Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Ultraljud 1

Publicerad 2013-03-23 08:32:25 i Familj,

Så har jag varit i Falun på IVF kliniken för det första ultraljudet. Det såg bra ut, hen växer precis som han ska. Är inne i vecka 10 i morgon så det börjar närma sig ett tryggare skede. Det går fort vill jag mena, inte som när Ida skulle komma. Höll på skriva första graviditeten men med tanke på att det är min femte graviditet så blir det lätt så att jag blandar ihop dem. Räknar ju ändå Ida som första med tanke på slutresultatet.

Just nu står hon och hoppar studsmatta. Tänk att det kan vara såå roligt. Idag får vi celebert besök av kompisen Elin, 11 år. Vi ska påskbaka, plocka ris och pynta mm. En liten vända till svärmor för påskbestyr kan nog också hinnas med.


Visst är det undbart med vår!! Härliga tider, snart är det bart, varmgrader och läge för mindre ved och mindre kläder.

Inskrivning MVC

Publicerad 2013-03-14 16:26:37 i Familj,

Det känns lite overkligt. Att vi sitter hos barnmorskan igen. Inskrivningen trodde jag skulle ta 20 minuter, tog 1;40 timme!? Resultaten av proverna var bra, förutom: Socker i urin!!! Wtf!! Historien upprepar sig. Eftersom jag har BMI på 31 blir det en underbar glykosbelastning (ironi). För alla med BMI över 30. Jag ska då alltid ha denna övervikt emot mig, grrr. Nu hade jag kanske fått liv att göra den ändå med tanke på urinproven men det är enerverande ändå.

Framöver blir det 2 tillväxtkontroller, en eftersom graviditeten uppkommit genom IVF, och en för att jag är GBP-opad. Sen samtal på specialmödravården för att jag önskar kejsaranitt efter förra förlossningens utgång. Klippkort på Mora lasarett med andra ord. Det är ju nästan en 50% tjänst att vara på smällen.

Ska bli en spännande resa. Få se om det blir samma bergochdalbana som förra gången med 2-3 x UVI, misstänkt havandeskap, pinka i hink, elefant fötter och jätteläppar, inläggningar och traumatiska dygn 2,5 dygn med värkar och slutligen akut snitt. Eller det kanske blir "a walk in the park". Kommer inte att ta ut något elände i förskott den här gången, det blir som det blir ändå.

Helgen i sin helhet

Publicerad 2013-03-10 19:16:00 i Allmänt, Familj, IVF,

Fredag, minns inte ens vad som hände då. Är det ett tecken på att jag har slappnat av efter helgen eller what?
 
Lördag, skridskoåkning, grillning av kolbulle, bobåkning, pimpling och skoteråkning ungefär i den ordningen
.
Kolla in sköna stilen.
 
 
 
Lördag kväll, mello med bröderna bus, chips och must. Viktor skaffade facebook och Rasmus talade då tydligt om för sin lillebror att han inte tänkte acceptera någon vänförfrågan. Syskonkärlek.
 
Idag söndag har jag först gjort en fotobok på 40 sidor med bilder och text från Amerikaresan. Jag är så nöjd att jag fick till den idag för Fuji har 50% på fotoböcker just nu och det gör en ruskig skillnad i pris. Särskilt eftersom jag behöver beställa två, en åt oss och en åt Ida tills hon blir stor.
 
Sen for jag till mamma för att tvätta och duscha. Varför kan man undrar, jo för att vi väntar på vårfloden så att vi får tillbaka vatten till vårt hus.
 
Medans tvättmaskinen gjorde jobbet fixade jag nytt foder till min skinnhandväska. Den var dyr och köpt på en av byns klädaffärer och fodret gick sönder dag 1. Men nu är den fit for fight igen. Under tiden som jag sydde satt Ida och mormor och spekulerade och diskuterade i köket. Då kom Sylvia. Sylvia och mormor satt och pratade, bl.a om en tjej som hade gått hem för att hon hade fått en bebis. Ida som¨tålmodigt suttit tyst hela tiden säger då tydligt: JAG ska få en bebis. Jag och mamma tittar menande på varandra och jag syr vidare. Sylvia sitter tyst några sekunder och frågar sedan Ida, ska du eller mamma få en bebis? Ja se ungar =D Inte går det att tala om hemligheter för dem heller........
 
Så wide open, om det vill sig i min ogästvänliga livmoder så väntas det ett oktoberbarn i Långholen <3 Tredje ivf försöket och det tog sig, samma sak som förra gången. Tredje gången gillt, tja det kanske stämmer på oss, vi hoppas och tror det iallafall.
 

Något stort har hänt

Publicerad 2013-03-07 19:50:48 i Familj,

Stumpan somnade utan napp och sov hela natten. Hon frågade inte efter den och jag hade glömt den nere så jag låtsades som ingenting. Stort! Kul om hon bara slutar. Underbart om vi slipper ta strid om det. Hon frågade efter den ikväll men jag ignorerade.

Idag var vi och fikade på Håkansson. Gissa vad lilla damen ville ha!? Tårta. En stor grön prinsesstårtbit. Är hon verkligen min??

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela