Påskkalas i kvarnåker och 40 års kalas i Malungsfors! Mmmmat!
Påskdagen kl. 13.00-16.00
Just nu sitter jag på påskmiddag. Hur trevligt är det att Blogg samtidigt? Men det här är ju hur latjo med mobilen, är jag prylbög eller what? Nu talar lottie med stora bokstäver om att hon snart fyller år och att hon vill ha en klippning med slingor i present.
Så här såg syskonen minibrakskit från Duvnäs ut då de var på väg hem till pappa Ola Hölm...

En helt spontant tagen bild där Erica och Sanna inte alls gjort sig till inför fotograferingen.
Efter en delikat middag (tusen tack Titti) så åkte jag hem och utförde mina behov på en vattenklosset! Det är en fantastisk upplevelse som jag lätt glömmer bort HUR fantastiskt det är, men tro mig: efter två dygn i en husvagn så minns man det igen!!
Ja, som utlovat så ska jag berätta lite om Åsa Olssons kalas. Åsa till att börja med, är min kusin, den älsta i skaran av en hel svärm.... Hon fyllde 40 år här i mars och i går på påskafton hade hon en läcker påskmiddag för släkten! Receptet på sill lådan kommer här: Snälla prova den, den var superb!
LUNDA HASSES LÅDA
Detta är en riktigt god sillrätt som räcker till 6-8 portioner, om du har rätten till förrätt så räcker den oftast till fler ändå.
1, Hacka en purjolök och lägg i botten på en form
2. Tag två burkar med matjesill och skär fisken i 1 cm stora bitar, lägg ovanpå purjolöken ( NI kommer snart att fatta att Ni lägger lager på lager i denna rätt, okej!)
3. Blanda 2 dl vispad grädde med 1/2 burk majonäs, lägg ovan på purjon och sillen
4. Hacka 3 hårdkokta ägg, lägg ovanpå (okej, jag vett att NI fattar galoppen nu).
Låt denna rätt stå och dra i kylskåpet ett dygn och då det är färdigt att ätas så tar Ni en knippe gräslök och klipper ÖVER alltsammans, hur smasken som helst till sista slicken!

Åsa här ovan, hon verkar ha tattat tycke för blåbärssoppa, här har hon åkt vasaloppet i en specialvariant!

Trav är en annan favoritsport för kusinen.. en blivande karriär kanske?
annars....
vinprovning??

Ett kärt nöje i vår släkt (jag får det bekräftat mer och mer) är mat!! och godis, och dryck! Och tänkt så trevligt det är, vi har alla ett gemensamt intresse,, så gissa om glädjen var stor då vi hörde talas om att det är dags för nästa kalas, om bara en vecka! Morbror Per-Åke och kusinen Sara fyller nämligen båda år den 19 april! Den ena jämt och den andra lite ojämt, toppen!
Den 9 hade vi som var till Egypten tänkt att ha en liten reunion, där vi ska se på bilder, se filmen från Ökensafarin och käka något gott, inspirerat av Hegge Pegg alias Ace Ventura,(Hello Silver). Nu skulle TokTina ut och springa MARATON!!?? (Ja, vi är INTE släkt, hon är förlovad med Tomas, om vi har tur framöver så vi får gå på bröllop, harkel). Så nu har vi bokat in lördagen om två veckor istället, då jag egentligen skulle ha kört taxi men sagt ifrån mig, (kanske). Så nu har ni något att se framemot, för den återträffen kan ju bara sluta på ett sätt: i total kaos och med massor av nytt material till bloggen =)
Just nu sitter jag på påskmiddag. Hur trevligt är det att Blogg samtidigt? Men det här är ju hur latjo med mobilen, är jag prylbög eller what? Nu talar lottie med stora bokstäver om att hon snart fyller år och att hon vill ha en klippning med slingor i present.
Så här såg syskonen minibrakskit från Duvnäs ut då de var på väg hem till pappa Ola Hölm...

En helt spontant tagen bild där Erica och Sanna inte alls gjort sig till inför fotograferingen.
Efter en delikat middag (tusen tack Titti) så åkte jag hem och utförde mina behov på en vattenklosset! Det är en fantastisk upplevelse som jag lätt glömmer bort HUR fantastiskt det är, men tro mig: efter två dygn i en husvagn så minns man det igen!!
Ja, som utlovat så ska jag berätta lite om Åsa Olssons kalas. Åsa till att börja med, är min kusin, den älsta i skaran av en hel svärm.... Hon fyllde 40 år här i mars och i går på påskafton hade hon en läcker påskmiddag för släkten! Receptet på sill lådan kommer här: Snälla prova den, den var superb!
LUNDA HASSES LÅDA
Detta är en riktigt god sillrätt som räcker till 6-8 portioner, om du har rätten till förrätt så räcker den oftast till fler ändå.
1, Hacka en purjolök och lägg i botten på en form
2. Tag två burkar med matjesill och skär fisken i 1 cm stora bitar, lägg ovanpå purjolöken ( NI kommer snart att fatta att Ni lägger lager på lager i denna rätt, okej!)
3. Blanda 2 dl vispad grädde med 1/2 burk majonäs, lägg ovan på purjon och sillen
4. Hacka 3 hårdkokta ägg, lägg ovanpå (okej, jag vett att NI fattar galoppen nu).
Låt denna rätt stå och dra i kylskåpet ett dygn och då det är färdigt att ätas så tar Ni en knippe gräslök och klipper ÖVER alltsammans, hur smasken som helst till sista slicken!

Åsa här ovan, hon verkar ha tattat tycke för blåbärssoppa, här har hon åkt vasaloppet i en specialvariant!

Trav är en annan favoritsport för kusinen.. en blivande karriär kanske?
annars....
vinprovning??

Ett kärt nöje i vår släkt (jag får det bekräftat mer och mer) är mat!! och godis, och dryck! Och tänkt så trevligt det är, vi har alla ett gemensamt intresse,, så gissa om glädjen var stor då vi hörde talas om att det är dags för nästa kalas, om bara en vecka! Morbror Per-Åke och kusinen Sara fyller nämligen båda år den 19 april! Den ena jämt och den andra lite ojämt, toppen!
Den 9 hade vi som var till Egypten tänkt att ha en liten reunion, där vi ska se på bilder, se filmen från Ökensafarin och käka något gott, inspirerat av Hegge Pegg alias Ace Ventura,(Hello Silver). Nu skulle TokTina ut och springa MARATON!!?? (Ja, vi är INTE släkt, hon är förlovad med Tomas, om vi har tur framöver så vi får gå på bröllop, harkel). Så nu har vi bokat in lördagen om två veckor istället, då jag egentligen skulle ha kört taxi men sagt ifrån mig, (kanske). Så nu har ni något att se framemot, för den återträffen kan ju bara sluta på ett sätt: i total kaos och med massor av nytt material till bloggen =)