Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Long time

Publicerad 2011-10-31 19:29:12 i Familj,

ojojoj vad dagarna går fort... men att komma ut på internet här hemifrån är lite lika snabbt gjort! Men nu äntligen så surfar jag igen =)

I helgen har jag utövat ett antal timmar med att måla barn och mig själv i ansiktet!! =) På bilden nedan är det dock lilla Elin 10 bast som har sminkat mig, är vi inte snygga så säg?



Det lackar ju mot Halloween, så det gäller att träna upp zombiekunskaperna inför årets "trickortreat".

Jag målade faktiskt finare saker på Konsum, när de hade Barnens dag, men det kommer ni inte att få se något av här, sorry.

Mamma fyller år "HURRA" och jag har bakat lite åt henne, bl.a dessa chokladkolapajer

Jag gjorde t.o.m en glutenfri och jag tror att båda sorter gick hem hos de flesta. Jag kan ju inte äta så mycket av dessa bakverk, men lite har jag smakat och mums vad goda de är!! (Ostkrokarna var också goda men min mage gillade inte att få sådana så det blev en långsittning på porslinstronen halvtimmen efter de hade "slunkit ner", #dont try it if you are GBP-opad är mitt råd, urk#).

Några promenader har vi också hunnit med denna underbara hösthelg


Lillsyrran Ailie var på kändisfest och gick dit som Amy Winehouse. Vem kan låta bli att gilla den här läckra peruken?


Elin lärde mig fixa lite med foton i Iphonen i helgen och det resulterade i bl.a dessa bilder.


Mitt nya smalare jag resulterade i två näsor och två munnar..... öh
hihi


Ida hemma hos mormor


Blixten var inte snäll mot Ida tyckte hon =)



Nu är det kallt, jag måste peta in en pinne i pannan. So long gott folk!!

Månadens vikt, 2 månader efter operationen

Publicerad 2011-10-26 09:23:44 i Gastric Bypass,

Ojojoj vad tiden går fort. Nu är det 2 månader sedan de gjorde 5-6 hål i min då så stora mage. Den är förvisso stor än men inte lika... Dagens vikt: 103,7, dvs exakt -15 kg! Inte illa pinkat. Stod still i nästan en månad vilket kändes rätt nedslående, men det är ju så det kan bli. Nu är det dax för musiklekis och det tycker vi är bra, trallala.

UPPRÄTTELSE

Publicerad 2011-10-18 19:11:41 i Allmänt,

Plötsligt händer det! Det är ett uttryck som jag har användning av både nu och då. Bl.a när jag vann 30:- på triss, och nu senast idag när jag var till tandläkaren. Jag var ju dit i somras och fick träffa en HON som tydligen inte förstod vad jag och sköterskan hade samtalat om och amalgamet som skulle ut satt ovackert kvar när jag betalat och fått gå därifrån. Idag var det en äldre svensk MAN som satt vid borren. Jag talade om vad som hade hänt och kontrollerade extra en gång med honom vad som skulle hända idag och vi var överens!! Det var magiskt. Han gjorde det han skulle med amalgamet OCH lagade ett hål i en tand i en annan del av munnen. Jag slapp betala den tanden som de redan hade tagit betalt för, det kallar jag UPPRÄTTELSE på FOLKTANDVÅRDEN.

Kokbok

Publicerad 2011-10-17 19:57:06 i Allmänt,

Just nu håller jag på att skriva på min kokbok för fulla segel. Det går riktigt bra faktiskt och det svåraste blir nog att hålla den inom det sidantal som jag har bestämt mig för, för det finns ju hur många bra recept som helst här i världen.

Jag gör en fotobok med bilder och recept, hur enkelt som helst.

Idag har vi besökt mostrarna My och Amis för insamling av fler recept, det har ju flera fördelar med att göra en receptsamling av släktens godaste maträtter och bakverk.

För att göra en kokbok måste man ju ha lite bilder på det som recepten innehåller så idag blev det älgfärsbiffar med fetaost och tapenad och dessutom en hel form med Emmas festlåda. Ida är jätteglad över all hemlagad mat hon får provsmaka =)

Nu ska mammAnn inta tvsoffan ett par timmar innan det är dags att törna in.

P.s är det någon som vet varför käkarna blir att knäppa när man gapar efter varje natt? Tipsa gärna hur jag kan slippa det för det är riktigt obehagligt. Är spänd ifrån tinningen och ner till dubbelhakans nedre punkt, särskilt på den sida jag oftast ligger på d.v.s vänster..................

Det lackar mot jul igen

Publicerad 2011-10-15 19:32:13 i Allmänt,

och då är det ju dags att tänka på JULKORT!! Sagt och gjort, Ida åkte i tomteluvan till vilket hon var något misstänksam till... Bilderna blev många och såå härliga, se några exempel nedan:

Liknar nog mer ett litet troll än en liten tomtetjej, hihi

Det var INTE roligt hela tiden..............


Fast mysigt ändå stundtals...........


Ja nu är då fotostunden slut för denna gång och det var bara en gång det blev ledsna miner vilket berodde på en liten "sladdikurvinenvurpa".

Nu sover far och dotter så sött, klockan är 19:36, vilket nog kan sammanfattas så här: det var en lång och innehållsrik dag idag!


ÄLGJAKTSVECKA

Publicerad 2011-10-10 10:45:29 i Allmänt,

I Långholn inledde vi veckan med en riktig Gallkofest i lördags och vad vore en älgfest utan en jägare?

Jägarn´ ordnade med tipspromenad med obligatorisk prisutdelning. Vem var det då som vann? Jo Helena och rätt pris tog hon också då det var ett fint och resterande var lite mindre fina så att säga.

6 veckor efter operationen

Publicerad 2011-10-05 08:46:46 i Gastric Bypass,

Hej på Er, idag var det dax för vägning igen. I många många år har jag vägt mig dagligen men nu ska jag lägga ner det beteendet med början igår. Med anledning av veckans resultat ska jag bara väga mig första onsdagen i månaden från och med NU! Vad blev då resultatet? Jo +0.6 kg! Jag som knappt äter något.... Kroppen gör som den vill och det är bara för mig att acceptera nu och vet nu vad, det ska bli skönt att lägga bort viktfixeringen.

Wordfeud mm

Publicerad 2011-10-04 23:04:06 i Allmänt,

Alfapet i mobilen, vilket beroendeframkallande spel. Ska snart sluta, det tar för mycket tid. Imorgon ska en dietist från Ersta ringa mig. Det är dax för uppföljning efter operationen. Det ska bli spännande att höra mitt midjemått dag 1. Vikten vet jag ju redan. Idag har vi firat kanelbullens dag på kyrkis, promenerat runt Saltvik och umgåtts med moster Ailie o mormor À-L. Sett på en liten hundvalp vid namn Ludde, städat, tvättat o burit ved. Inte illa ändå va? Imorgon har vi fullt program bestående av musiklekis, sopplunch, blöjshopping och babysim. Jobbigt liv att vara mammaledig, phu. I like! Nu är det natta, zzzzzz.

Pinit

Publicerad 2011-10-02 22:00:21 i Allmänt,

Idag kom jag abrubt att tänka på hur pinsamt det mesta var, när jag var yngre. För idag blev det pinsamt igen. På gympan. Jag hade tagit fel skor och lortade ner. Pinsamt. Jag torkade bort den värsta smutsen och ber i förhand om ursäkt till Monica o Gunilla. Fy på mig, dumma jag. ibland kopplar det inte i min hjärna, då tänker jag på att den yngsta kända personen med Alzheimers är/var 19 år. Jag är 37. Kan väl bero på annat men man vet ju aldrig. Demenssjukdom drabbar var 4:e person. Kan väl vara mammasyndromet, jag hoppas på det! Vad var då pinsamt i ungdomen? Att lukta svett, mens, högläsning inför klassen, att se på en kille och han såg tillbaka, att bli ertappad när vi skickade lappar i klassrummet, när syrran typ 9 gånger av 10 kom försent till bussen så att den fick stå och vänta (inte undra på att hon blev snabbast på 60 meter i hela kommunen som hon sprang ner till busshållsplatsen varje vardagmorgon). Tänk hur lite som behövdes för att något skulle bli pinsamt! Idag behövs det alltså MYCKET mer! ;-)

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela