Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Dax för tapetsering....

Publicerad 2010-01-31 18:22:46 i Allmänt,

Tog en supersnabb vända till Borlänge för att införskaffa nya tapter igen. De jag köpte i november dög inte åt maken, och ingen annan heller. Så idag blev det nya alltså. Nu skulle vi hjälpas åt att tapetsera: Tina, mamma, Christer och jag.... fast nu håller alla på och jag blev förpassad till soffan måste ju vara av den anledningen att jag inte duger till. F a s t, jag fick aldrig chansen att pröva heller!! Men jag får väl softa lite då.



Fast en bra idé har jag haft tycker jag. Det fanns ett ganska stort hål i väggen efter en el"dosa". Då tog jag lite papp coh silvertape, istället för att spackla igen hålet, detta för att spacklet hade inte torkat det här deceniet!! Och det funkar fint (tror jag). Man får inte vara så jä..a noga!! Kan jag spika upp gardiner så kan jag sätta igen hål med eltape!



Senare ikväll ska jag måla taklist och golvlist innan elektrikern kommer. Det blir ingen lek med tanke på att den redan sitter på väggen och nu är tapeten strax på plats. Precistionsarbete de lux, fast jag vet att det ska jag fixa!! Planen är att jag ska göra det när alla har åkt hem!!!

Idag blev det lunch på Burger King men det smakade INTE bra, förutom chilie cheezearna


Nästa projekt önskar jag vore att införskaffa ett badkar; jag såg ett finfint med massage idag i Borlänge. Men än får nog det vänta i några månader/år........ lite andra projekt på gång också =)


* * * * * * * *
Uppdatering:
Klockan är nu 22:07 och nu är listerna på golvet målade och halvpanelen målad för tredje gången! Taklisterna får vänta, för nu är det bedtime!!

* * * * * * * *

Bildrensning från mobilen

Publicerad 2010-01-30 21:48:46 i Allmänt,

Det var länge sen jag rensade min mobil på foton........ av den enkla anledningen att det varit så fullt av köksgrejor i datarummet att det näst intill varit OMÖJLIGT att ta sig fram för att få i USB kabeln bakom datorn!

Idag fick vi se någon som jag aldrig trodde jag skulle få uppleva, en bil som kört "av" vägen, eller kört mitt i vägen mellan ICA och Flottaren!!! JA det låter osannolikt och helkonstigt men så här såg det ut!


   
Det var värt ett extra raggarvarv för att kunna ta dessa bilder till bloggen, eller hur??

* * * * * * * *
Så här uttråkad såg Viktor ut på IKEA för några veckor sedan

stackars lilla barn och i morgon kanske det blir tapetinköp i Borlänge som han måste hänga med på, blir det "men" när de blir äldre tro???

Rasmus såg inte ut att ha roligt han eller, men de var faktiskt nöjda med resan jag lovar!

* * * * * * * *
Nedan ser ni mammas "RÅTT/MUSFÄLLA"

Det där lilla som syns på botten är ost eller som de säger i när man ska vara med på kort: CHEEEEZZZZZE!! Det var nog precis vad den lilla musen gjorde, stod och log i ett hörn: det gjorde iallafall jag! När värsta skräcken hade lagt sig efter att mamma kastade fram en tennisboll i 200 knyck från soffan till mig. Jag var upp i taket och vände och skriket hördes nog hem till Moravägen!

* * * * * * *

Här ser ni en fiskgratäng på väg in i vedspisugnen. Dagarna med matlagning i/på den är nu snart räknade. I veckan kommer ju ELEKTRIKER på besök!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

* * * * * * *

Det finns som jag tidigare skrev, rinnande VATTEN! Både kallt och varmt. Inne på toa har det varit svårt att få riktigt kallt vatten, men nu är det nemas problemas.

* * * * * *

Utanför min arbetsplats har vi fyra beskyddare i form av målade dalahästar.

De ska ställas upp runt "kändisplattorna" som enl. lokalpressen blir såphala (måste hålla med, har provgått dem vid blött väder). Sedan ska det nog runt kedjor runt fyrkanten så kan ingen gå på plattorna och kommunen slipper bli skadeståndsskyldiga.

* * * * * * *
Det var allt för idag folk, skulle ha målat golvlist, taklist och fönsterkarm, men det skiter jag i och skjuter upp till morgondagen!

Arga snickarn på besök

Publicerad 2010-01-29 22:28:05 i Allmänt,

Eller arg och arg, han var rätt glad och snäll idag, Robert (svågern). Han har satt upp gipsplattor och sen halvpanel där det var luckor!?! Nu har vi målat panelen till en mörk nyans av grått, blev mycket bättre än den ljusa nyansen. Nu känns panelen rätt!! I morgon ska Robert sätta dit golvlisten, fixa täckskivor och sen är det bara att invänta Micke Rud, muraren som ska sätta kaklet och någon dag i början på nästa vecka kommer också elektrikern, åh............ spis, värme i elektrisk ugn, kontakter som sitter fast (i köket har kontaktuttagen hängt lösa i fem år), el el el!!

Ikväll var det lets dance, jag tycker dock att det inte är roligt att se på längre, så jag målade panel istället. Där syntes framstegen bättre än dansstegens utveckling! Men i morgon är det Robinson final och den ska jag nog inte missa, isåfall blir det en inspelning och titta sen! Har inga planer för morgondagen förutom att jag ska serva snickarn och Roineponken. Jo, sen ska jag och Tina till Eva-Lena med massagebänken efter vinfesten (ja det var ett tag sen den var) och till Dala-Järna med vin till vinlotteriet. För övrigt: de nada planerat. Det är visst fest på både Flottaren och Hotellet, men det lockar inte direkt, inte just nu iallafall!

Nu är klockan 28  minuter efter läggdax, ciao ciao

Fisk i ugn och kokta jolpäron

Publicerad 2010-01-28 17:09:55 i Allmänt,

Nu kommer Roine hem idag igen, då försöker jag att bjuda till lite......... idag iallafall då. Har "diskat" =) =) =), håller på att tvätta, har burit ved till förbannelse, eldar både ute och inne, har handlat OCH lagar mat! Tror ni inte att han blir imponerad och nöjd med det. Tidigare i veckan har det blivit si och så med matlagning, äter på cafét på lunchen och lite lättare på kvällen som inte kräver värme/spis/ugn.

Men idag då blir det sei och lax med lök under täcke gjort av citronsaft, gurkmajo, creme fraiche, salt, peppar, dijonsenap. Det luktar gott i allafall. Undrar om jag ska fjäska till med nån grönsak, njä det får bli en skalad morot per skalle!

Just nu chattar jag med en gammal barndomsvän, jättekul!! Fast vi bor i samma by, ja efter samma väg t.o.m så umgås vi inte alls längre. Vad händer med gamla vänner egentligen, vissa få finns kvar men de flesta försvinner efter åren! Det är väl det som är livet!

Ikväll får vi checka in Paulo Robertos muskler igen, mmmm och alla svettiga, hungriga Robinsondeltagare!
Men nu ska jag gå och se efter så jag inte bränner fisken så vi får känna på samma hunger som i Karibien........

Vatten, bara vanligt vatten

Publicerad 2010-01-27 18:43:52 i Allmänt,

Idag ska Kisse ha en eloge! Han har kopplat in vattnet och satt dit kranen i köket! Kallt vatten: voila, bara att spola lite snabbt i kranen och ta ett glas. Det att ta ett glas, har inte varit helt självklart heller, då det inneburit: disk! Men nu är det ett smärre problem, det också, fast vi bör ju vara försiktiga med att få vätska på väggarna innan kaklet är på plats. Men det är en petitess, eller hur det nu stavas!


Elektriken tog en kik idag också, han påstår att det kan finnas en ljusning, men först är det en del jobb förstås. Halvpanelen bör komma på innan nästa vecka, golvlist lika så. Okej, det lät inte så mycket helt plötsligt. Och sen gipsskivan som jag nog nämnde igår också ja. Får väl ringa in en "handyman"



Idag var det ju en del snö, så gården krävde en rejäl snöskottning! Tack gode gud för fyrhjuling med plogblad!!! Det går ju som en dans, man hinner inte en bli svettig, annat var det för två år sen när snöskottningen en dag som denna hade tagit cirka 2 timmar. Då jag backade in fyrhjulingen igen såg jag plötsligt: bänkskivan, den fruktade. Den gamla alltså låg kvar! Jag ringde upp snickarNiklas från Karlstad och frågade om han hade glömt den, men han ansåg att det var skrot och valde att inte ta med den ens. DET blir en fin skiva till pannrummets bänk, yea!! Inget ont som inte har något gott med sig.

Nu är jag barnvakt åt två små liv, och de ska precis till att få kvällsmat så jag måste tyvärr kila!

Händelserik dag...

Publicerad 2010-01-26 17:00:37 i Allmänt,

Idag har rörmokaren varit hit, och satt ett kryss på diskbänken. Precis i krysset ska vattenblandaren, kranen, sitta. Det fanns vissa svårigheter och ett tag såg det riktigt mörkt ut, för det var trångt om plats tydligen?!? Och trasigt rör hit och vatten på eller av dit? Ja, rena grekiskan för mig. Men kranen ska han sätta dit i morgon, ja tack sa jag då! DISKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Förstår ni vilken lycka, jag förstår om det är svårt att förstå att någon är glad över att kunna diska...

Och senare idag kom muraren som ska sätta kaklet. MEN som Tony Irving säger, tyvärr gick det inte att sätta direkt på väggen som den var utan en gipsskiva måste upp först, vilket fördröjer det hela en vecka till. Vad är det frågan om??????? Idel motgångar, men just nu känner jag mig härdad och är det inte värre så får det gå an utan något smärre utbrott från min sida.

Imorgon ska jag ringa elektrikern också, jag har bokat en till nästa vecka men jag ska ringa och smöra lite ifall han kan komma redan den här veckan och börja. Det finns MYCKET att bita i gällande eldragning och kablar mm här så det går att fixa allt utom det som ska vara där kaklet ska vara!! Nemas problemas, eller?????????

En sak är jag säker på: man ska inte ropa hej förrän man sprungit över ån efter vatten =)

10 snabba

Publicerad 2010-01-25 20:22:32 i Allmänt,

1. Snickarn har varit här
2. Han gjorde inte ALLT
3. Muraren kommer i morgon
4. Elektrikern kommer nästa vecka
5. Jag behöver få hit en vvs gubbe också, SNARAST!!!
6. Klassträffsinbjudan är på g ut till alla som slutade 9:an på Smedbergsskolan 1990
7. Tina och Ailie har städat mitt kylskåp, de trodde det bodde ett lik där inne
8. Ailie och jag ska se på Biggest looser nu och sen Spårlöst
9. Kylskåpet är (efter 2,5 månader) borta från mitt datarum, det finns nu utrymme nog att släppa en fis här inne igen
10. Jag är glad!!!!!!!!!!!!!!!
 

Så var det söndag igen......

Publicerad 2010-01-24 17:25:07 i Allmänt,

Bowlingen gick bra, jag vann iallafall i mitt lag!! *phu*. Jag är något av en jättedålig förlorare =)

Men totalt var det morbror Per-Åke som tog hem segern och Emma i barnklassen.

Vi hade full action inne i hallen, med spelare på alla banor och bara glada miner, förutom då en och annan missade helt och sköt i rännan! Jag fick någon enstaka strike men de var rätt sällsynta vill jag mena. Måste har varit lite vinda och sneda klot.

Thaimaten var okej, lite dåligt med drag i sötsura såsen, men efter att ha fått in en hel kuppa med chilisås så var det löst. Tina hon tyckte det var värdelöst för hon fick inget ris!!?? och lite sås!!??! Vadfals, har hon inte mål i mun?? Jo det hade hon det kan jag intyga, och mer och mer mål i munnen ju längre kvällen skred. Jag var med dem till Grönalid och på Selins då festen fortsatte men framåt tolv så gav jag upp och åkte hem.

* * * *
Idag har Roines kusin med familj varit hit, två barn varav pojken är runt tre år och han gillade att spela Nintendo Wii!!! Sen lilla flickan som är 6 veckor, så go må ni tro, fast det var ju båda barnen självklart!!!

Lite fika sen blev det tacopaj gjord i vedspisens ugn. Det fungerar ju jättebra, jag vet inte vad jag har klagat på under de här 9-10 veckorna??? Det har ju inte gått någon nöd på oss direkt och möjligheterna till att laga mat har funnits rätt framför näsan på oss!!!!!!!!!!!

Nu har jag först lovat att följa med på friskis och svettis för att ta tillbaka det i nästa andetag. Jag fick lite ångest inför att komma tillbaka och valde att ta den lätta vägen. Det får bli promenader, kettlebells och soffan!!

Men först ska jag se förra veckans "Johan Falk" så jag kan se den här veckans film om några timmar.

På väg mot seger!!!!!!

Publicerad 2010-01-23 16:29:50 i Allmänt,

Nu sitter vi här och är lite nervösa inför kvällens bowlingturné, nja inte riktigt va! Men det är väl klart jag vill vinna!!

Roine han laddar på sitt eget lilla vis med en pilsner och nu en liten virre i mitt specialtillverkade glas!


Den första virren jag hällde upp åt Roine rann rakt igenom för han fick ett glas som inte var riktigt färdigt... Jag har ett helt gäng i frysen, få se om de hinner bli klara innan vi ska iväg, för då partyfolket i partybussen få sig en tuting. Jag har köpt Baja Päron, en ägglikör som smakar päronglass, det lät gott tyckte jag som inte ska ha något! Jag kör jag, tutelituttut!!

Nä nu drar det ihop sig, jag ska gå och se om övriga glas har "frusit" till!

Jag tar tillbaka!! Lite iallafall...

Publicerad 2010-01-22 16:05:19 i Allmänt,

Calle i idol sjunger rätt bra, bara jag slipper se honom! Taskigt, ja!! Men vad jag kan känna irriterar mig är att de här B-kändisarna från idol gör mer och mer covers. Calle = walking in Memphis, Darin = Coldplays dänga mm mm. Kan de inte sälja nån skiva med nya låtar???

Åh nu ska jag lägga ner den tanken! Och blicka emot morgondagen och bowling och thaikäk!! Jäklars så roligt och att dessutom få göra det med släkten blir ju kanonkul!!! Jag ringde till thairesaurangen och ville boka bord för 16-23 personer, Oj sa hon i andra änden då! Ops, sorry att vi vill besvära var min spontana reaktion. Men det skulle de fixa och jag fick boka 16 och skulle fler med var det bara att ringa och ändra! Så banor är bokade, bilar är fixade och vem som åker vart..... så nu är det bara att invänta rätt dag och tid så bär det iväg!

Nu ska jag gå in och reta Roine lite, det är inte så svårt när vi nu ska spela lite super mario bros! Det är bara att göra så han dör, ramlar eller dyl. =) =) Jag då, undrar ni, nej jag blir INTE sur om han gör detsamma, oh nej!

Jag önskar Er inte trevligt fredagsmys men en trevlig fredagskväll!!

CHANS TILL ROMANS

Publicerad 2010-01-21 22:09:20 i Allmänt,

Är det någon mer än jag som har hört detta patetiska radioinslag? Varje vardag på mix megapol strax efter fyra. En person som är intresserad av en annan får ringa in och så ringer programledaren Pär Lärnström upp den här helt "ovetandes" personen. Personen får veta att någon är intresserad och ges två val:
1. Ta emot 500:- och kan han glömma hela samtalet
2. Gå på date med den som är intresserad och radiostationen bjuder på hela kalaset

Det är så ruggigt pinsamt så jag orkar/kan nästan inte höra.

En dag var det en tjej som var intresserad av en annan tjej som dessutom sa nej! Borde man inte var rätt säker innan man går ut i radio och gör en sån grej?? Ja inte vet jag, det är ju mina tankar och alla är väl inte lik mig så klart.

Nu blev jag nästan generad igen bara av att tänka på programmet! Nästa gång tror jag att jag byter kanal........ fast............ det är ju spännande att höra vad svaret blir!

Bloggandet haltar just nu

Publicerad 2010-01-21 08:20:21 i Allmänt,

Detta p.g.a min dator hemma har nog hamnat i någon form av koma! Den är seg som sirap, slö som Skalman osv.. Misstänker någon liten virusform kanske??

Annars har jag mest hängt hemma och degat känns det som. Nu kan jag ju inte skylla på att jag måste elda heller, utan det är nog mest att jag blivit bekväm??

Nästa torsdag ska jag iallafall börja på vattengympa och i helgen blir det BOWLING!! Hela halva släkten ska åka till Malung på turné, med bowling mellan 18-19 och sen finns önskemål om thaimat. Tänk att det är så roligt att bowla?? Den här gången ska jag koncentrera mig allt vad jag kan för att vinna!!! Fast det handlar mest om tur för min del än om skicklighet fast det är som sagt roligt iallafall!!!


Travhästar och jättemöss

Publicerad 2010-01-19 20:49:42 i Allmänt,

Mamma vann helt otippat på trav. Skulle bara rätta kupongen och så var det full pott. Tyvärr var det VÄLDIGT många som hade det så utdelningen var låg, men känslan att vinna är ändå härlig, trots att jag inte ens hade med kupongen att göra. Men det får nog bli en Harry Boy till helgen.



Efter denna glada nyhet åkte vi till moster My och fikade, vi har inte setts på hela jul och en bra bit innan också skulle jag vilja påstår. Det blev ett kaloristint och gott kalas! Även Tina och pojkarna trillade in. Efter lite datapyssel och gömmanyckel lek så bar det iväg hemmåt.
Se hela bilden




Mitt favvoprogram: Bigest looser hade börjat så jag stannade hos morsan för att se på det. Helt plötsligt i en reklam hörde jag något under soffan!! Oh Yea, jag vet och ni förstår nog vad det var: en mus/RÅTTA! Givetvis ropade jag upp mamma, själv gjorde jag ingen ansats till att titta efter, gillar inte de där små gnagarna! Såklart hade den hunnit ganska långt vid det laget. Jag slog mig ner igen och fortsatte titta med viss skeptism, visslade, sjöng och knackade i väggen med jämna mellanrum. Tills det plötsligt lät igen, nu fick det vara nog! Jag drog på mig jackan och tänkte fly hemmåt.

Då kommer mamma lungt upp igen med en ostbit, en 10 litershink och ett paraply. Ja NI kan ju fantsiera ihop hur den råttfällan ser ut. Jag tror att den kommer att leva gott på osten som den kommer att bli matad med!

Den arge snickaren

Publicerad 2010-01-19 15:51:22 i Allmänt,

Idag hände det, (jag ska nog köpa en triss också) bänkskivan kom hem, ända in i köket och den verkar vara helt OKEJ!!! Men säg den lycka som varar, hormonerna tog överhand och jag kände att adrenalinet pumpade och jag lyfte återigen luren och ringde IKEAS reklamation!

För att rekonstruera samtalet så lät det nog ungefär så här:
Jag heter Ann Bergström, bor i Vansbro och reklamerade en bänkskiva för 9 veckor sedan. Idag fick jag rulla ut röda mattan och ta emot en ny skiva. Då tog chauffören inte med sig den gamla, p.g.a en påstådd överenskommelse om att en snickare skulle komma och ta den med sig. Vilket år ska jag förvänta mig att den här snickaren dyker upp, vart anlitas han ifrån och vad har han befogenhet att göra?

Det blev lite tyst i luren. - Hm. nja det var nog en snickare som hette Niklas från Karlstad som skulle komma. Han hade fått order på att fixa dit bänkskivan, såga i diskho/spishäll, dra vatten och koppla el. Det är ju visserligen lite långt att åka men det är ju snickarens bekymmer(!?!). Men när han ska mot Vansbrohållet vet jag inte, förresten: vart ligger Vansbro? sa killen i reklamationen

- I DALARNA!!!!!! Jag började fundera om han var ditsatt från skyddad verkstad, ALLA vet väl vart Vansbro ligger??!!?

- Ja, Niklas, vår snickare fick besked den 1:a december om att det här jobbet ska göras så vi har god framförhållning här på IKEA. Killen i reklamationen lät verkligen som om han trodde på det han sa.

- Ja det har Ni VERKLIGEN, sa jag medans ironin skar genom bokstäverna.

- Men jag måste nog ringa och kolla med Niklas vilken dag som passar för honom, sa grabben i luren.

Efter 18 minuters samtalstid inkl. vår lilla dialog enl ovan, så la jag på och sa högt för mig själv: -Typiskt IKEA.
Det tog en bråkdel av en sekund, sedan ringde dolt nummer och det var HAN igen.

- Jag såg att du lade på, PRECIS som jag skulle till att koppla in dig igen.

"YEA right"
- Niklas kan komma på måndag! Han lät nöjd.
Jag lät rasande: - Nu har jag väntat i 9 veckor och jag ska ha en fungerande diskho och spis I HELGEN!!

Han hade ju inte haft en aning om att det var sååååå bråttom, mitt adrenalin fanns då till försäljning. Vaddå bråttom, jag har ju för f.n väntat i 2,5 månader vid det laget. Jag undrar vad de har för värderingsmått gällande väntetider??

Det hela slutade med att jag skulle få gratis måltid på IKEA nästa gång OM jag någonsin skulle åka dit igen, snickaren skulle göra allt jag bad om och OM jag fick någon annan att göra jobbet innan helgen så skulle en offert fixas så ska det betala jobbet om det inte blir alltför dyrt jämfört med deras snickare.

* * * * * * 
Jag började att sortera i lådan efter att ha lagt i den sk. lådavskiljaren som jag köpte i lördags på just IKEA. Mina nerver slutade rotera, adrenalinnivån sjönk något, hormonerna svallar än, och jag började tänka liiite klarare. Har jag nu väntat i 9 veckor så kan jag vänta i en vecka till. Efter den inre dialogen med mig själv ringde jag upp lilla Niklas, en äkta värmlänning med lugnt humör (till skillnad mot mig tidigare). 

Niklas bedyrade att han kommer på måndag, för jag ifrågasatte om det verkligen var sant. Men han kommer på måndag eftermiddag. Sen lät det nog ganska svajande gällande att installera diskho, spishäll mm... Vi skulle höra som tid längre fram i veckan och jag insåg att mitt psyke behövde lite lugn och ro, så jag lade ner! Det får visa sig vad den lilla snickaren gör på måndag och ev. tisdag men en sak är säker: han var inte den arga snickaren, men jag har varit den arga kunden allt för länge nu, så nu ska jag bli glad och snäll igen!



 

Restaurang Saltvik; betygsättning

Publicerad 2010-01-18 20:37:54 i Allmänt,

Interiör: modernt, stilfullt, kalt!
Personal: ny, ovan, glad
Maten: Plus = god pizza, Minus = köttet smakade fisk (!?), fick ej beställa barnvariant av alla pizzasorter!
Priset: Okej!
Fräscht: Japp! Provade dock ej toiletten =) Kunde hålla mig tills jag kom hem!
Rättigheter: nope, inte än men planer fanns hörde vi ända till vårt bord, tjejdrinkar, herrdrinkar, lampor i rosa och blått... mm mm
Kan man gå/åka dit igen? Ja absolut, och så nära hem sen...

Restaurang Saltvik; betygsättning

Publicerad 2010-01-18 20:37:39 i Allmänt,

Interiör: modernt, stilfullt, kalt!
Personal: ny, ovan, glad
Maten: Plus = god pizza, Minus = köttet smakade fisk (!?), fick ej beställa barnvariant av alla sorter!
Priset: Okej!
Fräscht: Japp! Provade dock ej toiletten =) Kunde hålla mig tills jag kom hem!
Rättigheter: nope, inte än men planer fanns hörde vi ända till vårt bord, tjejdrinkar, herrdrinkar??
Kan man gå dit igen? Ja absolut, och så nära hem sen...

Minns NI Super Mario Bros?

Publicerad 2010-01-17 19:18:11 i Allmänt,

Nintendo 64, sen Nintendo DS och nu Wii men samma härliga spel: Super Mario Bros. På önskan av min kära make köpte jag igår detta spel och idag fick vi igång det efter ganska mycket krångel! Behöver jag säga att mina tummar är ömma nu? Så himla kul.

Nya överraskningar, nygamla banor och man kan spela upp till 4 personer på samma gång. Idag spelade vi två stycken samtidigt och det var ganska hett stundtals. Det går att puffa, knuffa, bära och kasta saker på varandra och med varandra osv.

I morgon har Ailie bokat speldate med mig och så ska vi försöka hinna se vårt favvoprogram Trauma. Nej ni nu kom Roine ner fast han har lagt sig.... har inte klarat av en bana som han har försökt med över 2,5 timmar medans jag var på bio (Luftslottet som sprängdes: sååå himla bra). Så nu måste jag gå och hjälpa honom till en seger för jag ÄGER!!!!!!!!!!

1 MINUT SENARE: Min blotta närvaro gjorde att han klarade banan ;)

Sorry gott folk,

Publicerad 2010-01-16 21:31:41 i Allmänt,

jag har glömt av Er i två dygn. Lite saker att göra ni vet, jag har fått lov att ta igen lite av förlorad tid som varit p.g.a kyla... Igår var vi till pappa på kalas och vi kom hem precis i tid för Let´s Dance, som jag såg på fram till kl. 21.00 då sov jag som ett litet barn. Bara att knalla upp och lägga sig sen med andra ord. Idag vaknade jag 9.00, tog en härlig dusch och beslöt mig sen för att åka spark ner på byn (3,5 km) där jag skulle delta i kettlebells kl. 10.00. Sparken är Tinas så jag hade gjort upp med henne att hon skulle skjutsa hem mig 11.10. Men: det blir ju sällan som man tänkt sig som ni vet, vi "råkade" hamna på IKEA i Karlstad, ja jag har förlåtit dem nu.... och fick lov att köpa lite grejor till kökslådorna, nu när det äntligen är på gång att vi ska få det klart! Ja jag vet att jag har sagt att jag ALDRIG MER SKA DIT! Men jag är inte sämre än att jag kan ångra mig och jag vet också att det visste ni ALLA redan. Nu har jag och pojkarna sett på Robinson och nu vill de hem till mamma så det får bli en vända ner på byn nu. Adios amigos!

Vad består Era liv av just nu?

Publicerad 2010-01-14 17:17:25 i Allmänt,

Mitt liv består av att bära ved, bära mer ved och ännu mer ved, och sen ELDA! Jobba, äta och skita också ja och så en skvätt sömn på det, lite surfande och en del tv tittande! Låter det spännande?? ;)

Det är väl okej, men jä..gt slött!! Igår skippades träningen av privata skäl, öhömm. Idag blir det att stå färdigt med mat tills Roine kommer hem, nybakad sockerkaka (i förrgår ja, men säg inget till honom) och huset i topptrim, eller nja rätt rörigt om jag ska vara ärlig men det är inte så lätt i ett kökskaos som vårt, men nu ser vi det berömda ljuset i tunneln.

Idag blev det faktiskt uppvärmda spagettisar och köttfärssås från igår, så jag är inte alls en sådan husmor som jag nyss lät det låta. Det har nog aldrig legat mig för, men visst kan jag slänga ihop lite mat, städa och baka men på mina villkor!

Idag är det torsdag igen, Vansbrobladet i brevlådan, Roine på väg hem och önskar semlor, snart fredag och helg! Underbart.

Idag fyller många jag känner år:
Pappa
Sanna Holm
Micke Thulin
Amanda Larsson
Mait Pollack
Anne-Maj Olsson
Anita Olsson
så jag säger Grattis till Er alla, Era föräldrar måste alla ha haft väldigt långsamt en viss dag i april......

* * * * *

Ni får ursäkta, jag tycker själv att jag är lite tråkig i mitt bloggande, jag har så dålig fantasi för tillfället. Det händer för lite nu när det är så askallt ute! Lyxfällan och födelsedagar, kan det vara nått att läsa om??

* * * * *
Jag lånade förra helgen hem Tinas spark, den är en vuxenspark!! Själv har jag en trasig barnspark och den är lite jobbig att åka på om man ska längre än ner för backen hos oss!!!!!! Tyvärr har jag bara åkt ner för backen på Tinas spark också, det gick så jävla fort och var så mycket grus att det höll på bli en rullning. Ska nog ta det lite easy och börja åka spark på plan mark. Det är dock verkligen sparkföre just nu så i helgen ska jag nog ta en längre tur om det är under -30 grader!





Nytt place i "stan"

Publicerad 2010-01-13 20:26:29 i Allmänt,

Idag har Restaurang Saltvik öppnat! Ännu en pizzeria i Vansbro, fast denna gång i våra kvarter.... eller nåja inte direkt nedanför husknuten men nästan! Det tar cirka 20 minuter att gå dit så det räknas som grannskapet, nån enstaka minut med bil. När Roine hörde att de skulle öppna bestämde han sig för att dit skulle han åka för att ta sig en öl!?! Öh, det tar ungefär 3-5 minuter att fortsätta från nya restaurangen till någon av de gamla och har det hänt att maken åkt dit för att "ta en öl" NEJ. Så det där tror jag inte mycket på! Möjligen en hämtpizza eller så!! Han är inte riktigt den typen som åker och "tar sig en öl", det vet väl ni som känner honom. Jag däremot: hade ju lätt gjort det, men nu blir det ju inte aktuellt på ett bra tag =) det får bli pizza för mig med vilket duger finfint!

* * * * *

Just nu går lyxfällan på tv. Det handlar om en hemmafru som är shoppoholic och maken som jobbar till sjöss har inte någon koll på vilka skulder de dragit på sig (eller frun ska jag väl säga). Frun handlar för 5000:- månad på nätet och ungefär 1000:- i vanliga affärer. Deras utgifter varje månad låg på 44000:- och inkomsten var 38000:-. Det låter som en taskig ekvation. Kan de sova om nätterna? Hur mycket Losec går det åt per månad?

Dags för dem att rycka upp sig och skaffa ett liv utan dyra shoppingvanor kanske, men det är ju därför de sökt till programmet får man hoppas. 

På några få dagar så har ju "experterna" löst problemen, fixat omöjliga lån med låga räntor och livet är frid och fröjd. Efter ett par veckor kommer de tillbaka och då har ALLA som deltar i programmet följt budget och hela livet leker. Det vore ju mer realistiskt om de kom tillbaka efter 6-12 månader och tittade igen på räkenskapen, för det är väl först då det går att se om det skett någon förändring eller ej.

Tänk om de hade vår källare ;)

Nääääää jag bara skojade, så stor källare har vi inte!! =)


Bilar, sicket elände...

Publicerad 2010-01-13 18:31:07 i Allmänt,

Idag har jag haft bilbekymmer, ja igen ska jag väl skriva! Jag skulle på ett tjänstärende utanför Metropolen Vansbro och behövde en bil varför jag igår bokade en av kommunens leasingbilar. Jag bokade min favoritbil: Priusen som är en hybrid som går på både el och bensin! Vår duktiga vaktmästare hade kört den igår för att ladda batteriet och se att den gick, vilket den gjorde...... igår ja... Lite sen i starten skyndade jag mig ut och klickade på knappen för att låsa upp dörrarna, vilket inte gick! Jag anade ugglor i mossen och mycket riktigt: strömmen var slut, kaputt, finito! Snabbt in och faktiskt så fanns en till bil ledig. En liten j..la citroen som jag avskyr att köra. Den gick relativt bra så jag ångrade mina hårda ord om bilen, men efter en stund började det att låta oroväckande. Jag återvände till Vansbro där jag skulle äta sopplunch i kyrkan med några kollegor. Sedan var vi tre stycken som skulle åka en bit, sedan skulle en av personerna av och vi två som var kvar skulle fortsätta en bra bit till. Vi stannade och tittade på däcken... bilexperter som vi alla tre var konstaterade vi att det inte var is som låg på! Någon djupare analys eller teori hade vi inte. Nu lät bilen så illa att vi var tvungen att låna oss en bil från hemtjänsten för att säkerställa att vi skulle ta oss dit vi skulle i tid. Tre bilar på två timmar!!! Är det jag eller what?? Vår egen bil är inte rolig den heller, med en kass fjädring runt om och trasig servo!! Bilar, bilar, bilar: de bästa ligger i påse och är rosa, gröna och vita!!!




SING HALLELULJA!!!!!!!!

Publicerad 2010-01-12 18:27:52 i Allmänt,

På tisdag är det dagen med stort D!! Då kommer bänkskivan!!!!!!!!!! Åh, jag har just diskat en megadisk inne i duschen, sittandes på knä med två baljor. Visst går det men tänk Er full höjd på diskbänken, modern diskho, rinnande vatten varmt OCH kallt!! diskställ att ställa disken i på ett strukturerat sätt. En fungerande spis OCH ugn!!

Ibland glömmer jag en liten detalj.... Kaklet och el-dragningen, tapeter, vägg- och golvlister och taket, vad ska vi göra med taket!?!? Men det är småsaker, nja förutom elen då kanske! Men ändå, det finns en ljusning. Nej, tacka vet jag moderna tider, moderna kök, platt tv och duntäcken!! ........ Jag tror jag håller på att få en uppenbarelse!!

Jag måste ner på jorden igen och diska klart inne i duschen! Ciao amigos.

Leila Lindholm vs MacGyver = sockerkaksbak!

Publicerad 2010-01-12 17:48:09 i Allmänt,

Idag har jag gjort rårakor och bacon vilket var svårt. De där potatisplättarna ville inte sitta ihop utan sanningen är väl egentligen att det blev råstekt potatis/squash med lök och bacon! Men men det är tanken som räknas...

Sen kom jag på att jag skulle baka en sockerkaka! Ugn = ?? Om man är en blandning av bagarberta Leila Lindholm och uppfinnarJocke MacGyver så går det ändå. Kan ni lista ut hur!!

Det kanske alla vet, men jag gör den i en kastrull på låg värme. Jag har ju också vedspisen som har ugn, men det känns en gnutta osäkert med värmen, är det 175 grader, 100 grader eller 275 grader, eller kanske alla tre, inte värt att chansa med andra ord. Nej utan sockerkaka i kastrull blev det. Det är faktiskt värt att rekomenderas, den blir mycket saftigare än de som är gjorda i ugn. De ska nog stå på i ungefär 45 minuter om jag inte minns fel! Så om en timme blir det fika!!


* * * *
Nu är det roliga kvar: DISKEN!! Jag HATAR att stå i duschen och diska, men vad ska jag göra?? Invänta diskhon, då blir det ju till att slänga allt och köpa nytt, för det ser ut att dröja ytterligare.

Så marsch in i duschen med mig!

Posten = våra trotjänare på vägen

Publicerad 2010-01-11 18:50:03 i Allmänt,

Ja Ni, plötsligt händer det och jag har konstaterat att vår postlåda INTE ligger med på Posten Vansbros lista över de 10 bäst strategiskt placerade lådorna i kommunen.

I fredags hände det sig att postiljonen "råkade" komma ner i diket då han satsade på vår brevlåda. Han tillkallade hjälp varför det kom ytterligare en postiljon, Roine såg problemet nere vid vägen och lullade i sakta mak ner och frågade om hjälp behövdes! Givetvis sade de två uppgivna postanställda killarna ja. Roine tipsade om hur han brukar göra i skogen när de kör fast:
De brukar ta en TIMMERSTOCK och lägga under bilen och sedan LYFTER DE UPP BILEN. De båda grabbarna tackade vänligt men bestämt nej till erbjudandet. Jag frågade så här i efterhand var han skulle hitta timmerstocken, men det var inget problem för det var ju bara att ta motorsågen och kliva ut i skogen!?!? Okej.

Iallafall, med gemensamma krafter, draghjälp från den postbil som hade alla fyra hjulen på vägen och en draglina fick de upp bilen och arbetet kunde fortgå.

Problemet med vår brevlåda är att den står jävligt dumt, med diket direkt bredvid och när snön ligger vit så kan det vara riktigt svårt att gissa till vart vägen tar slut, eller nått.

Idag, måndag, så fick Roine ett brev från Posten... Ett äkta hederligt kuvert med namn och adress skrivet med äkta handstil! Det Ni i datans år. Och det står "Tack för hjälpen". Nu får det bli torsdag så han kommer hem och öppnar.............. Spännande värre, jag ska inte säga något heller utan det får bli en överraskning!

Men i fortsättningen kanske Posten får använda denna farkost då de ska leverera våra räkningar och reklamen!

Bara släppa ner posten i nära anslutning till vår trapp! Bra idé va?

Ännu en kall dag

Publicerad 2010-01-10 11:02:49 i Allmänt,

13 grader inne och sakta, sakta blir det varmare........ ja iallafall inne. Ute håller kylan envist i sig med -28 grader här i Långholen. Jag håller mig till klasslistorna och fortsätter klura på adresser till våra kära klasskamrater. Snart har jag fixat de flesta och idag har jag fått personnummer till resterande så via skatteverket ska vi nog ro detta i hamn.

Precis nu (nästan) håller jag på att rensa i mina foton eftersom datorn håller på att skära ihop av för mycket innehåll. Och då hittade jag denna "roliga" bild, där jag och morsan jämför ben!!

Det bör väl tilläggas att jag precis kommit hem från Turkiet då bilden togs... men ändå, det sommar!! Och knappt så att man ser vart strumpan slutar på morsans spira, hehe.

Men nu är jag nog nere i mammas blekhet, snyft. Om ni bara visste hur mycket jag skulle vilja åka utomlands, men nu är det andra prioriteringar som Roines p-bot (kostar mer än en Thailandsresa), resten av köket mm. Och vad f.n vi har det ju så härligt här med våra -28 -- -30 grader! =)


Besök hos Gerda och Barbro

Publicerad 2010-01-09 13:28:45 i Allmänt,

Fredagskvällen blev trevlig. Jag hade en gammal flaska som det varit enbärsdricka i, som vi återlämnade till dess ägare Gerda Persson. Där var också Barbro och det blev fika med fem sorters hemmabakade kakor! Vi visste vart vi skulle åka =)

Idag har jag filat lite på klasslistorna inför den stundande jubileumsfesten den 28/8 2010, det är 20 år sen vi slutade grundskolan och det låter VÄLDIGT gammalt!! Snyft. Men man är ju inte äldre än vad man känner sig...

Idag har jag klarat av ett kettlebellspass, det är asjobbigt men så nyttigt för kroppen. Jag känner det är nyttigt för både kropp och själ! Under mitt träningsuppehåll efter IVF behandlingen så fick jag nog en depression av att inte röra på mig och öka i vikt efter all press av att gå ner, och det var inte kul. Nu börjar jag bli samma Ann igen, fast något tyngre då, men det är väl bara att vänja sig!

Idag ska vi spela bondespelet med Farbror Fredrik hemma hos honom. Det tar emot lite med tanke på att det är KALLT och vi borde vara hemma och elda. Men nu när vedspisen (love) finns så går det ju mycket smidigare att få upp värmen i huset så vi kan nog vara hemifrån en stund.

Jag är sjukt sugen på smågodis idag och tror jag ska fläska till med ett par olika lagom till Robinson Karibien!!

Hasta la vista babys

Fredag kväll, helt utan planer

Publicerad 2010-01-08 18:20:44 i Allmänt,

Vad göra denna "vanliga" fredagkväll? Vilket tråkigt liv jag har, måste ni tänka nu. Fredag efter fredag och inga planer......... 

Jag har nu varit hemma i flera timmar, ätit falukorv och makaroner = festlig helgmiddag. Sen suttit vid datorn och bara segat! Den här datorn är ju ett fördärv, då det är så lätt att "fastna".



Ja Let´s dance är ju min plan för ikväll men herregud, binda upp sig för ett tv-program!! Nä, jag har ju inspelningsbar HD box! Tror jag ska ta en liten tur med bilen i kylan!! Det råder då ingen fara om att huset ska frysa för Roine har eldat duktigt idag, just nu ligger inomhustemperaturen på strax över 27 grader! Så vem fan lägger ut pengar på att åka till Thailand mm för att få värme, när ni kan ta Er till Långholen och få samma grader! Tyvärr saknar vi pool då då, inte ens ett litet badkar har vi. Men två blå baljor inne i duschen fast de använder vi till diskho/diskbalja så de är väl inte så fräscha att bada i heller =)
* Önskar mig dock ett sånt här om någon känner för att ge mig en fin present nån gång (läs: dyr)



Nej ni, gott folk, nu ska jag åka ut och våldgästa någon! Vem vet, det kanske är just hos dig som det ringer på dörren strax

Dagvild

Publicerad 2010-01-08 07:46:34 i Allmänt,

Är det någon mer än jag som vid det här laget har svårt att hålla reda på vilken dag det är? Igår trodde jag att det var måndag men idag är jag övertygad om att det är FREDAG!! Och ikväll börjar väl Let´s Dance om jag inte tar helt fel! Det ska jag se, och för att ha lite spänning kvar har jag inte gått in på nätet och kollat vilka deltagare det är i år. Hoppas att det är ett gäng som INTE kan dansa redan, det blir lite mer underhållning då.

Hur var natten tror ni?

Publicerad 2010-01-06 08:56:09 i Allmänt,

En natt i dubbelsängen med en 8:a åring bredvid oss (mig och Jossan) var som att ha en blandning av en elvisp och en argsint häst bredvid sig. Tina och Viktor la beslag på våningssängen och så var det fullt över allt.

Iallafall Rasmus första kommentar i morse var: Det var trångt i natt! Vi höll på att skratta ihjäl oss. Han hade sparkat, knuffat och puffat för att få lite mer plats, stackarn! Själv låg jag som Pippi Långstrump med huvudet i fotändan vilket jag liiite mer utrymme än tvärt om! Dessutom var det lättare att undvika sparkarna på det sättet! 

Klockan 2 var jag vaken så då passade jag på att kila ut i pannrummet där jag gjorde upp en gigantisk brasa. Detta till trots var det bara 16,9 grader i morse. Men om jag inte hade gjort det, då hade det varit: brrrrrrrrrrrr! Sen offrade jag mig, som den goda värdinna jag är, och gick upp tidigt och gjorde upp en ny eld innan de andra vaknade. Så nu är det lite varmare, lite skönare men nästa inte i behaglighetstemperatur än! (18 grader).

Nu pågår en fight i köket om att duscha eller inte duscha. Idag kommer nog varmvattenberedaren få sig en omgång om ALLA 5 ska i duschen här på morgonen =)

Senare idag ska Lottie bjuda på middag, något med gratäng! Lovely!!!

Ännu senare ska jag på träning, ÄNTLIGEN är jullov och annat trams över!

Nånstans mittemellan alla aktiviteter ska mamma och Christer hjälpa mig att få in vedspisen i köket igen, det ska bli riktigt nice, för då går det jävligt fort att få upp värmen i kåken.

Afton än en gång

Publicerad 2010-01-05 19:23:38 i Allmänt,

Trettondagsafton! Härliga London, ledig igen nu. Men det höll på gick på skit innan jag kom från jobbet. Kl. 14.10 skulle jag få skjuts av en distriktssköterska då vi skulle ut på tur innan vi skulle sluta för dagen. Men då hade någon klåpare låst alla entrédörrar till Medborgarhuset där jag jobbar, så där stod jag som en guldfisk innanför glasdörrarna och kom inte ut! Till slut kom en tjej ut från teaterlokalen som faktiskt hade huvudnyckel och som var vänlig nog att släppa ut mig. Nog har jag blivit utelåst från jobbet p.g.a jag glömt mitt passerkort men instängd, nej ALDRIG FÖRR.

Sen åkte vi till en annan ände av kommunen, Hulån, där var det -27. Här hemma i Vanå var det -24,5 när jag kom hem och inne var det 11 ynka fjuttiga grader. Så de där 14 jag skröt om igår var ju rena värmeböljan!

Josefin ville sova över vilket hon givetvis fick och när syrran fick höra det så ville hon och pojkarna hänga på, så nu blir det pyjamasparty. Och i den temperatur som vi har så får nog skoteroverall duga som pyjamas tror jag!

Pojkarna har paxat våningssängens övre säng, givetvis. De ska båda sova där och sist de gjorde det var de osams som f.n när Viktor sparkade Rasmus eller tvärt om, vi får se hur det går i natt.

Nu sitter de i soffan och äter apelsin och säger att de var så goda! Hehe, det behövs inte mycket för att göra sig populär där inte...

Nu ska vi se på ICE AGE 3. Tycker nästan det är ICE AGE här också, brrrr. Men de sitter inlindade i täcken och filtar samt har våra nya tofflor på sig (vi fick ett 6 eller 8 pack i julklapp).

Vi har firat afton med semla, pannkaka och nu apelsin: häftigt värre. Till kvällen ska de få citronvatten, hahahha!

Kram på Er gott folk, nu ska jag tina upp mina frusna fingarar efter detta inlägg.

Vissa städar ut julen

Publicerad 2010-01-04 18:33:48 i Allmänt,

jag, jag städar ut Roine. Varje måndag när min kära make har åkt till Norge så är det sååå skönt att städa huset! Alla hans prylar/väskor/skor i storlek 47/jackor mm liksom försvinner och jag får skapa mitt eget utrymme, städa det så mycket eller så lite som jag vill och så är det jag själv som ev. stökar till! Jag vet inte, det är svårt att förklara men det är skönt att städa när gubben har lämnat bygnaden! =)

Vi har inte samma synsätt på det här med att städa/dammtorka/plocka ihop/ta reda på tvätt mm. Så det är lika bra att göra det när jag är själv hemma så slipper vi bli osams. Jag hoppas att ingen missförstår det här, för jag älskar ju min make och han är bra på alla sätt och vis, men när det gäller just städning så är vi inte alls på samma planet!


* * * * * * * * *

Jag gjorde igår upp en plan över mat och motion, förutom det överhoppade gympasset idag så har jag skött motionen. Jag hoppade över gymmet p.g.a hungerkänslor som var svårmanövrerade och krävdes omedelbar åtgärd, men jag ska ta igen det på motionscykeln ikväll.

Idag stod det bakad potatis och kesoröra på menyn! Med tanke på att vi inte har någon ugn än, så blev det en microbakat jolpäron så efter 23 minuters körning i micron så är nog jag självlysande vid det här laget av all strålning jag fått i mig. Men gott var det. Kesoröran gjorde jag blandat med färska ärtskidor, rostbiff och lite kryddor! Så nu är matlådan till morgondagens lunch kirrad! (Jag hinner precis tappa det självlysande skenet i morgon då jag fyller på med en ny potatis och lyser ett dygn till).


* * * * * * * * *

Det är ju dag före röd dag igen i morgon. Då har vi möjlighet att sluta kl. 12.00 om arbetet så tillåter. Men jag min lilla ärthjärna tog åt mig ett hembesök i NÅS!?! klockan 14.45, clever girl! Så det blir till att jobba till minst klockan 16.00. Men jag är ju ensam hemma och har ingenting på programmet så jag hinner nog ta ut mina stackars komptimmar vid annat tillfälle i år, de lär ju ska behövas =) =) =)


* * * * * * * *

När jag kom hem från jobbet idag så fick jag nästan rimfrost i rövskägget, det var 12 grader inne!!! Men nu är det härliga 20 grader igen!! Sitter här och myser. Dessutom har jag lokaliserat liklukten inne i datarummet! Det var en påse potatis som sett sina bästa dagar och låg och flöt i sin egen saft i en plastpåse. Någon som vet hur det luktar?? Annars har jag ett doftprov ute i soptunnan!
 

* Det doftade som en gammal förruttnad kroppsdel! Var rädd för att det var husmusen som gått och dött här inne.

* * * * * * * *
Snart kommer Åsa B hit med sin laptop, jag ska hjälpa henne igång med CSN inför hennes frisörstudier. Det lär väl bli att kosta en klippning framöver eller vad tror ni?? =) Men hon ska se på skidåkning först!!?? Ja jag säger då det, hon är hel sporttokig, helt olik mig! Men sen är hon ju släkt med Gunde också.


* * * * * * * * * *
Medans jag satt här och skrev på min lilla blogg började det att låta så skumt i pannan, det var supervarmt inne (det har stigt till 23 grader på nolltid)
och blombladen började lossna från vår "sprätt iväg blomma". Då slog det mig; kokar!!!!!!!!! Jag har bara lassat i ved i pannan och inte alls tänkt på hur många grader den var uppe i.... inte bra. Sprang ut i pannrummet och mycket riktigt: 100 grader blankt och världens brasa på gång. Ner med spjället och på med varmvatten! Snacka om att jag fick tillfälle till att diska det jag hade lämnat tidigare i eftermiddag. Ingen ursäkt längre, bara att ta tag i det sista! Så inget ont som inte har nått gott med sig! =)

Hej på Er för idag.

Går det troll i garderoben

Publicerad 2010-01-03 13:56:03 i Allmänt,

.......eller beror det på att jag är en SLARVER!!??

Idag har jag städat igenom hela vår garderob som är en sådan garderob som är inbygd under trappan. Ni vet en sån där besvärlig sak som det nästan är omöjligt att hålla ordning i!!? JA iallafall här i huset, Ni kanske är lite mer ordentliga!!!!

Iallafall så gjorde jag denna rensning av minst två ordentliga anledningar
1. Den var fylld till axelhöjd!
2. Jag saknade en vante
Det var vad jag trodde iallafall. I själva verket så saknar jag 8 vantar/hanskar. Nästan alla vantar/handskar jag har saknar sin make!!!! Hur är det möjligt!!? Jag förstår ingenting. Jag har rensat ut ALLT i garderoben så där inne finns de inte!! Och vart annars skulle de ligga?? Hm, nåväl, kanske i bilen, pannrummet var ett alternativ men det är ju helrenoverat och där fanns ingen vante/handske. Sen saknade jag flera mössor också, så de borde väl finnas och i värsta fall så ligger de i en klädkammare av två på övre plan..... Men de tänker jag inte gå igen idag!

Idag på förmiddagen gick jag och grannen en riktig vända, det tog ungefär 1 timme och 20 minuter, normalt ska det nog ta en timme men p.g.a för mycket julmat tror jag vi har försoffat oss. Själv var jag rent slut, kanske beror på att vi pulsade i ½ cm snö!??!

Nu ska jag äta en semla med vanilj, något jag aldrig tidigare har varit sugen på, men ni vet hur det är när hormonerna svallar, man kan tydligen tycka det mesta är gott!!


Mora

Publicerad 2010-01-02 08:55:16 i Allmänt,

Jag och Wilmer (2,5 år) ska flanera på Morastan när A-C provar ut nya linser nu på förmiddagen. Jag och Wilmer känner inte varandra så väl så vi ska nog hålla oss i närheten av optikern!! =)

Sen har Wilmer beställt mat på............................. Ja så klart barnens favvoställe i världen: McDonalds. Jag tror att Roine är lika glad över det för han brukar alltid få hemleverans när jag varit på det hamburgerhaket!


Sen ska vi nog kolla på en och annan klädpalta när vi ändå är på ett place där de har affärer!! Ett utbud!!

Inatt har Tina varit på dans, det var Lars-Kristerz i Rättviksparken. För att göra en lång historia kort:
* Bilen sönder, ja igen!?! I Leksand på väg dit!
* 21.00 ringer Roine och önskar hämtning 02.00 i Rättvik (7 mil från Vansbro)
* Roine tackade ja, mot att jag skulle följa med som sällskap
* Ann har erfarenhet av att skjutsa 7 förfriskade damer efter en kväll på parken vet att det blir SENT!!
* Ann tackade nej till erbjudnadet
* 7 trallande damer fick ordna skjuts på annat sätt, vilket också löste sig tror vi
* Ann kunde pigg och utvilad åka till Mora med A-C som utlovat och få ut något av dagen!!

Välkommen år 2010

Publicerad 2010-01-01 18:49:49 i Allmänt,

Så var det nytt år igen, allt känns precis som igår.... Förutom kondisen som försämras från dag till dag! Jag och Monica har travat runt Dala iallafall, och NU SKA VI FÅ IN DET PÅ RUTIN IGEN... igen.

Igår hade vi det sååå trevligt så.

Nyårsmenyn såg ut på följande sätt
Förrätt:

Supergod skagenröra som jag skulle kunna äta idag också...

Varmrätten:
Strimlat fläskött, pepparsås, ris och massor av grönsaker

Efterrätt:

Den underbaraste godaste efterrättskakan jag ätit, med kladdkaksbotten, chokladtryffel, annan vit smet (ja inga snuskiga tankar nu) och så chokladdoppade wahlnötter på toppen.

* * * * * * *

Vad hände då? Ja förutom att vi åt en hel del, som ni säkert förstår av ovanstående beskrivning av supén så hände detta!
                                    
Jag rockade fett på följt,  Viktor visade sitt nya stall      Robert skötte disken


           
Vi spelade Bondespelet mellan maten och tolvslaget så Ni fårstår att det var ett riktigt låååångdraget parti (och ändå hann vi inte spela klart)!

Hur se pojkrum ut idag, det var en fråga jag fick svar på under kvällen!
   
Ungdomen av idag, bössor/spindelmannendräkt, barn på golvet och en Leksandsklocka???

* * * * * * * * * * * * * *
En kall vinternatt som nyårsafton krävde att man klädde sig förståndigt, så vad passade bättre än en ursnygg, moderiktig mössa i vacker skogsgrön färg som denna?? (Ja, jag är IRONISK)!

P.s till Roine, en vacker dag får du sätta ut efterlysning på mössan och jag lovar att du ALDRIG kommer att hitta den igen!! Möjligen en liten hög av aska....

* * * * *
Raketer brände vi av också, de som jag och Roine införskaffat var VÄRDELÖSA!! De flög upp i himlen och sen hände inget mer.. och det var de bästa. Den som var sämst flög inte alls upp i himlen utan stannade kvar här på jorden och kom sen efter oss........... En av oss tog betäckning i planläge!!


Andra av oss (läs TINA) hittade rånarluva kvällen till ära!



Och före det: peltors hörselkåpor! Inväntade ett mindre inbördeskrig tror jag.......




* * * * * * * * * * * * *

* Jag kan förstå om Ni tror att det blev en riktigt vild fest, men jag lovar: Polisen behövde inte rycka ut till vår lilla sammankomst!!

Än en gång kan jag konstatera att vi är ett gäng galningar!

Från mig till Er alla: En god fortsättning på kvällen och på året 2010



Må detta bli det lyckligaste året i mitt och ert liv





Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela