Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

TYST KVED JAG: HJÄLP,

Publicerad 2010-11-30 20:39:13 i Allmänt,

till min 4 månaders baby, detta efter 7 sittningar på en viss tron........... Och det enda hon kan hjälpa till med just nu är att låna ut IDOMIN-tuben!! Av förekommen anledning blir det inte något längre inlägg idag... Till alla som tänkt komma för att hälsa på inom de nästkommande 48 timmarna: stay away!!! =) Det här vill man inte ska drabba ens värsta fiende!!

SNÖKAOS

Publicerad 2010-11-29 20:45:36 i Allmänt,

Såg på nyheterna ikväll att de har snökaos nere i södra Sverige och på bl.a Öland. Bilar/lastbilar och bussar i diken mm. Tänk hur det är......... lite snö och visp så blir det kaos.

Här hemma har det däremot varit kallt så det har förslagit. Dagen har bestått av att elda, elda och elda lite till. Tur det finns ved och tur att jag har en man som älskar att hålla på med ved, för ni vet väl att den värmer flera gånger: först ska den kapas, sen klyvas, sen plockas in och sen plockas ut och in i pannrummet och sen kommer den slutliga värmen ahhhh.

Tillhör du en av alla dem som har beställt jultidningar? Det gör jag!!! Det är samma sak varje år; jag beställer och så blir det en riktig surprice när tidningarna kommer, för då har jag redan hunnit glömt bort vad jag har beställt. Lättare är det för Roine som beställer Hälge & Uti vår hage år efter år efter år....

OH, VILKET VÄDER

Publicerad 2010-11-28 10:07:52 i Allmänt,

Julskyltningen var ingen höjdare om man ser på vilket väder det var!! Snöyra och iskallt: stackars försäljare......... stackars oss som frös............. Slutresultatet blev införskaffande av apelsiner, mandariner, julmust och en kebabrulle från en lokal pizzeria, rullen hade dock en otrevlig smak av sill!?!? *Urk* Ganska bra ur viktminskningssynpunkt men ur mättnadssynpunkt var det rent uselt.

Som ni kanske har upptäckt så har jag bytt tillbaka till den gamla standardlayouten här på bloggen... trist men den nya gröna satte griller i huvudet på räkneverket till statistiken (som jag är mycket intresserad av), så nu får det bli den här tills jag får tid och tålamod att ta fram något mer avancerat!

Jaja, åter till julsnacket!! Har ni julpyntat än?? Själv gjorde jag ett tappert försök i fredagskväll!! Igår fick duken sig en riktig dusch av julmust så den befinner sig redan i tvätten. Vem gjorde det? Ja det undrade jag också och Viktor hävdade bestämt att "det var inte jag, tänk: jag får alltid skulden för allt som händer" sa den lilla 6 åringen ordagrant. Jag höll på att skratta ihjäl mig....

I fönstret står en ängel, närmare bestämt mormors favoritängel som jag har ärvt!! Nu står den här i fönstret och lyser för henne!! 


På övreplan har det också hänt grejor!! Jag har julpyntat en del, satt upp för små julgardiner och äntligen (efter års vånda och väntan) har den sk. Egyptentavlan kommit upp (på den enda väggen i hela huset som den fick plats på).............. Är den stor undrar ni... och jag svarar ENORM!! Det var den största tavlan som glasmästare Qvarnström någonsin hade glasat in!! 

Hm nja: bry Eri nte om gardinerna som är MINIMALA.... jag ska byta ut dem då tillfälle ges. Och bry er inte om att det bara är 1 cm tgillgodo på väggen: den fick ju trots allt plats (efter att vi har flyttat strömbrytaren till höger sida om dörringången). Sanningen att säga: vi behöver ett större hus där tavlan kan få en bättre vägg att sitta på ;-) Men nu är den iallafall uppsatt och står inte längre på golvet och dräller!! Den väger många kilon så jag har dyrt och heligt fått lov att lova Roine att den ska sitta kvar där på väggen nu tills dö-dagar.

Vad mer hör julen till om inte julbak!! Det är redan avklarat i Långholn
 
Chokladdrömmar, saffranskakor och syltkakor borde väl vara julkakor, eller?? Ja och så bakade jag också saffransbullar, så det får duga. Frågan är bara hur många det finns kvar till jul nu när Roine börjar sin pappaledighet, det kan ju bli rätt många fikastunder innan tomten kommer så att säga =)


Senaste nytt angående lilltomten: hon har provat hoppgungan och så här såg det ut:


och så har hon ätit gröt med blåbär också


och så kan hon skratta och roligast av allt är det med hennes två kusiner Rasmus och Viktor


och så har hon lärt sig att "prata" också

TÅRTA

Publicerad 2010-11-26 15:12:37 i Allmänt,

Det är inte alla som börjar jobbet med att få tårta.. men det gjorde jag, *tack Kristin och lycka till på nya jobbet!! Idag har jag alltså "värmt upp" lite och på fredag i nästa vecka börjar jag jobba 100% till och med 30/4. Allt var sig likt och det gick bra att cykla ner på byn och hem, fast visst fick jag en liten liten sladd i nedförsbacken mot hängbron, men det ska väl vara lite spänning här i livet eller hur?

LITEN BLIR STOR.....

Publicerad 2010-11-26 08:13:33 i Allmänt,

Kolla in lillpluttan, nu är hon inte längre en baby (snyft), för nu är hon en stor flicka som kan lyfta upp huvudet då hon ligger på mage!! =)

Kan det vara nappen som hägrar?????

Nu har hon också provsuttit hoppgungan och fastän hon är något för liten så gillade hon den jättemycket. Hon fick tom till någon liten studsning!

Idag ska jag mjukstarta på jobbet och på fredag ska jag börja på allvar i 5 månader, sen blir det "IDA-DAGAR" igen, till februari 2012 har jag tänkt. Men p.g.a ovan nämnda grej så hade jag tänkt att upphöra med bloggningen på obestämd tid...... men jag vet inte om jag kan!?!? Det är ju lite beroendeframkallande.... Bloggen startades en gång i tiden för att jag skulle peppa mig själv i min kamp mot kilona för att ev. få genomföra en IVF-behandling, för att jag och Roine skulle kunna få en liten baby och nu är hon ju här!! Alltså: Mission complete!!!
 
Jag får fundera lite till...... =) Kommentarer som Lisa A:s (på facebook) gör det sååå mycket svårare att sluta ;-) Ha en bra fredag, nu ska jag slänga mig på hojen med dubbdäck och flåsa ner på byn (hoppas OM är ute och går, då ska jag åka så fort att han bara står och snurrar när jag har åkt förbi, mohaha).

PÅ HERMELINSTAKEN 8A KAN ALLT HÄNDA...

Publicerad 2010-11-24 23:20:31 i Allmänt,

Hermelinstaken är Tinas egen benämning på hennes gata i stan (Hermelinvägen). Häromdagen skulle vi skruva ihop en bob åt Rasmus och jag frågade Tina om hon hade en filt så vi kunde lägga Ida på golvet, "för det är det säkaste stället för en baby att ligga på" förmanade jag!! Ehe.......... Någon minut senare ramlar en gitarr omkull (oförklarligt då ingen var i närheten) och råkar "toucha" Ida i huvudet.. Då säger Viktor till mig: "sa du inte att golvet var det säkraste stället"?!?! Ja vad svarar man på det?? Ingenting är riktigt riktigt säkert!!
Kolla in lilla såret i pannan, stackars lilla Ida!! Det är ju så att man som mamma givetvis inte vill att något ont ska hända sina kära barn, men ibland händer det olyckor man inte kan förutse...... en olycka händer så lätt, men jag lovar att jag gör mitt allra bästa för att undvika dem, off cause.

Hon är förresten stora flickan numer.... Ida kan
1. Hålla i vällingflaskan själv


2. Sitta i matstolen

-fast det är ju aningen tröttsamt förstås.... ;-)

3. Ligga på mage och lyfta upp huvud/bröstet


4. Sitta i gåstolen och nästan nå ner med fötterna i golvet


5. och är dessutom färdig inför Pepes nästa prinsesstävling av klänningen att döma


Herre min skapare, om hon är så för sig när hon strax ska fylla 4 månader........... vad ska det då bli när hon fyller 4 år, eller 14?!?! =) Ja, min prinsessa är hon, vilken ålder hon än har!!

HUR MÅNGA BARN FÅR JAG NÄR JAG BLIR STOR??

Publicerad 2010-11-23 13:57:26 i Allmänt,

Jag måste säga att jag verkligen ger flerbarnsföräldrarna en eloge!! Att ha en liten "prinsessa" är än inte någon större ansträning; med betoning på ÄN!! De här föräldrarna som har tre barn på tre år är ju makalösa!!! Att de orkar............. Själv kan jag tänka mig tre barn, men tiden börjar bli knapp och det är ju inte helt lätt att "tillverka" dom heller så vi får nog se hur det blir. Två vore rätt okej det också och blir det "bara" en så är jag jättejättenöjd med det också!!

Livet är en fest, varje dag när jag vaknar så är jag så lycklig över att lilla Ida ligger bredvid mig och när hon vaknar så vaknar hon varje morgon med ett leende, det är LYCKA det.

INTE MER ÄN NÖDVÄNDIGT NEJ

Publicerad 2010-11-21 08:38:43 i Allmänt,

Igår konstaterade Ailie (efter en heldag med sin syrra) att jag inte skrattar mer än jag behöver! Bara en sån replik fick mig att dra på smilbanden!! Men det är nog så att jag inte skrattar mer än nödvändigt nej och jag vet inte varför!?!? Jag är väl född tråkmåns skulle jag tro =O

Gårdagkvällen bestod av trerättersmiddag med pappa, Gun-Britt, Tina och barnen och maten var delikat och det syntes inte ens på vågen idag: jag måste ha gjort något fel ;-)

Inom kort skall införskaffning av ny bob ske: detta till RASMUS!! Han och Viktor fick varsin bob av oss för 2-3 år sedan, fast vid premiären så "lånade" Roine den ena........... Vi var i Sälen, i en pulkabacke som var gigantisk, Roine gick så högt upp som det gick att komma och drog iväg utför med en militärmössa som fladdrade i vinden... han åkte FORT!!!!! Backen planade ut, men det gjorde inte farten.... Det kom en uppförsbacke som ska hejda alla fordon för att inte komma ut i liftspåret för de som åker från Tandådalen till Lindvallen med skidor. Roine han hade full fart uppför backen och sen såg man honom åka rätt upp i luften och över kanten!!!!!!!! Ja ni kan väl alla förstå hur den boben såg ut efter det nedslaget. Tyvärr fick vi inte med det på film, för det hade kunna bli en succe på program som American funniest homevideos eller liknande show. Men bilden har etsat sig fast i samtliga deltagares minnen för alltid!!

Ungefär så här såg det ut i allafall...........

HAHAHA

Publicerad 2010-11-19 19:49:20 i Allmänt,

Fick en histora över mailen här om dagen! Mina läsarsiffror har sjunkit drastiskt så jag antar att Ni börjat trötta på mina inlägg om den bästa babyn i världen (ur mitt perspeltiv alltså), så därför tänkte jag länka in historien istället....

MASKERADVARNING!
Ett par skulle gå på en stor maskerad. Hustrun fick tyvärr huvudvärk och
bad mannen att gå själv.
Han protesterade men hustrun insisterade och sa att hon tagit ett par
tabletter och hon skulle gå till sängs och att han verkligen inte behövde
stanna hemma. Så han tog sin maskeradkostym och åkte iväg.
 
Efter två timmar vaknade hustrun, huvudvärken var borta och eftersom det
var tidigt på kvällen så bestämde hon sig för att byta om och åka till festen i alla fall.
 
Hennes man visste inte hur hennes dräkt såg ut så hon tänkte att hon skulle
spionera lite på sin man och se hur han betedde sig när hon inte var med honom.
 
När hon kom till balen såg hon sin man på dansgolvet. Han höll på för fullt, dansade
med en ung snygg tjej, flirtade och klämde både här och där.
 
Hustrun, som själv var en mycket attraktiv kvinna, började flirta med honom
och han blev mer och mer intresserad.
 
Hon gick och ställde sig i baren och efter en stund fick hon sällskap av
sin man. Efter ett par drinkar hamnade dom i baksätet på hans bil, hade sex
och efteråt gick de tillbaka till partyt.
 
Precis innan midnatt, då det var dags att ta av maskerna, smet hustrun ut
och åkte hem. Hon la sig genast i sängen och undrade vad mannen skulle
säga. När han kom hem frågade hon oskyldigt om han hade haft trevligt på
festen?
 
"Du vet hur det är, det är inte så kul när du inte är med", svarade han.
 
Hon frågade "Dansade du mycket?"
 
"Nej inte en gång, när jag kom dit så träffade jag Kurt, Kalle och de andra
grabbarna, så vi gick in i ett annat rum och spelade poker hela kvällen."
 
"Du måste ha sett löjlig ut när du satt och spelade poker i den kostymen,"
sa hon väldigt sarkastiskt.
 
"Nej ingen risk", svarade han, "jag gav kostymen till min arbetskamrat Rune
och han hittade en riktig slampa som han satte på i bilen."

 
Med andra ord: allt är inte vad det ser ut att vara!!

Med lite envishet och tålamod

Publicerad 2010-11-18 14:17:24 i Allmänt,

fick jag in lite bilder från igår iallafall...........
Här är födelsedagsbarnet "her self" Ailie Jennifer Hermansson


och här är Ailie med sin systerdotter IDA i de kläder som Ida fått av just Ailie:


Nedan ser Ni chokladtomten Viktor (han gillar o´boy den grabben, som ni kanske kan se)


Viktors storebrorsa Rasmus är en annan chokladtomte fast utan oboy!! Han är brun året runt och det kommer ifrån det sk "Tröskarblodet" som fler i vår släkt önskar att vi hade fått lite av!! =)


Flera mössor provades igår, här har Ida hattparad...






Ingen vild fest som ni kanske har räknat ut, men ett mycket trevligt och lyckat kalas!!
p.s försök att ignorera mitt minspel (jag försöker bara få Ida att flina på någon av bilderna med ett rätt kasst resultat)


Men som sagt jag har en ängels tålamod (ibland)

FOTOHAVERI OCH SPRÅNGMARSCH DE LUX

Publicerad 2010-11-18 13:59:15 i Allmänt,

Av någon okänd !?!? anledning går det INTE att ladda upp bilderna jag tog igår... Det är förmodligen den här datorn som börjar bli lite smått antik (jag minns inte ens när jag köpte den), så tyvärr blir det nog inga bilder från gårdagens sweat 16-kalas hos lillsyrran.

Mamma hade hittat en riktig skatt i form av gamla lakan/örngott/påslakan/åkpåse/kläder och MÖSSOR!!! Idag har tvättmaskinen gått varm vill jag lova!!

Varm blev även jag när jag tog en liten lätt promenad ner på byn för att handla. På tillbakavägen kom en herre i cirka 70 års åldern med initialerna OM och knatade förbi mig. Han såg ut att glida fram utan större ansträningning med sina långa smala ben. Jag tänkte wtf och gasade på lite...... mina feta korta ben gick så mycket de bara orkade och kunde men ändå blev OMs försprång bara längre och lääääääääängre! Promenaden från Libra och hem tog ungefär 25 minuter mot annars 35!! Ändå hann han nästan varva mig, hm en smula överdrivet men det kändes så...... nä nu ni ska Ann träna på farten!!!!! =(


GRATTIS!!!!

Publicerad 2010-11-17 13:41:07 i Allmänt,

Vad är det för dag idag, vad är det för dag idag?? Jo, det är Ailies födelsedag hurra hurra HURRA!!!
Nu hittade jag inte någon fräck bild som t.ex. den där Ailie har på sig en sovsäck till kappa... hoppas det går bra ändå lillsyrran!!

* Jag ska försöka fota lite på kalaset ikväll så ni andra får se hur trevligt vi hade det! (och så kanske jag kan få till ännu en "pinsam" bild på en nybliven 16-åring, tjoho)

HAR FÅTT SPARKEN

Publicerad 2010-11-16 15:01:51 i Allmänt,

Idag fick mitt täcke sparken. Det har varit en trogen vän sedan jag köpte det på Konsum i Dala-Järna när jag sommarjobbade på samma butik. Året var 1990!! Snacka om att Coop Konsum hade bra kvalitet på grejorna!!! =)

Dessutom har jag kastat ut bäddmadrassen från 1992 också så nu kommer jag att sova som en prinsessa inatt!!

Från The big apple - till att sitta i knä

Publicerad 2010-11-15 17:45:22 i Allmänt,


Nu var det länge sedan jag längtade till New York men idag såg jag en bild från Broadway och det sög till i magen.... Times Squere, åh jag skulle nog gärna åka dit en gång till i livet, någon som vill hänka på?? =)

Ja varför inte en nyårsafton??? Håll med om att man lätt kan bli sugen när man ser bilden nedan (såtillvida man inte lider av agorafobi vill säga)


Inte lider jag av det iallafall........ Idag har vi inte haft mänsklig kontakt med en enda människa, egentligen. Tog en promenad runt byn/Saltvik/Dala men vi har ju inte direkt umgåtts med någon, jag och Ida. På kvällningen slog vi till på stort och Ida fick BADA!! Vi kammade sidbena och numer verkar håret vara såpass långt att det faktiskt låg kvar mot huvudet, snyft.... min bäbbe börjar bli stor!! Hon satt förresten i mitt knä utan stöd idag för första gången!!!!!!! MammAnn (cést moi) är SÅÅÅ STOLT ska ni veta!! Nä nu måste jag sluta skriva för nu tror jag att jag spricker!! =)

DIVERSE

Publicerad 2010-11-14 21:21:22 i Allmänt,


Jag har äntligen kunna tömt bilderna från min kamera!! Det har varit något tjall med datorn så att det inte har fungerat tidigare men nu idag bytte jag USB port och simsalabim!! De foton jag oftast lägger upp på bloggen är från min mobil för det är lättast och snabbast!

Att få en bra bild i badet var inte så enkelt för Ida var så nyfiken på allt som rörde sig överallt att hon hade svårt att vara still....

Söndagsbesök fick vi idag av gudmor Åsa B. Ida var inte blyg en sekund och vissa sa att det berodde på sällskapet men jag själv hoppas och önskar att blygheten försvann i natt ;-)

X antal timmar senare VET jag de fakto att blygheten INTE försvann..... stackars pluttan.... så det blev ingen boxning idag heller men det gör inget, huvudsaken pluttan har det bra!! <3
Se så glad Ida blev när hon fick vara med sin mamma =)

Vem vill gå på boxning när det finns en sådan gullis att umgås med!?!?

P.s är det någon mer som längtar efter julen?? Ida har anmält sig som tomtenisse och har provat kostymen idag... anställningsintervju ansågs överflödig! Ciao amigos

BLYG, BLYGARE, IDA!!!

Publicerad 2010-11-12 17:00:06 i Allmänt,

Våran lilla gumma har kommit in i sitt livs första "fas": hon har blivit sååå blyg!! Ingen utom mamma och pappa får ta henne, om någon annan gör det så blir hon superduperledsen och gråter hysteriskt. Det är så typiskt för vi har precis i dag hittat en supernanny åt henne. Får jag presentera nya nannyn Mr Snowman för Er bloggläsare:

För alla Er som tror att jag driver med er så har jag bildbevis då han var här på praktik idag:

Det trodde ni inte va?? =)

Den första provportionen gröt har slunkit ner

Ida hamnade i ett tillstånd där hon varken var glad eller ledsen, ska man som förälder tolka det som att det var gott!!?! =) På slutet fick hon en skvätt aprikos och päronpuré också, och det var birdynamnam!!

Imorgon ska vi ev. till badhuset med kusinerna Anna o Sara och då ska kamerna med så ni får se hur mysigt vi har det i poolen!!

OH BOY

Publicerad 2010-11-11 20:41:26 i Allmänt,

vilket vackert väder... solen sken ju idag!! Jag passade på att ta en härlig vinterpromenad ner på byn och till en viss affär för att göra vinterns inköp. Vad köpte jag då kan ni undra??? Så här såg packningen ut på väg hem:

Ett dubbdäck till min "vintercykel" Varför bara ett då kanske ni undrar, jo flera cykelexperter har sagt till mig att man bara behöver ett vinterdäck fram, där man har styrning... men tillade också en av experterna: vill man vara RIKTIGT SÄKER, så ska man ha både fram och bak! Men jag gillar att leva lite "farligt" ;-)



Sist men inte minst, för alla er som undar om Ida aldrig är arg... jodå hon är det ibland som sagt, här finns bildbevis:

Så ledsen stumpa, men det varar inte särskilt länge!! Visst är hon söt fastän hon är arg!?!? och visst var hennes mamma taskig som fotade henne i det där "tillståndet"!!!

VINTER

Publicerad 2010-11-10 23:17:59 i Allmänt,

Ja inte är det lätt att vara "ensamstående" i veckorna..... Vintertid innebär ju en del merjobb som t.ex. bära in ved, elda, skotta SNÖ!!!!!!!!!!! I miss 4-hjulingen, men det hade varit svårt att ha Ida med på den (i år) iallafall. Men jag ska inte klaga, jag fick ett motionspass idag när jag skottade av gården medans Ida tog en förmiddagslur. Det skall dock villigt erkännas att jag är glad över att Roine snart ska vara pappaledig, så vi kan hjälpas åt här hemma med framför allt ved, eldning och den berömda snöskottningen.

Alla har så mycket att göra, ingen hinner nått... förutom jag då, jag hinner allt och lite till, (iallafall om jag vill), och det kan ju bero på en tom agenda! I morgon på programmet står: ingenting. Fredag, likaså, lördag och söndag med.. ah vilket liv jag lever och gumman: hon är bäst!! OBS: Vardagsrutinerna räknas liksom inte in i min agenda, men det kanske ni förstod..... ;-)


p.s det är inte roligt när de små liven ser ut som på bilden ovan, tro mig!! Tur att det inte finns med i vår agendan så ofta.... ;-)

SÖTISARNA..........

Publicerad 2010-11-09 22:42:46 i Allmänt,

Föräldragruppsträffen idag gick så där...........Ida var inte på sitt bästa humör, kan bero på att hon inte fått all den skönhetssömn som hon brukar få ihop på en dag!! Det var nog liiiite svårt för övriga deltagare att höra vad de två "lekledarna" hade att säga, men så kan det vara i babygrupper. I babypoolen låg Ida bredvid sin "fästis" Kevin och hon spelade lite svårflirtad idag, se själva;

Ida kan konsten att IGNORERA!! Men innan träffen var slut hade de smyghållit varandra i hand flera gånger ;-) Såååå söta sååååååå!!

Lovisa sågs flita med Astor

eller var det kanske tvärt om?? Någon bra "stillbild" var dock svårt att få på de båda gofisarna =)

Tänk va´stora våra små babybarn har blivit, jag tror att alla nu är tre månader och litet till!! Astor som är äldst i gänget (över 4 månader) har fått smaka på både potatis och gröt och snart ska även Ida få prova på livets goda (urk för gröt men det talar vi tyst om....), jag måste bara komma ihåg att ladda filmkameran för att föreviga ögonblicken. (Hon har fått smaka ett uns av att fnyk av fruktpuré och det var en syn att minnas då ögonen blev som klot och ögonbrynen höjdes till hårfästet av förskräckelse)! Och apropå hårfäste så har Ida mjölkskorv som jag nu äntligen kommit till skott och behandlat med salvan vid namn BORAGO.... Det luktar hur illa som helst och halva peruken följde med när jag kammade håret sen, men skorvarna försvinner, så den fyller sitt syfte. Inatt är lillsessan insmord med just den salvan........ luktar tårta i sovrummet med andra ord!! Men det gör inget, för hon är go i allafall!!!
 

Date

Publicerad 2010-11-09 08:49:02 i Allmänt,

Idag är det datingtajm!! Inte för mig, men för Ida; för det är nämligen föräldragruppsträff och jag hoppas att övriga babysar också kommer.

Vi hinner inte så mycket om dagarna, eller kanske är det lusten som fattas. Igår tog vi en långpromenad ner på byn och handlade lite sen satt "vi" hemma, tvättade, lagade mat, städade........ herregud jag låter som en desperat hemmafru!! =0

Få se om vi får till någon klämmig bild i "babypoolen" idag, så ni får se hur de små liven växer ;-)

VAD ÄR DET FÖR DAG IDAG??

Publicerad 2010-11-07 19:16:50 i Allmänt,

Jo det är Karins födelsedag, hurra hurra HURRA!!!!

Karin var den finaste unge jag någonsin hade sett när jag började 1:an, med sina jättelånga, brunsvarta flätor och sin blåa fina tröja!! Hon påminde om Junibackens lilla Madicken tyckte jag. Ha en bra dag Karin.... =)

Idag har vi firat Jossan som ännu inte har haft sin födelsedag men som är på G inom kort. Jossan fyller 11 år, fast jag har trott att Jossan har varit 11 år i säkert 2 år redan....


Alla Idas kusiner var på plats på kalaset, så hon passade på att visa upp att hon kan sitta själv =) Ida var inte så lite mallig, se bara vilket smile hon har på läpparna....

MIX

Publicerad 2010-11-06 20:40:07 i Allmänt,

Så här såg det ut häromdagen då Ida hade besök av väninnan Lovisa (Sara åkte ner på byn och hämtade Julia när Lovisa ändå sov efter en promenix).

Jag bad en stilla bön att de inte skulle vakna under tiden Sara var ner på byn, men Herren var inte på min sida den dagen heller utan så fort Sara lämnade gården började Lovisa att vakna till liv. Det blev att ruska på vagnen och ett tu tre så vaknade lilla Ida också, så då fick vi köra stereo, men det gick bra det också. Vilket underbart liv jag har!! <3 <3 <3

Ida har fått en ny babybjörn att hänga i........ hon gillar inte att sitta i den med ansiktet mot mitt (kanske håller på kvävs där mellan boobisarna!?!?!), så då vände vi på steken och se bara så glad hon blev

JA, hon är glad.... ni ska se när hon är LEDSEN....

Ida satt så i babybjörn när vi var på Kupolen i fredags och hon stormtrivdes verkligen, iallafall ett tag, tills hon blev trött och fick lägga sig i vagnen igen (men det var inte alls lika kul för då såg hon inte alla andra shoppare).




Här ligger prinsessan i vagnen och på händerna har hon de härliga ullvantarna som hon fick i födelsepresent av Maria Stam.

Snipp snapp snut så var detta logginlägg nästan slut: fast sist men inte minst, här har ni ett middagstips
GRATÄNG á la ANN
Potatis i stavar
Julskinka i strimlor
Rödlök, hackad
Rotselleri
Morot i stavar
Fetaost
Grädde
Mjölk
Krydda och salt
ALLT EFTER BEHAG, in i ugnen tills den är färdig!!


Försvinnande gott enl. mig och Roine

P.s: gosse vad jag kommer att ha träningsvärk i vissa kroppsdelar i morgon....... lagom till boxningen,OM någon förbarmar sig och är barnvakt vill säga ;-)

IDAG HAR JAG SETT........

Publicerad 2010-11-06 11:52:55 i Allmänt,

både det ena och det andra! =X Jag har nämligen varit på kettlebells och för Er som inte vet vad det är så ser det ut på detta vis:

Små ettriga järnklot på allt från 4 kg upp till ja vem vet........ Själv kör jag med åtta kilos klot, det får räcka för en nynybörjare. Det var ett år sedan jag var där sist och jag vet nu varför jag tycker att det är så tråkigt: för det är JÄTTEJOBBIGT!!!!!!!!!!!!!!!!! Svetten lackar och musklerna BRÄNNER (och förhoppningsvis bränns lite fett också). Under vissa övningar såg jag både ljusflimmer, mörka fläckar och skymtar av liemannen (den här helgen också ja).

På programmet idag står besök av Åsa B, besök hos Maggan G, tvätt, ihopplockning både här och där och så paketinslagning för det är kalas hos Jossan (snart 11 år) imorgon.

Finfrämmande

Publicerad 2010-11-04 20:24:10 i Allmänt,

Sara, Lovisa och Julia har hälsat på idag, det är alltid lika trevligt.

Ida har börjat kräkas en HEL DEL, har ni några erfarenhet och/eller tips om hur detta kan minimeras eller undvikas?? Detta emottages i så fall TACKSAMT.

Årets "kupp"

Publicerad 2010-11-03 20:28:59 i Allmänt,

Har ni hört det absolut senaste?? Så här skriver de på dalademokraten.se
Citat: 
Rånade banken och försvann på cykel - Publicerad: 2010-11-03 15:53 En mörkklädd man som rånat Swedbank i Vansbro jagas av ett stort polisuppbåd från hela länet. Det var vid 13.30-tiden som larmet kom om rånet. En maskerad, mörkklädd man hade kommit in på bankkontoret och tilltvingat sig pengar med hjälp av ett pistolliknande föremål. Mannen försvann enligt uppgifter på cykel. Han söks nu i närområdet av ett tiotal enheter från hela länet med ett 20-tal poliser och även hund. Poliser tar även upp tips runt banken. Det har inte upprättats vägspärrar som tidigare uppgavs men polisbilar står utposterade på flera ställen. Det är okänt hur mycket pengar rånare har kommit över. Ingen människa har såvitt bekant skadats fysiskt. Slut på citat

Jag säger då det: cykel!?!?!?! Tja, en cykel kan ju säkert vara ganska svåridentifierad medans en bil är lättare att hitta....

Tänk vad mycket spekulationer och rykten det blir när något liknande händer. I detta fall har jag sett och hört att mannen flytt till fots, med cykel och både mot Äppelbo och mot Söderåsen; han måste ha delat på sig??

Och appropå kupp och poliser så känner jag en person som fått 1300 nok i böter för att h*n pratade i telefon och körde bil!!!!!!!!!!! Detta får man enl. lag inte göra i Norge, så nu vet Ni det allihopa. Phu vad matt man kan bli. Snart får man väl inte blinka när man kör bil utan att få böter heller ;-)

BABYSKYDD/BILBARNSTOL

Publicerad 2010-11-02 20:57:26 i Allmänt,

Det låter nog lite konstigt men jag tror att Ida håller på att växa ur sin bilbarnstol eller det s.k babyskyddet!?! Är det möjligt, ni som har erfarenhet??? Hon är 65 lång och väger 7160 gr, borde hon inte kunna ha den upp till 13 kg? På längden går det än ett tag men det är bältena som blir väldigt trånga när hon har overall på sig... Tips mottages tacksamt!

Den roliga tiden är HÄR.....

Publicerad 2010-11-01 21:34:46 i Allmänt,

Läste precis ett nyhetsbrev om babysar i åldern 3 månader och 1 vecka och att det är nu den "roliga" tiden har börjat!! Jag som tycker att det har varit undbart och roligt hela tiden, men visst: det är nu Ida börjar vara med!! Hon håller upp sitt huvud, kan vara med när jag läser böcker, hon ler och skrattar lite, hon sträcker sig efter saker och håller to.m i vissa greppvänliga tingestar, skitkul!!

Det är också numer officiellt att jag ska börja jobba igen om en månad.....Omständigheterna gjorde så att det blev så fastän det egentligen var meningen att jag skulle vara hemma med gullungen tills sista augusti. Roine ska vara hemma med Ida över vintern sen tar jag ett break igen, en sisådär 8-10 månader =). Pluttan, hon blir så stor så fort.

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela