Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Sommarland

Publicerad 2009-06-29 20:57:35 i Allmänt,

Först måste jag bara visa mitt nya massagebadkar som jag hittade på Rusta igår! Det är precis lagom för att passa i vårt lilla badrum/toalett!

Priset var runt 7500:-

När vi åkte hem från Borlänge igår (söndag) så försökte jag fota campingen, men det var lite svårt från bilen men ungefär så här såg det ut, ni kan ju bara tänker i solgasset: gammal fylla/ny fylla, 30-50 grader per tält, kiss, bajs och spyor samt sopor och öl och sprit och knark i överflöd samt en massa massa små tonåringar!


Det var trångt i baksätet/skuff och på släpet, så det var ungefär som vanligt men som vi Berglundare brukar säga: det är högt till tak!


Men till huvudnytt för idag: sommarlandsvistelsen!


Jag, Roine, Tina, Rasmus, Viktor, Anki, Elin, Camilla, Tintin och Riwer drog iväg till Leksand i 09.30 tiden idag, med kylbagarna packade och handukar och badkläder lätt tillgängliga, fast vissa var visst badkrukor, ingen nämnd ingen glömd.



Vi började med trampbåt tätt följt av flytblommorna! Ungarna var superduktiga, jag minns då jag fyllde 30 så kom jag inte från första blomman innan jag trillat i spat, fast det kanske hade med alkoholhalten att göra snarare än balansen: eller så var det en taskig kombination av båda!

Sen tog vi ett varv med tåget!


Sen mina vänner: så åkte jag stora långa forsen!! Med sällskap varje gång, Elin, Tintin och Viktor ville mer än gärna följa med liksom Roine till min stora förvåning! Först var det bara att jogga ner och hämta en ring och sedan upp hela vägen, det tog bra på flåset kände jag!! Vardagsträning: Yeay, vilket tur med tanke på att jag missade friskis och svettis sommargympa igen, andra veckan på rad!


Sen bar det iväg utför, svisch!
Det här kortet är taget strax innan vi körde på tjejerna framför så att nästan flög över kanten, det fattades en millimeter bara så hade de landat ute i pereferin bland gräs och kvistar.... Och jävlar så sura de var, vi som bara kom ifatt dem och inte gjorde nått!!


Sen var det faktiskt dags för käk: Hamburgare!

Som ni kan se så gjorde de flesta av oss: ingenting utan bara väntade och väntade. Tina var kock skall tilläggas och trots mina starkaste tvivel så blev det färdiggrillade hamburgare inom en rimlig tid så jag ber så hemskt mycket om ursäkt för min misstro till dina grillkunskaper Tinis..... =)


Sen var det dags att bada igen, denna gång nere i Siljan. Vi badade och åkte kana så Rasmus näsblod sprutade till sist. Det var ingen vacker syn... Men så här mysigt hade vi det i över trettio graders hetta!! Kan det bli bättre....????



Sen var det dax för lite fika igen....





Det här är det närmaste ett bad Camilla kom iallafall, kan jag konstatera nu i efterhand: fast det var rätt förhandstippat!


Tintin och Elin åkte i småbilarna!
  

Och här ser ni en spegelbildsvänd bild på Tina när hon rotar i sin rygga...


Viktor badade t.o.m i båtpoolen och se så glad han är...


Och så här såg barnen ut på slutklämmen...
 

och vem var gladast efter en lyckad dag i Leksand?? Ja det kan ju inte jag svara på men den här bilden säger mer än tusen ord....

Thats it for to day you crazy people!!!

Måndag: semestervecka 2, dag 1!!

Publicerad 2009-06-28 23:34:22 i Allmänt,

Första semesterveckan har ju varit en succé, soligt hela tiden och brännan förbättras dag för dag *mys*. I morgon väntar ytterligare finväder och en heldag på Leksand sommarland! Kan det bli bättre?? T.o.m Roine ska med, har införskaffat ej genomskinliga badshorts åt honom så han kan följa med gott mod! Hans favvoshorts från Jula är nu nytvättade och hänger på tork över natten.

Vi ska åka i Tinas nya minibuss och det ska bli ett nytt äventyr, för jag har lovat mig själv att åka stora forsen i morgon!! Hohoho vad jag börjar bli nervööööös! Men jag SKA! Men nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar upp. Pensionärskaka, smörgås och grillade hamburgare blir morgondagens meny!
Ciao babes där ute...

Ännu en underbar dag!!!!!

Publicerad 2009-06-28 20:01:12 i Allmänt,

Idag har jag varit till Borlänge, ja igen.... men bara en snabbis!! Snabbt in på Dressman: ryckte åt mig tre par shorts, betalade för två (det var kampanj) och sen ut! In på Jula, köpte två campingstolar, iväg till Rusta: köpte en fläkt och en burk godis och sen hem igen! Mamma och Christer var nämligen till Jysk och hämtade en bäddsoffa! Jag fick för övrigt en solsäng; tack mamma och Christer! Jag som i förrgår sa att jag inte tänkte åka till Borlänge på läääääääääänge länge... jag glömmer så fort, har nog demens på gång.

Sen väl hemma så drog jag igång och klippte gräsmattan tills ena hjulet flög av, två gånger: då gav jag upp! och började röja i uthuset! En hel massa gammal bråte från mina gamla lägenheter, Roines hus och lillstugan! Det mesta åkte i soporna och ligger nu i 850:n på väg till Bäckdalen!

Sen åkte jag och Roine till mormor å röjde lite gräs åt henne, hon var så glad för det så. Nu har jag röjt i två köksskåp och alla kökslådorna, varför undrar ni? Jo för det var brötigt och skräpigt och lortigt men framför allt så kommer det 10 pers om två veckor som ska bo här..... åhoh: kostar kosing: yea!

Bröllopsfest i det fria

Publicerad 2009-06-27 23:54:01 i Allmänt,

Ikväll blev vi bjudna till Olof och Elins sommarstuga i Flaten, de gifte sig i största hemlighet för cirka en månad sedan så vi såg det som en bröllopsfest! Roine drack lite Norrlands guld så att han kunde bli sig själv för en lite stund =)


Vi grillade både kött, lax och majs i knyten, färskpotatis, rabarberpaj och vaniljsås liksom pyramidbröd ala gourmet fanns oxå på menyn liksom vitlökssås och vitkålssallad!

Den härliga supén intogs ute på bryggan och det var supermysigt..... ända tills knotten om och slog ner lite på stämningen..... Men det rådde vi bot på med långbyxor, hellång tröja och myggstift samt myggspray! Roine fick en rejäl dusch så han luktar nog mumma nu till kvällen!

Lilla gossen Erik fick inte vara med så länge utan kröp nöjt till kojs i 19-tiden! Inte ett dugg blyg var den lilla gullgossen!


Med tanke på att det fanns fyra hundar där så kan jag säga: mamma, var glad att du INTE var med! (hon är lite smått hundrädd).

Här har ni brudparet på bryggan, det lyser ju kärlek om dem! Se så nära de sitter och myser, tätt intill....


Sen fotade de mig och Roine och då man jämför så kan man lätt se hur det blir efter ganska ett års äktenskap... Vi sitter ju inte alls och myser så där nära.... Inte drog vi på smilbanden heller =)

Olof bjöd till och tog en bild till, blev den nå´bättre??

Njanäänja.. det ser fortfarande lite ansträngt ut, fast jag trooor att vi kommit lite närmare varandra på stolarna??
Det jag också reflekterar över är hu solbränd jag är, iallafall fläckvis!!  (vid närmare analys ser det ut som jag har en högersidig halvkroppsförlamning på nedersta kortet, jag måste lära mig tänka på hållningen).

Åh vilket party, till sist satt hunden uppe på bordet framför ölburkarna och då kunde jag ju bara inte låta bli att fota!!


Och nere på bryggan satt dessa tre tappra människor och slogs mot knotten!!


Tack Olof och Elin för en toppenkväll!!

Som grand final på detta inlägg vill jag bara visa för Er hur en död och påkörd fågel, (av för mig okänd art) ser ut!


Go natt på Er ute i stugera, nu ska jag lägga mig bredvid en halvfull snarkande Roineponk!!

Lördag dag = solig dag!! I like...

Publicerad 2009-06-27 23:44:42 i Allmänt,

Idag har det varit full rulle, vaknade 05.15 av att Viktor rev upp sovrumsdörren och gråtande, halvt hysteriskt ropade: vart e mamma! Ja och som ni redan vet: hon låg i vardagsrummet...

Vi åkte cykel till Robert, fixade frukost (som han ej ville ha för han mådde inte helt okej), fixade dagens lunch till sen, och cyklade med pojkarna hem till oss.

Viktor var barfota på världens minsta cykel, så han fick ordentligt med motion samt ont i fotsulorna!!

Sen efter en stunds oenighet beslöt vi enhälligt att vi skulle åka till Säxen och bada! Sagt och gjort, men dit åkte vi bil!

Kolla vattnet, helt spegelblankt! Vi åt fika på bryggan och de badade och solade sig om vart annat... det var riktigt, riktigt trevligt! Till och med Roine badade flera gånger...

och han blev i knuffad flera gånger också, men flest gånger åkte Rasmus i, kolla in bildserien bara!



Här kommer en moloken Rasmus upp, fylld av hämndlystnad men som ni förstår så är det inte särskilt lätt att knuffa i Roine utan det är ju mycket enklare att ge sig på en mindre grabb!

och vad tyckte lilla etterpåsen Viktor om det??

påminner om en terrier..... grrrrr.

Men pojkarna är sams rätt ofta också, kolla in syskonkärleken som spirar nedan!

Det blev en fin dag på bryggan men också i vattnet som hade härliga 23 grader vid ytan!

Fredagkväll

Publicerad 2009-06-27 23:35:19 i Allmänt,

Tina hade köpt sig en ny bil, en minibuss som vi fick en provtur i; till Malung! Barnen har nu provsuttit precis varje säte och till och med att vända och vrida på dem, gissa om Rasse mådde som en prins när han fick åka baklänges hem!

Vi åkte dit för att spela minigolf,

vilket gick så där med tanke på att Viktors enda nöje var att förstöra spelet för alla andra.... *grrr*. Tills sist fick Roine lov att ta i med hårdhandskarna och lyfta upp Viktor i byxlinningen... vilket inte hade någon som helst positiv effekt det heller.... titta bara!

Viktor lyckas busa i banan trots att han är upplyft i skärpet!! Charmig lite grabbhalva...

Det var faktiskt rätt trevligt men någon seriös spelrunda blev det ju INTE, vi slog lite smått och körde max 9 banor! Jag slog en hole in one och Rasmus 2, och det var helt OKEJ och absolut värt att skriva om här =) och vad tyckte Roine om det???

Jaja, han var bara avundsjuk!! Fast han har ju fått nya shorts som han har på sig fast det syns förståss inte på den där bilden, men titta här då!

Dom var gröna och köpta på Jula så därför gick de "ann".

Sen blev det lite lek i lekparken med betoning på lite....


Viktor hann med att busa lite som bara han kan...


och Rasmus tog det lungt och sansat som bara han kan...


Roine han njöt av solskenet, eller rättare sagt: att solen höll på att gå ner!


Sen kikade Tina och grabbarna på flotten med bastu som finns till uthyrning på Bullsjöns camping och gissa om Tina hade drömmande blick när hon kom upp på torra land igen?? Njorå! Nu bygger hon en flotte inombords och har redan ordnat uthyrningsschema och andra partytrix inför nästa säsong, tro mig!

Sen blev det hemfärd till Vanå 22,38! Tina och grabbarna sov över eftersom Tinas lägenhet är uthyrd till ett gäng fotbollsspelare! Det blev en väldig ruljans bland tältsängar och madrasser, Tina slutade på vardagsrumsmattan utan täcke och Rasmus & Viktor på soffan med ett täcke..... men det är en annan historia!

Sommar och sol

Publicerad 2009-06-26 19:16:35 i Allmänt,


Förutom att jag legat ute och solat lite på förmiddagen har jag tillbringat resten av dagen inomhus trodde jag.... tills jag tänkte efter, jag tog ju faktiskt cykeln ner på byn också för att handla.


Sen har det varit dammsugning och matlagning som vanligt + lite slöande i tv soffan, jag är rätt sliten efter 4,5 timmars sömn och ett abrupt uppvaknande!

Jag och älsklingen eftermiddagsmyste på altanen med glass och jordgubbar i strålande solsken! Ja, jag mös och Roine pratade jobb i sin mobil, vilket han gör för jämnan nu för tiden...



Vi har nu, 19.00, ätit en delikat middag ute i solskenet på altanen, jag Roine och Tina med barn, smöret hann smälta innan vi hann räkna till två. Det blev grillad kycklinglårsfilé från konsum (låg i en al.form som man ställde direkt på grillen, kan varmt rekomenderas!) och så nypotatis, sallad, cremefraishesås, melon, gruka, morot, tacochips, fralla och ost! Hade suttit fint med en stor ISKALL stark till men det gick bra med jordgubbssaft också =)


Nu väntar en biltur med Tinas nya minibuss, till hemlig ort, jag gissar på Malung och minigolf eller Vansbrobyn och Pepes cups parad om den inte redan gått av stapeln. Egentligen är det för varmt att fluffa runt i en bil för åkandets skull kan jag tycka men men.... sitta inne och glo på tv verkar vara alternativ 2 och det hägrar inte heller ; )

* * * * * * *
Nu till något helt annat:
Det senaste som ingen kan ha undgått är ju att Michael Jackson har avlidit, fan 50 bast: det är ju ingen ålder men med alla de där operationerna så kan ju vem som helst bli att kila vidare!!

Filmnytt:
Ice Age 3 kommer strax eller har kanske kommit, det är nog en rolig film för 1:a och 2:an har varit klart sevärda.

En annan film jag skulle vilja se här under semestern är "Vi hade iallafall tur med vädret 2", och så får det nog bli en regning kväll! Eller en sen kväll då det varit soligt kan också funka!!

Hejs svejs....

Historier och bilder från min första (& sista P&L festival)...

Publicerad 2009-06-26 10:26:17 i Allmänt,

Efter att ha varit på Jula och införskaffat ett stödben åt Christers lasbil (och som vägde mucho mucho och dessutom glömt resten av grejorna jag handlade där inne men som låg kvar), så fick vi nys om att entrén var flyttad till den sk Ringen. Därför tog vi bilen och drog oss närmare och det var stora problem att hitta en endaste ynka parkering åt PFS! Men skam den som ger sig, vi hittade en "p-ruta" bakom en grushög i närheten av Tunahuken och sen bar det iväg! Fyllda av förväntan: alla tre; Kent, Anki och je!


Folket strömmade dit och jag tror att alla ville se DiLeva som precis börjat spela, för det var fullsatt så vi kom inte in i lokalen och såg därför inte en skymt av honom på hela kvällen *snyt*
Men en som endast verkade ha kommit för DiLevas skull var denna kille i kafktan, pannband och sandaler!


Redan vid entren mötte vi på Vansbrofolk så vi kände oss nästan som hemma....


Området var STORT!!!!!!! Vi fattade nog inte den första timmen h u r stort det var... men när de öppnade upp ner till stan insåg vi snabbt vidden av promenadvägen vi skulle vandra fram och åter på, hela kvällen och halva natten! Det var stånd (matstånd alltså) överallt och Amnesti och tröjtryckare och försäljare av både det ena och det andra!


Folk var glada och vi såg inte ett slagsmål på hela kvällen, men däremot flera personer som vakterna fick ta ut (smått med våldsgrepp) från öltälten!

Det bästa med festivalen i mitt tycke var stånden, vi provade två: Taco och kebab!

Taco var klart bäst!!! Synd jag inte hade fler magar då hade jag kunnat provat en våffla, vildsvinskebab, älgkebab, langos, calzone, pizza, pommes med sås, hamburgare, korv, ja you name it! Men magen var rätt full efter två påfyllningar under kvällen, tro mig!


Erina Danielsson gick vakt och hade tagit på sig det ärofyllda uppdraget att stå vakt vid Volbeats signering och se så tråkgit det ser ut.... *hungry eyes* trallalallalalall..... hon fick ej fota eller be om autograf, men det fick jag: hoppade dock på autografen!

När vi åkte till radion så sände de från festivalen på P4 och då sa de att det var relativt tomt i öltälten men senare på kvällen ringlade kön väldigt låååång.


A Camp spelade nere på stan och för att kunna se en glimt av bandet så var de 34 meter långa tv monitorerna guld värt, för vi trängde oss inte direkt längst fram.



och nu förstår jag att ni sitter och tänker: -hur gör man när man behöver uträtta sina behov, är det busken som gäller eller?? Nähä, det är bara att krypa in i en bajamaja!! Mumma siddu, hä löft in tårta i döm da int´.


Några kändisar som vi sprang på var:

Dan Karlsson


Partyprinsessorna Camilla Lindström och Christina Haltiner varav Christina hade dammat av sin gamla Mötley Crüe jacka från 1984


De här två festprissarna rockade loss på Trocadero och hade mest hemlängtan *gamla tokor ger sig ut från Vanå på det där sättet*


Många hade sina barn med från spädbarn till tonåringar, vi såg en unge kräkas flera gånger och han var helt slut men pappa och mamma de SKULLE se mera! Enl. mig: katastrof och synd att se! Jag menar vad har en 2, 3,4 åring osv för nöje i att stå där en hel dag/kväll med peltors hörselkåpor i jättehög volym? Det fanns ju för sjutton inte ens en karusell, men alluminiumballonger förstås, jaha: det var därför de drog med ungarna..... *ironisk*


Det var inte lite folk där men här kan ni få se en ynkaste ynken liten bråkdel...


Tänk vad mycket olika människor det finns, ingen är den andra lik (förutom alla tonårstjejer som ser ut att vara stöpt i samma form), och nästan ingen har lika kläder heller. Det fanns allt från jättestora människor till size zero eller minusstorlek... jag kände mig rätt liten ibland och ganska biffig andra gånger beroende på vem vi mötte!


På stan var det rätt öde!


men inne på området var det folk överallt, till och med uppe i träden...


När Mötley skulle till att börja spela så vallfärdade folk i en ständig strid ström, det tog aldrig slut på folk: helt otroligt! De spelade från en scen som var störst i Sverige och det gick in cirka 30000 pers!



När allt var slut och vi hittat varandra i vimlet igen traskade vi hem genom stan.... nej inte riktigt men mot bilen och sen var det bara 9 mil hem, det ljusnade och det var en trevlig hemresa som gick fort, men lagligt! Vi såg inte ens en älg...

Snipp snapp snut så var denna festivalsaga slut!

Med facit på hand och då jag sett på alla bilderna så var det ju faktiskt trevligt också men det var en lång, LÅNG kväll! Fötter och äggstock ömmade men ändå, ett minne till att lägga i den överfyllda hjärnan; hur ska resten av livet få plats där uppe??

Peace

Publicerad 2009-06-25 22:05:26 i Allmänt,

Bloggar från en parkbank på peace n love festivalen, då förstår ni hur kul jag tycker det är. Vi har gått, gått och ätit och ätit. Men nu är det bara 4 timmar kvar innan vi får åka hem.... Jag har sett en och annan udda figur och vissa är så lättklädda att skinkorna tittar fram. Vi har också konstaterat att man kan klä sig hur som helst! Nej nu ska jag göra det bästa av de timmar som är kvar. Thåström väntar. Men nu vet jag att mina dagar som partyprinsessa är över, jag är numer officiellt gammal i festsammanhang!

Tvagning

Publicerad 2009-06-25 12:36:42 i Allmänt,

Först idag, på förmiddagen så var det stortvätt av bilarna som sagt!




Nedan ser Ni vad som EGENTLIGEN hände...


Sen var vi så svettiga att vi tog en snabbvända till Jontnilstjärn för ett dopp, alla badade utom Rasmus






Det här blir härliga bilder att titta på när det är -35 grader i vinter!! =)

Nu ska vi åka till Fredrik med högtryckstvätten och röjsågen och sen väntar pojkarna på att få göra ett besök på godisaffären... Aurevoir mon amis eller nått!

P & L

Publicerad 2009-06-25 09:55:29 i Allmänt,

Ikväll händer det: jag kommer att få se DiLeva, Thåström och Mötley Crue och grabbarna, det är dags för Peace and lovefestivalspremiär och kan vädret bli bättre än så här??

Men nu till vardagen först, vi håller på att tvätta bilarna, alla tre!?! inkl Roines arbetsbil! Men det är bra för brännan både fett och sol så nu måste jag ut och hjälpa till igen. Imorgon ska jag publicera festivalbilder; lita på det! Pöss!!

Snart fotbollsträning!!

Publicerad 2009-06-24 16:25:38 i Allmänt,

Kl 17.00 ska Viktorheten på fotbollsträning på den berömda Vanåvallen och ni som känner mig väl, vet hur mycket jag bara "älskar" fotboll *ironin lyser*...

Idag har jag städat, röjt gräs, diskat, lagat mat och bakat! Vilket äventyr det blev... Rasmus och Viktor har lekt för sig själva och faktiskt varit ganska sams idag, till vår förvåning. Till middag blev det lasagne och den var helt okej fast det var jag som var kock!

Nu ska fotbollsmostern försöka få på Viktor benskydd, shorts, strumpor och allt annat tjafs som hör till =)

Höjta höjta!

Känsliga läsare varnas!!!!!!!!!

Publicerad 2009-06-24 10:08:24 i Allmänt,

Roine skadade sig i tjänsten här om dagen och han tog fram kameran och fotade skadan innan han tog fram något att torka bort blodet med, så därför varnas de som är rädda för att se på blod för här kommer bilden!!!


*
*
*
*
*
*
*

Han fick en krok på kinden och nog blev det napp minsann!

Tisdag 1:a semesterveckan

Publicerad 2009-06-24 10:03:16 i Allmänt,

Idag var det strålande solsken: I like it a Looot! Vi for ner till Plasket till kl. 10.00 med ICA kassen som picnickorg. Vattnet kändes först kallt men då jag väl kommit i var det som vanligt; som en fisk.
Anki och Elin mötte upp, och bland oss fanns bara en badkruka, ni får själva räkna ut vem.... så här mysigt hade vi det!

efter ett par timmars badning, skadat knä och fikande så for vi hem till mig och åt korvstroganoff och makaroner, Anki var kock och det smakade mumsfillibabba!

När Anki och Elin åkt hem hoppade pojkarna studsmatta, sen ringde Robert och Viktor var Rasmus behjälplig som telefonhållare.


Klockan 18.00 kom Pippi Långstrump till campingen så vi for dit för att se på Pippi och Prusiluskan



Barnen var glada och ville knappt åka hem.... Pippi hon tog sig ej fram på häst eller bil utan hon.....

.....cyklade, inte ett dugg generad eller rädd för att skämma ut sig, utan med ett stort glatt och b r e t t leende på läpparna och med ringklockan ständigt i bruk!

På kvällen käkade vi pizza/kebabrulle/tacorulle och jag säger bara en sak: köp inte en tacorulle för den var inte god i min smak iallafall!!

Nej nu är det ju görfint väder ute så nu har jag inte tid att sitta här och jonglera med tangenterna längre, nya äventyr väntar!

Borlänge i hettan

Publicerad 2009-06-22 16:30:45 i Allmänt,

Kunde inte hålla mig......
I Nås var första stoppet, dags att tanka!! Elin köpte sockervadd på burk och så här fin om tungan blev hon...

Så var den dagsturen till ända, det var en helt jättetrevlig dag och det blev thaimat!!! Hooho vad gott det är, Elin åt kycklingvingar och ris och tyckte det var helt okej också vilket var tur för mig och Anki ; )


Vi gjorde Kupolen några timmar, jag hittade ett par jeansshorts, ett linne och en skjorta, ett par solbrillor och ett skärp! Sen på Dollarstore blev det lite rammel, bindor och hårschampoo och andra livsnödvändiga atteraljer,,,, jo och tre gardinstänger vilket var på tiden för nu har fönstren suttit i ungefär ett halvår, utan gardiner uppe!

Jag håller nu på att tvätta för första gången på 14 dagar tror jag, det börjar eka tomt i troslådan så det var bara att sätta igång.... och så fanns det massor av gammal mat i kylskåpet vilket behöver ta sig ner till soptunnan och det som maten legat i måste nog diskas, så det är lika bra att jag rycker fingrarna ur det berömda hålet!

p.s. jag klippte mig idag, riktigt vågat!! Snagg!!! Nejdå inte riktigt... =)

Biltur i finvädret..

Publicerad 2009-06-22 08:44:59 i Allmänt,

Hej på Er, idag är jag lite piggare och gladare!! Fattas bara lite mat nu...

Iallafall ska jag, Anki och Elin åka till Borlänge och fira lite semester och det ska bli kul! Det jag behöver är två gardinstänger så jag måste mäta ut måtten innan jag åker! Sen hoppas jag på lite thaimat idag men det vet jag inte om Elin käkar direkt?? Jag köper väl med en doggy bag hem annars...

Igår sprang jag runt Saltvik, eller rättare sagt jag gjorde mitt första försök för den här säsongen. Jag var; som många av Er kanske förstår; inte i toppform av en viss anledning (midsommarmaten)!! men jag lyckades springa ner till Libra och det är cirka 2,6 kilometer. Så idag blir det ett par nya löparskor så får vi se om jag inte kan ta över hängbron nästa gång och så lite till och lite till.....

Nej nu väntar de små Grönalidsfröknarna så jag får avrunda här för idag, vi hörs i mörgo..... om jag kan hålla mig =)

Slut på midsommar...

Publicerad 2009-06-21 19:28:23 i Allmänt,

Jag borde sluta med den här dagboken på nätet, den har gjort mig beroende..... men men i sommar tar jag det lite easy och skriver när jag känner för det!

Här kommer lite bilder från midsommarfirandet i Tyfors...

Förfest hos Henrik i hans nya finfina soffa med plats för många.... Den är U formad och täcker hela vardagsrummet.

Festen har börjat!!!!


Vissa lövar utsidan på husen mm men här lövades insidan och det rejält!!


Kubbspel och laxpaj i en enda salig röra... midsommarfirande de lux!

Henrik lyckades få med cykeln och skulle göra ett litet hopp som slutade i en ambulansutryckning och ett skadat nyckelben!


Partybussen på insidan...
&
sång vid lägerelden


Dagens blomsterpojke var Tony.



Så här mysigt hade vi det nere vid stranden och jag må säga att det blev en jävla midsommar, festen varade i flera dygn men nu blir det nyktert tills jag dör!

Dagens kluring...

Publicerad 2009-06-19 13:09:26 i Allmänt,

Nu ska ni få något att fundera på... Vad är detta??


Scrolla ner för att se rätt svar......
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Rätt svar: en madrassrollader med täcke, underlakan och kudde inbäddad, som hålls ihop av 3 st remsor silvertape!! visst är det kvinligt! Olle Jansson sa som sagt en gång i tiden att jag är det mest okvinliga som går i ett par skor och kanske men bara kanske så har farbrorn rätt?


Nu drar jag på turné!! Ska bara ta ut jägermeistern ur frysen, red bull ur kylskåpet, packa hela kylbagen, lägga ner tipspromenad och priser, pennor, ett ombyte, raggsockor och gummistövlar på, handskar, locka håret, sminka mig liiiite och sen dra!! Gott om tid, ska hämta Tina om en halvtimme.... =)
No stress party people!! hörs imorgon med en uppdatering om feste.... o m jag kommer hem eller kanske så fortsätter festen, det är inte riktigt att lita på!!!!!!!!!!!!!!

Laxpajen snart klar...

Publicerad 2009-06-19 12:01:10 i Allmänt,

Nu har jag bakat laxpaj i morgonrock, stressad eller?? Nej bara lite lat!

Nu är pajskalet färdiggräddat, laxen är stekt nu ska den bara röras ihop med kaviar, philadelphiaost och creme fraische samt dill och persilja om det finns någon ute i rabatten annars får det vara! Lite lök också ja..... ja det blir som det blir som alltid: utan recept men ganska bra ändå! Jag vet ju att den som ska äta pajen inte är kräsen d.v.s JAG.

Nu fick jag besked om att bussen går klockan 14.00 så jag måste sluta!!

100 mil på en dag...

Publicerad 2009-06-19 01:41:49 i Allmänt,

Så här snygg var jag i Landstingets specialdesignade rock...

och där jag håller handen satt det HEMSKA smärtor.....
och dropp var ju den enda föda jag fick och det såg ut så här:

Herregud vilken deformerad arm jag såg ut att ha: megafet upp till och smal och tanig nertill: observera att detta var en konstig vinkel jag fotat ur.... okej!

Ja jag kom ju hem som ni kanske har läst om och hann precis äta: köttbullar, potatisgratäng, hårdgås och mjölk... det var såååå gott! Då ringde Fredrik från Norge, då var det hans tur att inte må så bra, jag erbjöd mig att hämta honom och han nappade på förslaget! Totalt åkte jag så här många mil tur och retur med bilen:

89,33 mil! och ihopslaget med de 11 mil jag åkte från Falun och hem med buss/rälsbuss så har jag totalt åkt minst 100,33 mil + 3,5 kilometer cykel (hem från byn).... det ni. Nu är jag hemkommen iallafall klockan är 01,26 och jag kände att jag ville blogga lite innan jag lägger mig, för i morgon blir det partybussåkning, midsommarfirande och en massa nya bilder som därefter skall väljas ut och publiseras, maybe!!!!!!!!!!! Eller annars blir det cencur på allihopa och ingen publiceras??? Förmodligen inte!

Här är små glimtar från Norgeresan iallafall....
      
        

Det är alltså Jossan som är med som sällskap, hon ringde och erbjöd sig!! Jag sa att det är skitlångt på ren svenska och orkar och vill du verkligen: jaha då sa hon och hon var en ENASTÅENDE resenär! Hon hade glatt humör under hela resan, hon frågade inte en enda gång om vi var framme snart och när jag frågade om det blev jobbigt så sa hon nej... Det är Jossan det, en riktig toppentjej som snart ska börja 3:an.... eller var det 4:an??? jag som trodde hon hade gått ur, typ 5:an nu??! Men det var fel... Bild 2 är infarten till Särna, gamla minnen kom fram *saknar särnagänget*. Tredje bilden är Jossan som varit på utedoe, och den var INTE fräsch... baja ända upp till toalettsitsens kant.. Roine han hade gjort illa sig, fått en krok i nyllet så han hade riktigt ont stackar... Och Fredrik; ja han var glad att få komma hem, inte roligt att sitta 50 mil hemifrån och inte känna sig kurant...


Kassen där bak är mina matvaror som jag snabbt och smidigt införskaffade i Idre: på ditvägen!! För jag behöver ju lax till pajen i morgon, lite philadelphia ost, ett grillspett, lite mackor, osv... och jag förstod ju ganska tidigt att jag inte skulle vilja kliva upp så tidigt i morgon bitti för att åka ner på byn att handa, så de här matvarorna har åkte en bra bit innan de kom in i mitt kylskåp. (bredvid jägern och ölen jag köpte i Vansbro som fick åka samma vända) =)


60 km i timmen!!!! Få se hur många böter och fotografier det kommer dimpande i brevlådan framöver??! Nejdå jag höll 60 hela vägen, både dit och hem...

* * * * * * * * * * * * * * * * * *
Monica: OM du inte hittat sillreceptet så kommer det i repris nedan!
LUNDA HASSES LÅDA
Detta är en riktigt god sillrätt som räcker till 6-8 portioner, om du har rätten till förrätt så räcker den oftast till fler ändå.
1, Hacka en purjolök och lägg i botten på en form
2. Tag två burkar med matjesill och skär fisken i 1 cm stora bitar, lägg ovanpå purjolöken ( NI kommer snart att fatta att Ni lägger lager på lager i denna rätt, okej!)
3. Blanda 2 dl vispad grädde med 1/2 burk majonäs, lägg ovan på purjon och sillen
4. Hacka 3 hårdkokta ägg, lägg ovanpå (okej, jag vett att NI fattar galoppen nu).
Låt denna rätt stå och dra i kylskåpet ett dygn och då det är färdigt att ätas så tar Ni en knippe gräslök och klipper ÖVER alltsammans, hur smasken som helst till sista slicken!

Gratis resa Falun - Vansbro

Publicerad 2009-06-18 12:42:08 i Allmänt,

I dag blev det (tack och lov) en enkel gratisbiljett hem till Vanå! Landstinget pröjsade. Jag hade sån tur att jag missade första bussen med tre sekunder, hann med nästa (tack vare att jag troget satt kvar och väntade) och då hann jag med rälsbussen som stod på perrongen, detta med fem minuters marginal =)

Annars hade jag "fått lov" att vänta till 13.00, gå på Kupolen och ev. slösa en del pengar... men jag fick en direktbiljett hem till regnet och min cykel som stod vid Medborgarhuset och väntade!

Nu äter jag köttbullar, potatisgratäng, hårdgås och ett stort glas mjölk!! Mmmm vad jag längtade efter köttbullarna i går kväll, men fick istället snegla på droppet som inte alls var roligt!

De har inte gjort något på lasarettet mer än observerat och då smärtan minskat i dag så fick jag åka hem. Det är förmodligen den där jävla cystan som brustit påstår det, men det var ju den diagnosen jag ställde innan doktorn ens hade tittat, så det hade jag ju klarat av på egen hand.... nej då skämt å sido: jag hade JÄVLIGT ont, så jag var glad att jag hade nära till läkare i natt!!

Men nu väntar partybussturné imorgon så jag måste dra i mig köttbullarna och åka ner och köa på bolis, och sen på konsum. Jag har tänkt göra en laxpaj, samt ha med lite att grilla samt en Håkanssons baguett till frukost! IOch kanske lite onyttigheter också: förutom Ölen, JA!

I en sal på lasarettet

Publicerad 2009-06-17 18:05:26 i Allmänt,

Idag jobbade jag som vanligt men vid förmiddagsfikat fick jag akuta magsmärtor på vänster sida. Jag hade ett möte i borlänge på eftermiddagen och åkte med en tjej från malung, hon tyckte nog att jag var tråkig. Jag sa nästan ingenting på vägen dit, så ont hade jag, då kan ni tänka er: mig tyst så länge. Vi åt lunch på thairestaurangen på kupolen men sen var det stopp. Jag hade jätteont. Jag tog bussen in till falun, väntade 30 minuter på akuten, blev förpassad till gyn, väntade i fem minuter och sen kom en läkare och tog in mig direkt. Hon var jättebra. Jag hade nån form bu vätska under tarmen och hon la in mig för observation under natten, fastande, gissa om jag är glad att jag åt thaimaten:* nu ligger jag här och mobilsurfar och det kurrar i magen. Hej svejs! Bra start på semestern..

Paintball

Publicerad 2009-06-16 22:40:56 i Allmänt,

Igår, måndag, var det alltså dags för världspremiär för mig gällande Paintball!! Jag var nervös, sur och livrädd! Sa att jag inte skulle vara med osv. men ändå..... de lurade på mig en kamoflagejacka och så fanns det ingen återvändo!
Gänget inväntade samtliga ädla deltagare ute efter Staffans väg....


Jag blev indelad att delta i det röda laget... se hur skräcken lyser i mina ögon...

Med facit på hand kan jag berätta att jag blev träffad en gång på två timmar så jag klarade mig rätt bra... detta var inte utan skicklighet eller snabbhet utan för att vara rätt ärlig och krass: jag fegade!! jag låg och tryckte bakom rundbalarna mest!!! Och försvarade vår flagga förstås!!!!!!!


Här är sämjan mellan Roine och Gunnar fortfarande god.....


m e n. . . . när Roine såg ut så här

o c h så här:

o c h så här:



då var Roine inte glad längre!! Som jag sa: den som ger sig in i leken får leken tåla, men å andra sidan så var det inte fair game att skjuta någon på mindre än 0,5 meters avstånd....


Syskonen Holm var riktiga stridstuppar, liksom Emma från Nya Zeeland (detta kommer förmodligen att bli hennes nya profilbild på facebook, eller vad tror ni)??



Lukas: Erikas kille vann hela skiten, han blev Mister Paintball of the Bergström gang 2009


...och nu sitter Lottie och läser bloggen och tror att hon klarat sig undan från att fastna på bild?? Njetski som de kanske säger i Ryssland! Here she is!!


Fredrik var ju med han också,


och Micke Thulin.. han riktigt smälter in i omgivningen med sina kläder..


Här ser Ni bilden innan Roine och Gunnars duell, de ler fortfarande och ingen av dem vet ännu hur ONT det kommer att göra...


Fotograf under kvällen var Jossan:


Inne i "boet" fanns Robert, Rasmus, Viktor, Jossan, arrangören och Lottie som visst redan var träffad och hade åkt ut ur spelet...


Christina Engman var också med i blå laget men henne lyckades vi inte fånga på bild, det kanske var för att hon var försenad till samlingen??!

Ja det finns en del andra bilder också men de behåller jag för mig själv tills någon fyller jämt eller så....

* * * * * * *
Och nu till nått helt annat *
Jan Bergström; svärfar fyllde år så vi åkte på kalas sen och han hade en jättecool tårta som såg ut på dette viset:


22 mm regn = midsommarafton... i tält!

Publicerad 2009-06-15 12:36:34 i Allmänt,

What a feeling: sova i tält då det ska vräka ner 22 mm regn under självaste midsommarafton! Nja: det hägrar inte direkt! Resan med partybussen ligger lite löst till men va fan jag ska ju va lite wild n crazy i sommar så det är väl bara att införskaffa regnställ och luftmadrass och ett tält med högt till tak så ska det väl gå vägen!

I lördags kom det ju också ner en hel del (ja i går söndags också förstås) men iallfall i lördags kväll innan jag och Roine skulle ut och gå tömde han presenningen från vatten och det höll på bli riktigt roligt!


Till saken hör att Roine hade tofflor på sig, ni vet sådana där med små remmar....

Ja gårdagen innehöll en hel del städning och jag tog både före och efterfoton för att Ni skulle få se bildbevis på det hela:
 

  

  

  

Ja och uppe hann jag inte med, Roine drog omkring med snabeldraken som en virvelvind så det var snart fixat. Vi fick ju låna barnsäng, bilbarnstol och barnmatstol av Tina och Robert vilket kändes som om dessa saker inte behöver stå framme i minst ett år, så Roine tog upp allt utom säng på vinden! Det var en syn för gudarna, för vi har ingen stege upp dit, men det är en annan historia hur det såg ut, men nu kan ni ju tänka Er in i det... hihi.



Igår hade vi jättetrevlig här hemma! Hela Duvnäsklanen inkl. Gunnar och Emma från Nya Zeeland äntrade kåken i 16 tiden och de sista åkte hem i 22.30 tiden något rikare (nja på upplevelser så klart) och ev. lite gladare.... men för att förenkla det hela kan jag ta det från början!

16.00 - wii turneringen inleds: "småungarna" Viktor, Ramsus, Jossan, Erika, Lukas, Sanna och Emma belägrar vår älskade soffa!! Spelet var i full gång. Sen åt vi korv och bröd med räksallad, potatissallad, sillsallad, tunnbröd, rostad lök osv.

Det var stundtals rätt trångt i vårt lilla kök:


Till efterrätt blev det rabarberpaj med vaniljsås och kaffe som utlovat! Jag hade dagen till ära även kokat rabarbersaft!




Senare på kvällen blev det pokerturnering för de som var över 18 så att säga...
Jossan fick vara bankir över alla marker...


Roine förlorade, men det var nog överflödigt att skriva det med tanke på hur den bilden säger mer än tusen ord!


Ikväll blir det paintball i Hulån, så samla mod gott folk inför de bilderna.... det kan bli kladdigt!

Städning = the big variant!!!

Publicerad 2009-06-14 09:46:08 i Allmänt,

Idag ska jag städa "på riktigt". Ta ur alla saker ur garderoben och slänga det jag inte använder och sortera fint och prydligt, det jag vill ha kvar!! Snöar det i helvetet också tro?? Ja vi får se om jag lyckas idag eller om det blir lika som sist!! Sen har jag en massa tvätt att ta redan på, behöver byta sängkläder, röja på toaletten, baka rabarberpaj, dammsuga och dammtorka både uppe och nere. Fan det där lät inte så jobbigt iallafall, jag trodde det var mycket mer som behövde göras, gud vad glad jag blev nu!

Näpp ska sätta igång nu och meddelar Er resultatet senare!!

Vansbrosimningen!!!

Publicerad 2009-06-13 18:21:52 i Allmänt,

Jag läste Jennie-Lees blogg idag (rallysessan) och såg hur hon klistrat nummer på simmarluvorna, då blev jag påmind om att jag ju ska simma Vansbrosimningen!! Det är 7:e året och jag har alltid sagt att jag ska vara med i "riktiga" simmet det 7:e året, då jag får älvarnas blå band! Och om jag inte var gravid i sommar så skulle det ske! Så sagt och gjort: nu är jag anmäld!! Jag ska börja träna nu när finvädret kommer!? i älven, så klart!! Vart trodde Ni? I badkaret som jag har bakom uthuset eller????


Brrr, fryser bara jag ser detta!!

* Så nu blir det dagliga promenader och/eller jogging, cykling och lite crosstraining... fy fasiken vad drygt det låter, men i år ska jag slå den där Tysken som är reporter, det har jag lovat. Han simmade på 1.08 i fjol och jag på 1.25 eller nått, men då var jag ju ganska otränad!!! Men det blir ju jättetufft, och så är det bara en månad kvar.... måste ut och röra på mig, så att alla munkar, langos, jordgubbar med grädde samt smågodis lägger sig nån annanstans än på magen, ut med skiten så att säga!

VAGABOND

Publicerad 2009-06-13 17:27:43 i Allmänt,

Följande länk kan ni gå in och titta på; där jag har lagt in en bild i tävlingen bästa bild! Jag vet inte ens vad man kan vinna men det har säkert med en resa och göra och då: Såklart jag deltar!!!
http://www.vagabond.se/Tavlingar/Resebilder/




Jag la alltså in den här bilden som Ni också kan se ovanför och det för att jag verligen gillar bilden, jag tycker att den är så unik och speciell med ljuset som skiner igenom gluggen på det här viset!


Och så till bilderna i tidningen Vagabond; dit jag vill åka. Det gick inte att välja en.... helt omöjligt!

                
Det är Egypten, Grekland, Italien, New York som är representerade ovan, så Ni vet ungefär vart jag vill! Men dit jag helst skulle vilja åka har jag inte tagit med: det är Thailand! men det fanns ingen bra bild på just det resmålet just nu så det är enda förklaringen...

Resa, resa och resa: det är livets krydda!! Jag förstår mig inte på de människor som har möjligheten och ekonomin att åka men som inte gör det!!?? som inte vill!!?? Tur vi är olika till mans och kvinns! 

Marknad dag 2

Publicerad 2009-06-13 15:32:56 i Allmänt,

Jaha så har vi gjort rond två i marknadskarusellen! Det första vi hörde idag var Roland Cedermark eller vad han heter och så här såg det ut!

Usvängdas jeans och manchesterkavaj, nice!

Elin, hon skrämdes inte av lite regn, inte till att börja med iallafall.... Här skulle hon fiska påse: 30:- och vinsten blev ett litet lejon värt 9.50 cirka, och Elin blev så glad så!


Efter kaffekoppen så var Elin blöt både här och där och ville då åka hem, jag och Anki som inte ens börjat shoppa! Det blev till att sno sig köpa de där två litrarna med jordgubbar för att göra klart dagens affärer!

Ett närmast sagt fenomen uppenbarade sig då Elin skulle åka kaffekopp, Gunnar Olsson i en karusell. Han roade både sin karusellkamrat liksom övriga åskådare. Han pratade och pratade och höll knappt i sig...

Han fastnade på bild, och han hördes över hela Myrbacka där han satt och pratade!

Godisregnet blev succé i regnvädret! Det var ungefär 40 ungar på 30 liter kolor, Elin fick massor!


* Det var alltså ingen trängsel varken på marknadsgatan eller framför scen under godisregnet!

Sen köpte jag mitt livs första Langos

som en friterad minipizza med gräddfil, rostad lök, curry, räkor och en ananansskiva, vad tyckte jag om den? Nja, jag har köpt den en gång men kommer inte att göra om det! Tacka vet jag thaimaten! *löve*

Sen åkte vi hem till Anki och jag åt min Langos och de åt hamburgare med pommes


efter maten ville Elin att jag skulle stanna och se på en film, så det gjorde jag. Det var en ungdomsfilm som heter: Det brinner! Jag visste innan filmen startade i stora drag vad som skulle hända och vem som gjorde vad! För det hade Elin redan hunnit berätta...

Nu är jag hemma igen, jag skulle behöva städa av lite och det ska jag göra; men först!

ska jag läsa resetidningen VAGABOND & käka smågodis! Härliga lördag...
för nu är det ju både regn och kallt så jag kan verkligen inte klippa gräs eller rensa ogräs... *??* men läsa i lugn och ro går ju jättebra, och då får jag drömma mig bort till varmare breddgrader och börja planera för nästa resa, kanske! Om jag hittar nått som blir mitt resemål så fotar jag det och lägger in lite senare, och så får vi se om det blir verklighet nån gång.

 

Roine

Publicerad 2009-06-13 10:28:57 i Allmänt,

Idag vill min käre make att jag ska blogga om honom, och varför inte!!
Så här ser han ut..dom här första tre bilderna är från vår smekmånad i sydnorge 2008, inte från 2005 som det står på bilderna.!





Hur är han då, min käre drömprins?? Jo han är: snäll, kärleksfull, varm, go, mysig, jättesnäll, kramig, rolig, envis och en inbiten Järnabo som flyttat till Vansbro och som mest umgås med mig och övriga familjen och då trivs han allra bäst . Detta gör han helst iförd; en rutig skjorta, jaktbyxor och ett par hängslen med tillhörande träskor!

Fast han ser ut att vara lugn och snäll som en teddybjörn så kan Roine vara ganska crazy! Det bevisar nedanstående bilder ganska så bra.
     

Och titta så stilig han är när han lämnar rutskjorta och grönbyxorna hemma!! Och han trivdes som en prins i kostym, fast det skulle inte bli någon vana (och det får jag ju vara glad över att han inte vill rumla runt i bröllopskostym i ur och skur).



Ni som känner Roine vet att det jag skrivit inte är något förtal av något slag, utan rena rama sanningen. Och hade jag haft lite mer tid så hade jag kunnat skriva mycket mycket mera, men det hinns inte idag för nu väntar Anki och Elin för fulla muggar, jag smsade och sa att jag kom så snart jag hittat gallonbyxorna, men i själva verket ville jag skriva färdigt om Roine =) Jag tror Anki förstod att jag ljög lite där......

Så mot stora markanden i Dala-Järna, del 2!

Bilder från och efter marknaden...

Publicerad 2009-06-12 19:06:59 i Allmänt,


Vid ostvagnen var det kö som vanligt! Jag köper alltid Tomatost, det är mumma det! Och för att inte bryta en bra tradition ställde jag mig i kö bakom ett söligt par som skulle smaka på varenda ostjävel.... när det slutligen blev min tur så hade hon ingen tomatost och sa det som om det var det självklaraste i hela världen!! Va fan! Min ostbit, den har hon ju alltid, det lär hon väl förstå att hon måste ta med sig annars kan hon stanna hemma; kärringj..l. Så hör upp kära vänner: bojkotta OSTVAGNEN!!! (för min skull och tomatosten som ville komma hem till vårt kylskåp).


Som ni ser så behövde ingen gå och trängas.... Det här ståndet till vänster var ett av 8 försäljningsstånd där de ville lura på en ett mobilabonnemang eller viasatprenumration... NOT! En försäljare sa så där smiligt som bara en snygg välansad försäljare kan lägga fram det: "kan jag få ställa en fråga?" -NEJ röt jag på mitt burdusa sätt! Han backade nästan... tro mig: det var effektivt, han vek undan blicken alla de andra varven då jag gick förbi, hoppas han inte behöver kosta på terapi efter den skräckupplevelsen; stackarn! hihi


Viktor kastade pil men var lite för klen i biceps, han fick dem inte att fastna på tavlan...


I denna karusell sitter Emma från Nya Zeeland och Sanna Holm från Duvnäs 7. Det var ett jävla drag i karusellen och p.g.a smärtor både här och där hos de båda bengetterna så ropade Emma: Please stop!! Herregud om en annan åkt den där karusellen så hade jag lätt fyllt upp hela sätet och inte rubbat mig en millimeter så jag hade inte haft ont någon stans..... Men de här småtjejerna halkade ju omkring som en spermie i en kådis p.g.a sätena var "för stora"! Till sist stannade eländet och de vinglade ut ur det hela med hedern skapligt i behåll! De åkte nog bara en gång skulle jag tro...


Det här var ungefär det jag handlade: 10 munkar, en russinlimpa, 2 baguetter, 1 kakburk: allt ihop från Svanbergs = 100:-, sen köpte jag godisremmar sura så klart (och en häxvrål som Roine skulle få men som jag tror jag råkade äta upp på vägen hem: *rap). Sen köpte jag Thaimat: om ni ska dit!!!! ÄT där; mitt emot Svanbergs ungefär, eller bredvid tivolit, det är hur gott som helst! Så här glad blev Roine när han fick "HOMEDELIVERY"

nja glad och glad, han blev mätt och nöjd! Träskorna i 47 uteblev p.g.a tillverkaren inte hade så stora träpartier att göra grunden av....

p.s här har jag lammskinnskavajen på mig: obs bilden är från igår, mamma har kidnappat tillbaka den *snyft*


GULDMARKNAD eller REGNMARKNAD!?

Publicerad 2009-06-12 14:16:01 i Allmänt,

Jag satt här och funderade; vet ungdomarna av idag varför det heter guldmarknad?? De kanske inte ens vet vem Gunde Svan är....

Iallafall ser det ut att bli en regnmarknad men vad gör väl det; det finns väl kläder att ta på sig. Jag ska iallafall följa med Lottie dit idag/hon ska följa med mig?? Nåväl: vi ska dit! Och imorgon ska jag, Anki och Elin ta några varv och ev. även karusellåkning!!! Yes!!

Jag fotar lite på marknaden och lägger in i kväll, så att Ni som inte tar Er dit får se vad ni "missar".

Mammas lammskinnskavaj & jag!

Publicerad 2009-06-11 21:21:09 i Allmänt,

Nu har jag, Roine och mammas lammskinnskavaj varit till Falun! Och nu har jag lämnat tillbaka den *snyft*, men jag får låna den när jag vill och jag är rädd för att hon inte kommer att se mycket av den i sommar =)

Nu ser jag på Criminal Minds, det är jättespännande så hej svejs för idag!

Falun = har Ni hört det förr??

Publicerad 2009-06-11 13:00:21 i Allmänt,

Nu bär det iväg till Falun: igen! Nu ska de gå upp i nedre regionen och kolla att det är helt tomt i livmodern, så det inte finns massa jox kvar som de måste dammsuga bort eller nått! Sen har jag förberett Roine på att han ska få följa med på studentfest hos Annas moster Barbro och sen via Kupolen hem för jag behöver nya springskor. Ni kan väl gissa hur glad han blev! Skriket hördes nog ända ner till Medborgarhuset eller nått...

Puss å klem som de säger i Norge

Rivningsobjektet nere!!

Publicerad 2009-06-10 18:13:18 i Allmänt,


Så var det huset ett minne blott! Vad jag hörde skvallervägen igår, så ska det bli en rondell där huset stått!!?? Vet inte om det ligger sanning i det eller inte? Den som lever få se..

Här är brädhögen som finns kvar iallafall. P.s se vilken skitig ruta jag har där uppe till vänster..... ujujuj.


Idag har jag hållit på att boka en ny Ålandsresa på Värdechecken (0:-) jag fick när jag handlade i taxfreen, det var inte helt lätt att få ihop alla passagerare en lördag till söndag under sommmarmånaderna.... Not easy som de säger borta i usa.. Så det blev ingen bokning idag heller!

Själv känner jag att försommarhelgerna är mest uppbokade så här ser min sommarplanering ut:
v 24 - Marknad i Dala-Järna (inget speciellt på gång)
v 25 - Midsommarafton = Partybussresa till hemlig ort
v 26 - Peace and love festival (torsdag) / eventuellt: Ludvikafestival (fredag eller lördag)
v 27 - ??
v 28 - Vansbro simningen, simmardans!
v 29 - Dansbandsveckan i Malung = kör taxi!!
v 30 - ??
v 31 - ??
v 32 - ??
v 33 - ??
v 34 - HÖST!!

Fan när jag stolpade upp det så här inser jag återigen vad kort sommaren är, fast jag borde ju i och för sig längta till hösten och nästa ägginsättning! Men sommaren är ju en så härlig årstid som jag längtar till under hela året som det inte är sommar.....
   

Det kanske kunde vara roligt att åka till Stockholm och se vaktparaden??


Sen får jag ju köra taxi så mycket jag vill, i Leksand och Rättvik men jag tror nog inte att jag vill!! Jag spar mig till vintern och Sälen, och hoppas det blir mer körning i vinter än vad det varit hitintills! Nyårsafton är då bokad för det var riktigt roligt!!

ser det inte härligt ut så säg!!! Brrrr...

Prisad vare Skatteåterbäringen

Publicerad 2009-06-09 20:28:58 i Allmänt,

Så har vi återigen fått tillbaka på skatten, iallafall vissa av oss. De av oss som slipper betala tillbaka alltså men också vi som lyckats deklarera elektroniskt och inte med papper och penna!! Va!! Kan inte begripa att alla människor vill göra det per dator/sms eller telefon!?

Själv går jag ju +-o med räkningen från bilreparationen... så det var ju så där lagom roligt, men ändå: bilen går ju nu och det är inte ens körförbud på den längre =)

En dag full i halvor....

Publicerad 2009-06-09 19:26:28 i Allmänt,

Idag har jag ju varit i Hedemora, vilket jag redan har "skvallrat" om här på bloggen i morse. Då vi skulle äta lunch så bar det iväg till ett ställe som heter: en och en halv, och så här modernt var det där inne!

Det var första halvan jag stötte på idag.... jag upptäckte snart att det var modernt med röda kappor, se här bara vad två personer utan anknytning till varandra hängde upp på sina stolar!


Sen när jag kom åter till Vansbro igen, vad var det första som mötte mig??? Ett halvt hus!!!???

Ja titta här om NI inte först trodde mig!!! Jag ljuger nästan aldrig, ska Ni veta!

Hemma hos mamma var det examensfest för
Viktor (slutat dagis för säsongen)


och för Rasmus som ska sluta 1:an


Det kalaset bestod av pommes och hamburgare och till efterrätt: snickerskaka, glass och kolasås, jag tog ju självklart bara en halv bit??!?? Eller nått....

Typiskt att jag ställde in kvällens promenix!! *känner att behov finns av fysisk aktivitet just nu.

Det var dagens rapport från Långholen 6, krya på Er ni som är sjuka och Ni andra kan skratta Er lyckliga som är friska!
P.s Själv har jag lock i örat, är inne på ungefär 6 dan eller nått!

Cityakuten

Publicerad 2009-06-08 21:47:56 i Allmänt,

Precis när jag kommit in i Cityakuten igen så är det snart slut!! För gott!! En serie som hållit på sedan jag skaffade min första lägenhet typ! Vad ska jag nu titta på?? Nä nu är det slut på reklamen, måste se varenda sekund av det näst sista avsnittet, nästa vecka blir det popcorn och ramlösa för att myspysa igen det allra sista avsnittet *snyft*

Nu är klockan 21.59 dags att krypa till kojs. Imorgon ska jag åka till Hedemora på handledning för LSS handläggare! Snacka om att det blir några mil i veckan, tur det finns leasingbilar! I morgon blir det hybridbilen som får ut och lufta på sig, det är en automat så det är bara att gasa och bromsa.... tragiskt att blåsa förbi Kupolen utan att få gå in och handla!

Nä nu är det dags (22.06)... hamnade konstigt nog på facebook och det är ju så kul att surfa runt och se på andras foton mm. själv kan jag inte lägga in några, har nog fel inställning eller nått och orkar inte bry mig om att fixa det heller, inte just nu iallfall. Det räcker gott och väl att uppdatera den här bloggen... om jag hoppar över en dag så har jag Åsa B i luven =) hahahhahah (vi har ett internt skämt om detta som vi senast drog runt midnatt på cruisingkvällen).



Det här såg jag under min promenad i går: det är ett badkar som ligger slängt i diket efter Moravägen!

Den här härliga synen såg vi också igår under PROMENADEN och det var nästan värt att dö av en infarkt för att få se det!

Visst bor vi fint som har en sån här vacker vy inom gångavstånd!

Ännu en promenad...

Publicerad 2009-06-08 20:28:21 i Allmänt,

Nu har Monica rastat mig och Filippa igen, phu! Nej då idag kändes det bättre trots ett bra tempo för nu var jag pigg och utvilad!! =) Jag sov middag fyra timmar efter gårdagens march... tequilan kändes i både kropp, själ och hjärtat!
Det var lite blött fläckvis efter skogsstigen som vi gick och så här kunde det se ut när Monica traskade runt på tuvorna...

Det allra roligaste hade ju varit om hon hade halkat omkull eller snavat men tyvärr var hon alldeles för balanserad!

Filippa (byrackan) som älskar mig (inte ömsesidigt tyvärr) har spring i benen så det räcker till, det låter som om det kommer en travhäst springades förbi en och ibland på en.... hon har lite svårt att väja men det är väl för att hon springer så in i he...tet fort! Jag skulle också ha problem att väja för stora föremål som nästan står still (tänker på mig själv som promenerar) om jag hade så där mycket energi och spring i fyra ben.

jag ska väl erkänna att hon är ganska gullig och en rätt trevlig liten hund.... men jag är ju fortfarande allergisk så det kommer aldrig bli någon gull och kel!

....och idag kom jag på att Monica och Rune har ett hemmagym så nu har jag bokat in mig i deras extrarum under sommaren, jag ska slimma mig rejält till hösten -09!! (Jag ska komma ikapp min mamma i vikt, det fattas 15 kilo!!! Hon har köpt världens snyggaste lammkavaj oj det lät ju inte så snyggt men det är den, jag kommer i den redan men den kan ju bli snyggare om jag är lite mindre i nedre traktordäcket)....


Efter att jag hade slutat jobba idag så skulle jag åka till Hulån men jag hade inte dragit ur varken dator eller tv och det såg ut så här mot Långholen 6 -

Men tack vare att jag ryckte ur alla dyrgripar så blev det ingen åska...


Sån här feber var det hemma hos mamma och när jag såg den torra tvätten hängde där i köket kom jag att tänka på den maskinen jag tvättade i...... lördags!!? som ligger kvar än och väntar på att bli upphängd, lika bra att tvätta om skiten för den luktar nog inte tårta vid det här laget!!

Väl hemma ikväll bakade jag en gudomlig rabarberpaj och vispade ihop lite vaniljvisp så de där 15 kilona kommer inte att försvinna den här veckan... heller...!!

Uppdrag granskning

Publicerad 2009-06-08 07:17:36 i Allmänt,

Jag kollade just av mitt facebook och där hade min kusin Johanna skrivit ett notat.... Johanna hade till uppdrag att krama en polis i lördags, nu skrev hon och frågade om uppdraget blev godkänt trots att hon inte kramade någon i lördags men blev stoppad av en i söndags..... då fick jag lov att fråga om hon fick en kram eller böter??

Meddelande till Åsa B: om du har tid och lust, kan du maila över en viss lite bild till mig från i lördags? !

Det blev promenad,

Publicerad 2009-06-07 14:07:33 i Allmänt,

tyvärr eller vad man ska säga. Precis när jag satte nyckeln i låset så ringde min telefon, det var grannen som varit in och läst på bloggen att jag skulle ut och gå och hon ville hänga på. Jävlars hon gick på med ett jättetempo runt hela Jontnilstjärn (lååångt) så nu tror jag att jag är nära en hjärtinfarkt, för det var ju bara att hänga på eller hamna bakom! Det var ingen pardon för att jag var bakis där inte.... men nu är det gjort, jag är nyduschad och fräsch och sitter nu och avvaktar inför nästa fyspass: boxersize kl. 17.30! phu, hårt liv! Kampen mot kilona fortsätter.

Inte var det fint väder heller utan det ösregnade... men nu när jag tittar ut, 10 minuter senare ser jag soljäveln, jag tror den narras med mig idag.

Nu kommer det att sitta fint med stekt bacon, rödlök och lite sallad samt blodgrape och ramlösa... inte lika gott som hamburgaren; men nästan.

Äggsmörgås med bregott å majonäs

Publicerad 2009-06-07 12:02:39 i Allmänt,

Jag såg på biggest looser i morse och blev så inspirerad att jag tänkte gå ut och gå. Gick bara in till datorn en vända.... sitter här än och snart är klockan 12.00. Suck!! Men ikväll blir det boxning och nu kanske jag ska gå en vända.... ?? Ni hör; jag vill inte! Förblir fet resten av livet som det ser ut! Dagens frukost/lunch blev resten av sillsalladen, och två äggmackor med majonäs: magert! *not, men gott!

Och så är jag så ressugen att jag bara drömmer mig bort, jag vill åka till Island, Polen, Norge, Egypten så klart, Thailand, Schweiz, Göteborg, Öland ja vart som helst! Ska nog ta den där promenixen och lugna ner mig lite.

Jag försökte ladda ner bilder på facebook men det är stört omöjligt! Men de flesta bilderna ligger ju här på bloggen nu så det får duga!

Och så har jag funderat lite... det ska bli kul att åka på Peace and love festivalen, och partybuss på midsommar, och dansbandsveckan i Malung:men då skulle jag ju jobba!!! men en lite festkväll kan det ju hända att det blir =)
Och så är jag sugen på att åka big lake run och även åka ner till Västerås på Big Power meet!! Herre jesses vilken sommar, det kom i en helt annan dager då jag inte längre är på smällen, man får lära sig att prioritera om och det är ju det jag håller på att göra nu, innan nästa inplantat! Roine är ju ändå borta på jobb hela helgerna, så jag får roa mig själv. Nä allvarligt jag ska inte parta så mycket utan trivs ganska bra nykter! Man kan ju faktiskt åka på typ Big lake run utan att dricka pilsner, tro det eller ej!

På min semester har jag bestämt att jag ska följa med Roine till Norge då han ska jobba, det kan vara kul?!

NU tar jag den där promenden, jag ska fota så att det finns bildbevis annars är det inte någon som tror mig!

DE dagen = dagen efter

Publicerad 2009-06-07 10:08:22 i Allmänt,

Ja Ni, nu minns jag varför jag bestämt mig för att inte dricka mer.... trött, konstig i huvudet och tagen! Den där peace and lovefestialen jag skrev om i natt lockar inte lika mycket idag som i natt, men det ska bli kul det också!!

Jag hade verkligen riktigt roligt i går kväll/natt! Jag var ju till och med på efterfest, hemma hos Anders Berglund, sen efter efterfesten var vi på Dido, klämde världens godaste (och största )hamburgare. Åsa var inte mätt efter det där dasslocket utan köpte en till vid Shell sen om jag inte minns helt fel, fast jag var inte sämre jag heller för jag åkte hem och drog i mig nubbesallad!

Jag ringde Roine (stackarn) i natt då jag cyklade hem i kylan och han var så trött.... usch vad taskigt av mig! Sen smsade han i fyra tiden då han skulle börja jobba och frågade om jag sov gott! Men det hörde jag inte ens, jag hade fått tre sms och hade inte hört ett enda.

För att enkelt sammanfatta hur min kväll var så visar jag detta kollage!

Tequila, vattenpipa, öl/vin/gin och raggarbilsåkning!!

Jag har lite bildbevis på att andra deltagare i uppdragstävlingen klarade av sina uppdrag!

Det första här är Anki som ger Åsa ett sugmärke (Anki skulle ge fem olika personer sugmärke). Åsas kommentar till det hela var att det kändes som det var en mört som sög henne i nacken!



Tony åkte cab!


Jenny fick autograf på skinkan (det skulle vara en men hon tog i rejält och hade tre innan natten var slut).



Anneli från Malung skulle åka raggarbil och det gjorde hon också innan vi knappt hunnit ner till OK, men vi hann som sagt var inte med så jag har inget bildbevis, men hon hade vittne med sig vilket var ett krav!


Ann hon skulle hoppa hoppborg, jag skulle tro att den var nermonterad men det har jag ärligt talat ingen aning om, Ann får lägga in en kommentar för att bekräfta eller dementera om hon klarade uppdraget eller ej, okej Ann!! =)

Tinas uppdrag kommer jag inte ihåg, inte Johannas heller men jag har lite roliga bilder på dem....

Så här summerar jag resten av kvällen lite kort!


Thats all folks, nu blir det en kall promenad i det gråtrista vädret!!

Lyckad cruisingkväll!!

Publicerad 2009-06-07 02:20:09 i Allmänt,

Fy fabian vilken lyckad kväll det har varit!!

* Här kommer ett axplock av bilder från kvällen. När jag nu skriver så känner jag att jag inte är riktigt nykter, klokan är 02:10 och jag ser redan fram emot Peace and love festivalen men jag vet att jag inte ser fram emot den i morgon för middag/middag...

Se bilder från kvällen som följer...

Packningen till cykels....
*Detta var packningen för att ta mig till Anki och tro mig det klirrade muntert uti min kasse...
trallalalalallllalallalalaaaaaaaaaaaaa.


Tina var inte nöjd med bilden men va fan ska alla godkänna bilderna så blir det ju inte en enda rolig bild kvar tills slut...=)

Solen kom och gick som den ville under kvällen men mig veteligen så kom det inte en droppe regn under hela dagen/källen.

Ett svensexegäng droppade in vid Anki på förfesten och de var ute efter tvättlappar från trosor och BHar. Det var två killar som gift sig och de tävlade om dessa lappar. Anki hon gav den ena killen en extra bonus: han fick hela Bhn och den tog han på sig direkt, utan på det sexiga rosa linnet!

Kolla in nedan i bilder vad som hände och p.s är det inte Jens Lissel med lösprillan under det röda hårsvallet??

     


          
     
Fattar Ni att Johanna kunde gå i de här ursnygga skorna?? De var hur snygga som helst men jag hade nog inte ens tagit mig till hängbron, måste lära mig denna ädla konst!!!!!

 
Jag gissade på att jag skulle åka i tre olika raggarbilar men så blev icke fallet: jag åkte med en: Johnny och Lenas Ponitiac och de vägrade mig att moona i den((tack och lov)!!!!!!!!!!!!!

       


  

              

Jag kommer osökt att tänka på en sång, vad är det den heter nu då? Xxxx... is in the air! ; )



Oh I like it!! *Jag har åkt raggarbild även om jag inte moonade och jag åkte inte cab, men ändock""Egentligen åkte jag cab fast taket var uppe, och det var bra det för det var ju svinkallt! 

 Fullt nöjd, men nu är jag så "trött" att jag blundar med det ena ögat så god natt my strange people"

Sista bilden från ikväll var från korvmojen och det jag kan rekomendera var: HAMBURGAREN: JÄVLAR VAD GOD!!!SCHLURP VAD GOD, GOTT GOTTIGOTTGOTT. NEJ NU SOVA. INTE ÄTA HAMBURGARE.... GOD NATT"""

Rapport från festen kl. 16:19

Publicerad 2009-06-06 16:20:30 i Allmänt,

Hej alla cruisingfans som sitter hemma och trycker än, ja och NI andra också. Nu är jag hos Anki och hon håller på att skära sallad, duktig flicka. nu hör jag att någon kommer i trappan, det är Tina och Tony. Måste in och va social, skriver mer sen eller imorrn.

Säg den lycka som varar...

Publicerad 2009-06-06 14:13:57 i Allmänt,

Solen var hit på en snabbvisit, men jag hann klippa gräsmattan + slänten så det får man vara glad för! Kl 13:30 kände jag att jag hade varit duktig, jag hade städat ihop lite uppe men glömde att dammsuga och skura, men det ligger kvar till en annan dag; kanske rent utav i morgon:YEAY! Sen har jag städat nere, klippt gräset överallt ute och tvättat en maskin (just fan den tvätten ligger kvar i maskinen, jag har ju bara tryckt igång eländet)! Duktigt va!!

Så då kastade jag tärningen och drog igång festen!

Kall cider av smaken jordgubb och nått!! Who cares?? Sen var det dags att dra igång föryngringsprocessen och så här såg det ut till att börja med då hårfärgen kletades i....

Snacka om att kunna charma varenda raggare ikväll med den uppsynen!! Nja Roine kan vara lugn!
Fortsättning följer om en timme ungefär för nu måste jag duscha ur kleten och passar då på att duscha mutten också när jag ändå är blöt!

Kl. 15:25 & fram till jag ska åka till Anki på grillparty!
        

Nej du Ann-Katrin Larsson; here I come! Med slips och allt!

Och jag förstår om Ni undrar varför jag plåtat mig själv hela eftermiddagen, men så här blir det när man är ensam för länge; det blir långtråkigt och då får man roa sig själv!!

Rapport från Cruisingen utlovas tills i morgon och även från Ankis fest såklart! Det blir grillning, vattenpipa och popcorn, så mycket är jag säker på, resten kan både jag och Ni bara gissa mig/oss till! Kul måste det bli iallafall! Puss *

Whoho!!

Publicerad 2009-06-06 11:48:12 i Allmänt,


SOLEN ÄR HÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!
LYCKAN ÄR STOR!!!!!!!!!!!!!!!!!
& JAG HAR STÄDAT NEDRE PLAN PÅ KÅKEN, OCH SNART FÅTT KLAR EN SILLSALLAD, KAN DET BLI BÄTTRE. Självklart kan det alltid bli bättre, men man får inte ha så stora krav!

Nationaldagen

Publicerad 2009-06-06 10:49:01 i Allmänt,


Svenska flaggan gul och blå vajar väl i topp i varenda stuga idag?? Känner Ni alla att det är en röd dag idag!!?
Tack vare att 6:e maj är på en lördag så får vi ju en tjänstefri dag = ledig dag med betalning, när vi vill mellan den 6/6 och den 31/12 2009!! Ganska händigt, jag har lagt min tjänstefria dag dan före midsommarafton! Men nu är ju inte Roine hemma då så jag ska nog ändra på det till ett annat tillfälle, inte så kul att dra här hemma mol allena,



Det är verkligen inget partyväder iallafall har jag hunnit konstatera.... typiskt! Vad fan, ska det va så här när jag ska ut på rajraj?? Det är tydligt att vi inte har tur med vädret, men i och för sig så hinner det ju klarna upp till i eftermiddag?!

För i kväll ni har vi chansen att se (och kanske åka med i) några riktiga pärlor! Kanske något i denna stil;






Vad tror Ni om mina chanser att få åka i någon av dessa bilar?? Jag känner det rycker i min telepatiska förmåga och Ni tänker: tror hon på tomten också??

Jag var ju på kupolen igår och där skaffade jag kvällens outfit, men nu ska Ni få en förhandsgranskning på hur jag ska vara klädd. Och då förstår Ni varför jag blir besviken på vädret, för det kommer att bli jäv.igt kallt!!!


och till alla Er som är känsliga för gummi lukt; håller Er hemma för det här blir en vanlig syn ikväll!

sen vet ju jag också att det är skillnad på gummi och gummi ; )
Så Ni som är intresserad av att bruka den andra sortens gummi har ju världens chans OM ni går ut i kväll, en massa fulla raggare som vill ha ett bröd att lägga korven i!

Det är ju rätt vanligt att folk sitter på dörrar och flak och med lite tur så slipper det gå på det här sättet för någon bil iallafall!

Ett tips: Är det överfullt på flaket så finns det FÖRMODLIGEN INTE plats för en till, vad de än brukar säga i utlandet.


Nej, värm upp träskorna, in med prillan, fram med bärsen, på med jeansjackan, dra ner brallorna så långt det någonsin går och liiiite till och smeta i brylkräm i luggen (om du har någon) så ses vi på byn, era raggarsvin!

Hemma igen, zzzzzzzz

Publicerad 2009-06-06 00:24:57 i Allmänt,

Klockan är 00:22 och jag är hemma igen. Jag kom upp till Malung och bowlinghallen runt 22,30 och då var de klara att stänga och så åkte vi ner på Grönland. På La Scandala var det 0 pers och på Tom bar var det 3 + personal!! Så det blev raka spåret hem, några raggarvarv och sen droppade de av alla som var med! På Dido där det var spelning var det ungefär 30 pers, Flottaren?? bara studenter iallafall och på Selins runt 6-10 personer: ett jävla drag med andra ord!! Tur man är nykter och städad och slipper vara bakis i morgon!!!

Nä nu ska jag logga in på banken och sen logga upp i säng, go natt ö söv sö gött öm int i redan a lagt erä./Ann

På resande fot.... igen....

Publicerad 2009-06-05 20:50:25 i Allmänt,

Idag på lunchen sa jag till Veronica (min kollega) att jag skulle så gärna vilja åka till Borlänge efter jobbet för jag behöver ett par nya jeans! Jamen sa hon jag ska ju till Borlänge efter jobbet! Alldeles själv, så sagt och gjort så drog vi till Borlänge! Det var jättelite folk och hur bra shopping som helst! Jag fick tag på ett par jeans som satt som en smäck och med 25% rabatten så blev det 300:- för dom! =)
Sen köpte jag en vit kofta!!! =) och en svart skjorta =) 
Det var tre saker som jag kände att jag verkligen ville ha i min garderob och som jag grunnat på länge nu och nu har jag allt det där!! Sen käkade vi middag där och vi fick göra Vivianne och Helena Windahl sällskap vilket var jättetrevligt!

Väl på Kuppan fick jag SMS av´Tina som frågade om jag levde, jag borde väl ha anat ugglor i mossen redan där för hon småchattar inte av ren artighet: aldrig!!! Hon var ute och fiskade chaufför och det hela slutade med att jag ska hämta dem i Malung i natt kl. 01.00. Det är ju inte hela världen utan jag gör det, men jag åker tidigare så jag inte hinner somna för då blir jag så jävla trött och då är jag en trafikfara utan jag åker och är med på krogen en sväng.
Nä nu blir det marsch in i duschen och iväg!

p.s så här såg jag ut på jobbet i förmiddags, gissa om jag blev överraskad då luckan lossnade på hålslagaren!?

Kommunens MAS traskade iväg efter sop och skyffel och städade upp efter mig, =)

Vart tog solskenet vägen, egentligen?

Publicerad 2009-06-05 07:16:11 i Allmänt,

Så var det äntligen fredag igen, eller vad brukar man säga? Jag tycker att det är fredag hela tiden. Fredag är den dagen då jag och Veronica (en kollega) går på Selins och äter fläsknoisette! Det är en kär tradition vi har som ett litet avslut på veckan!

Det börjar se rätt tragiskt ut med vädret inför helgen tycker jag! Jag kör värmepump för att inte rövskägget ska frysa fast i soffan t.ex. Inte alls roligt med ett par grader i början på juni!

Förresten så var det en kvinna som ringde och ville hyra sängplats här hos mig under vansbrosimningen, jag sa att jag fick lov att diskutera det med min man först! Lät inte det moget?? Min man.... men min man han vill inte alls att det ska bo främmande människor i vårt hus, och jag tror faktiskt att jag håller med för en gång skull. Och det värsta är väl den ofantiga storstädning som måste till innan de ska komma, nej jag tror jag säger nej när hon ringer ikväll! Tror, kanske, åh jag vill ju lite.... *ångest*


Den här såg väl god ut, tänker en en redig tårtbit till frukost!! =)

Tillbax till rutinerna...

Publicerad 2009-06-04 19:05:40 i Allmänt,

Jaha då är allt som vanligt igen!! Jag kom precis hem från boxningen och jag måste erkänna att det var KUL!! Visst är det tråkigt med missfallet och allt men det går ju inte att gräva ner sig utan det är bara att fortsätta och göra det bästa av situationen. Så nu blir det målfokusering de lux! Jag ska ner minst 6 kilo i sommar och jag ska träna: hårt!! Jag och Anna (boxningstränaren) ska börja jogga så snart boxsäsongen är slut, men till saken hör att Anna är gympalärare och superdupertränad, men kan inte jogga... Men ändå, så jag tänker börja tjuvträna; redan i morgon!! Tempo tempo Ann!! Mitt mål är att kunna jogga runt Dala/Saltvik och hem utan att stanna innan augusti är slut! Fan det måste jag ju fixa, vad kan det vara?? 3-4 km! Nja det är mitt mål iallafall, med start i morgon; fredag kväll blir första vändan för den här säsongen. Jag joggade ju två - fyra vändor här i vinter men sen hade jag helt plötsligt bara slutat! Va fan, så typiskt mig! Men nu måste jag ha mer långsiktigt mål!! Alltså runt Dala/Saltvik, och det vore ju roligt om jag och Anna kunde jogga lika långt utan att stanna första gången, men det är nog enklare att nå till månen!

Sen är det ju cruising strax, det får bli grillfest hos Anki och kanske en liten pilsner... Sen är det Peace and love festival som jag hade tänkt köra till/från, men med tanke på den uppkomna situationen så har jag ordnat sängplats så kan jag och Anki parta loss i Börlänge!! Fan det ska ju också bli kul! Så den här sommaren slänger snabbt i väg och så är det dags för nästa ägg att äntra den stora blöta livmodern igen =) (blöt, var fick jag det ifrån, är den blöt???Jag låter det vara osagt....)

Nu ska jag åka ner och handla grönfoder, böngroddar och frukt inför mitt återuppståndna nyttiga liv igen! Den där fröblandningen som jag mixade till för flera månader sen finns fortfarande kvar och den börjar smaka ganska gammalt! Sen har jag en rutten banan och lite mjuka morötter, så det är dax att rycka upp mig och inventera nyttigheterna eller som sagt: införskaffa nya!
Konsum here I come!

Bekräftat

Publicerad 2009-06-04 11:23:17 i Allmänt,

Så var det färdigfunderat för den här gången: missfall!! Inte ens tredje gången gillt, men skam den som ger sig!! Nya friska tag bara dönickarna på IVF Falun har semestrat klart.

Det ser ut som jag får tillägna livet åt att banta, för nu drar jag igång igen, ska gå ner så mycket som möjligt innan nästa försök!! Men kanske kanske det slinker ner en stor kall bira under cruisingen, men bara en OM det är solsken och varmt!!

Hasta la vista baby!

D dagen

Publicerad 2009-06-04 06:35:31 i Allmänt,

Idag gäller det antar jag, gällande provrörsbarn no 1 eller inte! Ska strax dra mig mot Mora lasarett och där ska det tas blodprov och förhoppningsvis ett ultraljud!! Jag är då nyduschad ifall  så slipper det lukta gammal bäver menar jag...


Nja det är bara att förbereda sig på nästa nederlag för jag blöder än så chanserna är nog så små så det är microskopiskt att det finns nått kvar*! Men nu jäv.ar får de ta tag i den där cystan istället tycker jag!! Gå och dra på massa konstigheter i onödan, känns inte alls bra.

Nähä nu antar jag att morsan rullar upp i backen när som helst så det är dags borsta tänderna och dra på sig skorna, håll tummarna igen mina vänner! Kram

Sista minutenresor: uppdatering

Publicerad 2009-06-03 19:04:20 i Allmänt,

Nu ni drar det än värre i resnerverna, kolla in läget!
Samtliga med ospecificerat boende: dvs flyg och hotell!!
4/6 Chania, 1 vecka: 995:-
5/6 Kreta, 1 vecka: 1195:-
5/6 Cypern, 1 vecka: 1195:-
6/6 Turkiet, 1 vecka: 1695:-

4/6 Mytilini, Grekland, 2 veckor: 2343:-
5/6 Cypern, 2 veckor: 1695:-
6/6 Palma de Mallorca, 2 veckor: 2995:-
7/6 Thailand, 2 veckor 5275:-

Åhhhh
Nähä tillbaka till nära nog: kallgrader, snö och regn! (har ni hört att det snöade i Sågen idag)??

Första kyssen

Publicerad 2009-06-03 16:39:51 i Allmänt,

Första  kyssen

Det är din Första kyss och många frågor kan poppa upp i huvudet:  

Är det rätt tillfälle?  

Är det någon som tittar?  

Vill min utvalda verkligen?  

Luktar jag fräscht?

Sedan tänker du . . .  

'Va fan!' och Gör det bara!!!







Det här måste vara någons andra eller tredje barn.....   

för mamman tog upp kameran och INTE ungen!  

Tja!  Vad ska man säga?

- Vem har inte kysst ett svin?
  

Vilken jävla dag!!!

Publicerad 2009-06-03 16:26:48 i Allmänt,

På jobbet idag har det varit rent ut sagt mycket på!! Jag är megaförkyld, lomhörd och febrig och då av alla dagar har telefonen gått varm!! Och som ni alla vet så är det inte roligt att prata i telefon med okända människor när man är så täbbt i däsan att det nästan inte går att förstå sig själv!! Men men nu är dagen till ända och i morgon har jag tagit ledigt, så det är bara en dag kvar att knega!!

Sen är det ju cruising igen, hoppas hoppas hoppas att det blir fint väder eller om inte annat: uppehåll!!!
Nej nu ska jag gå och slå ner röva i soffan, god eftermiddag!

Promenad

Publicerad 2009-06-02 19:26:24 i Allmänt,

Jag blev lite rastlös så jag tog en promenix runt byn, hemifrån... Var nog lite väl optimistisk gällande vädret då det blev regn (såklart) innan jag var hemma.


Jag började ana oråd då jag var nere vid Brosågen och det såg ut så här!
Obs!! Detta är inte ett kort från Egypten utan från Vanå!!! =)

Och visst har vi det fint här i Vansbro med älven och allt?


och här är lilla kyrkan som vi gifte oss i för snart ett år sedan..


Det var avstressande och skönt att ta den där långpromenaden, och som vanligt har jag dragit på mig ett skavsår på hälen, men jag skulle ju bli mer förvånad om jag kom hem utan ett nytt skavsår förstås!

Efter promenaden blev jag bjuden på fika med tårta, bullar och kakor hos grannen så nu slapp de kalorierna jag tappat vara bortkomna någon längre stund!

Nu väntar gårdagens cityakuten och kvällens desperata husfruar, så morsning korsning på Er där hemma i lägenheterna/husen!

Tid i Mora

Publicerad 2009-06-02 16:17:20 i Allmänt,

Idag ringde jag Mora lasarett istället för Falun som var blahablaha! Och jag ska få komma till Mora redan i övermorgon! Det är ju mycket skönare att få veta bestämt om det blev ett missfall eller inte!! Just nu grubblas det ju på det en hel del som ni kanske förstår, så nu blir det tjuren vid hornen och mot kvinnokliniken på torsdag morgon!

Ludvika var askul!! Vi hittade en pannkakasaffär: Laggen som sålde pannkakor men också andra matlådor, jag köpte en 2.3 kg kartong med kravmärkta pannkakor sekunda för 38:-, en låda med färska pannkakor (10) st, två djupfrysta med ris och nått mer, en kartong med crepes och köttfärsfyllning, en med pyttipanna, en med köttbullar och mos, korvgryta och ris, en med potatisgratäng ev. någon mer minns inte: hela kalaset: 260:- och jag slipper stå och svettas vid spisen nästa gång Roine ska i väg på jobb!! Denna affär ligger om man åker på Lärkvägen i Ludvika och så in direkt efter samres lokaler, så nu vet alla Ni bloggläsare exakt vart den är, eller hur??

Uppdrag: Ludvika

Publicerad 2009-06-02 07:38:16 i Allmänt,

Så var det dags igen: jag är på resande fot!! Idag är resmålet Ludvika och samres lokaler. För Er som inte vet vad samres är så kan jag enkelt förklara att det är sambandscentralen för färdtjänst och sjukresor. Nej time flyes, got to go!

Lillstugan & clearblue

Publicerad 2009-06-01 19:41:01 i Allmänt,

Nu ska lillstugan få sig sin ansiktslyftning!! Det började med taken men så klart: först några före bilder!

                                  

Då jag kom hem på lunch så var arbetet i full gång...
De började som sagt med taket!




Samtidigt låg Viktor på studsmattan och käkade lakrits och så här såg det ut på riktigt nära håll!!


Själv har jag varit ner på apoteket och köpt det tredje och fjärde gravtestet på två veckor, nu börjar det bli milt pinsamt faktiskt. I falun sa de direkt att det var ett missfall jag haft men att jag kunde "väl" ta ett gravtest i dag och om det är positivt så kunde jag ta ett till i slutet av veckan.... sagt och gjort så tog jag ett test i dag vilket var positivt så nu blir det till att vänta igen.... för att ta ett nytt på fredag, lördag eller söndag: vilken dag tror Ni att jag inte längre kan hålla mig?? Själv tippar jag på typ: onsdag!



Om det blivit ett missfall så får jag vänta tills efter IVF enheten har haft sin semester och därefter någon gång i höst så sätter de in det ägg som de frös in. Då är chanserna mindre än vad de varit med det här "färska" ägget vilket suger!! Så det blir väl att sikta in sig på det tredje och sista försöket, då de ev. sätter in två ägg. Det vore väl det ultimata: 2 ägg och tvillingar:klart!!! Jobbigt javisst men ändå, två på en gång och därmed färdig laborerat!! Nu är det ju inte alls säkert att det blir så alls, men ändå om det nu är så tragiskt så kan jag väl få önska mitt i allt elände??!!


Här ligger Viktor och övervakar lillstugebygget!!

Det gick nog på skit

Publicerad 2009-06-01 06:45:10 i Allmänt,

Nu har jag bloat sen i fredags så det blir nog ingen liten junior i januari trots allt. Jag ringde Falun i fredags men de hörde aldrig av sig (man får ju lämna nr så ringer de upp).

Jag hoppas jag får åka och kolla upp det här idag så jag slipper fundera mera.

För övrigt för att muntra upp det här inlägget så har jag varit ut på morgonpromenad med grannarna Lisa och Monika och förståss den lilla limpan: Filippa! Filippa är en taxliknande grej med olika färger och fyra ben, nja ni vet: en hund! Och sann djurvän som jag är så vet jag ju vad rasen heter: NOT!

Vi går runt Dala någon morgon då och då, jag har dock slöat till mig enormt och brukar inte vara den mest motiverade bruden i det gänget men jag brukar oftast hänga på då någon av dem ringer och säger att det är dags.

Sommaren kom ju med stormsteg också, nu till helgen är det cruising (Roine är då borta men kanske lika bra det för han är ju inte så imponerad), sen är det ju Dala-Järna marknad och sen midsommar!! Och sen vänder det!!!!! Nu blev jag så där positivt munter igen..... lika bra att publicera inlägget och åka till jobbet så den här dagen blir överstökad!

Ha en bra & solig dag hör ni!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela