Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Ännu en dag till ända, strax

Publicerad 2009-11-30 21:06:23 i Allmänt,

Idag har jag och Jossan umgåtts igen! Hon tog bussen till Vansbro och så åkte vi hem till mig. Här har vi varit ute på nätet och letat hemligheter, slagit in julklappar och så hann vi inte så mycket mer. Vi hann med ett besök på Konsum för Jossan fick lov att införskaffa en chokladkalender inför den 1:a december i morgon!!!

Själv köpte jag två i fjol, en till Rasmus och en till Viktor, båda var slut tills det var dags för lucköppning och då hade pojkarna inte ens hunnit att få dem, hahaha!

Ett snabbt besök hos Maria Stam för att överlämna ett par bilnycklar har också hunnits med liksom en tur på motoinscykeln inför Särnabesöket *skräckblandad förtjusning har jag inför det besöket*. MÅSTE få upp kondisen lite mer, nu när jag slutat på boxning och kettlebells!! Dagliga promenader och motionscykel är nya melodin, yea!

Jag har satt upp mina två julhjärtan med belysning ikväll, de är sååå snygga om jag får säga det själv. Jag köpte två och betade för ett, det är en bra deal. Det som var synd är att de är batteridrivna, tror de på Hemtex att folk bor i ellösa sommarstugor eller vad månne syftet vara?


Shoppingen avklarad: phu!

Publicerad 2009-11-29 21:04:11 i Allmänt,

Jag måste säga att jag tror att jag och Jossan är rejält nöjda med dagens shopping!! Nu har jag klippt och klistrat julklappar så det ser ut som ett bombnedslag i det så kallade köket!! Men det fixar jag snart!

Idag fick jag förresten en bekräftelse från IKEA, efter bara 16 dagar!!?? Den bekräftelsen sa att de hade godkänt reklamationen.... Vad fan, det hade jag kunnat tala om för dem för två, tre fredagar sedan!!!! Så nu tar det bara ytterligare 3-4 veckor innan skivan kommer, SEN ska de skicka en snickare för att hämta den trasiga bänkskivan!! Jag som trodde att de skulle skicka snickaren för att fixa klart köket! Men jag ska inte klaga! Jag har ett skithus då jag kan diska (fräscht ja jag vet), en microvågsugn där jag kan värma mat, koka ägg i ;), ett våffeljärn, brödrost och så massa restauranger full byn, så vi reder oss!! Nemas problemas. Julpyntat har jag också gjort, så det blir jul trots allt.

Jag skrev väl om att jag hade lackat trappan men att det inte såg ut att bli bra, men kanske kanske kanske när det hade torkat trodde jag då att det skulle bli bättre! Det blev det INTE! Trappan är förstörd, och behöver slipas, målas om och lackas igen! Lacket gjorde att trappan blev att se gul och lortig ut.. helskumt! Men nu orkar jag inte engagera mig, ska lägga på mattorna och ignorera trappan några år framöver!! så får det bli tills vidare, kanske................

Nu är det läggdax, det har varit en lång och jätterolig dag, tack Åsa och Jossan för sällskapet!

p.s i Mockfjärd var det julskyltning när vi åkte hem och det var marschaller från rondellen och ner till centrum, 100 tals, hur läckert som helst!! Och så pyntat vid den här damen som är känd för det, riktigt fint var det! Gokväll!

Falun/Borlänge

Publicerad 2009-11-29 09:52:29 i Allmänt,

De sista julklapparna ska bli införskaffade idag!! Jag har en plan, en inköpslista!! Det är ju inte min starka sida och sist jag var i Borlänge (under tidspress dock) så saknade jag en strukturerad plan att följa!!! Så idag kan inget gå fel! eller................

Jag hoppas på punkafritt, någon fortkörningsbot kommer jag INTE att dra på mig, för jag håller ju alltid hastigheten *harkel*.

Det jag måste komma ihåg idag är: skofett och en burgerking burgare åt Roine! Allt annat ses förmodligen som oviktigt av min make! Och så tavellister åt Anki, 4 st i valfri längd. Själv är jag mest intresserad av en adventsstake, julklappar åt resterande i ligan och två röda handdukar/badrumsmatta.



* Nån som har en hand att låna ut idag, det är bara att ringa så hämtar vi upp dig!

Julskyltning!

Publicerad 2009-11-28 12:46:46 i Allmänt,

I eftermiddag ska jag dra ut på julskyltning! Först blir det middag med Jossan, Roine och Åsa på Selins... Jag planerar för en onyttig maträtt, barnpizza, det får bära eller brista!

Sen julskyltning i Vansbro som sagt och därefter bio kl. 18.00, filmen 2012. En katastroffilm, jag är inte något vidare fan av dessa men den kanske överraskar!? Jag ska ge er mitt betyg om några timmar!
    

Några julklappar har jag inte slagit in än idag men det är väl så gott som en månad kvar, så jag borde hinna. MEN jag har ju lackat trappan!!!! Det blev inte så bra, men det får duga. Halkskyddsmattor på, så blir det okej! Väljer man vit färg på golv/trapp så får jag stå mitt kast: ALLTING SYNS!! Hårstrån, ludd, ännu mera hår (jag som har så mycket hår också)... damm, fotspår då någon gått med skor i trappen ja osv. Okej, ni fattar, jag förstår. Men nu drar det äntligen ihop sig mot MAT!!!


Uppdatering kl. 21:46:
Någon julskyltning blev det inte för mig och Roine, men dock en pizza (½) på Selins, den var rätt smaklös så jag åt bara halva, så tjänade jag in lite kalorier när den ändå inte smakade nått! Sen hann vi med biofilmen 2012, den var låååång. Började kl. 18.00 och var slut runt halv nio.
Betygssättning på filmen på en skala mellan 1-5
Längd: minus 1
Spänning: 4
Kärlek: 1
Bra: 2
Specialeffekter: 4+
Inga jättebra betyg men den var klart sevärd och så är det tyvärr lite tänkvärt också....

Imorgon bär det av till Falun, jag och Jossan ska skjutsa Åsa en bit på väg mot Thailand!!

P.s: sa jag att jag ÄNTLIGEN lackade trappan idag?? Ja det gjorde jag!

Städdag idag, rackarns så roligt

Publicerad 2009-11-28 10:14:12 i Allmänt,

Iallafall kommer det att synas att jag gör något. För sedan köket togs ut och sattes in (!?) så har det varit en tendes i hela huset att det lätt blivit stökigt....... jag begriper inte. Och värst är det på övre plan, och det har väl ingenting med köket att göra. Det är bara att konstatera: vi är slarviga människor =)

YO = Partytime

Publicerad 2009-11-27 15:53:56 i Allmänt,

"Så var det fredag igen och här satt jag och deppa".... nejdå nejdå, här deppas det inte! Ikväll bjuder syrran upp till fest,.... igen! Ska väl åka dit en vända, först hämta upp Åsa och A-C i 18-tiden sen får det blir lite rajraj igen, länge sedan sist, typ igår kväll!!

Därför är det nu: marsch in i duschen!! På med partyglittret och iväg! Keen Hue på Dido däremot tror jag får spela utan mig...

Och ikväll blir det INGA skandalbilder på mig iallafall.... OM/i såfall bränns alla bevis tills morgondagens blogginlägg ;)


Kl 22:40 uppdaterning
Det blir ingen uppeldning av fotobevisen, ni ska få se en del av hur roligt vi verkligen hade...... i morgon. Det är Åsa B som stod för fotandet i kväll och både hon och kameran är på Dido och rockar loss nu. Själv bangade jag ur, det var helt dött och medelåldern låg runt 50+ Där kunde singelbrudarna roa sig ikväll!!

Tre personer fick massage: Åsa B, Anki och Ann H vilket blev uppskattat tror jag! Sen blev det singstarduell och mellan syskonen brakskit var det oerhört jämt, men storasyrran tog komandot tidigt och VANN!! Jag har flyt i tävlingar just nu!!! And I LIKE.........

Men som sagt, i morgon ska NI få se lite läckra svartvita bilder på brudarna i toppform, ha en skön kväll!!! Aurevoir eller nått i den stilen.

P.s Maria S: om du läser detta och vill med på 2012 i morgon 18:00, så hör av dig. Jag och Åsa tänker nog gå om inte Åsas skalle väger allt för mycket i morgon vill säga.

- - - - - - - - - - - - - - -

Bonde söker fru

Publicerad 2009-11-26 07:59:35 i Allmänt,

I år har jag inte koncentrerat mig på Bonde söker fru, trots att jag sett ganska många avsnitt!
Se hela bilden





Jag vet knappt vad någon av dem heter t.ex. och det brukar jag ha koll på, fast en kommer jag ihåg namnet på: Roger! Och det har ju sin anledning..

Vad tänker ni när ni ser honom?? EXAKT: mammas gosse. Han bor hemma hos mamma, han pratar som en barnunge, han är tafatt men ändå den bonde som varit mest för sig vad man fått sett på tv iallafall! Och igår kväll när tittarna fick se honom i badkaret........... det var bara för mycket för min smak, där han låg och "juckade" för att skölja bort skummet i håret! =( Jag tror redigeringskillen på TV4 fick hjärnsläpp i några sekunder då han beslöt att detta skulle vara med. Grabben kan knappt laga mat, mamma fixar t.ex. pannkakor och hon är orolig för att han är så dålig att äta, han äter varken grönsaker eller sås!!?! Alltså, hur gammal kan killen vara?? Låt han äta vad han vill, normalt skulle han ju ha flyttat hemmifrån för 40 år sen och lagat sin egen mat!!!!!!!!

Sen har vi ju killen som har en synskada!!!! Är det den som gör att han knappt kan/törs titta eller vad?? Den ena tjejen var riktigt sur på honom och jag kan ju förstå henne.... Gaska upp dig karl om du vill ha en fru, snart är det försent bland dessa brudar iallafall!!


Den tredje killen, från Järvsö (Lillbabs granne månne?). Han är lite småtråkig han också......... Det händer ju ingenting förutom att djuren nu har åkt på slakt!!


Bäst av dem alla är bruttan: Thilde!! Hon som är hästbonde vad det nu betyder! Hon är väl också lite seg och mjäkig men ändå så gör hon ett visst intryck! Personligen tycker jag att hon ska välja tekniknörden!! Han som liknar Olov Israelsson till utseendet!! Dom har det nog klickat för från första stund... hon behöver någon som fixar med elen till hagarna och han vill ha sig en brud!!


Vad hände med hångel, intriger och sex??? Det var annat när hästbonden från Stockholm var med och charmade grabbarna!! Då var det stil, klass och lite go i programmet!!! Nu är det bridge, pyttipanna och singelbadkarsbadning. Det som hade varit lite skoj, hade varit om en av Rogers brudar kommit upp ur badkaret =) =) =)

Julklappshandling i stöpet

Publicerad 2009-11-25 18:39:29 i Allmänt,

Idag har jag ju varit i Borlänge på jobb, och självklart så blev det lite shopping på Kupolen innan hemresan. Men jag är en udda figur, får inget vettigt köpt när jag väl är där!! När jag sitter hemma och funderar så kommer jag på en hel del men sen slutar det i nada, allt som oftast. Det blev en julklapp införskaffad bara!

och så har jag ju faktiskt fått frågan vad jag önskar mig i julklapp (måste trots allt ha varit liiite snäll iallafall då). Och nu har jag ett tips mamma!! Denna handväska på Åhlens för 149:-

Den är ju riktigt tjejig och snygg, tills jag ska vara typ nyårsfin eller nått!

Vi käkade lunch på Galaxen och mitt i värsta lunchrusningen så kunde de ej ta emot betalkort!! Hur bra var det, jag med fler fick våra kort debiterade manuellt och så klart debiterades mitt två gånger. Jag fick 80:- tillbaka och så bjöd de på morotskaka till alla vid vårt bord! Det var inte illa va! Lunch OCH efterrätt!

Nu ska jag se om elden har tagit sig i pannan, det blir ju lite småkyligt när jag är borta hela dagarna, brrrr. 18 grader, det är så fingrarna blir som en osmord gammal maskin, det är omöjligt att skriva alfabetet på 4 sekunder!! =)

Mörkt, mörkt och åter mörkt!

Publicerad 2009-11-24 20:38:51 i Allmänt,

Visst är det deprimerande, detta mörker??? Tack och lov får vi ta fram staken snart!! =)

Vet ni vem som bor sämst, appropå staken? -Jo, snoppen, som bor tillsammans med två nötter ochhar ett rövhål som granne.... Gammal/dålig, ja kanske, men rolig!!!!!!!!! =)

Idag när jag åkte från jobbet i 16-tiden var det ju mörkt, som vanligt. Då kommer tre klungor med cyklister från cykelgymnasiet!! Cirka 12 cyklister: hur många tror ni hade lyset på????????????

- 1!?!?! Rena vansinnet, jag blir så irriterad OCH frustrerad på dessa gymnasiecyklister, för de använder ju inte gång/cykelbanan heller utan två, tre i bredd, mitt i vägen och UTAN lyse!!!!!!!!! Och hade de reflex?? Inte vad jag kunde se iallafall..... De verkar inte vara så rädda om livhanken direkt. Dessutom tror de att de äger hela vägen, men det är ju en helt annat story!



* * * * * * * * * * * * * * * *

ADVENTSSNACK!!
Har någon av Er tjuvstartat och börjat adventspynta än?? Tina: ja jag vet! Hela hennes balkong var julpyntad i helgen och förmodligen HELA lägenheten vid det här laget!! Själv är jag lite trög i starten, inte principfast att det exakt ska vara på söndag men just nu lite smålat, uttråkad och ej så traditionsbunden, vi får väl se om det blir så mycket mer än en utebelysning och någon ljusstake. Jag har beställt en jättesnygg på Vansbro El som kommer nästa vecka som ser ut så här:


Skulle väl ha fortsatt köpt lite julklappar, imorgon ska jag till Borlänge på jobb och Kupolenshopping lockar en hel del vill jag lova! Men det beror på mina medresenärer och hur bråttom de har hem efter arbetstid!!! Kan ju bli en liiiiten vända in kanske. Annars är morsan spekulant på att följa, på söndag.......... Om en EVIGHET!! =)

Det här med julklappshandel är ju ganska roligt, jag tycker det är roligast att handla julklapparna åt andra, planera, hitta riktigt passande saker och sedan se när personen öppnar och förhoppningsvis blir nöjd...

Kvällspromenix avklarad!

Publicerad 2009-11-23 21:01:45 i Allmänt,

I kväll blev det en välbehövlig kvällspromenad i kolmörkret tillsammans med Monika och hunden Filippa!?!? (Vilket hundnamn, ska de små byrackorna inte heta typ Fido, Lukas eller Snobben)??? Det blev en tur runt Dala och så hem igen, vi hann inte lösa några världsproblem, dock pratade vi lite strunt och uppdatera oss om våra liv! Mycket positivt på gång kom vi fram till iallafall!

Nu sitter jag och inväntar CSI som är det som verkar bäst ikväll, och då är jag inte längre så imponerad men vad ska man göra när man är alldeles ensam hemma en måndagkväll? Lacka trappan kanske NI tänker då, men det är fel tänkt av Er..... Den ska torka i 16 timmar så det blir jobbigt att ta sig upp i sovrummet och i soffan vill jag ju helst inte sova om jag inte blir förpassad dit av gubben =) (har dock aldrig hänt ska jag tillägga, ....än.....). Nä nu börjar det!!!!!!!!!!!

Julmys...

Publicerad 2009-11-23 17:29:07 i Allmänt,

Jag och Jossan har kommit överens om att vi ska ha lite julmys nästa helg, vilket betyder: grädda pepparkakor i konstiga former, göra julgodis, se över julklappar osv. Sen, så här dagen efter kom verkligheten i kapp mig!! Jag har ju inget kök!!!!!!!!!! Men det är klart, det kanske går att grädda pepparkakor i microvågsugnen?? Koka knäck går ju utmärkt, men där är ju största problemet att de förmodligen kommer att vara slut, långt innan lucia ens har kommit till vår dörr!

Jag köpte en bok med jultidningarna som heter just JULGODIS. Det jag brukar ha med jul är självskrivet: knäck, nougat och de senaste året även RockyRoad som MatLaila visade på ett av sina tv-program. Det sistnämnda är ju klart smarrigast. Ischoklad däremot avskyr jag, det är flötigt, fett, slemmigt och bara blä för min smak.

ROCKY ROAD
   
      
Färdigt på: 40 min
Ingredienser

12 kakor
600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).

2. Blanda samtliga ingredienser.

3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.

4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.


Med ett annat ord kan man kalla dessa bitar för: KALORIBOMB!


* Förresten, vet ni att en saffranspåse nu kostar 37:- på Hemköp i Dala-Järna... Hutlöst dyrt anser jag!
Men det var väl något om att det gått snett med skörden så det blev så liten skörd och därför kostar de korn som de fick fram mer än guld...

Vet ni hur härligt det är att åter ha torr ved att elda med!! Vi har kommit förbi surveden och in i den gamla, fina, torra, härliga, lättantändliga vedens paradis! Det går fort som bara den att få upp värmen i huset, inte för att det är jättekallt ute än, men ändå.

Nu ska jag hänga tvätt, lägga i mer härlig ved. Jag har förresten nyss gjort ren den vita trappan (ja igen, ni skulle se fotspåren efter tre hantverkare som gått x antal vändor upp och ner.... grrrr) och i morgon bitti ska jag äntligen äntligen äntligen lacka den! (tror jag)! Vill inte behöva grovrengöra färgen en sjuttiförtielfte gång innan lacket är på, det är såååå svårstädat! Sen den 25:e ska mina mattor komma till trappen och det blir kanonbra hoppas jag! Det var allt från mig, tack och hej!

Bröllopsfotografen

Publicerad 2009-11-22 19:40:52 i Allmänt,




Var på bio ikväll, Bröllopsfotografen. Det var en del roliga skämt och kommentarer, det var det visst. Men för övrigt så somnade jag ungefär 5 gånge, var livrädd för att börja snarka!!!!!!!!!!!! Maria däremot tyckte att den var bra och vad Åsa hade för betyg på filmen missade jag. Jossan och jag tyckte dock att den var rätt kass, eller hur Jossan!!? =)

Men det var roligt att komma ut och se lite folk =)

Nästa lördag blir det filmen 2012, en katastroffilm! När jag var liten trodde jag att världen skulle gå under 1999 och grinade en hel natt av rädsla, om inte fler nätter! Domedagen Ni vet!! Nu är den visst framflyttad till 2010 då alltså. Den som lever få se!!

Go natt amigos!

Bilder från Vinfesten 2009

Publicerad 2009-11-22 15:41:12 i Allmänt,

Det hela började lugnt och stillsamt, så jag passade på att ta lite sk. FÖREbilder!

Det var mysstämning med levande ljus, goda dofter och tyst, stillsam musik!

Sen ramlade brudarna in: två och två! Det blev lottning om vem som skulle massera vem och så började vår efterlängtade spaafton.




* vaddå porrigt överkast....??
   
Vi var alla såååå tjusiga med ansiktsmask och gurkskivor i nyllet!

Sen var det då dags för massagen........... ALLA VILLE JU VARA MED PÅ BILD PÅ DEN BÄNKEN: NOT!!! Eller, det blir ju alltid värre frammåt natten.... =)





Det som också var populärt på Spakvällen var fotbadet, härliga fotbadskar med massage i! Mitt bad var kokhett och supernajsigt! Nedan ser vi ordförande i vinlotteriet: Ingela Berglund, avnjuta sitt fotbad.


Medans damerna väntade på att den stundande middagen skulle bli färdig låg de i sängen och läste lite damlektyr... Det blev trångt i sängen, verkar bra en bra tidningn de hittat...


Det blev inte en "tjejfest" rakt igenom. UhrMicke med vän hittade dit en vända, spända i rygg och axlar och fick efter lite övertalning en massage som hette duga. Till en början verkade Micke ha svårt att få in rätt ställning dock..


Stundtals var det väldigt trångt runt bänken.........


Senare på kvällen blev det både bugg och tryckare!
 



Appropå den här sista bilden: Jag är osäker på om det är en tryckare eller en duett!?! Hur som helst, en mycket rolig bild anser fotografen iallafall.... hahahhaha. Då jag ser på de efterföljande bilderna så misstänker jag att det var en sångduett flickorna levde sig in i.... Och om jag inte minns fel så var det: Vill ha dig i mörkret hos mig, tiden den stannar när vi rör vid varandra. Detta med illustration som NI ser!
   

Sussie var liksom jag avhållsam från alkoholen, därav hennes frånvaro från många crazy foton här på bloggen. På de bilder Sussie var med på var någon av de andra som fastnat på fotot inte i skick att visas här p.g.a att de hade för lite kläder på sig. Ja med det menar jag på massagebänken så klart


Jag och Annica var också rätt osynliga från kamerna, men här sitter vi i soffan och bara softar!
"-varför va normal"?



P.s Några bilder från Konsum hann jag inte med!

Inför SPA-kvällen

Publicerad 2009-11-21 16:12:01 i Allmänt,

....som skulle ha börjat för 10 minuter sen. Men som vanligt är det väl fint att komma ungefär en kvart för sent!! Den som väntar, får alltid vänta för länge!! Nu ska jag fota lägenheten, så ni får se hur fint det var före iallafall.

Adios amigos.

p.s måleriet på Konsum gick finfint, ingen unge började grina och de som blev ansiktsmålade var mellan 0-35 år. =)

Ansiktsmålning...

Publicerad 2009-11-21 10:34:24 i Allmänt,

Så var det dax: måla x antal barn i ansiktet på Konsum. Jag ska villigt erkänna att jag redan har lökringar under armarna.... stora! Det är ungefär 30 grader i Tinas lägenhet och att sminka sig själv med största koncentration i denna hetta leder lätt till vissa kroppsutsöndringar både här och där tydligen!! =) Hihi, nej då det är väl inte så illa.

Det är nog värst för Tina som har bytt om både en och två gånger.... Har försökt tala om för henne att det inte är någon skönhetstävling vi ska ut på! Apropå det så anmälde jag Tina till Fröken Sverige en gång i forntiden. Hon kom vidare till delfinal, tyvärr blev hon "brädad" av Jessica Ohlers den gången! Snacka om att Tina blev överraskad när dom ringde och talade om att hon skulle komma till Borlänge, jag hade nog inte talat om att jag hade anmält henne utan det blev en glad lite överraskning.... eller tja.

Släng på er jackan, tvinga med barnen och kom till KONSUM mellan 11-14!!!!!!!! Bilder publiceras i morgon, om jag hinner ta några, men det kommer väl inte så många barn =) =) =)

IDOL

Publicerad 2009-11-20 22:40:48 i Allmänt,

Det blev en idolkväll!! JAg har spelat in på min HD box, så först såg jag en romatisk film, grät en skvätt och sedan tog jag mig an kvällens IDOL. Det här med inspelningsbar HD box är ju det bästa som finns om man, som jag, hatar reklam! Jag hann se en film och ändå IDOL och nu är jag ikapp med kvällens final! Voila..

Jag tror personligen att Tove eller Reza åker ut, vi får se om jag har rätt!!


Förra året var ju jag och Ailie på finalen i Globen om någon har missat det!! Det var rätt coolt, roligt och smärtsamt!! Stod i kö i timtal före, sedan hade vi ståplats längst fram och när det ÄNTLIGEN var slut.... skulle Ailie samla autografer och det tog sin lilla tid. Det var nästan så att lillsyrran fick bogsera mig till vårt supernajsiga hotellrum.

22:42 Men nu börjar idol igen efter reklamen, måste kika vem som försvinner ut ur spelet!! Reza eller Tove??? Allt annat gör mig överraskad, men Kalle kan gärna åka för min del!

22:44 Tove har gått vidare..... aha: Reza reser!?

22:45 Kalle är också vidare, därmed hänger Erik lös!!???! WHAT!! Han är ju BÄST!!! Med andra ord: Reza har inte en chans!! Nä nu måste jag in och telefonrösta!! Rädda Erik! Alla hans fans trodde nog han var favorittippad och att alla andra röstade på honom!

22:54, *suck* phu och YES!!!!! Det där Ni blev en liten kalldusch, att Erik hängde löst alltså, men Reza visste nog att loppet var kört redan innan sista sången var påbörjad. Rökt, smoked, toasted, gone! Bye bye Reza!!

 

P.s Maria, tack för besöket det var supertrevligt!! Nästa gång får jag bjuda på tacos så du kan stanna läääänge =)

Imorgon skulle jag behöva se på tv ;)

Publicerad 2009-11-20 14:48:24 i Allmänt,

För då börjar........



En av tjejerna kommer tydligen från Malungsfors!! Det ska bli riktigt spännande och se bara så fint det ser ut, både hav och strand!! Men jag hoppas att det inte blir någon lyxkryssning för deltagarna eller någon räkmacka som de ska surfa omkring på! Nej: hårda, magra bud!! Precis som för en annan =) eller not.... *

Nu ska jag snart surfa iväg ner på Konsum, införskaffa alla ingredienser till middagen som ska ske i morgon, vet fortfarande inte vad vi ska bjuda på, på den stundande vinfesten! Men Tina har fått till uppgift att ta fram något smarrigt recept tills jag kommer! Sen ska Tina fixa med massagebänk och bok för ansiktsmålning, det är med spänning jag ser framemot om det är ordnat med eller inte! För Tina sker det mesta i sista sekund, så det blir väl en biltur runt kommunen ikväll för att samla ihop diverse atteraljer!

Imorgon: Ansiktsmålning och sen vinfest med spatema! Jag förstår att ni knappt kan bärga Er och att ni väntar ivrigt för att få se någon bild från denna fest =) Få se om någon av bilderna blir publiceringsbar eller om det blir censur rätt igenom!?

MOT KONSUM.......

Hön händä?

Publicerad 2009-11-18 20:25:08 i Allmänt,

Ja ni, livet är rätt långsamt just nu. Det är mörkt när jag åker till jobbet och jättesvart när jag kommer hem igen.

Idag hörde svägerskan Lottie en mus i vårt nya kök, då hon lånade vårt hus för att hon hade hantverkare hemma hos sig, och så kom det hantverkare hit också, men det är ju en helt annan story!! Åh, förstår NI vad otrevligt det är, så imorgon blir det till att införskaffa råttfälla och en stor fet ost! Nu ska den j...ln få sin sista måltid! Det blir han eller jag som ska ut från köket och jag kommer ju fightas rejält med tanke på att det är helt NYTT!!! Ifall det är någon som har missat det =)

Jag har köpt ett elektriskt gravljus som lyser i 700 timmar samt en jätteläcker gravlykta (kan man säga så om en gravlykta?!) Detta har jag satt på mormors grav ikväll, så nu lyser det så fint i 29,16 dygn. Så den 16-17 december borde det vara dags att byta ut det!! Jag ska till Särna den 14-16 decemer, så det blir väl lagom tills jag kommer hem därifrån. Särna i december betyder: glada återseenden, goda vänner för livet, god mat, motion och så klart det obligatoriska PULKRACET! *

Personligt meddelande till: Anna J/Anna C/Jonna = Bara så att NI vet, har ni en värstingpulka, så släng med den i skuffen! Och i år ska vi dra med Kjelle också, så får han åka skidor före eller efter, ingen ursäkt är god nog för att slippa i år!!! Det vore också riktigt häftigt om Eva och Bozena kunde släpa på varsin pulka uppför slalombacken därborta och bara svisha utför i 60 knyck....tänk Er vilken (härlig) syn!!
  

Vardag

Publicerad 2009-11-18 17:25:45 i Allmänt,

Just nu har jag förvandlats till en:


Men nu ska jag rycka upp mig.............
och ta en tur med bilen!

Något kul!!

Publicerad 2009-11-17 16:40:35 i Allmänt,

Idag kom min vinst!! Så här såg följebrevet ut:


Det var alltså vinst 2-5, tur att det inte stod att det var vinst 2, för då Ni...... såååå nära New York resan! Jag väljer att tro att det var bluff och båg och att det i själva verket inte fanns någon resa utan endast 4 ryggsäckar! =) Det känns bättre så, tack!

Och hur såg du ryggsäcken ut, kanske Ni undrar??! Jo så här:



Och när vi ändå pratar resor, Åsa har fixat så det ramlar in När och fjärran tidningar i min brevlåda (förutom idag då det blev leverans ända till dörren). Se denna rubrik på förstasidan.... som om jag inte redan har berättat det för Er!!

Åh, vad jag skulle kunna åka till Egypten, just nu! Men om alla dryga araber kunde vara som vi svenskar och inte slita och dra i ev. kunder så vore det mycket behagligare... Men om alla vore som vi så behöver vi ju inte åka utomlands, eller! JOOOO såklart, vi har ju kallt, mörkt och blött mer än halva året, så självklart!!!!!!

Big no no!

Publicerad 2009-11-17 09:08:22 i Allmänt,

Idag kan jag tala om att jag aldrig mer kommer att sätta min fot på IKEA igen!!! De har fortfarande inte hört av sig, men jag tog saken i egna händer! Då meddelar de att det kommer att ta 3-5 veckor (IGEN) EFTER GODKÄND REKLAMATION!!!!!!!!!!!! innan den nya bänkskivan kommer! Och vem vet, någon kanske har "karvat" i den med osv, 3-5 nya vänteveckor osv osv. det kanske till och med hinner att bli midsommar innan jag fått en hel bänkskiva!

Jag är så arg att jag nästan håller på att framkalla en hjärnblödning!! Lika bra att sluta tänka på detta för tillfället, men nu ska det dröja innan jag sponsrar Kamprad med en krona till!

För att se det positiva i det hela så kommer jag nog att bli smal som en sticka innan jul, då jag lever på grillad kyckling, kallrökt lax, tonfisk och sill och annat som inte behöver tillagas! Dessutom har jag ju ingen diskho, utan får diska på toaletten vilket är superfräscht.... Åh... sluta tänka på det var det.

UPPDATERING
Fick kontakt med en stackare där på reklamationen som meddelar att de har tappat bort min reklamation och ber mig göra det igen! Hon har nog aldrig hört så många svordomar i samma andetag hos någon annan kund tidigare är jag rätt säker på. Sen ska det nu ta ytterligare tre dagar för att de ska kunna öppna detta mail! Sen tar det två veckor för dem att handlägga ärendet, för att bedöma skada om reklamation eller ej!! OCH DÅ, MEN BARA DÅ, OM reklamationen gått igenom så tar det ännu tre till fem veckor innan den nya och eventuellt hela och användbara bänkskivan kan levereras hem till Långholen!

Den där lilla stroken jag höll på få i morse var ingenting mot den jag höll på att ådra mig då jag pratade med den där lilla stackars tjejen i telefonen!!! Gudars så glad jag är att jag inte var hon och hon var jag!!

Jag hade då redan varit ner på Forsbergs snickeri och sett ut en ny bänkskiva som de kunde fixa iordning tills på fredag, MEN den var inte bred nog, var tyvärr en decemeter för smal! Och att få tillbaka pengar från IKEA och helt sonika lämna tillbaka bänkskivan går så klart INTE!!!

Jag tror att jag snart måste gå en kurs i anger manegment!! =)

Har IKEA hört av sig??

Publicerad 2009-11-16 18:30:22 i Allmänt,

En sak ska Ni veta, gott folk!! IKEA ger bara tomma löften....
1. Först var det 1-1,5 timmars väntetid när jag skulle tala med en säljare på plats i Karlstad då jag skulle beställa köket!
2. Sen var det 20 minuters telefonkö men i verkliga livet (eller enligt min klocka) blev det 37 minuter om jag inte minns helt tokigt
3. De skulle höra av sig ang. reklamationen i fredags eller idag; måndag! Inte ett ljud!!!

De är inte att lita på för fem öre!!!!!!! Stön.......... Ja, ja: inget är som väntans tider!

Iallafall så har jag ringt försäkringsbolaget ang. vattenskadan uppe i min klädkammare som det tydligen så elegant heter (Nisse på skadeavdelningen godkände ej min benämning: garderob). Jag lade över arbetet på dom trots att han väldigt gärna ville att vi skulle fixa någon själv som gjorde det! Då ska vi se hur lång tid det tar, men det är ju inte lika brådskande som att få klart köket!

Vid en första anblick ser köket ganska okej ut, ieftermiddag har jag t.ex fyllt på skåpen med porslin, matvaror mm. Det är ju mycket MYCKET mindre plats nu vilket är positivt, jag har fått lov att rensa ur en massa skit som jag nästan aldrig använder! I samma veva passade jag på att slänga 4 (!?) blommor som sett sina bästa dagar för cirka 6-9 månader sedan, vilket är ungefär den tid som de har levt utan vatten!!

Så med andra ord: det har inte hänt så mycket idag. Livet levs på, utan ett ORD från IKEA.... Men jag måste erkänna att jag gillar köket!!! Jag har en löpare över "repan" så det ser helt underbart ut!!!! Fast nu är ju jag rätt partisk, men kolla själva.... ni får tänka er en fläktkåpa, kakel, kylskåp och lite andra smågrejor....

Mina nya gardiner från Jotex kan Ni ju också föreställa Er, samt en ny fin ljusstake: som kommer vecka 49 i bästa fall.... halvvägs till jul! Ska nog avboka den leveransen med tanke på att det är en adventsstake....

Thats all!! För idag, ja!

Ingen otur på hela dagen!!?

Publicerad 2009-11-15 17:21:09 i Allmänt,

Den här dagen har fortlöpt utan böter, punktering, ytterligare vatten/rörläckage mm mm. Robert har satt i ytterligare lådor i köket och ugnen är provisoriskt på plats, dock ej inkopplad! Nu gäller det att sätta hårt mot jätten IKEA i morgon! Jag ska kräva att få den nya bänkskivan innan fredag, hur bra tror NI att jag kommer att lyckas med det??

Jag har börjat med ett nytt stickprojekt idag, Roine önskar sig en mössa!!??! Och han har SETT den förra jag gjorde, jag förstår INGENTING!! Kanske det är dags för en synundersökning för grabben!!!

Idag har jag också införskaffat mer ansiktsfärg och spaartiklar till den kommande lördagen som blir fullspäckad!! Först ansiktsmålningen och sedan vinfest med spaTEMA! Det ska bli så trevligt!! Men först ska vi klara av veckan, jag har inte ens tittat i min arbetskalender vad jag har på programmet, och jag tror jag låter bli tills i morgon bitti och fortsätter njuta av den lediga dagen =)

Syjunta

Publicerad 2009-11-14 20:53:53 i Allmänt,

Ikväll har vi fått sticknojja här i Långholn. Jag hittade en påbörjad mössa som jag började sticka på för cirka 3-6 år sedan och som Robert uppgett att han vill ha!!! Sen ville Jossan ha den idag, men den blev nog för liten sa vi och då var det naturliga alternativet att Viktor skulle få den!!

Jag lade på ett extra kol för att hinna få klart den ikväll!! Och färdig blev den!!!

Jag bör nog nämna att mina stickkunskaper är lika med 0,01!!! Stickiga Sara kommer att få utslag, kolik och allergi och kväljningar när hon ser det färdiga reslutatet som kommer här:


Alltså, jag förstår INTE vad som hände.... Det blev att likna något annat än en mössa!!! ??? Jag förstår INGENTING!!! Jag borde nog ha låtit stickningen ligga kvar i dess låda några år till.... med facit på hand! Men men Robert kommer att få en eminent julklapp i år, (trots Viktors protester då han tycker att den är ASFUL), ORIGINELL om inte annat!!

Nu ska vi gå in och göra en tofs till den.... som om det behövs!?

Turen håller i sig... oturen!

Publicerad 2009-11-14 16:19:56 i Allmänt,

Jaha, idag hittar vi inte kilarna till vårt köksbord! Vilket innebär att vi inte kan använda köksbordet! Nu kanske inte detta beror på otur utan slarv, men ändå!

Jossan och Viktor säger att de ska sova här, båda fightas om överslafen, vi får väl se vem som vinner striden! Först ska det bli en biltur till godishuset på Jossans begäran, och hon fyller ju år (igår) så hon får som hon vill!! Man måste ju skämma bort de små liven som inte är ens egna =)

Roine håller febrilt på att fixa en provisorisk kil, men sen känns det som om jag måste köpa ett nytt fint köksbord med sex stolar i samma färg som köket, rackarns otur att kilarna är borta ;)

Vi var på konsum och handlade för första gången på över en vecka (det har ju inte gått åt så mycket mat när vi inte har haft någon spis/ugn) och då frågade Mait som jobbar på affären om inte jag kunde fixa ansiktsmålning på barnen nästa lördag! Hon hade frågat syrran för x antal veckor sedan och annonens är redan beställd i Vansbro bladet så det fanns inget annat svarsalternativ än JA! Jaha, då blir det ansiktsmålning mellan kl. 11-14 och så vinfest mellan 16-?? Fullt schema alltså!!

För övrigt har jag inte så mycket att skriva om idag.... jag ska gå och kolla in snickeriet med köksbordet och hålla tummarna på att det inte går att fixa...... heheh

* Läsarfråga: hur många tror att jag har eldat upp kilarna till köksbordet för att få köpa ett nytt????

- Vad är det för jävla vecka!?

Publicerad 2009-11-13 18:28:26 i Allmänt,

Ja inte är det min vecka, denna vecka! Och precis nu kom jag på att det är ju fredagen den 13:e idag, vissas turdag men definitivt inte min!! Nu skulle jag gå upp i min garderob för att hämta lite rena, snygga kläder till Maggans 55 års kalas! Och trampar i något..... blött!!

Kl. 18,20: Är det fullt normalt att det ska regna in i garderoben?? Just nu orkar jag inte med några mer motgångar, men vad ska man säga: det är bara att bryta ihop och komma igen, eller hur Monica!? Det kunde väl ha varit något värre.... Kan bara inte säga vad just nu!

Kl: 18:45, Robert har varit hit och tittat och konstaterat att han inte kunde se något oroväckande som tyder på vattenskada!! Phu

19:15, Roine fyller på vatten i pannan då den var tom!!??! Kaoset var ett faktum uppe i garderoben då vattnet rinner som genom ett såll till expandtionskärlet!! Spånet i taket var som en havregrynsgröt och det är ju inte något åtråvärt i väggar och tak!

Och.... som en bonus så har jag för åttonde miljonte gången gjort ren den VITA fina trappan inför lackning, Roine gick direkt på det blöta med svarta strumpor (fotspår, oh yea) och så målande han de nedersta två trappstegen.... men när vattnet skalade glömde han det: plask plask.

Vilken lovely fredag, hoppas man får lägga sig snart så det blir lördagen den 14:e istället, om det blir nå bättre??

Men........ jag har iallafall vunnit en ryggsäck idag!!

Telefonsamtal: dolt nummer

Publicerad 2009-11-13 14:12:19 i Allmänt,


Dolt nummer ringde mig, jag kände att min homosapienshjärna gick upp till strid: mot IKEAS reklamationsnörd!!!

Men då visade det sig att det var en ung, pigg och glad tjej från Ticket! Jag som inte bokat någon resa, jag fattade ingenting!
Resor
Då säger hon att jag har deltagit i deras tävling, och det visste jag ju att jag hade! Tävlingen där man kunde vinna en resa till New York!!

Mina tankar var redan på Manhattan och Times square, frihetsgudinnan, central park... vart är passet i röran: poff! Hon meddelade artigt att jag hade vunnit!!!!!!!

...........En ryggsäck

Ja vad är en bal på slottet, eller en långweekend i the big apple??

Det här mailet kom efter telefonsamtalet:

Hej Ann,

Ett stort grattis igen till vinsten i vår Nöjd-Kund-Index undersökning!

Enligt tidigare telefonsamtal har vi nöjet att meddela att ni har vunnit en praktisk cityryggsäck.

Ryggsäcken kommer att skickas hem till er inom kort.

Har ni ytterligare funderingar är ni välkommen att kontakta oss.

Med vänlig hälsning

Elin


Det var roligt!! Jag ska ärligt säga att jag blev glad!

Köket börjar byggas upp...

Publicerad 2009-11-13 10:29:29 i Allmänt,

Så var första skruven dragen, eller vad säger man i snickarsammanhang!!
Robert, familjens snickare, var uppe med tuppen och här ser Ni att det första överskåpet har fastnat i väggen...


och här har alla tre väggskåpen kommit på plats...

Det hela går som en dans, och mattläggaren levererade fakturan personligen i morse!! Helt perfekt!!! Viktor; han är dagens maskot...



Viktor videochattade med sin mamma då han hade lite långtråkigt...


sen gick han ut och snickrade lite...


Några fler skåp kom upp med rask takt


Roine gjorde glatt tummarna upp.... men säg den lycka som varar!!!


Vid borttagning av embalaget av bänkskivorna visade det sig att någon jävla (ursäkta uttrycket) IDIOT!! sågat i den, ja se själva:

och dom som haft 5 veckor på sig att såga till den!!!!!!!!!!! och nog fan har dom sågat!

IKEA får INTE lika bra reklam som Dala Golv!!!! Fy vad den som svarar på reklamationsavdelningen ska få skäll... OM någon svarar vill säga. Den beräknade väntetiden var 20 minuter och nu har jag väntat i 23:40 och det är fortfarande en person före mig i kön... från början två före!!! Hm, nu är jag inte att leka med, tro mig!! Efter 37minuter har jag fått svar, jag var väl inte genomotrevlig, men nog har den grabben pratat med gladare dalmasar. Det hela slutade med att jag fick skicka ett e-mail med foto på eländet (och lite bitska komentarer) och så skulle de ev. bemöda sig med att svara idag eller på måndag..... Jaha, ja det vore väl för smidigt om det hade gått helt smärtfritt!! VILKEN VECKA!!!!!!!!

* * * * * * * * * * * * *
Vi har nu fått mat i oss, det blev dagens från Selins, våra kokmöjligheter är ju rätt minimala och ser så ut att förbli ännu en tid framöver, en vecka eller två gissar jag på! Men det gick bra att hämta hem och vissa åt som i Kina: på golvet!


Som vanligt blev mitt humör bättre efter lite mat!! Så nu ser jag ljust på framtiden igen!! 
Dem värsta bedrövelsen har vl lagt sig nu.... eller nått! Överskåpen har fått på sina luckor och några handtag!

*myspys* jag börjar se helheten växa fram, fattas ju bara en HEL BÄNKSKIVA!!, gipsskiva, nytt tak, kakel, eldragning, fläkten, spishäll, ugn, diskho/vattenlås och tjosan vad det nu heter, kylskåp, alla lådor nertill och tapeter, vedspis, och mexitegel på ugnen!! Med andra ord: inte mycket kvar nu!!!!!!!! =)


Det är förmodligen dags att banta då....

Publicerad 2009-11-12 18:25:49 i Allmänt,

... du ombeds hoppa ner i poolen så att dina vänner kan surfa på vågorna
... du m åste använda en roller för att sminka dig
... viktväktarna kräver att du slutar vara medlem hos dem
... du stiger upp på en våg på ett nöjesfält och den säger med digital röst: "En i taget, tack"
... busschauffören ber dig sätta dig på andra sidan mittgången för han inte vill tippa över när han svänger
... du suddar ut allt som står på svarta tavlan enbart genom att vända dig om i klassrummet
... de kastar puffat ris på ditt bröllop
... du trillar omkull och i dina försök att ta dig upp så vaggar du dig själv till sömns
... pickupens framhjul åker upp i vädret då du sätter dig på flaket
... du börjar att använda dina hakor då fingrar och tår tagit slut när du räknar.

KÄNNETECKEN FÖR EN SJUKSKÖTERSKA

Publicerad 2009-11-12 18:21:00 i Allmänt,

Hej på Er, jag vet ju att det är flera av Er som läser som är, eller håller på att bli SJUKSKÖTERSKA!!
Och i en nyinköpt bok så hittade jag en sida som innehåller kännetecken för just en sjuksköterska

Du är antagligen sjuksköterska på akuten om.....

* Din urinblåsa har en kapacitet som tre andra personers tillsammans
* Du någonsin haft en patient med en näsring, en ögonbrynsring samt tovl öronringar som sagt: jag är stickrädd.
* Ditt immunförsvar är så välutvecklat att det vid ett par tillfällen dödat getingar i din trädgård.
* Du tycker att du haft en rejäl lunchrast när du hinnit ta en kopp kaffe och sedan faktiskt hunnit drick upp         den innan den har kallnat.
* Du har blivit utsatt för så mycket röntgenstrålar at du ser det som ett preventivmedel
* Du automatiskt multiplicerar med tre det antal drinkar en person uppger sig inta per dag
* Du nånsin satsat pengar på någons promillehalt.
* Din vanligaste fråga klockan två på morgonen är: "varför är detta akut nu?"
* Du går långa omvägar runt äldre, skröpliga personer i köpcentret för att inte riskera att behöva göra hjärt-lungräddning på din lediga dag.
* Du refererar till motorcyklister som organdonatorer.
* Din idé om perfekt timing är när det kommer ett akutlarm just när du slutar ditt skift.

Spökbilen

Publicerad 2009-11-12 15:32:51 i Allmänt,

Har Ni sett den här spöklika videosnutten om bilen som försvann?? Det är helt otroligt!! Känsliga läsare varnas och undanbeds att titta på den här filmen som kan framkalla både mardrömmar och akut hjärtbesvär!!

Men för Er tuffa människor som tänker se den, titta noga noga på bilen och vad som kommer fram efter träddungen.... Och om Ni har svag hörsel, så vrid upp volymen lite extra så kan NI till och med höra spöket...

Är Ni beredd att se ett spöke?? Let´s go!!



Jag emigrerar till okänd ort nu ett tag, tills Er skräck har lagt sig igen!!! Bye bye

Det tar sig....

Publicerad 2009-11-12 15:17:55 i Allmänt,

Från att ha mekat ihop ett skåp...


till många flera, och här var det läge att schappa med kameran, tro mig!!


...och snart är alla skåp ihop skruvande!!!

Stilarna har, som NI ser, varit väldigt variernade...
 






Idag börjar skruvandet.....

Publicerad 2009-11-12 10:21:24 i Allmänt,

Piff och Puff här, har börjat att meka ihop alla bitar som finns i de cirka 50 kartongerna från IKEA! Själv håller jag mig som sagt undan!! Lika bra det, för att alla ska kunna behålla lugnet.
 
Och i morgon kommer lilla bocken bruse (lillebror Robert), han som är expert på området och styr upp det hela! Idag är det alltså enbart tvillingamatörerna som leker snickare =),.... ni skulle bara höra deras spekulationer... Tror jag får åka någon annanstans och vara sjukskriven snart.... *Nejdå, de sköter sig fint!

Ja, själv erkänner jag mitt okunnande och sitter vid datorn istället för att underhålla Er, mina kära läsare...

För övrigt så hördes ingen råtta/mus i natt, så det är nog lugnt: behöver ingen kattj--el!! Lyckan är total! Tror det går lika bra med en musfälla om den kommer tebax! Nu ska jag gå in och övervaka arbetet i köket, det är ju jag som har högskolepoäng i ledarskap så jag självutnämner mig till arbetsledare!!

Musjakt och kök/hallrenovering!!

Publicerad 2009-11-11 17:17:22 i Allmänt,

Alla Ni som känner mig vet att jag INTE är någon djurvän.... men idag var det på det berömda håret att det kom hem en sån här sak:

En av Lotties katter kallas för Miffo, och han gillar a b s o l u t inte att bli klappad eller kelad med, skulle passa mig perfekt, men han var nog ingen rått/muskatt!!
Den här katten ber ju på sina bara tassar om att få följa med hem till oss (han känner väl muslukten).

Men nej, bättre än mus i springan än en katt på halsen, eller vad är det de säger??
Lottie fick ha kvar varenda katt!!

Sen idag har mattläggaren Jan Willman från Dalasågen, lagt in mattan!! Jag ringde honom i fredags, han kom på tisdagen och är klar idag onsdag!! Is he for real????!!??? Plus i kanten till den hantverkaren, jag kan inte göra reklam nog för honom.....!!


Hallen i tre delar:

1   2.   3.




Jag tror nästan det är läge att börja tro på tomten.... Så iallafall, nu har vi bärt/burit eller vad fan det heter, in köksgrejorna in i köket och i morgon ska Roine börja skruva ihop IKEA skåpen!!!! Kan sluta hur som helst, jag vet då att jag bör hålla mig på mils avstånd!!!!! Annars är skilsmässorisken lika med 99,9%

Jag ser ljuset i tunneln! Det kanske blir som jag har hoppats på: klart till 1:a advent!? De stora delarna iallafall, och då menar jag diskho/vatten, spis, skåp och bänkskiva!? Kakling och eldragning är mindre väsentliga saker i sammanhanget. Och alla Ni som känner Er sysslolösa i helgen är mer än hjärtligt välkomna hit!!! Det finns nog något för alla att göra, och så kan vi ju fika och prata och skratta samtidigt, som vi fixar i ordning köket!! Vilken bra idé!! Jag har ju bjudit in Er till trevliga saker förr, men jag måste säga att jag tycker att NI är lite tröga på att ta till er inbjudan på allvar!!!! För det kan väl inte vara så att ni inte vill???




Ha det gött ikväll, nu ska jag plocka fram skohyllan igen och ställa vågen på sin vanliga plats på hallgolvet!!

Tja, vad säga...

Publicerad 2009-11-11 08:59:00 i Allmänt,

Det blir ju svårt att toppa gårdagens bild/filmserie, så idag känner jag mig rätt mållös!

En sak som hände tidigt i morse var att Roine knackade mig i ryggen och sa att vi hade främmande.... Musjävlen har hittat in! Inte kul, nu måste man ha en pansarrustning för att kunna röra sig i huset ett tag framöver!

Denna dag, ett liv...

Publicerad 2009-11-10 19:28:44 i Allmänt,

Bloggbesöksrekord idag, kan bara konstatera: Tina, du är härmed en KÄNDIS!! Får slå sig ilag med de andra Vansbrokändisarna nu... som Björn Skifs, Gunde och c/o.

Nu kan det bara bli bättre.....? =0

Publicerad 2009-11-10 18:06:00 i Allmänt,

Började dagen med att jobba lite, allt var frid och fröjd! Sen skulle jag möta upp Tina i Hulån och vi skulle ta en tur till Falun. Tina propsade på att vi skulle ta hennes bil och jag sa att det var nog lika bra, för vår 850 är lite kass för tillfället! Sen drog vi iväg, Tina vid ratten, Viktor bredvid och jag i baksätet! En mysig dag i bilen....


Väl i Floda fick Tina (lite sent) syn på en man i gul reflexväst, ni vet en sån där som poliser brukar använda.... och han hade också en sån där liten svart kamera som kollar farten på bilarna som kommer och åker!!!


Hur gick det då, undrar NI säkert??

Nja, Tina fick ett litet förtroligt samtal med två gamla poliser... och....

9 ynka kilometer för snabbt och en lägsta bot som var på 2000 kronor!
Polisen hälsade Tina att, ja nu kan det ju bara bli bättre!! =)

och det kunde vi ju tro.....ett tag iallafall, men säg den lycka som varar?

Väl framme i Falun blev det inte mycket bättre.... för nu hade nästa bekymmer blivit ett faktum!!!




Det blev en svettig historia, men Tina var som värsta bästa mekanikerna och fixade biffen helt på egen hand.   
Uppdatering: 2012-10-02
Själv kunde jag inte hjälpa till för jag hade precis varit in på IVF kliniken och satt in ett litet embryo. Det lilla Embryo som 8 ½ månad senare kom att bli vår älskade lilla prinsessa; IDA. <3. All otur förde lycka och tur med sig. Den bästa dagen, den bästa tjejen, det bästa sällskapet.


Uppdatering: kök

Publicerad 2009-11-09 18:19:12 i Allmänt,

Okej gott folk, nu kan jag inte hålla mig längre..... så här ser bilderna från köket ut, så här långt!
 

I morgon kommer mattläggaren och ska börja med grundarbetet!! Det blir ju kanon, och så kommer IKEA köket mellan kl. 12.00-17.00! Jag har röjt i vardagsrummet så nu kanske det går in lite varor där, annars vetefan vart vi ska göra av grejorna! Datarummet är fyllt till bredden, från golv till tak med kylskåp, flyttkartonger med mat, kastruller, diskställ, pytslar och annat skit! Sen ska det rensas ur så att det inte kommer in massa gammalt udda räsche!

Nu ska jag åka runt med min gamla 850 och ladda batteriet, som inte mår så bra!

Bilder från Ålandsresan!!

Publicerad 2009-11-09 17:58:39 i Allmänt,

Hm, mobilkameran är lite kass när det gäller bilder i mörker men ändå fick jag med några på bild!! Om Ni tyckte att jag var ute i sista sekund med att bestämma mig om resa eller inte så var det ingenting mot Micke Uhr som bestämde sig kl. 22,00 kvällen innan.

Då vi kommit till Nås (knappt 3 mil från Vansbro) så säger Micke: Gud vilken rolig resa det här är!! Alla andra satt tysta på sina säten och läste tidning eller drack kaffe, Micke han hinkade bira och partade loss, trots tjuvträning kvällen innan. På bilden ovan har han provat pridekransen och trivdes fint med det!

och det fanns fler som ville prova....
 

Det blev verkligen en trevlig bussresa och Micke han lättade upp stämningen för nästan alla!! Iallafall längst bak i bussen hade vi det trevligt och alla ville sitta som tuppen i hönsgården bland oss damer, här ser ni ett smakprov!
 
Tuffingarna längst bak som jag tidigare skrev...

Det var många som fick nya smeknamn bl.a Tuppinen, Jukkinen och Pipponen, alla finskinsprierade av någon skum orsak!!


Väl ombord var vi inte sena att uppsöka första bar.... vi kom ombord VÄLDIGT tidigt med tanke på att vi smet ombord med VAIK som skulle på konferens, så vi fick mingla med människorna som skulle spela. Bl.a Pugh R som vi trodde men som visade sig vara Mats Ronander, här har jag en väldigt suddig bild på honom. Micke U fick autografen i tron om att det var Pugh hela resan =)

Ja jag vet, det hade kunnat vara vilken gubbe som helst men iallafall så ÄR DET HAN!!!


Lillsyrran Ailie verkade ha riktigt roligt på färden....



Amanda hon verkade ha slagit knut på sig själv...


Kvällens festmakeup såg ut så här: schalgeraktigt var det en Västeråskille som sa till mig!?!

Han sa också att det glittrade om mina ögonlock så han nästan blev bländad.... ska jag ta det som en komplimang eller???? =) Och kära läsare: ignorera de gigantiskt stora, megabuskiga ögonbrynen!! Ops med det skrivet så finns det ju inte en jäkel som går tillbaka och kollar in dem!!

Helgens partypingeltävling vanns med hästlängder av mellanbockenbruse: TINA!! Jag har en del bilder där hon inte är sin till fördel men väljer att inte publisera dem med tanke om att hon nog har en och annan ofördelaktig bild på mig också i samma tillstånd (från andra fester)!! Men jag spar dem ifall jag ska använda dem till ett plakat när hon fyller 40 eller nått!!!

De här grabbarna låg 02.30 och förklarade sin kärlek till varandra, direkt utanför min hytt.

De var ganska generade nästa förmiddag när jag artigt visade dem nattens bild!!! =) Men glada, och fulla....igen, och tro mig, jag förstår varför!!! Det lät som om de nyss hittat ut ur garderoben!! Det skall tilläggas att vakten kom 02.35 och hänvisade dem in i hytten!!!!

Våran chaufför till höger: Skôrp Barbro! Körde tryggt och säkert både dit och hem!!

Mamma och Christer var stillsamma, jag och mamma spenderade en smärre förmögenhet på spelen ombord!


Bussresan hem vill ni inte se bilder ifrån, jag lovar!! Därför sätter jag in en bild från ditresan istället, medans lugnet fortfarande var skapligt!!


Ja det var väl alla ocensuerarde bilder jag hade med något undantag då (sorry boys på golvet).

Det var iallafall roligt, men kändes som om det var jävligt lååååångt hem!!

Home sweet home

Publicerad 2009-11-08 20:11:31 i Allmänt,

Ja, jag skulle nog ljuga om jag sa att det inte är skönt att få komma, ja hem alltså! Vi är nu i Borlänge och hela bussen sover, äntligen. Förutom jag då. Jag var lugn, städad och nykter igår... Och det beror mest på att jag inte tyckte att alkoholen smakade något gott! Någon som varit med om det? Om inte så är det alkisvarning på Er! Iallafall, skämt åt sido, telefonletarhistorien kommer inte att falla i glömska å det närmaste seklet! Men jag får bjuda på den, kan väl inte råför att jag kan gömma ett helt fotbollslag i bhn.... Nästa gång sätter jag på vibratorn! nu är det någon som behöver uppsöka toalett känner mina näsborrar, kan vara precis vem som helst av människorna i bussen! Urk... Det hann bli en hel del skandaler på båten men vi får invänta att preskiberingstiden går ut innan det kan berättas om, men jag går iallafall fri den här gången! Nä ni, nu måste jag nog hitta lite parfym att snosa på, alla andra verkar ha fel på luktsinnet. Ps, jag gissar att det är Tina som har en brun rand bak :)

Rapport från kajen

Publicerad 2009-11-07 15:00:39 i Allmänt,

Nu sitter vi här och väntar. Inget är som väntans tider, vet ni väl. Bussresan gick väl bra, jag tror att vi höll mest låda... På slutet var det jag. Det hela började med att vi närmade oss terminalen och min mobil hade bytt ställe! Den var borta!.... Jag fick börja leta. Hittade dock min bilnycklar på golvet som tydligen ramlat ur min jackficka. Något gott med den letningen.... Men telefonen var borta! Tina ringde på den, fyra gånger och det lät så tydligt. Till sist hittade jag den! I bhn. Jag säger inget mer nu.

På bussen

Publicerad 2009-11-07 09:48:23 i Allmänt,

Aha, jag kom ju på att jag kan mobilBlogga: så ni slipper inte mina funderingar idag heller... Sitter längst bak i bussen, precis som alla tuffingar. Har en blåsa som är sprängfylld, bara vatten! Och det är nog 20 mil kvar till första stoppet! :) enda grabben i vårt sällskap: Uhrkuken kallad är dyngrak och vi har precis passerat Borlänge. Vad ska det bli? Jag smsade till Ailie, lillsystern., och tyckte att hon skulle sätta sig bland hårdingarna längst bak, fram sitter bara nördar skrev jag. Och vad fick jag till svar? -Ja men kom hit då!

Alternativ till spikmatta

Publicerad 2009-11-06 21:44:27 i Allmänt,

Som sagt så har vi tagit bort korkmattorna i köket och hallen. Nu kryllar det av små spikar som sticker upp och som kan liknas med en spikmatta att gå på. Jag har fått upp värmen då jag farit fram med vår allra största hammare och försökt att dunka ner ungefär 500 spikar, men än gör det ont när jag kilar som en vessla över golvet!!

Roine har ju brännt upp den gamla mattan och det ligger en tjock dimma över hela Långholen!!! Host host, nyttigt värre, tur att det var en helt miljövänlig sort på mattan!! 

Inför den stundande Ålandsresan: Väskan är packad, dansskorna ligger blankputsade, klänning och strumpbyxor är nypressade (NOT) och några bira ligger i tryggt förvar inför bussresan, så nu fattas bara lite nattsömn!

Så dessvärre gott folk så hörs jag inte av på ett par dagar, men jag lovar lite smaskiga bilder från resan så snart jag kommer hem igen! Och som Ni alla vet, när man själv håller i kameran slipper man fastna på skandalfotona själv. Hoho sa ugglan!

KAOS

Publicerad 2009-11-06 16:23:24 i Allmänt,

Nu är det snart på gång... och kaosen är redan ett faktum. Faktum heter förresten det kökssystem som vi har beställt och det är precis det som är på gång. På tisdag kommer leveransen!!

Därför var det dax att kontakta mattläggaren idag och höra hur hans planer är.... och som Ni alla vet, en hantverkare är en hantverkare! Cool lugn och utan världsliga bekymmer lovar han att han ska komma nästa vecka. Åh, det roliga är att jag verkligen tror honom!! Men han trodde det skulle ta oss några dagar att få ut det gamla köket!? What, det märks att han inte känner Fru Bergström, som kompade ut 14.30, for hem, tog in alla tomkartonger och plockade ur alla skåp och nu kl. 16.23 är det klart för start (nästan).

Munter som en gök, föll Roine med i lunken och började ta undan andra saker, tog stora hammaren och drog ut det ena skåpet och spisen! Mattan ligger på en eld ute på gården... Nu är det bara ett skåp kvar och diskmaskinen och till det behövs experthjälp! Robert ringes in och han kom hit med omedelbar verkan, han kommer att hjälpa till med vattpluttar och annat rörmokeri samt att gipsa golvet eller nått sånt!

Jag har bilder på kaoset men tänkte visa Er före och efterbilder på samma gång, sen.... sen när det klart! Före jul hoppas jag, helst före advent!!! *myser*

Så Nu förstår ni att det är kaos i övriga rum på nedre plan med kartonger, köksbord/stolar, köpmansdisk och snart ska vi bereda plats även åt kylskåpet!! Det går som en dans!

Ni förstår att: ingenting är omöjligt, har jag hört!! Vi får väl tro på det!!!

Men nu måste jag nog beställa lite mat åt Roineponken, för jag har ju sabbat alla möjligheter till matlagning ett tag framöver och han börjar bli lite småhungrig hör jag!!

Resa på G

Publicerad 2009-11-05 16:21:21 i Allmänt,

Ja, man får vara nöjd med att resa i Sverige när man inte får åka till Thailand.... På lördag bär det visst av till Åland med Viking Line. Programmet, ja det ser ut så här (inte mycket känt folk??!!? men Roffe, Mats och Pugh låter ju lite bekant)

Medverkande artister/grupper

Roffe Wikström band
Cecilia & the happy happies
Trettioåriga kriget
Motvind
Träd, gräs och stenar
Anders F Rönnblom
Torkel Rasmusson & Kjell West
Mattias Hellberg & TWM
Asoka tolkar Allan Edwall
Kung Tung
Mats Ronander
Pugh Rogefeldt trio
Torsson
Siena Root
Erik Brodén & Johan Dereborn
Silvo's samelsurium
DJ Kåre Ljunggren

Vybild på Cinderellafartyget

Ja men det blir ju trevligt. Det var någon som hoppat av i Tinas gäng så då blev jag tillfrågad, igen! Den här gången var jag lättövertalad... va´fan, ska man bara sitta hemma och häcka? Nä!

Den här gången lär det väl inte bli någon soluppgång att titta på, möjligen lite snöfall?? Det är ju kul att resa olika årstider och se olika vyer.

Har Ni fått någon snö då? Här finns det några flingor på marken så pass att det är vitt iallafall. Hej hopp, nu är det dax att boxa på någon jäkel igen! Ha det....

Råttfobiker varnas!!!

Publicerad 2009-11-04 20:22:29 i Allmänt,

Jag gick precis in i pannrummet för att göra iordning elden i pannan för andra gången idag (första gången tog det sig inte). Då började det att prassla innedär, misstänkte direkt vad det var men men... sen började det låta igen och det var en släkting till den här grabben:

En gnagare de lux, huhuhu.. Jag skrek som en kärring och släppte vedträt och sprang ut därifrån med händerna under hakan, ni vet så där tjejigt och fjolligt! Roine fick ta över, han som är karl i huset!

Nästa gång jag ser den där lilla gnagaren ska det vara på det här viset:

Tiden & livet

Publicerad 2009-11-04 19:59:53 i Allmänt,

Så är det mitten av veckan igen.... jäklars så fort det går! Det är både bra och sorgligt... Men Ni vet hur det är när man går och väntar på något, då går tiden sakta! Och vill man att tiden ska stå stilla, då går det fort!



Tiden: Det är väl det enda rättvisa här i välden! Alla har 24 timmar på ett dygn.



Kommer NI ihåg den där livstrappan, från vaggan till graven! Jag hatar den verkligen.

Åh det ryser i min kropp, så fullkomligt horribel bild! Kan inte förklara varför heller. Men snart är jag uppe på toppen och så ska det bära iväg utför, med åren. Det ser dystert och tragiskt ut tycker jag. I mitt yrke ser jag alltför många unga människor som inte ens hinner upp till knockeln... eller kommer knappt över den. Nä hör ni, den där bilden går fetbort!

Däremot har jag anammat de här visdomsorden, mycket bättre!!


Men nu ska jag "slösa" bort en timme eller två på tv tittande sen blir det natta, för imorgon blir en tuff dag igen!

Julklappsuthämtning

Publicerad 2009-11-04 17:41:13 i Allmänt,

Så var första leveransen på OKQ8, redo att hämtas ut och slås in. Det där med att slå in julklappar är både mysigt, roligt och lite småjobbigt! Tänker Er att slå in, det ska bli fint och rakt (inte min grej), snyggt snöre på, ev. någon rosett, adresslapp, ev. lite lack i kanterna och eventuellt ett litet klämkäckt rim.... Jodå, lite skoj ska det allt bli. Ibland syns det vad det är i paketet och ibland har mottagaren ingen aning, känns det igen?


Så nu drar jag ner till OK och ser om jag får ut det....paketet alltså. Den andra leveransen jag har beställt tar nog lite längre tid, för det är skickat från andra sidan Atlanten!

Lämpligt rim till mammas paket kan vara:

När jag kommer hem till dig härnäst
vill jag bli bjuden på fest
jag vill att du ska baka
en riktigt läcker kaka


Fast det blir ju alldeles för enkelt för henne att förstå vad det är i!!! =) Så glöm det där lilla mamma, med det samma!!!!!

Dagen efter dagen efter

Publicerad 2009-11-04 07:29:44 i Allmänt,

Som alla Ni som någon gång har tränat vet; två dagar efter passet är VÄRST!! Så om jag tyckte att jag hade träningsvärk igår.... så var det INGENTING mot idag!!! Ska försöka ta mig till kommunkontoret men det känns som Ann får åka hiss idag!

Aj, oj, aj..

Publicerad 2009-11-03 16:59:18 i Allmänt,

Den där joggingturen igår; den känns idag!
Trappa ner: aj aj aj, trappa upp: aj aj, toalettbesök AJ! Men vad vore livet utan lite rejäl träningsvärk?? Mycket behagligare, men kanske något tråkigare?! Det tål att fundera på, jag är inte säker på det sistnämnda just nu. 

Anna C, jag gillar din kommentar =) jag ser dig riktigt framför mig, det kanske kan se ut så här borta i Rättvik någon morgon kanske??

Eller kanske t.o.m den här varianten?

* Anna C; vi får vara glada så länge det inte ser ut så här i våra soptunnor iallafall!!!



Ett delmål i livet uppfyllt!!!

Publicerad 2009-11-02 20:40:07 i Allmänt,

Ja ni, i kväll har det hänt grejor!! Jag har lyckats med ett mål jag satte upp i början på sommaren! Ni som varit trogna bloggläsare lääänge nu kanske kommer ihåg vad det handlar om! Och NEJ: jag är inte på smällen!!!

Jag har joggat runt Saltvik/Dala!!!!!!!´Woho, det har jag aldrig i hela mitt liv klarat av tidigare! Inte trodde jag att det skulle ske ikväll heller men på ren Berglunds-vrånghet/envishet/tjurskallighet: så gick det faktiskt vägen. Det hela började med att jag tänkte ta en rask promenad runt men då kom jag på mitt mål som jag satte upp på försommaren och tänkte: nu jävlar Ann, LETS GO!!!


Efter 3/4 så krampade låren nästan av för mycket mjölksyra men då jävlar hade jag bestämt mig!! Inte ska jag påstå att det gick snabbt men jag gick ingenting och inte heller stannade jag förrän jag nådde hem till postlådan igen, men då höll benen på att börja skaka och de blev alldeles svaga, häftig känsla faktiskt! Det häftigaste var så klart känslan av att LYCKAS!!




*Nu ska jag nog aldrig göra om det där igen.....

Förslag på måltid till vinfesten

Publicerad 2009-11-02 12:22:23 i Allmänt,

Helloooooo mina vänner, kul att ni tittade in på bloggen idag!!!

Jag behöver Er hjälp!!!

Om tre veckor ska jag och Tina anordna vinfesten som jag informerat Er om tidigare. Det betyder att vi ska ordna med maten. Har Ni något bra förslag/recept som Ni vill tipsa oss om så får Ni jättejättejättegärna göra det under kommentarer! Helst ska det vara något som går att göra färdigt kvällen innan och som kan värmas på, eller ev. något kallt går ju också bra! Så: tänk till, rota fram Era gamla recept och hör av Er!!!!!!! Så kan ju alla andra som läser bloggen också få förslag på smarriga rätter, gärna både förrätt, huvudrätt och efterrätt, tusen tack i förskott.


söta bilder
P.s Om Ni inte kommenterar så kommer antagligen den här katten att hemsöka Er resten av livet, så det är lika bra att du lägger in en liten kommentar, tack

Allmänt test

Publicerad 2009-11-01 16:54:30 i Allmänt,

Vilken svordom använder du mest? Fan
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? 05.45
Var köper du dina matvaror ifrån? Coop Konsum
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En Volvo xc 90
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Nej men förförra veckan
Vad åt du till middag senast? Bakispizzaför en timme sedan
Kan du vissla? Ja, men mamma påstår att jag inte kan busvissla..
Tittade du på tecknat när du var liten? Självklart
Äger du några popband t-shirts? Nope
När flög du senast? I september, till Skottland
Pratar du några andra språk? Ja, engelska, liiiite franska och liiiite teckenspråk och järnamål
Har du gråtit offentligt? Ja
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Absolut inte
Vad har du med dig in på bion? Godis och ramlösa
Vad har du för väder? Uppehåll runt 0 gradit
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Ekonomi
När sov du senast på golvet? Que??!?, jag har ju en säng för guds skull
Vilken är din favorit drink? Redbull och vodka=livsfarlig blandning och jättegod.
Gillar du din boendesituation? Snart nytt kök och matta, så jag säger ja!
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? 8
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nej, nja det beror väl på vem jag jämför med
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 36
Tror du på liv på andra planeter? Nej tyvärr
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Bryt ihop och kom igen (har jag hört ska hjälpa)!!
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Ja jättegärna med dödsångest
Tycker du om att krama folk? Ja
Äger du en digitalkamera? Flera
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Anna Book
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Ja
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Why???? Knappast
Är du mörkrädd? Ja ibland
Tre saker du alltid har med dig? Hormonerna, humöret & kläderna jag har på mig

Dumhetstestet

Publicerad 2009-11-01 16:43:30 i Allmänt,


Dumhets-testet

( ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
( ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
( ) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
( ) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
( ) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
( ) du testade precis om du klarade det
( ) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
( ) ditt hår är/har varit blont
( ) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
( ) du har nån gång somnat på en lektion
( ) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
( ) du använder dina fingrar när du ska räkna enkla mattetal.
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
( ) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
( ) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
( ) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
( ) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
( ) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Vad blev din summa?

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa: 14 (de exempel med fet text är mina bingon)!!

Julklappasfunderingar

Publicerad 2009-11-01 15:45:45 i Allmänt,

Har Ni liksom jag börjat spåna på vilka julklappar Ni ska köpa? Själv har jag beställt via nätet åt flera stycken idag. Jag kan inte tala om vilken hemsida jag varit på för då förstår vissa personer i min närhet på ett ungefär vad de ska få!! Men tänk så smidigt, bara klicka sig fram till det man har bestämt sig för och få hem sakerna på ett par dagar. Fast nog är det mysigt att gå i affärerna och titta, känna och klämma också! Men i år får det bli en kombination. För det är inte allt som man kan hitta på Konsum i Vanå förstår ni!!

Ansiktsmålningarna

Publicerad 2009-11-01 10:16:04 i Allmänt,

Det blev en del ansiktsmålningar även igår som sagt!! Nedan får Ni se lite olika spöken.
Först har vi Jossan


Sen har vi Lottie som gengångare....



Ja, här har NI författaren till bloggen, del 1!

Här har Ni ett skogstroll =)

Om det är någon som inte ser vem det är, så kan jag tala om att det är lillsyrran Ailie!

Sen fick Amanda sin extreme makeover....

Jag tror hon har blivit lite rynkig det senaste dygnet.....

Vännerna Josefin och Evelina


Åsa Bergqvist ville vara en docka, det slutade med att hon såg ut så här;


Sist men inte minst: Diablo. Som NI ser så har jag varit på ett varmare ställe,
därav brännan!

Det var allt gott folk!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela