Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

HUGA

Publicerad 2011-02-22 19:03:22 i Allmänt,

Det var jobbigt det där.... friskispasset alltså!! Fast jag maskade lite, för det gäller att inte förta sig första gången, men nu har jag löst ett teminskort så hej och hå vad smidig jag ska bli till i vår.

ISO dieten går bra, jag tycker att det är riktigt roligt att öppna matlådan och mellanmålsskålarna, men det kräver en hel del planering och arbete!! Idag blev det lax och potatissallad och ärtskott till middag och dito till lunch i morgon. Appropå imorgon så är det äntligen dax för babysim igen!!! Ida har missat de två senaste tillfällena p.g.a förkylningen men nu jädrar är vi på gång. Nedan ser ni ett par bilder som var publicerade i Falu kuriren här om dagen.... (Bilderna är tagna av reportern Sven Tomsen).


Heike och Felix


Carolas sötis: Kevin


Mona och Melker


Emma och Agnes + Helena

Åter till svettis

Publicerad 2011-02-21 16:41:46 i Allmänt,

Nu jäklar måste jag ta tag i fläsket; så idag har jag kört ISO diet och ska avsluta dagen med ett pass på det lokala Friskis och Svettis!! Yeay, eller nått. Har fortfarande ont i kroppen efter en lång promenad runt Skålö igår.  Sååå önska mig lycka till för nu har jag inte varit på Friskis på flera år!!?!?!

TIPS

Publicerad 2011-02-20 19:36:28 i Allmänt,

Om din mobil är lortig, varför inte lägga in den i tvättmaskinen som Roine gjorde igår!! Sen lägger du den på elementet över natten och kilivippen så är mobilen ren och döm om min förvåning: HEL OCH FULLT FUNGERANDE!!!!!!??????

TACK MOSTER OCH KRILLE

Publicerad 2011-02-19 20:02:10 i Allmänt,

På programmet idag stod middag hos My och Krister och maten var fantastisk och efterrätten var delikat!! Tusen tack, och kul att NI vann på Chicagon 2 gånger!!! =) Vi tar revansch en annan gång...

Nu ska Ida försöka att sova så att hennes mamma ska få se på Melodifestivalen, men just nu är hon VÄLDIGT piggelin.

Skulle in på Konsum en snabbis idag, ujujuj ojojoj vad folk det var där!! Medlemsdag med massor av erbjudanden, varenda Vansbroit var på hugget ;-)

Härmed KOras en vinnare!!

Publicerad 2011-02-18 12:43:17 i Allmänt,

Tack för Era tävlingsbidrag, jag valde ut fyra namn till dragning
Bärta, Doris, Lilla-Mu och Broka. KossAnn och Berta Brakskit diskvalifiserades utan motivering =)
En regelrätt lottdragning skedde och kossans officella namn är från och med idag:
BÄRTA!!
Grattis Jossan, du har vunnit en TRISSLOTT som kommer med Roine vid nästa resa förbi ert hus.

PÅ BEGÄRAN

Publicerad 2011-02-18 12:36:54 i Allmänt,

RECEPT PÅ GREKISK PYTTIPANNA
Till: 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.

1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.

Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

KO-TÄVLING!!!

Publicerad 2011-02-16 19:45:29 i Allmänt,

Nu kunde jag inte hålla mig längre!! Idag blev det ett inköp till Ida, helt överraskande!! Vad bidde det denna gången då kanske ni undrar?

En gungko gjord av Teddykompaniet som kan användas som både gungko och åka på då det finns hjul på den, fanns till försäljning på Kox In (jag "råkade" sprungit över den då jag var in där och shoppade förra veckan och när vi inte hittade något åt Ida på Röros marknad så fick det bli denna pryl i present till prinsessan istället). Ida har mest ärvda leksaker så hon behövde få någon "egen" sak också ansåg hennes mor!!! =) Öh.................. 

Vad tyckte Ida om sin nya leksak då???
 
Ärligt talat så tror jag hon blev lite blyg för kossan!! 

På behörigt avstånd blev hon gladare och morskare.....
 

Inte undra på att Ida blev blyg; vi vet ju inte ens vad kossan heter??!!? Just därför kom vi osökt på en ny tävling för Er bloggläsare!!! 

Vad ska kossan heta?? Skriv namnförslag under detta inläggs kommentarer.
1:a pris är en TRISSLOTT!!

RÖROS MARKNAD

Publicerad 2011-02-16 15:37:38 i Allmänt,

Vi lyckades ta oss till Röros tur och retur!! 
Efter vägen såg vi tre par med älgar, alltså totalt 6 älgar. Här försökte jag ta kort på ett par som gick in i skogen;

Ni ser väl dom?? Nä inte jag heller, men dom står därinne bland träden, I promise!!

Fler intressanta saker såg vi efter vägen till Röros, närmare bestämt i Särna (vart annars)
Stripteaseklubben som är vida omtalad. När vi åkte hem stod det en skylt ute vid vägen: ÖPPET! En tisdagkväll i februari, klockan var 21.00. En kvalificerad gissning är att det var nog inte fullsatt, men vad vet väl jag, varenda fönsterruta samt dörr var förbommad så ingen kan ta sig en liten tjuvkik in! 

Det blev exakt 38 mil från Vansbro till Röros och när vi hade åkt 37 av dem så somnade Viktor.


Väl framme hade inledningscermonin dragit igång....


Många ville se när forkörarna skulle komma inkörandes så en del hade tagit sig friheten och satt sig på "första parkett". *Vissa andra uppmärksammade detta ska ni snart bli varse*******

Det var kallt = 8 grder men det blåste smådjäxxxx!! Cermonin var lååång och rätt så tråkig enl. min smak och de små liven inkl. Roine, så efter lite påtryckning så drog vi oss mot marknadsstånden. Det blev inga stora affärer, Viktor köpte ett par ringar och en plåtkorthållare och Rasse likaså samt en radiostyrd Ferrari. Jossan köpte ett par vantar.

Det vår inte så många stånd och många innehöll samma saker (lamastickade tröjor, mössor osv). Ett roligt inslag var det här badkaret som de passande hade döpt till bad-car.


Det gick tydligen att köra, det fanns en liten motor och små bilbatterier.
Ett annat badkar som vi inte fick med på bild var ett med cykelhjul och vad hette det om inte hjulbad!! Hahha, exakt i min humorklass....

Vad vore en norsk marknad utan ett öltält?? Här inne spelades glad musik och kön kringlade sig utanför.... det gick till och med patrullerande politi utanför ;-)


Efter marknaden blev det ett besök i svärföräldrarnas hyrda stuga i Os, därefter raka vägen hem och den lilla bilturen tog ganska exakt 5, 45 timmar, zzzzzz.

Pojkarna sov över för Tina hade praktik idag och då ville gossarna små göra detta:

 

DAN FÖRE DOPPARE´DAN

Publicerad 2011-02-14 21:26:40 i Allmänt,

Imorgon bär det av mot kyligare breddgrader och den norska staden RÖROS! Vi har fyra barn som ligger och sussar sött för tillfället: Ida, Viktor, Rasmus och Josefin och tre av fyra ska få följa med!! Sen har vi en lycklig mormor som ska stanna hemma med minstingen. Klockan 04:30 ringer våra alarm och 05:00 har vi tänkt ge oss av. En resa på 35 mil enkel väg åh vad kul det ska bli. Mer rapport får ni på onsdag med bilder från marknaden och förhoppningsvis en och annan häst!!

Snor, trött och iso

Publicerad 2011-02-13 21:17:03 i Allmänt,

Stumpan är fortsatt sjuk och idag var hon så trött så trött. Själv har jag laddat inför en ny vecka och en ny livsstil. Denna gång: ISO. Måndagens meny består av hallonpannkakor, ägg och frukt, tonfiskröra och grönsaker, kesella med banan ö kakao, köttbullar med oliver mm och sallad med fetaost. Mycket mat! Ska bli spännande. Nu väntar bingen. ciao

Asså shit

Publicerad 2011-02-12 21:29:08 i Allmänt,

Jag fick rätt. Utan att ens ha hört bidragen kunde jag säga vilka som skulle gå vidare till final... Rätt trist. Men håll med att det var bra låtar. :-)

50% so far

Publicerad 2011-02-12 21:16:30 i Allmänt,

Sanna till final! Hoppas hon köper en större klänning tills dess. Puppon Höll på att ramla ur. Ett rätt till mig. Spänningen är olidlig. Oh my god föll mig i smaken, går nog vill andra chansen. Hoppas att herr walz åker ut.

FF SJUK

Publicerad 2011-02-12 19:57:54 i Allmänt,

Natten som var, var en hård natt... Ida hostade och hostade, snörvlade, fick upp slem, grät och var totalt olycklig. Till sist valde jag att ta med henne ner och så sov hon i min famn i soffan!! Då kunde hon halvsitta och det blev lättare att andas. Idag har det varit en ganska jobbig dag för henne också med hostande, snörvlande, snytande (gillas inte) men nu börjar det vända!! I ett tappert och optimistikst försök har vi försökt få henne att somna nu, före kl. 20.00 d.v.s före melodifestlivalen drar igång!! Jag och Jossan har laddat med sourcreamchips. Men nu är hon trallande glad och "pratig"

Förresten vill jag passa på att säga GRATTIS till en trogen läsare; Helena Hübbert som har fått en liten prins som heter André!! Kram på Er..

P.s jag tippar att dessa två går vidare till final
1. Brolle
2. Sanna

SJUK

Publicerad 2011-02-11 12:24:09 i Allmänt,

Stumpan är sjuk!!! Inatt hade hon nära nog 40 graders feber, var blossande röd om kinderna och varm som en kamin... skruttan!


I helgen kommer kusinen Jossan och ska bo över ett par nätter, så vi hoppas att Ida piggnar till och blir bättre snart. Hon vet om att Ida är sjuk så det sker helt på egen risk isamråd med hennes mamma, I promise!!! ;-)

Eftersom vi inte kan gå ut och äta med Elin och Anki som planerat så ska jag istället laga en grekisk pyttipanna som jag tiggt till mig recept på idag. Den innehåller klyftpotatis, marinerad fläskfilé, fetaost och massa mera smarrigheter.


I skrivande stund har jag lunch..... det är en magisk röst i mitt huvud som säger att jag ska gå till Kox in, men jag är starkare än rösten så jag ska låta bli!! Tror jag............... Vilken underbar affär, synd bara att det doftar så starkt (både där och om grejorna man ev. köper).
För Er som inte vet vad Kox in är för en affär, kolla in länken: http://www.koxin.com/

3:e gången gilt, eller??

Publicerad 2011-02-09 20:39:27 i Allmänt,

Lisa, jag såg din kommentar om att du besökt Kox in flera gånger du med. Me too!!! Jag var jag in för 3:e gången på en vecka och undersökte än en gång deras 75%-iga reaställ. Idag blev det den här lilla jackan som ville följa med mig hem till lilla prinsessan.

125:- istället för 499.95 och den var ju inte ens rosa!!! Kunde ju inte låta den hänga kvar en gång till... Ni kanske tycker att jag är en riktig snåljåp men jag ska informera Er om att jag i de här fallen enbart är EKONOMISK!!!!!
Varför kosta på kläder för 100-tals kronor när de knappt hinner att användas och knappt slitas innan de är urväxta?? Nope, går det att fynda så är ju det superkul tycker jag och man kan köpa fler saker till samma pris!

Det är storlek 98 på jackan så jag hoppas och tror att Ida ska kunna ha den nästa senvinter/vår. Nyfiken som jag är så fick jag lov att prova den redan idag.

Armarna var jättelånga och runt om var den lite stor, men inte mycket... Den blir nog jättebra nästa vinter/vår!!

För övrigt så hade vi tänkt åka på babysim idag men lillpluttan är hostig och febrig så vi fick vackert stanna hemma och då kom två glada kusiner och deras mamma istället. Tina passade på att tvätta och städa sin bil, så hon måste ha haft jättetråkigt. Sen drog hon till och hade lite spaafton med fotbehandling; på sig själv

p:s Det är ingen turban hon har på huvudet ifall ni trodde att hon gjorde en hårinpackning på samma gång, utan det är bara hennes vardagsmössa!!

Tina och Rasmus filade sina fötter så jag hade nog kunnat fyllt upp en mjölpåse med det som låg på golvet efter dom.... någon som ska till att baka snart kanske?? Appropå baka så gjorde jag och Viktor en kladdkaka under tiden de fotbadade, kanske någon blev sugen på ett smakprov? Tyvärr finns det ingen ingrediensförteckning, hehe. Det var 3:e gången jag och Viktor bakade på lika många veckor; 3:e gången gillt?? Jag skulle inte satsa pengar på det!!!

JAPP(Y), JAG MÅSTE BARA BERÄTTA...

Publicerad 2011-02-08 20:23:18 i Allmänt,

Idag har jag och morsan fått oss ett gott skratt, har nog förlängt livet med flera år faktiskt.

Mamma var här och hälsade på, i väntan på att Ailie och hennes kompis skulle ringa efter att de hade promenerat med ett par hundar... Mamma väntade och väntade och väntade... till sist tog hon upp mobilen och smsade; inget svar.

Tålamodet började tryta något hos mor som hade annat att göra och hon tog åter upp mobilen och ringde den här gången upp, med högtalaren på!! =) JAPPY, ropade Ailie till någon annan som den tonåring hon är som inte alltid vill prata med sin mamma när hon hänger med vänner antog jag.... Det var en anfådd och lätt stressad Ailie som därefter började prata med vår moder, hon sa att hon inte kunde prata, men morsan hon stre´på och undrade varför då. Då sa Ailie: -Jag är liiite upptagen just nu.. och hon verkade inte alls särskilt välvillig till att berätta varför hon inte kunde prata! Men efter en liten stund kröp det fram att hunden hon skulle ut och gå med hade smitit och de var ute och letade, och hon skulle ringa upp när de hittat byrac... jag menar hunden. Innan Ailie hann avsluta samtalet hörde vi hur hon återigen ropade: JAPPY med stor desperation i rösten som hade en darrande vibration och en väldigt hög oktav och så kom en rejäl busvissling, klick, samtalet avbröts!

För Er som inte hörde hela samtalet låter detta kanske inte alls roligt, men oj vad vi skrattade och därefter skämtade vi om vad de skulle säga när de hittade hunden: JIPPY................ Stört-roligt ansåg jag och morsan iallafall.

PÅ BEGÄRAN

Publicerad 2011-02-07 20:35:57 i Allmänt,

Här kommer ett par bilder från dopet!
Först var det lugnt.... 

Ida bär den dopklänning som min farmor virkade/sydde åt mig 1974

Sen började det bli lite kritiskt och humöret svajade....


Det hela slutade dock lyckligt!! Som i alla bra sagor får även vi säga: slutet gott, allting gott och så lever vi lyckliga i alla våra dagar...

FINNMARKNADEN 2011

Publicerad 2011-02-06 09:08:15 i Allmänt,

Så var det åter dags för marknad i byarna Eldforsen, Örskogen och Sågen. Känslan av att leta parkeringsplats i byn Sågen är absurd bortom allt tvivel, tro mig. Men till sist hittade vi ett hål där bilen precis fick plats, som Ace Ventura sa: Like a glove!!

Med farfar som chaufför fick Ida sin första åktur med häst och släde. Roine vägrade åka med så jag fick vackert offra mig. Han ska få igen när Ida vill åka bergochdalbana, fritt fall och flumride!! 

Fotografen glömde dock att fota det viktigaste: HÄSTEN!! Men det fanns många ögonvittnen som kan styrka att det faktiskt blev en åktur för oss denna soliga och underbara vinterdag i Sågen. *Roine sa nyss att jag såg ung ut på den där bilden. Undrar om jag har åldrats mycket i natt? När vi i morse diskuterade detta så sa Rasmus att Roine har mycket mer gråa hårstrån än mig, då sa Roine att vi var elaka mot honom och att han då kunde passa på att säga att jag har ett vitt hårstrå bland alla svarta: på hakan!! Snabbt som ögat åkte pincetten fram, Roine drog och Rasmus fotade och så sa dom illvilligt att jag fick lov att lägga ut bilden här på bloggen!!

Nog om det!!

Vad fanns det då att köpa undrar ni som inte tog Er dit ut på marknaden? Jo bl.a. strumpor som passar Roines mössa:
 
För Er som inte vet hur Roines mössa ser ut så är det den här:


Vi införskaffade ett par skinnvantar åt Ida för 95:-


Gästartister i Sågen var Sigfrid och hans bror...


Bästa marknadsståndet var detta:

Försäljerskorna var trevliga, snälla och mycket övertygande gällande vilka leksaker Ida inte kan leva utan. Vi kom hem med solrosen som ni ser längst ut till höger, en lila Häffaklump, en radio som spelar tre olika trudilutter och sen fick vi Björnes Lilla Snigel som tack för vi gjort så bra affärer!! Jag tror att försäljerskorna kommer att synas på Dala-Järnas gator i marknadstider i sommar (hoppas det).

Rasmus och jag gjorde ett besök på stenmuséet när vi ändå var i närheten

Den här stenen tyckte vi båda två att var den absolut häftigaste!! Fast just nu i skrivande stund kom vi på att det kanske var den här som var häftigast....

_________________________________________________________


Ganska rolig bild med häst och vagn, loppisstånd, ostvagn, snö och så lilla majstången!!

Over and out, nu ska vi packa badväskorna för idag blir det simhallen med några av Idas polare.


GYM-ANN

Publicerad 2011-02-04 20:41:49 i Allmänt,

Ujujuj vad jag slet på gymmet idag..... Först en halvmil på motionscykel så svettningarna drog i gång. 5-10 minter på boxsäcken, axelfästet talade om för mig att det inte mådde bra.... Lite olika övningar i olika maskiner som jag väljer att inte namnge.... lite arm, lite ben...inge´mage.... Avslutade med 10 minuter i roddmaskin! Allt klart på cirka 50 minuter och nu Ni har jag riktigt ont i axelfästet!! Inte bra, inte bra!! Bör nog vila efter detta ansträngande träningspass. *ironin haglar*

Idas sov rutiner har börjat att ändras.... Inatt var Ida vaken kl. 01:30, 03:00, 04:00, 05:00 och 06:00, då Roine tog ner henne. Hon ligger och övar på sina färdigheter i att spjörpa, jollra och småskrika lite förtjust!! Hon é underbar, hur många gånger hon än är vaken, men nu sussar hon sött!!

Jag glömde förresten att berätta för Er om en kväll förra veckan. Tina som gått på skidskola har behövt barnvakt och vi var inte sena att säga nej. Vid frågan vad de ville göra 1:a veckan var svaret: baka muffins, sagt och gjort! Vid samma fråga 2:a veckan blev svaret: baka bullar, sagt och gjort, jag drog igång en deg tills de kom hit så det var bara att baka ut. Så här såg det ut:

Det blev kardemummabullar, kanelbullar och pizzabullar..... Två konsumpåsar fick grabbarna Bus med sig hem till deras mammas stora lycka, för hon hade just tränat bort ett par gram så det gick bra att fylla på förrådet igen, och det med gott samvete!!

Degen utkavlad och ketchupen smetades på i form av ordet:

*för Er som har svårt att läsa Viktors handstil så står det LYNX
och Rasmus fixade denna deg:

(SKI DOO)

FREDAGSMYS

Publicerad 2011-02-04 12:26:51 i Allmänt,

Plötsligt händer det och idag var en sån dag ur två aspekter
1. Vår avdelning bjöd på fika
2. En ny kaffekanna har anlänt så vi kan kassera den som Roine slagit i golvet som er ut som en mossaikpjäs

Det kan finnas en tredje aspekt också: jag ska gå och träna på gym!! Tidigare har jag kört lite (med betoning på lite) kettlebells & boxercise, men nu tänker jag börja gymma med de fluffiga grabbarna som har pyjamasbyxor och svulliga ådriga muckler, höhö. Själv är jag bara fluffig i den bemärkelsen att jag är fet, stön. Men skam den som ger sig, jag ska kämpa på.... 

Var på vattengympa igår, vidare i min träningsiver så tänkte jag att jag skulle cykla till jobbet och så har jag rest mig upp och ner från kontorsstolen massor av gånger idag. Sen är jag anmäld till CRAWL för nybörjare och det börjar v. 8: jösses vad kul det ska bli hoppas jag.

REALISTATION VAR ORDET!!

Publicerad 2011-02-03 21:21:09 i Allmänt,

Och den rubriken skrämde nog bort varenda manlig bloggläsare, hihi. Så för Er damer tänkte jag berätta om den mest underbara tiden på året: d.v.s månaderna efter jul!! Först blir det en liten blygsam mellandagsrea som eskalerar till halva priset och sedan sensuella sensationella 75%.... Det finns ju underbarare tider, det vet väl jag också, men nog är det härligt att få en STOR kasse full med underbara kläder till vrakpriser!!

Min favoritaffär är för tillfället: KOX IN i Vansbro. Jag har denna vecka varit in två gånger och fyndat följande plagg:
      
Lilla Anna dress     En fin sommar     En spöket-Laban
i plysch                   klänning           klänning i plysch

    
Mysbyxa m Tummen      Labantröja

En Tummenklänning i ceris plysch!!

Allt ovan till ett pris av?
- Ta och gissa vet jag...............

Sen scrollar du ner och kollar in svaret!!
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Totalt: 325:-
7 plagg för 325:- vilket innebär ett snittpris på 46,50 per plagg! Kan det bli mycket billigare ens på Tradera eller i Ullared??

Det enda jag köpte för ordinarie pris var det här läckra "hucklet"

Det går väl inte att ta miste på att prinsessan blev lite fisförnäm för stunden ;-) Kläderna till var dock inte direkt passande till, men här provar vi bara passformen =)

Märket på hucklet:

Lilla Anna

Något annat som också måste ha varit svårt att inte förstå är att jag är lite "inne" på 70-80-tals figurer som TUMMEN, SPÖKET LABAN OCH LILLA ANNA och kläder i materialet plysch! Me laikie-laikie!!!

För Er som är rädda för att jag har köpt upp hela realagret kan jag bara säga: LUGN, det fanns något plagg kvar när vi lämnade butiken...

Fotografer vid poolkanten

Publicerad 2011-02-02 21:27:00 i Allmänt,

Idag fanns det reporter från Falu Kuriren på plats på babysimmet... få se om någon av gofisarna i vår babygrupp fastnade på bild! Ida var sååå duktig idag, grät inte någonting!! Kan tänkas bero på att förusättningarna var de allra bästa dvs hon hade precis sovit middag och fått i sig en skvätt välling, inte mycket men ändock så pass med energi att hon fixade halvtimmen i poolen med glatt humör. På söndag ska de som vill i simgruppen m.fl. träffas i Vansbros simhall, få se om jag kan få med kameran då då?? Idag glömdes den, jag är så glömsk jajamensan!! I posten fanns ett reklamblad från Timea i Malung som har företaget: Bild & Budskap. Precis när jag gått i de tankarna att det borde vara dags att ta babybilder på Ida innan hon hinner bli ett "småbarn". Kanske jag ska nappa på erbjudandet... I skrivande stund gick jag in på hennes hemsida och nu är jag säker på vad vi ska göra!! Kolla själva in hennes fantastiska babybilder på: http://www.bildbudskap.se/bebisar/ Vill åka dit NU!!!!

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela