossan is still here.............

KRASCHLANDNING

Publicerad 2010-03-27 16:24:51 i Allmänt,

Strax innan Blåkulla............. Nådde inte riktigt fram med andra ord.


En häxa mindre till blåkulla skulle jag tippa på!

Appropå tippa; vi har lämnat in ungefär 15 rader med Lotto + 3 olika Jokernummer, så ikväll blir det nog 210 miljoner kronor till oss!! Någon som vill köpa in sig på en rad???? =) hehe.

Kärleksmums, Järn, Kärring & Häng

Publicerad 2010-03-27 10:51:42 i Allmänt,

Roine stod på rätt plats i morse; Vid köksbänken. Det är ju precis där han bör befinna sig en lördagsmorgon anser jag, ståendes framför en bytta med kärleksmumssmet!! Superglad över uppdraget! Endast iförd flanellskjorta och gröna trasiga långfillingar!!


Att han på de flesta bilder stog och visade mig sitt långfinger är en helt annan historia!! =) *gulleplutten*

P.g.a lite järnbrist så måste jag ta kapslar med järntillskott varje dag och det i samband med C-vitamin! Snacka om lyx!!! Jag pressar 1-2 apelsiner varje morgon och får avnjuta en härlig juice i samband med frukosten, kan det blir mycket bättre och godare??

Visst ser det smarrigt ut??? Mmmmm. Järntabletten ska inte tas i samband med mjölk för då har det ingen effekt, men vem fn vill ha mjölk om man hellre får dricka färskpressad apelsinjuice?? *Inte jag iallafall!!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

  *Idag kommer det förstärkning i påskkärringstillverkningsmomentet. Det är Jossan som har grymt tråkigt hemma med mamma & pappa tydligen, så hon vill gärna vara med och utforma Moravägens häfigaste blåkullaresenär!! JOssan har ett par kängor att bidra med och ev. också ett par strumpbyxor!! Det lönar sig att blogga om vissa saker; både förstärkning OCH kläder!! YEAY!!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Tidigare i veckan hade jag ett inlägg om häng!! Det hänget jag visade från cykelbuden då var ingenting mot igår!! Kolla bara hur det har blivit:
 
Men det var igår eftermiddag det, senare på kvällen var det borta för då hade snön MED HJÄLP hamnat på backen!!

Påskkärringsmakeri

Publicerad 2010-03-26 18:34:23 i Allmänt,

Så är halva jobbet snart gjort, ang. påskkärringstillverkningen. Det blir en sån där som kraschat in i ett träd, ska snart synas nere vid Moravägen!! Beräknas bli klar någon gång i morgon!! Det var ju precis min humor och jag har benen och armarna klara, ska fixa strumpbyxor, ett par skor, en kvast och en kape och sen få till det i sin helhet!! Bild kommer givetvis att publiseras så snart det är klart!!!

Just nu har jag, Viktor och Roine spelat lite poker och Viktor var den stora vinnaren!! (åtmindstonde tror han det), innan hemfärd blir det ett besök på Karamellfolket (moster och farbror skämmer inte alls bort de små gossarna, oh nej).

Har fått hem två kartonger med babykläder från Tinas förråd, hon försökte skicka med mig allt från storlek 56 till 140 tror jag!!

Viktor undrar om det går att busa med babyn direkt när han/hon kommer ut och om det går att dra den i håret. Jag googlade på bilder på nyfödda babys och så här tror Viktor att babyn kommer att se ut!!



och så här tror jag babyn kommer att se ut när Viktor lär honom släppa blötfisar........

HÄLJ!!!!!!!!

Publicerad 2010-03-26 07:25:39 i Allmänt,

Idag är det FREDAG igen!! Jag älskar fredagar, fortfarande får man jobba och ändå så väntar två lediga dagar (som jag inte har några planer för). Ev. har jag tänkt göra en påskkärring i fullformat, vi får se hur långt engagemanget håller i sig, men ambitionen finns just nu!!

Ungefär som en av de här, fast som ska sitta på kvast......... upphängd på min altan!


Låter lite knepigt men det kan gå om viljan finns. Någon som har tråkigt i helgen och som är uppfinningsrik?? Kom hit så "umgås" vi lite bland kuddar, stoppning och kvastar!! Hahahahahah

Om jag vill ta till en djärvare variant med en varning kan jag alltid "snickra" ihop den här varianten, den var ju coolare än de där kärringarna ovanför!!


På rymmen

Publicerad 2010-03-25 20:16:03 i Allmänt,

När jag var 6 år var jag och Åsa B på kalas på Söderåsen. Någon av våra mammor skulle hämta oss en viss tid, först sa vi en tid men det tyckte vi var för tidigt eller nått så efter sträng förhandling oss emellan så skulle vi få bli hämtad en timme efter först utsatt tid. Att vi ändrat tiden glömde vi tydligen bort & när den första tiden var slagen så stod vi troget ute på parkeringen och väntade, ingen kom så klart. Då traskade två sexåringar iväg längst vägen, hela vägen ner på byn.... Min morbror och hans fru upptäckte oss vid fd. BP och var vänliga nog att plocka upp oss... Gosse om vi fick skäll??
Veckan efter gjorde jag en egen tecknad serie på förskolan, den hette: PÅ RYMMEN.

Idag var det andra varelser som var på rymmen, inte bara en gång utan två!! Så här såg de skyldiga ut:

Inte Berta som är den ljusbruna längst fram, men de andra tre är TOTALT skyldiga. De är nog inne i brunsttider och ville "kliva på" hästarna tydligen! Hade kunnat bli en ny djursort om några månader! =)

Viktor ringde till oss på både mobilen och hemtelefonen SAMTIDIGT för att tala om att "Kossorna är lös" och sen blev det plattan i mattan!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Övrigt som kan vara kul för er att veta om min dag:
* Jag har hört den blötaste fisen någonsin (det var inte jag)!

* Jag har gjort en god gärning

* Vi har ätit våfflor så här på VÅFFELDAGEN

* Jag har snart bäddat rent i sängen, har redan dammsugit både uppe och nere (stolt)

* Inväntar veckans avsnitt av Criminal Minds

* Jag är supertrött på Salem El Fakirs (eller vad f.n han heter) nya låt som de spelar konstant på Mix Megapol, (varje gång jag åker någonstans i bilen kör de den låten, eller prickar de in mina restider för att reta mig)??

Middag på Selins

Publicerad 2010-03-24 19:01:37 i Allmänt,

Idag har några från jobbet avtackat en tjej som ska ha tjänstledigt ett år, det blev en Filé Oscar på Selins med en kall och jättegod Trocadero till!! Maten var suveränt god idag också, kan varmt rekomenderas. Roine beställde en kebabrulle för hemleverans så den sitter han och smaskar på i skrivande stund.

Vad tycker ni om vårvintervädret ute då? Plaskigt värre anser jag.

Idag har sotaren och inspektörer varit hit och kollat pannan/vedspisen och skorstenen och håll i Er: det blev UTAN ANMÄRKNING!! Lyckan har vänt för Herr och Fru Bergström =)

I morgon är det torsdag vilket betyder: snart helg igen!! Vad händer till helgen då undrar jag?? Inga planer, som vanligt, jag måste leva världens tråkigaste liv!
Jag tror jag sätter upp lite planer nu:

- Fredag: Simma
- Lördag: Hemmaspadag, kanske påskpynta liiiiiiiite, ytterst lite i så fall!!
- Söndag: Städa???
*Det lät väl kul va???

Snabbkollade Vansbrobladet:
Fredag 26/3: Stefan och Kent plånkar och stånkar på Dido, konsert Dalasinfoniettan,
Lördag 27/3: Utförsäljning av Pizza och Paj på Felix, Våffeldag i Hunflen, ms Röj på Hotällä.
Söndag 28/3: Farsan på bio, Dans i Nås till Kjell Thiger.

* Snabb personlig analys utifrån utbudet, det blir en lugn helg med påskpynt och lite nagelmålning, thats it!!
        

Snödag

Publicerad 2010-03-23 20:13:44 i Allmänt,

Idag såg jag en bil i diket i en by en bit från Vanå, jag var snabb upp med kameran och tänkte....... ja ni vet vad jag tänkte!! Sen när jag var tillbaka hem så stod bilen kvar och det visade sig att jag kände igen människan som hamnat där och jag stannade och erbjöd min hjälp vilket denne person verkade bli uppriktigt glad för! Tänk vad lite det behövs för att göra någon glad, lite medmänsklighet!! Nu tänker jag inte längre den där tanken och ni kommer alltså inte få se en bild av dikeskörningen!! (det var en ful tanke, jag vet).

Det var iallafall jättesvårt att se någonting, snöblindheten var ett faktum innan snöplogen hade åkt och det hade med andra ord kunnat varit jag som hamnat utanför väggrenen och rätt ut i periferin!!

Det blev Selinslunch med Åsa och det var trevligt, länge sedan vi gjorde det!! Jag beställde en kebabrulle eftersom jag anser att jag äter nog med Falukorv hemma och strömming ska jag helst inte äta i mitt tillstånd och efter en halvrulle var jag proppmätt!! De är riktigt gigantiska!!! Snåltarmen sa mig att linda in kvarvarande del av rullen och slänga den i handväskan men förståndet sa mig att låta bli; jag gjorde det sistnämnda =) Hade dock varit kul att se Åsas min om jag hade gjort det första alternativet!!

 +  = INTE SANT!! (Denna gång).

Ikväll har jag hälsat på Tina, klämt ett wienerbröd/påskmust, veckohandlat (för andra veckan i rad) och sen blev det Biggest loser samtidigt som jag drog en chokladkaka innan första reklampausen börjat... Det programmet har inte längre en positiv effekt på mig!! Vågen tickar ju uppåt hur jag gör just nu så det får vara som det är.Junior kickar på för fullt förresten, det är ju grymt.......... vilken känsla!! Det finns ett liv där inne i magen?? Svårt att förstå men när han/hon sparkar så går det ju att förstå lite iallafall!! Det är som på Wii och nya Super Mario Bros, när figurerna fastnar i en bubbla och säger: "let me out of here"



Det var allt för ikväll gott folk!!

Deklarationen avklarad!!

Publicerad 2010-03-22 20:32:13 i Allmänt,

Idag kl. 17.00 har jag kvitterat min INKOMSTDEKLARATION!! Jag tror jag var först i hela världen, eller Sverige iallafall!! Jag är en siffernörd av största rang och det är jag ganska stolt över!!

Viktor frågade mig härom dagen vad jag var bra på då svarade jag att jag är en riktig datanörd... någon kvart senare blev han arg på mig och så sa han det fulaste han kunde komma på: -Din jävla........... datanörd!! Jag skrattade gott åt det och hans ilska rann av honom ganska snabbt. Tänk så det kan bli!



Häng

Publicerad 2010-03-22 20:19:03 i Allmänt,

Det finns ju olika sorters häng... Ronny och Ragge gav ju oss en bild av en sorts häng;

Gällivarehäng har vi ju hört talas om långt före Ronny och Ragge men de dammade liksom av det begreppet ganska rejält!! =)

GäddHÄNG är ju ett annat känt begrepp...

något den här bruttan inte har något av, jag har ju mer men det tänker jag inte visa här.......


Då jag googlar på häng på google.se får jag fram lite olika bilder bl.a. de här!!
     

Men det häng jag hade tänkt belysa idag är vårat takhäng på cykelboden.

Visst är det ett riktigt häng (snälla ni ignorera diskmaskinen och spisen under hänget). Tänk att snön och isen är så stark att de håller i snön fast det hänger så långt. Jag undrar om det kommer att ta i backen innan det töar bort eller om det ska släppa??

I eftermiddag har jag hängt med Roine som är lite uttråkad. När skymningen kom gick vi ett varv runt Dala. Ett tips till Er alla är att inte ta på er makens strumpor i storlek 47 när ni själva har 39 då ni ska ut och gå motionspromenix!! De hamnar i hålfoten om ni har någon och har ni inte det kanske de ligger framme i tåändan av skorna, I know!!


Snöyra

Publicerad 2010-03-21 20:06:06 i Allmänt,

Idag har Roine skottat snö, inte bara en gång utan två, stackarn. Själv har jag hållit mig inomhus i värmen förutom en liten promenix runt Dala!

Svärföräldrarna blev hitbjudna på middag (gårdagens middagsrester) och jag tror de var mätta och belåtna när de for hem.

Igår hade vi först lite pulkåkning och korvgrillning hemma hos mamma i Hulån, då var det lerigt, blött och slaskigt (det var då det) och Angelas hund Othilia var ganska snygg i mustachen se själva:

Jag tror hon hittade något smarrigt något decemeter ner i marken och hon såg ut att ha jätteroligt!!

Roine tyckte det var lite jobbigt i solvärmen/ljuset, något jag tror han dock saknar idag då snön låg drivhög på gården....


Så här läcker blev dukningen inför kvällens middag, med bästa porslinsservicen!


Maten var klar i tid, det blev köttfärs/bacon/potatisgratäng och till barnen samma fast med makaroner istället.



* Nu är det Wipeout som jag tänkte se på, Herngrens kommentarer är ju så härliga!!


23,33

Publicerad 2010-03-20 23:34:48 i Allmänt,

Så mycket är klockan just nu: 23:33 och jag är uppe än, men nu ska det inte stå på innan jag slår pannan i kudden!! Fredrik, Lottie, Micke, Sanna, Jossan, Robert, Rasmus och Viktor har varit här och vi har haft middag och pokerkväll! Till en början vann jag en gång men på slutet artade det sig och jag gick plus med säkert 20-30 kronor fast det såg riktigt mörkt ut den första timmen.

Nu är hon 23:34, good night sweat hearts......... good night!

Sugen på en öl???

Publicerad 2010-03-20 09:21:39 i Allmänt,

- Är du riktigt säker???
Ja, NI som har tänkt er att ta en bira eller mer i dag eller ikväll, se denna lilla snutt först och överväg sedan hur många ni ska dricka..... ;)


Ha en trevlig lördag, själv dricker jag apelsinjuice!!

Fredagssimtur blev inställd p.g.a tidsbrist

Publicerad 2010-03-19 19:42:04 i Allmänt,

Igår fick jag blodad tand efter vattengympan, var helt inställd på en liten simtur ikväll kl. 18.30 när det är barnförbud i bassängen... MEN jag kom hem kl. 18.00 och då var pojkarna här, Viktor och jag rök ihop om det där, ni vet vad.... och sen var klockan too much, så jag slapp.

Nu har Robert hämtat de små liven och nu är vi mol allena igen, Roine framför tvn och någon tråkig Discoverykanal och jag här framför dumburken DATORN!! Har vi inte ett intressant och innehållsrikt liv så säg??

Idag är iallafall snön borta från uthuset, så jag gissade fel på ungefär ett dygn!

Flera härliga fakta:
NYA KORKMATTAN ÄR INLAGD IDAG, det blev precis som jag ville ha det eftersom den underbare mattläggaren lyckades hitta mattan på 4 metersrulle, TOPPEN!!

SOCKLARNA ÄR SÅ GOTT SOM PÅ PLATS

SPISFLÄKTEN ÄR MONTERAD nu fattas bara elen till fläkt, ovan diskho, utebelysningsströmbrytare och lamputtag ovanför köksfönstret och det ska ske nästa vecka sen är allt klart!!! Phu vilken renoveringsresa.

TAKLISTEN ÄR PÅ PLATS, som nu ska målas men det är ju en baggis!!

Nä ikväll får det bli Solsidan och bingen tror jag (i vanlig ordning).

* Det här kunde lika gärna ha varit Roine och jag....

Lillgrabb på besök

Publicerad 2010-03-18 17:30:36 i Allmänt,

När jag kom hem från jobbet idag höll Roine och Viktor på att skapa egengjorda facklor inne i vedboden (Roine var inte rädd om fingrarna)


Sen ville Viktor spela kort, så det blev Finns i sjön. Viktor var precis som sin far i kortspel säger Roine: en riktig fuskare!! Men med detta tog han även hem segern!!


Det är inte lätt att vara 5, snart 6 år och hålla i cirka 10 kort och dessutom veta vilka siffror eller figurer det är på dom!! Så ibland fick Viktor lov att be om time out och lägga korten på bordet och då fick vi andra se bort eller göra annat................ Roine lusläste reklamen!!


Koncentrationen var på MAX och båda grabbarn ville jättegärna VINNA!!



Nu ska jag packa väskan och susa iväg på vattengymping inom en timme.

Kom ihåg att det drar ihop sig mot påsk: Hasta la kvista!!





Ett viktigt datum!!

Publicerad 2010-03-18 07:29:59 i Allmänt,

Kommande datum att ha lite koll på är den 23:e mars. Vad händer då den 23:e mars tänker vissa av er....
Det är den dagen det enl. skatteverket.se går att gå in på skatteverket.se och se sin inkomstdeklaration om man har e-legitimation!! (Jag vet av erfarenhet att det brukar gå att komma in någon dag tidigare)   ;)

Det är ju faktiskt en av mina höjdpunkter på året och jag brukar gå och vänta ungefär en månad i förväg....... Detta för att jag uppenbarligen tror mig få någon krona tillbaka, om jag tror att jag får restskatt så kanske jag inte var lika ivrig.... Men iår har jag rotavdrag att vänta sen vi satte in fönstren så jag VET att det finns ett litet sparkapital hos staten som bara ligger och förräntar sig!




*    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *    *

Idag är dagen då DET kommer att ske............. ja alltså dagen då snön från uthusets tak kommer att falla till marken!! Någon som törs satsa emot???




Bilden är tagen den 18/3 kl. 07.25
* Uppdatering sker efter kl. 16.00 då jag kommit hem från jobbet få se om jag har rätt eller fel!!

16:10 såg taket ut så här............... det är på gång!! Men jag hade fel, det var ovant!! =) 

Myspys i Greensuffer

Publicerad 2010-03-17 20:27:32 i Allmänt,

Ikväll hade jag, Elin, Anki och Jossan myskväll hemma hos Anki och Elin med "flötmat" UNO, bloggtillverkning och skönsång!!

Det här med kortspelet UNO, jag säger bara det.... om någon av mina medspelare hade varit pokerhajar i Las Vegas så hade de varit både luspanka och skjutna innan första given var delad!! Koncentrationen var i bott och det smittade så småningom av sig även på mig. Jag kom iallafall nästan sist och Jossan som var nybörjare vann!


Elin skaffade sin egen blogg och fastän hon bara är 8 år så är hon en riktig baddare på att skriva och använda datorn. Hon kommer att fixa bloggandet fint trots sin ringa ålder. Inte nog med det så skriver hon sina egna sånger också, vi fick höra två av dem varav den ena bestod av tre rader så den var kort och bra!! =)

Jossan och Roine var ute och åkte 4-hjuling i skoterspåren idag och som vanligt så gick den jäveln sönder. Grannen fick göra en akututryckning med skotern och kunde på något vis frakta hem de båda och så småningom även 4-hjulingsliket.......... Med andra ord är det dags för den att åka in på långvården, igen!!


Nästa gång får vi nog köpa en sån här istället:

eller nä........... den blir nog ännu svårare att skotta snö med!! Det blir till att kosta på och laga skrothögen än en gång.

Ärlighet varar längst......

Publicerad 2010-03-16 16:52:17 i Allmänt,

Idag råkade jag hamna på Solgärdet mitt i lunchtid varför jag tog med min lilla nyttiga matlåda dit. Då var det en av tjejerna där som satt mittemot mig som helt plöstligt sa: ursäkta att jag säger det, men det där såg verligen inte gott ut!!

Vad hade jag i lådan då tror ni??

Rätt svar: Tonfiskgratäng gjord på tonfisk, champinjoner, dill, mellangrädde, lök, ris och lite ost till gratinering och som grädde på moset hade jag torr finhackad vitkål!! Tyckte det var rätt trist rätt jag också men NYTTIGT!! Ni kan väl tänka er vilken grå röra jag hade i min fina gröna matlåda.... Finns med i viktväktarnas familjekokbok på sidan 88 om någon blev allvarligt sugen på att göra den!!

Men som kompensation till denna nyttiga lunch så bakar jag nu rulltårta med smörkräm och små minipajer av mördeg med fyllning av bär och med ett frastäcke av margarin/havregryn och strösocker, hehe.



Fikasugen?? Ja, då vet du vart det finns nybakat fikabröd!! =)

Åldersnojja....

Publicerad 2010-03-15 20:32:01 i Allmänt,

Ja så var måndagens arbete avklarat, både på jobbet och hemma! Den här dagen bara "sprang" iväg den också. Efter jobbet har jag varit på Håkanssons med en taxikollega från ifjol som var på genomresa på väg till jobb i Sälen, jag ska erkänna att jag är lite smått avis för det var ju ganska kul att köra där uppe..... men att få vara hemma överväger så min lilla avis-het försvann ganska snabbt!! Förresten är det rätt deprimerande att se att de man skjutsar på är födda på sent 1980-tal eller första halvan av 1990-talet........... jag kände mig helt plötsligt gammal där uppe i fjol, insåg att jag inte var 18 eller 23 längre!

Ja ni, det här med åldersnoja tror jag kommer och går under ens liv, men det var ifjol i Sälen jag insåg på allvar att min ungdom aldrig kommer åter på gott och ont. Det är faktiskt rätt okej att vara 35 och inte längre leva på 20 kronor de sista två veckorna i månaden, ha tre vikariat samtidigt, bo i en heltaskig lägenhet med galna grannar, behöva gå på fest varje fredag och lördag, ha en bil som hördes på ½ mils avstånd som var cerise och svart samt ständigt fundera på vad jag ska bli när jag blir stor!!

För nu har jag kommit till viss insikt: Nu vet jag vad jag blev när jag blev stor (större), jag kan sköta min ekonomi, jag har ett hus med ett renoverat kök (snart klart), går på fest när jag vill, kan och orkar och kan ha roligt utan sprit, har en bil som är helt okej (och en som låter som en skördetröska p.g.a trasig fjädring) och ingen av bilarna är längre handrollade av mig utan har sin orginallack!!! Det ni!!!

Hörde appropå det en reklamsnutt på radion som löd: Vem vill bli pensionär......... (var nog reklam för något pensionssparande), ganska fyndigt tycker jag!!




8 saker jag vill göra innan jag dör:
1. Köra motorcykel
2. Ha varit i Thailand på semester 2-3 veckor i sträck
3. Se terrakotta armén/kinesiska muren
4. Flyga luftballong, trots en enorm höjdskräck
5. Skriva en bok
6. Studera kama sutra och praktisera det jag lärt mig........... nej då bara skojar varför punkten ogiltigförklaras!!!
6. Kasta en pil på en karta och resa till det resmål där pilen träffar
7. Besöka mina släktingar i Amerika, passa på att skjutsa morsan förbi Graceland
8. Uppfinna någonting

Ja nu fick jag att göra, undrar vart jag ska börja någonstans?? Bara att beta av antar jag =) Fler tips på saker att göra kan skrivas in under kommentarer!

Zai Jian som de säger i Kina 


Ett skratt förlänger leendet, tur jag har öron.......

Publicerad 2010-03-14 20:00:43 i Allmänt,

annars skulle jag ha flinat runt flera varv idag.

Har haft besök idag: mamma, Ailie och Amanda, sen kom Jossan och vi gjorde tacopaj......... då kom Robert, Rasmus och Viktor varav de två sistnämnda blev kvar. Sen kom Lottie och skulle hämta Jossan och slutligen Tina som skulle hämta grabbarna! Det roligaste på hela dagen kan jag tyvärr inte skriva om för det skulle genera någon enormt men jäklars vad jag har skrattat!!

Nu ikväll har jag sett på någon variant av förlossningskliniken med specialfall, och nu börjar jag bli rätt garvad!! Ska bli rätt fränt faktiskt, eller nä inte direkt, de får gärna söva ner mig och väcka mig när det är klart =)

För övrigt så gillar jag verkligen mitt nya kök!! Ett par härliga stolsdynor och lite pyssel så är det i mina ögon perfekt!! Det har ju också lockat hit en del besökare vilket har varit kul!! Alla fick plats runt bordet i eftermiddags, vilket inte varit vanligt i den här gården.

I morgon är det åter till jobbet, få se vad som har hänt när jag varit borta sååå länge (2 dagar). Skulle tro att det är ungefär som när jag gick hem i onsdags!!

Till veckan har jag som vanligt inga direkta planer, jag ska försöka att gå till badhuset och simma två gånger, ta promenader de andra dagarna och äta balanserat och regelbundet. Det har jag gjort i helgen också; regelbundet som i mest hela tiden.......

Tur det är slut på helg och festätande, nu blir det att återgå till vardag med frukost, fika, lunch, fika & middag.
Tack för mej: hej!

Överraskning

Publicerad 2010-03-14 11:05:42 i Allmänt,

Tänk igår kväll kröp jag ner i min egen säng och i morse när jag vaknade, vaknade jag här:

Jag kan knappt tro det är sant!!! Det var värt att ta en härlig promenad i solskenet och gruset knastrade under mina skor!! Det luktar vår och livet är ju så härligt!!

Okej, det var väl inte riktigt sant det där, men allt utom bilden var faktiskt sanning. Jag och Roine gick runt Saltvik/Dala här på förmiddagen i det strålande solsken. Det låter ju riktigt romantiskt och mysigt, men om jag ska vara riktigt ärlig så glömde jag solbrillorna hemma och fick en gnistrande huvudvärk så hela upplevelsen var dock inte i rosaskimrande anda.

Nu sitter vi inne igen............... få se vad som händer resten av dagen! Inga planer är uppgjorda: VAD SOM HELST KAN HÄNDA!! Det jag ska göra är att förbereda dagens lunch, göra en matsedel för nästkommande vecka och den här gången (isåfall första gången i mitt liv) följa den!!!

Idag blir det älgbiff, gräddsås och potatis, d.v.s rester från igår! Ingen gelé men det ska jag skriva upp på handlingsnotan tills i eftermiddag för det går det ju inte att leva utan.



Melodifestivalens resultatlista...

Publicerad 2010-03-13 22:00:03 i Allmänt,

Klockan 21:42, så här efter expertjuryn har gett sina poäng så måste jag tyvärr säga att mina tips var rätt kassa.... Det enda jag har haft rätt på var nog Pernilla på sista plats och Peter Jöback på 8:e, men det är ju bara än så länge, än kan mycket hända!!

Klockan 22:00
Slutliga listan blev så här och jag har tänkt stryka under de låtar jag gissade på rätt plats (hoppas nu kl. 21:47 att jag får något rätt iallafall).

1. Anna Bergendahl
2. Salem el Fakir
3. Eric Saade
4. Darin
5. Timotej
6. Andreas Johnsson
7. Ola
8.Jessica Andersson
9. Peter Jöback
10. Pernilla Wahlgren

Ja det blev bara Jumboplatsen som jag prickade in.... jag är ingen att lita på vid bud på oddset med andra ord!! Hejja Anna!!!

Babykläder över hela övervåningen

Publicerad 2010-03-13 21:23:05 i Allmänt,

Idag har jag rensat mammas förråd på babykläder! Eller våra gamla kläder: mina gamla, Tinas gamla och Ailies gamla d.v.s kläderna är allt från 35-15 år gammalt och urcoola. Jag har insett att frottékläder har varit väldigt inne en gång i tiden. Jag har också förstått att jag inte behöver köpa något de första månaderna i klädväg!! Eller filtar, eller knappt något!

Tvättmaskinen har gått varm idag och nu hänger kläderna på tork på övre plan, typ ÖVERALLT!! I morgon ska jag försöka bana rum åt allt i de befintliga garderoberna, hur i himmelns namn det nu ska gå till....

Solig lördag med final i antågande

Publicerad 2010-03-13 09:37:39 i Allmänt,

Det verkar bli en fin dag även idag, och jag är ledig två hela dagar till!!
Dagens planer består av att:
tvätta, ta reda på tvätt, åka på kalas till Ch som fyller år i morgon, kolla på mina gamla babyprylar hemma hos mamma och Ch, ta en lovely promenix, ev. se på melodifestivalens final ikväll (har inte riktigt bestämt mig för om jag ska se på det eller inte, för jag tycker att det är ren kommersionell smörja nu mer, fast ändå vill jag se vem som vinner det = jag vara kluven).

Vilka deltar då i kvällens final och vad tror jag om hur det kommer att gå för de 10 finalisterna??

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Här har ni mitt tips på hur  låtarna placeras från sämst till bäst:

10. Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Tyvärr, Pernilla har varit med länge nu och är inte så poppis hos de som sitter vid telefonerna och röstar. Låten är på svenska vilket jag ger plus men den är lite för mycket 1980-tal för att gå hem.

9. Timotej - Kom
Det ser larvigt ut när fyra unga tjejer står och låtsasspelar (??!!?) på olika intrument... De kommer strax före Pernilla i placering. Visst är det en trallvänlig sommarmelodi men tyvärr.

8. Peter Jöback - Hollow
Zzzzzzzzzzzzz, här behövs inga sömntabletter... 

7. Jessica Andersson - I did it for love
Kvällens Ballad; kan nog komma att halka ner många placeringar av poppande smågrabbar med snygga frisyrer.

6. Darin - You´re out of my life
Pojken som började sin karriär med stor tandställning i IDOL, har nu snygga tänder och fjunig överläpp. Låten är ostadig och tråkig tycker jag.

5. Andreas Johnsson - We can work it out
Svängig men sävlig melodi, som är en typisk Andreas Johnsson låt...

4. Anna Bergendahl - This is my life
Jag gillar Annas röst med darr och tror att hon kommer att gå hem hos tittarna ikväll.

3. Salem Al Fakir - Keep on walking
Hatade låten första gången jag hörde den, men den tar sig med tiden.

2. Ola - Unstoppable
Ännu en flickidol, placerar sig dock under Eric Saade som jag tror har övertaget, det blir silverplacering ikväll!!

1. Eric Saade - Manboy

Eric verkar oerhört poppis bland tjejer, kan nog luta åt en seger ikväll. Låten är trallvänlig och lätt att komma ihåg.


Det vore kul om jag hade fel och att vi får se en tjej i Oslo!!!

Nix pix nu väntar tvätten och solen!!


Fredagkväll

Publicerad 2010-03-12 22:33:00 i Allmänt,

Ja så var det riktigt mysigt att komma hem till ett nystädat och nyrenoverat kök med nytt köksbord!! Åh, vilken känsla!!! Gött sö.

Ikväll har jag varit sällskapsdam åt Monica som klippt sig, jag har gett henne ett nytt namn: Lejoninnan! Helsike vilken MAN, (man som i hårman inte man som i karl)! Bilden nedan visar resterna av hennes gigantiska peruk...... Tur frisören inte hade katt för det har blivit en riktig hårboll för missen att hosta upp i natt!


Ja det var faktiskt mer i verkligheten än vad som syns på bilden, tro det eller ej och JA, hon har fortfarande hår kvar på huvudet... Det fanns att ta av så att säga!!

Nu har jag sett på Solsidan och klämt två härliga thekakor så nu är jag jättenöjd och klar för bingen, god natt mina kära läsare!!!

KÖKET!!! Me = HAPPY

Publicerad 2010-03-12 16:39:36 i Allmänt,

Nu äntligen kan vi säga (lite inofficiellt) att köket är så gott som klart!!

Här kommer bilder på det färdiga resultatet!!!

















 

Köksbestyr!!!

Publicerad 2010-03-12 09:37:24 i Allmänt,

Idag är Robert här och ska fixa upp fläkten, en hylla till micron, ett handtag och en hållare till nya diskstället. Roine & Fredrik ska precis åka till Mora och köpa det nya köksbordet, det STORA med 8 stolar!! Sen kan vi nästan ha invigningsfest av köket, det som kvarstår då är ny korkmatta och fog till kaklet samt att socklarna ska på plats!! Det känns som nemas problemas............

Viktor är också här just nu, han och jag har spelat Nintendo Wii och han har lärt sig att "samarspeta" som han säger (det vill säga: SAMARBETA). Då vi spelar två stycken kan inte den ena springa iväg ifrån den andre, för då dör den som blir efter: därför säger vi alltid till den snabbe lille 6 åringen att vi måste samarbeta!!!

It´s kicking around.......

Publicerad 2010-03-11 17:06:00 i Allmänt,

Nog var det liv i magen allt, sparkade rätt på urinblåsan........ och jorå det kändes!! Lite svårt att se men barnmorskan påstod att så vitt hon kunde se så såg det bra ut! Det var ett livligt litet barn som inte kunde hålla sig still så pass att vi fick en skaplig bild utan det blev två halvsuddiga!! Jag kan ju inte hålla mig utan lägger in den ena här på bloggen så att ni får se underverket. Barnmorskan sa: ja det var inte lätt det här, ni får ta en bättre bild när babyn kommit ut och så får det bli.

På bilden ser ni huvudet till vänster, ryggraden, ändan och så har junior benen/knät under sig.


Personligen kan jag knappt förstå hur de kan se urinblåsa, hjärtklaffar och lårben mm men hon såg både det ena och det andra så vi får väl tro på det hon sa!!

Den stora överraskningen var att barnmorskan i Vansbro beräknat datumet lite fel. Det nya aktuella datumet för beräknad förlossning är nu: 25 juli!! Alltså en vecka tidigare än vad som varit den preliminära beräkningen!! Så nu måste jag ändra i den här babykalkylatorn högst upp till höger, så den blir aktuell!! Yeay!!


* * * * * * * * * *

Efter lasarettsbesöket blev det en liten shoppingrunda. Vi skulle se på barnvagnar och det gjorde vi vid Möbelrondellen......... Sedan är det en liten pojke som fyller 6 år snart som vi också spanade lite på present åt, Roine höll sig glatt vid bil/lastbils/traktorsavdelningen.

Vi ringde Viktor och frågade vad han önskar sig, men det blev mest en massa svammel och Roine var lika frågande som innan telefonsamtalet. Travhäst hörde han, öh en riktig eller??? I såfall var vi på fel affär...
Han har visat sig vara en riktig liten datahacker så kanske har han köpt en travhäst via internet???

Han är så liten att han knappt syns över skärmen, hahahaha.


 
Barnvagnar a la alla modeller fanns det!


Och så är det visst en väldans massa pryttslar som man bara måste ha när man har en liten baby såg vi på affären....




Den här gungan (se bilden nedan) blev Roine helt såld på, så den kan ni vara säker på att se Junior gunga i, i framtiden! Den gick att ställa in på 6 olika gunghastigheter dessutom =)



* * * * * * * * * * * * * *

Men idag blev det inte några inköp av babyprylar utan det vi slog till på var detta!!!!

fast i svart och brunt så det matchar köket, finns för avhämtning redan i morgon....... så Mora: here we come again tomorro!!




Nominera gott folk!!!

Publicerad 2010-03-11 09:40:49 i Allmänt,

tjejplan-gry-510
Tänk så kul det vore om hela planet blir fyllt med Dalkullor!!! Ja nu pratar jag inte om att jag vill följa med (eller det är klart jag vill men jag ska förhoppningsvis inte kunna det). Jag har nominerat några tjejer i ett par års tid nu men de på MixMegapol är så jäkla tråkiga i sitt urval och har inte ens ringt upp de här nominerade donnorna........ men jag är som ni säkert redan vet: ENVIS!! Så jag försöker igen.

Kanske är det jag som lagt in en allt för torr och tråkig nomineringsmotivering????? Öh, måste nog fila på de lite extra i år, krydda till det lite och skriva något vitsigt kanske som de absolut INTE kan låta bli att läsa upp i radio.... undrar vad sjutton jag ska hitta på??????????
 
Ja men passa på att nominera någon tjej du också, sambo, fru, syster, väninna, granne eller nån annan brud! Vem vet kanske just någon av dem faktiskt får följa med på färden; till Vindarnas ö FUERTEVENTURA!!


Det här svaret har jag iallafall fått av MixMegapol på mailen idag:


Hej Ann Bergström

Tack för din nominering till Mix Megapols Tjejplan! Om hon som du valt att nominera vinner en plats på planet så kontaktar vi henne per telefon på det telefonnummer som du har angett i formuläret.

Lycka till önskar Mix Megapol och alla sponsorer till Mix Megapols Tjejplan!


Så alla tjejer som jag känner: HA MOBILEN PÅSLAGEN IFALL...................

Antireklam

Publicerad 2010-03-10 20:10:35 i Allmänt,

Jag tänkte bara varna Er konsumenter från att köpa den här produkten



Den luktar ju helt okej, men effekten då?? Schampoot löddrar väl bra men balsamet............ Totalt VÄRDELÖST!!!!

Dagens tips till Er: Köp en annan sorts schampoo och balsam trots de läckra förpackningarna och färgerna!!

Diverse

Publicerad 2010-03-10 16:54:06 i Allmänt,

Solen skiner och taken håller.......... det är "värme" i luften och lite smått smått känner jag vårkänslor komma in uti min kropp! Min kropp som växer, sakta men säkert och imorgon är det dagen D. Förut har jag aldrig trott att dagen skulle komma och nu när det är så nära blir jag jäkligt nervös! Men nu tar jag ett djupt andetag och tränger bort det och hoppas och tror att allt är bra och att Junior ska sitta där inne och vinka åt oss i morgon eller iallafall suga på tummen


Men nu har ju Roine köpt ett par kamoflagekallingar så nu måste det ju bara gå bra!! =)

Idag känner jag för att hitta på något, jag har så tråkig fantasi och dåligt med ork när jag kommer hem från jobbet. Jag känner dock att det luktar skarp tåbira av mina fossingar så en dusch är ett MÅSTE!! Hehe, det beror på mina hålfotsinlägg, de börjar bli rätt sunkiga efter timtals av boxningsträning, promenader, viss jogging (tro det eller ej........ ja förut inte nu alltså) mm. men det är det VÄRT, det får väl osa lite i det goda syftet!

Igår kväll såg jag på efterlängtade Desperate Housewifes och överraskande nog tyckte jag inte ens att det var roligt, knappt sevärt faktiskt.......... jag som har väntat och längtat på att det ska börja. Greys är fortfarande bra tycker jag så jag har ju onsdagskvällarna att se fram emot.

Nu har jag semester resten av veckan och det känns sååååååååå gött!! 4 hela lediga dagar i sträck!!! Kan knappt beskriva känslan. Men nu: hitta på nått, tvätta fötterna först så jag inte tar död på min omgivning!

Män är från Venus och kvinnor från Mars

Publicerad 2010-03-09 17:51:37 i Allmänt,

eller hur var det nu igen............ Ibland kan man fundera vad de har i huvudet egentligen! Och de tänker säkert lika om oss kvinnor, men det är ju så klart en helt annan sak!

Idag fick Roine sin leverans från Racerback eller vad företaget nu heter, en kamoflagehood åt sig själv och ett par kamoflageblöjbyxor åt lillen/lillan. Om det nu går vägen med lillen/lillan så förstår ni ju alla som känner Roine att det kommer att bli MYCKET grönt och kamoflage och han ska få hållas, men någon kniv och skjutning blir det inte förrän förståndet har växt ut på junior, där sätter jag gränsen!! =)

Här ser ni den häftiga byxblöjan som den såg ut i katalogen.



Om det blir en flicka så har han sett ut den här klänningen:
Klänning till "pappas tös"
Klänning till pappas tös heter den och det kan ju stämma: ja!!

Det finns också haklappar...........
Haklapp för de tuffa!

och helställ.......... jättebra för den kan ju passa till både pojk och flicka!! -Yeay, sken ironin igenom lite där???
kammokit för barn
Käre värld, vi kommer inte att hitta ungen här ute i bushen där vi bor i de där kläderna!!!

(Ett sånt här klädintresse har jag aldrig sett från Roines sida)

Gravid i vecka 19, med andra ord: snart ½-vägs!!

Publicerad 2010-03-08 18:19:05 i Allmänt,

Så här står det i veckobrevet från babycenter.se

Nu är du 19 veckor gången (eller gravid i 20:e veckan, om du föredrar att räkna så). Grattis! Du är snart halvvägs igenom din graviditet. Bli inte förvånad om du blir tröttare nu. Du kommer att växa snabbare under kommande veckor och det kan vara bra att sakta ned på tempot. Det kan också börja bli dags att ta dig en titt på bra midjeresårer — eller varför inte sådana man kan utöka sina vanliga byxor med? Om du kan och vill kan det vara skönt att ta en tupplur framåt eftermiddagen. Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och den håller på att lära sig känna igen ljudet av din röst. Anlagen till din bebis mjölktänder är redan färdiga och det som så småningom kommer att bli vuxentänder håller redan på att formas bakom dem.



Så min viktuppgång kommer eskalera, jag har hitills gått upp 4,5 kilo sedan de satte in det befruktade ägget vilket jag tycker är helt okej på 19 veckor! Men visst känns det på byxor och jackor. Byxor har jag i någon storlek upp ännu men jackorna börjar jag få slut på.......... finns lite kvar att växa i men sen får det nog bli oknäppt jacka!! MEN det gör inget för nu är det ju VÅR och sen SOMMAR!!!!

Det där med tupplur på eftermiddagen, hur ska det gå till??? jag jobbar ju på eftermiddagen och sen när jag kommer hem ska jag ju laga mat, äta den, fixa och dona, så nån inplanerad powernap blir det nog inte. Förra veckan somnade jag dock i soffan mellan 18:40-19:00, vaknade och visste ingenting....... visste inte vilken dag det var, vad jag gjorde i soffan, vart jag var, dag/natt??? Det är lite jobbigt tycker jag och sen blir jag så seg efterråt så jag nästan kan lägga mig för natten. Sen när det blir kväll och läggdax så kan jag inte somna!

Jag tänker på det där med att hörseln har utvecklats och jag som var på hårdrockskonsert och spelning för två helger sen...... stackars barn! Nu är det färdigt med hög volym, nu ska det vara låg soft musik kring min kagge!

Namntoppen ser ut så här:
Flicka: Alice, Maja, Ella, Emma, Elsa
Pojke: Lucas, Elias, William, Oscar, Hugo

Johan Henry och Jenny Elisabeth fanns med andra ord inte med på topp 5-listan..

Vasaloppet

Publicerad 2010-03-07 12:29:35 i Allmänt,

Vändpunktens stora dag är här: Efter vasaloppet vänder det och våren är på intågande!! Så säger ju ALLA!!!! =)
Vasaloppet är alltid kul att se på, vara sig någon bryter sig ur och vinner med stort försprång eller när det hänger på slutstriden som det blev idag. Själv tippade jag rätt och det var kul för Jörgen Brink har aldrig vunnit Vasaloppet tidigare; tänk Er vilken lycka.

Själv hade jag varit lika lycklig över en resa till IKEA men jag ska avvakta lite, ha en planering och skriva upp allt vad jag behöver! Behöver dock konsoller ganska så snabbt, men det går ju att skicka efter vilket det nog får bli, ingen bra dag att åka bil när alla ska upp till Sälen/hem från Mora.

Nu är det köttfärsås och spagetti klart på bordet så hej på Er så länge!!

Grekland eller Kvarnåker??

Publicerad 2010-03-06 17:28:44 i Allmänt,

När vi anlända till Kvarnåker med två beställda sillburkar i eftermiddag såg vi denna farkost!!



Inte varje dag man ser en sån här kärra!! Sist jag såg något liknande var nog när jag var i Grekland på semester vad jag kan påminna mig! Coolt!!!

Solig dag på Malungs finnmark

Publicerad 2010-03-06 17:18:26 i Allmänt,

Så bar vi iväg i gamla bettan till pappas sommarstuga för lite angling. Vädret var prima och det var riktigt varmt och behagligt ute på sjön.

Tina och pojkarna dök upp efter en stund och därmed var det slut på fridens!! =) Tina försökte bättra på fuskbännan........ Tyvärr var solbrillorna så stora att de täckte större delarna av fejjan. Obs! Av nyss nämnda anledning åkte de av ganska så DIREKT!! Rasmus och Tina fightades om att lapa åt sig mest solstrålar och jag tror tävlingen bliev oavgjord.



Jag var rätt törstig...................... eller försökte se fisken....... eller vad fn jag nu gjorde!!

Jag både såg ut och kände mig som en strandad val!! och värre lär det ska bli ;)


Viktor fiskade ovanligt länge för sin ålder


När det inte nappade i hålet så tröttnade han ur lite och tog en liten "lightvariant" av pimpling


När det inte heller funkade gick han på mörthinken


OCH DÄR BLEV DET NAPP!!!!!


Rasmus skottade mycket snö och hjälpte Roine med fisket


och så solade han sig som jag tidigare har nämnt: här nedan har vi en riktig "turistbild" tycker jag.


Rasmus har ärvt sitt "soldyrkeri" av morfar...........


och moster...............

schyssta solbrillor va?? De här köpte jag på nån jätterea för flera år sedan för 5:-, Roine sa att den försäljaren var nog glad för varje krona han fick in för de där hemska glasögonen!?!?


Visst nappade det också!!! Den här gäddan satte sin sista potatis i morse, nu är den redo att bli fiskbullar eller gäddpaté.


Efter några timmar var det äntligen dax att grilla, men p.g.a vissa väsentliga saker saknades så blev det kotletter gjorda i stekpanna och ugn istället, vilket gick minst lika bra. Till detta; den delikata potatisgratängen som undertecknad snodde ihop i morse =)

Medans jag var "kocka" så skottade pappa och Roine av taket och jag kan lugna alla er läsare med att det blev inget benbrott eller annan personskada under övningen, båda höll sig kvar på taket och tog sig säkert ned för stegen när de kvar klara! =)





Ja så såg vår härliga vinterdag ut på Malungs finnmark!!

Tjingeling badring som Anna J brukar säga.

Hälg!

Publicerad 2010-03-06 09:10:18 i Allmänt,

Så blev det fredag igen, jag och Maria blev bjudna på smarrig tacobuffé hos Åsa. Alltid lika trevligt brudar!! Maria fick en bonus: en hårklippning och det verkade som hon var riktigt nöjd, jag tror att Åsa kommer att ha kunder som står på rad........ eller förresten: det gör de ju redan! =)

Det blev rätt sent innan jag kom hem 00.30; way past bedtajm för min del. Tyvärr blev jag rätt illamående de sista timmarna och misstänkte att det var för att jag var lite trött men sen när jag åkte hem blev det värre så då blev jag rädd för att det var MAGSJUKA!!!!!!!!!!!!!!!! Skräck!!!!!!!!!!!!!! Jag meddelade brudarna detta så de kunde preparera sin kroppar med pepparkorn och sen somnade jag. Idag är det bättre så det kanske var något annat!

Idag lördag ska vi till pappa och fiska, sola och äta. Jag håller i skrivande stund på att göra två härliga potatisgratäng..... ar?? er?? isar?? nåja ni vet vad jag menar trots taskig vokabulär!!



Sen blir det grillade kotletter, korv med bröd, apelsin och så klart en del kakor. Det verkar iallafall bli en fin dag idag så det kan bli en härlig utflykt.

Igår åkte Roine skoter med grannen förresten, han spräckte brallorna i ett försök att lyfta loss skotern från lössnö, hahhahahah förstår ni! Roines gröna jägarbyxor: hans stolthet!! Som han säkert har haft i 34 ½ år, så nu är det sorg. När han dessutom drog på sig ett par exakta kopior (suck) i morse så gick knappen och jag trodde jag skulle få skjutsa honom på ett visst hospital!

Nu ska jag bära ut gratängen ur ugnen och in i bilen, off we go!
Ha en härlig vårvintrig dag!!

Idag: ingen vattengympa

Publicerad 2010-03-04 17:29:33 i Allmänt,

Det visade sig att vattengympan är inställd och de har After ski på badhuset eftersom det är sportlov... jaja, så är det ibland (yeay, jag fick softa en vecka till!!!).

Strålande väder idag men sat.n vad det blåser isigt! Över hängbron är det ju skotermundering och björnfit.a som gäller!!

Idag har jag ryckt mig i kragen och handlat, minns inte riktigt när jag handlade hem matvaror sist. Roine var nog iväg senast och före det så var det nog ett tag sen, det går att leva på det som är i skafferiet/frysen läääänge och väl om man bara vill! Men nu blev det massor av drycker, juice, lättdryck, ramlösa och lite till soda streamern + en ny kolsyreapparat, så ni förstår kanske att jag känner mig törstig idag!

Precis nu håller sista kakelplattorna på att komma på plats. I morgon blir det telefonkontakt med elektrikern och sedan bör väl det vara klart i nästa vecka enl. elarbetsledaren!?!?! Jag har förbjudit dom att gå i närheten av kylskåpet iallafall, så nu borde det väl gå smärtfritt.

Snart ska jag röra ihop lite våffelsmet och käka några sånna och dricka något smarrigt! Ikväll stundar promenix med grannen om hon inte brottas omkull helt av förkylningen sen bir det nog Criminal Minds kl. 21.00.

Händelserik dag va??

Imorgon blir det iallafall Tacomiddag med brudarna, det ska bli hur kul som helst!! Åsa ska göra en provklippning på Maria och ev. rulla några spolar i mitt hår =) =) =) Det är såndana vänner man ska ha, som vill öva på en!! Go Åsa, go Åsa!!

Planer för veckan

Publicerad 2010-03-03 20:37:45 i Allmänt,

Just nu händer det inte så mycket, jag måste skaffa mig ett LIV!!!

Så här ser min vecka ut:
* Imorgon torsdag måste det bli vattengympa!! Nu får jag skärpa mig, var dit första gången, njöt i fulla drag och så har jag inte gått dit igen........
* Fredag: tacodate med Åsa och Maria! =)
* Lördag: Inga planer
* Söndag: Inga planer då heller..........

Kanske ska jag rensa i garderoberna till slut då, fast det är ju bara hur tråkigt som helst!! Har ni några bättre förslag, skriv ner dom under kommentarer!!!

***(Mamma jag förbjuder dig att skriva: VILA)!!!


SNILLEBLIXT: Åhhhhhhh, det slog mig just! Jag kan ju tillverka något till babyn? Typ en vagga, eller.................. ja ni: där tog fantasin slut!! Något stickat blir det INTE, inte kan jag sy heller. Det får nog bli färdighandlat ändå, nog med förslag!!

P.s jag gillar för övrigt den här vaggan, den är så pluttinuttig. Grannen säger att barnet ska ligga i vagga först för att känna sig inbäddad och ha det mysigt, vi får se om jag tar hennes råd på allvar! =)



Onyttigt vetande

Publicerad 2010-03-03 20:03:30 i Allmänt,

...Coca Cola var från början tänkt till att vara medicin.

...en giraff springer i 57 km/h.

...huden hos en vuxen människa väger 2,7 kg, nästan dubbelt så mycket som hjärnan.

...ett hårdkokt struts ägg skall kokas i 45 min.

...ett normalt badkar rymmer ca 200 liter.

...den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord.

...om allt salt i haven skulle utvinnas, så skulle alla kontinenterna täckas av ett 150 m tjockt lager salt.

...de snabbaste impulser som överförs genom nervsystemet hos människan rör sig med en hastighet av 288 km/h.

...världens högsta solros genom tiderna blev 7,38 m.

...Saudiarabien är det land som har minst antal biografer, de har inga.

...världens högsta snögubbe var 22,17 meter hög.

...världens sömnigaste djur är sengångaren som sover bort 80% av sitt liv.

...en människa i genomsnitt har 100 000 hårstrån på huvudet.

...zebrans ränder kan jämföras med människans fingeravtryck. De är alla olika.

...det är omöjligt att nysa och titta samtidigt.

...man nyser i en hastighet av 160km/tim.

Tack Christer

Publicerad 2010-03-02 20:28:15 i Allmänt,

Utan fyrhjuling och några snödämpar senare: det har varit rätt tungt att skotta snö de 3-4 sista snöovädren. Gårdsplanen har krympt och infarten var bedrövlig med en riktig fartbula. Fartbulor är något som vår V-70 inte tål med tanke på att den är sänkt............ Idag hände det!! Det var bättre än en trissvinst (jag brukar iofs bara vinna 25:- max 50:-) men idag kom Ch med traktorn och möblerade om snön och tog bort kanterna, guld värt denna vinter!!!!







Innan Ch var klar var snöhögen högre än lillstugan!!! Det ni, det blir en historia att berätta för barnbarnen om 50 år det, när snö ev. är ett minne blott!!

Nu är det färdigbloggat för idag, snart börjar ju D Housewifes, så nu får ni hitta något annat att läsa för ikväll!! =)
 



Desperat husfru

Publicerad 2010-03-02 19:04:33 i Allmänt,

Desperata husfruar börjar äntligen ikväll!! Trodde aldrig att det skulle bli mars av denna anledning och så klart ultraljudet!!!!

De senaste dagarna har jag börjat att känna av lite aktivitet, förut var det mest som ett fladder men igår kväll tyckte jag att jag kände en regelrätt "kick" rätt i bälgen!! =) Det är ju inte direkt någon karatespark från en 100 kilosgrabb/tjej utan just en liten kick!!

Nu i vecka 18 är bebisen drygt 14 centimeter lång från hjässa till rumpa och väger lite under 200 gram, så det kan väl inte kännas jättemycket heller. Jag och Roine ser dock verkligen fram emot ultraljudet och vi hoppas verkligen att det ser bra ut!!! No more elände för oss tack, (om man får beställa bekymmersfritt, så gör vi gärna det).


Som ni ser sedan senaste bilden jag lade in för 2 veckor sedan så har det lilla livet ha växt en aning.... Jag tycker magen växer iallafall och hoppas som jag tidigare har skrivit att det inte enbart beror på kakor och annat gött, hm jag menar onyttigt!!

På namnförslag har vi denna vecka
Pojke: Johan Henry
Flicka: Jenny Elisabeth
Men det där ändras från vecka till vecka så vem vet??

Det där med att sätta ett namn på någon (baby som djur) är inte helt lätt!!

CSN

Publicerad 2010-03-02 18:45:10 i Allmänt,

Alla ni som haft med csn att göra vet att det kan bli en väldigt jobbig, stressig och orolig situation, den dan de begär in ÅTERBETALNING!! Det hände mig 2005 eller 2006, cirka 30 000:-............ inte kul, fast jag hade en aning om att det skulle bli en del p.g.a jag jobbade mycket sista terminen på högskolestudierna. Jag gick till botten med det hela och de fick backa på rätt stora belopp, men det gäller att ha alla uppgifter med sig i bagaget och verkligen kunna bevisa vad som hänt och inte har hänt. I mitt fall hade jag jobbat men också varit kontaktperson och då får man en arvodesdel och en omkostnadsdel, där den ena delen är skattefri och den skall inte tas med i CSNs beräkningar!! Detta skulle de aldrig ha upplyst mig om utan tack vare att jag visste det själv kunde jag lösa situationen. Men jag fick lämna in lönespec. på alla mina jobb (kommun, systembolaget och taxi) för varje månad och göra en beskrivning om vad det var osv....

Nu har det hänt en nära vän till mig, hon har fått återbetalningskrav på cirka 12500:- för 2004!!??!! och så ränta på det med nätta beloppet på över 4000:-, en totalsumma på 17000:-. Det låter inte klokt och de hänvisar tydligen till beslutet från 2004, hur många sparar på sådant efter att ett studielån dessutom är avbetalt??????

Så här står det idag på CSN:s hemsida:


CSN kontrollerar inkomster för 2008

Just nu kontrollerar CSN inkomster för dig som haft studiestöd under 2008. Det gör vi genom att jämföra de inkomstuppgifter du lämnade i din studiemedelsansökan med Skatteverkets uppgifter.



Det borde väl stå: just nu kontrollerar CSN inkomster för 2004 i det här fallet då eller varför har hon fått detta brev nu, cirka 6 år i efterhand?????????

Vad har man för rättighet som f.d student, hur länge ska CSN kunna kontroller och skicka återbetalningskrav, och har de rätt att lägga på ränta på en 6 års gammal skuld som de inte aviserat om tidigare???

* * * * * *
Tina fick också återkrav förra året ....... det handlade om att hon haft tilläggslån och då uppger man en årinkomst för året före, och hon hade gissat fel på 100:- och skulle då få betala tillbaka 13000:- tror jag! Men tack vare att hon ej krävt lön för mötestimmar på ett par kvällar kunde hon göra det i efterskott och få en revidering av årsinkomsten och slapp betala dessa 13000:-.

Kontentan av detta inlägg:
STÅ PÅ ER!! Kämpa för era rättigheter; ibland går det bra och ibland inte, det är värt att prova iallafall!!

Sockerärtor: va´larvigt!

Publicerad 2010-03-01 19:22:38 i Allmänt,

Är det någon som vet hur gröna små håriga larver smakar?? Jag tror att jag vet det nu. Var hemma hos mamma och hittade en hel förpackning med fräscha, krispiga, smarriga sockerärtor och jag bestämde mig för att fixa en god sallad till maten. Jag gjorde dem man INTE ska göra, stoppade i munnen innan maten. Det slank ner en, två och tre sockerärtor med skida och allt! Jag förundrades över hur goda de där små sakerna när.......

Sen beslöt jag mig för att hacka upp 50% av ärtorna och mixa med gurka, sagt och gjort jag började hacka och kom igenom alla, då jag helt plötsligt får se att minst en av ärtorna innehöll en grön luden larm med MÅNGA ben...... samt massa ägg, bruna slemmiga grejor. Ailie höll på att skratta ihjäl sig själv tyckte jag INTE att det var roligt och hulkade i slasken tre gånger, kom på att det var ingen idé att stå där och sjåpa sig utan jag tog lite citronvatten och sköljde ner resterna istället, lite protein har väl ingen dött av. Men nu tror jag att jag vet lite grand hur de kände sig i kändisdjungeln.

Utfärdar härmed en varning till alla som gillar sockerärtor: tänk Er för, vad som helst kan dölja sig där inne!!
  +    = kan vara sant!!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela