Rocky roadmuffins

12 st
115 g rumsvarmt smör
drygt 1 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl special
3 msk kakao
2 msk mjölk
25 g vit choklad, hackad
50 g dumle, skurna i bitar
25 g salta jordnötter, hackade
Garnering:
120 g mörk choklad, hackad
1 dl vispgrädde
25 g salta jordnötter
25 g vit, choklad, grovt hackad
några dumle, skurna i bitar
Sätt ugnen på 180°. Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt
Vispa ihop smör och socker i en skål till en vit och pösig smet. Slå i äggen, ett i taget och vispa ordentligt mellan varje. Tillsätt mjöl och kakao och rör om. Rör ner mjölk och till sätt sedan vit choklad, dumle och nötter.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 18 minuter tills muffinsarna rest sig och toppen återtar sin form när man trycker försiktigt på den. Lägg över på galler och låt svalna.
Lägg den mörka chokladen i en värmetålig skål. Värm grädden i en kastrull tills den nästan kokar. Häll grädden över chokladen och låt stå några minuter. Rör till en jämn smet och låt sedan stå och svalna i 30 minuter tills glasyren är tjock och blank.
Bred chokladglasyren över muffinsen och strö sist över vit choklad, nötter och dumle.