Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

Älskade MORMOR jag saknar dig!!

Publicerad 2009-09-30 20:20:01 i Allmänt,

I dag avled min älskade älskade mormor och jag saknar henne så.... Hon som alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och hon har alltid funnits där för oss alla. Min mormor var alltid glad, snäll och underbar mot allt och alla, människor som djur. Och nu finns hon inte mer, det är så overkligt och ofattbart men hon kommer att leva kvar starkt i mitt hjärta och i mitt minne. Min mormor var den bästa jag kan ha haft och livet kommer inte att bli sig likt utan henne! Hon kommer aldrig sitta där hemma i Hulån vid köksbordet med kaffet färdigbryggt i kanna, färdigblandad saft med sockerdricka, kex och kakor med och utan fyllning i burken och godis i skålen som alltid stod framme. Hon kommer aldrig mer att komma in igenom vår dörr för att hälsa på när hon och mamma tar en tur med bilen... det blir tomt nu.

Igår vakade jag över henne och höll hennes hand och bara önskade henne att få må bra igen.  Men nu hoppas jag att min bästa lilla mormor sitter där på en molntapp utan värk och bekymmer och ser ner på oss och bara väntar på att träffa oss alla igen. 

Jag har hjälpt mormor att betala in räkningarna de sista åren och hon har sedan jag börjat med detta kallat mig för revisorn. Till julklapp har revisorn fått en julklapp och när jag fyllde år i somras fick jag en "revisorsallad", vilket var en skål som var fylld med mynt, för pengarna köpte jag ett silversmycke; ett snett hjärta. Mormor hade ett superstarkt hjärta men som till sist inte orkade mera, smycket är det finaste jag har!

Innan mormor blev sjuk nu sista gången hade hon med mammas hjälp köpt mig ytterligare en present, den var till revisorparet. Det var ett presentkort på Selins. Mest av allt betydde det hon skrivit på lappen som satt ordentligt fasttejpat på paketet, den sitter på mitt kylskåp och där ska den sitta!! Tusen tack lilla mormor, jag vet att du var glad över min insats och du så gärna vill visa din uppskattning fast du absolut inte behövde göra det! Du var så givmild, snäll, omtänksam, fin, och underbar på alla sätt och vis.

De gånger jag känner mig lat och slö tänker jag alltid på min mormor som trots sin ålder bar ved, eldade, tvättade, strök, lagade mat, bakade, diskade, bytte gardiner, plockade och donade och aldrig någonsin klagade över att det var jobbigt! Mormor du var en krutgumma och du var och förblir en ängel.

Om vi någonsin får en flicka så vill vi att hon ska heta Jenny Adela (jag vet att mormor inte var så förtjust i sista namnet men jag tycker att det är vackert) och jag tror att mormor just nu lägger in ett gott ord för mig och Roine så att vi kan få vår önskan i uppfyllelse snart!


Som de säger i Ronja Rövardotter: Du fattas mig!!!!

I Vanå igen

Publicerad 2009-09-29 07:45:09 i Allmänt,

Så var vi hemma igen, har Ni saknat mitt bloggande? Nej jag trodde väl inte det heller =)

Jag hinner tyvärr inte skriva något utförligt nu, men ikväll kommer jag att lägga in en rapport om Edinburgh, mackor, spöktur under jorden, Nessie mm. Så håll ut gott folk! Nu måste jag jobba lite igen........ Tungt då jag inte har sovit så jättelänge i natt!! Så: senare idag: mer rapport från Skottland!!

Dopparedagen!!

Publicerad 2009-09-25 09:51:59 i Allmänt,

Roine håller på att ta livet av mig med sin resfeber..... han är ju helt hispig! Behöver nog få något starkt för att lugna nerverna, får nog titta in på Bäckaskog innan vi åker, annars får det duga med en öl kanske!!

Rasmus och Viktor är också lite nervösa säger Robert, och det är väl klart... smågrabbarna har ju inte flugit förut och inte Jossa heller.... Jo Rasmus har men han var knappt ett år så det minns han inte trots att han påstår att han gör det!?

Klockan 11.00 ska vi hämta upp övriga resenärer, hoppas någon mer har sin vackra T-shirt på sig, jag och Roine är då klädda i likadana tröjor med Skottlandstrycket på.


Roine påstår att han känner sig som en japan i en turistgrupp =) kanske att det kan ligga något i det men vad gör då det, det är ju en kul grej!!

ÅSA B: IKEA om två veckor: JAJAMENSAN, bara du kan då så är jag självklart med på det!! Nu är det köksrenovering för hela slanten när jag kommer hem. Pannrummet börjar bli ganska färdigt och det som fattas måste inköpas på IKEA helst då då.

Nej nu ska jag tacka för mig och nu får ni vänta på nästa inlägg så ta lite bloggläsningssemester nu gott folk! Kramar från reseledaren!!!
 

Edinburgh om mindre än ett dygn

Publicerad 2009-09-24 21:29:12 i Allmänt,

I morgon bär det av; mot Edinburgh. Kl 18.50 går planet från Skavsta!! Hur spännande är inte det för alla resenärer... jag är då spänd av förväntan. Men detta betyder mina vänner att det blir "over and out" flera dygn på bloggen. Det finns inte en chans i h...tet att jag ska vara ens i närheten av en dator, och inte en mobil heller! Jag ska ha helt teknikfritt i fyra dygn, snacka om att jag kommer att få abstinens!!

Så: på återseende!!!!!!!!!!

Pannrum del tvåhundrasju........

Publicerad 2009-09-23 18:24:46 i Allmänt,

Nu har lacket på golvet torkat så pass att det gick att bära in tvättmaskin, tumlare, matta osv. Sen har jag fått upp en gardin, lampa och nån blomruska, på med en 40 årig bänkskiva och det blev rätt okej. Nu är ju jag partisk men NI får se själva nedan!

Men sen ska det upp hyllor ovanför bänken (2 stycken) där jag kan förvara tvättmedel, spolarvätska, glödlampor you name it!! Sen ska en torkställning upp till höger hitanför tvättmaskinen som kan höjas upp i taket. Sen vill jag ha trådbackar eller nått under bänken i mellanutrymmet och sist men inte minst behöver vi något att ha veden i under fönstret! Och lite fler eluttag och mer färg på väggen som ni inte ser................ SEN är det klart!! MEn erkänn att det iallafall är en bra början! IKEA here I come!!!!!!!!!! om några helger...

Sen var jag ju till Ludvika idag och vi käkade lunch på en restaurang kallad PIREN. Där hade de skithäftiga dörrhantag till toan, när det var ledigt såg de ut så här....

och självklart när det var upptaget såg handtaget ut så här:

Så jag kan konstatera att i Ludvika; är ä dom modärna!!

Destination: Ludvika

Publicerad 2009-09-23 06:52:43 i Allmänt,

Idag styr vid leasingbilen mot Ludvika och en härlig träff med övriga färdtjänsthandläggare ifrån hela Dalarna, lät inte det spännande?? =)

Jag höll mig borta ifrån Kolapajer, mumsiga muffins och allt annat flötigt igår, och nu idag är jag jättenöjd över det, hoppas känslan sitter i läääänge!! Jag behöver lite mindre mumsigt just nu i mitt liv ;) (byxorna börjar sitta lite väl tight igen).


Ha en bra dag!

Kommentarer/tävling

Publicerad 2009-09-22 18:50:23 i Allmänt,

Hej på Er alla cyberfans där ute! Nu har jag äntligen (tack Ann H för synpunkten) ändrat färgen på kommentarerna. Det har ju tidigare varit omöjligt att läsa vad Ni har skrivit men nu är texten vit och det blev tydligt och bra tycker jag!!

Kom ihåg månadens tävling där NI kan vinna en souvenir från Skottland! Tävlingen finns i ett tidigare inlägg i september!!! Det är bara att börja gissa, ingen har hitintills svarat rätt, så än har Ni chansen!! Skriv bara Ert namn och ev. adress om ni är ocknugä! (okända på järnamål)

Onyttigt gott

Publicerad 2009-09-22 17:42:55 i Allmänt,

Gosse nå vad jag är sugen på de där muffinsen eller ännu hellre Monkans chokladkolapaj.... hm den NI smakade mera; inget för en tjockis som jag att ha i kylskåpet för jämnan för då ni!!!!! Men typ nu hade varit gött!

Idag har jag inte haft någon vitfärg till trappen så den står ogjord från igår, den har med andra ord inte fått sin tredje strykning (färg) ännu. Men jag har bestämt mig att den ska förbli vit nu iallafall!

Lacket har inte torkat helt ute i pannrummet så jag får nog vänta tills i morgon med att lägga på gångmattan, ta in tvättmaskinen och torktumlaren mm. Åhhh jag som så gärna ville slänga in allt det där NU!

Jag är helt slutkörd för övrigt, jobbet spinner på i 200 och jag hinner inte riktigt med. Det är ansökningar och akututryckningar så jag tror att jag kräks, men det är allt jag ska tråka ut er med ang jobbet!!

Chokladkolapajen ja.............. mmmmmmmmmmmmm.
När jag ändå är i recepttagen så kan ni ju få receptet med tanke på att jag hittat där här på nätet nu!
Chokladkolapaj med lingon

Ingredienser

12-15 bitar

100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt
1 1/2 dl lingon

Servera med:
vispgrädde

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

****************************
Det är nästan så jag måste slänga mig i bilen och åka ner och handla lite.... Närå jag ska hålla mig, så klart!! Kämpar för laget!!!

Rocky roadmuffins

Publicerad 2009-09-22 17:38:09 i Allmänt,


12 st

115 g rumsvarmt smör
drygt 1 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl special
3 msk kakao
2 msk mjölk
25 g vit choklad, hackad
50 g dumle, skurna i bitar
25 g salta jordnötter, hackade
Garnering:
120 g mörk choklad, hackad
1 dl vispgrädde
25 g salta jordnötter
25 g vit, choklad, grovt hackad
några dumle, skurna i bitar

Sätt ugnen på 180°. Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt

Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit och pösig smet. Slå i äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Tillsätt mjöl och kakao och rör om. Rör ner mjölk och till sätt sedan vit choklad, dumle och nötter.

Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 18 minuter tills muffinsarna rest sig och toppen återtar sin form när man trycker försiktigt på den. Lägg över på galler och låt svalna.

Lägg den mörka chokladen i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll grädden över chokladen och låt stå några minuter. Rör till en jämn smet och låt sedan stå och svalna i 30 minuter tills glasyren är tjock och blank.

Bred chokladglasyren över muffinsen och strö sist över vit choklad, nötter och dumle.

Måndag

Publicerad 2009-09-21 21:48:11 i Allmänt,

Idag har jag mest ordnat med boardingpass till Skottlandsresan som snart blir av!! 4 dagar kvar.... Sen har jag åkt ut med dem till övriga medresenärer... suttit hos Lottie och stimmat lite, varit asrädd för geten Oscar (igen). Geten är ju helt galen, och han vill gärna mucka med mig! Sen har jag förstås målat, idag blev trappan vit, igår:grå. Sen har jag målat om pannmuren igen eftersom det lyser igenom efter bara en strykning och så har jag lackat pannrumsgolvet! Det fick duga för idag.

I morgon ska Roine åka in och köpa en extra liter gråfärg till pannrummet så ska jag måla klart väggen till höger (som ni inte har fått se att jag har fuskat på). Den väggen är fortfarande halvt omålad av två anledningar, främst p.g.a gipsskivan är våt, men också för att det är MYCKET rör där och trångt och bökigt p.g.a pannan, men i morgon ska jag göra det rycket också, eller i övermorgon, eller på torsdag...... I morgon ska jag bära in tvättmaskinen och torktumlaren samt lägga på en bänkskiva, och helst sätta upp två hyllor och gardinen!! och lägga på mattan, åh.... längtar redan efter att golvet ska torka ordentligt, för det är ju så spännande innan man vet hur det ska bli! Ska det bli bra eller blir det fult?? Tja självklart måste jag tro att det blir bra!!!

Nu ska jag betala mormors räkningar sedan är det läggdax igen! Hasta la vista babys

Uppdatering renoveringsprojekt(en)

Publicerad 2009-09-20 20:23:51 i Allmänt,

Ja så var golvet äntligen färdigmålat och flingat.... Det blev toppenbra tycker jag, lite ljusare än vad jag hade hoppats på men men. Nu är färgen på iallafall! sätter in före bilden och nu bilden bredvid varandra så NI får se den påtagliga skillnaden!! I´m happy!! trallalal trallala!!! Tänk vad lite färg kan göra!!! =) *glad, glad, glad!!


  
           Fredag                           Lördag                                     Söndag
        
Sen har jag målat panelen i köket och trappen och pannmuren i köket, färg?? Grått så klart!! Men därifrån tänker jag inte lägga ut några bilder!! (än)... men när jag blir klar så ska ni få se före och efterbilder, men det dröjer nog en månad eller så än med tanke på att mattläggaren ska hinna hit, gamla köket ut, nya köket in, tapeter på! Phu nu blir det röj röj en tid framöver, men det känns helt OK!

Sista oljetunnorna blev sålda idag förresten så totalt har jag dragit in 10 000:- i helgen, men det har jag ju redan skrivit om =)

Malung by saturday

Publicerad 2009-09-20 10:26:22 i Allmänt,

Vad är en tur till Malung utan en fika vid Almasjön??






Vi åkte till Malung och köpte färgen som jag har i pannrummet, den är grå och heter Rasmus... gissa om Viktor blev lite avis, för det fanns en annan nyans i vitt som heter just Viktor.

På vägen hem blev Rasmus åksjuk så vi bytte plats. Jag och Viktor satt bak och käkade godis!




Vilka snyggingar va.....


Efter Malungsresan var det dags att åka på 8-års kalas hem till Elin som hade grillad korv, disco och fiskdamm.

Helg koncentrerad åt olja och renovering

Publicerad 2009-09-20 10:18:41 i Allmänt,

Igår sålde jag 4,5 oljefat och i eftermiddag kommer en snubbe och köper de sista tre faten. Det blev 10 000:- extra härliga kronor som jag inte hade en aning om att jag skulle få in..... kul!

Jag började pula lite i pannrummet igår. Först såg det mörkt ut med jätteskitiga väggar som knappt gick att tvätta p.g.a trasan blev sotig direkt och så fick jag byta vatten osv osv... men nu är 3 ½ vägg målad och idag är sista ½an kvar liksom muren!!! Är Ni nyfikna på hur det ser ut så här långt?? Hoppas att ni kommer ihåg hur det såg ut från början. Så här såg det ut när tanken var borta iallafall, alltså i fredags kväll!


och efter målning så här:


Idag blir det ett nytt lager grått, rengöring av golv samt målning av muren: mörkgrå!! Jag har köpt flingor till att slänga på golvet och sen ska det ju lackas då innan det är klart!! Dessutom har jag köpt en ny gångmatta (mörkgrå och gardiner som går i vitt, grått och lila). Det blir nog snyggt när det blir klart. En sak är jag då riktigt säker på: det blir bättre än innan!!!

Jag ska lägga på ett kol innan Roine kommer hem, ska överraska honom riktigt!


Mats och Linda Chen....

Publicerad 2009-09-19 00:19:27 i Allmänt,

Först försvann ju Linda från Falun och därefter efter cirka 47 dagar så försvann ju även sambon. Vi diskuterade detta idag, både på jobbet och här hemma. Nu läser jag i tidningarna att Mats har kommit åter, i chocktillstånd, bränd och förvirrad med en kropp som förmodas vara Linda Chen: hans blivande fru!? Nu är han misstänkt för människorov alternativ Mord. Vad är det som händer i världen!? Är ett människoliv inte värt något längre???

Så här står det i Expressen i kväll: "Mats Alm var chockad när han sökte upp en sommarstuga längs riksväg 80.
Det berättar sommarstugeägaren - som var den första att möta Mats Alm efter försvinnandet.
- Han skrek: "Ring polisen, ring polisen", säger Lars Gauffin till Expressen.se.
 
Lars Gauffin åkte i dag från Stockholm till sin sommarstuga i Dalarna.
– Efter vägen köpte vi Expressen och läste om det här, berättar Lars för Expressen.se.
– Då kunde jag inte ana att han skulle dyka upp en timme senare vid min sommarstuga.
– Jag förstod vem han var, eftersom jag läst artikeln.
Ögonvittnet berättar att Mats Alm kom springande från den gamla riksvägen.
Mats Alm ska då, enligt Lars Gauffin, ha skrikit:
– Ring polisen, ring polisen.
Det berättar Lars Gauffin.
Klockan var 16.15.
- Jag är Mats och jag har vaknat bredvid Linda i skogen.
Sedan sjönk Mats Alm ihop på trappan till sommarstugan och polis larmades. När polisen kom dit larmades även ambulans".


* * * * * * * * * * * * *
Jag finner det högst anmärkningsvärt hur den blivande maken bara kan vakna upp bredvid hennes kropp, bara så där helt ovetandes !!??!! och dessutom med brännskador men jag håller mina teorier för mig själv.... Men vi minns ju alla bittert hur det var med Maries försvinnande och uppklarandet av den "gåtan". Nä usch och fy, nu ska man försöka sova på det här också!!?

Pannrum, tvättstuga och Dirty Dancing

Publicerad 2009-09-19 00:11:27 i Allmänt,

Pannrummet är nu utan oljetank, det tog en hel dag och en hel kvälls arbete av stackars Micke men han fixade det galant!! TUSEN TUSEN TACK MICKE Å LOTTIE!!! Själv gjorde jag ju ingenting, kände mig mest i vägen.... Jag och Jossan såg på kändisdjungeln och det kan ju vara nog så krävande (hatar ormar och kackerlackor, det kryper än i MIN hårbotten).

Så nu är det till att börja städa, skrubba och tvätta rent inför renoveringen, målningen och allt annat! Det ska inte bli kul gällande steg 1 med rengöringen men sen är det den lätta och roliga delen kvar. Tyvärr har jag så svag glödlampa där inne att bilden jag tog när tanken var ute blev jättemörk. Men jag har ju bilder på Micke när han håller på att slita ihjäl sig innan tanken var ute, eller delar av den iaf.



och sen blev det Dirty Dancing... Åh vilken kult film. Först när den började så tänkte jag att jag inte orkade se den igen... Men så fanns det inget annat av värde att se heller så jag tittade, igen! Inte en premiär direkt, men jäklars så bra den är och så snygg han var: Patrick S! *suck*, Roines magrutor är inte lika starka i konturerna, men han är ju supersnygg han oxå så klart!!

Morgonpromenaden är avklarad!

Publicerad 2009-09-18 06:06:56 i Allmänt,

Ännu en vecka har snart gått, dagarna bara springer iväg. Jag har en praktikant med mig på jobbet och jag tror att både jag och hon tycker att dagarna går med en rasande fart.....

Det blev tre morgonpromenader den här veckan, och jag måste tyvärr erkänna att det inte är min förtjänst. Jag har hållit en låg profil för att ev. komma undan detta mardröms moment 05,10 på morgonen... men grannarna är ihärdiga och ambitiösa (förut var det jag men inte nu).

Idag kommer min oljetank att bli ett minne blott!! Hasta la vista baby!! Och hej nya pannrummet/tvättstugan!! Det kommer att bli en dröm om man jämför, lite större iallafall! Nej nu kallar duschen och gröten, urk!

Getskräck, sparbössor och skelögdhet

Publicerad 2009-09-17 21:50:02 i Allmänt,

Vilken fräck rubrik, tycker Ni inte?? Idag har jag först varit på ett riktigt tufft box pass efter jobbet. 1,5 timmes hårdkörning, med träningsvärk, det NI!! Sen for jag till Tina, Rasse och Viktor och den sistnämnda lilla hulliganen hade nog nyss lärt sig att titta i kors och visade gärna sina nya konster...

Gullungen är ju helt crazy!!!!!!!!!!

Jag hade köpt en sparbössa till min mor men Roine tog den direkt när jag kom hem med den, så igår köpte jag en ny till mamma. Hon har nämligen letat efter en sparbössa som ej går att öppna och den här gick inte att öppna och för övrigt är den MEGASTOR!! Så nu får vi ha tävling om vem som fyller upp den först!


Sen for jag och Viktor till min mormor och hjälpte henne med räkningarna, Viktor käkade mest ostkrokar.... sen hade han med äpplen som vi gav till Carol, Ballerina och Barringa tillsammans med Jossan


   

Oskar som är deras get var som vanligt med där det händer saker och Viktor är ganska skraj för honom... okej då jag också!!

Sen for vi hem till Hermelingatan med Viktor och såg slutklämmen av IDOL 2009. Nu är det tack och god natt!! Morgonpromenad i morgon igen 05.10, jag tror jag döööör!

Träningsvärk nästa: HURRA!!!

Publicerad 2009-09-16 21:23:34 i Allmänt,

Jag har tränat igen, det var verkligen evigheter sedan!! Det blev en timmes kettlebells idag och jag känner redan en liten antydan på att det ska bli rejält med träningsvärk i morgon och i övermorgon och ev. ytterligare en dag eller så. Men det är det värt!! Nu sitter jag och brottas med min onde djävul på axeln: alltså ska jag ta ett smörgåsrån eller inte. Det är ju sent och ganska onödigt att dra i sig ett kex nu, men åh vad min mage är tom... eller är jag bara sugen! Jag tar ett glas vatten och tänker på saken!! =) Ha det bra amigos, hörs i mörgo!

Projekt PANNRUM

Publicerad 2009-09-15 19:24:58 i Allmänt,

Idag har jag röjt ur pannrummet tills Micke ska komma på fredag och ta ut oljetanken. Det ska bli så gött att få lite mer utrymme för tvättmaskin, torktumlare, bänkskiva och vedlår..... Idag har man stått på en femöring och vritt sig för varje moment: lägga i tvätt, lägga i ved osv.... Jag har börjat att spackla lite som ni ser och målat liiiite för jag var såååå sugen.

Så här ser det ut i dagsläget

Kanten närmast som är mörkgrå har jag målat idag och jag har konstaterat att jag är värre än en 3 åring...
Why??? Titta här:

Jag vinglade rätt in i den nymålade dörrkarmen som precis var nymålad! Snillen spekulerar...

Pannrummet ska gå i guld och mörkgrått... få se hur murrigt det kan bli då men va fanken.... det lär ju bli grått i allafall av sotet. Nej nu kallar plikten: dags för kvällspromenad (ja jag vet det är inte måtta på eländet)  =)

Patrick Swayze död i natt

Publicerad 2009-09-15 06:15:56 i Allmänt,

En av de bästa filmerna jag har sett är ju faktiskt Dirty Dancing, tänk Er PatrickSwayze i den filmen och kultrepriken: Nobody puts Baby in a corner!! Och nu är han död!! Efter 20 månaders kamp mot cancern. Jag ska nog leta tag på den där gamla rullen, damma av den och avnjuta den i helgen, det var länge sen jag såg den och den går ju att se om och om och om igen!! Och jag tror att det är fler med mig som kommer att se den inom kort.

Vaken??!

Publicerad 2009-09-15 05:03:54 i Allmänt,

Och så är jag vaken vid den arla morgontimma igen. Jag har bara en strumpa på mig och orkar knapp gå och leta tag på maken till den... zzzz och om sju minuter ska jag vara nere vid vägen! Jag vet ju att detta är hälsosamt för mitt sidfläsk men jäklars så jobbigt det är innan väckarklockan ringer och även efter............

Livet

Publicerad 2009-09-14 21:54:30 i Allmänt,

Ibland blir det inte som man har tänkt sig, eller nästan aldrig tycker jag, eller vad säger ni??

Jag initierade morgonpromenader igen förra veckan men har redan ångrat mig...... I morgon har grannen smsat om ny promenad 05.10, jag svarade att jag säger upp mig men det köpte hon inte den lilla slavdrivaren =)

Åh.... jag känner att jag redan är trött!! Nej morgonpromenader är inget för mig längre, bara en psykisk press och vånda! Men jag ska väl upp till bevis och masa mig ur den varma sköna sängen 05.00 i möra!!! Det är ju rätt fantastiskt då man väl har gått halva rundan och är på väg hem igen, pigg, fräsch och nymotionerad!! God natt, det gäller ju att lägga sig i tid då man ska gå upp i ottan.

Ormshow

Publicerad 2009-09-13 21:50:00 i Allmänt,

I eftermiddag har vi varit i Borlänge och fördrivit tiden, köpt grått kakel, guldtapet, tapetklister, fogmassa mm mm. Så nu kan grovarbetet börja snart (väntar nog tills Roine åkt så slipper vi bli osams).

Hälsade på Katarin, min gamla högskolekamrat. Hon hade inte bara Thommy och Benjamin att ta hand om utan fem ormar också!! Thommy visade stolt upp den största av dem (i sin hand)!!? URK sa jag då.

Sen ville jag att Ailie eller Amanda skulle posera med ormarna men de vägrade....

Ja först ja vägrade de, men sen höll de inte på att kunna slita sig från de äckliga, långa, otäcka djuren...


** Hon är tuff min lillsyrra

Även lilla Amanda tinade upp och blev morsk innan vi skulle åka hemmåt!


Usch, nu kommer jag väl att drömma mardrömmar om de där läskiga långa benlösa djuren också. Men jag ska faktiskt skryta och säga att jag petade på en av de där små, om än ½ sekund. Men jag hann känna att den var mjuk och varm.

P.s: Roine påstod (när vi var ute i lingonskogen), att han suttit på samma stubbe där vi var i förrgår och då hade han liten huggorm mellan benen!!?? Öh hm, ja jag avslutar där tror jag!!
*(Asgarv blev det på oss alla, utom Roine).

Köksbekrymmer

Publicerad 2009-09-13 10:30:33 i Allmänt,

Nu har jag två alternativ färdiga, ja det gäller mitt nya kök!! Men jag behöver Er hjälp att få förslag vilket kök jag ska välja. Egentligen är köken lika men planerade på två olika sätt!

Alternativ 1


Alternativ 2


* Ge gärna en kommentar om vilket alternativ just DU tycker är bäst!!

Ha en trevlig, solig höstdag på Er!!!!!!!!!!!!!

En dag i skogen

Publicerad 2009-09-12 18:14:57 i Allmänt,

Det hela började med en riktig naturupplevelse: katten hos Lottie & co hade tagit en megamus


Sen bar det iväg till Storsjön och lingonskogen! så här glada var barngänget då vi skrapat ihop cirka 50 liter.


Fast vi jobbade inte bara utan fikade också så klart!



Jag hittade en gammal maläten svamp som såg rätt rolig ut!


Vi plockade tillsammans 30,5 kilo och barnen fick 214:- att dela på tre (trots vilda protester från en viss 5 åring).

Sen blev det en jättepizza från Rhodis som efterrätt!

Men nu är det filmtajm, jag och Roine trodde det skulle bli en härlig, lugn och tyst hemma kväll på tu man hand men nu ringde Robert och skulle komma och hälsa på inkl Rasmus och Viktor.... sen chattade jag just med Jossan som hade tråkigt då pappa skulle åka på jobb och då skulle hon också dyka upp!! Tja det blev iallafall en filmkväll kan vi konstatera på förhand men om den blir lugn, tyst och på tu man hand??? Det tror jag att jag vet svaret på, men låter det vara osagt för husfridens skull!! =) Ciao amigos!!!!!

Edinburgh om 13 dagar..

Publicerad 2009-09-12 10:38:08 i Allmänt,

Det här är bilden på t-shirten och idag ska jag avslöja för Er alla hur våra läckra (hehe) T-SHIRTS ser ut! Så här kommer alltså världspremiären av visningen för mitt nya klädesmärke!!





Vad ska vi då hitta på de här dagarna?? Någon som har några bra förslag, så mottages de tacksamt!!
Här har jag hittat lite info på nätet... Infon är hämtad från hemsidan:
http://citygateways.visitscotland.com/se/edinburgh/


Edinburgh ar fortrollande!


Edinburgh förtrollar alla som besöker staden. I själva hjärtat av staden ligger en klippborg och ett medeltida palats, och bägge har bevittnat ett mörkt och våldsamt förflutet. Det är en fängslande stad med arkitektur klassad som Världskulturarv, där gatorna genljuder av myter och legender från dunkla tidevarv. Det har visat sig vara en perfekt bakgrund som inspiration för författare att frammana sådana älskade gestalter som Jekyll och Hyde, Sherlock Holmes och Harry Potter.

Det som verkar hända när vi ska dit är följande....
Edinburgh Öppen Stad
26-27 Sept 2009

Ett unikt tillfälle att upptäcka några av Edinburghs´s arktitektoriska, kulturella och betydelsefulla byggnader - allt utan kostnad.




 
På senare år har utomhusmarknader fått något av en renässans i Edinburgh. Farmers' Market slår upp sitt stånd varje lördag från kl. 9:00 till 14:00 på Castle Terrace med allt från vildsvin till choklad och chutney. Leith Market har en kvalitetsblandning av mat, mode, design, antikviteter, böcker och musik på Commercial Quay varje lördag från 9:00 till 18:00 och från 10:00 till 17:00 varje söndag. (Gissa om jag ska dit)??!!

 


 
Trots att mer exotiska rätter blir allt populärare är "fish supper" fortfarande Skottlands och Storbritanniens takeaway-alternativ som väljs mest.


Huvudattraktioner

TIO VIKTIGA SEVÄRDHETER

1  EDINBURGH CASTLE
"Skottlands främsta sevärdhet" svävar som genom trolleri ovanför stadens centrum. Borgen ruvar på andra överraskningar inom murarna
.

2  PALATSET HOLYROODHOUSE
Historiskt en skådeplats för komplotter, mord och politiska intriger men numera den officiella bostaden i Skottland för den nuvarande drottningen.


3  SCOTCH WHISKY HERITAGE CENTRE
Skottlands nationaldryck beskrivs och firas på en underhållande rundtur som visar dess väg från korn till glas.


4  SKOTSKA PARLAMENTET
Efter nästan 300 års väntan har Skottland åter ett eget parlament och dessutom en storslagen ny parlamentsbyggnad.


5  THE WRITERS' MUSEUM OCH MAKERS' COURT
Det är helt rätt att UNESCOs första Litteraturstad borde ha ett museum ägnat åt tre av Skottlands mest berömda författare.


6  SKOTTLANDS NATIONALGALLERIER
Fem konstgallerier utspridda i staden visar upp några av världens största konstnärer från renässansen till våra dagar.


7  MUSEUM OF SCOTLAND (NATIONAL MUSEUM OF SCOTLAND)
Berättelsen om en hel nation, dess folk och kultur under ett tak! Ta reda på hur skottarna är funtade!


8  DEN KUNGLIGA LYXKRYSSAREN BRITANNIA
Efter 968 officiella resor har den kungliga lustjakten Britannia inlett ett nytt liv i Edinburghs hamn i Leith.


9  SPÖKLIKA EDINBURGH
Under Edinburghs Royal Mile ligger ett nät av spöklika gator, övergivna och glömda i århundraden ... tills nu!


10  EDINBURGHS FESTIVALER
Om något är värt att fira har Edinburgh antagligen en festival för det! Det är en stad som vet hur man ställer till fest!




Dom två sevärdheterna 1 & 9 är de två jag är mest intresserade av, i omvänd ordning!!


* Kostnad för en sån här rundtur är cirka 8 pund per vuxen, 5 pund för barn eller 22 pund för en familj (2 vuxna och 2 barn under 16 år).  Detta innebär en genomsnittlig kostnad per person på
cirka 67:-. Men det är ju inte säkert att alla TÖRS följa med................

Nä nu bär det ut i lingonskogen så vi kan tjäna ihop till den här spökliga, rysliga rundturen, yes!

Kändis djungeln

Publicerad 2009-09-11 22:13:50 i Allmänt,

KATASTROFALT DÅLIGT!!!!!!!!!!!!! Detta nya tv-program var om möjligt ännu sämre än vad jag hade förutspått!! Herregud säger jag bara, kommer inte att se detta program igen, tro mig! Nu är det tack och god natt från mig!!
Brrrrr vad dåligt det var, och smaklöst!! Och programledarna var ju värdelösa...... nej ska släppa det där du och glida in i John Blunds magiska värld. (22,13 en fredagskväll, vilket glammigt liv va)!!

Små meddelanden till Erica, Sanna, Jossan, Ailie, Rasmus, Viktor & Elin

Publicerad 2009-09-11 20:57:48 i Allmänt,

Erica: här ligger du i lä


Sanna: Hur går det med fikadaten??



Jossan: Bloggar du varje dag??


Rasmus: Kom i håg att lägga t-shirten i tvätten så den är ren tills vi ska i väg


Viktor: Tycker du att surströmming luktar gott??



Ailie: Har Ni sett några fler vildsvin i grannskapet??


Elin: Sjungit in i värmefläktspumpen på länge??? =)

Om du övar riktigt duktigt så blir du lika duktig som Carola ska du se!!!

God natt macken vi ses i mörn!

Det är dags för fredagsmys

Publicerad 2009-09-11 20:16:38 i Allmänt,

Roine ser på någon film på tvn uppe och jag ser på Idol 2009 på tvn nere.... Myskväll de lux!

Jag, Roine och grabbarna har varit och delat ut t-shirts inför Skottlandsresan till alla medresenärer =) Ni ska få se hur de såg ut efter vi kommit hem igen, alla har fått likadana så vi blir en flock turister på gruppresa, ascoolt: ja jag vet!

Alltså, Idol; det är ju riktigt roligt i år, blir nästan sugen på en finalbiljett!! Eller hur Ailie???

I morgon blir det lingonplockning, igen! Det blir jag, Jossan, Rasmus och lilla Viktor och en stor jävla picknickkorg! Sist höll vi på att törsta ihjäl! Men iallafall, jag tycker det är sååå kul att barnen är positiva till att tjäna sina egna fickpengar!! Det tickar på lite med någon femtiolapp här och 75:- där.


Efter Idol är det kändisdjungeln, få se vad det är för något då?? Säkert något som inte alls är bra, men jag ska ge det en chans. Har ändå inget bättre för mig, ska absolut inte ta någon promenad, det gjorde jag ju 05.10 i morse så nu ska det inte överdrivas mer idag =)

programledare för kändis djungeln

Nä åter till Idol, ciao amigos!!!

05,07

Publicerad 2009-09-11 05:08:06 i Allmänt,

Klockan är strax efter fem och jag vill bara säga att jag just nu tycker att morgonpromenaderna suger..... zzzzzzz

Skelett i skogen, Bagge mm

Publicerad 2009-09-10 19:59:48 i Allmänt,

Idag har vi återigen plockat lingon. Jag har totalt plockat 100 liter nu, tillsammans med Jossan, Rasmus och Viktor! Det ni..... Idag låg det en massa ben ute i skogen och bl.a ett skelett från ett djurs ansikte!? Men vilken sort vet jag inte, jag tyckte det såg ut som en brontosarius faktiskt.

Nu blir det IDOL tittning, det var ju faktiskt grymt underhållande igår, tro det eller ej! Anders Bagge är ju så ymlig och go att man bara älskar honom! En riktig teddybjörn faktiskt.

Jag såg att det är höstmarknad i Äppelbo i övermorgon, tänkte på Jossan och grabbarna och en ev. försäljning, nja inte av dem då men för att de ska kunna dra in lite fickpengar men jag vet inte om jag orkar engagera mig i kransbindning eller bakning i morgon kväll!!?? Får se om någon hör av sig och har intresse så ställer jag väl upp, annars kanske latmasken sätter in och jag bajsar i det??

I morgon är jag bjuden på lunch till min faster Siv, hennes sonhustru och barnbarn är där, det ska bli riktigt trevligt! Ha det bra nu alla lingonplockare där ute och NI andra också.

Nej: förpassad upp till lilla tv:n för IDOL/Du är vad du äter i kombination.

p.s jag har plockat på mig en blåsa på tummen......

Så här gick det med lingonförsäljningen...

Publicerad 2009-09-09 20:36:52 i Allmänt,

Jag och Jossan plockade gemensamt 40 liter lingon i eftermiddag, vi var nöjda, glada och trötta!!

Ja vi vet att den gröna hinken är tom men det är för att illustrerar hur mycket vi har plockat: den gröna är alltså en tiolitershink!! Det blev totalt 22 kilo á 7:- kilot och Jossan blev därmed 155:- rikare: kasching i resekassan!!!

Inte undra på att hon höll i den STORA hinken så här hårt i bilen på väg till bäruppköparen i Vanå som för övrigt var min morbror Per-Åke och som egentligen hade öppet mellan 17-19 och vi kom 19.50, men han var som vanligt supersnäll och lät oss sälja bären trots att de hade bommat igen för dagen!

Med detta sagt vinkar jag farväl åt Er alla för ikväll!! Bilden är lite spöklik.... Det ser ut som om jag håller på att luckras upp och bli osynlig.... ja: vem vet??

p.s jag har bakat en tårta idag med dumlefluff: mumsfilibaba för en bantare =)

Plocka lingon till fickpengar....

Publicerad 2009-09-09 15:58:39 i Allmänt,

Nu ska vi strax åka ut i skogen och plocka mer lingon: jag, Roine och Jossan. Vi ska plocka till ett välgörande ändamål: JOssans fickpengar till Skottlandsresan!! Hon är så positiv och välvilligt inställd till att tjäna ihop sina egna pengar och det är sååå roligt!! Kanske pojkarna, Robert och Tina kommer sen också men det tror jag när jag ser det =).... De skulle plocka blåbär men några sånna har jag inte sett, trodde säsongen var slut för i år men Robert säger att det finns mer att hitta!! Det är ju betydligt bättre betalt för dem än lingonen, men vi håller oss till det röda guldet!

P.s har förberett för: Dumlefluff!! som fyllning i en tårta, det är grädde som värms upp och sedan smälter man i dumle.... Hur gott låter inte det?? Ska bli intressant att pröva. Jag har nämnligen bestämt mig för att fixa tårtor till mammas kalas, men det vet hon inte om än! Men hon läser min blogg så snart vet hon det! Har en surprice på gång i tårtväg tills hon fyller 35 i oktober ;)

05.10

Publicerad 2009-09-09 05:43:32 i Allmänt,

Morgonpromenaden avklarad, nu blir det en dusch och sedan lite vila innan jobbet.... Grymt varmt ute men STORMVARNING!!

Etiska dilemman

Publicerad 2009-09-08 16:35:45 i Allmänt,

Vad är det egentligen, min praktikant har fått mig att bli filosofisk och teoretisk igen. (Ytterst lite men dock). Hon ska beskriva ett etiskt dilemma som hon råkar på under praktiken med mig. Och det ploppar ju upp sådana hela tiden. Tänk Er själva att bli gamla (konstig tanke jag vet)!! och inte längre kunna ta hand om Er själva utan behöva hjälp med lite eller allt!! Hm jag behöver inte skriva mer utan att ni förstår att det kan uppstå ett och annat dilemma!

Bara tanken på att vi alla ska bli gamla, och när fan är man gammal??? Ja jag vet inte svaret, jag umgås med 80+are hela tiden och de är som mig i sinnet många gånger och jag förstår att många av dem känner sig som 25 år i sinnet!! Inte lätt det där inte.

Till nått helt annat men som har med praktikanten att göra!! Hon har visat mig en del av himmelriket idag, ja på nätet alltså!! www.bluebox.se och www.dekoreramera.se Hur roliga sidor som helst om man vill göra häftiga kakor eller hitta på små udda saker! Ska faktiskt surfa ut på den sistnämnda sidan och titta efter någon häftig tårta som jag kan göra så småningom, leveranstiden var cirka 5 veckor så det får väl bli till jul eller nått! Men vem f.n har bråttom??? Jag ska ju inte äta tårta iallafall just nu och framöver någon gång i framtiden kanske det finns något att fira =) Fast jag inte är speciellt förtjust i tårtor blev jag det nu när jag har lusläst deras hemsida, schlurp!

Kök och IVF för hela slanten

Publicerad 2009-09-07 20:55:52 i Allmänt,

Idag har jag fått positivt besked, det där djupfrysta ägget räknades ej som försök nr 2 i de tre försök som landstinget bekostar utan var bara en "bonus". Så nu nästa gång så blir det försök nr 2!! Alltid något i allt eländes elände!!

Kökfronten: Var på IKEA idag och checkade lite med kök, tänkte få hjälp av en expert men det visade sig vara en riktig tönt som visste mindre om dataprogrammet Köksplanner än vad jag gör! Själv är bäste dräng tänkte jag och for hem med en ny kökskran och en torkställning! och en skiss i datorn och en plan i huvudet hur det kan blir att se ut!! Men köket heter ju FAKTUM och är standard och köksluckorna jag vill ha heter nått annat som jag inte kommer ihåg men ser ut så här!!


fast jag vill ha en mörkare bänkskiva och helt andra handtag, en spishäll och ugn för sig... kranen har jag köpt redan idag!! Det var väl det enda som kom med hem av det blivande köpet!! =) Men luckorna gillar jag!! Och färgen, om inte mörkare brunt, ska höra med Roine vad han tycker och vad han vill ha. Antar att han säger den mörkare??? Men det är bara spekulationer. Samma kök fotade jag i ett inlägg i maj och då ser det mycket snyggare ut... tänk vad färgkombinationer kan göra samma sak att se så olika ut..


En sån här diskho är önskvärd, idag har vi en pyttepytteliten sköljho som en 1 literskastrull fastnar i! MEn det skulle betyda att vi måste banta bort diskmaskinen helt, något som vi båda är helt överens om, men är det ett genomtänkt beslut???


Den här bänkskivan gillar jag!!!

Och så den här lösningen till pannrummet/tvättstugan ser helt fantastisk ut, enkel men mycket praktisk!!

Jag har köpt en torkställning som man kan hissa upp i taket!! Den kommer att passa fint där ute, när det någon gång i framtiden kanske blir aktuellt att ta ut tanken!! Ser fram emot det, så att man kan röra sig mellan tvättmaskin, torktumlare, vedkabbar och pannan!! * =)

Men: var sak tar sin tid. Planer, drömmar och mål har jag iallafall och dem kan ingen ta ifrån mig!

Nu till bingen, gick upp 04.45 i morse och det börjar kännas att det har tagit på krafterna ilag med allt annat som är på gång, simmade förresten 50 vändor i dag. Ailie var också med och hon gjorde mig sällskap över en halv kilometer vilket var superduper bra. (Ailie dyker 25 meter i sträck, det Ni, själv blir jag att få andnöd av att bara se på *stolt*). Rasmus han tog Brons hajen! Han var så duktig att simma och för att ta bronshajen fick han simma 100 meter på djuptvatten!

Tack och haj!!

Hej och hå i lingonskogen

Publicerad 2009-09-06 16:27:23 i Allmänt,

jag har blivit biten... inte så mycket av insekter, men av att plocka lingon. Det är ju skitroligt när det finns mattor med röda bär! Nu har jag plockat 15 liter sen jag kom hem från Hulån! Bara bakom huset, gick nästan vilse och tappade nästan bort hinken. Nu ska jag gå en vända till där vi var häromdagen för att ta bort de som finns kvar, vi lämnade massor för att hinkarna var fulla!! Känner mig lite svettig men det är ju ingen idé att duscha nu innan jag plockat färdigt!

I morgon blir det  kan knappt bärga mig!! Har bokat tid med en försäljare för att se vad det finns för lösningar för köket!!

SENASTE NYTT!!

Publicerad 2009-09-06 13:36:45 i Allmänt,

Har ni hört att svininfluensan nått Hulån?? Jag kan visa hur den gett sig till känna...

nöff nöff sa grisen!!

Lingonkok

Publicerad 2009-09-06 11:02:37 i Allmänt,

Jossan har sovit här i natt och hon är ute efter att tjäna några kronor till fickpengar inför Skottlandsresan som snart är på gång.... Så idag har hon hjälpt mig att plocka in massor av kläder i garderoberna uppe och sen kokade vi lingonsylt. Titta bara så duktig hon är!

Det blev en hel årsförbrukning eller två för mig och Roine så nu behöver jag inte plocka mer lingon för hemmabruk i år inte! Fast jag ska erkänna att det var rätt roligt när det fanns sådana mängder med lingon i år!

Ägg

Publicerad 2009-09-06 08:42:38 i Allmänt,

För en och en halv vecka sedan satte vi in vårt frysta ägg och nu har testdagen kommit och tyvärr måste jag säga att det inte har tagit sig.... =(

Men det blir att bryta ihop och komma igen, se framåt mot det tredje försöket där det ev. kan bli tvillingar!! Så jag är hoppfull nu, har alltid velat ha tvillingar och om det finns två "dugliga" ägg så kan de sätta in båda på detta sista försök (3:e) som bekostas av landstinget. Men det är en lång och invecklad process fram tills dessa ägg finns färdiga så kanske till vintern att det blir aktuellt!!  Vet inte hur länge vi måste vänta nu innan vi kan börja behandlingen, men säkert ett par månader och sen tar den (behandlingen) ett par månader. Men skam den som ger sig heter det väl!

Så.... nu följer en tuff tid framåt med rätt kost och mycket motion. För jag måste försöka gå ner så mycket som det bara går för att underlätta för framtiden, både för behandlingen men också om det underlättar att det tar sig, vikten kan påverka och nu vill vi ha alla goda förutsättningar som det går att ha! Och blir det tvillingar så lär jag ju lägga på mig massor av vikt och vem orkar gå att bära på hur myckets om helst framtill?? Det blir väl slagsida de lux!

Nu ska jag äta en god frukost på ägg, sallad och ett grovt bröd som är så mörkt att det kan tas som en paltbit! Och massor av vatten förståss...

Så hörni, oroa Er inte, jag är hoppfull för framtiden och envis som en röd gris, det ska gå, så småningom!! Kramar

Jagad!!!!!!

Publicerad 2009-09-05 20:38:32 i Allmänt,

Idag var jag först till Mora med mamma för att hämta hem mormor, som för övrigt fyller år idag. Sen åkte jag & jossan till D-J där det var jolpäronsfest. Då jag hämtade Jossan hände något skrämmande.......... Geten Oscar fick frispel och jagade mig! Jag blev skräckslagen och började springa ifrån honom, runt bilen. Det tog två springvarv runt bilen innan jag skakat av mig den gamla loppbitna geten och hann slänga mig in i bilen. Jossan stod till en början och hånflinade åt mig men fick sedan ta över som mobboffer och hon sprang hon också!!!

Ser Ni ondskan i getabockens ögon!! Ja jag stirrade den onde själv rakt in i ögonen, där jag satt i bilen i tryggt förvar... innan sprang jag som sagt då såg jag varken vanliga ögonen eller brunögat!

Vi skulle bara åka och handla lite åt mormor så det blev en snabb vända inne på Hemköp och så snabbt därifrån. Jan (svärfar) skjutsade barn med vagn efter Rebell! Vi åkte iallafall till mormor och firade hennes födelsedag. Då hittade moster My ett förstorings...blad eller vad man ska kalla det för. Det var stort som ett A4 ark och med förstoringsfunktion (köpt på apoteket), något man kan göra många roliga partytricks med!! Kolla bara in kusinen Anna!!

Jättekul!!! Kan varmt rekomenderas att införskaffa till Er nästa fest gott folk!!

Sen hämtade vi Tina, Rasmus och Viktor och for hem till mig för lite räkor och tacos!! Det var ungefär som Jesus och fiskarna, det räckte hur långt som helst.......... Sen var planen att vi skulle åka till Folketshus och invigningen. Men då entren var 100:- för både gammal som ung så drog vi oss ur av ekonomiska skäl då ingen av barnen hade blivit långvariga på den festen och det var inte några andra barn där heller..... Men så här såg kön ut före oss kl. 17.30.

p.s jag tycker att Siv Nielsén har supersnygga skor...d.s.


Den berömda virvelvinden!!

Publicerad 2009-09-04 21:03:59 i Allmänt,

Nu äntligen har jag "stulit" en bild från när vi åkte virvelvinden på flygfesten. Jag har tidigare utlovat att Ni ska få se en av de absolut roligaste stunderna från min sommar!!!

Det var verkligen så roligt som vi ser ut att ha!! Bilden är ärligt snodd från Åsas blogg, tack Åsa!!

Fler roliga bilder som jag hittade på Åsas uppdaterade blogg var dessa;

Från Pridefestivalen om det var någon som inte förstod det på färgprakten! Själv står jag som djävulstrollet Plupp i bakgrunden och myser!!


Det här kortet är från Selins när Anna B, Britta, jag, Åsa och Maria S hade tjejdate!! Kent smög sig obemärkt in på kvällskvisten. Vi hade lika trevligt som alltid!


Här är vi åter på Selins, fast veckan efter... Anki A, Camilla G, jag, Jessica G och Britta G: Åsa är kamerakvinna!! Här planerar vi nästa års big event: Återträffen 20 år efter vi slutat grundskolan!! Vi (läs Åsa) har fixat en grupp på facebook, kanonbra. Själv kompletterade jag med två klassfoton!
Här är när vi gick i 1 A, året var 1982

Mig hittar ni högst upp 3:e personen från vänster. En ganska lik kopia av Rasmus som är i samma ålder nu!
Anki hon blundar förnöjt (längst ner till höger) och till vänster om Anki sitter Åsa B och myser!! Britta ser ni på raden längst ner, trea från vänster kant =) Så gulliga vi var, redan då ;)

Nej nu är det dags för ryggläge och lite fredagsMYS!! Imorgon ska Jossan sova här, då kan vad som helst hända =) Det ska bli grymt roligt, det är ju party på Folkets hus så vi kanske åker ner en vända och ser vad som händer, utifrån iallafall!!

Extreme Home Make Over....

Publicerad 2009-09-04 20:20:34 i Allmänt,

Kunde inte låta bli...............

Morsan med kofoten i högsta hugg: she likes.... a lot!!!!!!!!!!!!! =)

Robert kallades också in..... Expertis är alltid bra att ha inom familjen!


Ops,

här är de gamla skafferierna ett minne blott, iallafall nästan! Det som finns kvar står ute i carporten i väntan på pärlspontporten!!

Och det delmål som vi idag har uppnått blev så här!!!


Detta innebär ju i framtiden en del jobb; det har vi förstått både jag och Roine! Roine är som sagt borta på jobb men har blivit informerad om vad som försiggått i vårt kök! Han är nöjd och jag tror att han blir ännu mer nöjd då han kommer hem och får se det live!!

p.s kolla in den justa 60-tals tapeten som kom fram i hörnet där kylskåpet tidigare har stått ; )

p.s 2: det är är så typiskt mig..... =)

KöksKAOS

Publicerad 2009-09-03 20:42:06 i Allmänt,

Idag så kom jag på att jag skulle städa!! Det är inte något jag "kommer på" varje dag, men för att slippa rensa lingon så gjorde jag nog detta. Och när jag dammsugit klart kom jag på att jag nu ville få rent i köksskåpen, kanske få bort några av dem, förbereda för en jämnhög köksbänk och kanske flytta på kylskåpet (passar på lite när maken är borta på jobb, annars hindrar han mig). Så nu gjorde jag något jag skulle ha gjort för 8 år sen, röjt i de två höga skafferierna med tillhörande höghöjdsskåpen!! Och så här såg det ut mitt i kaoset!

Som tur är ser ni inte all bråte som egentligen befann sig i köket, skafferierna.... och jag fotade aldrig i skafferiet innan rensningen och tur är väl det för då hade Ni nog näst intill svimmat!! Men här är mitt i röjningsperioden!!

Mycket skit har nu hamnat i Roines bil för levernas till återvinningsstationen/Bäckdalen och det känns helt okej och superskönt!! Det är som om jag tappar 3 kilo varje gång jag slänger en massa skrot som jag inte har använt på 5-10 år! Varför sparar man på allt??? Nej nu är det slut med det!!!

Så här blev köket att se ut kl. 20.00 när jag återigen dammsugit och sen torkat golven, fått på mattorna och tänt lampor/ljus i fönstren!! =) *peace in mind*


Så här har jag tänkt mig nya köket lite grovt... i framtiden!? =)



Ja så nu är inte det någon större hemlighet längre... och så ny fin matta som ska se ut som svarta stenplattor! Mmmmumma!!

Man kan ju önskar, skissa lite på det och drömma!!!!!!!!!!!
p.s nämnde jag att Roine kommer att bli galen??? Han hatar mina renoveringsidéer.... nja njo jag nämnde nog det ja! Ha det gött!!

Lingonparadiset: just around the corner

Publicerad 2009-09-02 22:15:30 i Allmänt,

Det finns alltså: hur mycket som lingon som helst bakom knuten hemma hos oss. Viktor (5 år), Jossan (10 år) och jag strax över 35 har idag tillsammans på mindre än en timme plockat 25 liter lingon!! På några ynka kvadratmeter! Jag och Jossan rensade över 10 liter och lade i påsar som hon ska dela ut till nära och kära för en rimlig summa pund till Skottlandsresan! Hur enkelt som helst!!!

Viktor plockade och tyckte visst att det var kul, vi trodde att han skulle sluta efter ungefär 2 liter men han gnodde på bra han också!. Efterår käkade jag och Jossan pizza och kebab som belöning! Och så har jag beställt lite julklappar via jultidningar som Jossan säljer. Så nu är två eller tre julklappar klara och det är bara början på september, skitbra va!?

Jag har precis suttit och grinat till Bachlorette, DeeAnna har valt sin drömprins och det var så gripande och vackert, äkta kärlek???? Ett avsnitt kvar och sen hoppas jag att de visar bröllopet också men det vet jag inte hur det blir med det.

Nej ni, nu är det kojdags, det ska bli gött efter en hård dag på jobbet (7.30-18.00)Zzzzzzzzzzzzzzzzzz

Försenad

Publicerad 2009-09-02 14:17:50 i Allmänt,

VAd är det för väder egentligen?? Först uppehåll, sen spöregn och nu SOL!!??

Idag ska jag och Jossan plocka lingon så jag föredrar sol framför regn i allafall, tyvärr blir jag försenad Jossan men jag kommer i femtiden istället!! Jobbet måste gå först, så är det (och så får jag tillfälle att sluta tidigare en annan dag och det är ju läckert). Nej back to work först nu!! Tjingeling.

p.s jag har köpt en ny lampa idag, ska sätta in en bild på den sen så ni får se!!

Hej Svejs i Lingonskogen

Publicerad 2009-09-01 22:13:25 i Allmänt,

I eftermiddag har jag varit ute och plockat lingon, strax bakom husknuten och det fanns hur mycket som helst!

Faktiskt jättekul, roligare att plocka dem än att resa dem..... sen for jag till pappa och "pallade" plommon som var jättegoda verkligen.

Jag har hört ryten om att vi har haft varg i grannskapet, hos grannen mitt emot på lördag natt. Den hade stått mitt på gården, grannen vaknade av att hunden skällde, gick ner och tittade och där var den: den stora stygga vargen.


Annars har jag inte så mycket nytt att rapportera om, allt är sig ganska så likt i Långholen. I morgon ska jag och Jossan plocka lite mer lingon få se om hon får ihop några pund till Skottlandsresan om cirka tre veckor!! God natt....

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela