Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Uppdatering

Publicerad 2011-11-29 19:36:50 i Allmänt,

Nära nu!! Nära 2-siffrigt. Jag uppdaterar min aktuella vikt på onsdag om en vecka (första onsdagen varje månad)... Få se om jag når ända fram!?! I helgen var det julmarknad i Björknäs, en mycket trevlig tillställning. Själv fick jag med mig tomkartonger och ett evighetsljus hem. Ljuset går på batterin och lyser ca 1000 timmar och är hur fint som helst! Stumpan är krasslig igen, förkyld och lite febrig. Själv ser jag ut som en mört på högra ögat. Rödsprängt och med bulig hinna, men DLMs personal vill att jag ska avvakta, har ni hört det förr? VAD ska jag avvakta? Att hornhinnan ramlar ur och lägger sig som en plastfolie kring kvällsmackan?? Jag fick löfte om att ringa igen i morgon om det är lika då. Lite tandvärk har jag också och ont i vänsterhanden. Är det ålderskrämporna som börjar komma måntro?? Många frågor blir det. Idag har Ida varit vaken HELA dagen!! :O för första gången i hela sitt liv, ja utan middagslur alltså. Hoppas att det inte blir en vana än på länge. Imorgon bär det av till Nås. Jag har hela bilen fylld av barnkläder och mer ska det hämtas. Detta för avlämning vid Nås missionshus och där får flyktingfamiljer från olika länder kläderna. Det är så roligt att kunna hjälpa till. Nästa vecka ska jag julpyssla med barnen, då ska vi göra smällkarameller. Onsdagen före jul kommer självaste tomten med julklappar till alla barnen där, det vet jag ;-)

JULMARKNAD

Publicerad 2011-11-20 13:07:09 i Allmänt,

Idag har jag bestämt mig att gå in i nästa projekt som är JULMARKNAD I BJÖRKNÄS, VANSBRO. Detta kommer att ske på lördag den 26/12 kl. 14-17 om jag inte har blivit felinformerad. Jag kommer att sälja julgodis av följande sorter:
KNÄCK MED MANDEL
KNÄCK
MINTKYSSAR
ISCHOKLAD LJUS
ISCHOKLAD MÖRK
POLKAGRISAR
NÖTBLANDNING
NOGAT
MARIANNE
CHOKLADKOLA
KOLAÄPPLEN
GLÖGGMIX
CHOKLADBOLLAR
KOKOSCHOKLAD
RISCHOKLAD

Allt detta förpackat i lyxiga cellufanstrutar. Jag vill att det ska bli lite touch av "marknad från förr" och "julkänsla". Åh jag är så taggad (nu igen). Hoppas det håller i sig ;-) Faaast idag är jag sjuk och det är väl bl.a därför jag kommer på det här och liknande projekt, för jag har för lite att göra och många idéer i skallen. Jag hade tänkt att jag skulle gå på julmarknad i Björknäs, men efter en liten blänkare på facebook så bestämde jag mig för att delta istället! Till sättet är jag mer av en "att göra" än en "att se på"-person. Långt bak i huvudet gnager en idé om att starta eget, jag har bara inte bestämt vad jag ska göra då! Sanningen är att jag vet inte VAD jag kan göra.

Igår serverade jag och syrra på en begravning och det känns så skönt att få göra lite nytta igen. Inte för att jag längtar tillbaka till jobbet måndag till fredag utan jag vill fortfarande njuta av hemma dagar med Ida, men på helgerna är ju Roine hemma så då känner jag att jag kan och VILL göra lite vuxensaker på egen hand också.

Nu har ni inte fått se bilder på länge, så jag tycker det är dax, eller hur?

Veckan inledde jag och Ida med att följa med grannen till Mora. Det var i augusti jag behövde ställa klockan sist men nu var det dax igen. Så klart sov Ida som skönast när vi skulle gå upp



I Mora blev det en del shopping och vilket underbart smakråd jag hade med mig. Vi tittade efter kläder åt pappa Roine och vad tyckte IDA att han skulle ha på sig?

Jo en skogsgrön skjorta, precis som om han inte har några förut? Ida är redan drillad av sin far =) Appropå Roine och hans klädstil, han färgmatchade härom dagen, se själva:


Vet ni att det att det finns julkalendrar även för oss damer i år? Så här ser innehållet i den ut:

Om det finns någon manlig motsvarighet låter jag vara osagt....

Efterlysning:
Idas Bamsebyxor i lila och svart har spårlöst försvunnit, är det så att jag kan ha glömt den hemma hos någon av Er så hör av Er är ni snälla!! Vi gillar nämligen dessa brackor jättemycket


Väl hemma i Vansbros ljuva affär: COOP KONSUM, uppmärksammade jag att de håller på att ställa iordningen en chark!?!?! Ett steg tillbaka?? Eller ett steg mot framtiden kanske, vem vill inte ha en manuell chark i sin lokala butik?


FACEBOOK kan ju vara både si och så, men ojojoj vad det fick igång mig i fredags.... Eller rättare sagt ett inlägg som en tjej lagt in. Hon hade bakat alla ljuvliga underbara kakor och bullar du kan tänka dig relaterat till JUL. Det blev en vända till just COOP och sen snabbt hem igen och fram med degbunkarna. Det jag fick ihop var dessa 6 bakverk:

Från vänster:
KNÄCKKOLAKAKA m russin och choklad
DAJMKAKA (den fick bäst poäng av Roine)
BRYSSELKAKA
LUSSEKATT
SAFFRANSBULLE (den fick bäst betyg av Ida)
&
SAFFRANSRULLTÅRTA m lemoncurdgrädde

Som Roine sa: -Ann, när du bakar, DÅ BAKAR DU!! =)


Mums tyckte lillprinsessan!!! Åh så händigt att själv kunna ta sig!! Kan själv numer.

Nu när kylan börjar slå till kanske ni vill göra som jag ska göra; lyktor!? Här har ni ett litet tips på hur ni kan sätta färg på tillvaron:


Tänk nu på att vara snälla, för TOMTEN ser allt, han har påbörjat årets spaning inför julafton!!

Projekt välgörenhet

Publicerad 2011-11-16 12:15:37 i Allmänt,

Nu har projekt välgörenhet startat. Här ska slås in julklappar till de som inte har så mycket här i världen!! =) I´m happy!!

* Har du något till barn som du inte behöver, hör av dig till mig så kan det bli det en julklapp till någon som kommer att bli jätteglad.


p.s det behöver ju nödvändigtvis inte vara en cykel, men jag tyckte att bilden var så rolig att jag inte kunde låta bli att lägga in den!! =) ;-) Eller öh, är det en CYKEL i det där paketet menar jag.... ?!?!?!

Trevlig onsdag på er!

Viktigt

Publicerad 2011-11-13 16:57:26 i Allmänt,

På viktfronten intet nytt. Jag står still!! Det är ju skittråkigt. Det behövs nog lite mer vattendrickning och mer motion så bör det röra på sig mera. Nu ska jag försöka mer än tidigare till veckan som kommer.


Jag är ju sååå nära tvåsiffrig vikt, men det vill sig INTE!! Ska jag aldrig få bli en lättviktare? =)


Ni som följer bloggen kanske såg förra inlägget där jag efterlyser lite att göra i mitt liv! Någon anammade detta eller så var det en slump men nu har jag en grej på gång! En jätterolig grej. Få se om det blir av, då ska ni få höra om det, men tills vidare förblir det en hemlis ;-)


Veckan som kommer händer följande:
Måndag: Hjälpa en person att skriva ett brev

Tisdag: följa med en vän på en resa

Onsdag: Musiklekis på frälsningsarmén eller Nås missionshus
 
Torsdag: Invänta "tatta" (pappa)
Fredag: Inget inplanerat

Lördag: servera på en begravning
Söndag:


Som ni ser så har jag ju huuur lugna veckor som helst. Jag borde komma igång med receptboken igen men det har blivit en liten paus just nu. Ida är inne i en period där hon testar oss OCH därmed även vårt tålamod.  

BORLÄNGERESA

Publicerad 2011-11-11 15:46:55 i Allmänt,

Igår tog jag och Ida bussen till Borlänge tillsammans med en kompis och hennes son. Innan Snöbyn somnade prinsessan och vaknade när jag väckte henne i Duvnäs, Borlänge!!

Det var tur att Ida inte var vaken i Djurås för där var det nästan "barnförbjudet". En karl stod och lutade sig mot ett räcke och jag trodde inte att det var sant det jag såg. Det jag trodde att jag såg var en man i shorts denna kalla höst/vinterdag.... men det jag i själva verket SÅG var en man i 60-års åldern i kalsonger!! Brrrrrr.

Väl framme i Borlänge blev det en intensiv dag som började med ett besök på BR och sen lunchpaus på Donken. Jag köpte 2 happymeal =) Ett till Ida och ett till mig och med facit på hand kan jag konstatera att ett hade räckt!!

Det blev en del shopping också jodå; bla ett par rosa plyschbyxor till mig i XL och de var på gränsen till att vara för stora!!! =O Glädjen är stor, tro mig. Ida fick en docka som skrattar och gråter samt en ko med jättehorn. Roine fick en dörrklocka och chokladpraliner till fars dag. Strumpor åt mig och Ida blev det också i massor vilket var rätt behövligt. Sen som pricken över i:t köpte vi en sak till Ida inför julen, men det är hemligt!!

Vilken affär gillade Ida bäst då tror ni? Japp: BR!! Jag med, tror jag nästan. Vi gick där i omgångar och bara njöt och provade saker som lät när man tryckte på dem.

Hemresan skedde i rälsbuss och det gick på 1 timmer och 12 minuter, helt underbart. Ida var inte lika trött som på ditvägen så det blev en del myror i brallan, men hem kom vi.

Idag har vi sett på Trassel, en underbar Disneyfilm. Ni som inte har sett den och har lite av barnasinnet kvar: se den! (Gäller iaf kvinnor med romantiskt sinneslag).

Idag fredag har jag och grannen gått en 9 kms lång promenix. Den var välbehövlig. Det jag känner nu är ett sting av tristess bara. Jag går hemma hela dagarna och allt går i sin vanliga lunk. Jag behöver göra något!! NU!! Jag är r a s t l ö s de lux, tro det eller ej. Kanske jag ska ta och baka något, men jag tror inte ens att det skulle hjälpa idag..... Förslag någon?

Alla-helgona-helg

Publicerad 2011-11-06 15:33:18 i Allmänt,

Det betyder tända ljus på mormors grav, vilket vi gjorde igår. 5 eller 6 ljus på en och samma grav så det var trångt men det visar på att hon var världens bästa; jajamensan!!

Jag har fått kontakt med våra släktingar i Seattle, USA och nästa år så bär det iväg dit på visit. Vi är en hel drös med Berglundare och ingifta som ska iväg, kommer ju att bli hur kul som helst. Ida måste öva lite på uttalet innan det är dax, sen är det klart för takeoff.

Förutom att min handled är kass (låser sig i vissa lägen nattetid så jag måste ruska till den för att lederna ska vara synkade) så har jag inget spännande att berätta här på bloggen idag. Det händer inte så mycket nytt efter tre innedagar med sjuk Ida, så vi får vänta och se vad nästa vecka har för spännande med sig.

Ha en lovely söndagseftermiddag, ciao

VUXENPOÄNG

Publicerad 2011-11-04 10:19:54 i Allmänt,

Nu är pensionssparandet åter igång, jag lät det vila lite under föräldraledigheten då det har varit en markant skillnad på inkomster.....

Ida har varit sjuk, hon har haft feber och rinnsnuva och hosta. En tuggtand har kommit upp så det kanske är i samband med det. Några vattkoppor syns dock inte till!!??

I början på veckan var vi och provade lekparken vid Torget/Medborgarhuset. Det var så skoj så vissa ville nästan inte följa med hem igen. Gungan var extra rolig liksom rutchkanan!!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela