Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Grilltajm för många antar jag

Publicerad 2010-04-30 14:51:17 i Allmänt,

Sista april brukar ju vara grillaftonens premiärafton för många. Själv är jag bjuden till Åsa B på grillning och lite tjejträff men jag har vänligt fått avboka det, jag känner att jag inte pallar att sitta några längre stunder efter det att jag avslutat mina arbetspass, det frestar på alltför mycket. Det får bli en liten vända till Kvarnåker och brasafton och sen soffläge för att avlasta xxxxx.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Vad händer för övrigt då?? Jo då babyn sparkar på och ibland tror jag att han är på väg ut till oss, men han/hon får vänta lite mer på sig, vi har ju inte ens ett namn =) Det börjar väl bli läge att spana efter barnvagn och bilbarnstol snart, men vi vet inte än om det får bli en ny eller begagnad barnvagn.... Det känns som onödiga pengar att köpa en ny när det finns så många fina begagnade men ändå så är det ju härligt att ha en ny, fin, fräsch vagn att lägga ner nyförvärvet i. Bilbarnstol; det får bli en ny!!


 eller 
* När man ställer upp alternativen så här så känns valet så mycket enklare på en gång!!!

Kroppsform

Publicerad 2010-04-29 18:12:07 i Allmänt,

Det finns ju lite olika kroppsformer som kan liknas med olika frukter, ni har väl alla hört talas om äppelformad eller päronformad!?
Men har ni hört talas om Vitlöksformad??
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Syskonbesök

Publicerad 2010-04-28 19:21:13 i Allmänt,

Min minstingsyrra är här på besök och hon har slavat i köket idag. Det blev paj med inspiration från thaikulturen, riktigt okej faktiskt. Till det blev det en av Ailie gjord vitkålssallad, gurka och paprika!! Vi inbillar oss att det var rätt nyttigt med andra ord



Ikväll blir det Grey´s anatomy, superonsdagsmyspys med jockapocka!! =) (internt skämt).

I går natt sparkade babyn så vilt i magen att jag låg vaken mellan klockan 22.00 - 00.30, minst! zzzzzz idag när jag skulle upp däremot.



Jag avslutar dagens inlägg med ytterligare en liten bild, tack och hej leverpastej!!





Gipsskruvar del 2

Publicerad 2010-04-28 12:22:06 i Allmänt,

Jag gjorde lite egen forskning på nätet gällande priset på gipsskruvar och jag har räknat ut att jag borde ha mellan 15000 - 25000 gipsskruvar i mina väggar utifrån priset på 2978,35 kronor! Det ni, hur tror ni väggen ser ut?? Aha ni tror också att de gjort ett litet decimalfel i fakturan..... Men annars var det en rätt rolig matematisk uträkning att göra, undrar hur många kvadrat 15-25000 skruvar täcker?? Borde ha räckt till att tapetsera hela köket!!



Nu ska jag inte vara ironisk längre utan återgå till vardagen och så småningom dra mig mot arbetet igen.

Uppdatering: nu har de rättat till det "lilla" felet, tyckte att det var OLYCKLIGT att det blev fel på just min faktura!!??! De 14 gipsskruvarna de använt blev gratis för mig!!=) Så till Er alla från mig: kolla Era fakturor under lupp, det kan löna sig rejält... jag har då precis "tjänat" tre tusen spänn!!

Guld eller titan i skruvarna??!?

Publicerad 2010-04-27 20:10:17 i Allmänt,

Idag fick jag fakturan från eljobbet som gjordes i köket mm. De har bl.a fakturerat gipsskruvar: 25 st á 110:- de måste nog ha varit gjorda av guld eller annat värdefullt material!?!?!

Vad har hänt annars idag då för Fru Bergström???
Grannen bjöd på god Chili con Carne efter jobbet idag (mot att jag köpte en tipsrad, vilket var en bra byteshandel tycker jag), därefter gjorde jag en tur till en av mina morbröder. Dagens motion har bestått av promenad till och från bilen, promenad ner till brevlådan för att hämta dagens skörd av fakturor, inte mycket jag vet men det gör ju såååååå ont vid längre promenader men det kanske bara är att bita ihop?? Ska tänka på saken till en annan dag!!

Äntligen är det serier efter de veckorutiner jag är van ;) No more hockey hoppas jag, på läääänge....

Jag funderar på att skaffa mobilt bredband istället för det fasta dyra, är det någon som har något bra förslag så skriv gärna under kommentarer!!

Adios amigos
p.s. igår var det läsarrekord: 48 olika datorer har varit inloggad på min lilla blogg!! Jag undrar vad ni är för ena!!!?? =)

Falun

Publicerad 2010-04-26 20:43:23 i Allmänt,

Idag har jag vistas i residensstaden Falun, mamma var med som resesällskap och senare så passade det så bra att Tina kunde åka med hem från högskolan. På hemväg stannade vi till vid ICA Maxi för att införskaffa lite matvaror till respektives skafferi/kylskåp. Vi kom till ICA kl. 16.30 vilket nog var mitt i värsta rusningen!!! Det här var så många kundvagnar som fanns kvar när vi var på gång........

EN endaste en, sen ekade förrådet TOMT!!

Har ni sett det senaste i cykelmodet då? En dalainspirerad hoj:

Kurbits och allt på den!! =) Kostade runt 7000:- om någon blev sugen.

Någon annan shopping blev det inte direkt, ingen orkade med Kupolen så det blev en räkmacka i bilen och direkt hemfärd.

Nu blir det soffläge så att vissa kroppsdelar får en välbehövlig vila efter mycket sittande denna måndag!

BABY - Uppdatering

Publicerad 2010-04-25 19:03:36 i Allmänt,

Så här står det i nyhetsbrevet:

Gravid: 27 veckor

Nu är jag 27 veckor gången, eller gravid i 28:e veckan, om man föredrar att räkna så (sant).

Nu ligger slutspurten framför mig — två trimestrar avklarade, one to go (SANT, houhehe nervös skratt).

Min bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt (och jag med det) och det innebär att jag kommer kommer kanske att känna mig andfådd och trött (already am) i takt med att jag växer med bebisen.

Om jag kunde se min bebis nu, skulle jag se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider (samma tider som sin mamma, lydigt barn med andra ord) och suger kanske på tummen eller andra fingrar.

Denna vecka kan min bebis ha mycket hicka också, vilket kan vara förklaringen till en konstiga, rytmiska känslan i magen! (det rör sig konstant kanske hicka, kanske sparkar vad vet jag, jag vet att han/hon lever vilket känns tryggt).


Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Min bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft.

Nu når livmodern min bröstkorg, (jajamensan helt sant det också) vilket kan göra dig andfådd (har jag varit sen vecka 7!?!? kanske beror på nedsatt träning minskad kondition eventuellt kanske öh). Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen (snarare kramp på annat ställe, lämnar stället onämnt men ni kanske har en aning om vart.......), hemorrojder (inte vad jag vet, tack och lov, men det hinns väl med antar jag), åderbråck (nope) och klåda på magen (klåda mage och ben sedan lääääääänge). Inte så kul? (nä förmodligen inte men vem har sagt att det ska vara kul att vara gravid? Det är bara att tacka och ta emot, inget någon kan göra något åt).

_____________________________________________________
Inte mycket påhitt i de där nyhetsbreven inte. Det som de missade denna vecka är halsbrännan som jag haft i två dagar denna vecka.... men efter att ha studerat det lite närmare fick jag se att de tänkt även på denna åkomma. Och bara genom att nämna halsbränna så började det igen!! Nice. 

Kan jag göra någonting åt det?

Javisst.
• Undvik fet och starkt kryddad mat, choklad, citrusfrukter, alkohol och kaffe. (kaffe och alkohol; inga problem, choklad däremot, kryddad mat!!?? Vad tror de att man har för karaktär???)
• Ät mindre måltider men oftare (låter okej, det kan jag väl fixa).
• Ta små munsbitar och tugga maten väl (inga problem, öh kanske inte iallafall
• Undvik att dricka stora mängder vätska vid måltiderna.
• Försök att inte lägga dig ned förrän minst en timme efter maten. (knappast
• Sov i mer upprätt ställning. Palla upp dig med kuddar eller höj sängens huvudände med hjälp av ett par böcker eller en bräda (???? åhja hur roligt ska vi ha egentligen??)
• Din barnmorska kommer förmodligen att rekommendera Gaviscon tuggtabletter, som lägger sig som ett lock vid övre magmunnen där det förhindrar att maginnehållet stöts tillbaks upp i matstrupen (skulle inte tro att någon får i mig Gaviscon i någon form).
• Ett receptfritt syraneutraliserande läkemedel som innehåller magnesium eller kalcium kan minska besvären, men rådfråga först din läkare eller barnmorska.

____________________________________________________

Ja gott folk, det var mycket matnyttigt idag va, heheh??

I morgon ska jag till Falun med jobbet och efter jag är klar blir det en liten vända på stan och där ska jag ta en liten kik på barnvagn, bilbarnstol och lite småkläder!! Titta men inte köpa, inte än........... Det är väl ingen brådis??

OH WHAT A DAY

Publicerad 2010-04-24 19:57:46 i Allmänt,

Härlig sovmorgon?? Vad är det med en skapligt morgon pigg make som tycker att det roligaste här i världen är att få väcka frugan och fråga om babyn kickar...

Iallafall det blev liksom fullt hus idag: Lottie, Jossan, Erica och Millie kom hit på förmiddagen för att Millie skulle få ta en dusch. Jag fick en häftig kalsongbild på Erica men efter grov förhandling så blev det ingen publicering av den bilden nej! Men den här bilden förhandlade vi aldrig om så här får ni istället se när Erica roar sig på pilatesbollen!
   ja Lottie testade också på lite "moves"

Millie blev iallafall ren (några sekunder innan hon gick ut och rullade sig).


Efter rengöring av byracka bar det iväg till Folkets hus för lite skoshopping, och vad tycks om de här pjucksen?

Fanns även i vitt!!!! =)

Själv tror jag att jag skulle föredra de här istället:


Nja det blev varken eller....
Rasmus däremot hittade sig ett par nya springskor!


Viktor han satt och hängde utanför han.......


Vi andra passade på att mingla lite med vänner, släkt och bekanta


Vi styrde sedan partybussen mot Ritans affär (klockan var 13.04 och affären stängde 13:00)! In kom vi och affärsinnehavaren undrade om det var en hel skolklass som var ute på shopping* (vad då vi var bara 7 pers).

Det blev ett par Ecco träningsskor som sitter underbart!! JOssan köpte ett par gula fina skor som hon tror att hon ska ha på sin examen!?! Så lite övertid lönade sig denna lördag, på Ritex i Vansbro =)

Efter det tänkte Tina pröva lyckan hos Kollektion som även de stängde klockan 13.00 (nu var klockan väl 13:20).


Jessica som har affären fick jobba övertid även hon, men både Tina och Erica slog till på varsin överdel så även denna affär tjänade en extra hacka efter stäningstid!

Lottie blev så lätt i pungen (ja portmonän alltså) att hon nästan fick vingar när hon kom ut därifrån.........

Konsum drog också in lite kosing på oss då vi införskaffade hamburgare, bröd, dressing, läsk och godis och som ni förstår blev det till att dra ut köksbordet i Långholen så att alla fick plats för ett skrovmål!!

Mätta och nöjda drog vi sen till Duvnäs där vi matade minibärta med en gigantisk nappflaska (MiniBärta är en kalv ifall ni undrar) och sen såg vi en komedi och den var faktiskt riktigt rolig ett par gånger.

Efter filmen behövde jag sträcka på vissa kroppsdelar, ingen nämnd ingen glömd och jag med fler gick ut på altanen i solskenet!


Men det som var roligast på hela dagen (hela veckan) var när Roine stod på altanen hos Lottie och skulle plåta Carol och han tog stöd mot räcket (som i själva verket var grinden som INTE var låst)..... Grinden gick hastigt upp och Roine fick sig en flygtur utför trappan ner på gräsmattan och tro det eller ej men han stod på benen under hela processen!! Det blev inget kort på Carol men det här tog han under tiden:

Det kanske inte låter så kul, men om ni sett det så ojoojoj!!

Dagens löpsedel var denna:

Roines kusins höbalar för att precisera det hela ytterligare... ALLT KAN HÄNDA i släkten Bergström/Engman!!

Så var det fredag igen

Publicerad 2010-04-23 20:49:02 i Allmänt,

och här sitter jag och myser........ nja! En helt vanlig fredag, inget speciellt. Jag riktigt längtar till Rättviks marknad men är osäker på om jag kan åka dit eller inte.

Just nu sitter jag och Roine och spelar Super Mario Bros på wii, det är rätt kul men enerverande!! Just nu letar vi efter tredje myntet i värld 6-castle! När vi försökt ett par gånger tröttnar vi ur och så kollar vi på youtube vart det ligger!!

Mycket mer kan jag inte informera Er om idag gott folk. Det händer lite, känns mycket och tiden går s a k t a!!

VÅRYRA

Publicerad 2010-04-23 12:26:16 i Allmänt,

Ikväll är det våryra, Tina och jag ska ta en tur på byn lite senare och sen planerar jag att simma några vändor ev. med Maria S!!

Åter till våryran: Jag är i desperat behov av ett par nya SKOR!! De gamla är ganska använda och med tanke på hålfotsinläggen som drar åt sig lukt som en kodynga drar till sig flugor så lukar de gamla skorna inte tårta längre!! Det gör inte strumpor och fötter heller efter en dags traskande/sittande i skorna!! Det är ju också försäljning på Folkets hus så jag hoppas på ett napp på skofronten idag!

Jag börjar också få rätt tunnt med kläder i garderoben, men det finns fortfarande ett par paltor som passar så jag tror att jag väljer att inte lägga särskilt mycket pengar på kläder som liknar tält!! Det får bli längre fram om det behövs om inte annat får det bli lakan och ett snöre de sista månaderna:

Det blir väl succe här i bushen!! =)

Jag talade om för mamma igår att hon är första reservchauffis till BB och hon var nära en infarkt! Hon sa att hon fick hjärtklappning och total förståelse för hur blivande pappor känner sig! =)

Nä nu j..lar

Publicerad 2010-04-22 19:52:13 i Allmänt,

Nu ligger Kanal 5 nära en bojkott från min sida! Måndag blev jag snuvad på CSI, tisdag blev jag glad igen då det var Desperata husfruar, onsdag: ledsen igen inget Greys anatomy och eftersom det varit varannan dag trodde jag att jag skulle få avnjuta Criminal minds kl. 21.00 men så roligt skulle vi inte ha! Och inget biggest loser på hela veckan förutom i tisdags; jag är nära abstinens nu!!

Och dessutom jäkligt ont och ju mer jag sitter och går: dess värre blir det! Enda stunden på dagen jag är rel. smärtfri är på morgonen efter jag har sovit och underredet inte är belastat! Morgonstund HAR guld i mun!!

Tina fyller år idag, vad hon än säger så blir hon 33, inte 23, inte 25 utan 33!! (Jag hörde allt att hon fått lite åldersnojja, hihi). Hon och pojkarna hade rullat multum med neger...... ops: chokladbollar som Tina ställde ut på balkongen och som någon senare råkade trampa på så att de for ner på grannens balkong och en del av dem landade på gräsmattan!! Tänk om jag fått det på ett litet litet videoklipp eller ett litet foto men tyvärr gott folk; ni får föreställa er det istället.

ELIT...... WHAT THE F........

Publicerad 2010-04-21 19:54:55 i Allmänt,

Vem har sålt bästa sändningstiden på kanal 5 för HOCKEY`??? Ingen som tänkte på oss som väntat ända sedan förra onsdagen på Greys anatomy iallafall. Jäkla skitsport.............

Idag har jag sytat en liten baby på 3,5 kg, så liten och söt så!! Såg väl ut att jag ska kunna klämma fram en sådan liten plutt (glup).

För övrigt så klarar jag inte så mycket mer än att jobba, handla och sitta i soffan! Det trycker på bra både här och där nu, så med andra ord: det drar ihop sig (eller snarare vidgar sig),

Just nu sitter jag och äter köttfärs och mozarellapaj, jättesmarrigt faktiskt, kan varmt rekomenderas till Er som har tappat fantasi på middagsmat!! Min kollega hade det i matdosan idag så jag har tjuvat idén jag också =)

Gammal bil blir som ny

Publicerad 2010-04-20 20:46:13 i Allmänt,

Har ni också fått sådana där pinsamma frågor som: vilken årsmodell är det på bilen?? Jag fick det idag och vad blev svaret: -Öh, tja hm............... -02! Kanske........... öh..... jag vet nog inte riktigt. Är det viktigt att veta? Jag vet vart nyckeln ska sitta, gas, broms, växelspak, handbroms, färg, hur många dörrar!! Kände mig som en riktig TJEJ för en gång skull!! Förr i tiden (typ för 10-15 år sen) hade jag alltid koll på årsmodell, däckbytestider mm men sen jag träffade Roine har nog han blivit bilansvarig i familjen tydligen. Det har liksom smygit sig på och nu blev det ganska uppenbart idag!

Jag kan ju byta däck men idag gjorde någon det åt mig vilket jag var mycket tacksam för!! Denna vardagshjälte bytte också glödlampa till halvljuset, faktum är att jag har varit enögd i cirka 4 månader!! Nu är bilen med andra ord som NY!!

NY ja, det är ju inte skrutten från 1994!! Den saknar frisk fjädring och servo!! Man behöver som chaufför i den bilen använda sig av muskelservo de lux, rena stryketräningspasset faktiskt att köra den ett varv runt byn. Men nu ska vi skicka in den på besiktning om en vecka och få domen, bära eller brista.

Dagens 6 snabba.......

Publicerad 2010-04-20 17:17:34 i Allmänt,

1. Frisyr: ingen
2. Klädsel: stort
3. Värk på ett visst stället på en skala 1-10 = 5
4. Att göra: Åka till Kennet för att få på nya däcken, handla
5. Skulle vilja: äta glass i stora lass ;) (Mjukglass med toppingen noisette som stelnar eller en tiptop)
6. Övrigt: jag är riktigt nöjd över mitt nystädade och välstädade datarum!

SPÅRLÖST

Publicerad 2010-04-19 20:53:21 i Allmänt,

Eller vad annars kan man säga om det här däcket?



Inte en räffla av godkänt mått kvar........... kanske inte var så konstigt att bilen var slängig då det fanns antydan till vattenpöl på asfalten förra sommaren?!?! Ops.

Men strax är det nya fina däck på pärlan igen!!

SÖNDAGSGÖRA

Publicerad 2010-04-18 16:36:07 i Allmänt,

Söndagarna brukar jag ju tillägna städning har jag märkt de sista veckorna. Igår röjde jag så vildt att det inte var särskilt nödvändigt att städa mer inne så då tog jag tag i bilen...... en av dem iallafall och det var välbehövligt. Bilen har fått varit förråd i vinter verkade det som eftersom det fanns jackor, vantar, flaskor, ännu mera flaskor, mössor mm och mängder av grus, sten och lera!!! Men nu skiner den också ikapp med solen (lika som datarummet).

Roine tog sig an utsidan också, men däckbytet lär dröja ytterligare med tanke på att två!?! av däcken numer var sk. slicks!! D.v.s totalt blankslitna... bara att slänga och köpa nya!!

Jag är nöjd!!

Nu väntar jag på mamma och c/o och de ska få härliga desiréebullar från Håkanssons men det vet de inte om än...........

HOME SWEET HOME

Publicerad 2010-04-17 22:06:15 i Allmänt,

Inte blev det nått hotell för min del, kroppen orkar inte med partylivet längre. All städning har satt sina spår i leder och framförallt fogarna!

Det blev en timmes tv-tittning istället (men nog är det värdelöst på tv en lördagkväll) och nu känner jag att det är bingen nästa.

Roine ser på Mr Bean men det tycker jag inte är roligt längre... Jag ska istället gå upp och läsa i boken ATT FÖDA tror jag. Idag är det 99 dagar kvar bara, det går med en rasande fart!! Jag slog bara upp en sida i boken på måfå och där var rubriken: Smärtan Skriken Ljuden............. Nice!!! Andra gången jag slog upp en sida bara var rubriken: Hemförlossning. Nja, jag kanske läser boken en annan dag istället! =)

PARTY

Publicerad 2010-04-17 18:44:28 i Allmänt,

Snygg som jag känner mig så tänkte jag gå ut på party ikväll........... eller är det någon som skulle skämmas för mig om jag gick på Hotellä så här??

Okej, jag skulle nog skämmas lite själv också........ får väl vänta till papiljotterna kallnat något innan jag drar till Anki L på förfest iallafall då =) få se hur det blir med Hotellet, känns som om jag kan hoppa över det faktiskt!!

Babyn kickar i "morsespråk" just nu: långkortlånglångkortkort = GO MORSAN GO!! Så vi får se hur jag gör.......

Förresten så hittade jag tre exemplar av Svenne Rubins CD: Mot framtiden på gummimadrassen, så är det någon som vill ha ett ex så hör av Er, ni ska få det alldeles GRATIS!! Först till kvar, förmodar dock att ni inte ringer ner mig direkt...



DAGENS PROGRAM

Publicerad 2010-04-17 10:38:19 i Allmänt,

Ja ni gott folk, idag tror jag inte ni vill vara i mina skor. Dagens att göra består i att reda ut denna röra:

Kan inte förstå att det blir så rörigt?? En del ligger kvar sen renoveringen av köket men ändå!! Så så här får det bli:

1. Ta ut alla 5 stolarna ur det ½a rummet så att det går att röra sig, ställa stolarna på lämligare ställen!
2. Röja ur garderoberna så att var sak får sin plats
3. Göra plats för handdukarna här nere
4. Sätta in förra årets fakturor i pärmar (började för ett halvår sen och kom sen av mig, men NU ska det bli ordning och reda)
5. Ta bort glöggen från 1800 kallt och slänga den så att något annat onödigt kan få plats på hyllan
* Planen lades ut 10:38, klockan 16:10 var samtliga punkter avklarade!!

Snälla dö inte nu när ni ser oredan innan städningen, dvs bilderna till vänster!!
 
före:    efter:

före:   efter:

före:       efter:

och så värst av allt (det som inte syns när dörrarna är stängda)
före:   efter:

Ja tänk så det kan bli, från totalt kaos till lite mer ordning och reda och det på "bara" 5!?!? timmar. Herre gud, vart tog tiden vägen?? Tja: det fanns ju lite att plocka med och att sätta in alla fakturor tog ju någon timme och var nog det värsta jobbet av allt i det lilla rummet.


RESLUST

Publicerad 2010-04-16 21:47:21 i Allmänt,

Just nu har jag inte reslust!! Det p.g.a det går ju inga flyg iallafall!! Tänk om man befunnit sig på Island just nu, eller vart som helst förresten och inte det går några flyg hem, vilken grej!

Jag tycker verkligen synd om Sara med fler som beställt resor och som nu förmodligen inte kommer iväg. Hade det varit första april så hade nog jag trott att det varit ett aprilskämt att det inte går några flyg p.g.a vulkanaska i luften!!! Aftonbladet skriver. "I morgon bitti är bara de allra nordligaste delarna av landet askfria". "Halva klotet kan täckas" "askan färgar havet svart" Det är ju hemskt, ska vi hålla oss inomhus eller?? Jag förstår inte någonting av det här, hade förresten missat det helt tills i går em.

I samma tidning (Aftonbladet) står det att Grått är den nya modefärgen på Catwalken, passar väl bra då tills askan kommer för att lägga sig i skog och mark ;)

Damer kan

Publicerad 2010-04-15 17:16:08 i Allmänt,

 
Två äldre damer sitter, och njuter en cigg och en drink på en bänk utanför ålderdomshemmet då det börjar att regna.

Den ena rullar ut en kondom, trär den över ciggen och fortsätter att röka. 

Maude: - Vad är det?? 

Erna: - Det är en kondom, på detta sätt blir cigaretten inte våt. 

Maude: - Var har du fått tag i en sån? 

Erna: - Jamen, dom kan man ju köpa i dom flesta butikerna. 

Dagen efter parkerar Maude rullatorn nere vid apoteket, hon går in och frågar efter ett paket kondomer. 

Apotekaren, tittar konstigt och förundrande om vad en äldre dam på 81 år skall använda kondomerna till, så han frågar henne lite förläget: - Vilket märke hon önskar? 

Maude: - Det spelar ingen roll, bara dom passar till en Camel.



Klicka p mig!

Som en gummiboll...........

Publicerad 2010-04-15 17:06:26 i Allmänt,

....... kommer jag tillbaks till dig!!

"Jackan som alla vill ha" finns på Gina Tricot stod det på www.blogg.se idag och bilden var denna:

Vad fanken, en sån där har jag ju i garderoben fast den är röd och svart. Köpte den i ungdomen i en affär som låg mitt emot där stationen är. De sålde sportkläder och jag tror att Kent Sandgren hade affären. Den där jackan älskade jag. En gång när jag var chaufför så brände Lunkan ett märke på axeln med en cig och jag var inte glad. Hur som helst allt kommer tillbaka. Jag har nog en liknande jacka i grått och lila också!! Den som spar den har tills modet hinner ikapp igen, tänk på det ni när ni röjer era garderober (ska jag säga som slängt hur mycket som helst)!!



Smébacken

Publicerad 2010-04-14 20:39:16 i Allmänt,

Idag har jag sett RIKTIGA vårtecken!! Tussilago: full diket mellan Smedjebacken och Ludvika! Och blåsippsliknande blommor, påskliljor mm. Förstår ni?? Blommor, ute i det fria = VÅR!!!!!!!!!!!


I like!!!!!!!!!

I Smedjebacken var det soligt, varmt och skönt. Vi käkade lunch på restaurangskolan och det var en trerätters lunch!! Det ni!! Det var någon form av paj och valnötter till förrätt, pepparbiff/pepparsås och råraka till varmrätt och så crépes med choklad, blåbär, hallon och jordgubbe till dessert, allt detta för endast 85:- Kan varmt rekomendera restaurangen!!

Snart stundar Grey´s anatomy, d.v.s veckans höjdpunkt rent tvmässigt. I morgon får det bli vattengympa och på fredag ska jag och Åsa B simma om allt går enligt planerna!! Simhallen är endast tillgänglig för vuxna efter kl. 18.30 på fredagar, lite soft musik, candels faaan och myspysstämning!! Måste hålla i gång på annat sätt när promenaderna blir till nackdel för mina fogar och senor!!

Dating in the dark, bygga bo och Katta!!

Publicerad 2010-04-13 20:12:46 i Allmänt,

Herre min skapare vilken smörja!!!!!!!!!!!!! Det är så pinsamt att jag inte ens kan titta!!! Att folk går med på att delta i ett sådant dritprogram??!? Jag bojkottar helt iallafall, hänger tvätt, viker tvätt, sätter upp tyll och bloggar istället, det finns ju annat att göra om jag bara vill!

Idag har jag varit tråkig, bara donat här hemma, handlat, försökt promenera men fick lägga ner (det blev ett halvt varv runt byn). Ailie sa för länge sen att jag håller på att bygga bo för att jag är gravid och då skrattade jag bara men faktiskt så gör jag nog det. Övre plan börjar bli klart och snart är det bara datarummet kvar (skrev jag bara), ja och så uthuset, carporten ska röjas ur, cykelboden, skåpet i vardagsrummet åh............ tur det är över tre månader kvar så jag ev. hinner med!! 

Imorgon bär det iväg till Smedjebacken på möte och då ska jag träffa min högskolebästis; Katarina. Åhh det ska bli jättetrevligt, hon är helgalen och supermysig! Vi ska luncha ihop och försöka hinna prata igenom vad som hänt de sista 7 månaderna sedan vi sågs sist............. hopplöst fall men det SKA GÅ!!


Nu ser jag fram emot att se på de övriga desperata husfruarna, så sorry mer intressant än så här blev det inte idag.

LYCKA

Publicerad 2010-04-12 19:48:31 i Allmänt,

Solsken, magsparkar som syns utanpå, lagom blodtryck, bra blodvärde: kan det bli bättre? Ja om jag slapp smärtorna i vissa regioner men de får jag nog räkna med många månader än, har ju gått smärtfritt fram tills i fredags kan man säga...... =) Jag tar dom (smärtorna), men jag väljer att hoppa över cyklingen på ett tag!!

Jag och busgrabbarna har tagit en liten tur idag, vi köpte glass, tittade på en färsk kalv vid namn Brunnos. Om Rasmus fått bestämma hade kalven haft namnet: MONSTER, jag sa att vi får döpa babyn till det då men det var inte lika aktuellt, tack och lov =).



Sen åkte vi till Glatjärn och lortade ner "oss" lite! Det var en fantastiskt fin kväll!



Viktor talade om för mig vad LYCKA är och det var att kasta sand på isen!! Härligt va, ett barn på 6 år var nöjd med att kasta sand i solskenet! Sen var det rätt roligt att åka rutschkana så att det fladdrade i brallorna också..


Att vara högst upp i tornet var också kul, tyckte dom iallafall, själv hade jag hjärtat i halsduken som mamma sa en gång i tiden!


* * * * * * * * * * * *
Liten story ur riktiga livet, (för cirka en timme sen för att vara exakt)!
Innan jag släppte av grabbarna så körde vi förbi en pojke i gul tröja med träningsbag på axeln, men titta där går Marcus sa jag....... Nä sa Rasse han åkte cykel idag. Nej men det VAR verkligen Marcus tjötade jag på och Rasse hävdade bestämt att han åkte cykel så Marcus kunde det omöjligt vara!!

När jag släppt av pojkarna kom jag ikapp killen "Marcus" så jag saktade in, vevade ner rutan och sa med mörk röst: Har du gått vilse! Och pojken som tittade åt ett annat håll vände sig sakta om och sa: -Va???

Ops, Marcus var det INTE!!!!!!!!!!! -Oh, hm ursäkta jag tog visst fel, jag trodde det var Marcus stammade jag fram, svischade upp rutan och drog fort som f.n........ TYPISKT MIG!!!!!!!!!! Rasmus sa ju att det inte var han, när ska jag lära mig????

Vart tog helgen vägen??

Publicerad 2010-04-11 20:47:26 i Allmänt,

Poff så var det söndag kväll: what happened?? Shit vad fort det gick den här gången. Minns att jag nyss vaknade och tänkte - åh äntligen fredag nu får jag sova i två morgnar, så lääääääänge jag vill! Visst fick jag det men ojojoj.

Vad har hänt då? Jag har varit dålig på att blogga för att jag har haft fullt upp. Lördag morgon drog jag och darligen till Borlänge och hämtade ut en gratis BABYBOX på Babyproffsen på Kupolen, Roine skämdes så han höll på att dö, själv var jag inte lika brydd!! Det var ju reklamgrejor, blöjor, napp, amningskupor, blöjhink mm. Domvill ju ge bort grejorna för att vi konsumenter sedan ska fortsätta köpa deras fantastiska och underbara blöjor, soppåsar mm.
 


Sen blev det Dollarstore, ICA Maxi, Max och hemfärd.... Ni vet hur det är att ha någon av det manliga könet med sig på shopping?? Inte alla kanske men min äkta hälft är inte jätteintresserad av att handla, varken mat, babysaker, kläder eller annat!! Snabbt dit, snabbt i affärerna och snabbt hem: effektivt som han säger.

MAX hamburgare var supergod och den kan jag varmt rekomendera istället för Donkens slibbiga tråkiga platta saker.


När vi passerat Djurås fick jag en känsla av att det var länge sedan jag tankat bilen, tittade på bensinmätaren och konstaterade att -Ja det var det!

Tur att varken morsan eller Monika var med för de hade nog fått både det ena och det andra då........... Det var dock GOTT om soppa kvar, kunde ha åkt 8 mil till men vi tog det säkra före det osäkra och tankade i Mockfjärd.

Vid macken stod Roines drömbil:

Han blev alldeles till sig i trasorna................ Ingen affär blev det där och då iallafall ;)

* * * *
Söndagen har bestått av att röja på övre plan! Det såg ut som en bomb slagit ner efter att jag röjde ur hela Roines garderob och tre av mina mindre garderober förra måndagen (det har inte hänt mer efter det med andra ord). Så här rent blev det iallafall i barnkammaren


Nu ska jag införskaffa en matta med barnmotiv. Nu är spjälsängen är på plats, en liten soffa med bord och två stolar sen jag och Tina var små, ett babygym, en babysitter och lite annat smått och gott! Det börjar arta sig med andra ord........ Fattas bara en sak: babyn!! och det är ju gott om tid än så länge, men jag ska börja packa väskan så smått ifall det blir bråttom när det är dax.

Senare kom Anki och Elin och hälsade på, de två hurtbullarna hade cyklat hit i vårsolen! Vi spelade lite wii, fikade, kollade in övre plan (tur jag hann röja innan) och sen blev det Dido och lite helgkäk:
            

Gött och onyttigt! =)

Så här snygg blev Elin med en av kamerans ramar!!


En cykeltur och två promenader är allt i motionsväg jag hunnit (orkat och velat) med i helgen, nu blir det att lägga ner den arma lekamen i bingen när som helst. Ciao amigos...


SOLSIDAN

Publicerad 2010-04-10 09:12:26 i Allmänt,

Såg Ni Solsidan igår kväll (tv4 kl. 21.30)?? Det är ju helt underbart.............. Måns Herngren skulle bli pappa precis samma dag som pollackerna skulle komma och renovera badrummet! Han ringde bästa vännen Johan Rhenborg och frågade om han kunde instruera hantverkarna om vad de skulle göra. Johan hörde fel och bad dem renovera det nyrenoverade barnrummet!!!!! Jag kände klumpen i magen och tänkte att det kunde lika gärna varit jag som visat på fel rum... Och frugan skulle som sagt var föda barn, hon har pippi på Ballerinakex och givetvis fanns det inga hemma och det var upp till Måns att reparera skadan!! och så lilla mamma i alltihopa! Grymt roligt, kan rekomenderas. Det var nog säsongsavslutning i går men med utlovad fortsättning!!



Taconight och fritt från luft i rören

Publicerad 2010-04-08 20:50:45 i Allmänt,

Ikväll blev det tacos, tänk det är väl en maträtt som man (läs jag) kan äta hur ofta som helst. Nu gör jag ju inte det och det kanske är därför jag uppskattar det så mycket!

Roine har varit borta i en hel natt och kom helskinnad hem ikväll igen.

Något sensationellt som har hänt: Rörmokaren har varit här idag och han har fixat vårt vattenproblem. I morse när jag skulle duscha visste jag att det krävdes FULLT ÖS! Inte spola toaletten före för då skulle vattnet ta slut. På med vattnet, snabbt under, blötlägga mig snabbt snabbt, av med vattnet, schamponera och tvåla in, på med vattnet och köra på de sekunder som det fanns några droppar kvar......
Jag har t.o.m kört en tvättmaskin idag och det slog inte i rören en endaste gång. I förrgår kväll slog det i rören så att fönsterrutan i vardagsrummet skallrade. Men no more!! Tack snälla herr Nilsson!!!

Diverse

Publicerad 2010-04-07 20:44:28 i Allmänt,

Nu har Roine åkt på jobb igen, efter många veckors vila.... Så nu är jag lös och ledig här hemma, vilket är ganska tråkigt måste jag erkänna.

Men idag är det ju onsdag vilket betyder Grey´s anatomy kl. 21.00 sen är det ju bara bingen kvar och imorgon kommer han hem till mig igen.

Babyn sparkar friskt nu mer och ev. har jag känning av foglossning men vad vet jag egentligen?? Men det trycker på, på ett visst ställe så min kvalificerade gissning är just foglossning!! Äntligen rör det på sig, har ju knappt märkts av att jag är "knocked up"!! =) Babyn eller fostret är ungefär 30 centimeter nu och bör väga runt 600 gr och om han/hon föds nu så har den 44% chans till överlevnad, men jag kniper ett tag till även om det kändes som om "det" var ut och vinkade då jag och Tina gick en promenad idag ;) 15 veckor kvar, hjälp vad tiden går fort.... Nya nyhetsbrev (veckobrev) stup i kvarten tycker jag.

I veckans nyhetsbrev står det att man bör skaffa sig en bra bh, herre gud som om de här rattarna någonsin varit särskilt små!?!?!? Får väl ta till silvertape snart om de ska vara på plats.... hahahah.

Dom "vanliga" bharna kan man visst använda till annat såg jag här på nätet som t.ex. blomlåda och det är det ju säsong för alldeles strax!


Love is in the air

Publicerad 2010-04-07 07:20:51 i Allmänt,

GB gubben ska stadga sig!



Är det någon mer än jag som bara älskade den här glasspinnen??

Den smakade verkligen jordgubbe.

Jag föddes ju som bekant 1974 och då såg glasslistan ut så här:

Kolla priserna, från 60 öre och upp till 2:- för Storstruten!!

Jag kollar in en senare glasslista (2009) för att se vad som har hänt........

Lite svårare att se priserna men de verkar ha stigit till ungefär 20:- för en tiptop..

Det jag reagerar på är att även glassarna har "växt". När jag var liten fanns det små glasspinnar som puck och kid, nä återinför mindre glassar, små godispåsar mm!

Långtisdag...

Publicerad 2010-04-06 20:03:03 i Allmänt,

Så var det åter vardag, och den här dagen var låååååååååång, mycket att göra på jobbet, hem och åt, handla, hem och så var det dags för ett homeparty och nu kl. 20.00 kommer jag att slå ner röven i soffhörnan!

Partyt gällde idag heminredning och jag kan konstatera att jag inte är så mycket för inredning, ljusstakar, kuddar och annat som ska piffa till hemmet. Möjligen att jag var spekulant på fina bokstäver i silver med texten Sov Gott till lilla babyhörnan men nja 350:- nä jag tror inte det ändå.

Jag har lite skrivtorka idag så det här är allt ni får läsa från mej,
hej
=)

Tävlingar på gång......

Publicerad 2010-04-05 10:22:02 i Allmänt,

Det går ju att delta i ganska många tävlingar här på nätet, bara man hittar dom vill säga.

Du kan vinna 100 000:- om du lyckas skapa en tuggummimix åt Läkerol som faller dem i smaken! Tävlingen hittar du på sidan http://hundratusen.nu/  Det verkade ju så enkelt och så bara men det är det aldrig nu mer......... men vem har sagt att det ska vara enkelt att "tjäna" 100 laxar? Man får välja tre smaker och tre färger, sätta ett namn och sist en motivering på vad du ska göra med pengarna. Där trodde jag att det var klart, men icke. Då var det dags att föra in en kod från ett tuggummipaket, så självklart ska du ha ett paket redan, MEN det går att vinna bonusvinster utan. Mitt paket heter Fresh passion och har smakerna: TOY, Passion och Smultron och färgerna är vit, mintgrön och rosa (precis som Ahlgrens bilar). Går att rösta på, på facebook!! =)

En annan tävling som också kan resultera i att du blir 100 000:- rikare är OLWs efterlysning av en ny smak.
Tävlingen heter mysmatchen och finns på www.olw.se Det var en rolig tävling däremot. Du får själv skriva 1-4 smaksättare på den nya chipspåsen, färg, namn, slogan och dessutom lägga in en bild på dig själv som syns på chipspåsen!!! Kan rekomenderas!!

Mitt förslag är så gott att ALLA kommer att vilja äta dem!


(OPS FEL MÄRKE)............

Om någon vill tävla om en lyxig semesterresa till härliga Turkiet så är det här sidan för dig:
http://questionnaires.thomascook.se/mhcwa/DefaultAn.aspx?Instance=6D2E792C6A3F76&LoginType=0C&QuestionnaireID=085C0159&LayoutID=085C015E&BroadcastID=&CheckSum=085D0750
Det gäller att svara rätt på tre lätta frågor och bidra med en slogan (oväntat).

Blev du nu sjukt sugen på att vara med i någon tävling så finns det många många fler, en sida som har koll på flera är: http://www.tavla24.se/ 

OCH............. det går faktiskt att vinna!! Jag har själv vunnit en bil (Austin mini modell äldre), min mamma har vunnit en motorcykel och Tina som var lite avis vann slutligen ett färdmedel hon också efter ett engagerat tävlande, det hon vann var ett par slalomskidor från Coca Cola!!




VÅRTECKEN

Publicerad 2010-04-04 22:28:39 i Allmänt,

I morgon ska påskkärringen tas ner, nu har hon nog stelnat till sig rejält där ute i björken.............

Har ni tänkt på hur mycket snön har tinat de sista dagarna? Är det inte fantastiskt så säg, det här är början på en underbar VÅR OCH SOMMAR!!!!!!!!!!!!!!

Ett säkert vårtecken är att jag har cyklat ner på byn idag. Det var sååå lite luft i hjulen att det var som ett helt maraton och så blåste det motvind till på råga på allt elände. Men väl nere på byn så blev det sportis lufthörna som var prio ett. Jag fyllde på så mycket jag tordes och så liiiiiiiiiite till (i ungdomen så var jag med när Mia H sprängde ett hjul) och så gick det galant att cykla hem. Enda problemet är att kondisen har dalat något kopiöst!! I takt med att kilona rasat på mig så har kondisen rasat av mig! Dax att cykla oftare med andra ord.

Så här hurtig var jag dock inte idag..................

Nej nu är klockan över 22, dax för bingen trots ledig dag även i morgon!

Morgondagens projekt är att röja i Roines garderob, jag har börjat idag och nu är det bara resten kvar och det vill inte säga lite det!!!


Dag före RÖD dag

Publicerad 2010-04-04 10:29:38 i Allmänt,

Så var det söndag igen, det känns inte ens att jag var ledig i fredags. Helgen bara swischade förbi, tur att det är röd dag i morgon också.

Idag sov jag till 9.30 vilket var väldigt länge sedan sist, och nu är jag p.g.a det jättemosig och det känns som någon kastat ett gruslass i mina ögon. Borde de inte vara tvärtom att man blir pigg och utvilad ju längre man sover?

Igår när jag var uppe i min "gåingarderob" så fick jag en sticka i foten, närmare bestämt i hälen. Jag trodde att jag fick ut den lilla luringen men enl. Roine så sitter den där och går inte att få ut (av den anledningen att jag skriker så fort han kommer i närheten med pincetten och jag som ska föda barn)!?!?!?! Iallafall så ska jag och grannen ta oss ut på en lovely vårpromenix, grannen med hunden och jag med stickan.......... Jag har slöat till mig rejält de sista 5 månderna så nu måste jag skärpa till mig med mer motion!! Behöver lite hjälp på traven av kroppen när melonen ska ut genom pingponghålet!!! Kul att jag kom på det nu och inte veckan innan (ironin haglar).

Igår var det partaj hos Tina, jag må säga att hon inte är rädd för besväret!! Det var folk överallt; i hallen, köket, vardagsrummet, pojkarnas rum, balkongen och på skithuset och det tomflaskor i drivor!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Helt plötsligt släcktes lägenheten ner och Tina sa att: nu ska vi gå (klockan var 21.20)!!! Det visade sig att polisen cirkulerade utanför hyreshusen där hon bor och Tina trodde nog att polisen var på span efter förfest... Festen fortsatte dock en stund till men sen blev det en definitiv avgång mot Flottaren och jag åkte definitivt HEM!!

THE ARK

Publicerad 2010-04-03 22:44:50 i Allmänt,

Rätt svar på gissningstävligen som inte någon har svarat på från igår: KOLASMETEN TILL CHOKLADKOLATÅRTAN!

Dagens stora fråga är: var är Tina???

(Rätt svar finns längre ner i inlägget)
 
Påskaftonen började tidigt, runt 7.30 bar det iväg mot Malungs finnmark och dagens aktivitet no 1: fisketävling!
Det blev ganska stort bortfall från vår familj då Jimmy och hans familj fick magsjuka vilket var tråkigt och pojkarna var med Robert. Det betyder att det var: Jag, Roine, Tina och pappa för Gun-Britt var hemma och skötte markservicen tills vi kom tillbaka!

Här hade vi ingen aning om vad dagen skulle innebära, men strax skulle vi bli varse..........


Roine bar på räklådan som skulle skänkas som pris till tävlingen....

gissa om jag hade velat vinna den!!!

Vi inväntade dagens "taxi" och strax hördes den över isen...

Det var pappa på skoter med arken på släp........... Jag är lite skeptisk över att vara på vårisar och min skräck blev allt starkare ju närmare han kom, jag gjorde klart för alla inblandade att jag INTE tänkte åka någon annanstans än på skotern! Eftersom jag är gravid så fick jag som jag ville.


Pappa öppnade upp The Ark och möblerade om så att Roine och Tina skulle kunna inrymmas där inne. (Så nu vet ni svaret på frågan vart Tina befann sig va)?

     

       

Resan över isen var  l å n g,  oändligt lång, jag trodde aldrig att vi skulle vara framme. I mina tankar hann jag gå igenom det testamente jag borde ha upprättat innan avresa mot västkvien, hur otroligt ensam jag skulle bli om Tina och Roine drunknade inne i den där burken om de inte fick upp haspen på dörren om vi skulle sjunka, hur kallt vattnet skulle vara om skotern gick igenom... Ja ni vet sådana där tvångstankar som bara ploppar upp när man (läs jag) åker på en våris som är full av stöp och man (läs jag igen) inte har en aning om hur tjock (eller tunn) isen egentligen är.


Men rätt som det var, var vi framme vid slutdestinationen och nu var det bara lika långt tillbaka sen. Det var tiotals med skotrar och hur mycket folk som helst. Det serverades nykokt kaffe (gjort över öppen eld) och Roine som gillar kaffe njöt i fulla drag. Jag frågade försynt om de haft någon näradödenupplevelse på vägen över isen och det visade sig att jag inte hade varit ensam om det.............


Roines ena arbetskamrat var tydligen med i tävlingsledningen! Så när Roine fick vara ute i naturen OCH prata skogsjobb så trivdes han ännu mera!!


Pappa                               Tina                           Roine

Klockan 10.00 gick startskottet och vi var inte sena i med kroken på pimelspöna, fyllda av förhoppningar om stora fiskar och mycket napp. Det visade sig att isen var TJOCK! Roine som borrade första hålet fick nästan ta till hela borren innan han kom igenom.


- Hoho lilla fisken, kom upp till oss........


Det gick en timme utan ett napp, då drog Roine resolut upp sin krok och hade fiskat färdigt!!!

Pappa han drog upp en och annan lillfis, Tina fick en liten rackare som var i storlek med en saltlakritsfisk



Själv hade jag inte ett napp förrän efter 1 timme och 45 minuter, då blev jag så häpen att jag skrek rakt ut.... De som stod bredvid trodde det var en stor rackare men ärligt: NOT!!




Vädergudarna var väl inte helt på våran sida men rätt som det var visade solen sig!!


Klockan 12.00 sköt tävlingsledningen ett slutskott och tävligen var över! Jag var utan fisk, Roine var utan fisk, Tinas firre vägde nog 5 gram i bästa fall, pappa hade några men påsen behövde inte bäras av fler än en person om jag säger så.
Men alla fick pris och jag vann en fin pläd, Tina fick ett yatzyspel, pappa en kepa och t-shirt och Roine likaså (sponsrad av Fiskarheden).

Det blev en grillad med bröd som förrätt sedan åkte vi hem till Gun-Britt och ett delikat påskbord. Skoterfärden åter var inte lika skräckfylld och ångestladdad som på väg dit men visst en liten klump i magen var det............. utöver babyn....





Viktor 6 år

Publicerad 2010-04-02 20:45:29 i Allmänt,

Tänk om alla blev lika glada över en vattenmelon som Viktor blev när han fick sin 6-års present!!

Nya Leksandskläder hade han också fått, från topp till tå!

Solen tittade åter fram och grabbarna ville ha med moster ut i solskenet!


VÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SOL!!!!!!!!!!!!!!!! ASFALT!!!!!!!!!!

Rasmus visade lite trix på sin trixcykel, ja det gjorde Viktor också men de trixen hann jag inte föreviga....



En bandymatch hann vi också med, det var lite blött och grabbarn är extremt duktiga så jag och Roine kastade in handuken innan de krossade oss totalt!


Viktor visade mig sin gamla bob, som hans pappa tydligen backat över?!?!

Tur han fick en ny av Ailie, mormor och Christer i 6 års present med tanke på nästa års bobsäsong!


Fler som kom på kalas var Erica, Lottie och Jossan



Roines visade flera av sina fina sidor


Det var riktigt roligt med panoramabilderna i mobilen.



GRATTIS SÄGER JAG OCH ROINE ÄN EN GÅNG TILL STORKILLEN VIKTOR!!!



Skämt!! (stulen från Anna Js blogg)

Publicerad 2010-04-02 15:28:03 i Allmänt,

"Polisen meddelar att man gripit några av Usama bin ladens släktingar. De personer som nu sitter i säkert förvar är Usamas mor Marme laden och de två bröderna, Choko laden och Remou laden. I lördags kväll tillfångatogs även hans syster, Pina co laden. Nu spanar man efter hans kusin Sal laden och hans senile farfar Var var det jag laden!"

Andra aktiviteter oxå.......

Publicerad 2010-04-02 15:21:24 i Allmänt,

Jag har faktiskt dammsugit och bakat några chokladkolatårtor (3 st) & en toscakaka....... Det gick liksom av bara farten =)


Jag gjorde först två chokladkolatårtor men det blev så mycket kolasmet över att det räcker till ytterligare en kaka. Så det var varsågod att röra till smet till ännu en kladdkaka och swisch in i ugnen. Toscakakan var en latmansvariant: bara att hälla i smör och vatten och så var den smeten färdig.


Till påskmiddag blev det fiskgratäng med blomkol och potatismos, hur gott som helst men det kändes inte riktigt traditionellt! Men för att påskpiffa till det hela så sköljde vi ner maten med: påskmust!!

Roine kom hem med ½ gris idag, våra nasse har fått vila (i vår frysbox).




Det jag gillar mest på grisen är KARRÉKOTLETTERNA och nu är det ju grillsäsong när som helst!! Den där solen jag skröt om var fakiskt framme en stund idag, närmare bestämt mellan klockan 13.57 och 14.05! Så helt fel hade vädergudarna inte, fast de verkar ha överdrivit en hel del!!

Viktor fyller ju 6 år idag och jag har köpt honom två presenter, vad kan jag inte riktigt tala om för han är en riktig liten hacker och han brukar titta in på min blogg både nu och då........

PÅSKTÄVLING!!

Publicerad 2010-04-02 14:54:13 i Allmänt,

Vad är detta?


Den som först kommer med rätt svar vinner.......................
En valfri karaokelåt att sjäv sjunga hos Tina i morgon kväll!! yeay!!

Långfredag

Publicerad 2010-04-02 10:09:05 i Allmänt,

Dagen började med att Roines alarm gick 04.00 och då skulle han ut och leta bäver......... ja jag tänkte kommentera det men raderade: lika bra det med tanke på att ALLA kan läsa detta! =)

Sen kom han hem kl. 07.00 och tänka sig han hade hört plask och sett en svans, så nu närmar det sig bäverstek (tack och lov att bävern lever)!!

Vad händer en dag som denna då?? Tja: jag tänkte dammsuga nere, hänga tvätt, baka något smarrigt tills vi ska till far på fisketävling i morgon.... och då måste jag handla först........ Det låter som en rolig röd dag va??

Det får bli en choklad och kolatårta, jag hittade ett recept på ICA.se som verkar riktigt smarrigt! Denna tårta är inte till för dom som räknar kalorier stod det visst på en annan sight. Tur jag har slutat med det då.


Frestat någon??

Hä ä långt än!

Publicerad 2010-04-01 17:54:14 i Allmänt,

Det var ingen sanndröm, jag har fortfarande relativt långt hår och en UNDERBAR hårfärg!! Det gjorde du bra ÅSA. Jag har lite bilder från sittningen på Lycko men jag ser ut att vara bredare än lång så jag väljer att inte visa er dom... Eller ser ut och ser ut jag ÄR snart bredare än lång! Gha.........

Klippdax

Publicerad 2010-04-01 12:35:28 i Allmänt,

Så är det dax att dra till Lyckos i D-J där Åsa väntar med saxen i högsta hugg. Jag drömde inatt att jag blev korthårig, vi får se om det var en sanndröm om någon timme...................... =)

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela