Fru Bergström

Gott och blandat från mitt perspektiv här i livet...

PÅ BEGÄRAN

Publicerad 2011-02-18 12:36:54 i Allmänt,

RECEPT PÅ GREKISK PYTTIPANNA
Till: 4 personer. Ugn 225 grader i 45 minuter.

1 påse klyftpotatis eller egen
500 g fläskfilé
1 röd paprika
1 gul paprika
2 gula lökar
3 tomater
1 fetaostblock

Marinera köttet minst 5 timmar, eller över natten i denna marinad:
1½ dl olivolja
1½ dl soja
3 vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
1 tsk sambal oelek
salt & svartpeppar

Lägg potatisen underst i en långpanna. Lägg filébitar ovanpå och överst skurna bitar tomater, paprika och lök. Smula över fetaosten mot slutet.

Kall sås som tillbehör:
2 burkar creme fraiche
4 msk majonäs
italiensk salladskrydda
vitlök

Kommentarer

Postat av: Ann H

Publicerad 2011-02-18 17:57:24

Bryner man köttet först? Såg väldigt smarrigt ut på bilden som du la in förut.

Postat av: Ann

Publicerad 2011-02-18 22:07:34

Hej Ann

Ska jag vara riktigt ärlig så hann jag aldrig göra pyttipannan förra helgen och bilden: ja den är "stulen".... Men jag har gjort lite efterforskning här på nätet och om du vill bryna filén så ska du nog slänga på den i ett sent skede!! Alltså med tanke på att den ska vara inne i 45 minuter så ska köttet nog läggas på som det är. p.s jag har gjort pyttipannan förut, men det är nog ett år sen och minnet.... är inte vad det borde! Hoppas det smakar, kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Ann Bergström

Jag är en 39 årig dalkulla som i stort sett har fått kämpa för allt jag vill få till. Men framgång och lycka faktiskt. Ingenting kommer gratis men med envishet och ibland lite hjälp kan man komma långt. Efter att ha varit gravid fem gånger har jag och min man nu två underbara flickor. Ida och Ellen. Utomkvedshavandeskap x 2, stora viktnedgångar utan och senare med hjälp (GBP), två döttrar, resor, mat, vänner, vardagsliv mm är vad denna blogg handlar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela