Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Helgen i kort sammanfattning

Publicerad 2010-10-31 18:50:24 i Allmänt,

Ida provar sin matbordsstol

Den är fortfarande något stor, men snart så sitter hon där och äter gröt, puré och annat smarrigt.

Roine hjälpte Monica och Rune att bära ut den trasiga pannan.... heavy heavy tung gung enl. Roine


Roine har köpt ny bil;

nej det var INTE sant, tyvärr... den här bilen skulle vi dock kunna tänka oss ;-)

Lottie har blivit fodervärd åt en havremoppe vid namn Fabian


Många ville rida........... fast få fick, påstod att vi andra för för tunga i gumpen till Roberts förtret.

Viktor hade dock ej för många kilon så han fick ta sig en provtur, det var en stolt liten grabb därupppe på hästryggen tyckte jag mig se.

Rasmus nöjde sig med att klättra i träd, jag höll på att svimma när jag såg hur högt upp gossen var...

Ser ni honom?????????????

Igår var det ju knytkalas hos Anki och här är några bilder från den festen
 
  
  
Sånna här bilder får man när ena objektet står stilla och det andra har massor av dans i benen....

och här är den enda bilden från Kulturhuset som jag lyckades knäppa....

Det var så mörkt så det var ingen idé att fota tyckte jag....

Idag fyller mamma år och så här läcker mat bjöds det på där

Det var verkligen GÖRGÖTT!!!!!

Dagens prinsessbild


och slutligen, det är nog många som trott sig se LIEMANNEN idag med tanke på gårdagens STORA fest här i Vansbro.... Men tro mig; jag såg honom på riktigt och nedan finns beviset:

Laxpaj och köttfärsgratäng

Publicerad 2010-10-30 12:18:35 i Allmänt,

Det blir helgens diet det!! Jag har lagtat köttfärsgratäng åt ett helt fotbollslag och så fick mitt främmande lov att ställa in........ så nu blir det till att äta så mycket som det går =)

Dessutom har jag storstädat hela huset idag. Ida mår inte så bra efter gårdagens två vaccinationssprutor så hon får hålla sig inomhus tills vidare. När hon fick sprutorna igår så grät "på riktigt" för första gången i hela sitt 3 månaders långa liv. Tårarna forsade, hon var asförb..ad och snoren skvätte!! Barnsköterskan Lisbeth låg INTE på plus, det kan jag lova, men MAMMA var populär =), gullesessan min.

Senare ikväll blir det som tidigare skrivet knytkalas hos Anki och den pajen ligger och gottar till sig inne i kylskåpet just nu, hoppas att den smakar bra nu också. Men nu ska jag gå in och trösta lilla prinsessan som inte är så glad.

VAD HETER DET???

Publicerad 2010-10-28 21:16:08 i Allmänt,

Läste mitt tidigare inlägg från igår......... hängslor!!?!? Heter det verkligen så eller heter det; hängslen?? Vilket ord när man börjar analysera sönder det!! En hängsla, flera hängslen/hängslor, nej ni: jag ger upp!!

Idag har jag coh Ida haft innedag tills på eftermiddagen då vi tog en tur runt Dala (för att prinsessan skulle få sova, hon var klarvaken hela rundan tills vi kom upp på landsvägen igen, då slog hon igen sina blå).

Roine tog sig hem helskinnand, phu. Fredrik kan pusta ut då bilen kommer tillbaka i samma skick som den var förra veckan ;-)

På lördag blir det knytkalas hos Anki och jag ska ha med min vän Anna J från Borlänge.... tänkte på en sak appropå det idag: när jag ska presentera mina vänninor som ska på festen så blir det rätt lätt för Anna att komma ihåg allas namn som är:
Ann, (jag alltså)
Ann-Katrin (Anki)
Anna B
Ann-Charlotte
Ann-Sofi
Anneli
Åsa B
Åsa L
& sen tre personer med lite mer unika namn: Jessika, Maria och Cissi, hihi.

Syltor...

Publicerad 2010-10-27 22:51:51 i Allmänt,

Nog för att jag har hört talas om Majkens Sylta men den här har jag aldrig tidigare hört talas om......

fanns även Isterband från Lammhult, och jag som nyss var i Lammhult!! =)

Snart fyller Ida 3 månader, närmare bestämt på lördag! Därför var det dags för en liten present tyckte jag... hehe. Hon klarar ju att greppa skapligt numer och därför passade denna lilla sak bra tyckte mammAnn


Var hos pappa häromdagen och fick se detta kort på lilla Rasmus

Visst är de lika de två "dubbelkusinerna"??

Samma dag ritade Viktor en teckning åt sin moster och den här lilla fladdermusen är ju bara bedårande.


Inte lika bedårande var min hall och mitt kök idag när jag gjorde en storrensning eftersom jag köpt plastbackar för att bringa reda i oredan...!?!?!? Öh... ja ni kanske förstår vad jag menade??

Mössor, vantar, halsdukar, verktyg, tapeter, petflaskor, hängslor, badmintonracket, väskor, symaskin utan strömkabel, skor, skor och ännu mera skor. Nu är det iallafall lite bättre ordning. Jag är nu cirka 10 par skor fattigare och supernöjd!!

LÄSARREKORD

Publicerad 2010-10-26 20:30:01 i Allmänt,

Igår den 25/10 2010 hade jag bloggbesökarrekord, hela 78 personer läste mitt urtrista blogginlägg om min olycksdag............ Inte ens när jag fick Ida var så många in och kollade (då var det 74 st). 

För övrigt händer inte så mycket just nu, (förutom att oturen håller i sig, i morse slog jag först ut ett glas vatten över hela köksspisen och sekunderna därefter tappade jag mjölklitern så att det var mjölk över hela golvet faaast det kanske är mer klumpighet än otur förstås).


Nedanstående hälsning är till grannen Monica L.
 
P.s Monica: det hade varit coolt om du gått in på Håkanssons och sjungit:
VAD ÄR DET FÖR DAG IDAG, VAD ÄR DET FÖR DAG IDAG,
JO DET ÄR INGEN VANLIG DAG FÖR DET ÄR MIIIIIIIIIIN FÖDELSEDAG,
HURRA, HURRA, HURRA!!!!!!!!!!!!!!!!


QUE.........

Publicerad 2010-10-25 16:41:23 i Allmänt,

Om jag tyckte att svenska försäkringskassan hade svårigheter att besvara en fråga så tar jag tillbaka det... för norska motsvarigheten: NAV skickade mig till 11 olika handläggare innan de kunde lämna ett svar på en till synes väldigt enkel fråga!!

Just i skrivande stund sitter jag hos mor och försöker att installera adobe reader för att kunna skriva ut en sida från just NAV............ Allt ÄR tydligen KOMPLICERAT här i livet!

Iallafall; Roine kom helskinnad till Norge idag!! =), ja både han och bilen =) =) =) (den lånade bilen, han är ju för tillfället utan bil).

Nej nu ska jag se om det går att få ut blankettj.....xxlxlls eller inte

*** Uppdatering 3 minuter senare: papperet korvade sig i skrivaren, what else........... 

Lördagskväll i Långholn´

Publicerad 2010-10-24 09:47:17 i Allmänt,

Nu har Ida blivit ännu mer bortskämd med presenter. Igår kom grannarna, familjen Norin, och Ida fick en ny favoritleksak som även hennes farfar kommer att gilla (och förmodligen även Viktor)!!!

En liten minigris!!!! =)

Ida fick även tre bodys i storlek 74, vilket hon när som helst kommer att kunna ha, verkar det som, för hon växer så det knakar....


Matilda hade även gjort ett band åt Ida och när de hade gått hem fick vi se att det låg i en hjärtformation: så gulligt.

En gång i tiden, när jag var ung (låter som det var på stenåldern!?!?!), så kunde jag också fläta dessa band men nu har jag nog fått en minnesstörning för det är totalt blankt uppe i hjärnkontoret ang. hur man gör!!!

På programmet idag står följande:
- en nödvändig och härlig dusch
- promenad med Ida för att möta Tina & grabbarna bus
- äta upp resterna från igår
- fixa lite med pojkarnas julklappar
- boxning m Ailie och ev. Elin
- nästa nödvändiga dusch
- MYSA med Ida så klart fast det gäller ju varje dag
- Ensam mamma söker
- Dax för sängen igen......... (oroa mig för Roines nattliga färd till Norge igen)

Div

Publicerad 2010-10-22 22:42:53 i Allmänt,

Ida och jag har haft sånglektioner idag, på reportoaren stod bl.a; Är du ledsen (Jesus gör dig glad).... bäbä vita lamm (med en twist) mm. Roine & Tina tycker att vi inte bör gå på kyrkis mera, men då har ingen av dem någonsin varit på kyrkis så de vet vad det egentligen är....

Jag tycker att jag är blek som knappt har solat i sommar, men i jämförelse med Ida så ser jag rätt så pepparkaksfärgad ut ändå.


På lördagenkvällens program står Tacos med fam Norin!! Det har varit på gång i cirka 9 ½ år; med andra ord:  det är på tiden....

Nu ska jag gå och lära Ida mer fina sånger!!

VARFÖR GÖRA NÅGOT ENKELT,

Publicerad 2010-10-22 15:57:44 i Allmänt,

när man kan krångla till det? Så sade jag till en (trevlig) handläggare på Försäkringskassan idag. Vet ni vad hon svarade: ja det är ju Försäkringskassans motto!?!?! Inte ens handläggaren visste hur FKs egen blankett E104 skulle fyllas i. Ska man skratta eller gråta?

NYTT

Publicerad 2010-10-21 20:17:16 i Allmänt,

Ailie kände absolut av nya muskler har jag hört ryktas ända till Långholn.......... Hehe, det hinner precis gå över tills nästa boxpass på söndag ;-)

Har Ni testat nyaste ballerinakakan?
Se hela bilden
Ballerina PEPPARKAKA
Enl. min mening var den en aning speciell! Pepparkaka och choklad, nja: fler än ett paket kommer jag "nog" inte att köpa (fast man vet ju aldrig förstås).







Dagen som gått har jag använt till att sy lite, bl.a har jag äntligen fått klar de där stolsdynorna till "minimöbelgruppen". Vissa saker tar längre tid än andra saker!! Jag fixade till ett par kuddar också, så Ida har något mjukt att luta sig mot i soffan.
  

Nu fattas bara en duk, men det får bli en annan dags projekt! När jag ändå var i "sy-tagen" idag så improviseradejag ihop en morgonrock åt Ida!! Helt på frihand och det bör tilläggas att jag INTE är någon som helst sömmerska............... Hur blev den att se ut då?? Ja här agerar Ida modell så att Ni kan få se själva hur fin hon blev i nya morgonrocken i fleece;

Finn ett (1) fel!! Ja, jag säger det OM det var någon som missade vad det kan vara..... ärmar saknas. Men erkänn att Ida ser rätt nöjd ut ändå =) Hon är ju väluppfostrad (JA REDAN)... Fast när hon trodde att vi inte såg, så lipade hon åt mig ;-)


Här kommer förresten en bild som jag utlovat för över en månad sedan: på färskpressad juice!! Fast det blir mest skum måste jag tyvärr medge

I de där finns de gott om vitaminer!!

Ailie är en fighter

Publicerad 2010-10-20 21:29:49 i Allmänt,

Ailie (lillsyrran snart 16 år) hängde med på boxning ikväll!! Få höra rapporten om träningsvärk imorgon/övermorgon så ska jag meddela Er vilka muskler hon INTE har ont i, hehe..

Nu är Ida sällskapssjuk, so over and out.

Föräldragruppsträff och ett första dopp i poolen

Publicerad 2010-10-19 22:16:26 i Allmänt,

13:45 idag fick jag av en slump se i min kalender att det var föräldragruppsträff kl. 14.15. Ida som sov (i vanlig ordning), fick ett abrupt uppvaknande i form av att ytterkläder skulle på (vilket hon inte gillar ens i vaket tillstånd). Vi hann i tid och efter lite nappflaskmat så tog sig Ida en liten powernap. Här är polarna i madrasspoolen

Observera att damerna (Lovisa och Ida) ligger i precis samma ställning!! De där två tjejerna kommer nog att hålla ihop som lång och lerhalm misstänker jag. De gör allt likadant och samtidigt!! I brunt ser ni Astor och han har också högern ute men lite mera rak i armen. Längst till vänster i färgglada byxor har vi lille Milton och sittandes har vi Idas första kärlen ;-) Kevin från Skålbyn! Ett trevligt gäng babysar vill jag säga. Lilla Axelina från Äppelbo sov sig igenom hela mötet så hon kom aldrig ner på madrassen.

I bilen hem såg Ida ganska så fundersam ut i sin nya basker, jag undrar vad hon tänkte på?!?!

Jag tror att hon tänkte att hon gärna ville åka till badhuset, så någon timme senare (några powernaps senare), så packade vi badväskan och drog till simhallen: Ida, mamma & pappa! Det blev en 8-10 minuter mysig badstund i mellanpoolen. Ida såg ganska nöjd men fundersam ut även där.

PLÖTSLIGT HÄNDER DET

Publicerad 2010-10-18 17:10:34 i Allmänt,

och med den rubriken kan man nog tro att jag har vunnit en miljon på triss, men riktigt så är det inte. Roine drog i väg på jobb i natt och kl. 03:31 ringer telefonen. Det är Roine som ringer och talar om att han har voltat med bilen, de lever men bilen är totalkvaddad! Det är väl nästan läge att köpa en triss iallafall, det inser jag när jag senare kommer så precis att jag hinner träffa bärgaren som ska bogsera bort bilen från olycksplatsen...........


Roine och hans kollega fraktas i varsin ambulans till Torsby sjukhus med nackkrage och vaccumpåse (eller vad det kan heta), de röntgas och plåstras om och efter cirka 6 timmar så blir de utskrivna.


"Turnissarna" får dela rum på akuten så att de kunde få lite sällskap. Det var faktiskt muntra toner inifrån rummet när jag kom dit, så jag förstod att det fanns hopp om livet.

När de väl får lämna sjukhuset så åker vi till Nissans skrotverkstad för att se bilen i dagsläget, det ser än värre ut än vad jag kunde se kl. 05:00 i nattmörkret då bilen stod där på bärgaren...

Bilen gick från att se ut så här:

till så här (på bara ett par sekunder):


På sista bilden ser Ni Roine hålla i ett skottkärrehjul som han införskaffat och som av någon anledning blivit kvar i skuffen..... Vi har inte många fordon kvar (med tanke på att vi sålt både 4-hjulilng och 850 förra månaden  menar jag) så det får bli V70 och/eller skottkärra som gäller för oss ett tag framöver nu ;-) Skämt åt sido... Plötsligt händer det, en förrädisk isfläck som inte syns, bilen får sladd och man kör åt skogen!! Använd säkerhetsbälte mina vänner och var rädda om Er både i och utanför trafiken.

Oh vilken underbart rolig söndag

Publicerad 2010-10-17 21:49:42 i Allmänt,

Tina ringde och väckte mig (okej klockan var 09.00 så det var ju dags att kliva upp ändå) för att fråga om jag hade en tidtabell.......... öh finns kanske på NÄTET!! Den egentliga frågan (som aldrig uttalades med ord): vill du följa med till Borlänge på lite shopping. Vi åkte kl. 10.00!! =) Ida behöver en overall till vintern och annat som införskaffades var:
* 2 pyjamasar
* en badanka som sprattlar med sina simfötter
* en ko
* bokstäverna A D I
* lite huvudbonader (se nedan),
* ett babygym m. madrass/kanter (se också nedan)
* 2 par jeans i stl 80 (på super-rea till senare)
* en ny termos
* en babybjörn 
* ett par nya skor åt morsAnn vilket var riktigt RIKTIGT välbehövligt 
* en termometer för inomhus och utomhustemp till Roines bil
* lite mat på Willys 

Det blev en riktigt bra shoppingtur med andra ord och skapligt dyr också med tanke på att BabyBjörnen inte var direkt billig, men dock väldigt bra, komfortabel och väldans praktisk. Tidigare har jag haft en lånad BabyBjörn som en bekant haft till sin dotter som nu är cirka 11 år och den hängde i nacken på mig, så tro mig: utveckling är BRA!!!

Här nedan följer en exlusiv visning av Idas nya huvudbonader.......


..........så nu får det gärna bli kallt för våran del ;-)

Nya babygymmet som Ida älskade såg ut på detta viset (Malin H: TUMMEN så klart, hihi).


Här är grejor som Ida INTE FICK, för hon kan ju inte skämmas bort redan, älläääääär ;-)!!!!????

Saccopåsar (eller vad de heter nu för tiden)


Ja, vad heter dessa måntro?? Sparkcyklar kanske!?!


Mätsticka

**************
Influerad av BIGGEST LOSER som jag är, fick jag bara lov att käka på stället: SUBWAY. Det som finns där är helt enkelt smörgåsar i alla varianter, storlekar och nyttighetsgrad.


Nu sover hela familjen, så det är nog läge för mig att krypa till kojs oxå!!


Helgen som gått...

Publicerad 2010-10-16 22:09:32 i Allmänt,

Tapeterna kom som sagt var upp igår! Tyvärr hade jag inte några passande gardiner, vilket jag trodde att jag hade!! Se själva att det blev tårta på tårta med mina bästa silvriga gardiner:

Ett par vita eller möjligen beiga gardiner passar nog bättre, så det får väl bli nästa projekt (Anna J jag har sytt klart den andra hissgardinen idag, så nu kan du komma hit och hälsa på som sagt, hihi).

Igår fredag kom Tina, Rasmus, Viktor och Riwer hit på besök och så här fint gjorde de i backen utanför huset

Alla som åkte förbi måste trott att det var väldens rajraj här uppe, och ja det var det väl kan man säga: fullt ös iallafall!! =) SEn fick de nog av mitt fejjande och tog sina cyklar och drog hem igen.

Idag lördag har vi varit i Hulån en sväng och hälsat på. Jag uppfann en ny tävling: försten upp på rundbalen!! Pojkarna slet ont, de sprang, hoppade, kom inte upp och tog omtag och gav sig INTE!

Först upp var Rasmus och att Viktor skulle komma upp var en omöjlighet trodde jag (Har visst missat att läsa Gundes bok: INGENTING ÄR OMÖJLIGT), för ett, tu tre så var även lillfisen Viktor uppe på rundbalen.


Dagens roligaste bilder blev de här bilderna som är tagna då pojkarna rörde sig:


Något som inte alla små babysar på 11 veckor har är nog en sån här:

För att förtydliga för Er som INTE kan läsa Lasse Berghagens handstil:
KRAM IDA
LASSE BERGHAGEN

=)

P.s Tack snälla moster Ailie Jennifer Hermansson, som ordnade autografen till Ida <3

Tapeterna uppe!!!!!

Publicerad 2010-10-15 21:21:26 i Allmänt,

Så var tapeterna på plats!! *Tyvärr hade en amatör beställt tapeter (jag), så såklart räckte de bara till tre väggar av fyra. Och eftersom jag är som jag är, så hade jag inte tid att vänta tills nästa vecka för en ny leverans av tapeter utan jag tog en annan tapet på sista väggen (beige). Just nu håller jag på att ska hämta ner lite gardiner (eller hur, jag BLOGGAR JU), och imorgon ska en ny taklampa upp så då ska ni få se bilder av det färdiga resulatet. Men just nu var det GARDINER JA..............................

TRÖGT

Publicerad 2010-10-14 22:58:20 i Allmänt,

Kära läsare, det går tyvärr lite trögt med bloggandet just nu p.g.a projekt: renovering av vardagsrum......
FÖRE-BILD:


EFTER-BILD

Tro nu för guds skull inte att hela rummet är färdigtapetserat!! Det är nästan enbart det ni ser på bilden...... jag är rädd för att jag har räknat helt fel gällande hur många tapetrullar det kommer att gå åt, åt fel håll!!


Som vanligt tycks Ida tycka det är hårresande!! =O

Heldag

Publicerad 2010-10-13 20:34:25 i Allmänt,

Idag har det rullat på från morgon till kväll, det har med andra ord varit en helt vanlig onsdag!! Fast med finbesök (Sara o Lovisa) och det var så trevligt så!!

Det där jag skrev om vikttävlingen: jag har dragit mig ur!!!!! Så tyvärr mina vänner, det blir inga rapporter om förlorade kilon trots allt. Jag känner att det blir lite väl stressigt med att tävla! Jag har ju faktiskt redan vunnit tävlingen mot kilona en gång (då jag gick ner de 35 kilon som krävdes för att få göra en provrörsbefruktning). Det går ju faktiskt att motionera och äta skapligt sunt iallafall, utan tävlingsmoment och 1 ½ timmes långa möten varje torsdag! Jag har ju klarat av det utan att delta i en tävling förut som sagt.

Imorgon blir det nog lite slipning och spackling och någon dag i helgen ska de nya tapeterna få komma upp i vardagsrummet, jag kan knappt bärga mig. 

Makeover

Publicerad 2010-10-12 20:24:26 i Allmänt,

Nu är så gott som all tapet nedriven i vardagsrummet, förutom att jag har en liiiiiten flik kvar ovanför värmepumpen och så får jag inte ner beslagen till platt tvn, för att "någon" har dragit sönder gängen på en skruv!

I morgon kommer de nya tapeterna, få se om jag kan börja sätta upp någon lite våd!! Men jag ska hinna med att umgås med väninnorna Sara & Lovisa och så fyller ju Anki Larsson år (idag), och har lite fika så vi får väl se, jag har ju hela torsdagen på mig också (innan kl. )18.00, då kommer Roine hem och helst ska det vara klart då tycker jag!!

Nu ska jag och Ida bänka oss i tv fåtöljen uppe för kl. 21.00 är det desperata husfruar på dumburken.

TÄVLING!!

Publicerad 2010-10-12 09:10:21 i Allmänt,

Igår började jag i en vikttävling, huhu.......... Jag har ingen aning om huruvuda jag kommer att gå ned något gram eller ej!! Det är riktigt spännande. Det är herbalife som har tävlingen men man får köra vilken metod man vill, självklart vill de sälja sina produkter men jag kör inblanco, helt rent, bara vanlig mat!!

Det jag tydligen gjort helt fel förut var att käka 1 kg smågodis till frukost, hm nej då så illa har de aldrig varit: jag har ju sällan ätit frukost.... Nej det jag har gjort fel är att jag ätit alldeles för lite protein, knappt hälften av det jag ska äta. Så nu är det kyckling, kyckling, promenader och boxning som gäller 10 veckor framöver!

Varje torsdag är det vägning, så få se om jag kommer att informera Er om hur det går (de veckor det har gått bra med andra ord).

Efter en sk. kroppsscanning framgick att min kropp består av 57 kg muskler, hur mycket fett som helst och alldeles för lite vatten!! Jag är med andra ord: ett ökendammande muskelfettberg =)

Önska mig lycka till, så får vi se om det slutar på +-0 eller om det kanske går att tappa en 5-10 kg som är mitt egentliga mål!!

Moster, missnöjd på ICA & Älgjakt............

Publicerad 2010-10-10 16:24:47 i Allmänt,

Moster Amis kom på besök idag, det var lika trevligt som alltid. På programmet nu står: boxning!! Men först ska jag lämna tillbaka de två filmerna jag "mutade" Roine med igår och sen ska jag köpa några paket BabySemp så gullungen inte blir utan mat.

Jag gick in på ICA och skulle handla Baby semp där när jag ändå skulle lämna filmerna... Men där hade de fortfarande inte fått hem barnmaten vid namn Baby semp 1!!! Jag var in för flera veckor sedan och då hade den inte heller, nej nu j...lar ska jag bojkotta ICA helt när man ändå måste åka på den bästa affären iallafall (Konsum så klart). I ilskan glömde jag att jag skulle ta ut pengar, så då for jag till bankomaten vid handelsbanken som var ur funktion!!! Tur att jag sedan fick åka på favvoaffären där jag kunde köpa barnmat OCH ta ut pengar och därefter få slå ur mig lite aggressioner på boxningen!! =)

P.s varning för älgjägare!!

SÅ VAR DET LÖRDAG IGEN

Publicerad 2010-10-09 15:07:52 i Allmänt,

OCH HÄR SATT JAG INTE OCH DEPPA......... Idag har det varit fullt spett sedan jag vaknade!! Började med att röja ihop lite i sovrummet, tog av mattorna och dammsög lite, gick ner och frostade av frysen och städade ur kylskåpet och när jag ändå var i farten så tog jag och städade i kastrullskåpet och hörnskåpet också!! Allt detta efter att ha inspirerats då Monica tittade i mina skåp igår, huga!!!!!!!!!! Dessutom har jag gjort matlådor: torsk och äggsås, så nu har Roine mat så han klarar sig i Norge en vecka till (några andra sorter fanns det sedan förut ifall det var någon som osökt tänkte på skörbjugg).

Nu städar jag resten av övervåningen till Eddie Meduza på högvolym, det går som en dans skulle jag vilja påstå!! Vart kommer alla dammråttor ifrån?? Jag begriper det inte!!

Nu ska jag dammsuga trappan, skura den och städa igenom nedre plan så gott det går i tapetseringsröran, sen borde jag spackla väggarna men det kan hända jag skjuter upp till morgondagen?? Låter det inte som om jag har haft en kanonrolig dag?? Det blir bättre, tro mig!!

Ikväll blir det tjejfest och därför har jag hyrt två Actionrullar och köpt en rulle Pringels åt Roine (som muta), så han blir nog glad när han kommer hem hoppas jag!! Han gillar för övrigt att få lite egentid med the prinsess Ida, ifall det var någon som tycker att jag är taskig som går ut på egen hand...........

JAG BORDE NOG BÖRJA JOBBA IGEN..........

Publicerad 2010-10-08 22:20:00 i Allmänt,

för när jag går hemma så här verkar det bara bli fler och fler projekt!! Fast vad gör väl det?? Men jag borde ha sytt klar gardin no 2 först och främst, fast tyget ligger väl kvar och gottar till sig skulle jag tro.

Iallafall; idag vid ett svagt ögonblick (för att vara exakt: direkt efter att Roine hade rotfyllt en tand utan bedövning), så gick Roine med på att vi så småningom skulle tapetsera om i vardagsrummet!! Villkoren var att det skulle ske en måndag - onsdag (då han inte är hemma). Sedan åkte Roine till Dala-Järna och så fort han stängde dörren så ramlade första våden ned från väggen, han sa ju aldrig någonting om att själva förarbetet skulle ske en måndag, tisdag eller onsdag....

Ida var hemma med mig så hon fick sitta i babygungan, och så här roligt tyckte hon att det var:

Ännu en gång känns ord som förklarar bilden helt enkelt överflödiga............. men iallafall så somnade Ida efter en stund, jag förmodar att det var av ren uttråkning!?!

Så här ser de nya tapeterna ut


Döm om min förvåning när jag hittade flera av dessa bakom bokhyllan

Det är alltså skruvarna som köksskåpen sitter fast i och nog bör de sitta utav bara den, eftersom skruvarna kommit ut i vardagsrummet! En del av grundarbetet består alltså av att fila av skruvarna från köksinredningen, det hör nog inte till vanligheten, men vad vet jag om det?

Tidsbrist!?!

Publicerad 2010-10-07 19:51:03 i Allmänt,

Det omöjliga har inträffat: jag kunde inte blogga igår p.g.a tidsbrist!! Det brukar aldrig drabba mig, men om ni undrar varför så har ni svaret nedan:

Jag sydde en gardin alldeles själv, och det tog TID. Nu har ju vårat kök 2 fönster och det finns en viss risk för att det blir som när jag skulle sticka raggsocker för ett par år sedan: det blev en (1) raggsocka...............

Ni som tycker att ni har sett gardinen på något annat ställe: ja de finns färdigsydda på KoxIn, men jag skulle ju vara så kusligt huslig och sy dom själv (om jag inte får till den andra så kan jag ju köpa en tänker ni nu, men jag var ju så fiffig och tog radigt tyg och de gardiner som de säljer har rutigt tyg på baksidan, öh).

För Er som troget har läst min blogg i cirka ett år: ser det här nå´bekant ut då??

Den här gången var jag "snäll" nog att INTE videofilma däckbytet.... men jag kan tänka mig att många nu tänker: SYND, för visst var det en rolig liten filmsnutt ni fick se i november 2009!?!

Nu har Ida varit på Lokstallets Café tre gånger i sitt liv, här ser ni hur lugn och avslappnad hon var under vår fikastund med min kusin Johanna Ahlén (Ida är iförd de kläder hon fick av familjen Ahlén när Ida föddes).

Tidigare hade de haft vitt sofftyg på cafét, men det kanske inte var det ultimata (jag kan tänka mig att de ligger blötlagda i klorin ända fram till jul!? fast det är en vild gissning från min sida bara). På det svarta tyget syntes dock spyfläckar mycket tydligare, fast hur många fikagäster i Idas ålder har dom mån tro??

Eftersom jag nu är småbarnsförälder så måste jag ju skriva lite om BLÖJOR!! Inte om storlek, kvalisort och modifjong, utan om hur billiga blöjorna är!! Är det nu någon som tror att jag mist förståndet??? Antagligen, men jag menar det...... Roine köpte fyra förpackningar av dessa blöjor idag:

Visserligen är det ett av de mindre paketen med "bara" 33 blöjor i.... Kan ni gissa vad han betalade för 4 paket?
Rätt svar: 46,85 Nok, vilket motsvarar ungefär 60 svenska kronor och JA: DET VAR FÖR ALLA FYRA PAKETEN, de kostade alltså cirka 15 kronor per förpackning. Det är nämligen priskrig på blöjor i Norge mellan affärerna REMA1000 och Kiwi. Big Buisness skulle man som småbarnsförälder alltså kunna säga!

Är det så här när man är kär när man är liten........

Publicerad 2010-10-05 22:18:58 i Allmänt,

.........hur är det då att vara kär när man är stor?? Idag var jag och Ida på första föräldragruppsträffen och det hela slutade med att Ida och Kevin höll varandra i hand, så gulligt att jag bara fick lov att ta fram kamerna för att föreviga detta, (jag hann nästan).........


Det fanns fler små gulliga babysar på babymadrassen, se bara: jämna par!! =)

I grönt har vi Carolas Kevin, sen Ida i mitten, längst ut i färgglad sparkbyxa har vi Saras Lovisa och i "fotändan" ligger Maddes Milton och sover så sött.

I vagnen på väg hem sov Ida som ett klubbat troll... inte såg mammAnn att mössan hade åkt ner så långt det var möjligt, förrän vi nästan hunnit ända hem

Gick nog lika bra som för de som sover med sådan där mask för ögonen (Sara: du vet vem jag menar).

På programmet i morgon (onsdag) står följande: promenad med Bella och Elina, sopplunch med kollegorna och sedan 21.00 säsongspremiär av Greys anatomy!!

Dagens uteoutfit för Ida var denna kappa som är närmare 40 år gammal:


Dagens outfit för mig var en massa rynkor och två sprillans nya skavsår................. Nu är det tack och godnatt från Långholn´

Måndag igen

Publicerad 2010-10-04 16:40:39 i Allmänt,

Idag har vi gjort ett besök på Mora lasarett, moster My var med som barnpiga och Ida skötte sig som vanligt galant!! (alltså: hon sov).

Efter en liten snabbshopping på Dollarstore och lite mat så for vi hem igen. Väl hemma har Ida hunnit spy ner både sin mormor och sin mamma, den enda som klarade sig från spyfläckar var moster Ailie!!

Såg att Tina kommenterat ett Inlägg att Ida ville ha barnvakt från kl. 17.00 idag, hm......... are you sure?? SA IDA VERKLIGEN DET??? Vilken duktig piga jag har =) =) =) Fast jag tror det får vara innestående till en annan dag, för vi har ju nyss kommit hem och precis börjat varva ner efter Moraresan ;-)

Och ang. visa leg: det måste vara du Tina som har fått göra det!!! Ja ett tips är alltså att ta ur lösslingorna och bli korthårig igen för då ser man alltså genast lite "vuxnare" (läs äldre) ut.

1:a helgen i oktober,

Publicerad 2010-10-02 23:07:10 i Allmänt,

vad händer denna helg varje år? Jo Rättvik har höstmarknad och i år tog vi oss faktiskt dit, annars brukar vi bara åka på våren om jag inte minns helt fel!? Till en början var det JÄTTE-trångt och rent av jobbigt att gå där! Det var jag, Roine och Ida så vi zickzackade fram med barnvagnen i folkvimlet.

Vi började lite blygsamt med att köpa oss varsin våffla med hjortronsylt och spray-grädde (enl. min smak var de tyvärr inte goda). Shoppingmässigt lossnade det lite efter vi fått i oss våfflorna, detta när vi hittade Gagnefbollens stånd, ja Roine drog och köpte tre lådor på en gång =)

När vi sedan kom till nedanstående stånd så lekte livet. Kolla in jättetrollen, I LIKE!! Längst bak till vänster skymtar tomtetrollen och de var ju hur bedårande som helst.

Vi blev lite snåla och köpte istället ett av de mindre trollen till Ida (men så här i efterhand grämer det mig att vi inte tog ett stort).

Ser ni någon likhet mån tro?

Jajamensan, rätt svar är så klart; håret!!

Ett annat inköp denna höstdag blev en sk. Idaklänning.... hur gullig som helst, nu riktigt längtar jag till julafton då hon ska ha den på sig!!


________________________________

Robert och familjen kom hit på kvällen för att spela lite spel, Rasmus gick hem som vinnare av Vilda Finanser!! När jag skulle slänga några skal i soporna kom det något svart utrullandes och det rörde sig även när det landade på golvet............ Självklart trodde jag att det var en musunge, (självklart = efter alla möss jag sprungit på här hemma den sista veckan) Vad det i själva verket visade sig vara; var en av Roberts gigantiska prillor!! Se själva:

Ni kan väl kanske förstå att det var lätt att missta sig på prillan och en musunge va??

Nu sover prinsessan och det står inte på förrän även Roine kommer att knoppa in. Eftersom vi har en övernattningsgäst så ska jag gå ner och vara lite social med Jossan nu en stund (och tala om att jag har köpt världens bästa julklapp åt henne, så att hon blir lite mer nyfiken). Go natt på Er, alla monsterdiggare där ute!

Husfix och makeover....

Publicerad 2010-10-01 22:14:26 i Allmänt,

Idag har jag genomgått en liten lightversion av en makeover, jag gick från så här:

till så här:

Är numer alltså officiellt relativt korthårig med andra ord och det känns riktigt najs!! Det där långa var så slitet och jag har sett lika dan ut sedan jag föddes nästan! Tycker att jag härmed har skramlat ihop en vuxenpoäng också =) ("Någon" påpekade att jag såg äldre ut idag, ska man ta det som en komplimang älläääääääääär, hahha?).

Det som har hänt mer är detta:
     
Ett spontant bullbak alltså, blev cirka 150 bullar!

Sedan hade Rasmus disco i Hulåns ordenshus så vi tog en tur dit också, vilket resulterade i en sen middag med Anki och Elin på Dido, ni inser väl alla logiken i detta ;-)

Jag nämnde igår om att jag pysslat hemma lite, så här ser mina nyinköpta kökslampor ut (införskaffade på Vansbro elektriska)

Ursnygga tycker iallfall jag!!

Sen har jag också klätt en pytteliten soffa (barnmöblegrupp som pappas farbror Göte gjort till mig och Tina när vi var små)

Det snygga tyget finns på Kox in och jag kommer också att göra stolsdynor till puttestolarna som hör till! Sen om sylusten håller i sig längre ska jag köpa mer tyg och sy gardiner till köket också, men det återstår att se...

Nedan ser ni Ida i hennes nya fåtölj som hon fick av Frida Fransson häromdagen:

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela