Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Halsningar fran Egypten

Publicerad 2009-03-28 18:11:34 i Allmänt,

Jag har inte direkt langtat efter att satta mig bakom en dataskarm, darfor har det drojt sa har lange innan jag har uppdaterat bloggen. Jag har massor av jatteroliga bilder men det kommer att ta manga egyptiska minuter att ladda upp dem.... sa darfor far Ni bara se en brakdel... Appropa brakare> Tina har forstoppning< ingen yallamage dar inte. Tina pratar mer om hennes troga magen an vad Mormor nagonsin har gjort =)

Vi har halsat pa familjen, de var med pa diskotek andra kvallen, tva broder, broderns fru (som ska ha barn vilken dag som helst) och dottern (som ar fem ar). Vi stannade tills fyra pa natten!! Sen fortsatte jag och Heggepegge festen pa hotellets disko tills fem pa natten. Sen gick vi upp klockan 7 for att aka pa batresan. Den trippen till dolphinehouse varitne sa  bra som jag forut tyckte. Vi sag inga delfiner, det blaste hur kallt som helst och Tina var sjosjuk sa hon spydde!! Urk, trots forstoppning...

Snorklingen gick sa dar, det finns knappt nagra fiskar att titta pa nu, som det gjorde i somras. De ligger val i ide antog vi. Nar vi kom hem sa var vi ratt trotta men nu ville Tomas ut pa party. Vi gick ut och tog nagon ol och sa dar men sen var det slut pa energin...

Vi har varit pa rundtur med buss och sett stan, bade nya och gamla delen.

Araberna ar sig lik, de tjatar och tjattrar och vill bara salja, salja och lura turister. Och visst har de lyckats, vi har gjort en del daliga affarer. Men ocksa en del bra, atmindstone vill vi tro det. Ena brodern i #familjen# tog dock ner oss pa jorden igen och talade om att vi gett for dyra pengar for vissa saker.

Det har inte blivit sa mycket shopping men en hel del god mat och mycket bira!! Tur det ar sa lag procent i dem annars har jag varit dyngrak i en hel vecka vid det har laget.

Forsta kvallen at vi stek, andra kvallen at vi stek, tredje kvallen tror jag iallfall sa var vi pa Hard Rock caf\e, det var fantastiskt roligt, tyckte vi alla. Tomas, Hegge och Tina ska tillbaka dit da jag och Tina B ar pa Okensafari pa mandag och pa Tisdag aker vi hem (snyft). Jag alskar det har landet, men nu kanner jag att jag inte kommer att aka hit igen pa nasta resa for den har gangen har jag hunnit med det jag har velat, da jag inte haft nagon diarre som hindrat mig fran att utforska placet. Har nedan ser Ni hur roligt Tina hade det pa hardockcafe, tjolahopp!!

Igar lag vi pa beachen och solade och det kom strandraggare hela tiden som ville salja saker och sa vidare. Jag, Hegge och Tomas kopte varit introduktionsdyk fran stranden, det var hur haftigt som helst men ocksa valdigt jobbigt. Jag andrades som om jag skulle till att foda barn! =)
Det blev ett kort dyk men nu ar jag den erfarenheten rikare. Idag snorklade jag pa samma stalle sa nu vet jag vad de andra hann se som jag missade.... Efter det sa akte vi ut pa en batresa igen, med en glasbat, det var haftigt!! Sen fick vi snorkla och fiska! Det blev en del farggranna fiskar.

Idag lordag ar alla utom jag och Tina till Cairo. Tina har tagit det lite lugnt och jag har shoppat loss lite. Jag har kopt mig en papyrustavla som ar 2,5 meter lang, lite parfym och en sjalvlysande katt!! (Mansten). Det ar svart att lasa< jag vet, for det saknas tre bokstaver pa den har tangentbradan.

Ikvall vill familjen att vi ska breakaloss pa diskotek igen, vi far se hur det blir, Tina verkar inte vara sa intresserad av partylivet, sjalv vill jag nog rocka loss lite innan hormonbehandlingen trader i kraft =), jag har iallfall grundat med tre pilser i kvall utifall att...

Pa glasbaten fick jag vara kapten for en stund, det höll på att sluta riktigt illa, eller iallafall i fel hamn. Bilden är tyvärr bortredigerad p.g.a vår kamerafobiske kusin rådade vara med på bilden.... hans önskan; min vilja = bilden raderad!


Vi har ocksa hunnit med Bloody mary, gin med en tinyviny skvimp cola, pina colada och hur manga Stella och inhemska ol som helst, vi har haft hur roligt som helst. Vara kusiner ar toppen att ha med sig!!! Saknar partyhegge just nu =)



Tomas har varit valdigt sammarbetsvillig da det galler att vara fotomodell, det kunde val ingen tro!! I morgon ska vi aka till Colona divers center (igen) darfor att Tomas och Hegge ska dyka darifran, vi visste inte fran borjan att det gick att dyka fran stranden och jag gissar att Colona har en mer serios dykning an vad de hade har pa stranden, iallfall ar den MYCKET dyrare.

Tina borjar val bli ratt pank just nu. Sjalv har jag fatt tagit ut mer pengar idag, tack for det Taxi Salen!! (loningsdax). Jag ska strax smsa taxi salen och halsa fran soliga Egypten, bara for att jag egentligen skulle ha jobbat nu!! Sa ska hon i vaxeln fa ropa ut i etern att jag halsar.... De kommer att bli grona av avundsjuka.

Har ar det ratt blasigt och det gor att det blir ratt kallt ocksa. Igar var enda dagen det har varit vindstilla..... Idag var det smakallt och sa, ska Ni aka hit< ak i sommar, da ar det fortio grader harliga grader> VARMT!!

Precis nu ringde Tomas och sager att de kommer hem om exakt tre timmar och de ar PARTYSUGNA!! nja iallafall hungriga, men jag ska nog fa dem pa battre tankar =)


Ha det bra, vi ses hemma i kalla Svedala om nagra dagar!!

Sova eller icke sova: det är frågan

Publicerad 2009-03-23 20:47:22 i Allmänt,

Så har det dragit ihop sig inför avfärd mot Arlanda. Vi ska åka från Hulån kl. 0.30, och jag vet inte om det är så stor ide att sova, fast det är klart.... lite sömn skadar nog inte! Jag har packat och kan nu konstatera att min resväska INTE väger 25 kilo.... utan bara 23! JAg har funderat på om jag ska ta ur något men kom fram till att det går bra att släpa på skiten, det blir ju jag som får göra det... Men om jag vill handla där så får det inte plats så mycket! Åh, nackdelen med att minska i vikt: det är för mycket kläder som passar!!!

Jag har varit in på skatteverket.se och tittat på min inkomstdeklaration!!! =) Hihi, det såg jättebra ut! Får tillbaka en del från staten i år igen!! Nästa år blir det mycket mer då vi får göra rotavdrag på fönstren, eller arbetet iallafall! Bara jag hittar räkningen..... den låg inte där den skulle idag, men jag får leta mer då jag kommer hem från Arablandet! Hopp och hej, sakna oss inte för mycket. Kanske jag t.o.m kan lägga in lite info på bloggen om jag kommer åt ett internetcafé där nere!! OM jag orkar i hettan.... ; )

Tills vidare, auf widersen eller nått sånt, Kramar till Er alla blekfisar från Ann!! (solariebränd).

Äntligen måndag

Publicerad 2009-03-23 07:15:30 i Allmänt,

"Magsjukan" har gått över! Det är ny vecka, och inte vilken vecka som helst utan Egyptenveckan!! Idag är det fullt upp på jobbet, förmiddagen i Vansbro, sen bör jag hinna till Nås och fika med en tant (vilket jag hade lovat förra veckan), det är alltså en uppföljning på ett gammalt beslut som ska göras, ingen socialvisit enbart iallafall... Sen ska jag till Dala-Järna och behöver vara där hela eftermiddagen. Kl. 16.30 har jag en soltid som jag måste passa, i 17-tiden ska mamma bjuda på avskedsmiddag och sen ska vi träffa Tomas, Tina och Heggepegge för en sista finputsning av resplanerna, då främst hur vi ska ta oss till Arlanda.... Gott om tid!!! Jajamensan.

Jag har ett husmorstips till alla resenärer: Scanna in Ert foto, resebiljetten samt reseförsäkringspapperen och maila dokumenten till din egen hotmail. Ifall olyckan är framme så har du kopior på dokumenten i datorn, vart du än befinner dig i världen. Det lät väl enkelt, nåja. Själv fick jag inte igång scannern och det gjorde inte så mycket för papperen från försäkringsbolaget har jag tydligen kastat!! Så kan det gå. Vi får helt enkelt hålla oss långt ifrån Olyckan!

Byebye (måste börja träna på engelskan igen) =)

Boxningen inställd...

Publicerad 2009-03-22 17:42:09 i Allmänt,

Det måste ha varit dålig kvalite på det thé jag drack i natt, jag har fått en slänga av maginfluensan (harkel), därför fick jag lov att ställa in min älskade boxning! Det har blivit en heldag i soffan som i och för sig är rätt mysig men tänk Er en hel dag förstörd för att jag hade så fantastiskt ROLIGT igår kväll/natt.

Så här ser hotellet ut som vi ska bo på, det heter Aqua Fun!!



Jag sms:ade just Anki Forsberg som kom till Egypten idag och frågade om det var läge att packa i långfillingar, men de kunde jag lämna hemma skrev hon. Det var hett som i helvetet då de landade, 24 grader i havet och läge för en smirnoff ICE. Det sistnämnda kan jag bara konstatera att jag INTE är sugen på...... än.


Så här ska det se ut mot havet från vårt hotell. Tina säger att hon ska lära sig windsurfa, jag är skeptisk.... Jag har sett när de lärt ut nybörjare surfing utanför hotellen och jag tror inte att Tina vill utsätta sig för den totala förnedering det innebär. Men det vore asgrymt och jättekul, tänk bara vilka bilder jag kan få till bloggen med en Tina på en bräda och en egyptisk instruktör som står på stranden och visslar i en pipa när hon ska vända skutan. Hahahha. Håll tummarna allihopa att hon gör det!! =)



Vad händer där nere då??
Ja för egen del så blir det utforskning av staden, taxi eller buss till andra delen av stan den sk. old town eller down town. Sen blir det supersafari, båtutflykt, nattklubb och shopping! Ev. ett provdyk, få se om jag klarar av syrgasen eller ej, jag som inte ens kan dra in helium och prata som Kalle Anka! Annars är jag rätt nöjd med snorkling, men det vore ju så kul att ha provat på att dyka en gång, fast då är det väl kört sen... då blir det resfeber och dykfeber!!


Så här nära två delfiner var jag sist jag var till Hurghada. *Den här gången är målet att jag ska ta på en delfin! Sist vågade jag inte fast jag hade chansen...


Det här är en vanlig syn: Man ska in i affären, sitta ner, röka pipa, dricka the, pruta, handla, diskutera. Ojojoj, jag började precis att gruva mig för den här shoppingprocessen som är tidsödande!


Nu ska jag gå tillbaka in till soffan och inta soffläget igen. Det har varit en riktig latdag, men det har varit välbehövligt. Taxihelgerna tar på krafterna fast det är sååå kul. Höjt!

Mot Varmare Breddgrader

Publicerad 2009-03-22 11:43:43 i Allmänt,

Nu är det en natt kvar här hemma i snöiga Vansbro!! Det är ju så att man lätt kan sitta och småle då jag kommer på att jag snart ska sitta i 27-31 graders hetta, då jag tittar ut och det snöar!! Åhhhh, jag har packat och gjort klart allt så nu är det bra att vänta in i morgon natt! Jag känner redan att jag är trött men det gör INGENTING! Nothing at all!

Min resväska är FULLPROPPAD och väger säkert runt 22-25 kilo redan nu! Jag måste packa om och tänka igenom vad jag verkligen behöver och vad som kommer att kunna ligga oanvändt i väskan. Inte bra att börja med maxlast innan jag kommit till resmålet!

Fn idag är jag lite bakis känner jag, det är vätskebrist de lux, trots att jag drack vatten på efterfesten! Men det är småsaker, jag längtar bara till boxningen nu, hoppas jag är lite mindre bakis när det är dags kl. 16.00. Det som är lite tragiskt på boxningen är att Anki (min boxningspartner) har slutat! För övrigt sitter hon på planet till Egypten just nu i skrivande stund. Men Anna ville ändå sära på mig och Anki för vi pratade för mycket och boxades för lite =)

Nu ska jag gå in och slötitta på gårdagens avsnitt av Robinson 2009! Och dricka mer vatten... Adios amigos!

Boxningsgänget festar loss (igen)

Publicerad 2009-03-22 10:39:43 i Allmänt,

Igår var det återigen dax för en fest med boxningsgänget. Det är så himlar roligt gäng, och igår var det bowling i Malung som stod på programmet! En glad "lekledare" underhöll redan i bussen.


Väl framme delades vi in i lag som på den gamla goda tiden: 1, 2, 3, 4, 5, 6. Jag hamnade i ett toppenlag med Lillemor Jolhammar, Marina Samuelsson och Emma som jag inte vet vad heter i efternamn. Vi var jämngoda spelare (men jag vann).

Nice frilla va!?

Efter bowlingen så blev det mat, jag hade valt tacotallrik och den satt som en smäck när klockan var 21.00! Efter maten var det dax för karaoke, först ville ingen sjunga men Per som vann bowlingen fick ta ton först som en extra bonus, därefter hängde Olle Samuelsson på och honom kunde vi knappt få hejd på när han väl börjat sjunga.




Fansen gillade sången på olika sätt....


Per Andersson blev som sagt var bowlingmästare och fick en egen kägla med sig hem, jag var lite avundssjuk som Ni kan se nedan...


På bussen hem skulle det vara någon form av tävling men den hanns nog inte med, resan gick ruggigt fort till Vansbro! Det åts Gustavskorv och dracks pilsner, underhölls och snackades!


Bowlingkäglan var kvällens mest åtråvärda trofé, många ville låna.




Väl framme i Vansbro blev vi avsläppta vid Selins och några av oss valde att fortsätta festen. Den första jag såg i Vansbro var Kent som tydligen var inne i en dimma.


Det blev en intensiv timme på Selins, käglan var förståss med!





Ja, det var riktigt roligt. När de stängde på Selins var det ett glatt gäng som skulle runt hela "Sockna" som hoppade in i Håkans taxibuss. Fjäderstigen, Skamsberget, Enholn, Myrbacka, Uppsälje, och där var det stopp. Jag och Tommy som skulle åka med runt då vi bor i ytterkanterna (Långholen och Grönalid) skulle bli avsläppt sist vilket inte gjorde något... men just där i Järnatrakterna fick Håkan en sjukresa från Malung till Mora och fick lov att sticka iväg, vi fick hoppa av i Uppsälje hos Per och invänta Christina. Vi åt och drack (vatten) och hade riktigt trevligt! Tiden drog iväg ända till kl. 04.00 innan Christina kom. 

MItt på skogen mellan Uppsälje och Bomled hände något mycket otäckt!! Vi såg något mitt i vägen så Christina bromsade in och höll ut lite. Det visade sig att det var en kille som lagt sig ner MITT I VÄGEN!! GALNING!!!!!!!!! Jag tror vi blev chockade allihopa i bilen, och jag blev rent ut sagt heligt förbannad!!

-Stanna sa jag till Christina som stannade bilen. Jag gick ut och ropade åt honom, först låg han kvar men helt plötsligt i mörkret reste han sig till sist. Jag såg vem det var och kände igen honom... jag frågade vad f.n han höll på med och om han var självmordebenägen eller. Vi skjutsade hem honom och jag vill lova att han var skamsen!! Vilken idé, lägga sig mitt i vägen!!?

Tänk Er vilken tur det var att Christina kom från Järnahållet och inte Vansbrohållet för då kan jag lova att den grabben inte mått särskilt bra idag om han inte t.o.m fått ligga i kylrummet på Bäckaskog i väntan på en etta med jordvärme.... Brrrr.

Thats it! För utom det sista som hände så har det varit en toppenkväll som varade ända till halv fem!

Julafton

Publicerad 2009-03-18 13:39:34 i Allmänt,

Det kändes som om det vore julafton i morse, all väntan är nu över! Så känns det fast det egentligen borde vara nu väntan börjar! Men jag har iallafall gjort det jag kan, nu överlåter jag resten till läkaren.

Idag ville Viktor vara med Roine ringde Tina och berättade i morse kl. 07.00, vilket han också givetvis fick. Rasmus ville också vara med efter skolan så jag antar de precis är och hämtar upp honom nu. Viktor verkar inte ha någon längtan att vara med barn i hans egen ålder på dagarna untan hellre med Roine eller ännu hellre: farfar!

Idag kommer mormor hem från lasarettet igen, nu hoppas vi alla att hon får vara hemma läääänge! Det har blivit lite väl tätt på given på slutet mellan infarkterna.

Idag har jag promenerat till Bäckaskog fram och åter (från kontoret) och jag fick vårkänslor.... Snart knoppas det i träden och asfalten är fläckvis framme!! En vecka i Egypten sen är det sommar här hemma, *hahaha.

Ikväll ska jag på Kettlebells, har missat det en hel vecka nu! Det ska bli grymt roligt, jag ska köra 12 kgs vikter rakt av!! Bygga muskler, bränna fett: bara för att det är roligt, inte för att jag MÅSTE! Det är livet det!

Så var det klart!

Publicerad 2009-03-17 18:09:09 i Allmänt,

* Förhandsinfo till alla oroliga: Roine har godkänt publicering av samtliga bilder på honom och har dessutom skrattat mest av alla!!?? åt bilderna och då särskilt bild nr 2....

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *


I elva tiden idag styrde vi kosan mot Falun och IVF kliniken, känslorna var blandade och här kommer Ni få se en skildring i ett bildspel kring den förhoppningsvis blivande faderns känslor..

Först såg det coolt ut


Sen tycker jag att han blev rätt feminin med handväska och allt, kolla själv får Ni se:



Sen kom stressen och paniken var ett faktum:



Iallfall:
Flera års press och bantande har nått sitt mål! Jag tror inte det är sant! Det var inget snack på kliniken om att vi inte skulle få göra en provrörsbefruktning och nu är vi hemma igen med massor av information, dyra mediciner och instruktioner.

I vår ska jag börja käka piller, ta nässpray och sen sprutor mm. Det blir ännu ett år en hektisk vår!! Vi ser verkligen fram emot processen. Hm fast inte alla moment då förståss..




Jag ska ärligt erkänna att jag och Roine firade med hamburgare, pommes och ramlösa/coca cola på väg hem! Nu kan jag träna och äta bra mat för att jag mår bra av det och inte för att jag har FÅTT LOV & mått bra av det, det är en jävla skillnad det!

Så här såg det ut på vägen hem... När pressen släppte och chauffören äntligen stannade för en kort paus!

.. ps Roine hälsar att det NÄSTAN var för sent. =)

Dopparedagen

Publicerad 2009-03-17 08:47:38 i Allmänt,

Idag är det dagen jag längtat och ändå fasat över i snart ett år. Vi ska till IVF kliniken i Falun. Ända sedan den 23 april 2008 har detta varit enda alternativet till barn, p.g.a att min andra och sista äggledare rök ner i någon sophink på Mora lasarett den dagen!

Det har varit en hård kamp mot kilona då jag måste ner till BMI 30, precis idag ligger mitt BMI på 34,5 så det är bara att förbereda sig på ett nej!! Och ytterligare bantning.... Ja, det är lika bra att förbereda sig på det! .......jag tror jag tröttnar ur på fågelfrön, gröt och salladsblad =) Eller, nä det har jag faktiskt inte!

Det har ju varit en rätt rolig resa att gå ner så mycket som 35 kilo också, fast alla dagar har ju inte varit en dans på rosor och många kvällar har jag varit sååååå hungrig!! Men det har ju klart varit värt det!

Håll nu alla tummar som går, på att vi får ett positivt besked.
Annars får vi väl importera hem en kines säger Roine.



Ha en bra dag i solskenet alla monsterdiggare där ute!

Söndag = Sliten, skadad och slut!

Publicerad 2009-03-16 15:45:40 i Allmänt,

Helgen var grym: och då menar jag jobbig. Jag har sovit max 7 timmar totalt. Jag var så trött och sömndrucken på söndag morgon kl. 6 så när en chaufför kom hem och drog igen dörren uppe i huset så trodde jag att det var världskrig. Jag lullade iväg upp och ropade: har det hänt nått! Vad är det som händer. En till chaufför kom upp och frågade: Hur har det gått? Han trodde jag varit ute och kört till 6 på morgonen och Niklas som kom hem sa bara: nej det har väl inte hänt nått, jag kom nyss hem från en körning. När jag träffade honom i elvatiden så skrattade vi gott åt det hela.

Tina var med upp i fjällvärlden: jag mutade henne med en partykväll så jag fick sällskap!
 
Det blev rätt hastigt och lustigt bestämt och hon hade 10 minuter på sig att packa hemma i Vansbro. Då hon var tvungen att tvätta fislukten ur strumpbyxorna såg det ut på det här sättet på väg upp till fjällen:

Vi fick lov att gasa upp gamla Bettan i 160 innan de luktade helt fräscht...

Det var rätt kul och nyttigt för Tina att klara sig på egna ben och mingla runt lite... Och partyhumöret var det INGET fel på!


Tina sov med oss chaufförer i huset (nere i bunkern som jag kallar rummet i källaren där helgchauffisarna ligger) och Tina hamnade under Ahmed, ja: Ni med snuskig fantasi kanske tror en sak, men jag menar i hög och låg sängen.


 
Och det var någon som låg och fes hela natten så det var inte någon frisk fjäll luft vi drog i oss direkt....

Jag körde bussen hela helgen, det är Sälens absoluta Partybuss med stjärnhimmel i taket. Detta kort är taget hos min chef som bor på den sk. gräddhyllan i nybyggd timmerkåk högst upp på toppen. Precis mitt emot fjället med alla backarna. P.s jag körde fast med volvon på väg upp då jag åkte "bakvägen" till hans hus. Milt pinsamt att be honom om hjälp att få lös bilen det första jag gjorde på fredag kväll. Shit happens.

Melodifestivalen = katastrof!! Säger inget mer....

Boxning på söndag = skada, jag sträckte bröstmuskeln och nacken, är lite invalid idag.

Jag la mig kl. 18.00 igår, jag var helt slut! Orkade inte hålla ögonen öppna. Men idag är jag fit for fight igen. Ska gå på bio med Monica: Män som hatar Kvinnor. Det var meningen att vi skulle muta med Roine och Rune men båda var inte så pigga på iden så vi damer får roa oss själva.

Fullpackade

Publicerad 2009-03-11 19:42:54 i Allmänt,

Jag har hittat ännu en bild som ger mig en föraning om hur vi ska frakta oss från hotellet i Egypten till flygplatsen i Hurghada.... Jag hoppas vi får åka buss men man vet ju aldrig, lika bra att förbereda sig på det värsta. Jag har ju lärt mig de senaste dagarna att: ALLT KAN HÄNDA!!




* * * * *


Ikväll är det min favorittvserie på kanal 5: Greys anatomy. Men det börjar spåra ur lite med döda som återvänder som spöken osv. Men ändå så är det en lättsam underhållning i min smak och förresten så är ju Denny GÖRSNYGG OCH CHARMIG!! Så det gör inget att han är död om han ändå får vara med i serien.


Kolla in charmpacketet, vilket smile & vilka ögon, precis som Roines.....

Doctor McSteamy är inte så ful han heller...


och den tjejen som är absolut finast i serien är den här donnan:


Hon spelar lesbisk och det börjar gå lite väl till överdrift, men jag kollar på serien iallfall som sagt: varje vecka! Nej nu ska jag gå och bänka mig så inte någon annan tar min sköna plats framför 42 tummarn´!!

Det blir inte alltid som jag har tänkt mig 2

Publicerad 2009-03-11 19:30:14 i Allmänt,

Idag trodde jag att jag visste precis vad som skulle hända, men icke. Jag började tidigt för att jobba in lite tid som jag missade igår. Sen jobbade jag in lunchen för att det hände något akut. Jag drog en cambridgesoppa framför datorn, det är ju inte direkt någon festmåltid som behöver levande ljus och finservett direkt. Sen ringde lilla mamma och undrade vad jag skulle göra efter jobbet. Jag förstod direkt att det var något utöver det vanliga.

Det var min kusin som i ungdomen hette Else-Marie men som nu heter Anneli som var på väg hem till mormor! Jag slutade tidigt, köpte tårta och bakverk samt åkte hem till mormor och slängde ihop en gryta med fläskfilé, grädde och cremefraishe, (ett säkert kort) sen lite ris och sallad som vi åt. De sa det var gott så jag hoppas de tyckte det då =)
Det var alltså dagens diet!!! Hehe, vilken tur jag har som får så fina ursäkter till att äta vanlig mat istället för flytande föda. Mmmm (NEJ)!! (Inte tänka på choklad nu).

Anneli som hon vill kallas är nära vän med Lilli i Lilli & Sussie. Båda är fanatiskt intresserade av djur och då gärna lite udda sorter, hon har t.ex. köpt kycklingar nu, 3 st som förvaras i ett badkar!!? Sen har hon en tarantella och två jättetusenfotingar som blir flera decemeter. Sedan har hon haft fladdermöss, en räv, ekorre mm.

Iallfall så har Anneli hängt med Lilli och Sussi på deras comebackturné och bl.a. varit med på efterfesten efter Melodifestivalens 2:a chans! Det var papparazzis överallt och min kusin lyckades vara med i både Aftonbladet och expressen om jag förstod det hela rätt! Så jag är ju nästa kändis jag med som är kusin med en person som känner kändisar =) Eller?? Annars har vi Vansbro bor alltid Gunde att komma med: allas våran granne... hahah.

Iallfall om Ni vill se Anneli på bild mellan Lilli och Sussi så finns hon med under livebloggen från 2:a chansen på följande webbadress:

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2009/

Nu ska jag softa i soffan lite efter alla överraskningar de senaste dygnet. Roine håller förresten på att bli tokig på mig, jag ska ha ringt och beställt en tid vid tandläkaren för flera dagar sedan men glömt av det. Nu i dag slog det mig: varför ringer han inte själv?? Då blir det ju gjort för han kommer ju ihåg det då han känner av tandvärken varje dag!! Så får det bli, han är ju vuxen, ponken!
Asta la vista

Ändrade planer

Publicerad 2009-03-11 10:37:54 i Allmänt,

Det blev inget solarium i går utan jag var med mamma och moster My till Mora för att hämta mormor istället! Mycket trevligare. Att vi dessutom hamnade på Kinarestaurang och jag slapp ifrån en cambridgesoppa gjorde förståss det hela ännu TREVLIGARE!! Det blev en flottdrypande vårrulle i gigantiskt format för min del, med massor av vitkålssallad som kineserna tydligen är EXPERTER på att göra! Mmmm.. Fn jag tänker bara på Marabou choklad när jag skriver Mmmmm, Mmmmåste sluta med det nu!


Jag fotade en sovande Ann-Lis i bilen hem men hon våldförde sig på min mobil och lyckades radera bilden så att den inte skulle hamna här... =)


Jag hjälpte mormor att laga köttbullar och mos samt sås som jag är osäker på vad den smakade, så nu har hon mat i några dagar. Själv fick jag en kartong cambrigdesoppor med chokladsmak så jag har en rolig vecka framför mig!


Nu ringer det, ciao

Cambridgesoppa med kycklingsmak dag 2

Publicerad 2009-03-10 07:26:11 i Allmänt,

Det är lite hårt att börja dagen med att dra i sig en cambridgesoppa, men det går!! En vecka i ens liv är ju ingenting.. ?! Förutom när man just är i den.

Nu ska jag snart åka iväg på jobbet, sen som vanligt! Jag undrar varför??!! Efter jobbet idag ska jag åter lägga mig i cancergrillen, ops jag menar solariet! Det tar bra iallafall, så idag kör jag nog med ansiktskanonen 25 minuter, få se om det går vägen. Sedan har jag en träningsfri eftermiddag och kväll, det blir jobbigt! Ingen inplanerad aktivitet och inget att äta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Måste kila,

P.s. idag är det Åsa Bs födelsedag: GRATTIS ÅSA!!

Äntligen måndag

Publicerad 2009-03-09 18:12:15 i Allmänt,

Idag har jag satt igång med svält!! Sista veckan innan läkarbesöket i Falun. Jag har tidigare sagt att OM jag inte gått ner det jag ska så ska jag leva på Cambridgesoppa en vecka! Sagt och gjort, nu lever jag på flytande föda och är ashungrig, precis tvärtemot rekomendationerna... Men på eftermiddagen höll jag på att tyna bort och självdö så då åt jag mat! Gött!

Snart är det dags för ett sista pass som värdinna på Friskis och svettis! För idag lämnar jag bort den heliga ryggsäcken, bye bye. Jag har också lämnat in och betalat min beställning till Novair skyshop så all taxfree är säkrad'! Det blev inte så mycket, mest sprit, öl och cider till ditresan och så lite nötter och en STOR påse gott och blandat. Ni hör säkert att jag är både hungrig, sugen och redo för PARTY!! Jag har också köpt tre feta cigarrer till Roine, de kostade 199:- vilket jag kan tycka är rena rånet men han vill ha dem så då ska han få dom också. Det är ju inte direkt så att Roine kostar på sig så mycket i vanliga fall, men det han köper är dyrt och ibland också rejält.

Åhhh det rycker i resnerverna, nu vill jag iväg!!! Värme, hav, bad, snorkling kanske lite ökenäventyr och delfinsimning.... Och kanske lite disco, shopping och sightseeing!! Inte kanske, det sistnämnda blir av! Kolla bara vad härligt det är i Egypten.

Kolla in botarna och framförallt havet!! Helt underbart vackert!


Här ser Ni mig i havet under båtturen. Vattnet är ju mer blått än i bassängen i badhuset.


Här sitter MrCairo och gottar sig mellan oss två svenska flickor, han ville inte lura på turister något han inte, oh nej då! Ovanför våra huvuden ser NI en del av alla parfymessenser som de säljer, de luktar helt fantastiskt, ska köpa mer! Räcker i en mindre evighet.



Så här ser det ut när man ska snorkla från båten. Alla ska hålla ihop, jag och Ann-Charlott hamnade i en annan grupp och på låååångt håll såg vi båten åka!! Men de hade saknat oss då de prickade av vilka som var med så de kom och hämtade upp två upprivna donnor i nöd ute på havet. Jag kan lova att pulsen var hög och ångesten lurade under pannluggen.


När vi var till Kairo så hade jag fått sketa, så det här var det närmaste jag kom Sfinxen, jag satt övrig tid på ett spartanskt skithus, där man fick betala för att komma in och för att få skithuspapper. Det jag fick för pengarna var två eller tre rutor papper, YEA. En dröm när det står som en fontän ur vissa ändtarmsöppningar.... Ett tips om Ni ska på bussutflykt i Egypten: Ta med eget toalettpapper! Det är värt sin vikt i guld!



Efter dykningen fick jag skavsår på tån. Att sitta i en buss i 50 graders hetta lockade en mångd bacillusker till såret!! Det tog lång tid för det att läka, jag minns inte om sketan gick över först eller om såret läkte före?? Sketan satt iallfall i över 18 dagar. (-3 kg)!! Kanske man får en släng nu också?? Nja, nu har jag laddat med handsprit så det ska gå bättre!!

Ja om ett par veckor kanske det finns nya friska bilder från Egypten på min lilla blogg!! En sak är säker: Tomas (kusin) kommer att vara såååå trött på mig och min kamera, han som avskyr att komma med på bild =) mohahhahhahha!!!


En liknelse: Så här packad kommer väl bilen att vara när vi ska hem från Arlanda, om jag känner Tina rätt!!!!


Internationella kvinnodagen - vem bryr sig??

Publicerad 2009-03-08 16:18:18 i Allmänt,

Nog om internationella kvinnodagen, jag tycker det är nog med dagar för mor-, far- menlösa barn osv. Vi firade dagen med att åka till Borlänge och shoppa lite hur som helst, och vi det var: jag, Roine, Rasmus och Viktor. Pojkarna fick lära sig att handla med en begränsad budget, något de aldrig varit tvugna att göra. Det blev en del sura miner och muttrande men alla gick glada ur pärsen på Kupolen/Ö o B.

Jag fick en ny mobil, eller fick och fick.... mitt abonnemang är på väg att löpa ut så jag har bundit upp mig i x antal år igen! Men jag är verkligen nöjd med mobilen! Jag har varit hem till Sanna och Erika och tankat hem TEMAN från deras mobiler, de hade en hel del.

Jag känner en (!?) person som är HELT tuttifxerad och jag vet att Erika Holm håller med mig. Nästa gång denne person kommer på besök ska jag införskaffa en sådan här skylt att sätta upp utanför:



Men hörrNiNiNI, såg Ni melodifestivalens andra chans eller har Ni hört?? Caroline af Ugglas???!!? Nu är det inte mycket noga.... Nej fy, men okej som jag skrev tidigare om man slipper se henne så går det väl an(n). Sarha D Finer var väl en förhandstippad favorit hos mig och hon gick ju också vidare.

Nu ska jag kila iväg på boxning,

ta det piano!!

Det är Anns födelsedag idag

Publicerad 2009-03-07 19:32:02 i Allmänt,

Idag fyller Ann år, men inte jag, utan Ann Hellenberg. Detta har hon valt att fira på fest hemma hos Anki. Jag deltog nyktert första timmen (mellan 18-19) och jag må säga att det gick VILT till!!

Innan vi kommit till Anki så lärde jag Anns princesstårta att göra frivolter i framsätet och det lärde den sig på första försöket.

Då vi anlände till Anki i Grönalid så stod hon på trappan och tog emot oss.... eller så kom vi precis i en rökpaus!!??!
Så här såg det ut;

Anki i nya tröjan och cig i mungipan, färdig för rock n´roll!! eller Kattastråf, det kanske blir samma sak??

Sen var det dags för paketöppning och med facit på hand så vet vi att Ann vann 50:- på en triss lott, där vi rekomenderar henne att lösa in vinsten till två nya lotter och OM Ann vinner en miljon så vill vi komma på en ny födelsedagsfest..... på Hawaii!!!! =)
 

sen......

Gruppbild på partypinglorna

Det hela slutade med att Tina beehövde hjälp med makeupen och jag ställde gärna upp, här ser ni resultatet...


ooooops.... nu blev det fel; jag menar att resultatet blev så här:

*Slutet gott allting gått?? Ja det står skrivet i stjärnorna hur den här kvälllen slutar! Ciao amigos.

Andra chansen

Publicerad 2009-03-07 13:21:24 i Allmänt,

Så ikväll är det ju dax igen för Melodifestivalens fortsatta cirkus. Det går av stapeln i Norrköping i kväll och de som kommer att möta varandra är enl. följande:
Scotts mot Sarah Dawn Finer
Lilli och Sussi mot BWO
Amy Diamond mot Starpilots
Rigo & the Topaz Sound feat Red Fox mot Carolina af Ugglas

Min seriösa gissning är att de jag har markerat med Fet text kommer att gå vidare och de två som slutligen går till finalen tror jag är: Sarah Dawn Finer och Amy Diamond! Först skrev jag BWO och Amy men jag tror att BWOs tid redan har varit och att många stör sig otroligt på deras outfit och styling, det gör iallfall jag. BWO är bäst när man slipper titta på dem men de låter rätt lika och har hängt med många år nu, dags för något nytt. Amy tror jag blir framröstad av många unga tjejer och Sarah har en otroligt bra röst (och stora bröst) och jag hoppas hon går vidare iallafall.

  + 

Det är mina förhandstips för lördagskvällen, tyvärr lär jag inte få titta på tvn så det blir väl till att spela in den och se repris i morgon... =) (kankse).

Solarie och korv med bröd!

Publicerad 2009-03-07 12:53:55 i Allmänt,

Idag har jag börjat dagen med att köra ett pass kettlebells med Anna Edlund J nånting.. Hon är en sådan fantastisk människa, kan puscha mig nästa hur långt som helst. Idag har jag bara kört med 12 kilos vikter förutom då jag tränat biceps, för då fick jag banta ner vikten till en 8 kgs, det räcker, tro mig!! Jag illustrerar nedan hur jag känner mig efter 12 bicepsövningar med 8 kilosvikt:



Efter passet som var slut kl. 11.00 åkte jag och solade solarium för tredje gången! Det är hur tråkigt som helst tycker jag och killen i kassan sa: ha så skönt! Skönt!!?? Det är tråkigt, varmt, jag är fullt svettig i ryggen och då framförallt i svanken och när jag försöker få lös vakumet så låter det som jag ligger och släpper världens fisar! Till på råga på allt så tappade jag ner ett av glasögonen och det hamnade så långt under solariet som det gick intill väggen, när jag solat klart så skulle jag försöka fiska upp det och där låg det massor. Jag var alltså inte ensam om att ha kollat på klockan med glasögat på...



Igår kväll var jag hos mamma och sydde in lite kläder som blivit för stora i garderoben, det var kul, det blev helt nya kläder med mycket bättre passform. Min mamma har öga för sånt där, det sa hon själv! 


 

I natt hände något tråkigt, min mormor fick åter känning av hjärtat och fick åka akut till Mora lasarett, där hon fortfarande är kvar. Mormor som nyss var sååå lättövertalad att hänga med på Kupolen på en shoppingrunda mm, nu orkar hon inte det längre, men hon är en fighter!!

När jag kom hem idag så drog jag i mig två kokta korvar (knäppare) med bröd, som dock var av grov sort, men ändå. Och så hade jag senap och ketchup på!! Mmmmm det var månader sedan jag åt korv med bröd. Jag vet att jag inte ska men gosse vad gott det var! Min coach har dock sagt att jag får äta det jag vill en dag i veckan. Men nu får jag försöka skärpa mig igen, det drar ihop sig för läkarbesök och den STORA vägningen.

Ikväll kommer busgrabbarna Rasmus och Viktor hit, jag hoppas de vill se på Melodifestivalen (skämt)! Nu ska jag gå och röja på övre plan här i huset! Ha en trevlig lördag och Ni som ska på Katastråf, rocka FETT!!!

Film TÄVLINGEN

Publicerad 2009-03-05 08:10:06 i Allmänt,

Okej, Ni tyckte visst att tävlingen var lite svår, så därför har jag lagt till ledtrådar under varje bild! Så nu borde den vara lite enklare! Tillbaka och titta och sänd in Era gissningar! //Ann

Onsdag = tränings och vägningsdagen!

Publicerad 2009-03-04 20:59:20 i Allmänt,

Nu var det exakt tre veckor sedan jag vägde mig hos min kontaktperson senast, jag har gått ner två kilo till!! Jag är rätt nöjd, men inte färdig! Nu kämpar jag på med mat och mindre motion få se om det hjälper... Men idag har jag kört både kettlebells och ett medelpass på friskis och svettis, det är rätt kämpigt, tro mig! Jag har sagt ifrån mig värdinneskapet på friskis så nu kan jag börja trappa ner den verksamheten iallafall... Trots att det inte var populärt direkt...vilket är trist! 

                                                           
Jag tycker att det är kul att gå på friskis och svettis men just nu passar det mig inte att vara värdinna och känna pressen av att jag MÅSTE vara där varje måndag och onsdag! Jag har ju så många järn i elden...

Nu är det onsdag vilket betyder att det är Greys anatomy! =) Veckans höjdpunkt, vill jag mena, och så torsdagar då Roine kommer hem igen förstås..

                                                   



Jag efterlyser svar på tävlingen!! Det är bara en som svarat och det är min käre make, vilket var trevligt förstås men det får gärna vara fler som lämnar in några svar! Var den för svår tycker Ni!!? Nä kom igen nu; ni kan ju vinna flera miljoner!!!! (på trisslotten Ni kan vinna menar jag då).

I dag är det 20 dagar kvar tills vi sitter på planet och drar till varma, sköna, härliga Egypten!! Jag har många ställen kvar att utforska där, bl.a. down town som jag och A-C missade helt, där finns den största marknaden, massor av bazarer mm. Sen blir det ökensafari och en tripp till Giftun Island samt någon liten barrunda med avslutning på något hippt disco på stranden, mmmmmmmmm. Appropå Mmmmmm, det kommer att slinka ner en och annan chokladkaka och pringels chips, det känner jag redan nu!



                                                                                  


Nej nu ska jag gosa ner mig i soffan och njuta av tvtimmen mellan 21-22 som jag har helig! Go natt..

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela