Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Kommentarer efter Melodifestivalen..

Publicerad 2009-02-28 21:04:52 i Allmänt,

För en gångs skull var Roine intresserad av melodifestivalen, undrar varför?? Det kan kanske bero på att norskans pattar höll på att ramla ur klänningen. Det var nog många karlar som satt hemma i tvsofforna och dreglade kan jag tro. Nu kom de ju inte vidare trots detta eller kanske tack vare det!

Jag tog hem två rätt av fyra! Agnes och Sarah, övriga gick det inte så bra för som jag hade förhandstippat... 
Operabruden Malena direkt till final efter duellen mot Sarah, låten var väl okej men håll med mig: En SKRÄLL!!

P.s Jag vann två flaskor i vinlotteriet ikväll!!

TÄVLING 1/3-31/3!!

Publicerad 2009-02-28 19:57:56 i Allmänt,

Mars tävling är en filmtävling, där Du ska tala om vilka filmer bilderna kommer ifrån.

1.

Ledtråd: En film med Tom Hanks i huvudrollen...

2.

En film med en relativt ung Clint Eastwood i huvudrollen.... KÄND FILM!!

3.

En ny film för barn som i dagarna börjat gå på bio....

UTSLAGSFRÅGA
Ungefär hur många år tillbringar en människa åt att äta under ett normallångt liv??


Svaren kommer inte att publiceras under kommentarer, vilket innebär att ingen kommer att se ditt svar, ja mer än jag då förstås!! Tävlingen pågår till och med den 31/3 och vinnaren meddelas av mig den 1/4!

Priset: En trisslott!

Lycka till!

Melodifestivalen delar svenska folket i två läger

Publicerad 2009-02-28 17:42:23 i Allmänt,

Återigen en lördagkväll, jag och Roine sitter i två olika rum och då framför allt då det är dags för Melodifestivalen! Han avskyr det och jag tittar om ej inte alltid överförtjust över låtar och vilka som går vidare osv.

Ikväll är det ju damernas kväll där Agnes, Susanne Alfengren, Anna Sahlen/Norskan, Sarah D Finer och Malena Erman kommer att puckla på grabbarna i Thorleifs, Starpilots och Next 3.

* De som jag tror kommer att ta sig vidare till finalen direkt kommer att bli Agnes (alla ungdomar röstar på henne) och Thorleifs (som alla "äldre" kommer att rösta på och då menar jag medelålders som gillar dansbandsmusik för att förtydliga vad jag menar med äldre så jag inte trampar någon på tårna). De som kommer till andra chansen gissar jag på blir: Sahlene och Sarah D Finer. Resten är okända dårar som kommer upp som en sol och åker ner ikväll platta som pannkakor!


                +                
Anns förhandstips; De som går vidare direkt till final: Agnes och Thorleifs

                    +                 
Anns förhandstips: De som går vidare till 2:a chansen: Anna Sahlene & Maria Haukaas Storeng och Sarah Dawn Finer

Om några timmar vet vi om jag hade rätt eller fel!! Men jag tror INTE att någon av de som ej är lika kända går vidare, alltså INGEN skräll ikväll. Faste det vore kul om jag hade fel för en gångs skull; hohahhahohahaha. (Eller hur Ailie).

Tänka att melodifestivalen har blivit ett sådant älska eller hata program, fast det är lika med Let´s Dance här hemma! I LOVE IT och så behöver jag väl inte ens säga vad den äkta hälften tycker om det kända dansprogrammet... MEN som Tony Erving skulle säga; den där programledaren för Melodifestivalen, henne har de hämtat fram bakom en möglig sten i en mörk skog där ingen har humor tror jag! Hon är ju bara hur plump och tråkig och överdryg som en människa kan vara anser jag! Bort bort bort och tillbaka med Kristian Luuk och den där gulliga lilla roliga killen!


Urk på burk för Petra Mede säger jag!

På SVT.se frågar de hur Du ser på Melodifestivalen, om du klär upp dig inför kvällens program, om du äter något speciellt, håller NI kontakt med andra under sändningen, röstar du och om du slår vad!? Det vore intressant att höra hur just Ni gör (om) när Ni tittar på Melodifestivalen.

* Själv äter jag inget speciellt,
* jag har inga speciella kläder på mig 
* jag kastar mig i soffan, drar ner till liggläge. (VI har bästa soffan i världen som är som fyra fåtöljer som går att hissa ner  i två lägen).
* I bästa fall har jag ej sett direktsändningen utan har spelat in den och då kan jag snabbspola förbi om det är en tråkig låt eller om programledaren blir "too much".
* Om jag ser direktsändningen så brukar jag inte rösta (är för snål) och tänker att det där sköter andra så bra, men vid tredje delfinalen i Leksand kände jag att jag bara fick lov att rösta på två stycken: Måns Z och Molly Sanden!! Få se ikväll hur jag gör...
* Och även i delfinal 3 så höll jag regelbunden kontakt med Tina under varje låt där vi kommenterade och hånade de som sjöng dåligt i våra öron, men lovprisade också de två som var bra!!  (Alltså den där Maja hade hur dåligt låt som helst tyckte jag iallfall!!)

Skoterinköp

Publicerad 2009-02-28 17:17:56 i Allmänt,

När jag var ut på tur idag och skulle dela ut priset till mamma (det visade sig vara Ailie som gissat i mammas namn), ja iallfall, så hade de nyss kommit hem med en ny skoter som de varit till Hofors och införskaffat.


Den såg ut ungefär så här..

Både jag och Roineponken testkörde och blev lyriska!! Hem och kollade in Blocket.se direkt. Det finns hur mycket skotrar som helst till salu just nu! Men men, back to real life! Hur många månader kan man använda den per år och hur ofta använder man köket till exempel. Kostanden är ungefär (!!??!) lika för ett nytt kök som en begagnad skoter! Och snart är det ju faktiskt slut på säsongen så det är ingen ide att köpa en. (Hör Ni hur jag håller på att övertala mig själv)..

Vi kanske får låna mamma och Christers en liten tur och sedan är det säkert slut på nymodighetens behag iallafall.

Gissningstävlingen avgjord!!

Publicerad 2009-02-28 12:31:20 i Allmänt,

Ingen känner mig så bra som min mamma, som faktiskt vann tävlingen med sitt in i detalj korrekta svar: Det var en bild på min vattenflaska som jag glömt i bilen och där vattnet frusit till is!! Tröstpriser blir det till My och Sanna som var väldigt nära i sina svar! Svaren de gav, var: En isbubbla (MY) och min älskade vattenflaska som jag alltid har med mig (Sanna)!

Mor: Du får gå på bio! Sanna och My: Ni får en överraskning!!

P.s Jag behövde inte vänta tio dagar tills jag blev ledig nästa gång. Taxibilen hade än en gång gått sönder så jag är lös och ledig hela helgen nu. Roine kommer att få spader på allt jag vill hitta på, han som trivs bäst under sin Korkek (eller hemma hos mamma/Lotti/Robert eller Fredrik med en stor kopp kaffe framför sig, och gärna en semla till!!

Håll utkik efter nästa tävling här på min blogg!!!

Stairway to .....

Publicerad 2009-02-26 07:23:49 i Allmänt,

Jag kan bara konstatera att ryggen höll, jag kan stå och gå!! Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag är ledig nästa gång, hipp hipp hurra!! Ärligt talat, det gör ingenting utan det ska bli riktigt kul att åka upp till Sälen igen.

Idag fick jag en bild av Lottie på Facebook och den var så fin så jag lägger in den här. Det är en symbol som man ska skicka vidare om man vill vara med och bekämpa cancer... och om det räcker får vi väl låta vara osagt men jag sänder iallfall alla dem som har cancer och deras anhöriga en tanke.
 



Jag kommer osökt att tänka på låten "stairway to hell", fast den här trappan borde ju leda någon annanstans, eller hur??

Äventyrsdag

Publicerad 2009-02-25 21:06:52 i Allmänt,

Idag har jag haft en halv sportlovsdag. Jag jobbade i Nås och hängde sedan på Järngänget till Borlänge där det först (givetvis) blev en blixtvisit på Kupolen, för att inhandla badbyxor/baddräkt åt ett visst herrskap. Sedan bar det iväg till Äventyrsbadet.


Det gick att bada ute och några av de små liven roade sig med att bada i snön till och med, dock INTE jag!!

Vi som var där var:

Lilla lillasystern Ailie


Lillasystern Tina


Lilla Jossan


Minifisen Rasmus och så sist och absolut inte minst:


MOI

Det tog på krafterna att först gå på Kupolen och sedan bada....




Därför hoppade vi i bubbelpoolen och relaxade en stund

Det var 34 grader i bubbelpoolen! =)
& Jossan stormtrivedes....


Ailie såg vi knappt skymten av för hon kollade mest efter unga grabbar (finniga pubertesgossar med fjunig mustach och röst i falsett) och jag har fler bilder på henne i baddräkt men jag får nog en nära döden upplevelse om jag lägger ut dem på bloggen så jag låter därför bli!



Det var roligt och ryggen fick sig en riktig omgång, få se om jag kommer ur sängen imorgon... Arrividerchi eller nått!


Ryggsmärtor

Publicerad 2009-02-24 08:50:35 i Allmänt,

I lördags sträckte jag ryggen och den har värkt som f-n sedan dess. Att jag sedan gick på boxersize var bara ännu ett bevis på hur korkat jag tänker, visserligen var det bra för stunden då jag boxades och på kvällen, men igår och idag då... Men igår såg jag en gumma som var så krokig att ansiktet var vid hennes knän och jag beslöt mig för att min lilla ryggvärk var nada, så jag slutar att klaga på ryggsmärtor: NU! (Fast ryggraden känns som om den vore formad som ett S)



Det är nu 6 personer som har svarat på gissningstävligen, det är jätteroligt!! Jag har fler tävlingar på gång framöver så det gäller att hålla ögonen öppna för fler utmaningar!!  =)

I eftermiddag ska jag, Ailie, Tina, Rasmus (Viktor??!) och Jossan till badhuset. Lite simning kommer att göra gott för ryggen och så ska jag börja pressa solarie (solarium?) (igen) inför Egyptenresan... Det drar ihop sig!

Gällande dieten så har jag börjat äta solrosbröd och kött igen, men inte så mycket som förut. Jag ska försöka att köra lite mer fisk och grönsaker de här tre veckorna som är kvar inför besöket på IVF kliniken på Falu lasarett!! Målet är att gå ner ytterligare tre kilo innan dess och det MÅSTE gå!

Jag extraknäcker i Sälen

Publicerad 2009-02-22 12:34:15 i Allmänt,


Det här är en vanlig syn för mig i Sälen, jag står framför Högis och väntar på att få kunder! Herregud det låter som om jag har ett annat extraknäck än det jag har men jag extraknäcker om taxichauffis och inget annat!! "I like it"!

Vad är det att gilla, undrar nog Ni nu?
* Jag är anonym
* Jag får vistas uppe i Sälenfjällen regelbundet
* Jag bor gratis
* Jag får betalt
* Jag kan sola, bada på äventyrsbad, bowla, åka slalom eller längd, åka hundspann, skoter, fyrhjuling med larfötter osv
* Jag träffar nya intressanta, glada och trevliga människor
* Det är en kick för självförtroendet, jag gör något på egen hand utan skyddsnät och jag klarar det!!

&

vad finns det att inte gilla då;
* Det är ibland svårt att hitta, jag har kört fel och det är mer än lovligt pinsamt! (särskilt den där första gången då jag sa till en Norsk att det var tur att han skulle till HC från Högis för dit hittade jag iallfall, och så svängde jag åt höger, fast jag egentligen skulle till vänster). En annan gång skulle de till Harrys och jag skjutsade dem till HC, vilket är en felkörning på säkert en halv mil! P.S de behövde inte betala och jag är säker på att de pratar om den resan i flera år framöver...
* Bilarna funkar ej alltid som de ska och det krånglar. Men det är bara att bita ihop och lösa det!
* Lite sömn ibland, men det går att ta ikapp.
* Det är rätt ensamt då jag ska göra något, men det går ju faktiskt att fråga någon av de andra chaufförerna om de vill hänga med... =)

Utsikten från huset vi bor i är helt okej.

De soliga dagarna vi har framföross kommer att bli supermysiga!!

Så nu vet Ni att det inte går någon nöd på mig uppe i fjällvärlden och att jag trivs som fisken i vattnet! Nästa helg jag ska dit kanske Roine vill komma upp och hälsa på mig, då ska vi hyra fyrhjulingar på larfötter!! Brum brum.. (Han vet nog bara inte om det än, men snart. Men vi har pratat om att vi ska göra det någon helg, men då har det en tendens att inte bli av).

GissningsTÄVLING för alla läsare!!

Publicerad 2009-02-22 12:19:42 i Allmänt,

Nedan finns en bild jag tagit då jag var i Sälen och körde taxi förra helgen. Ni ska nu få gissa vad det är och den som gissar rätt vinner en biobiljett!! 

OBS! Skriv Ert svar innan Ni kollar övriga kommentarer  ; )

Ni skriver in Era svar genom att klicka på kommentarer, skriv in Ert namn och sedan svaret!! Lycka till, tävlingen pågår till 28/2 och jag meddelar vinnaren om priset!!

Mat

Publicerad 2009-02-22 12:09:40 i Allmänt,

Igår var det lördag (och jag får fuska med maten en dag i veckan) och då åt jag smörgås!!!!!!!! Mmmmm, smörgås gjort på vetemjöl, det var gott! MEN idag är det söndag och nu börjar dieten igen!

Till lunch;

Sallad gjord på babyspenat, körsbärstomater, gurka, purjolök och broccoli. Sen hade jag på Quinoa som var så där, jag tror jag överkokade eländet så det blev som svamp... Jaja, nyttigt!! Det var bara att gapa och svälja! Dressing hade jag på gjord av citronsaft, olivolja, hackad chili och oregano.

Frukost och mellanmål:

Det här en dags ranson av frukt. (En hel jävla fruktkorg, på EN dag)!!

Till middag i kväll har jag inte en blekaste aning om vad jag ska äta, men Roine skulle köpa lax, så det kan det bli!

Och Roine då kanske Ni undrar, måste han också hålla denna diet gjord på mestadels vetegariankost?? Njäe....

Han dricker kaffe, äter semlor, korv, negerbollar mm. Han trivs ganska bra och sköter sin egen diet precis som han vill ha den!!

Ledig helg!

Publicerad 2009-02-22 11:53:25 i Allmänt,

Jag började lördagen med att äta frukost, en burk tonfisk blandat med ett kokt ägg och kesella samt ärtskott och lite andra grönsaker! Sen bar det iväg på träning, därför att Anna har börjat med kettlebells även på lördagar. Redan vid första svingen kände jag att det blev något knepigt i ryggen.... Det höll i sig och blev värre alltefter som dagen gick! Det slutade med att Roine fick massera min rygg men vi hittade ingen olja så det fick bli naturellt. Idag söndag är det lite bättre, få se om ryggen håller för ett boxningspass =)

Igår (lördag) iallfall, så åkte jag och Roine upp och såg på när Rasmus spelade ishockey, det såg ut på följande vis


Rasmus värmer upp


Nr 17 stod för mycket av underhållningen, han hoppade över till en annan planhalva då han kände för det, några hängde visst på och snavade...


Det var fyra olika lag som spelade, varav ett var från Vanbro och tre från Malung



* * * * * * * * * * *


Viktor sa att han tänker spela ishocken nästa år men i år hade han bara lust att äta godis och busa med Roine

Godisnappar


... och bus

Matchen slutade:


Det roliga med knatteligan är att perioderna bara är 18 minuter långa x 2 samt byte efter 1 ½ minut! 

Det var med barn som är så små att de knappt kan åka skridskor (det var det allra roligaste att se på). Ishockeyn kunde ibland jämföras med bowling då ungarna ramlade som käglor! Malung hade en ruskigt duktig spelare som stod för många av målen! Rasmus var back så han fick inte göra några mål den här gången men jag tror han hade rätt kul ändå; vi hade det iallfall (trots att Roine sa flera gånger att han räknade minuterna)!

Min familj

Publicerad 2009-02-19 20:35:34 i Allmänt,

Min familj är lite komplicerad, som så många andras... Försök att häng med för den ser ut så här:......


Jag = Ann Elisabeth Bergström f.d Berglund (så här muskulös var jag strax före jul 2008)


Den älskade maken Roine


Mamma


Mammas man = styvfar, Christer.


Ailie, halvsyster. Mamma och Christers dotter. Sveriges Hannah Montana


Helsystern Tina (mormor i bakgrunden)


Roines lillebror, Tinas f.d = Robert


Tina och Roberts son: Rasmus (fotbollsproffset, ishockeyspelaren mm) Bergström!


Tina och Roberts yngsta son: Viktor (bonden) Bergström


Pappa och styvmor Gun-Britt vid deras himmelrike: sommarstugan på finnmarken.


Jimmy, Gun-Britts son och pappas adoptivson, alltså vår adoptivbror.


Gun-Britt, Linda (Jimmys fästmö) och Emil som vid fotot var precis nyfödd.


Svärmor Titti och svärfar Jan


Roines storasyster Lottie


Micke, Lotties sambo och Josefins pappa.


Josefin, dotter till Lottie och Micke


Erica, Lotties mellandotter, vid hennes konfirmation.


Sanna, äldsta dottern till Liselotte.


och så har vi Fredrik, Roines storebror med någon minut = tvilling!


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Bekännelse hur roligt jag hade en dag under jul...


Fikapaus under pulkracet, okej jag erkänner jag gick inte på detox (eller någon annan diet då).


Oops, "busted" med handen i kakburken brukar det heta, men här passar det bättre med hela munnen i julmustflaskan, men den tiden är förbi, nu känner min mun bara igen smaken av vatten, vatten och citronvatten!

 * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Och den här bilden är från Midsommarafton för cirka tre år sedan....


Rasmus, Viktor och Alma

Tills vidare //Ann




.

Dieten börjar ge utdelning

Publicerad 2009-02-19 07:14:52 i Allmänt,

Detoxkuren börjar visa sig vara RIKTIGT effektiv! Kilona bara rinner av mig och det är helt UNDERBART! Totalt har jag nu gått ner 34 kilo och de senaste sex dagarna: 2,9!! Nu ska jag försöka att hålla i dieten tiden ut! Det har gått förvånansvärt lätt, men så är jag också peppad till 1000. I kväll blir det boxning med A Forsberg och vi båda var borta av olika anledningar sist, så nu ska vi nog puckla på varandra allt vad vi orkar! Måste kila till jobbet nu, jag ska ge mamma en matsedel för nu börjar hon få panik då jag håller på att "komma ifatt henne" viktmässigt =)
//Ann

Semesterbild från High Chaparall för några somrar sedan.

Kettlebellsdax

Publicerad 2009-02-18 16:32:45 i Allmänt,

Nu sitter jag och surfar in i det längsta innan jag ska på kettlebells som är onsdagens aktivitet.

Få se hur många gånger jag måste gå för att få en tvättbräda som bruttan nedan!!?!
=)


Dom här kulorna ska man alltså lyfta, svinga, pressa osv. Det finns så mycket övningar så det tro Ni inte. Jaja, det är väl bara att hoppa i sportbhn och kalsongerna och åka ner.... /Ann

TV kväll med pojkarna

Publicerad 2009-02-18 11:16:03 i Allmänt,

Igår hade jag en träningsfri kväll, som jag valde att tillbringa med busgrabbarna i tvsoffan. Jag, Rasmus och Viktor såg på "Boog och Elliot 2". Jag och Rasmus tyckte den var jättebra och Viktor talade högt och tydligt om att den var skitdålig, kass och totalt värdelös, ja detta sa Viktor mellan brakskitarna som han lärt sig att dra av...


Viktor och "Rebban"

Rasmus är ju den lugna och försynta typen (mestadels) medans Viktor är den lite mer bråkiga typen som älskar farfar mest av allt, samt hästar, mocka dynga mm. Denna bild är tagen på Snöåns höstmarknad 2008. Det konstiga är dock att Viktor inte vill rida. Jag och Roine har nämnligen tänkt åka till Island och de små liven vill följa med, då har jag sagt att vi ska rida islandshäst. Detta har tydligen Viktor tänkt mycket på och det var det enda han pratade om i bilen upp till Malung (då vi bowlade) att vi inte behövde rida!!! För han ville verligen inte! Så det går bra att se på dem, mocka bort deras skit men inte sitta på dem, men det kommer nog snart det också! Och då får mamma fram med den stora plånboken då det ska börja tas ridlektioner.


"Farfar" och Rebell

Själv tror jag att jag ska ta skidlektioner, jag kanske kommer upp till Trysil enl. planerna så kan vi ta en ride i backen, Åsa! Men då tror jag att jag hyr ett par moderna, KORTA, slalomskidor istället för mina lagg som är 1.75 långa och bångstyriga.



Skepp och hoj

En liten historia från det förflutna

Publicerad 2009-02-18 09:15:21 i Allmänt,

Jag satt i bilen och åkte ner på byn här om dagen. Jag skulle ha min kollega med mig i bilen och fick lov att göra en snabbstädning i baksätet för att hon inte skulle smälla av och dö! Jag hade nämnligen vänt upp och ner på min träningsryggsäck där och det låg grejor högt och lågt! Jag kastade allt i skuffen!!!! Då kom jag "osökt" att tänka på en resa jag gjorde i ungdomen. Det var en rosamålad Volvo 240 med solskyddsfilm bak, vi var fyra fem personer som hade besökt O J i hans sommarstuga många lååånga kilometer från Vansbro efter skogsbilväg. Plötsligt fick vi punktering! Katastrofen var ett faktum. Jag minns inte vem som körde eller vilka som var med förutom M Stövling, cool och lugn som vanligt. Han gick där med en ölburk i handen och softade, jag öppnade skuffluckan för att fiska upp reservhjulet, det var bara det att skuffen var fylld till bredden med saker! Överst låg en brassestol (som var förstärkt med järnrör efter en cruising i Västerås, men det är en annan historia). M Stövling vecklade upp brassestolen och slog sig ner i allskönsro. Hela vägen var belamrad med saker från min skuff och det var med stor möda och stort besvär vi fiskade upp reservhjulen och fick på, problemet då var bara att det även var punka på det!!!

Det hela slutade med att en nära anhörig kom med ett nytt däck, mitt i natten; Tack för det så här i efterhand!!

Jag har trott att jag inte längre är den där slarvmajan som jag var tidigare men hon lever allt kvar där inne, men inte lika mycket tack och lov!

Hej då

Taxihelg i Soliga Sälen

Publicerad 2009-02-15 16:12:52 i Allmänt,

Nu har jag kommit hem efter en hård och rolig helg i Sälen. Jag åkte direkt från en vårdplanering i Säter till Sälen och började jobba kl. 19.15 i fredag och kom hem idag söndag kl. 15.00. Det är så roligt, och så vackert, snön glittrar som om det vore diamanter i den. Idag fick jag en körning till Idrefjäll, ett gäng Danskar som jag pratade engelska med annars hade jag aldrig förstått dem. När jag åkte hem så fick bilen framför mig sladd och det hela slutade i diket (för dem) Jag stannade och hörde så att de var okej och lånade ut en spade så att maken i familjen fick skotta runt däcken sedan kunde vi knuffa upp bilen på rätt köl.



Egentligen så kör jag bara fredag och lördag natt men nu saknade de chaufför idag så jag passade på att tjäna en extra extra hacka! Jag har faktiskt tjänat mellan 350-450 kr i drick på lördagsnatten (+22 kr fredag natt) I natt sov bara 3,5 timmar inatt så nu är det "slut på undertråden" och jag hoppar över boxningen, det känns så olydigt, abstinensframkallande och ändå skönt!!

* * * *



Sedan jag började äta enl. det nya kostprogrammet och vila mer så har jag faktiskt nu gått ner över två kilo, jag är superdupernöjd. Idag fick jag epost av tjejen som gör programmet och nu ska jag "Detoxas" = avgiftas från slaggprodukter och socker och vete mm, och i morgon börjar jag med det programmet, spänd av förväntan. Det innehåller bl. a hirs, bovete, nässelpulver, halloumiost och annat som jag inte har en ANING om vad det egentligen är för något...

Idag var det -27,5 grader när jag åkte igenom Särna och här hemma i Vansbro var det -5, snacka om skilland i temperaturerna. Jag föredrar +27,5 (minst)!!!

Nästa helg blir det friskis och svettis danspass i Borlänge på fredag kväll!! Nya utmaningar = nya äventyr!!

Klockan är nu 16.11 och jag ska gå och sova tv, tro mig: det är nödvändigt just nu!! Längtar tillbaka till Sälen, och nu avger jag ett löfte: Nästa gång jag ska dit så SKA jag prova att åka slalom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (tror jag)...................  //Ann

Bääääääääää

Publicerad 2009-02-12 19:39:44 i Allmänt,

Från att se ut så här:



till

här:


Det tog 4 timmar och 50 minuter att klippa upp håret och permanenta det!! Och då permanentades ej luggen, mohahah!

Skepp och hoj!

Makeover

Publicerad 2009-02-12 09:08:07 i Allmänt,

Idag är dagen då jag ska genomgå en makeover.. Nu undrar Ni förståss om jag ska fettsuga mig eller kanske göra en ansiktslyftning men riktigt så radikalt blir det inte...... Lägger in bilder i eftermiddag så får Ni se vad jag har gjort! Fundera så längre.


Det här är inte aktuellt.

/Ann

Syskonen Brakskit

Publicerad 2009-02-10 21:25:25 i Allmänt,

Jennie-Lee Hermansson har tagit dessa bilder på oss tre syskon (Tina, Ailie och Ann) någon gång på våren/försommaren 2008.



Mosterkväll

Publicerad 2009-02-10 20:16:21 i Allmänt,

I kväll har jag och My varit till Björbo och hälsat på moster Amis!! Det blev en trevlig kväll och nu sitter jag hos My och fipplar med hennes dator. Hon tycker att jag skriver så sakta... =) Nejdå. Det blev en vilodag utan träning vilket var rätt okej. Men nu ska jag sätta mig i bilen och åka till Vanå och huset som har en temp på cirka 16 grader efter att jag har varit borta hela dagen, friska vindar!!!

En ny dag på jobbet

Publicerad 2009-02-09 10:20:28 i Allmänt,

Måndag morgon, jag skulle inleda veckan med en timmes powerwalk, men snozzade ungefär 7 gånger vilket är lika med att tiden för promenaden sovs bort... Igår förberedde jag maten för idag: 5 hackade frukter och 5 msk keso = 2 mellanmål (gigantiska sådana), 1 matlåda med karré, vitkålssallad och potatis och sen har jag varmrökt lax och en potatis till kvällsmålet! Det känns rätt skönt att ha planerat maten i förväg och inte hasta ihop något onyttigt bara. Men vilka portioner det är.

I dag ska jag sola solarium och påbörja en fuskbränna inför Egyptenresan i mars! Det ska bli så underbart, synd bara att Roine inte vill följa med till SOLEN och VÄRMEN, men vi planerar att åka till Island i sommar vilket är Roines drömresa för tillfället. Nu ska jag återgå till min vattenflaska och mitt skrivbordsarbete.....

Söndag - Roines otursdag!!

Publicerad 2009-02-08 19:20:48 i Allmänt,

För två veckor sedan gick allt på pipsvängen för min käre make: V70 satt fast på gårdsplanen, vindrutetorkaren gick sönder på 850, 850 kom ej upp för vår backe utan hamnade på tvären i vår backe med bakänden ner i snövallen, fyrhjulingen startade inte (det vara MASSOR av snö som kommit den söndagen), Roine trampade sönder !!? nummerskylten på 850, vajerlåset på fyrhjulingen gick av, osv..... Bör jag tillägga att Roine gick och la sig före kl 19.00 för att otursdagen skulle ta slut och för att det inte skulle hända mer saker den dagen! =)



Idag var det ju söndag igen, vi åkte till Kvarnåker för att Roine skulle skotta snö där och sedan ta hem fyrhjulingen för att skotta av gården här hemma. Men istället för att köra hem 4-hjulingen så körde Jan hem den på släpkärra. Tyvärr var det ju så mycket nysnö idag igen att bilen inte kom upp för backen. De gick ur och skulle backa av 4-hjulingen då startade den inte (igen) och så sa det klick och bilen låste sig och kvar satt nyckeln i bilen!!


Fredrik fick rycka ut och komma med en extranyckel och hur de fick ner och igång fyrhjulingen har jag inte en blekaste aning om. Jag for iväg på boxning istället, det är så grymt roligt!! Det är så bra att det är på söndagar också! För söndagar är rätt tråkiga dagar för övrigt, det är bara ett vakum av väntetid tills det är dags att jobba igen....

Kolla in huset med några av de nya fönstrena: det blev så bra!


Då var det slut på helgen, god natt!!!!

Bowling och besök på Kinarestaurang

Publicerad 2009-02-07 22:23:32 i Allmänt,

Det är alltid lika trevligt att bowla, fast det blev bara tre strikes på två serier..... Pappa och Roine slog desto fler, Rune vann och Roine kom tvåa totalt, resten lämnar vi osagt!

Nedan kan Ni se lite bilder på hur trevligt hela familjen har haft det..


Rasmus som nästan är profs efter all träning på Nintendo Wii


Viktor var inte bet han heller fast ibland fick vi blåsa för att klotet skulle gå fram...


Tina hade bra sving på klotet, det blev en och annan strike iallafall.


Gun-Britt fick bra flyt på spelet efter en lätt uppvärmning!


Av pappas ryggskott märktes inget, han vann lätt över oss alla.


Stilarna var många, Roine formligen sopade banan med sig själv men det lyckades jag tyvärr inte få med på bild,men roligt var det!! Särskilt när de vid banan bredvid ropade: ÖVERTRAMP!! Då låg Roine halvvägs mot kloten.... vax on/vax off..


"Armen i vinkel här vankas finkel" ja det var ju absolut inte aktuellt i mitt fall. 3 strike på två serier jag kom bland de sista men det är ju att delta som räknas =)
(säger jag nu iallafall när jag vet hur det gick!)

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *


Efter bowlingen så åkte vi ner på Grönland och gick på Kinarestaurangen efter hård förhandling med pojkarna. Där blev det jobbigt att välja vad vi ville ha till mans och kvinns....

                                                         

Det hela slutade med:

att Rasmus åt Pannkakor


och Viktor beställde Hamburgare och Pommesfritt från Nisskiosken ; )

Övriga kunde bestämma sig för något som fanns i menyn, själv nöjde jag mig med en pekingsoppa som borde macha det jag bör äta, till tog jag en mineralvatten! Jag var mätt och glad och nöjd efter den skålen, och ganska snorig med tanke på att den är megastark!!!!

Nästa gång vi kommer på Kinarestaurang kanske det blir fisk på menyn.




Roine blev sugen på att spela lite Jack Vegas




Det är visst 18 år på maskinerna....
och det hela slutade med att Roineponken vann 81:- på 10 satsade kronor!


På vägen hem hann Viktor att slockna, Rasmus åkte med Tina, morfar och Gun-Britt och de kom sent om cider till Vansbro (jag hann köra tre varv i rondellen innan de var ifatt oss, vilket jag tyckte var jättekul men Roine var ganska sur). Hahahahhah

En jättetrevlig kväll har vi haft! Och när jag kom hem hade jag fått mitt träningsprogram av PTn, vilket var helt okej, mindre träning mer promenader! God natt mina vänner.

En före bild efter... krångligt??

Publicerad 2009-02-07 16:44:25 i Allmänt,

Jag tänkte lägga in en förebild nu efter jag gått ner 30 kilo men före jag gått ner mer... Ja jag vet det låter KRÅNGLIGT!



Men det här är iallfall en bild tagen idag den 7/2 2009! Herre gud vad gräsliga färgkombinationer jag har i vardagsrummet: rött, svart, brunt och grönt.. Det blir nästa projekt att göra något åt... Byta gardiner/matta!

Nu ska vi iallfall åka på bowling, jag Roineponken, Tina, Rasmus, Viktor, Pappa och GunBritt! Kul kul, hoppas det blir någon strike och en GROSE VINSTE!!

Lunch

Publicerad 2009-02-07 11:37:53 i Allmänt,

Jag vet inte riktigt hur jag ska hinna jobba mellan 07.30-16.00 varje vardag mellan all matlagning, har ju fullt upp att äta/laga mat!! Nej då så spänt är det inte med tid; allt går om man vill att det ska funka!
Nu har jag förberett dagens lunch och det blir varmrökt lax, 1 potatis och mycket av min grönsaksmix som jag fixade i ordning igår kväll (majs, vitkål, morötter, färsk ananas, purjolök, paprika och riven gurka). Det är så enkelt att ha en blandning med bra grönsaker som räcker i flera dagar.


Varmrökt lax, potatis, salladsmix och en halv tomat, citronvatten

Jag pratade nyss med Tina (lilsyrran) och vi ska åka och bowla ikväll, tillsammans med vår pappa och styvmor som båda har fyllt år i januari. Tänker bilddokumentera äventyret så Ni får se hur roligt vi hade.... eller hur svårt det var! Later................. NU ska jag beställa tillskott, men det var verkligen tråkigt; inget finns på samma ställe!

Min nya blogg

Publicerad 2009-02-07 09:36:15 i Allmänt,

Hej mina vänner
Så detta kanske blir tredje gången gilt som jag skaffar en blogg. Den förra som jag hade på Metrobloggen.se, var rätt kass för det gick inte att ladda upp mina bilder.

Jag har ju ett dilema och det är att jag inte kan få barn på naturlig väg och inte på konstgjorde  heller förrän jag gått ner minst fem kilo (har gått ner exakt 30) men gärna 10-15 kilo säger läkarna. Just nu har jag kört stopp, jag har hållit samma vikt sedan november 2008, vilket i och för sig är en vinst, då jag ej gått upp. Men nu börjar det brinna i knutarna, vi har en tid på IVF kliniken i Falun den 17/3! Därför har jag skaffat en personlig tränare, hon bor i Stockholm och är ett riktigt krutpaket och en inspirationskälla!! Nu jävlar ska jag följa denna diet och börja bränna fett!!

Russin, krossade linfrön, solroskärnor, mandlar (det som saknas är pumpafrön).
Detta är fågelfröna som jag brukar kalla blandningen, den ska vara på gröten och består av: krossade linfrön, russin, solrosfrön, mandlar (det som saknas var pumpakärnor men det hoppade jag över). Sedan får jag ha äppelmos på ändå!! Vilken lycka.

Jag har visst ätit för lite som flera personer har sagt till mig men som jag inte har tagit till mig. Själv har jag tyckt att jag äter hela tiden men att jag har försökt att dra ner på det jag stoppar i mig. Sen har jag ätit något sött var och varannan dag men det är det slut med nu liksom vetemjöl, potatismos (absolut inte pulvermos), raggmunk *snyft, osv. Men jag får äta det jag vill på helgerna till att börja med men nu j...lar, ska jag köra hårt. Problemet med den här dieten är att jag dessutom ska äta proteindrinkar (urk), folsyra, antioxidanter och omega3... Hm, nåja Anna Skipper, du borde bli ganska stolt om du hörde det här i allafall!! Jag ska försöka hitta ett bolag på internet som säljer samtliga produkter, något som visat sig inte vara allt för enkelt.

Dessutom säger PTn att jag inte får väga mig mer än varannan vecka (!?) jag som väger mig 3-4 gr/dag! Det blir största abstinensen!

Till mellanmål ska jag äta 2-3 frukter och 2-3 msk keso, eller en proteindrink (not), eller Schulstads goda bröd med solrosfrön och skinka / kalkon el dyl. Ganska mycket mot tidigare: 1 apelsin...




2-3 l vatten per dag, mindre träning.... Ojojoj, mer toalettbesök, det kan ju bli en träning i sig!

Idag har jag gått morgonpromend efter en microuppvärmd kopp kaffe (kaffe som inte ens är gott nybryggt), ett glas vatten och ett halvhårdkokt ägg! Efter morgonpromenaden blev det gröttallrik med fågelfrö, äppelmos och lättmjölk, den slank faktiskt ner rätt fint för ovanlighetens skull!

Just nu är motivationen på topp! Jag har ett mål att gå ner fem kilo innan den 17/3 få se om jag klarar av det eller om jag iallafall kommer i närheten av målet.

Nu ska jag surfa ut på nätet för att hitta lite tillskott och ev. en pulsklocka! Håll ögonen öppna för en uppdatering strax! Ann

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela