Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Dagarna flyr

Publicerad 2010-08-31 22:23:22 i Allmänt,

jag hinner inte riktigt med längre..... Idag har vi skjutsat moster Ailie till skolan, besökt kyrkis för första gången, tagit ett varv runt Dala, inhandlat ny lampa/lånat lampor av Ailie, köpt skruv och vingmuttrar till spjälsängen och satt upp gardinstång/nya gardiner samt hälsat på hos mamma, handlat på Hemköp i Järna och gjort snabbvisit hos makarna Israelssons i D-J!! =) Inte undra på att det hankar med bloggningen =)

Vi skulle fota Ailie och Ida i morse men en gigantisk fontänspya satte käppar i hjulet för den planeringen.

Så här snygga gardiner har Ida i sitt lekrum iallafall!!

Tyget är införskaffat på den underbara tygaffären bredvid möbelrondellen i Mora och sydda av min snälla mamma, tusen tack mamma!! Jag ska göra i ordning mer i lekrummet och fota lite bättre så snart jag får tillfälle!! Den där utlovade bilden på kakan jag bakade i fredags kan ni fetglömma; den hann ta slut innan jag tog någon bild, schlurp! Men den var god kan jag lova....

SJUK?!?

Publicerad 2010-08-30 11:26:33 i Allmänt,

Ni trogna läsare måste tro att jag var väldigt "trött" efter lördagens jubileumsfest..... på sätt och vis var det rätt tänkt: jag fick på lördagskvällen FEBER!! Efter klockan 22.00 på lördagskvällen så tog min energi bara slut!! Det enda jag ville var att åka hem och lägga mig, jag som hade längtat så efter vår 20 års jubileumsfest!! 22:30 drog jag mig diskret undan, hoppad in i blå faran och drog hemmåt Långholen, kröp ner bredvid mina två älsklingar och FRÖS, FRÖS OCH FRÖS!! Fram till 02.00 hade jag akut frossa, till slut tog jag på mig fleecemorgonrocken under duntäcket, somnade och sov fram till 06.00 då jag vaknade upp något varmare, eller ska jag säga glödhet. Jag sov bort hela söndagen i feberyra medans Roine fick ta hand om vår lilla guldklimp. Så gick det med den klassfesten som för övrigt var riktigt trevlig. Till alla som var där och som läser min blogg: tusen tack för att ni kom det var så trevligt att träffa Er igen!!!

Denna måndag förmiddag är jag skapligt feberfri, jag har inte lika ont i handleden som i slutet på förra veckan och känner mig helt okej igen faktiskt. Dagens händelse är att jag har städat sovrummet, vilket var riktigt välbehövligt om vi inte skulle kvävas bland alla dammråttor! Jag har konstaterat att Ida nog inte är som andra barn, hon somnade när jag drog igång på dammsugaren!?!? Eller det kanske är så alla andra barn också är?? Nu är det iallafall fräscht, dammsuget, dammtorkat, nybäddat i sängarna och lite urvädrat (det blir att lukta lite urk när man har en blöjhink utan lock, ska snart göra något åt det också).

DAGENS OUTFIT!

Publicerad 2010-08-28 10:49:45 i Allmänt,

Tro det eller ej men jag har faktiskt tittat in på en och annan modeblogg ;-) och då händer det ibland att vissa av de här damerna har ett inlägg som heter: dagens outfit! Här kommer Dagens Outfit i Långholen
IDAS OUTFIT:

Införskaffad på Ritex i Vansbro om någon undrar....

MIN OUTFIT (undrar om den passar till feststassen ikväll)??

* Jag tror faktiskt att den passar bra till jeansen!

HANDLEDSSKYDD

Publicerad 2010-08-27 17:39:40 i Allmänt,

För några dagar sedan köpte jag ett handledsskydd på Apoteket, det fyllde inte sin funktion på min sargade handled och dessutom var sömmen trasig så jag returnerade skyddet till Apoteket idag..... I stället gick jag ner till arbetsterapeuten idag och där fanns det GREJOR!! Hon tog fram ett RIKTIGT handledsskydd och det ska jag använda dygnet runt så länge det behövs, hon konstaterade att jag har en inflammation i handleden p.g.a ökat användande av handleden (babylyft gånger flera, oh yea) och så kom ordern att knata upp till DLM och beställa en läkartid för bedömning om jag ev. behöver en corticonspruta i handleden. Ops, jag som trodde att det var karpaltunnelsyndrom som så många har sagt till mig!?! Skyddet är jätteskönt att ha på sig men det är bökigt att sköta Ida, så nu får pappa Roine dra ett tungt strå i stacken i helgen så min arma handled får vila, inte för att han har något emot det, tvärt om!

Ikväll kommer Elin, Olov och lille Erik hit och vi håller på att fixa ihop lite käk. Vad blir det för mat? Kött och potatis så klart, gräddsås, gele och sallad. Efterrätten är en riktig kaloribomb; en kaka som jag hittat receptet i en tidning hos svärmor för evigheter sedan... Det är krossade chokladkakor i botten (blandat med margarin och strösocker), sen är det en fyllning gjord på färskost, ägg, socker, vaniljsocker, mörk choklad och något mer som jag glömt bort nu.... och högst upp är det en glasyr gjord på färskost, socker, mjölk, floursocker, vaniljsocker och mörk choklad!! Jag ska ta en bild på bakverket lite senare, så ni blir frestade ni oxå. Den kommer att lägga sig som bomull på vissa ställen, höhhö. En vända runt Saltvik med barnvagnen så är väl den lilla kakbiten ett minne blott, ellääääär??

JUBILEUMSFESTEN ÄR NÄRA NU

Publicerad 2010-08-26 21:34:15 i Allmänt,

2 dagar kvar tills jubileumsfesten ska äga rum. Vi hade planeringsmöte idag och det ska ju bli superkul!! Tänk att vi har blivit så gamla... känns ju som om det vore igår jag började ettan och i förrgår som jag åkte traktor efter att vi slutat 9:an, resan till Jugoslavien ojojoj vilka minnen! Jag tror att det kommer att kännas som det vore igår vi träffades också. Ifrån vår klass kommer de flesta =)

När jag kom hem låg Roine och Ida till sängs redan och hade lite mystid med varandra. Roine kom hem från Norge idag och har ju saknat oss något kopiöst, för att vara exakt så har han saknat Ida, mig och bilen i just den ordningen!! =)

Imorgon är det fredag och då kommer Olov, Elin och lille Erik på besök. Jag ska laga något smarrigt till oss och det ska bli supermysigt! Erik ska få provgunga Idas babysitter, provleka med hennes gossedjur så får vi en förhandstitt på hur det ska gå till! Nu är det tack och god natt för i morgon är en annan dag.

Vad ska jag göra för mat som passar till vuxna och en liten "illbatting" som lille Erik då måntro? Tror ni att barn tycker om potatisgratäng för det blev jag just sugen på ;-)

BESPARINGARNAS TID ÄR HÄR!?!

Publicerad 2010-08-26 17:54:42 i Allmänt,

Jag och Ida åkte hiss på Bäckaskog idag, vi tog en tur upp till avd 2! Av en händelse tittade jag in i detta lilla skåp i hissen....

Vad skulle ni förvänta Er att hitta i ett dyligt skåp i en hiss?? Ja samma sak som jag antar jag: en NÖDTELEFON! Döm om min förvåning när jag hittade detta innanför dörren:

En plasttelefon och en penna och på den lilla leksakstelefonen stod det prydligt skrivet: BESPARINGSÅTGÄRD!!

KÄRLEK

Publicerad 2010-08-25 21:48:39 i Allmänt,


Ida i skenet av nattlampan.... *LOVE* Och snart kommer pappa hem och får njuta och mysa med vår ängel!! Vi längtar sååå!!

STARKT Ö GÖTT

Publicerad 2010-08-25 17:36:46 i Allmänt,

som Viktor en gång sa... Det fick jag säga om dagens middag: Thaimat från Dala-Järna. Beställde nr 2 (mild sak), men det blev fel och det hela slutade med att jag åkte hem med nr 5 (starkt). Det var starkt!! och gött!!

Nu kommer Helen, Ida och Anton snart på besök, min lilla Ida har precis ätit så nu blir det väl en eftermiddagslur genom hela besöket!?!

Dagens aktivitet var en promenad med kusin Johanna, den började klockan 12:30 och jag kom hem 16:30, men vi gick inte hela tiden, vi hann också med fika på Lokcafét, en sväng till apoteket, Kox in och Hjärtats rum i D-J, och thaivagnen, en snabbvisit hos mamma också och en del mingel på byn hann vi också med!! Vi träffade t.o.m på min mormors syster Anna så nu har också hon fått bekanta sig med lilla Ida. Men nu hoppas jag att Helen kommer snart för nu drar det i fikatarmen ;-)

GUNDE IN ACTION, IGEN!!

Publicerad 2010-08-25 09:07:56 i Allmänt,



Har ni sett nygamla programmet Fångarna på fortet med Agneta och Gunde?? Jag såg det igår......... och vad tyckte jag om det? Tja, nu kan de väl satsa på något nytt, tyckte jag!! Det här har vi ju sett förut fast inte med IdolKevin och DansDermout förstås. Willy är ju  hur rolig som helst, de kanske ska satsa på en egen show för honom istället?

Ps Jag tycker ändå att Gunde och Agneta är sköna....



6:e sinne

Publicerad 2010-08-24 16:37:18 i Allmänt,

Jag tror att vår lilla baby har ett sjätte sinne. I morse när Ida sov skulle jag passa på att duscha. Jag smög ur ena armen ur morgonrocken och vad händer: ähhhhhh, babyn börjar att gråta. Jag vyssade barnet till sömns och smög in igen.... samma visa fast denna gång hann jag hoppa ur ett visst klädesplagg. Efter mycket om och men så hann jag genomföra en dusch under förmiddagssömnen!!

Dagens händelser...

Publicerad 2010-08-23 20:51:19 i Allmänt,

Sov till åtta, åh vad jag har det bra!! =) Roine har återigen åkt till Norge så det är tomt här hemma. Men vi hinner inte ha tråkigt för det. Åsa B skickade sms i morse och frågade om jag och Ida skulle hänga med till Mora för att införskaffa diverse saker till klassfesten och det var ju klart vi var intresserade av. Hittade ett par blöjbadbyxor till Ida för 24,50, så nu behöver hon "bara" bli 2 månader äldre så kan vi börja på babysim i Äppelbo med Helena!!

Efter vi kommit hem så for vi till Marite där vi fick en hel påse med sängkläder sen for vi till mamma en vända, tog en promenad runt Ilbäcken och så for vi hem till oss för ett kvällsmål, blöjbyte och sänggående. Nu när Ida har somnat ska jag försöka att få ihop den "gamla" barnvagnen för imorgon kommer en spekulant från Ludvika som ev. ska köpa den (och då måste jag ju kunna demonstrera hur den fungerar, eller vad tror ni)??

Så här snygg har Ida varit i dag med rosa och vitprickig body och urtuffa jeans!!

BILAR

Publicerad 2010-08-21 21:03:36 i Allmänt,

Ahlgrens bilar är nog de bästa, bara att stoppa i munnen, tugga, njuta och svälja! Våran gröna bil är en riktig skrotbil och Roine behöver en nyare och bättre att puttra till Norge i! Vi får väl se om det blir verklighet nån gång...

Jag och min pappa Rune åkte till Sågen denna förmiddag, där var det auktion. Tack och lov blev det inga affärer där nere iallfall, mest skrot om jag får säga min mening! Cissis son Amadeus var spekulant på en röjsåg:


Roine var spekulant på en motorsåg....

Amadeus och Roine kanske blir partners i en röjningsfirma i framtiden?

Efter auktionen åkte jag till min morbror Perra och lånade en spjälsäng till Ida att ha nere i datarummet!! =) Den gick precis in i "hålet" där vitrinskåpet har stått. Nu fattas gardinstång, barngardiner, matta, lekbackar....

För Er som undrar hur det gick med nappanvändingen, här kommer svaret!

Ida använder napp på natten och gosse vad hon sover!! Sover förkväll, vaknar i 22.30 tiden, äter, sover till 02.30 äter, sover till 07.00 äter och så sover vi förmiddag till 10.00-10.30. Ja vi byter någon blöja emellanåt också...

TADA!!

Publicerad 2010-08-20 18:27:36 i Allmänt,

Vi lyckades koppla om "huvudjacket" bära upp datahörnbordet och alla grejor utan större svinn!! OCH framförallt dator och bredband fungerar!!!

Nu är den stora frågan: vad gör vi med vitrinskåpet, ska jag lägga ut det på blocket eller härbärgera och spara?? Vad ska vi ha för möbler/saker i fd datarummet?? Spjälsäng eller utdragssäng, byrå????????? Åh ständigt denna beslutsångest! Det är ju omöjligt att möblera ett rum som är stort som ett dockskåp!! Måste sova på saken, go natt mina vänner....

FLYTT

Publicerad 2010-08-20 14:06:55 i Allmänt,

Nu ska datarummet få flytta upp till sovrummet.... så om det dröjer tills nästa inlägg kommer så beror det på att bredbandet krånglar!! Vilket jag förmodar att det kommer att göra!

Dagens besökare har hitintills varit: Herr och Fru Engman (Niklas och Helen) och deras barn Leo och Wilja, mina häftigaste kusiner (ops med risk att trampa någon av övriga kusiner på tårna) Sara och Anna & så en snabbvisit av Ann-Charlotte!! =)

Men  nu blir det over and out för ett tag, hoppas det blir ett kort brejk gott folk, om inte annat så får ni ha en trevlig helg!

En baby är på väg....

Publicerad 2010-08-19 20:11:49 i Allmänt,

Har ni hört det senaste? I veckans nummer av Se&Hör står det att läsa att kronprinsessan och Daniel ska få en baby våren 2011!! Inge problem med fertiliteten där inte.... nu är det väl inte alltid sant, det som står i tidningarna, men vem vet?? Jag hoppas det är sant iallafall, för Vickan har fått vänta länge nog tycker jag!

Just nu är moster Ailie här och då behöver man inte oroas för att Ida ska ligga rastlös i sin vagn!! =) Tidigare idag har jag och kusinen Johanna och hunden Malcolm tagit en promenad runt Saltvik och sen var det läge för att bjuda på Gevalia då makarna Berglund (taxi Håkan och Christina) också kom på besök. Mamma, Rasmus och Viktor har också varit hit och de är lika välkomna varje gång.... idag åkte mamma på disken, stackarn =)

Snart kommer den stolte fadern hem från Norge, det är tur att det inte är hans vecka att ha bil för då har det väl kommit nya p-böter i lådan!! 

 

FÖRSTA BREVET

Publicerad 2010-08-18 12:54:02 i Allmänt,

Härom dagen fick Ida sitt första brev, det var från familjen Lindström i Borlänge!!
Fröken Ida Bergström, det lät väl gulligt??

Vi blev bjudna att hälsa på familjen Samuelsson/Magnusson nere i Dala igår, så vi tog en lagom lång promenad dit.

De har en liten Elina som är 6 dagar yngre än Ida. Elina vägde "bara" något på 3 kilo och Ida såg ut som en jättebaby där hon låg i vagnen bredvid... Ida hade faktiskt en vaken stund nere i Dala, en av få gånger hon behagat öppna ögonen då vi varit på besök hos någon.

Än är det bekanta som vill komma och se underverket, igår kom Anna, Emil och Frida och de hade med sig ett par ursnygga jeans och två matchande bodys till lilla Ida. "Vi" kan knappt bärga oss tills det är dags att prova!!

Ailie och Amanda köpte den här underbara klänningen till Ida då vi var på shopping härom sistens:

I förmiddags kom moster My hit och hon kom som en räddande ängel!! Jag behövde verkligen en dusch och då Ida var klarvaken så fick My vara barnvakt under tiden!! Hon hade varit på Koxin och hittat den här läckra bodyn och supernajsiga byxorna!!


Blir Ida mer uppvaktad så får vi snart bygga ut!! =)

Min mamma säger att alla frågar om Ida och att det verkar som om hon vore den första babyn som föds här på jorden!! Och det är hon ju; vår första baby som föds här på jorden!!! Och som hon är efterlängtad, inte bara av mig och Roine utan av fler.... det märks ;-) 

BESÖK

Publicerad 2010-08-17 19:27:56 i Allmänt,

Idag har jag haft eminent besök av Anna Bergström och hennes två väluppfostrade barn Emil och Frida. Barnen och jag spelade Nintendo wii och jag tror att jag hade roligast av oss alla. Anna erbjöd sig att vara barnvakt om jag behöver klippa mig, handla eller något annat roligt!! Ojojoj, när ska jag ha hjärta att lämna bort lilla stumpan? När hon fyller 15 kanske ;-)

Sen smsade Bella och vi blev ditbjudna på fika. Bellas lilla Elina är född den 5 augusti och väger mer än ett kilo mindre än Ida som blev att se ut som en sumobrottare i jämförelse....

När vi var på väg hem så ringde mamma som var hemma hos mig med lite atteraljer, så då fick vi labba iväg med blixtens fart (inte riktigt sant), Rasmus och Viktor var också med och verkade inte ledsna över att se sin dubbelkusin.

För utom ett besök hos barnmorskan för vaccination mot röda hund (för egen del) samt koll av blodsockret (jag har inte diabetes, yeay) så har jag inte gjort något mer än ovan nämnda besök. Vilka underbara dagar jag har, jag och Ida. Fattas oss gör så klart pappa Roine, men dagarna går så fort så det är snart torsdag kväll och han får komma hem till oss igen. Ett jobb på hemmaplan för Roine vore perfekt, och vem vet: plötsligt händer det!!

DEN FÖRSTA ENSAMMA MÅNDAGEN

Publicerad 2010-08-16 11:40:30 i Allmänt,

Roine for i natt, jag tror att han fick sova en hel del innan det var dax också. Ida har varit vaken men nöjd nu när hon har nappen att tutta på. Vi två sov iallafall till efter åtta idag, det är så mysigt med våra små sovstunder på morgonen.

Idag skiner solen, det är varmt och livet är underbart. Vi ska nog klara av de här dagarna på tu man hand, jag och Ida!! Snart är det torsdag och då kommer "daddy" hem igen =)

Snart ska vi åka hem till Ailie på besök, hon och Amanda har bakat en kladdkaka och jag tror de behövde hjälp att äta upp den!!! Det kan jag fixa, det känner jag i lilltån....

DENNA SÖNDAG, EN SORGENS DAG

Publicerad 2010-08-15 20:42:07 i Allmänt,

Roines sista lediga dag innan hans semester tar slut. Klockan 19:00 gick han upp och la sig eftersom han åker kl. 03:00 i natt. Det som är mest spännande är att se hur mycket han får sova. Jag och Ida får hålla oss nere så länge som möjligt få se om han hinner få lite sömn iallafall!! Ida, hon har då sovit sig igenom även denna dag. Ett tag hade vi fullt hus men det tycker nog hon bara är mysigt för hon sover lika sött fast det är livat och glatt som när det är tyst.

Idag har Tina, Rasmus, Viktor, Eva-Lena, Sofi, Elvira, Jossan och Fredrik varit här, sen kom det oväntat men ett mycket uppskattat besök: grannen Inga-Lill och hennes barnbarn Liam. Sen har Ida också fått present av grannarna Lisa med familj. Ida är ett MYCKET uppvaktat litet barn, förresten har jag nämnt hur sööööt hon är???? Se bara:


Ibland misstänker jag att hon inte vill vara med på bild, eller hur tolkar man det där fingret som hon envisas med att visa sin mamma??? ;-)

Idas favoritställe att sova på är mammas (eller pappas) mage:


Följande uttryck har jag snott av Cissi R:
"Dagens grattis går till":
* Sara och Peter som fått en liten tjej 
&
* Mona H som gått och gift sig!!
 

SING HALLELULJA!!

Publicerad 2010-08-15 11:17:27 i Allmänt,

Lördag kväll, kl. 22.00 i vårt hem, jag och Roine fasade över ännu en natt med 3-5 vaken tid!! Ida drog mycket riktigt igång och började gråta hejdlöst och inget kunde trösta henne..... om inte!?!? Jag joggade iväg ner och hämtade upp den!! DEN som vi har sagt att vi inte skulle börja använda!!

Jag testade att stoppa in den i den vidöppna, ilsket skrikande lilla munnen och ett, tu tre: Ida blev tyst och mycket nöjd. Jag lade ner henne i den stora spjälsängen och Ida sov hela natten förutom ett matbreak.

DEN =
Se hela bilden






Vi har kommit fram till att Ida får använda nappen nattetid, men vi försöker med att hon inte använder den under dagtid, få se hur det går. Tänk vad man ska veta, kunna och förstå. Det här att vara mamma och pappa är inte lätt men vi gör allt vi kan för att vår lilla Ida ska ha det bra, sen tar det lite tid för oss att förstå vad hon vill, den lilla trollungen.

FÖRÄNDRINGARNAS TID ÄR HÄR

Publicerad 2010-08-14 16:09:19 i Allmänt,

Roine tittade konstigt på mig idag och sa: -vet du en sak som är annorlunda med dig? Ja, jag visste direkt! Jag vill inte lämna hemma, är totalt hemmakär! Tidigare har jag varit rastlös alltid haft många järn i elden, alltid på väg mot nya äventyr. Nu riktigt myser jag av att gå här hemma och bara skrota. Roine, han har däremot gått från att vara hemmakär till att få stora myror i brallan...

Mamma och Christer är på Visby-kryssning med Birka Paradise och i Visby är det idag över 30 grader varmt och strålande sommarväder, är jag nå avis då?? NÄÄ, jag vill ju bara vara hemma skrev jag nyss!! Nu är det inte riktigt hela sanningen men vi hinner ut och resa sen, jag och familjen. Roine längtar ju till varmare breddgrader: not!

Jag tänkte att mamma skulle kolla efter en parfym åt mig, närmare bestämt den här:

CK one i kombination med lagom stora mängder barnspya lär bli nya innedoften här i Långholn ett tag framöver!

Faster Siv och kusinen Johanna har varit hit på besök idag, det var riktigt trevligt. Tyvärr sov sig Ida genom det besöket (också), men vi hinner nog umgås framöver nu när jag är ledig ända tills augusti nästa år.

Nu ska jag sova middag för blir det som i natt (4 timmars vakentid i sträck), så gäller det att passa på när gullefjun behagar sova, d.v.s nu!

KRÄFTKALAS

Publicerad 2010-08-13 16:56:11 i Allmänt,

Nu blir det kräftkalas, ska bli sååå smarrigt. Har också gjort en:

(laxpaj)

och så finns det möjlighet att göra sig en räkmacka, för sanningen att säga så blir man inte särskilt mätt på kräftor.... ja om man inte orkar skala VÄLDIGT många vill säga. Sen har vi också egenodlad sallad och morrötter och så finns det Hemköpsköpt ananas, paprika, tomat, jordnötter mm!! Åh vad hungrig jag är, nu får gästerna snart infinna sig så vi kan hugga in!

Är det det här som kallas för landgång??

HOPPAS....

Publicerad 2010-08-12 21:03:00 i Allmänt,

på lite sömn i natt. I början sov ju Ida som bekant en hel del, men för var natt som går blir hon piggare och piggare och vaken läääängre och läääääängre!! Igår natt var hon vaken i tre timmar i sträck och det var en kamp att få henne att somna. Hon ville inte sova i sin spjälsäng, hon sov i min famn och hon sov i vår säng men så fort jag la ner henne i spjälsängen så blev det gråtattacker som bara blev mer och mer ilskt. Till sist fick Roine gå ner och hämta upp barnvagnen, han kom på den geniala idén att ställa korgen i spjälsängen och simsalabim, som sov på ½ sekund och vaknade inte förrän 08:30 i morse.

Det är inte på smått vis vad man känner sig hjälplös när ens barn bara gråter och gråter och inget man gör hjälper!! Vi hade ju en mjukstart då hon bara sov och sov, men nu har vi börjat att få känna på småbarnslivet mer på "allvar". Men hur som helst: Ida är bäst i hela världen och hon får vara vaken, mamma och pappa kan ju se på henne hur länge som helst utan att det blir tråkigt! Se bara på bilden nedan så fin hon är då hon ligger på pappas mage och myser, jag tror hon smider planer för hur hon ska hålla oss vakna i natt för hon trivs bäst att mysa på förnatten tror jag.


Ida har redan blivit en fin dam också, hon spretar med sina små eminenta fingrar åt alla håll, precis som en liten petit madame ska göra =)

Är det "hårdrockstecknet" hon gör eller?? Jag tror bestämt att familjen Larsson har lärt henne en det idag då de var hit på besök.

Fredag den 13/8, det är dagen då jag ska klippa mig och göra slingor!! Klockan 8.00 ska jag infinna mig hos Lycko, det ska bli riktigt spännande, jag ska ha slingor i olika färger. Sen blir det klippning av topparna, det får nog räcka för den här gången, kanske det blir kortare en annan gång.....men bara kanske!

Nu riktigt längtar jag till årets händelse: klassträffen den 28/8!! 47 personer anmälda, rundtur på Smedbergsskolan, tacobuffé, band som ska spela, tipspromenad, fotografering och en massa trevligheter med gamla goa vänner!! Årets första fest för min del, för sist jag var på fest var på nyårsafton och jag var hemma före kl. 21.00!! Det har inte känts så roligt att gå på fest med fötter som en elefant och inga kläder som passat, men nu ni: "smala" vrister, kondisen återställd någorlunda och en hel garderob fylld med kläder som passar, party party!!!


BARA HÅR

Publicerad 2010-08-12 10:53:46 i Allmänt,

Varför känns det så ångestfyllt att jag ska/bör klippa mig? Det är lika varje gång (två gånger om året ungefär). Strax innan blir jag nojjig och tycker att jag aldrig sett så bra ut i håret som just då (vilket självklart inte är sant eftersom det är både risigt och jätteslitet). Min "nya" frisör Åsa, påpekade här om dagen att mitt hår har blivit jättelångt men då sa jag att jag har ju nyss klippt mig, vilket jag tyckte att jag nyss gjorde för det var på skärtorsdagen för att vara exakt!! Åsa som utbildar sig till frisör har nog inte samma tidsperspektiv som mig gällande hur ofta man ska klippa sig.... I ungdomen när jag hade något som liknade en frisyr så klippte jag mig var åttonde vecka, men det var då det.

Iallafall har Åsa praktik nu hos Lycko Hair och jag ska kanske passa på att boka en tid när hon är där, så får hon klippa och ev. göra slingor. Men ojojoj vad jag får ångest, ska jag klippa topparna (igen), klippa frisyr, klippa upp, spara lugg, klippa luggen..... Tusen frågor!! Nej Ni trogna läsare, jag tror att jag väntar till jul iallafall =)

HISTORIA FRÅN DEN 30/7

Publicerad 2010-08-11 16:08:16 i Allmänt,

Jag träffade Roines kusin på DLM igår och visade givetvis upp släktens lilla nykomling. Då frågade hon om Ida föddes fredagen den 30/7 på kvällen vilket hon ju gjorde. Då hade Roines kusindotter blivit sjuk och åkt ambulans in till Falu lasarett och läkaren hade inte tid att titta på henne då de först kom in för han skulle iväg på ett snitt! Detta var i halv sjutiden.... Alltså flickan som kom in fick vänta på barnläkaren för att han skulle förlösa flickans tremänning (Ida) genom ett kejsarsnitt, vilken liten värld vi lever i va??

 

TIPS!!! MAM FIRST BOTTLE

Publicerad 2010-08-11 12:58:11 i Allmänt,

Det här med nappflaskor var visst en hel vetenskap. Ida är ett ganska så glupskt litet barn och drar i sig en flaska med välling ganska snabbt, dessutom är det tendens att komma med rätt så mycket luft. Igår var jag på apoteket och hittade den här flaskan:
 

Den är för 0+ månader och har en ventilerande botten som är en unik uppfinning för ett idealiskt mjölkflöde som gör att barnet inte sväljer luft. Venitlen har en anit-kolikfunktion. Den har en stor, vid öppning som gör att det är enkelt att hälla i pulvret utan att spilla runt hela flaskan och är helt super!! Tillskottet rinner långsamt ur flaskan så det tar lite tid för henne att få i sig maten vilket också känns bra. Till Er babyföräldrar som inte heller har nog med bröstmjölk kan jag varmt rekomendera Er att köpa denna flaska hellre än de där "vanliga" som finns i affären. Jag tror inte att den kostade mer än 50-60 kronor heller, vilket den verkligen var värd!!!

Sen finns det medel för barn från 2 månader, snabb för barn från 4 månader och extra snabb för halvårsknoddar!! Jag vet då vart jag ska köpa mina nappflaskor framöver!! För det här med bröstmjölk är nog bara att lägga ner... annars lär Ida inte bli mycket större än 4,3 kg!! Vissa saker klarar jag på ren envishet, men det här känns övermäktigt. Det är nog bara att acceptera att mjölkproduktionen har stagnerat och kommer att sina för gott snart, snyft!

PRESENTER

Publicerad 2010-08-11 12:48:31 i Allmänt,

Att Ida har så många bekanta redan, och så mycket välkommen till världen presenter hon har fått!! Det är så att mamma och pappa blir rörd men också lite förvirrad och blandar ihop vad hon fått av vem. Just därför har jag börjat att fotografera presenterna och tänker sätta in i ett album åt henne så hon får se vad hon fick när hon föddes och av vem. Här är ett litet axplock;


Jättefin body och byxa av Barbro Persson (Ida föddes ju "nästan" i hennes lägenhet =), så jag tyckte att det var Barbro som skulle ha presenter istället) 

Suphatra och Arne


Jossan har väntat läääänge med att ge Ida en vit härlig, fluffig fleecefilt och en apa. Igår var det äntligen dags för Jossan att träffa sin kusin för första gången!! Filten har Ida redan hunnit att "lorta" ner men apan är ren och fräsch.


Gudmor Åsa Bergqvist måste ha ruinerat sig, se bara så mycket fina kläder hon hade införskaffat åt Ida

Kläderna är en storlek större än vad Ida har idag, och vi kan knappt vänta tills de passar!!!!!

Tänk att jag skulle få motta en mor-dotterbukett en gång i livet, det trodde jag inte för ett år sedan!! *MYS*


Här är Idas första spargris, och den har redan fått "mat". (Den och blommorna har hon/jag fått av moster Amis).


Ida har fått mycket mer saker, nagelsax, Pinguring, rosa häst, jordgubbsskål och massor av kläder men som redan ligger i tvätten, men hon hälsar och tackar alla!! =)

REKORDFART

Publicerad 2010-08-10 15:30:27 i Allmänt,

I förmiddags skickade jag mail med bild och div uppgifter till DT.se ang. Idas födsel och vid lunchtid fanns det med på nätet. För Er som inte kan vänta tills pappersvarianten kommer ut bifogar jag en länk på sidan här:
http://www.dt.se/familj/bebisar/article712584.ece

Då jag höll på att ögna igenom tidningen fick jag se EXTRA EXTRA EXTRA och det gällde ett gäng vietnamesiska bärplockare som hade låst in sina ledare i en lokal i Särna och startat världens upplopp. Det hela krävde 7 polisbilar, räddningstjänst och kriminalare; ALLT spännande händer i Särna!!! (eller hur Särnagänget).

Min snälla barnmorska har plockat ur agrafferna idag, det sved vill jag mena men nu är jag som en helt ny människa. Arne och Suphatra har varit hit på en snabbvisit och jag har också varit upp på jobbet och stolt visat upp min prinsessa!! Dagarna bara flyger iväg och snart är det kväll igen (DÅ är Ida vaken, nu bara sover och sover hon). Pappa Roine är och hjälper Fredrik att kapa ved men nu börjar vi längta så jag hoppas att han kommer hem snart. Hur ska han kunna vara borta på jobb hela veckorna, både han och vi kommer att längta ihjäl oss!!!

LÄKNINGSPROCESSEN FRAMSKRIDER

Publicerad 2010-08-10 07:21:50 i Allmänt,

Denna dagen har en sak på agendan: ta ur agrafferna!! Det ska bli najsigt, den där omläggningen har lossnat 3 gånger och det är inte så roligt att få det bytt av vissa anledningar. Men idag ska de väck, sen blir det väl en sista omläggning och snart är det bara ett ärr kvar (eller ett!?!, det är nu tre ärr där nere efter de andra operationerna då äggledarna togs bort också, om de inte var så skickliga att de skar i exakt samma "spår" som tidigare).

Vad gör jag om dagarna då? Ja Ni, det undrar jag också, tiden bara flyger iväg och mest sitter vi väl i ett lyckorus-koma och bara tittar och snoosar på Ida.

Det blir väldigt mycket babysnack här på bloggen nu känner jag, men mycket mer händer inte i mitt liv och det gillar jag!!

MOSTERBESÖK X 2

Publicerad 2010-08-09 19:53:18 i Allmänt,

Moster Ailie var hit och snosade på lilla Ida idag och har gett löfte om att komma tillbaka. Dock försvann både moster, mormor och Christer då det var dags för blöjbyte, que?!?!

Vi satte oss i soffan och softade när de åkte hem och då öppnas dörren och in kommer gammelmoster Amis. Hon hade med en klänning som hon fått av sin faster när hon var liten och som babyflickorna i vår släkt har haft på sig. För att föra traditionen vidare så fick även Ida prova dyrgripen och se så snygg hon blev!

Moster Amis fick även mata lilla Ida som vaknade och var något folk-ilsk (precis som sin mamma när hon är tom i magen säger Roine).

Förresten så är jag nere i inskrivningsvikt idag!! YEAY: 10 dagar efter förlossningen: -17 kg. Tänk vad mycket jag har gruvat mig för: graviditeten, förlossningen och hur jag ska gå ner alla kilon efter förlossningen, detta HELT i onödan, alltihopa. Nu ska jag ALDRIG mer gruva mig i förväg för något.......... eller??????????

LÄKARUNDERSÖKNING

Publicerad 2010-08-09 12:19:58 i Allmänt,

Idag har vi varit till Mora på läkar- och hörselundersökning med Ida, allt var bara bra tack och lov (undersökningen tog 10 minuter)!! Vi passade på att storhanda på ICA Maxi och for sedan hem igen. Ida är en berest liten tjej vid det här laget, en vända från Falun och två Mora resor tur och retur.. Nu sover hon som en stock.

Idag kommer moster Ailie, mormor. Lottie, Sanna, Erica och Jossan skulle också ha kommit med dom är fortfarande sjuka och jag tror att Jossan snart blir GALEN om hon inte får träffa sin kusin inom kort. Nu ska jag passa på att sova lite middag innan de kommer tror jag... =)

TÄVLINGEN AVGJORD

Publicerad 2010-08-08 20:02:12 i Allmänt,

Svaret på sommarens tävling vet Ni ju alla vid det här laget: det blev en FLICKA. Efter en noga kontrollerad lottning bland de som gissat på en tjej så har Anna Elisabeth Berglund Hermansson (d.v.s min mamma) vunnit en trisslott!! Grattis morsan; den kommer vid nästa besök!

Det ska börjas i tid....

Publicerad 2010-08-08 19:48:10 i Allmänt,

Precis 9 dygn gammal och då ser det ut på det här viset, vad ska det bliva om några år månne??

Det är en fräck liten dam som dessutom höll oss vaken i natt... men det gjorde INGENTING!! Jag tror att hon kan ha haft lite magknip stackaren men efter en mastodonttömning i morse har hon varit sig lik igen. Snart är det läggdax igen för i morgon bitti ska vi vara på Mora lasarett för en läkarundersökning och hörseltest.

En ny dag, en underbar dag

Publicerad 2010-08-07 10:34:07 i Allmänt,

Så var det andra lördagen i Idas liv, hon inledde den i natt med att göra två stycken superstora kastspyor: mamma blev jätterädd. Det var väl maten som var ner och vände och inte ville stanna kvar i den lilla magen. Sedan somnade hon in så gott iallafall och sov till halv åtta i morse. Det var väl mamma och pappa som inte sov så gott efter det som inträffat med rädsla för att det skulle ske igen, i sömnen.

Min käre man köpte mig rosor på födelsedagen, helt själv!! Han har tidigare haft fobi för att gå in i en blomsteraffär, så att bli pappa kan bota det mesta har jag förstått.


Blommorna och Ida färgmatchade denna dag........


Det har varit rätt opraktiskt att ha skötbordet i datarummet där det inte finns tillgång till vatten så nu har vi
möblerat om och accepterat att det blir rätt trångt inne på toaletten.


Idag har Ida sin PIPPI LÅNGSTRUMPs stass på sig äntligen! Igår sov hon ju hela dagen så det blev aldrig tillfälle att byta. Men det är ju kalas idag också, så det finns tillfälle att vara finklädd även idag! Här ligger Ida i sin sprillans nya barnvagn som hon fått av mormor, Christer och Ailie!!


Se så stolt pappa Roine är på sin första promenad med lilla Ida (där han får skjuta på barnvagen).


Ida har också provat sin gunga: se så imponerad hon var!!

Vi körde dock bara på hastighet nr 1 =)

Igår förskte vi ta en bild som vi ska skicka in till DD/Falukuriren, här har ni oss: familjen Bergström
 


* Nu drar vi ut på promenad med grannen!

Mönsterbarn och bröllop

Publicerad 2010-08-06 21:09:31 i Allmänt,

Inatt sov Ida från kl. 23.30 till 03.40, var vaken till 04.30 och sov sen till 8.30! Ja vad ska jag säga, hon är ju för go!!! Sen har hon fått bada, tvätta håret och gjort sig fin för kalas med Elin och Anki, sedan vägning (4255 gr) och därefter bar det iväg till Tyngsjö där min adoptivbror Jimmy och hans Linda gifte sig. Det var ett vackert bröllop, en psalm, två sånger och en bonussång från LInda till Jimmy, kort och koncist med andra ord. Prästen cyklade från Malung till Tyngsjö t.o.r så det var en riktig hurtbulle vill jag mena. 

Här har ni några bilder på brudparet med följe

Adoptivbrorsan Jimmy och hans Linda


Dottern Alma var brudnäbb och sonen Emil var .....?!? ja ni vet vad han var!! (totalt hjärnsläpp fick jag).

Här kan man se att anspänningarna har släppt!! Vigseln var avklarad och här står nu herr och fru Fagerberg på kyrktrappan!! Jag kom i skrivande stund på att jag glömde bort risgrynen.......

Ida sov sig igenom ditresan, bröllopscermonin, middagen och hemresan......... Nu har hon varit vaken en stund på kvällen men har återigen slagit ihop sina blå. Få se hur natten blir efter all sömn idag.

Det blev en intensiv 36 års dag vill jag mena =) och så rolig dag dessutom!!!
* Happy birthday, happy birthday too me!!!



Vilken början

Publicerad 2010-08-05 09:20:40 i Allmänt,

Det har varit en underbar start på föräldraskapet anser både jag och Roine och Ida är så klart det bästa som hänt oss. Hon sover mest men vi märker ju att hennes "vakentid" ökar från dag till dag och det är familjens alldeles egna mysstunder.

Här ser ni hur Ida ser ut efter att ha fått sitt livs första bad av mamma och pappa.


och här illustreras också hur trött man kan bli som mamma............. (Tack Roine för att du förevigade den snyggaste dubbelhakan och gapmunnen i stan)!! ;-)


Igår åkte vi till Mora för att införskaffa diverse livsnödvändiga förnödenheter för en liten baby, prio ett: amningskudde!! Prio två: babysitter/gunga!!


Vi passade på att åka in till Idas gammelfarmor Dagny för att säga hej och visa upp hennes yngsta barnbarnsbarn, 27 i ordningen.


På bilden nedan fattas farfar Jan för att det skulle bli fyra generationer, det kanske kan ordnas vid nästa besök om farfar också har möjlighet att följa med. 


Idag torsdag ska barnsköterskan Lisbeth komma hit på hembesök, jag hoppas hon tar med våg och måttband så vi får se vilka framsteg som sker med lilla Ida. Hon äter då tillägg och den lilla skvätt bröstmjölk som går att frambringa så någon viktnedgång sedan vi åkte hem från lasarettet tror jag inte har skett!! =)

I morgon fredag ska vi på Linda och Jimmys bröllop i Tyngsjö kyrka och Ida ska ha sin Pippilångstrumpstass på sig.


På lördag blir det 60 års kalas och då ska Ida ha en retro 70-tals klänning som är stickad i rosa av min kära faster Siv eller möjligen farmor Linnea, jag kan knappt vänta tills jag får se hur den ser ut på.

_____________________________________
Viktfixerad som är jag måste jag bara berätta att jag sedan den 29/7 (dagen innan förlossningen) tills idag är 14,2 kg lättare och har bara 2,1 kg kvar till den vikt jag hade i november då jag satte in ägget!! I´M HAPPY!! * Nu ska Ni inte tro att jag har hårdbantat den här veckan för jag äter som en häst, men mängden vätska jag hade i kroppen var GIGANTISK!! Och sen vägde ju Ida en del, moderkakan osv...... Ingen sak att skaffa barn om vikten är borta på en vecka, eller vad säger ni??

Appropå moderkaka (detta är inget för den kräsne att läsa). Efter att ha genomgått kejsarsnittet så lyfte de över mig på en vanlig sjukhussäng. Då släppte alla spänningar och jag fick en frossa som ej går att beskriva. De lade på mig täcke, värmefiltar och vanliga filtar och drog i väg upp med mig till förlossningen igen. Där skulle jag ligga tills bedövningen gått ur benen på mig. Allteftersom timmarna gick så "tinade" jag upp och slutligen var svettningarna ett faktum under alla filtar och täcken. Jag larmade och bad dem ta av mig några lager, eftersom jag inte kunde röra mig på egen hand. Då säger sköterskan helt plötsligt, nej men vad är det här då, och lyfter upp en vit soppåse, som låg strax under min fot, med oidentifierbart innehåll.... -Moderkakan!! Där låg moderkakan och gottade sig i värmen, sen säger jag inget mer förutom att de fick behålla den.

Ängeln i rummet

Publicerad 2010-08-03 14:21:26 i Allmänt,

Det kom en ängel in i vårat liv, tänk att vi väntat så länge på detta. Eller väntat och väntat, det var ju inte en frivillig väntan men det var nog en mening med det också, för vi fick ju vår IDA och hon är värd att vänta på.

Jag kan sitta i timmar och bara se henne sova, så liten och fin och så ovetandes om allt som rör sig runt omkring. Hon äter och sover mest och i morse sov hon ända tills åtta, hon är ett mirakel. Efter kl. åtta så var hon pigg och förnöjd, riktigt med i blicken också, så vi passade på att ta bort blöjan och lufta stjärten, äta och sen ta ett härligt bad!?! (Vet inte om hon njöt direkt men när vi var klara så var hon nöjd). Ida var vaken i 1 ½ timme vilket är vakenhetsrekord hitintills, i det 3½ dyngs långa livet. Det känns som om Ida varit här mycket längre än så men det är inte mer. Efter att ha varit vaken så länge tog hon en lång tupplur i barnvagnen utan blöja så att den röda och varma stjärten fick hämta sig, när hon vaknade tog pappa upp henne och hon kissade på hans mage så den också blev varm o go.

Tänk att få borsta håret på sin lilla fia redan från starten, det är häftigt. När jag får möjlighet så ska jag införskaffa en sån där härlig liten hårborste för babyhår, idag fick hon låna min och den var kanske i största laget... MÅSTE ha en egen!!


Att åka hem tidigt från BB var nog på gott och ont, mest gott så klart då det var himla skönt att komma hem! Men trots viljan att träffa alla så var gårdagen en jobbig dag men lite chans till vila och återhämtning, därför har vi nu satt in lite mer egentid till lilla Ida så vi lär känna varandra i familjen först och främst, det är ju trots allt en liten främling som flyttat in i vårt hus.

Mitt opsår kändes inte så skönt igår kväll och turerna i och ur sängen blev påfrestande och idag har jag ganska ont igen. Fötterna poppade upp igår igen och de är väldigt svullna till min stora besvikelse så nu lyssnar jag på kroppen och vilar!!  

Lilla Ida (och jag) börjar få till tuttningen på mina meloner (på ett mycket mer bestämt och smärtsamt sätt än tidigare), det kommer dock väldans lite mjölk men skam den som ger sig!! Jag är riktigt målmedveten och brukar få till det som jag vill, så det vore väl själva f.n om inte Fru Bergström ska kunna amma sitt efterlängtade barn till sist också.

P.s nu vet jag vad ni menar med hormoner, gråt efter förlossning mm: been there done that, fast mest är det tårar av lycka (och p.g.a av brist på sömn)!! <3

HOME SWEET HOME ALABAMA

Publicerad 2010-08-02 13:05:45 i Allmänt,

Som svar på Cissis fråga: vi är hemma nu!! Vi drog igår direkt efter sista provet var taget igår kväll (söndag kväll). Både jag och Roine var mer än nöjda på BB vistelse och Falu lasarett. Det var egentligen inte planerat att vi skulle hem så tidigt men kommunikationen kring det hade inte existrat heller mellan oss och personalen. När vi igår kväll frågade om när vi skulle kunna få åka hem så sa barnmorskan att det var upp till oss och att vi fick åka när vi ville............ Snacka om att det syns bromsspår i "kurvan" ut ur baracken!! =)

Före det (söndag eftermiddag) så kom en stolt moster Ailie, mormor, plastmorfar och platskusin Emmy för att beskåda prinsessan och för att få en stunds snoosning med henne. Vi fick en hel påse med kläder: strumpor, klänningar, mysdräkter, bodys mm och längst ner i påsen låg det en: MASCARA!! Jag tyckte det var liite väl tidigt och mamma höll på att skratta ihjäl sig (den var så klart mammas men hade blivit kvar i påsen).
Nedan kommer bildkollage från lilltjejens första uppvaktning här i livet!! Först ut var så klart lillmoster AILIE; stolt så hon strålade.



Emmy Ida och Ailie


Mormor Ann-Lis


Platsmorfar Christer


Tina och grabbarna var tidiga hit, för att se Ida denna måndagmorgon och det var två glada och hjälpsamma dubbelkusiner som kom för att stanna (mamma Tina åkte på jobb och grabbarna erbjud sig att vara barnvakt denna första dag här hemma).



*  *  *  *  *  *
Här kommer de allra första bilder på underverket:






Over and out för idag, nu blir det vila och mingel med de närmaste!!


FLAGGAN I TOPP

Publicerad 2010-08-02 07:18:05 i Allmänt,

Det blev en flicka!!! En underbar liten tjej som fick kämpa hårt för att komma till världen. För att inte tråka ut er för mycket så ska jag inte börja med att dra några detaljer, (det kommer lite detaljer längre ner i inlägget för Er som vill läsa om bedövningshistorien) hela förlossningen slutade efter nästan 2 ½ dygn med värkar i ett akut kejsarsnitt. En trött, blek och tilltagen Ida kom till världen i fredags den 30/7 kl. 18.54.

Hon var 54 centimeter lång, vägde 4345 gram och var blåsvart om sin lilla Berglundsnäsa. Fler läkare kom snabbt ner till operationssalen och vi förstod att det var något som inte stod rätt till. Barnläkaren som varit med från början var jättebra och förklarade hela tiden vad de gjorde och varför. Ida var vit som ett lakan och fick följa med upp till avd 33 för att få mer syre och därefter fick hon blod eftersom hon hade blodbrist.

En stolt pappa Roine fick följa med och han satte med lilla Ida, hud mot hud i över fyra timmar den kvällen och allteftersom kvällen gick fick Ida färg och verkade för övrigt frisk.

När bedövningen gått ur mina ben fick jag äntligen åka ner (i sängen) och se underverket som låtit vänta på sig i sååååååå lång tid!! Hon var så klart PERFEKT!! Titta bara vilken liten goding.

Första bilden där Ida har öppna ögon........

Här är vi knappt ett halvt dygn, håret är fortfarande otvättat och fettet ligger kvar som en vaxning. Jag kunde knappt bärga mig tills vi skulle få bada lillan och se hennes fluffiga kalufs.




Bilden där STOLTA pappa Roine matar Ida för första gången.... =)
Mina två älsklingar ;-)


Hur ska vi någonsin kunna skaffa barnvakt?? Någon som kan förstå det, inte jag iallafall... Möjligen om jag ska ner på Konsum fram och åter.


Det var en lång väntan (egentlig väntetid blev över sex år) och de sista två, tre veckorna var som en EVIGHET!!

Roine stackarn han vet vad det är att vänta!! Han har dessutom hunnit med att göra väldigt många resor till Falun de sista veckorna. De sista dygnen befann vi oss dock i närheten av lasarettet tack vare Barbro Perssons frikostighet!! Vi slet hårt på hennes lägenhet, hade 2 minuters resväg upp till lasarettet och det var jag glad över!!

Utsikt från Barbros balkong. Roine funderar på att byta bil, då han såg ett snyggt objekt som var grafittimålat!

* * * * * * * * * * * *
Till Er som ska föda barn säger jag bara: Lyssna på Er intution, skit i minutrar mellan värkar mm. Känner ni att det är dags att åka: ÅK!! Och en sak tror jag barnmorskan på BB i Falun vet: När Ann Bergström säger att det inte går, då GÅR DET INTE!!

En sak måste jag ju bara få berätta från förlossningen: När jag var öppen 8 cm kom en "ny" barnmorska in (efter ett skiftbyte) och sa att hon hört att jag inte tog någon smärtlindring och att jag var en riktig superlady!?! (Grrrr, precis som om någon frågat mig vad jag ville). Jag hade tidigare sagt (till barnmorskan kvällen innan) att jag ville ha ryggmärgsbedövning och att jag var rädd för att de inte skulle hinna sätta den innan det var för sent (men den informationen hade nog ramlat mellan stolarna). Jag kände att jag hettade till och sa att jag inte fått frågan om bedövning över huvudtaget... då tyckte hon att det var dags för mig att börja dra lustgas. Jag sa igen att jag ville ha ryggmärgsbedövningen innan det var försent men hon tyckte att jag skulle andras lustgas, jajamensan. Sen frågade hon om jag skulle anse det som ett misslyckande om jag inte skulle hinna få ryggmärgsbedövning. (Snacka om att det nog var tur att jag låg där jag låg och inte var så kaxig eller vidlyftig). När det väl var dags att sätta bedövningen så var hon försent ute, precis som jag bävat för!! 2 dygn med värkar och utan att ens få frågan om lite bedövning (förutom TENS som inte hjälpte mig något). Krystvärkarna var ett faktum och jag låg där med smärtor och öppen hela 10 cm!! Resten är historia, men jag fick min ryggmärgsbedövning till slut ändå, bitch!! =)

Min stora skräck här i livet har varit att föda barn, men jag har alltid sagt att jag ska ha ALL BEDÖVNING som går!! Men som ni vet mina vänner: det blir sällan som man har tänkt sig!! Men nu är Ida Jenny Elisabeth Bergström här, så det känns som om det kvittar!

Ha en bra dag

P.s Ni som inte gillar babybilder eller babysnack ska nog inte längre läsa min blogg ;-)



Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela